|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
I wgl Przepraszam ze nie nadrabiam, ale w telefonie to
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Madzik stosowałam nieregularnie ten espumisan, ale tak po tygodniu i tak jest lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
przy wyjściu ze szpitala ważył 2820g czyli osiągnął wagę urodzeniową przybiera na tydzień około 240g
![]() na razie nie wiadomo, może być od lekko ropiejącego oczka, poza tym mały ma lekko zaczerwienione gardełko więc to też może się przyczyniać i mamy zbadać mocz Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, chyba nie mam na tyle pokarmu, żeby mój plan wypalił ![]() Jest 13.30, a ja mam tylko 60 ml ![]() ![]()
![]() |
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3546 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic dziwnego, że jesteś zakochana w Neli, w końcu to Twoja córcia ukochana i taka piękna jest. ![]() Cytat:
Ja także nie mam macierzyńskiego, bo jestem na bezrobociu. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w dzień jak kładziesz ją do spania to w koszu czy do łóżeczka? Myślę, że powinnaś jej powoli zmieniać i chociaż na jedno spanie wkładać do łóżeczka, żeby nie przeżyła dzisiaj takiego szoku, że na całą noc będzie w obcym miejscu. Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Mała pieknie cycoliła. Nie poddawaj się tak szybko i nie załamuj. Przystawiaj Małego do piersi częściej to będzie znak dla organizmu żeby zwiększył produkcję, bo dziecko potrzebuje więcej jedzenia i produkcja ruszy pełna parą.
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zobaczymy jak to bedzie. Zwykle jest tak ze po kapaniu usypiam ja w swoim lozku I jak zasnie to odkladam ja do kosza. Teraz planuje tak samo tylko odlozyc musze ja do lozeczka. Niby proste ale okaze sie w praniu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
199 zł za 6w1 pneumo mamy za darmo bo wcześniaki obejmują darmowe szczepienia na nie, w przychodni kupowałam
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę się zdrzemnąć i zregenerować siły. Do później!
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lokal to Weranda w Mrozach [paskudnie tam jest w części tej co jest bar, bo są jeszcze dwie dodatkowe sale i tamte już są ładne] gdzieś w sieci pewnie można znaleźć ten odcinek z tym że ona z jakieś 2-3 lata temu był ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
lopis porodziku kochane
![]() 25.11 godzina 24- Wszystko zaczęło się niespodziewanie i dość typowo bo w środku nocy. Wystałam jak zwykle na siusiu i położyłam się do łóżka.Poczułam skurcz, a następnie odgłos coś jakby "pyk" i poczułam, jak robi mi się ciepło i mokro.Od razu poderwałam się i zrobiłam oczy że to już , choć na ten dzień właśnie czekałam 9 miesięcy, więc nie wiem skąd moje zdziwienie. Obudziłam mojego TŻ że odeszły mi wody, a on na to"jesteś pewna że się nie zsikałaś?" no nie ręce opadają...dopakowałam torbę, telefon po karetkę i po kilku minutach byłam już w szpitalu. Na izbie przyjęć rutynowe wypełnianie papierków, i tam poczułam pierwsze skurcze. Podłączyli mnie na 20min pod ktg gdzie pisały się skurcze co 5 min. Potem przyszła pani doktor zrobiła usg, zbadała rozwarcie na 3 palce i wjazd na porodówkę. Na porodówce byłam coś około 2 w nocy. Leżałam i patrzałam na zegarek co ile mam skurcze, co 5 min nadal, nie częściej, ale coraz to boleśniejsze, aż w końcu miałam mdłości z bólu. Położna bada i mówi że zaraz będziemy rodzić i znika mi z oczu. a ja poczułam że muszę przeć i ją wołam.Pojawia się błyskawicznie, rozkłada pośpiesznie narzędzia i mówi że nie przeć. Ale ja nie mogę się powstrzymać i czuję jak mała ze mnie wyskakeuje. Położna odbiera poród gołymi rękoma, mała nie krzyczy, tylko lekko zakwiliła i rozgląda się po sali. Pobierają krew pępowinową, potem kładą małą na brzuchu. Jestem szczęśliwa, zmęczona śpiąca i głodna. Godzina 4.10. pierwsze przywitanie z córeczką. Całe 2960 i 52 dł. szczęścia.Na sali poporodowej naciskali na brzuch, i byłam cewnikowana bo mialam pelen pecherz, dosc nieprzyjemna sprawa..ale potem moglam cieszyc oczy moja królewną ![]()
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze prozbe żebyście rzuciły okiem na Majeczki buzke.
Rano I wieczorem to jest takie bardzo czerwone. Smaruje emolientem , przemywam woda I w dzien jest tylko taki przesuszony grysik. Zauwazylam ze jak wychodzimy na spacer to wogole tego nie widac. Wracamy do domu, do cieple go I znowu .. Na ciele nic nie ma , sprawdzalam nozki, wszystkie zgiecia . Dzwonilam do lekarza. Przyjma mnie we Wtorek dopiero mimo ze w poniedzialek mamy szczepienie. Myslicie ze to alergiczne? ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1385731471.340896.jpgImageUploadedByWizaz Forum1385731576.535299.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3553 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Przepraszam ze znow nie nadrabiam ale moje dziecko od rana przysypia na 10 minut a pozniej 30 minut gaworzy, marudzi, je i tak w kółko ![]() Mam dzis mnostwo sil do dzialania i robie generalne porzadki w domu ![]() ![]() Znowu za wiele nie napisze bo mi sie dziecko budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Trele a może ona jest przegrzana? Skoro na zewnątrz tego nie widać. Z tego, co pamiętam, to alergię widać zawsze [siostrzenica mojego TŻ miała -teraz ma 2 latka] i zawsze te krostki były czerwone i w takie placki się zbijały.
A Miłek to dzisiaj coś taki "mamusiny" się zrobił. Chce, aby go trzymać za łapkę jak zasypia. Trzymam 30sekund i on wpada w kimajmę ![]() ![]() Pochwalę Wam się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Melduję po wizycie, że nareszcie mała pięknie się rozkraczyła u mojego lekarza prowadzącego i nie ma wątpliwości, że to dziewczynka
![]() poza tym szyjka skrócona o kolejne 0,5 cm i rozwarcie na palec. wysłał mnie na KTG, bo karta ruchów, którą robię mu się nie podobała (mało ruchów), więc zahacztyłam jeszcze o szpital... a na KTG - 40 min ![]() ![]() ja nic nie czulam ![]() lekarz kazał mi przyjść jeszcze w poniedziałek ![]() No i Malutka mnie posłuchała i przyła tylko 150 gr od ostatniej wizyty - także: 39tc4d - 3750 gr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
aaa i zapomniałam:
Anoula gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę szybkiego porodu ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() fajny kubek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu karetką jechaliście? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chcę urodzić już.... ![]()
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
ktosiula bo w domu mam jeszcze pozostala trojce dzieci
![]() ![]()
#3560 |
Zakorzenienie
|
Trele wysyłam porcje
![]() Miss dzięki Lusesita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Wieści od Anouli:
Walczą o cycolenie, mała nie chce ssać.. Poza tym, córa to faktycznie Natalia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |||
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Kurde juz sama nie wiem ;( Teraz mam na termometrze 22 stopnie. Majka ma ubrane body z krotkim, legginsy cieniutkie I koszulke z dlugim. W nocy spi w pajacu I body nawet jej nie przykrywam . Zaraz wejde na laptop zobaczyc co Ty znowu ciekawego wymysliłas. Ja dla Tz planuje zamowic obudowe do telefonu z moim I Majki zdjeciem ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-29 o 14:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że tego mleka mało mi się odciągało, to jeszcze psychicznie mnie wykańczał widok moich sutków, wyciąganych na 5 cm w obie strony przez laktator - od razu miałam wizje, że zrobią mi się piersi do kolan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle mnie to zdrowia kosztowało, że stwierdziłam w końcu, że po moim trupie będę dalej laktatora używać - a małej nic się nie dzieje jeśli w drodze wyjątku dostaje mm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3564 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny skąd wiecie że Wasze maluchy już się najadły? bo moje nie wypuszczają cyca, leżą, a jak chce wyciągnąć to szybko łapią spowrotem
![]() ![]() Moje krasnoludki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale słodziaki!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
melduje sie tylko ze zyje...ledwo...walczymy z kolkami i ogolnym marudzeniem- npdzisiaj nie spal mi Patryk od 8 rano do 15....w nocy budzi sie co godzine bo staram sie go karmić cyckiem-ale pokarm lichy jeszcze teraz antybiotyk. drze sie przy kazdym baku...ja padam na pysk ale warto. nie wiem kiedy wroce w pelni do Was....
a tu macie mojego memloka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.