Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 06:57   #3481
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
BRAWO!!!!!

Biedaku

Może się rozkręci po tym masażu bolało?
Nie bolało ale było niezbyt przyjemne, oczy miałam zaciśnięte i ciśnienie mi troszku skoczyło. Nockę przespałam jak zabita i nic się nie rozkręciło niestety. Widocznie jeszcze nie czas.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no to super!

oby mala zechciała sama szybciej wyjść

<czego i sobie zycze>

dobranoc Kochane

M. mi trochę pomogl z tym pieczeniem - uciskal delikatnie brzuch i chyba mala gdzie indziej nozki schowala i już tak nie boli
Mnie bardzo bolą okolice żeber i właśnie czuję tam pieczenie skóry tak że nie mogę się tam nawet dotknąć, najbardziej z prawej strony. Chwilkę pochodzę i coś zrobię i już musze się położyć bo ból jest nie do wytrzymania.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Biedna się wymęczyła...

Mya, spokojnej pierwszej nocki

ktosiula, no u mnie nadal nic.
Byłam dzisiaj na spacerze prawie 2 godziny - pogoda do kitu ale stwierdziłam, że jak będę siedzieć w domu to nigdy się nic nie ruszy. Ale spacer nic nie dał, tyle tylko, że po nim to młoda chyba przez dobre 3 godziny buszowała na całego.
Mama mi wróży, że urodzę 5 albo 6 grudnia
A tak poza tym to powoli przestaję odbierać telefony, bo słyszę cały czas to samo. I w ogóle jakoś wszyscy do mnie częściej dzwonią.
u mnie tak samo dzwonią już mam dość, a teściowa jak po młodego codziennie przyjeżdża to się dopytuje o wszystko - codziennie tak samo już zaczynam być nieuprzejma. Pierwsze pytanie - czy mała kopie, później czy nie plamię, czy mam skurcze itp. Nie mam ochoty opowiadać jej szczegółów. A i tylko gada jak to poród boli i jakie mogą być komplikacje - jakbym nie wiedziała - tak wiem jak boli bo już 2x rodziłam wiec mam ochotę jej .
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 07:41   #3482
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Organizujecie chrzciny w domu?
Myslelismy o lokalu bo warunkow za bardzo nie mamy,a poza tym nie usmiecha mi sie potem sprzatac po tylu gosciach.Nie mam zmywarki,zlew w kuchni jednokomorowy,brak zastawy i krzesel chociazby...
Wyszloby nam okolo 25 osob(tz ma duzo rodzenstwa) wiec znowuz w lokalu dochodza duze koszty.
Bierzemy tez pod uwage opcje zorganizowsnia obiadu tylko dla rodzicow i chrzestnych.
Jak to u Was bedzie wygladalo?.
My bedziemy robic raczej w lokalu, bedziemy miec 22 osoby i nie mam tyle miejsca w domu poza tym kto to bedzie gotowal/ przygotowywal/ latal kolo gosci/ sprzatal dowiadywalismy sie ile by nas to wynioslo i za 2 cieple dania, ciasto, kawa, herbata za osobe wychodzi 40 zl wiadomo im wiecej potraw tym wyzsza cena ale cena max to 100 zl oczywiscie z naszym alkoholem

Witam
Myslalam ze zdaze cos zribic zanim mala sie obudzi ale patrze ze juz ma oczy jak 5 zl :P

Jade dzisiaj zalatwiac becikowe i musze infornacje zataic mala w zwiazku z tym drugim zasilkiem i mam nadzieje ze babka w gopsie nie skojarzy mnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-29 o 07:42
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 07:43   #3483
Zuzziak
Rozeznanie

Hej
Wchodzę na wizaz, patrzę a tu jeszcze wątek Nemoskowy:P Widzę, że porodziki się posypały. GRATULACJE dla świeżo upieczonych mam!
Powoli sobie czytam co żeście naskrobały przez ten tydzień.
My od wtorku jesteśmy w domu. Pobyt w szpitalu...tragedia! Nic a nic nie spałam dwa dni przed porodem, a potem w szpitalu w ogóle nie mogłam zasnąć. Zdarzało mi się drzemnąć na godzinkę, czułam się już taka wykończona, a tu do domu nie mogliśmy wyjść przez wysoką bilirubinę. Mały codziennie miał pobieraną krew (tak mi już go szkoda było), waga mu bardzo spadła z 3360 do 3060, kupki wcale nie robił dlatego organizm nie oczyszczał się z bilirubiny. We wtorek okazało się że Mały ładnie zaczął przybierać na wadze, crp całkowicie się unormowało a bilirubina spadła troszeczkę więc wyszliśmy do domu. Ledwo co na nogach się trzymałam. W domu w końcu zaczęłam spać. Pokarmu mam dużo, aż mi piersi twardnieją, muszę odciągać pokarm cały czas. Mały śpi tak po 2-4 godzinki. Mąż jak i cała rodzina zakochani są w nim Poród opiszę później, powiem tylko że gdyby nie pomoc męża to myślę że nie dałabym rady. Rodziłam od 12 do 15.10 także szybko Ogólnie okazało się że miałam zielone wody, a Mały miał okręconą pępowinę wokół szyi. W dniu moich urodzin mamy wizytę w poradni patologii noworodka ze względu na żółtaczkę i te zielone wody. Ja dziś dostałam temperatury, nie wiem czy to ten cały stres, nerwy i wyczerpanie dopiero teraz daje znaki, czy rzeczywiście jakaś infekcja się rozwija. Słabo się cały czas czuję, ale mam nadzieję że szybko dojdę do formy. Pozdrawiam

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:01   #3484
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Myslelismy o lokalu bo warunkow za bardzo nie mamy,a poza tym nie usmiecha mi sie potem sprzatac po tylu gosciach.Nie mam zmywarki,zlew w kuchni jednokomorowy,brak zastawy i krzesel chociazby...
Wyszloby nam okolo 25 osob(tz ma duzo rodzenstwa) wiec znowuz w lokalu dochodza duze koszty.
Bierzemy tez pod uwage opcje zorganizowsnia obiadu tylko dla rodzicow i chrzestnych.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dzien dobry
Klade sie spac po karmieniu porannym

ja roie bo mi za duzo hajsu wycodzi na lokal a jego nie mam. Będzie 17osób dokładnie teraz policzyłam. rzeczy przygotuje sobie wczesniej, w niedziele u mnie chrzciny sa dopiero o 16tej wiec mi sie nie opłaca nawet w lokalu. Wiec rano sobie tylko rosół ugotuje, ciasto/tort bedzie mięsa przygotuje chwile przed wyjściem i ziemniaki czy kluuchy jak wrócimy to do gara wrzuce. No chyba ze bedziemy rbić tak jak wczesnije ustaliliśmy czyli obiad przed mszą, bo jest dość pźno a potem tylko do domku na cos ciepłego- barszczyk prawdopodobnie, kawe i tort bo wtedy i w czasie mi lepiej i w ogóle

Zuziak- dobrze że już w domu, Brawa dla męża za spisanie sie Wrzuć zdjęcie młodego!
Stary 2013-11-29, 08:06   #3485
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Skad ja znam te rozterki

Ale jsk dobrze kojarze masz pokoj vip z tzt to mozesz sie zdrzemnac a tz popilnuje.Juz doczytalam...

Wspolczuje kochana moze rzeczywiscie cos stanelo Ci na zoladku.Ale rownoczesnie moze to byc zwiastun zblizajacego sie porod.Obserwuj rozwoj sytuacji.Spokojnej nocki!

Ja w szpitalu oka nie zmruzylam.Ty msdz komfort w osobie tzta.Korzystaj i wypocznij chociaz troche zeby miec sily.

Pobudka po 4 godzinach snu mezul mnie opierdziela ze maly nie ma przerwy miedzy noskiem a piersia
Tatus dojrzy wszystko

haha, mój TŻ też się mnie o to czepiał przy pierwszym karmienu

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej
Wchodzę na wizaz, patrzę a tu jeszcze wątek Nemoskowy:P Widzę, że porodziki się posypały. GRATULACJE dla świeżo upieczonych mam!
My od wtorku jesteśmy w domu. Pobyt w szpitalu...tragedia! Nic a nic nie spałam dwa dni przed porodem, a potem w szpitalu w ogóle nie mogłam zasnąć. Zdarzało mi się drzemnąć na godzinkę, czułam się już taka wykończona, a tu do domu nie mogliśmy wyjść przez wysoką bilirubinę. Mały codziennie miał pobieraną krew (tak mi już go szkoda było), waga mu bardzo spadła z 3360 do 3060, kupki wcale nie robił dlatego organizm nie oczyszczał się z bilirubiny. We wtorek okazało się że Mały ładnie zaczął przybierać na wadze, crp całkowicie się unormowało a bilirubina spadła troszeczkę więc wyszliśmy do domu. Ledwo co na nogach się trzymałam. W domu w końcu zaczęłam spać. Pokarmu mam dużo, aż mi piersi twardnieją, muszę odciągać pokarm cały czas. Mały śpi tak po 2-4 godzinki. Mąż jak i cała rodzina zakochani są w nim Poród opiszę później, powiem tylko że gdyby nie pomoc męża to myślę że nie dałabym rady. Rodziłam od 12 do 15.10 także szybko Ogólnie okazało się że miałam zielone wody, a Mały miał okręconą pępowinę wokół szyi. W dniu moich urodzin mamy wizytę w poradni patologii noworodka ze względu na żółtaczkę i te zielone wody. Ja dziś dostałam temperatury, nie wiem czy to ten cały stres, nerwy i wyczerpanie dopiero teraz daje znaki, czy rzeczywiście jakaś infekcja się rozwija. Słabo się cały czas czuję, ale mam nadzieję że szybko dojdę do formy. Pozdrawiam
za szybkie dojście do formy!

Anoula - GRATULACJE!!

Witam
Leoś właśnie zasnął bujany na moich rączkach i się uśmiecha uwielbiam kiedy to robi A od tego bujania go, to będę miała nieźle bicka wyrobionego Chyba muszę zainwestować w bujaczek

A co do mojego leczenia, nie jest najgorzej.
Dostałam tabletki, przy których nie można karmić piersią, z tym, że pani doktor zarządziła, żebym brała je tylko na noc, a w dzień mogę karmić normalnie i odciagać sobie pokarm, żeby karmić nim na noc. Więc tragedii nie ma Tylko zastanawiam się czy będę miała tyle pokarmu Wczoraj z jednej piersi ściągnęłam ok. 60ml i Leoś się nie najadł, musiałam mu dać cycka .. w ogóle tak śmiesznie jadł pierwszy raz z butelki
I mam sporo pytań odnośnie tego ściągania Więc musicie mi pomóc wizażowe ciotunie
Po pierwsze - w czym najlepiej przechowywać pokarm?? Muszę kupować specjalne kubeczki, czy można to jakoś tańszym kosztem wykombinować?
Po drugie - kiedy w dzień mam odciągać pokarm? Jak Leo zje z jednej, to z drugiej od razu ściągać, czy jak
Po trzecie - czy mogę zmieszać mleko z dwóch różnych ściągnięć?? Żeby np. wszystko co ściągne zlewać do jednego pojemnika, a potem tylko to dzielić i podgrzewać? Czy tak nie można
POMOCY
Stary 2013-11-29, 08:07   #3486
niunia32
Zakorzenienie

Dzien dobry

Gratulacje wczorajszym mamusiom
Iskra witaj ponownie u kciuki by problemy z bolami głowy sie skończyły

De doczytałam ze miałaś stłuczkę. :-*

Dzidzia czekamy na Ciebie :-*

Wszystkie dzieciaczki słodziutkie :-*

By zobaczyc musialam wejść na wizaz przez internet w tel a nie przez aplikacje.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:18   #3487
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

Anoula - GRATULACJE!!

Witam
Leoś właśnie zasnął bujany na moich rączkach i się uśmiecha uwielbiam kiedy to robi A od tego bujania go, to będę miała nieźle bicka wyrobionego Chyba muszę zainwestować w bujaczek

Dostałam tabletki, przy których nie można karmić piersią, z tym, że pani doktor zarządziła, żebym brała je tylko na noc, a w dzień mogę karmić normalnie i odciagać sobie pokarm, żeby karmić nim na noc. Więc tragedii nie ma Tylko zastanawiam się czy będę miała tyle pokarmu Wczoraj z jednej piersi ściągnęłam ok. 60ml i Leoś się nie najadł, musiałam mu dać cycka .. w ogóle tak śmiesznie jadł pierwszy raz z butelki
I mam sporo pytań odnośnie tego ściągania Więc musicie mi pomóc wizażowe ciotunie
Po pierwsze - w czym najlepiej przechowywać pokarm?? Muszę kupować specjalne kubeczki, czy można to jakoś tańszym kosztem wykombinować?
Po drugie - kiedy w dzień mam odciągać pokarm? Jak Leo zje z jednej, to z drugiej od razu ściągać, czy jak
Po trzecie - czy mogę zmieszać mleko z dwóch różnych ściągnięć?? Żeby np. wszystko co ściągne zlewać do jednego pojemnika, a potem tylko to dzielić i podgrzewać? Czy tak nie można
POMOCY
1. Możesz normalnie w butelce, ale z tą zakrętką, ew. jakiś słoiczek wyparzony - ja miałam w szpitalu o ściągania ten słoiczek z mleka 'jednorazowego'. a w domu też do niego ściągałam bo nei mialam kasy na specjalne pojemniki
2.Mi kazali własnie tak robić w szpitalu jak napisałaś, ale podobno lepszy sposób jest tak 30 minut po zjedzeniu ściagnąć . no ale niech wypowiedzą sie doswiadczone mamusie!
3. Możesz zmieszać jeżeli mają tę samą temperature. jak pierwsze dasz do lodówki, to drugie tez musisz dac do lodówki i dopiero jak osiągnie tą samą temp mozesz zmieszać

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
My bedziemy robic raczej w lokalu, bedziemy miec 22 osoby i nie mam tyle miejsca w domu poza tym kto to bedzie gotowal/ przygotowywal/ latal kolo gosci/ sprzatal dowiadywalismy sie ile by nas to wynioslo i za 2 cieple dania, ciasto, kawa, herbata za osobe wychodzi 40 zl wiadomo im wiecej potraw tym wyzsza cena ale cena max to 100 zl oczywiscie z naszym alkoholem

Witam
Myslalam ze zdaze cos zribic zanim mala sie obudzi ale patrze ze juz ma oczy jak 5 zl :P

Jade dzisiaj zalatwiac becikowe i musze infornacje zataic mala w zwiazku z tym drugim zasilkiem i mam nadzieje ze babka w gopsie nie skojarzy mnie
no a u nas w lokalu dodatkwo płacisz korkowe no i alko raczej od nich chyba ze mowa o butelce wina, wtedy 1 mozesz miec swoją. jest plus knajpy- nie sprzatasz, nie gotujesz.. asz święty sposób, a w domu jednak musisz nad tym panować. Ja np. nie mam zmywarki i bede musiałą ręcznie zmywać ale dam rade

za becikowe i zapomogę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 08:25   #3488
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
1. Możesz normalnie w butelce, ale z tą zakrętką, ew. jakiś słoiczek wyparzony - ja miałam w szpitalu o ściągania ten słoiczek z mleka 'jednorazowego'. a w domu też do niego ściągałam bo nei mialam kasy na specjalne pojemniki
2.Mi kazali własnie tak robić w szpitalu jak napisałaś, ale podobno lepszy sposób jest tak 30 minut po zjedzeniu ściagnąć . no ale niech wypowiedzą sie doswiadczone mamusie!
3. Możesz zmieszać jeżeli mają tę samą temperature. jak pierwsze dasz do lodówki, to drugie tez musisz dac do lodówki i dopiero jak osiągnie tą samą temp mozesz zmieszać
Dziękuję za odpowiedź
Czyli teoretycznie mogę przechowywać w wyparzonych słoiczkach

A ile dziecko powinno zjadać na raz w 3. tygodniu życia??
Stary 2013-11-29, 08:34   #3489
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To znaczy ze zdrowa I ma apetyt )
Jak mleczarnia??

Moze sie czyms strulas , a moze oczyszczasz sie do porodu

Cudowne widoki co nie?

No jak tak sobie lezeli ktos mnie pytal czy karmie piersia - tak. Mala tylko za plytko chwyta sutek i brodawke i przez to bola sutki na poczatku. Ale polozne przychodza i pokazuja wtl wszysdy sie Ulka zachwycają. Ma dolki w policzkach wszyscy mowia ze jest do mnie podobna:p

Wychodzimy najprawdopodobniej w niedziele*,* mam nadzieje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:48   #3490
Kociak85
Zadomowienie

Witam!

Od razu z rana wchodzę i sprawdzam, czy któraś z dwupaków mnie opuściła w czekaniu na poród
Miss Triss, i jak tam, przeszło czy się coś ruszyło? Może Ci coś zaszkodziło, ale może też organizm się oczyszcza.

Mnie w nocy raz coś zakuło w ogóle ostatnio w nocy jak się budzę to taki niepokój czuję. Bo mnie w nocy nie budzą ruchy młodej i tak teraz mam trochę manię na punkcie tego, czy ona się rusza i jak w nocy się obudzę na sikanie to póki nie poczuję ruchów to nie zasnę z powrotem.

nemosek, pytałaś o chrzciny - ja co prawda jeszcze długo tym tematem nie będę się zajmować, ale planuję w domu - z tym, że u mnie będą tylko nasi rodzice i rodzeństwo (moja siostra i brat męża będą chrzestnymi) no i ewentualnie dziadkowie męża. Ale to i tak maksymalnie będzie 13 osób dorosłych i 4 dzieci z naszą. W Waszej sytuacji zdecydowałabym się chyba na knajpę skoro te najbliższe osoby to u Was aż tyle osób.

Idę zrobić sobie śniadanie
Stary 2013-11-29, 08:50   #3491
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na USG z mężem moim. Jak wyszliśmy z gabinetu to mu się oczy świeciły od wzruszenia i powiedział, że już nie może się doczekać jak utuli Zosieńkę naszą. Tak mnie to rozczuliło, że mi też się zachciało płakać.

Malutka nasza waży 3750g i wcale jej się nie śpieszy aby do nas wychodzić. )

Rybko, możesz zmienić wagę mojej Niuńki? Dziękuję!
zazdroszczę i oby małą sama się zdecydowała opuścić mieszkanko
Cytat:
Jestt już Natalcia Anouli ! 3150 g i 53cm!
Ale przez cc bo nie był postępów w porodzie naturalnym! 10pkt
Gratulacjeeeeeeeeeeeeee
Cytat:
Ale znowu wysyp porodów!!!!

My wczoraj byliśmy na ważeniu,3100 g powoli ale przybieramy.420 g w 19 dni.Lekarka stwierdziła że szału nie ma ale na razie mamy sie nie martwić.Po prostu jeszcze nadrabiamy zaległości z wagi szpitalnej.
Za tydzien kolejne ważenie juz na 1 miesiąc więc teraz intensywny tydzien cycolenia
szybko o przybierze w koncu z jakiego opakowania je
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Byłyśmy dziś na ważeniu i mała ma 3020 przybrała 300g w tydzień!
Po południu wreszcie zrobiła kupala trochę zielonego, a cisnęła od rana bidula, no i zwróciła chyba całe mleko od razu po karmieniu, chlusnęlo z niej zaraz po skończeniu jedzenia...obhaftowała mnie i siebie Dałam jej herbatki i pospała w bujaczku a po kąpaniu wciągnęła butlę i śpi ładnie.

Ja też nic nie dostałam od męża za poród, tylko kwiaty po powrocie do domu
czyli teoretycznie awansowała na pieluchy 3-6 ale wiem że da;ej drobniutka jest u nas 3,5 kg
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Wysaje mi się ze tak. Ja przy skurczach wymiotowalam jak kot...

Ogolnie to spalam moze z 15minut bo moje dziecko zdecydowało ze w nocy nie spi...
bo jeszcze nie wie czy jest dzien czy noc
Cytat:
Poprosilam o cos przeciwbólowe bo nie moge z lozka wstac hahaha

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Kiedy przestaje bolec blizna?

na początku przez pierwszy tydzień będziesz czuć ja dobrze ale będziesz w stanie się ruszać, a potem połowa brzucha jest w znieczuleniu i nie będziesz praktycznie czuć ze sobie po brzuchu palcem jeździsz
Cytat:

u nas będzie impreza w domu, ale chrzciny połączone z spotkaniem świątecznym rodzinnym czyli ok 30 osób

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
No jak tak sobie lezeli ktos mnie pytal czy karmie piersia - tak. Mala tylko za plytko chwyta sutek i brodawke i przez to bola sutki na poczatku. Ale polozne przychodza i pokazuja wtl wszysdy sie Ulka zachwycają. Ma dolki w policzkach wszyscy mowia ze jest do mnie podobna:p

Wychodzimy najprawdopodobniej w niedziele*,* mam nadzieje

ja też rodziłam w czwartek i miaąłm wyjśc w niedziele ale nie chciałam i wyszłam w poniedziałek.
Ma dołeczki????????? ja zawsze chciaąłm je mieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 08:51   #3492
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

Kochana, mój po skończonym 2 tygodniu, czyli jak miał dni 15 zjadał 80-100ml. Teraz ma skończone 3 tygodnie i zjada 120-130ml mojego mleka, i sporadycznie 100-110 mm [ono bardziej "kaloryczne" jest].

Pamiętaj, że mleko w lodówce może stać maksymalnie 72h. I jeśli dolewasz mleko, do starszego, to data ważności całości jest taka, jak najstarszego mleka. W temp. pokojowej może stać 8-12h [zależy ile masz stopni w domu ]

Witam się!
Miłek pcha kupę Najlepiej, zeby go wteyd bujać, więc wsadziłam go do bujaczka i zaraz się biorę za laktator...

Co do chrzcin: muszę poszukać jakiegoś taniego lokalu w Krakowie [Krakuski- znacie jakiś?]. Bo u nas będzie ponad 30 osób [ja mam 5 rodzeństwa, mąż 3, ale pohajtanych i dzieciatych]. Więc musiałabym krzesła z całego bloku chyba pozbierać, zeby ich w domu usadzić
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 08:57   #3493
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

zalezy od wagi wyjściowej dziecka, u nas mamy prawie 2 miesiace i je ok90 ml i to nie zawsze.
Stary 2013-11-29, 09:01   #3494
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo

Cytat:
Jestt już Natalcia Anouli ! 3150 g i 53cm!
Ale przez cc bo nie był postępów w porodzie naturalnym! 10pkt
GRATULACJE
witamy na świecie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:04   #3495
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Witam!

Od razu z rana wchodzę i sprawdzam, czy któraś z dwupaków mnie opuściła w czekaniu na poród
Miss Triss, i jak tam, przeszło czy się coś ruszyło? Może Ci coś zaszkodziło, ale może też organizm się oczyszcza.

Mnie w nocy raz coś zakuło w ogóle ostatnio w nocy jak się budzę to taki niepokój czuję. Bo mnie w nocy nie budzą ruchy młodej i tak teraz mam trochę manię na punkcie tego, czy ona się rusza i jak w nocy się obudzę na sikanie to póki nie poczuję ruchów to nie zasnę z powrotem.

nemosek,
pytałaś o chrzciny - ja co prawda jeszcze długo tym tematem nie będę się zajmować, ale planuję w domu - z tym, że u mnie będą tylko nasi rodzice i rodzeństwo (moja siostra i brat męża będą chrzestnymi) no i ewentualnie dziadkowie męża. Ale to i tak maksymalnie będzie 13 osób dorosłych i 4 dzieci z naszą. W Waszej sytuacji zdecydowałabym się chyba na knajpę skoro te najbliższe osoby to u Was aż tyle osób.

Idę zrobić sobie śniadanie
U mnie tak samo mała śpi w nocy, ale to może i dobrze bo po porodzie będą dzieci nam spały w nocy ładnie nauczone już w brzuszku
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:11   #3496
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochana, mój po skończonym 2 tygodniu, czyli jak miał dni 15 zjadał 80-100ml. Teraz ma skończone 3 tygodnie i zjada 120-130ml mojego mleka, i sporadycznie 100-110 mm [ono bardziej "kaloryczne" jest].

Pamiętaj, że mleko w lodówce może stać maksymalnie 72h. I jeśli dolewasz mleko, do starszego, to data ważności całości jest taka, jak najstarszego mleka. W temp. pokojowej może stać 8-12h [zależy ile masz stopni w domu ]
ja będę przechowywać tylko z dnia na noc, więc nie powinno się przeterminować w lodówce
zaraz biorę się za ściąganie i zobaczymy ile tym razem zejdzie
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
zalezy od wagi wyjściowej dziecka, u nas mamy prawie 2 miesiace i je ok90 ml i to nie zawsze.
Leo wczoraj zjadł 60+cycka więc będę mu szykować ok 90 na porcję i zobaczymy ile z tego zje czy może będzie mu mało

A tak w ogóle to zapomniałam napisać, ale dzisiejsza noc była cudowna mały spał długo, wstał tylko 3 razy na szybkie karmienie i przewijanie i dalej zasypiał mogę powiedzieć, że odpoczęłam i jestem wyspana

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

A myślicie, że zlewanie mleka do takich zwykłych plastikowych pojemników na żywność może być? Oczywiście wyparzonych itd.. ??
Wiem, że mam głupie problemy, ale wolę zapytać
Stary 2013-11-29, 09:12   #3497
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
zazdroszczę i oby małą sama się zdecydowała opuścić mieszkanko

Gratulacjeeeeeeeeeeeeee

szybko o przybierze w koncu z jakiego opakowania je

czyli teoretycznie awansowała na pieluchy 3-6 ale wiem że da;ej drobniutka jest u nas 3,5 kg

bo jeszcze nie wie czy jest dzien czy noc

na początku przez pierwszy tydzień będziesz czuć ja dobrze ale będziesz w stanie się ruszać, a potem połowa brzucha jest w znieczuleniu i nie będziesz praktycznie czuć ze sobie po brzuchu palcem jeździsz

u nas będzie impreza w domu, ale chrzciny połączone z spotkaniem świątecznym rodzinnym czyli ok 30 osób

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

ja też rodziłam w czwartek i miaąłm wyjśc w niedziele ale nie chciałam i wyszłam w poniedziałek.
Ma dołeczki????????? ja zawsze chciaąłm je mieć
Ma doleczki jak grymasi:d nie wiem po kim Hahahaha
Ogolnie znow jest grzeczna i spi. Ale będziemy ja wybudzac i męczyć:p

Ja chce wyjsc w ndz

A z tym bruchem to jestem zdziwiona ze znieczulony. Ja bede miala jakies zastrzyki przez 2 tygodnie mam nauczyc sie je sobie robić....

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 09:18   #3498
ktosiula
Wtajemniczenie

Nieustraszony dwupak wita ponownie!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam u gina, wszystko dobrze, Młody ma już ponad 2800g no i zostały mi 2-3 tygodnie do planowanej cc. Następną wizytę mam 12.12. i wtedy zdecydujemy, cc będzie albo 13.12 albo 18.12 (bardziej prawdopodobne). Sama mam urodziny 17.12, więc będziemy razem świętowac

W związku z tym proszę o zmianę terminu porodu na 18.12. i można wpisac imię: Michał
za wizytę! Ja jestem z 19 grudnia to dla mnie też prawie jak prezent na urodziny ten Twój synuś

Cytat:
My wczoraj byliśmy na ważeniu,3100 g powoli ale przybieramy.420 g w 19 dni.Lekarka stwierdziła że szału nie ma ale na razie mamy sie nie martwić.Po prostu jeszcze nadrabiamy zaległości z wagi szpitalnej.
Za tydzien kolejne ważenie juz na 1 miesiąc więc teraz intensywny tydzien cycolenia
Ważne, że przybiera!

Cytat:
a myslałam że Ktosiula tez w końcu porodziła tak sobie nawet o Tobie wczoraj myslałam bo miałas wizytę.miałam nadzieje że juz cie ruszyło
Nie ruszyło I jeszcze mi mąż zabronił rodzić, bo musi jakieś ważne coś do pracy przygotować i będzie to robił całą sobotę, więc dał mi zielone światło dopiero na noc z soboty na niedzielę No to kwitnę dalej z tym brzuchem.

Cytat:
A tak poza tym to powoli przestaję odbierać telefony, bo słyszę cały czas to samo. I w ogóle jakoś wszyscy do mnie częściej dzwonią.
Skąd ja to znam... mama do mnie dzwoni DWA RAZY dziennie i milion różnych innych osób również przypomnialo sobie o moim istnieniu. Ale jakoś tak strasznie, strasznie to mi to nie przeszkadza, da się przeżyć - rozumiem ich zaciekawienie. A nie daj Boże jak nie odbiorę telefonu za pierwszym razem
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Dziadek chciał kupić małemu radioodtwarzacz do puszczania kołysanek i znalazłam w bardzo fajnej cenie i przy okazji ten sam sprzedawca miał laktator z aventu elektryczny, też w atrakcyjnej cenie, więc zadzwoniłam i jeszcze mi spuścił 80 zł. Takim sposobem za odtwarzacz wyszło 149 zł mniej niż w sklepie, a laktator wyrwałam za 200 zł. Jestem z siebie dumna Już dawno nic nie upolowałam w takiej fajnej cenie. Oczywiście wszystko nowiutkie z gwarancją.
A laktator spisał się super, bo ręcznym to się można zajechać
Ale wyłapałaś okazję! :brawo:

Cytat:
Nie wszystkie

Ja gotuje obiad na jutro

Majeczka znowu cala wysypana na buzi
Jak brzuch odpuscił to wysypka wylazła

Biedna mała buła

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę pomóżcie:
o 24.30 położyłam się z mężem spać, nie mogłam zasnąć i o 1 zerwałam się "na kibelek", miałam straszną biegunkę, a w międzyczasie złapała mnie chęć na wymioty i zdążyłam tylko zrobić dwa kroki do miski. Przez 10minut męczyła mnie biegunka i wymioty na zmianę, zaczęły mi się trząść nogi i ręce.
Teraz wszystko przeszło, czuję się dobrze, nic nie boli. Na razie siedzę i czekam na rozwój sytuacji, mąż śpi - nie chcę go budzić i niepokoić.

Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu?
Może to być oczyszczanie na poród, ale nie musi...

Cytat:
Poprosilam o cos przeciwbólowe bo nie moge z lozka wstac hahaha

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Kiedy przestaje bolec blizna?

Nemosek tz tez zmeczony jak nie wiem, od wczoraj ze mną non stop; ( uhhh masakra. Ale mala w koncu zasnela...
Fajnie, że macie ten Vip-room, obecnoś męża non stop musi być zbawienna. za Was kochani!

Cytat:
Hej
Żeby tempka przeszła prędko. Może to z przemęczenia i osłabienia tylko. dla męża za pomoc przy porodzie, no i za cycolenie, opiekę, kupki, brak żółtaczki i te wszystkie inne sprawy

Cytat:
Super, że można to wszystko pogodzić! Mam nadzieję, że szybko leki dadzą Ci ulgę i że z karmieniem i odciąganiem sobie pięknie poradzisz!

Jestem dzisiaj jakaś rozmemłana, nic mi się nie chcę.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-11-29 o 09:20
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:20   #3499
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ma doleczki jak grymasi:d nie wiem po kim Hahahaha
Ogolnie znow jest grzeczna i spi. Ale będziemy ja wybudzac i męczyć:p

Ja chce wyjsc w ndz

A z tym bruchem to jestem zdziwiona ze znieczulony. Ja bede miala jakies zastrzyki przez 2 tygodnie mam nauczyc sie je sobie robić....

Wiesz co, ja przez pierwsze 10dni miałam kłopoty ze wstawanie jeszcze, bo blizna bolała przy wysiłku typu "powstań z krzesła" Potem było lepiej. Jestem 25 dni po cc i nic nie czuję, nawet sobie salsę codziennie tańczę [coby biodra doprowadzić do porządku ]. Nie miałam znieczulonej połowy brzucha, od kiedy zeszło znieczulenie po cc, normalnie cały brzuch czuję. Szwy miałam rozpuszczalne i już jakiś czas ich nie mam. Blizna ma w tej chwili 10.5cm, ale lekarz powiedział, że może zejdzie do 8-9cm, w zależności jak uda mi się zrzucić brzuszek

Te zastrzyki to przeciwzakrzepowe masz mieć. Minimalna ilość to chyba 4, maksymalna 14. Ja miałam 6.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:42   #3500
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
za zakupy!
No przytul go, niech się mu się ten dzień dobrze skończy choć
Dzwonił do rodziców?
Dzwonił, więc wieczorem były przytulasy W sumie, to chyba lubię jak coś odstawi, bo później słodki jest jak nigdy W nocy ani razu nie wstałam z łóżka

Cytat:
Nie spalam prawie nic, co zamkne oko to Ulka zaczyna piszczec...teraz lezy na lozku z tata... znaczy on spi a ona przytula na do jego klaty

Przypomniało mi się jak my jeszcze niedawno byliśmy w trójkę w szpitalu. Super taka opcja nie?

Zuziak za dojście do formy. Fajnie, że już w domku jesteście.

Dzień dobry, wstyd się przyznać, ale cała moja rebiata ze mną na czele, jeszcze w łóżku

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:44   #3501
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie tak samo mała śpi w nocy, ale to może i dobrze bo po porodzie będą dzieci nam spały w nocy ładnie nauczone już w brzuszku
Cos w tym musi byc. Przez cala ciaze Majeczki nie poczułam w nocy ani razu. I teraz tez spokoj.

Serduszko - tak jak Ci Rybka napisała. A co to wydaje mi sie ze jak wyparzysz to moga byc. Tylko zeby miały zamkniecia.

Próbowalismy wczoraj awansowac Majke z wanienki do wanny tyle ze z tym plastikowym lezaczkiem . Matko jaki był ryyyyk I histeria szybko sie wycofalismy..
Dzis planuje połozyc ja pierwszy raz w jej łozeczku na noc . Az sie boje ..

Macie jakis przepis/pomysl na piers z indyka?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 09:46   #3502
babku
Zadomowienie

Zwariowane fajnie z tym leczeniem. Takim sposobem Ty w końcu uwolnisz się od tego paskudzstwa, a laktacja na tym nie ucierpi. Super.

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:04   #3503
Madzik 89
Zadomowienie

Witajcie po dłuższej przerwie
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
U nas niby wszystko w porządku nie licząc mojego niewyspania i kłopotami mojego maluszka z brzuszkiem
Może miała któraś z Was taki problem: płacze, podkurcza przy tym nóżki, pręży się, stęka, jakby nie mógł się "odgazować" to wszystko wyrywa go ze snu przez co jest marudny gdy nie śpi a ja chodzę jak zombie.. już nie wiem jak mu pomóc
Według położnej to kolki i musi samo przejść ale ja nie mogę patrzeć jak się męczy, herbatki koperkowej zabroniła podawać bo wzmaga gazy...
Doradźcie coś mamusie
A oto mój synuś jak miał 5 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alex.jpg (39,8 KB, 28 załadowań)
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:15   #3504
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
U nas niby wszystko w porządku nie licząc mojego niewyspania i kłopotami mojego maluszka z brzuszkiem
Może miała któraś z Was taki problem: płacze, podkurcza przy tym nóżki, pręży się, stęka, jakby nie mógł się "odgazować" to wszystko wyrywa go ze snu przez co jest marudny gdy nie śpi a ja chodzę jak zombie.. już nie wiem jak mu pomóc
Według położnej to kolki i musi samo przejść ale ja nie mogę patrzeć jak się męczy, herbatki koperkowej zabroniła podawać bo wzmaga gazy...
Doradźcie coś mamusie
słodziak

Cytat:
Cos w tym musi byc. Przez cala ciaze Majeczki nie poczułam w nocy ani razu. I teraz tez spokoj.

Serduszko - tak jak Ci Rybka napisała. A co to wydaje mi sie ze jak wyparzysz to moga byc. Tylko zeby miały zamkniecia.

Próbowalismy wczoraj awansowac Majke z wanienki do wanny tyle ze z tym plastikowym lezaczkiem . Matko jaki był ryyyyk I histeria szybko sie wycofalismy..
Dzis planuje połozyc ja pierwszy raz w jej łozeczku na noc . Az sie boje ..

oj, to nasza będzie wybitnym leniem jest bardzo mało aktywna, zarówno w dzień jak i w nocy

Hej!

Proszę jeszcze raz o kciuki - zaraz wychodzę na wizytę
Stary 2013-11-29, 10:22   #3505
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry!

Po nocnych rewolucjach gastrycznych wszystko się uspokoiło. Jestem trochę osłabiona, ale to z racji pustego żołądka. Stwierdzam, że przyczyną było fastfoodowe jedzenie, z którym ewidentnie wczoraj przesadziłam.
Idę się ogarnąć.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Jesteście niezastąpione!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:29   #3506
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja przez pierwsze 10dni miałam kłopoty ze wstawanie jeszcze, bo blizna bolała przy wysiłku typu "powstań z krzesła" Potem było lepiej. Jestem 25 dni po cc i nic nie czuję, nawet sobie salsę codziennie tańczę [coby biodra doprowadzić do porządku ]. Nie miałam znieczulonej połowy brzucha, od kiedy zeszło znieczulenie po cc, normalnie cały brzuch czuję. Szwy miałam rozpuszczalne i już jakiś czas ich nie mam. Blizna ma w tej chwili 10.5cm, ale lekarz powiedział, że może zejdzie do 8-9cm, w zależności jak uda mi się zrzucić brzuszek

Te zastrzyki to przeciwzakrzepowe masz mieć. Minimalna ilość to chyba 4, maksymalna 14. Ja miałam 6.
No wlasnie mnie tak teraz boli jak wstaje. Mam z tym problem... a co do pokoju vip to naprawde obecnośc tz jest nieoceniona ja dostane zastrzyki na 14 dni wgl Ulka ma problemy z lapaniem brodawki... i ogolnie z budzeniem na jedzonko...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 10:29   #3507
nemosek
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi w sprawie chrzcin.Chyba musimy poszukac mega taniego lokalu ale jest nadzieja skoro u Lineczki 4 dychy kosztuje od osoby.

Cytat:
Hej
Fajnie ze w domku ,brawa za pomoc meza i oby temp przeszla

Cytat:

Anoula - GRATULACJE!!

Witam

POMOCY
Ja trzymalam mleko w lodowce okolo 2 dni.Niby mozna od 2-5 dni w temp 4 stopnie.Nieraz zdarzylo mi sie polaczyc stare z nowym ale to do mrozenia.
A zeby nie zbankrutowac zakupilam pojemniki na mocz i w nich mrozilam.

Witam sie jeszcze z loza,Tymek wlasnie oproznia drugi cyc

Mya Wklej fotke Lulki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:31   #3508
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
no a u nas w lokalu dodatkwo płacisz korkowe no i alko raczej od nich chyba ze mowa o butelce wina, wtedy 1 mozesz miec swoją. jest plus knajpy- nie sprzatasz, nie gotujesz.. asz święty sposób, a w domu jednak musisz nad tym panować. Ja np. nie mam zmywarki i bede musiałą ręcznie zmywać ale dam rade

za becikowe i zapomogę
my pytaliśmy o alkohol to włascicielka powiedziała że nie ma problemu z naszym, z resztą mi się nie opyla kupować w lokalu bo mi zostało ze 3 albo 4 kartowny wódki z wesela plus wina dużo
Cytat:
moja zjada mm 120 [ale myślę że jakbym jej dała więcej to by zjadła] no i z cyca poje też, ale nie patrz na moje dziecko bo Ona to głodomorka jest
Cytat:
moja mama robiła szpinak zawijany w pierś takie roladki
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Doradźcie coś mamusie
a podawałaś jakiś Espumisan czy coś podobnego?
a mały przecudny!

byłam w GOPSie pani mnie nie pamiętała i dostaniemy becikowe plus tą magiczn zapomogę i zasiłek rodzinny
no i do 15 grudnia powinnam dostać ładny przelew z pomocy społecznej

w ogóle nie wiem jak moja mama to robi ale moje dziecko jak siedziało z nią to usnęła ze mną spać nie chce później wstanie to mama ma wziąć małą na spacer a ja może w końcu posprzątam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-29, 10:36   #3509
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A nie daj Boże jak nie odbiorę telefonu za pierwszym razem
O, to to już w ogóle tragedia. Jak oddzwaniam bo np nie słyszałam telefonu to od razu - wszystko w porządku, dzieje się coś? I do mojego męża zresztą też tak wszyscy dzwonią i się pytają.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Dzwonił, więc wieczorem były przytulasy W sumie, to chyba lubię jak coś odstawi, bo później słodki jest jak nigdy W nocy ani razu nie wstałam z łóżka
sweeeet

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
No taką mam nadzieję

Trele, to wieczorem będziemy trzymać kciuki za pierwsze spanie w swoim łóżeczku. Niestety, metody żadnej nie znam na sukces - jedynie co mi przychodzi do głowy to siedzenie przy dziecku i trzymanie za rączkę, tak, żeby czuła, że jesteś blisko. A jak już zaśnie to może już będzie spała smacznie

zwariowane, dołączam się do pytania o wykorzystanie pojemników na żywność do przechowywania mleka. Ale myślę, że można. W końcu czym może się różnić taki pojemnik zamykany od specjalnej butelki na mleko?
Stary 2013-11-29, 10:36   #3510
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi w sprawie chrzcin.Chyba musimy poszukac mega taniego lokalu ale jest nadzieja skoro u Lineczki 4 dychy kosztuje od osoby.
nemosku, nie patrz na tą cenę co ja podałam, bo mieszkam w małej mieścinie [od stycznia to dopiero miasto będzie :P] więc i ceny u mnie niższe niż w mieście
w ogóle robilibyśmy chrzciny w lokalu gdzie była Gesslerowa

popatrzyłam na to moje dziecko jak śpi i ona się tak słodko uśmiecha i w ogóle jest taka piękna i słodka, normalnie jestem w niej zakochana

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości