|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nie bolało ale było niezbyt przyjemne, oczy miałam zaciśnięte i ciśnienie mi troszku skoczyło. Nockę przespałam jak zabita i nic się nie rozkręciło niestety. Widocznie jeszcze nie czas.
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Myslalam ze zdaze cos zribic zanim mala sie obudzi ale patrze ze juz ma oczy jak 5 zl :P Jade dzisiaj zalatwiac becikowe i musze infornacje zataic mala w zwiazku z tym drugim zasilkiem i mam nadzieje ze babka w gopsie nie skojarzy mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-29 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wchodzę na wizaz, patrzę a tu jeszcze wątek Nemoskowy:P Widzę, że porodziki się posypały. GRATULACJE dla świeżo upieczonych mam! ![]() Powoli sobie czytam co żeście naskrobały przez ten tydzień. My od wtorku jesteśmy w domu. Pobyt w szpitalu...tragedia! Nic a nic nie spałam dwa dni przed porodem, a potem w szpitalu w ogóle nie mogłam zasnąć. Zdarzało mi się drzemnąć na godzinkę, czułam się już taka wykończona, a tu do domu nie mogliśmy wyjść przez wysoką bilirubinę. Mały codziennie miał pobieraną krew (tak mi już go szkoda było ![]() ![]() ![]() ![]()
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuziak- dobrze że już w domu, Brawa dla męża za spisanie sie ![]() ![]()
![]() |
#3485 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Anoula - GRATULACJE!! ![]() ![]() ![]() Witam ![]() Leoś właśnie zasnął bujany na moich rączkach i się uśmiecha ![]() ![]() ![]() ![]() A co do mojego leczenia, nie jest najgorzej. Dostałam tabletki, przy których nie można karmić piersią, z tym, że pani doktor zarządziła, żebym brała je tylko na noc, a w dzień mogę karmić normalnie i odciagać sobie pokarm, żeby karmić nim na noc. Więc tragedii nie ma ![]() ![]() ![]() I mam sporo pytań odnośnie tego ściągania ![]() ![]() Po pierwsze - w czym najlepiej przechowywać pokarm?? Muszę kupować specjalne kubeczki, czy można to jakoś tańszym kosztem wykombinować? Po drugie - kiedy w dzień mam odciągać pokarm? Jak Leo zje z jednej, to z drugiej od razu ściągać, czy jak ![]() Po trzecie - czy mogę zmieszać mleko z dwóch różnych ściągnięć?? Żeby np. wszystko co ściągne zlewać do jednego pojemnika, a potem tylko to dzielić i podgrzewać? Czy tak nie można ![]() POMOCY ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Gratulacje wczorajszym mamusiom ![]() Iskra witaj ponownie u kciuki by problemy z bolami głowy sie skończyły De doczytałam ze miałaś stłuczkę. :-* Dzidzia czekamy na Ciebie :-* Wszystkie dzieciaczki słodziutkie :-* By zobaczyc musialam wejść na wizaz przez internet w tel a nie przez aplikacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Mi kazali własnie tak robić w szpitalu jak napisałaś, ale podobno lepszy sposób jest tak 30 minut po zjedzeniu ściagnąć . no ale niech wypowiedzą sie doswiadczone mamusie! 3. Możesz zmieszać jeżeli mają tę samą temperature. jak pierwsze dasz do lodówki, to drugie tez musisz dac do lodówki i dopiero jak osiągnie tą samą temp mozesz zmieszać ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli teoretycznie mogę przechowywać w wyparzonych słoiczkach ![]() A ile dziecko powinno zjadać na raz w 3. tygodniu życia?? ![]()
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wychodzimy najprawdopodobniej w niedziele*,* mam nadzieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Witam!
Od razu z rana wchodzę i sprawdzam, czy któraś z dwupaków mnie opuściła w czekaniu na poród ![]() Miss Triss, i jak tam, przeszło czy się coś ruszyło? Może Ci coś zaszkodziło, ale może też organizm się oczyszcza. Mnie w nocy raz coś zakuło ![]() nemosek, pytałaś o chrzciny - ja co prawda jeszcze długo tym tematem nie będę się zajmować, ale planuję w domu - z tym, że u mnie będą tylko nasi rodzice i rodzeństwo (moja siostra i brat męża będą chrzestnymi) no i ewentualnie dziadkowie męża. Ale to i tak maksymalnie będzie 13 osób dorosłych i 4 dzieci z naszą. W Waszej sytuacji zdecydowałabym się chyba na knajpę skoro te najbliższe osoby to u Was aż tyle osób. Idę zrobić sobie śniadanie
#3491 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Ma dołeczki????????? ja zawsze chciaąłm je mieć ![]()
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że mleko w lodówce może stać maksymalnie 72h. I jeśli dolewasz mleko, do starszego, to data ważności całości jest taka, jak najstarszego mleka. W temp. pokojowej może stać 8-12h [zależy ile masz stopni w domu ![]() Witam się! Miłek pcha kupę ![]() Co do chrzcin: muszę poszukać jakiegoś taniego lokalu w Krakowie [Krakuski- znacie jakiś?]. Bo u nas będzie ponad 30 osób [ja mam 5 rodzeństwa, mąż 3, ale pohajtanych i dzieciatych]. Więc musiałabym krzesła z całego bloku chyba pozbierać, zeby ich w domu usadzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
zalezy od wagi wyjściowej dziecka, u nas mamy prawie 2 miesiace i je ok90 ml i to nie zawsze.
#3494 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE
![]() witamy na świecie
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaraz biorę się za ściąganie i zobaczymy ile tym razem zejdzie ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to zapomniałam napisać, ale dzisiejsza noc była cudowna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A myślicie, że zlewanie mleka do takich zwykłych plastikowych pojemników na żywność może być? ![]() Wiem, że mam głupie problemy, ale wolę zapytać ![]()
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie znow jest grzeczna i spi. Ale będziemy ja wybudzac i męczyć:p Ja chce wyjsc w ndz ![]() A z tym bruchem to jestem zdziwiona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jestem dzisiaj jakaś rozmemłana, nic mi się nie chcę.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-29 o 09:20 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Te zastrzyki to przeciwzakrzepowe masz mieć. Minimalna ilość to chyba 4, maksymalna 14. Ja miałam 6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zuziak ![]() Dzień dobry, wstyd się przyznać, ale cała moja rebiata ze mną na czele, jeszcze w łóżku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serduszko - tak jak Ci Rybka napisała. A co to wydaje mi sie ze jak wyparzysz to moga byc. Tylko zeby miały zamkniecia. Próbowalismy wczoraj awansowac Majke z wanienki do wanny tyle ze z tym plastikowym lezaczkiem . Matko jaki był ryyyyk I histeria ![]() Dzis planuje połozyc ja pierwszy raz w jej łozeczku na noc . Az sie boje .. Macie jakis przepis/pomysl na piers z indyka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Zwariowane fajnie z tym leczeniem. Takim sposobem Ty w końcu uwolnisz się od tego paskudzstwa, a laktacja na tym nie ucierpi. Super.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuższej przerwie
![]() Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() U nas niby wszystko w porządku nie licząc mojego niewyspania i kłopotami mojego maluszka z brzuszkiem ![]() Może miała któraś z Was taki problem: płacze, podkurcza przy tym nóżki, pręży się, stęka, jakby nie mógł się "odgazować" to wszystko wyrywa go ze snu przez co jest marudny gdy nie śpi a ja chodzę jak zombie.. już nie wiem jak mu pomóc ![]() Według położnej to kolki i musi samo przejść ale ja nie mogę patrzeć jak się męczy, herbatki koperkowej zabroniła podawać bo wzmaga gazy... Doradźcie coś mamusie ![]() A oto mój synuś jak miał 5 dni ![]()
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hej! Proszę jeszcze raz o kciuki - zaraz wychodzę na wizytę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Po nocnych rewolucjach gastrycznych wszystko się uspokoiło. Jestem trochę osłabiona, ale to z racji pustego żołądka. Stwierdzam, że przyczyną było fastfoodowe jedzenie, z którym ewidentnie wczoraj przesadziłam. Idę się ogarnąć. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Jesteście niezastąpione! ![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi w sprawie chrzcin.Chyba musimy poszukac mega taniego lokalu ale jest nadzieja skoro u Lineczki 4 dychy kosztuje od osoby.
Cytat:
![]() Cytat:
A zeby nie zbankrutowac zakupilam pojemniki na mocz ![]() Witam sie jeszcze z loza,Tymek wlasnie oproznia drugi cyc ![]() Mya Wklej fotke Lulki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja mama robiła szpinak zawijany w pierś ![]() ![]() Cytat:
a mały przecudny! ![]() byłam w GOPSie ![]() ![]() no i do 15 grudnia powinnam dostać ładny przelew z pomocy społecznej ![]() w ogóle nie wiem jak moja mama to robi ale moje dziecko jak siedziało z nią to usnęła ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | ||
Zadomowienie
|
O, to to już w ogóle tragedia. Jak oddzwaniam bo np nie słyszałam telefonu to od razu - wszystko w porządku, dzieje się coś? I do mojego męża zresztą też tak wszyscy dzwonią i się pytają.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trele, to wieczorem będziemy trzymać kciuki za pierwsze spanie w swoim łóżeczku. Niestety, metody żadnej nie znam na sukces - jedynie co mi przychodzi do głowy to siedzenie przy dziecku i trzymanie za rączkę, tak, żeby czuła, że jesteś blisko. A jak już zaśnie to może już będzie spała smacznie ![]() zwariowane, dołączam się do pytania o wykorzystanie pojemników na żywność do przechowywania mleka. Ale myślę, że można. W końcu czym może się różnić taki pojemnik zamykany od specjalnej butelki na mleko?
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle robilibyśmy chrzciny w lokalu gdzie była Gesslerowa ![]() popatrzyłam na to moje dziecko jak śpi i ona się tak słodko uśmiecha i w ogóle jest taka piękna i słodka, normalnie jestem w niej zakochana ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.