Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 15:20   #3421
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Najwyżej zwrócę. Ogólnie nie lubię zamawiać ciuchów przez net (ostatnio odsyłałam rzeczy z ASOSa), ale nieinfantylnych koszul w normalnej cenie w żadnym sklepie nie znalazłam

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

To ja będę miała podobne wymiary
Mam nadzieję, że po porodzie nam się trochę te żebra skurczą. Ja przed ciążą miałam 60 lub 65 pod biustem (w zależności od firmy lub modelu), ale na początku ciąży fizjoterapeutka mnie "zjechała" za takie ścisłe obwody
Ja przed ciaza nosiłam 65D, czasem nawet 60E
Stary 2013-11-29, 15:21   #3422
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Może po prostu kup kilka pieluch czy otulaczy, ale markowych, np Charlie Banana czy FunniBunz, a nie chińskich? Wtedy jeśli Ci się pieluchowanie wielorazowe nie spodoba, bez problemu je odsprzedasz i większość pieniędzy odzyskasz.
Tyłek mnie już boli od siedzenia, ale szukam twardo o tych pieluszkach, zawzięłam się że dziś coś wstępnie wybiorę

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
poczekam jeszcze trochę bo czytałam że jakoś 8 grudnia chyba mają się zacząć jakieś rozmowy zarządu i lekarzy z udziałem wojewody czy kogoś takiego... może uda im się coś zrobić a jak nie to podobno do 15 grudnia wojewoda ma wydać decyzje czy będą zamykać czy ograniczać przyjęcia czy jak...
Trzymam kciuki żeby jednak się dogadali i nic nie zamykali

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
W naszym szpitalu, podobno bo jeszcze teraz tam nie byłam (i nie wybieram się ) jest tyle rodzących, że lokują je na korytarzu I tam sobie czekają na wyklarowanie sytuacji. Że niby tyle dzieci się teraz rodzi i miejsc za mało...
No właśnie ja nie wiem już jak to jest, taki niby mały przyrost, tragedia demograficzna, a ja ciągle słyszę że szpitale nie nadążają z odbieraniem porodów

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Z miękkich maja tylko jeden komplet - czarny i biały za 80 złotych. O dziwo calkiem ścisłe - noszę teraz najczęściej 75D/DD, wzięłam 75C i szczerze mówiąc nawet przez chwilę się zastanawiałam czy nie powinnam była wziąć 80. Ale ostatecznie po porodzie mam nadzieje trochę skurczą mi się żebra
Ja też mam dwupaka z H&M i pod biustem nie zauważyłam większego rozciągania, ale mam wrażenie "zwisu" przez tą miękką miseczkę, chociaż rozmiar miseczki wzięłam taki jak przed ciążą. Ale nic to, z czasem wrócę do utwardzanych, byle tylko biust nie został już w dole
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:23   #3423
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam sos z kurek do makaronu TŻ będzie zachwycony obiadkiem,

o matko kurki!!!!!
Stary 2013-11-29, 15:23   #3424
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Jestem Byłam u gina, zbadał mnie, wszystko ok. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło.
Oj to super!! Cały czas myślałam co tam u ciebie...

Cytat:
Mój też mówi że najszybciej pod kranem umyć, a potem zostawić na chwilę żeby dupcia się powietrzyła, i że on zawsze tak robił. Już sobie wykombionowałam że skoro ma wprawę to będzie mnie całymi tygodniami uczył
Tak Wiki myłam pupę pod kranem,a u Eryka się nie dało,bo on się bał jak pod kran go brałam,więc pozostała miseczka z wodą.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Hej wam, czytam sobie was, co to BLW??
BLW to karmienie bez etapu papek,może być tłumaczone jako Bierz Lub Wywal (gdzieś to przeczytałam,fajne przetłumaczenie )
Stary 2013-11-29, 15:31   #3425
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry.
Byłam rano na wizycie i szyjka nadal skrócona i do tego miękka się zrobiła no i mam więcej leżeć i odpoczywać (tylko jak mam to zrobić skoro i tak całe dnie zalegam na kanapie ?? ) poza tym dostałam skierowanie na morfologie itp a następna wizyta za 3 tygodnie. Myślałam że może dostane skierowanie na USG ale niestety dopiero po następnej wizycie mi da ...
no i jestem przerażona - pisałam Wam że istnieje ryzyko że zamkną mi kolejną porodówkę (chociaż dzisiaj już czytałam w gazecie że może ograniczą przyjęcia ale zostanie otwarty) - więc rozmawiałam dzisiaj z położną a ona mi mówi że przecież tą jedyną co zostanie też zamykają po nowym roku bo remont będą robić - tylko że ona nie jest pewna czy ją zamykają całkowicie na czas remontu czy ograniczą przyjęcia tylko... ale stwierdziła że nawet jeżeli tylko ograniczą to ten szpital nie jest przygotowany na przyjęcie tylu ciężarnych... ale ma zadzwonić do jakiś tam swoich znajomych i na kolejną wizytę postara mi się dowiedzieć co i jak z pierwszej ręki ...
Mnie też zatkało z tą porodówką... :/

A z tą szyjką to ja bym wpadła w panikę znając siebie.
A o jakim USG mówisz?
Twój gin nie zrobił Ci USG maluszka na wizycie?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

[QUOTE=Magdalennas;4394432 7]
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dziś w nocy obudziłam się i myślałam właśnie o rożnościach typu - pod czym ma dziecko spać, jaki śpiworek itp...Nie spałam chyba od 1 do 2:30.... a w między czasie obudził się TŻ i widząc że też nie śpie zaczął nawijać mi o wózku Euro-cart passo ... już coraz bardziej czuję tę przednarodzinową atmosfere

W ogóle wczoraj skręcił TŻ łóżeczko, które zamówiliśmy na all :
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...737748405.html
No to miałaś kompana do nocnych pogawędek i rozważań
Mój by się dalej przewórcił na drugi bok mówiąc "yhym" i dalej chrapał...

Łózeczko eleganckie!

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Jestem Byłam u gina, zbadał mnie, wszystko ok. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Powiedział, że tak się może zdarzyć, ale dopóki to nie jet zywa krew to ok. Szyjka zamknięta i się nie skraca, więc wszystko dobrze, uffffff.
Ooooo Ufffff No to całe szczeście, że wszystko ok.
To teraz będzie wiadomo, że mogą być takie plamienia i to normalne..

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Le La

Ja dokonałam ostatniego okoloporodowego zakupu - mam staniki do karmienia Wzięłam z H&Mu, jak mi się laktacja ustabilizuje to kupię jakieś porzadniejsze. Ale jestem pozytywnie zaskoczona

Nasza Perfuzja bierze się do roboty
Poczuła, że już chyba czas

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Tym cukrem sie nie przejmuje, nawet pytal czy to sens mierzyc jet w ogole... ma.przyjsc do mnie internista (?) W tej sprawie. Jem jak przy diecie cukrowej staram sie.

Skurczy brak na razie
Czekam na tz, zaraz przyjedzue ))))) chce do domku eh...
Pierwszy raz jestem w szpitalu wiecie o tym?!?!?!?
Pierwszy raz w szpitalu - o proszę To teraz będziesz wiedziała jak to wygląda przynajmniej Ciekawie nie jest no ale co zrobić...

Daj znać co internista <?> powie. Ciekawe co oni tam wymyślą.

Dobrze, że skurcze się uspokoiły oby tak zostało jak narazie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:32   #3426
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem Byłam u gina, zbadał mnie, wszystko ok. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Powiedział, że tak się może zdarzyć, ale dopóki to nie jet zywa krew to ok. Szyjka zamknięta i się nie skraca, więc wszystko dobrze, uffffff.
ufff najważniejsze że wszystko ok ale oszczędzaj się na wszelki wypadek
Stary 2013-11-29, 15:32   #3427
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
umyłam włoski więc spadam robić obiadek a wieczorem idziemy do znajomych (szkoda tylko że TŻ jeszcze o tym nie wie )

Imprezka???
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 15:34   #3428
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kliknęłam dwie koszule nocne do szpitala. Nie było mojego rozmiaru, wzięłam 36/38 - jeśli będę się w nich topić to zwrócę. Nigdzie indziej nie znalazłam czarnych.
Kliknęłam taką i taką (tylko czarną).

fajne koszulki

rany co ja bym dała aby się topić w rozmiarze 36/38
Stary 2013-11-29, 15:35   #3429
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Amberella--- a jesteś pewna że ti mięśnie tak sie rozeszły? Nie zajdą się potem po porodzie?
Niestety jestem A czy się zejdą to póki co, ciężko powiedzieć, bo nie wiem na jakim rozejściu się skończy. Boli cholernie
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wirus się rozprzestrzenia. Eryk w nocy zarzygał całe łóżko.
Biedny Eryk. Raz jeszcze zdrówka dla Was!
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
tak na poprawę humoru bardzo polecam i puszcze Tż jak wróci do domu, bo potrzebuje nowego dresu

http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs
Ha! Widziałam już wcześniej. Miazga Choć nie wiem, czy za rok nadal będzie mnie śmieszyć
Cytat:
Bardzo super, że nic złego się nie dzieje. Możesz być teraz spokojna .

Co do wcześniaków, mi gin mówił na ostatniej wizycie, że też mają ich bardzo dużo i jest to oczywisty skutek wycofania Fenoterolu z aptek.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Oj ciężko....mój pośladek wygląda tragicznie, wczoraj doliczyłam się 9 kreseczek i tylko na jednym pośladku...dziwne
na wiosnę powalczymy o powrót do formy. Ja nowych kreseczek (chyba) nie mam, ale stare wyglądają jak kaniony, a do niedawna prawie ich nie było widać.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:37   #3430
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja podobnie, no może trochę mniejszą miseczkę miałam

Cytat:
Tak Wiki myłam pupę pod kranem,a u Eryka się nie dało,bo on się bał jak pod kran go brałam,więc pozostała miseczka z wodą.

BLW to karmienie bez etapu papek,może być tłumaczone jako Bierz Lub Wywal (gdzieś to przeczytałam,fajne przetłumaczenie )
Czyli ten kran wcale nie tak mało popularny

hahah świetne tłumaczenie BLW
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:38   #3431
perfuzja
Zakorzenienie

lnw a przegladalas ten wątek: http://www.chusty.info/forum/showthr...odka-zbiór-rad ?
Jest dłuuugi, ale duzo tam cennych informacji.
Mnie wybór zestawu na poczatek zajął tydzien

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 15:39   #3432
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
fajne koszulki

rany co ja bym dała aby się topić w rozmiarze 36/38
W Bonprixie jest zawyżona rozmiarówka
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:41   #3433
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przed ciążą nosiłam zgrabniutkie C75. To był rozmiar jak marzenie, zawsze w każdym modelu staniki takie były.
W zeszłym tygodniu kupiłam nowy stanik E80 i jest idealny Tęsknię do mojego C

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Tyłek mnie już boli od siedzenia, ale szukam twardo o tych pieluszkach, zawzięłam się że dziś coś wstępnie wybiorę
(...)
Obczaj forum chusty.info, tam jest naprawdę duuuuuużo wiedzy i rad na temat pieluchowania wielo Ja tam parę dobrych wieczorów spędziłam

Cytat:
(...)
Nie słyszałam tego, fajne tłumaczenie W sumie życiowe
Mam nadzieję że Eryk już zdrowszy
Stary 2013-11-29, 15:42   #3434
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Niestety jestem A czy się zejdą to póki co, ciężko powiedzieć, bo nie wiem na jakim rozejściu się skończy. Boli cholernie

.

kurcze ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest owszem to że się mięśnie rozciągają ale żeby aż w takim stopniu i że tak boli...a lekarz może coś na to poradzić- teraz i po porodzie? Jakieś ćwiczenia, zabiegi itp?
Stary 2013-11-29, 15:50   #3435
Inw
Raczkowanie

Cytat:
lnw a przegladalas ten wątek: http://www.chusty.info/forum/showthr...odka-zbiór-rad ?
Jest dłuuugi, ale duzo tam cennych informacji.
Mnie wybór zestawu na poczatek zajął tydzien
Zaglądam czasem na to forum, ale tego wątku nie przeczytałam. Przerażającą ma długość Właśnie patrzę co właściwie jest dostępne w sklepach, bo wielu pieluch które tam są wymieniane albo tu na wątku pieluchowym w ogóle nie widziałam w sprzedaży. Więc dziś patrzę co w sklepie jest i sprawdzam opinie w dziale z recenzjami konkretnych firm/modeli. Ale tak coś czuję że mój ambitny plan może właśnie nie wypalić, bo nawet jak się zawezmę że siedzę do oporu to doba ma tylko 24h
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:56   #3436
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Zaglądam czasem na to forum, ale tego wątku nie przeczytałam. Przerażającą ma długość Właśnie patrzę co właściwie jest dostępne w sklepach, bo wielu pieluch które tam są wymieniane albo tu na wątku pieluchowym w ogóle nie widziałam w sprzedaży. Więc dziś patrzę co w sklepie jest i sprawdzam opinie w dziale z recenzjami konkretnych firm/modeli. Ale tak coś czuję że mój ambitny plan może właśnie nie wypalić, bo nawet jak się zawezmę że siedzę do oporu to doba ma tylko 24h
Ja z otulaczy kupiłam 1x Imse Vimse, 1xApplecheecks i 1xMilovię w rozmiarze noworodkowym. I jeden chiński one-size
Stary 2013-11-29, 16:04   #3437
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mam nadzieję że Eryk już zdrowszy

Dzięki,że pytasz
Póki co jest OK,wcale nie wygląda na chorego.
Dietkę mu robię dzisiaj.

Koleżanka pisała właśnie,że oni mieli całą rodziną po kolei taki wirus jednodniowy. Może i u nas tak ekspresowo przeleci
Stary 2013-11-29, 16:11   #3438
em ma
Zadomowienie

próbuję tego posta wstawić od 14... Dorotka ma wzdecia i obydwie już
z nie wiemy co robić teraz troszkę przysnęła.
Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Byłam na wykładzie na temat diety karmiących i żywienia to mówili to samo- zacząć od owoców które występują w naszym klimacie (nawet truskawki) dopiero jak będzie dziecko starsze to podawać egzotyczne.
Mnie się to właśnie logiczne wydaje chociaż nie powiem, że jabłek mam już dość (bo co tu innego znaleźć o tej porze roku?)
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Em ma: A Ty możesz wychodzić z malutką na spacer? Czy jednak zakazano Wam na tym etapie / w taką pogodę ?
Z racji tego że oddział wcześniaków to sauna miałyśmy najpierw doprowadzić domową temperaturę do ok 21 stopni (na OIOM było 27!) a po ukończeniu 3 tygodni możemy się werandować. Jak pogoda będzie ok spróbujemy spacerków za kolejny tydzień. Jednakże przy dziadkach doprowadzenie temperatury w domu do 21 stopni jest niewykonalne! Poniżej 24 zbić się nie da... Już nie mogę z nimi...co sobie grzejnik przykręcę, czy okno rozszczelnię to już...niewiadomo kiedy okno zamknięte, grzejnik odkręcony a na małą narzucone kolejne koce i tłumaczysz jak ludziom że dziecko może mieć zimne rączki-no qrwa nie dociera!!! staram się jeszcze tłumaczyć i być miła, ale nie wiem jak długo wytrzymam!!!
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Mogę powiedziec Wam moje zdanie odnosnie szczepień. Otóż jeszcze w ciazy byłam za szczepieniami z NFZ i tylko tymi które trzeba bo szczepienie to zło i wogole.
Po rozmowie z naszym neonatologiem stwierdzam co następuje:
Szczepimy szczepionka skojarzoną od drugiego podania. Na pierwsze podania wybieramy szczepionkę acelularne. Szczepiony rownież na pneumokoki i meningokoki. Rotawirusy odpuszczamy bo jest bez sensu. Szczepienie noe chroni nawet przed połowa wirusów często powoduje zachorowanie poszczepienne.
No i my dodatkowo podajemy immunoglobuline na RSV.
Z racji wcześniactwa szczepienie na pneumokoki jest bezpłatne (takie dostałam info). Co do szczepionek skojarzonych jakoś opinie w necie mnie do nich zupełnie nie przekonują. Jakie argumenty a propo tych szczepionek podała ci neonatolog?
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
.
Z małym ok - 32tc, ale dalej główką do góry...
Widzę że uparty jak Dorotka. Z tym że moja jak chciała się przekręcić to wywoływała skurcze...
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Zaglądam na chwilę, żeby powiedzieć, że zgaga to zło
Powiem Ci że w czasie ciąży nie miałam w ogóle zgagi-nie wiem więc co to "zło" oznacza
Cytat:
Hej wam jakis maly skurczyk sie pojawil jeszcze rano. Ogolnie ok,niestety prawie nie spalam :/ do tego fentoreol ktory daje niezly odlot czuje sie jak na haju. Tz dzis wraca.
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
U mnie dalej skurcze na poziomie 60_100% na ktg. Obstawiam że zwiększą fenka. Trzymajcie kciuki żeby wysłali mnie dziś do laryngologa bo ja tu pomrę do poniedziałku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale te skurcze masz regularne? Bo u mnie dopiero wtedy się przejmowali-a jak były pojedyncze nawet 100% to mówili żeby się nie przejmować
Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie kciuki proszę znowu mi się pojawil ten sluz brązowy, gin mi kazal do szpitala do niego podjechać, bo musi sparwdzic co się dzieje. Kurna , ale się boje

Doczytałam że na szczęście wszystko ok
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Uwaga zrobiłam test pampers 1białe, 2 pampers i dada 2
Wnioski różnicy w wielkości nie ma, identyczne są. Białe maja tylko trochę mniejszy wkład chłonny w środku. Wlalam po półtorej kieliszka wody na wszystkie( nie wiem ile siłą malenstwo) i pampers może coś3 sekundy szybciej wchłonął wodę, ale po uciskaniu pełnych pieluszek chusteczka wszędzie była sucha.
Cena 1 białe pampersy maja78 szt 36 zł w promo
2 pampers zielone 80 szt 39 zł w promo
2 dada 78 szt 29,90 promo w biedronce
Tyle moich obserwacji
Z obserwacji mamusiek szło im 8-10 pieluszek, czyli 270 szt mcznie .
Czyli dada ok 104 zł
Pampers ok 131 zł *przy moich założeniach
Ja od siebie tylko dodam, że w ciągu 2 i pół tygodnia Dorotka zużyła 4 opakowania dad (po 28 sztuk). Ma wybitne zdolności dorabiania kupy w świeżą pieluchę Pampersy miałam zielone na samym początku i nie pasowały mi tak jak dady (nie wiem ile ich poszło bo nie można się było doliczyć..miałyśmy wrażenie, że położne je podbierają..) Miałam też próbki tych sensitive i jakiś żółtych-zużyłam po jednej bo wydają mi się jakieś takie niemiłe w dotyku w środku.
Stary 2013-11-29, 16:19   #3439
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
kurcze ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest owszem to że się mięśnie rozciągają ale żeby aż w takim stopniu i że tak boli...a lekarz może coś na to poradzić- teraz i po porodzie? Jakieś ćwiczenia, zabiegi itp?
W środę mam wizytę u gina, więc zapytam, co z tym robić. Może coś doradzi. Jeśli nie, poszukam fizjoterapeuty. Podejrzewam jednak, że dopóki jestem w ciąży (zagrożonej) za dużo nie zdziałam. Potem jeszcze połóg i czekanie na zagojenie się rany po cc... Mam cichą nadzieję, że mięśnie nie rozejdą się jakoś okrutnie, bo jak oglądam zdjęcia na necie i widzę co może mnie czekać to płakać mi się chce
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:20   #3440
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
(...)
Z racji tego że oddział wcześniaków to sauna miałyśmy najpierw doprowadzić domową temperaturę do ok 21 stopni (na OIOM było 27!) a po ukończeniu 3 tygodni możemy się werandować. Jak pogoda będzie ok spróbujemy spacerków za kolejny tydzień. Jednakże przy dziadkach doprowadzenie temperatury w domu do 21 stopni jest niewykonalne! Poniżej 24 zbić się nie da... Już nie mogę z nimi...co sobie grzejnik przykręcę, czy okno rozszczelnię to już...niewiadomo kiedy okno zamknięte, grzejnik odkręcony a na małą narzucone kolejne koce i tłumaczysz jak ludziom że dziecko może mieć zimne rączki-no qrwa nie dociera!!! staram się jeszcze tłumaczyć i być miła, ale nie wiem jak długo wytrzymam!!!
(...)
Wytrzymasz aż przestaniesz być miła. Bo jak przestaniesz być miła i burkniesz raz i drugi, to będzie po Twojemu, potem już nie będziesz musiała wytrzymywać
Stary 2013-11-29, 16:25   #3441
perfuzja
Zakorzenienie

Wiecie co? Zaczynam miec nadzieje, ze uda mi się urodzic jeszcze w grudniu i nie bede chodzić w tej ciazy do końca życia
Chyba zaczynają się pojawiać jakieś zupełnie nieśmiałe jeszcze, ale skurcze przepowiadające. Dzisiaj były az 3, nawet lekko bolące. No dobra, ledwo ledwo, ale cos tam czułam, nie było to zwykle twardnienie brzucha.
I cieszę się jak głupia, bo moja macica chyba jednak nie jest tak zupełnie leniwa jak mi się wydawało
Stary 2013-11-29, 16:27   #3442
em ma
Zadomowienie

Cytat:
A co do mycia pupy - ja też zamierzam ciepłą wodą i wacikiem, albo pod kranem - TZ mył tak pupę swojej pierwszej córce, ma wprawę
Powiem tak...w nocy człowiek bierze chusteczkę i marzy o tym by jak najszybciej wrócić do łóżka nie myśli o wodzie za to w dzień woda i waciki jak najbardziej się sprawdzają.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam sos z kurek do makaronu TŻ będzie zachwycony obiadkiem,
Sos z kurek... ciekawe kiedy je zjem....
Stary 2013-11-29, 16:28   #3443
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
próbuję tego posta wstawić od 14... Dorotka ma wzdecia i obydwie już
z nie wiemy co robić teraz troszkę przysnęła.

.
oj bidulka... a espumisan dla dzieci można dać? albo koperek?
Stary 2013-11-29, 16:32   #3444
perfuzja
Zakorzenienie

Biedna Dorotka
Moze ciepła pielucha na brzuszek?
Stary 2013-11-29, 16:35   #3445
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wytrzymasz aż przestaniesz być miła. Bo jak przestaniesz być miła i burkniesz raz i drugi, to będzie po Twojemu, potem już nie będziesz musiała wytrzymywać
No moje nerwy są na wyczerpaniu...swoją drogą ja nie wiem skąd to przekonanie że dziecko trzeba nagrzewać jak termofor?! albo że rozszczelnione okno to zło...
Cytat:
Wiecie co? Zaczynam miec nadzieje, ze uda mi się urodzic jeszcze w grudniu i nie bede chodzić w tej ciazy do końca życia
Chyba zaczynają się pojawiać jakieś zupełnie nieśmiałe jeszcze, ale skurcze przepowiadające. Dzisiaj były az 3, nawet lekko bolące. No dobra, ledwo ledwo, ale cos tam czułam, nie było to zwykle twardnienie brzucha.
I cieszę się jak głupia, bo moja macica chyba jednak nie jest tak zupełnie leniwa jak mi się wydawało
Hihi, urodzisz urodzisz

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
oj bidulka... a espumisan dla dzieci można dać? albo koperek?
Przepajać jej nie chcę, bo to praktycznie jedno karmienie mniej a u niej każdy gram na wagę złota.
Pediatra doradziła nam esputikon...nie wiem czy pomógł on czy termoforek, ale zrzut był
Cytat:
Biedna Dorotka
Moze ciepła pielucha na brzuszek?
Termoferek z pestek wiśni się spisuje. Mała się przy nim super rozluźnia.
Stary 2013-11-29, 16:38   #3446
gosia261282
Gang Iren

Emma współczuję wzdęć u Dorotki!
Koleżanka podawała kropelki BioGaia i było po tym lepiej. Może i u was by się sprawdziły?

Co do temperatury to trzeba jakoś ostro chyba postawić na swoim. Ja sobie nie wyobrażam w takiej saunie siedzieć. To jest bardzo nie zdrowo.
U nas w domu jest 19 stopni.

Co do pieluszek to Dorotka oszczędna dziewczyna,bo wcale dużo nie zużywacie. Eryk by zużył jeszcze raz tyle. Nam tych małych paczek (po 27 szt pampersy) to na tydzień koło 3 paczek szło,albo nawet ciut więcej.
Stary 2013-11-29, 16:39   #3447
forester
Zadomowienie

Cytat:
Kliknęłam taką i taką (tylko czarną).
mam taką samą czarną i nawet rozmiarowo nie jest źle (też mam 36/38) wyglądam w niej nawet przyzwoicie. Materiał też nie najgorszy.

Emma żeby Dorotce jak najszybciej te wzdęcia minęły! no i walcz o te 21 st.w chłodzie zawsze lepiej. A niestety ludzie starszej daty mają chopla i przekonane, że im cieplej tym zdrowiej
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:40   #3448
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, urodzisz urodzisz

Termoferek z pestek wiśni się spisuje. Mała się przy nim super rozluźnia.
Tak mówisz?

To pierwotnie chciałam zaproponować Ale potem stwierdziłam, ze to z dupy rada, bo pewnie nie macie w domu
Stary 2013-11-29, 17:05   #3449
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Emma współczuję wzdęć u Dorotki!
Koleżanka podawała kropelki BioGaia i było po tym lepiej. Może i u was by się sprawdziły?

Co do temperatury to trzeba jakoś ostro chyba postawić na swoim. Ja sobie nie wyobrażam w takiej saunie siedzieć. To jest bardzo nie zdrowo.
U nas w domu jest 19 stopni.

Co do pieluszek to Dorotka oszczędna dziewczyna,bo wcale dużo nie zużywacie. Eryk by zużył jeszcze raz tyle. Nam tych małych paczek (po 27 szt pampersy) to na tydzień koło 3 paczek szło,albo nawet ciut więcej.
Jak się to będzie powtarzać to poradzę się pediatry. Słyszałam o tych kropelkach.

A dziś uparcie ciągle siedzę w naszym pokoiku i póki co udało nam się obniżyć temperaturę do 23 stopni

Tak mówisz że oszczędna? Ja myślałam, że mnóstwo nam tych pieluch schodzi

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Emma żeby Dorotce jak najszybciej te wzdęcia minęły! no i walcz o te 21 st.w chłodzie zawsze lepiej. A niestety ludzie starszej daty mają chopla i przekonane, że im cieplej tym zdrowiej
Mam nadzieję że to tylko jakiś jednorazowy epizod!
Co do temperatury to walczymy dziś dzielnie.
Cytat:
Tak mówisz?

To pierwotnie chciałam zaproponować Ale potem stwierdziłam, ze to z dupy rada, bo pewnie nie macie w domu
Świetny jest ten termoforek. Czasem kładę jej go na pleckach to wówczas grzecznie śpi na brzuchu w pozycji żabowej
Stary 2013-11-29, 17:19   #3450
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Świetny jest ten termoforek. Czasem kładę jej go na pleckach to wówczas grzecznie śpi na brzuchu w pozycji żabowej
Dobrze, że Malutkiej przeszło.

Skoro mówisz, że to działa, to chyba zamówię. Znalazłam taki, mam nadzieję, że posłuży też za maskotkę.

http://www.amazon.co.uk/Sigikid-Cher...rry+pit+pillow

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości