Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 15:36   #3931
monilkaa
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Ale jakoś się usprawiedliwić musiał, prawda?

Czy pisanie z tabunem koleżanek po nocach jest zupełnie normalnym i zdrowym zajęciem faceta będącego w związku? Kwestia dyskusyjna. Śmiem twierdzić, że większość kobiet byłaby o to wściekła.

Zupełnie zrozumiałe, że nie wiesz jak żyć, dlatego na razie zamiast się zastanawiać po prostu sobie bądź. I rozumiem też to, że boisz się że obróci przeciwko Tobie znajomych. Na szczęście jestem przekonana, że Ci znajomi mają w głowie trochę oleju. A to trochę już wystarczy żeby mocno wątpić w to co on będzie mówił.
Mam wokół siebie naprawdę miłych, pomocnych ludzi. Nie wiem dlaczego, ale czuję się jak w letargu. On zaczarował tylko mnie. Koleżanka z grupy powiedziała, że teraz już może mi powiedzieć, że go nie lubi. Tylko ja jestem taka ślepa? Boję się powrotu na uczelnię. Starcia z nim oko w oko. Boję się, że będzie komentował, ubliżał mi. Już nie wiem, czego mam się spodziewać, ale nastawiam się na wszystko. Nie jestem z tym sama i to mnie jeszcze trzyma jakoś w kupie.

Co do koleżanek... Naczytałam się tyle na Wizażu o bluszczach, że trochę się za taką miałam. Ale to już nie ważne.
Stary 2013-11-29, 15:59   #3932
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Boję się, że będzie komentował, ubliżał mi.
Raczej będzie chciał Ci pokazać, jaki jest bez Ciebie szczęśliwy. Wszystko co sprawi, że będzie Ci jeszcze gorzej. Ubliżanie postawiłoby go w złym świetle w towarzystwie, a przemocowcy dbają o image.
Stary 2013-11-29, 16:02   #3933
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Raczej będzie chciał Ci pokazać, jaki jest bez Ciebie szczęśliwy. Wszystko co sprawi, że będzie Ci jeszcze gorzej. Ubliżanie postawiłoby go w złym świetle w towarzystwie, a przemocowcy dbają o image.
Myślę, że to też i przede wszystkim. Nie ma co się martwić na zapas.
Stary 2013-11-29, 17:08   #3934
JulianeLove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MM1234 Pokaż wiadomość

To ja do niego: Dajmy sobie szansę , czas , odpocznijmy , naprawmy to . A on: jakbym chciał naprawiać to bym się odezwał parę dni po rozstaniu lub tydzień
A ja jeszcze sama wstawiam na fb jakieś smutne teksty i piosenki . Jestem chyba kompletną kretynką .
nie wierzę, serio tak napisałaś eksowi?
Stary 2013-11-29, 17:12   #3935
201610170910
Konto usunięte

Dziewczyny, jestem kompletną kretynką i masochistką. Postanowiłam, że nie odezwę się więcej do G. i póki co wytrzymuję, ale nadal mam nasze zdjęcie na pulpicie i na wyświetlaczu w telefonie Patrzę na te zdjęcia i maltretuję sama siebie, ale jakoś nie potrafię ich usunąć.

Czy Wy po rozstaniu usunęłyście zdjęcia, przestałyście słuchać muzyki, która przypominała Wam eksa?
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:18   #3936
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Czy Wy po rozstaniu usunęłyście zdjęcia, przestałyście słuchać muzyki, która przypominała Wam eksa?
Tak, ja tego samego dnia usunęłam wszystkie smsy, rozmowy, wspólne zdjęcia, jego nr telefonu i odznaczyłam go w aktualnościach na fb.
Profilaktycznie, żeby nie kusiło, bo znam siebie i wiem że bym do tego wszystkiego wracała. "Na gorąco", zeby nie pogłębiać bólu. To było dobre posunięcie
Niestety co do muzyki, to byłam na nią skazana w radiu :/ przez całe wakacje kawałek "Passenger - Let her go" sprawiał, że szkliły mi się oczy. Ale sama nic takiego starałam się sobie nie puszczać.

Edytowane przez Weronka9292
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:21
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:24   #3937
nadi83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mevoykaa Pokaż wiadomość

P.S. Dzisiaj wieczorem spotykam się z kilkoma dziewczynami z Lublina poznanymi na wizażu i idziemy w melanż!
szkoda że nie wiedziałam, bo akurat siedzę w domu i nie mam ochoty na męskie towarzystwo
nadi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:26   #3938
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Tak, ja tego samego dnia usunęłam wszystkie smsy, rozmowy, wspólne zdjęcia, jego nr telefonu i odznaczyłam go w aktualnościach na fb.
Profilaktycznie, żeby nie kusiło, bo znam siebie i wiem że bym do tego wszystkiego wracała. "Na gorąco", zeby nie pogłębiać bólu. To było dobre posunięcie
Niestety co do muzyki, to byłam na nią skazana w radiu :/ przez całe wakacje kawałek "Passenger - Let her go" sprawiał, że szkliły mi się oczy. Ale sama nic takiego starałam się sobie nie puszczać.
ja dopiero chyba po tygodniu to zrobiłam. Miałam 2 telefony i numer z innej sieci specjalnie dla niego, żeby było taniej, to wykasowałam wszystko, telefon mamie oddałam, jedynie do niego napisałam że już nie mam tego numeru.
Zdjęcia z tel skasowałam, a z portfela głęboko schowałam.
I tak teraz mi do głowy przyszło ciekawe co on zrobił z moimi zdjęciami, z portfela, z szafki, z telefonu i kompa :/ spokoju mi to nie będzie dawało teraz, bo bardzo dużo ich miał.

Pendulum - 30.11.2013r.-14.02.2015r.
Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Zdjęty aparat - 09.06.2018r.
nnatalkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:29   #3939
ania033
Raczkowanie

No ja też za późno się właśnie zorientowałam a dziewczyny już chyba się szykują, następnym razem może się "wyrobimy"

ania033 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:30   #3940
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nnatalkaa89 Pokaż wiadomość
I tak teraz mi do głowy przyszło ciekawe co on zrobił z moimi zdjęciami, z portfela, z szafki, z telefonu i kompa :/ spokoju mi to nie będzie dawało teraz, bo bardzo dużo ich miał.
Szczerze? Dopóki tego nie napisałaś nie pomyślałam nawet, co on zrobił z moimi zdjęciami, smsami itp. Jakoś mi to umknęło a teraz już mnie wogóle nie obchodzi.
nnatalkaa, a po co Ci to wiedzieć? Co by z nimi nie zrobił, to nie ma już znaczenia.
Stary 2013-11-29, 17:34   #3941
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze? Dopóki tego nie napisałaś nie pomyślałam nawet, co on zrobił z moimi zdjęciami, smsami itp. Jakoś mi to umknęło a teraz już mnie wogóle nie obchodzi.
nnatalkaa, a po co Ci to wiedzieć? Co by z nimi nie zrobił, to nie ma już znaczenia.
wiem, wiem, niestety wiem

Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Stary 2013-11-29, 17:37   #3942
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
A ja taka głupia jestem, że się katuję tym Chociaż muzyki nie słucham, bo bym się chyba zaryczała. Gorzej, bo uczę się dwóch języków - hiszpańskiego (w tym języku rozmawiam z G.) i rumuńskiego (to jego język). Nie chcę rezygnować z tego, ale jak tylko biorę książkę do ręki i przeczytam pierwsze słowo to moje myśli od razu odlatują w jego stronę i nie mogę się skupić Przez to od dwóch dni nawet nie zajrzałam do tych książek i wcale nie mam na to ochoty

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
ja dopiero chyba po tygodniu to zrobiłam. Miałam 2 telefony i numer z innej sieci specjalnie dla niego, żeby było taniej, to wykasowałam wszystko, telefon mamie oddałam, jedynie do niego napisałam że już nie mam tego numeru.
Zdjęcia z tel skasowałam, a z portfela głęboko schowałam.
Są dwa wyjścia: albo nadal je ma albo je skasował, wyrzucił. Szkoda rozmyślać nad tym, bo to już chyba mało istotne teraz?
Stary 2013-11-29, 17:39   #3943
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Gorzej, bo uczę się dwóch języków - hiszpańskiego (w tym języku rozmawiam z G.) i rumuńskiego (to jego język).
Rozumiem, że on się uczy polskiego?
Stary 2013-11-29, 17:42   #3944
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:

Są dwa wyjścia: albo nadal je ma albo je skasował, wyrzucił. Szkoda rozmyślać nad tym, bo to już chyba mało istotne teraz?
no tak, ale tak jakoś mi to przyszło do głowy, nawiązując do tych zdjęć. Ale niech robi jak chce, ja swoje zrobiłam, nie mam ich!

Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Stary 2013-11-29, 17:42   #3945
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
wiem, wiem, niestety wiem
Rozumiem Cię doskonale. Ale to minie, zobaczysz
Stary 2013-11-29, 17:44   #3946
_Angelina_
Wtajemniczenie

dziewczyny, najgorszy ten ucisk w klatce pirsiowej ;( chyba mam nerwice
Stary 2013-11-29, 17:46   #3947
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale. Ale to minie, zobaczysz
dziękuję
minie na pewno, tylko trzeba czasu trzeba przecież żyć dalej

p.s. : poszłabym na jakąś imprezę, ale jak zwykle u mnie nie ma gdzie.

Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.

Edytowane przez nnatalkaa89
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:47
Stary 2013-11-29, 17:46   #3948
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem, że on się uczy polskiego?
Wątpię Trochę go uczyłam polskiego i on więcej rozumie po polsku, niż ja po rumuńsku Zresztą nawet nie wie, że się uczę rumuńskiego. Wiem co teraz myślisz - że robię to dla niego No, nie ukrywam, dla niego też, ale przede wszystkim podoba mi się ten język, a jeśli oprócz hiszpańskiego będę mówiła też po rumuńsku to mam większe szanse na lepsze stanowisko w pracy, bo większość pracowników to Rumunii
Stary 2013-11-29, 17:47   #3949
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wątpię
Acha. Tak tylko zapytałam.
Stary 2013-11-29, 17:54   #3950
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
p.s. : poszłabym na jakąś imprezę, ale jak zwykle u mnie nie ma gdzie.
Bierz koleżankę pod rękę i ruszcie na piwo do jakiejś knajpki czy pizzerii. Zawsze coś
Stary 2013-11-29, 17:55   #3951
nadi83
Rozeznanie

Dziewczyny, pomocy...
Jeśli kojarzycie, to jestem 1,5 mies od rozstania, spotykam się też z kimś innym, ale nie mogę zapomnieć o byłym. Myślałam,ze to kwestia, ze ta nowa osoba mi nie pasuję, ale żeby to sprawdzić umówiłam sie z jeszcze kilkoma osobami, w sieci pisało do mnie też sporo osób i nikt, ale to nikt nie pociąga mnie i nie jest w stanie wybić myśli o eksie. On zaś nawet nie chce się spotkać pogadać, bo twierdzi, że nie chce wracać do przeszłości bo to za cieżkie (co on ma na myśli ??? jak myślicie skoro to on zerwał???)
Czy tak juz będzie zawsze? Nikt mi go nie zastąpi i będę żyć z myśla, że nie mogę być z tą drugą połówką?
Stary 2013-11-29, 17:56   #3952
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Acha. Tak tylko zapytałam.
Wątpię, ale może się uczy tylko nic mi nie mówi Bo naprawdę kilka razy w tym roku zdziwiło mnie ile rozumie, czasami nawet próbował mówić po polsku do mnie. No, ale nie pytałam go nigdy o to czy się uczy i w sumie wątpię żeby to robił, mnie też jakoś nigdy nie zachęcał do nauki rumuńskiego, bo skoro oboje mówimy po hiszpańsku to jemu to wystarcza Za to inni Rumuni ciągle mnie zagadywali po rumuńsku i dziwili się czemu nie znam tego języka, więc postanowiłam się nauczyć
Stary 2013-11-29, 17:56   #3953
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morelove123 Pokaż wiadomość
Ehh, ja jeszcze jestem na etapie,że nie chcę miec faceta (jakiegolkolwiek) , tylko chcę Jego.
Nikt mi się nie podoba i nie wyobrazam sobie otwierac się znowu przed kimś, odkrywac wzajmenie... jakos nie

matko, wieczorami jest gorzej zdecydowanie
u mnie gorzej było nie wieczorami, ale z rana

Cytat:
Dziewczyny czy też miałyście takie uczucie, że tego ex to nigdy nie przestaniecie kochać, że już nikogo innego nie chcecie w swoim życiu? Jeśli tak to czy to uczucie minęło? A może któraś mimo upływu czasu nadal tak czuje i to wcale nie mija?

Jestem totalnie rozbita, straciłam całą chęć do życia. Jeszcze sobie wmawiam, że on wcale mnie nie okłamał, że to tylko źli ludzie nas chcą rozdzielić, ale już chyba sama w to nie wierzę...
Na początku właśnie tak myślałam, teraz WIEM, że nie był mnie wart, to dupek, drań, kłamca, tchórz i takie tam, a JA na pewno znowu się w kimś zakocham, i to nie jeden raz! Przechodziłam już to... 8 lat temu kochałam na zabój, po rozstaniu myślałam,że nigdy nikogo tak nie pokocham.
BZDURY

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Usuwać konta nie będę, bo mam tam grupę roku, a po za tym kontakt z siostrą i rodziną za granicą. Po za tym ja nie chcę uciekać, bo i tak nie ucieknę. Za 3 dni, będę go widziała 5 dni w tygodniu na uczelni. Nie będę odstawiała cyrku z wyrzucaniem się ze znajomych, bo to dziecinne.
Z fb go wywaliłaś? Nie? To cierpienie niech trwa dalej, go on!

Cytat:
Oczywiście. Dlatego ja to porównuję do narkotyków. Wielka miłość, która uzależnia i wyniszcza, która po jakimś czasie przestaje być miłością, a staje się destrukcyjną potrzebą. Najpierw zaczynamy brać, bo nam po tym fajniej, weselej, lepiej. A potem już nie bierzemy bo jest fajnie, tylko bo musimy, bo się uzależniamy.
I bez bolesnego jak jasny gwint odwyku się z tego nie wyjdzie.
Zgadzam się z każdym słowem! U mnie odwyk prawie się skóńczył, jestem z siebie cholernie dumna! Oczywiście, jeśli spotkam ich na jakiejś imprezie, zareaguję (będę rozmyślać), ale jeszcze trochę, potrzebuję jeszcze troszkę czasu
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:00   #3954
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Na początku właśnie tak myślałam, teraz WIEM, że nie był mnie wart, to dupek, drań, kłamca, tchórz i takie tam, a JA na pewno znowu się w kimś zakocham, i to nie jeden raz! Przechodziłam już to... 8 lat temu kochałam na zabój, po rozstaniu myślałam,że nigdy nikogo tak nie pokocham.
BZDURY
A długo trwało zanim uświadomiłaś sobie jaki z niego dupek i że nie był Ciebie wart?
Stary 2013-11-29, 18:01   #3955
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadi83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy...
Jeśli kojarzycie, to jestem 1,5 mies od rozstania, spotykam się też z kimś innym, ale nie mogę zapomnieć o byłym. Myślałam,ze to kwestia, ze ta nowa osoba mi nie pasuję, ale żeby to sprawdzić umówiłam sie z jeszcze kilkoma osobami, w sieci pisało do mnie też sporo osób i nikt, ale to nikt nie pociąga mnie i nie jest w stanie wybić myśli o eksie. On zaś nawet nie chce się spotkać pogadać, bo twierdzi, że nie chce wracać do przeszłości bo to za cieżkie (co on ma na myśli ??? jak myślicie skoro to on zerwał???)
Czy tak juz będzie zawsze? Nikt mi go nie zastąpi i będę żyć z myśla, że nie mogę być z tą drugą połówką?
Nie, nie będzie tak zawsze. 1,5 miesiąca to jeszcze bardzo krótko, musisz dać sobie czas. Ja przez pierwsze ok 2 miesiące po rozstaniu też tak miałam - nie wyobrażałam sobie siebie znów z nim, ale też nie byłam w stanie pomyśleć o żadnym innym facecie. Wszystko jest kwestią czasu, tylko pozwól sobie na to. Zacznij szukać wtedy, gdy będziesz na to gotowa. Nie krzywdź kogoś i przy okazji (a może przede wszystkim) siebie.
Stary 2013-11-29, 18:02   #3956
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Bierz koleżankę pod rękę i ruszcie na piwo do jakiejś knajpki czy pizzerii. Zawsze coś
pracują na popołudnie ;/

Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Stary 2013-11-29, 18:05   #3957
nadi83
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie będzie tak zawsze. 1,5 miesiąca to jeszcze bardzo krótko, musisz dać sobie czas. Ja przez pierwsze ok 2 miesiące po rozstaniu też tak miałam - nie wyobrażałam sobie siebie znów z nim, ale też nie byłam w stanie pomyśleć o żadnym innym facecie. Wszystko jest kwestią czasu, tylko pozwól sobie na to. Zacznij szukać wtedy, gdy będziesz na to gotowa. Nie krzywdź kogoś i przy okazji (a może przede wszystkim) siebie.
Były mi napisał, ze nie może się spotkać, bo ma mało czasu,b o spotyka sie z kimś, a wracanie do przeszłości jest ciężkie. Dziwię się, jak jemu udało sie wejść w nowy związek tak szybko (choć jemu było łatwiej bo zerwał, bo stwierdził, ze mnie nie kocha, choć dosłownie dzień wcześniej mówił, co innego). Strasznie głupie i żałosne, ze ciągle mam nadzieje, ze on sie opamięta, ale skoro 1,5 mies nie zrobił tego, nie chce sie spotkac, nie odzywa sie sam z siebie i pisze że kogoś ma, to nic z tego i tylko ja głupia jestem.
Stary 2013-11-29, 18:08   #3958
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
A długo trwało zanim uświadomiłaś sobie jaki z niego dupek i że nie był Ciebie wart?
U mnie już od kilku miesięcy wszystko się sypało,ale ciągle byłam z nim dla seksu (tak myślałam). Gdy poczułam, że się oddala, zrozumiałam,że boje się go stracić i chyba czuję cos więcej, więc zrezygnowałam, bo on dalej się bawił ze mną i z tą drugą Więc w sumie to nie wiem, jak długo to trwało... od czerwca wiedziałam,że jest dupkiem, no ale ten seks (pociągał mnie, z wyglądu był dla mnie ideałem).
Ale niedługo miną 2 miesiące, odkąd z nim nie obcuję. Zerwałam wszystko. Nie mam go na fb, nigdzie indziej, nie komentuję tego, co pisze na fb u wspólnych znajomych... nic.

wiem tylko, że na pewno nie chciałabym mu wybaczyć.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:12   #3959
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, najgorszy ten ucisk w klatce pirsiowej ;( chyba mam nerwice
Ja też to mam. Czuję po prostu jakby ktoś mi rękami ściskał wszystko w środku.

Dziś prawie wcale nie płakałam. Ciągle rozmawiam z ludźmi z grupy, właściwie tylko jedna osoba wie, że dochodziło do rękoczynów. Była w szoku, ale sama mnie kiedyś pytała o siniaki na rękach. Czuję się bardzo dziwnie. Z jednej strony się trzymam, ale wiem, że pęknę. W poniedziałek czeka mnie z nim starcie i niestety rozmowa o tym cholernym mieszkaniu. Na szczęście będzie przy nas współlokatorka (właścicielka mieszkania). Patrzyłam jednym okiem na pokoje i jestem załamana, bo wprawdzie na razie albo będę mieszkała u nas (okres wypowiedzenia) albo u przyjaciółki, żeby nie płacić za 2 mieszkania, ale są same oferty albo przekraczające moje finansowe możliwości, albo w pokojach 2 osobowych, czego sobie nie wyobrażam w żadnym wypadku.
Stary 2013-11-29, 18:13   #3960
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
U mnie już od kilku miesięcy wszystko się sypało,ale ciągle byłam z nim dla seksu (tak myślałam). Gdy poczułam, że się oddala, zrozumiałam,że boje się go stracić i chyba czuję cos więcej, więc zrezygnowałam, bo on dalej się bawił ze mną i z tą drugą Więc w sumie to nie wiem, jak długo to trwało... od czerwca wiedziałam,że jest dupkiem, no ale ten seks (pociągał mnie, z wyglądu był dla mnie ideałem).
Ale niedługo miną 2 miesiące, odkąd z nim nie obcuję. Zerwałam wszystko. Nie mam go na fb, nigdzie indziej, nie komentuję tego, co pisze na fb u wspólnych znajomych... nic.

wiem tylko, że na pewno nie chciałabym mu wybaczyć.
Ehh, seks z G. też był zawsze wspaniały. Nawet sobie nie potrafię wyobrazić, że kiedykolwiek miałby mnie dotknąć ktoś inny
U mnie mija dopiero 1 dzień odkąd nie piszę do niego, nie dzwonię i jakoś nie mogę głupiego zdjęcia z pulpitu usunąć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości