|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43946345]A i boli mnie prawa pierś od spodu.
Tak, tak, tak, zastój czy tam zapalenie to jest dokładnie to, czego mi trzeba!!![/QUOTE] perse, jak mozesz odgapiaro ![]() moje cycki wytrzymaly ledwo tydzien po ostatnim zapaleniu ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- aaa i widzialam super temat na plotkowym - jak milo ze mam dziecko i nie cierpie juz na nadmiar czasu ![]() perse, rozwalilas mnie pieselowa odpowiedzia ![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku
![]() ![]() My juz wrocilismy od babci.Laura dostała na Mikołaja kaske i cosik musimy jej kupic tylko co? ![]() Mamy tez pełen bagażnik ziemniaków ,buraków,marchewek ![]() Podczytywałam Was w telefonie ![]()
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Syn poliglota mi sie trafił a ja taka nieobyta w świecie i nawet nie wiem- dzieki za uświadomienie ![]() To tak jak z tym, ze często mówi, że sie "mam farta"- a ten fart to przecież zwykły pierd po angielsku jest ![]() Kiedyś mąż był na turnieju siatkówki że znajomymi- i jak tylko udało im sie zdobyć punkt to krzyczeli "Ale fart". I po którymś razie Anglicy pytają ich co oni z tym pierdzeniem po każdym punkcie mają... ![]() Śmieszne czasem są te różnice językowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku,Mela -
![]() ![]() Chciałyby babsztyle wstrętne być członkiniami tak za☠☠☠istego forum jak nasze ![]() Tytuł gówniany ale jaki na topie!!!!!!!!! ![]() ![]()
#215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście u mnie aż tak źle się nie zakończyło. Miałam 2 razy mocne zapalenia, a takie mini, że coś tam bolało to kilka razy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli naglę przestanę się odzywać to będzie oznaczało, że umarłam ze śmiechu. Jesteście szalone, leżę i kwiczę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
chwalę się:
wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży ![]() Krysia: ale ładnie Ci Basia śpi ![]() Dzoan: my zawsze po 1 torebce na osobę jemy ryżu/kaszy itp ![]() Teso: trochę się pogubiłam w Twoim poście ![]() ![]() stokrotka: u nas ze żlobkiem to samo, i też mały będzie miał rok... chociaż z drugiej strony to cholera tak mało... cynamonkowa: :P az muszę zajrzeć na plotkowy
#217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem bliska rezygnacji....Gdybym nie miała tej diety byłoby inaczej a tak to mleka mało,ja chodze niedojedzona i masakra :/ Ale juz wytrzymałam 2 tygodnie.I ciesze sie ze nie poddałam sie od razu i chociaz te 3 razy Laurusia ma moje mleczko.Choć tyle ale zawsze cos . Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonku widzisz, pamiętasz jak na początku denerwowałas się i płakałaś co to będzie, a tu już wychodzicie. Bardzo się cieszę. A bo nie mogłam się powstrzymać.
![]() |
#219 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle super wieści przynosisz ![]() Tosiek uczepił się pluszowego kwiatka i miętosi pluszowe płatki, ależ on sobie tymi paluszkami manipuluje. A ja się lampię w to jak wół na malowane wrota zamiast coś jeszcze na jutro się pouczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Jak znajdę siłę to Was nadrobię.
Na razie zostawiam zdjęcia w klubie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Iwonka: odpowiedziałam na Twoje pytanie odnośnie przewrotów w poprzednim poście. Gałganek ma 4 mies i 21 dni i nie przewraca się ani na plecy ani na brzuch.
Perse: zgadzam się z Tobą odnośnie zabaw, które rozwijają. Kiedy zauważyłam że Igi ma 3,5 mieś i średnio po zabawki sięga, zaczęłam go w tym kierunku stymulować. I co? chwila moment i się nauczył, tak samo z główką i leżeniem na brzuszku. Teraz tak ładnie łapie zabawki i takie rzeczy z nim robi, że aż sie dziwię. magolinka: możesz ibuprom przy kp ![]() cynamonkowa: super te wieści. 3mam kciuki, aby te 5 dni szybko minęły i do domku!!!!! ![]() Rockyy: ale zapasy od babci dostaliscie!! ![]()
#223 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43946304]To bardzo dobrze ![]() Moja lekarka mi mówiła, że pozycja na brzuszku jest bardzo zdrowa. Po 1 - nóżki są w dobrej pozycji (dla bioderek). Po 2 - nie ma strachu, że dziecko się zakrztusi. Po 3 - pracuje mu w brzuszku. Artek położony na brzuszku bardzo często się odbija i puszcza bączki. Ja wprawdzie nie kładę na noc na brzuszku (a mogłabym, bo mam monitor oddechu w razie czego), ale w dzień Artuś tylko i wyłącznie tak sypia (no chyba, że na spacerze).[/QUOTE] Zgadzam się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
też musiałam się odezwać na Plotkowym:P
Ale Cynamonka wymiotła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
ufff... czyli na obroty mamy czas
![]() Jakby co to ja się odmeldowuję ... jutro szwagier wylatuje do UK, więc dziś pożegnalna impreza. P.S. myslę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Twee, bo one na plotkowym się śmieją tylko z piesełów, a kiedyś z alpak. Innych żartów chyba nie chwytają, sądząc po zaciekłej dyskusji na temat naszego tytułu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie ostatni wpis...
Bosz... Znów zjazd oburzonych? Ktoś wkleił ten tytuł, bo go rozśmieszył. Dajcie sobie tytuł "Mamy/TŻowki/Panny Młode któregoś tam roku/miesiąca" to nie trafi do tego wątku. I trochę dystansu. ...może ma któraś jakąś fajną krótką ciętą ripostę...chyba,że bedziemy mądrzejsze i damy sobie siana ![]() A skoro oni nie mają czym się zajmować,to trudno cieszmy się,ze zostałysmy zauważone:P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Elaine-za wagę
![]() Ja się boję zważyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43947641]Boli coraz bardziej. Zaraz odciągam. Plus taki, że cycki jak kamienie, jak się utrzyma do jutra, to pojadę na dłuższe niż godzinne zakupy.
Twee, bo one na plotkowym się śmieją tylko z piesełów, a kiedyś z alpak. Innych żartów chyba nie chwytają, sądząc po zaciekłej dyskusji na temat naszego tytułu...[/QUOTE] jednak jeszcze nie poszłam ... to chyba efekt ciaglego odciagania ... ja tez mam taki mini nawał, ale dobrze mi z tym ![]() serio juz lecę, pa pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Madi-niech sie bujają
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#231 |
Zakorzenienie
|
MADI ja bym odpuściła ten plotkowy..w końcu o czymś muszą pisać:p a z tym językiem to było dziwne. Poza tym podeszlabymz dystansem
![]() LEMzuRKI mi z ciazy nawyk wazenia zostal. Jeszcze ze 3-4kg i waga może się zatrzymać. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#232 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą na wątku o dziwnym tytule
![]() Oklaski dla dzisiejszych solenizantów ![]() Teso kciuki za posiew ![]() Idzia spokojnie po skoku na brzuszku znów będzie fajnie, a nawet fajniej ![]() Mój podczas skoku całkiem zapomniał jak się na brzuszku leży i bałam się, że mu tak zostanie ![]() Cynamonowa super wieści ![]() ![]() Misiaczka daj sobie spokój z ćwiczeniami-nie bądź lepsza od nas ![]() Magolina możesz ibuprom na pewno. Młody śpi, ale coś niespokojnie i muszę mu co chwilę śpiewać, bo o dziwo lubi to ![]() Jutro mamy tę sesję. Chora jestem ![]() ![]() No i dziś znów wywoływałam kupę - po 7 dniach. Ale szczerze mówiąc to szału wielkiego nie było jak na tygodniową przerwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
Ściągnęłam na razie z tej piersi 220 ml....
Idzia ja też lubię nawały ![]() ![]() Neni, nie ekscytuj się tak kupą, bo Cię zjadą na plotkowym :P A poważnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43944907] Zawitkowski mówi akurat wiele rzeczy, z którymi się zgadzam ja i moje ekhm "diagnozy", że wielu dzieciom nie jest potrzebna rehabilitacja, tylko czas i zabawy. Bo z dzieckiem to jest tak, jak z człowiekiem nieumiejącym pływać wrzuconym do wody. Ma śmieszne ruchy, nieskoordynowane, ale z czasem do wszystkiego dojdzie...[/QUOTE] Perse,mam takie same zdanie jak Ty na ten temat. Dlatego absolutnie nie porównuję mojego syna z innymi dziećmi. Jak narazie idzie mu całkiem dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i lecę na plotkowy poczytać o czym piszecie,bo nie widziałam jeszcze komentarzy Cynamonki. Ja walczę z cycami,ale dałam Młodemu mm,bo mi serce pękało,jak sobie pomyślałam ile czasu on już może być głodny. Bo ten mój "kryzys" to trwa już dosyć długo. A te moje cycki puste jak dmuchane bombki na choince ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43948026]Ściągnęłam na razie z tej piersi 220 ml.... Idzia ja też lubię nawały ![]() ![]() Neni, nie ekscytuj się tak kupą, bo Cię zjadą na plotkowym :P A poważnie to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Surka - ale lipa z tym autem
![]() Elaine brawo za wagę ![]() ![]() Perse co za dziadostwo Ci się znów przyplątało? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Hej nie odzywałam się długo bo spotkałam sie z przyjaciółką i powiedziała mi radosną nowine że jest w ciąży, ale sie ucieszyłam. Miedzy naszymi dziecmi bedzie rok różnicy. Zaczęłam was nadrabiać ale brat zadzwonilł i sie wszystko mi skasowało ale przeczytałam wszystko. Musze tylko iść na ten plotkarski poczytać.
Gratulacje tym którym się należą Kciuki tym co potrzebują Oczywiście największe uściski dla cynamonków A mój tż dalej udaje focha hahha i tak wiem , że mu dawno przeszło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Rocky a Ty jak się czujesz?
Jejku zjadłabym konia z kopytami ![]() (sorry Mela ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-29 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pod palcami wyczułam taką kulkę, rozmasowałam ją delikatnie, bo bolało i ściągnęłam. Nadal trochę boli, ale już mniej wyczuwalnie. W sumie z obu udało mi się ściągnąć jakieś 360 ml... Ile ja bym dała, żeby mieć tak zawsze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Jednak nie poszłam, młody płaczliwy i nie chcę go zostawiać mamie. Moje biedactwo źle znosi tę szczepionkę
![]() Puchatku ja w poniedziałek i we wtorek też kilka razy ściągnęłam po 10ml tylko, a dziś po nakarmieniu Młodego jeszcze dociągnęłam 150ml - z jedej piersi dodam ![]() ![]() Uwierz w moc cycków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już czasami nerwowo się zastanawiałam, czy będę umiała przyrządzić mm w nocy w razie w, bywało tak źle. A teraz mam pełne butelki znowu. Oczywiście jutro znowu może być kiepsko, ale nie poddaję się. Oby do pół roku, to już niedługo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.