|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
Ja z wyczuciem na nadgarstek mam problem. Boje sie zeby sie nie sparzyła I pozniej okazuje sie ze daje za zimne Ale mnie dzis Tz wkurza :evil: Jeszcze troche I mu przypitole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
Głodomorek mały rośnie - po tatusiu |
|
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Mozliwe ze Cie zle wyczyscili? Đaj znac co sie dzieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Moglby tak raz w tygodniu choc zrobic mamie prezent I spac do 7 )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() co jst? :P
|
|
#3635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzyałm że sobie poradzę ale udało sie Przemogłam sie![]() 9 godzin Cytat:
Majka to juz duża dziewczyna więc na pewno ten kosz nie posłuzy jej już długo.A niby do 6 miesiaca sie nadaje.Tymek ma w nim baaardzo duzo miejsca jeszcze ![]() Cytat:
![]() W ogóle nauczyłam sie robic pare rzeczy w jednym czasie
|
|||
|
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi ostatnio przydzielili w UP roczny macierzyński bezpłatny ![]() Odroczyli mi termin spotkania na za rok-wow jaka łaska ![]() Bylismy dzisiaj na 3 godzinnym spacerku.Matka sie tak dotleniła że poszła na godzinne kimonko.Po czym dostałam powera,posprzątałam łazienkę,pranko wstawiłam,pomyłam gary.Reszta sprzatanka na jutro
|
|||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, najczesciej tez probuje tego mleka sama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepny szybciuchny porodzik!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
za wage i dziewczynke w pełnej krasie!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będziecie miec pieknie domek przystrojony ![]() Tez mam podobna kurtyne z Lidla.Tworzy fajny klimacik.Nie moge sie świat doczekać z naszym nowym lokatorem ![]() anoula za cycolenie![]() Basiaaa Sliczne podwójne szczęscia! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Kazałam TŻtowi przygotować kąpiel a ja zajęłam się nadrabianiem Was, kąpiel gotowa, podnoszę wzrok do góry i zastałam taki widok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do cwiczen..
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, młody się prześpi pewnie z 10-15 minut więc ja mogę wrócić na komputer
![]() Cytat:
![]() Wyskoczyła mi opryszczka na ustach i tak boli że z bólu mam ochotę chodzić po ścianach
|
|
|
|
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boziu Tymek tyle nie je na pewno,a tylko dzień młodszy ![]() Cytat:
Cytat:
oby tak było.Ja tylko karmię w nocy,resztę oporządzania wykonuje męzul póki co. Chociaz tez mi się zdarzy wstac i przebrac bo lubie to ![]() Fajnie uchwycony usmieszek
|
|||
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie Zuza właśnie zasypia w łóżeczku po kąpaniu i wieczornym jedzonku, nadrobiłam Was ale nie pocytowałam i nie pamiętam o miałam komu napisać.
Agnieszka super opis porodu i na prawdę poszło Ci to ekspresowoAnoula trzymam kciuki za cycolenie ![]() Nasturcja niestety nie pomogę z lokalem, a prezent wymyśliłaś super ![]() Nemosek my będziemy organizować chrzciny w domu, będzie ok 14 już z nami licząc + dwójka dzieciaczków ![]() Taszanta 9h wow, też tak poproszę Basia Twoje bliźniaki cudowne A tak ogólnie to wszystkie wizażowe dzieciaczki superaśne Trele gdzie można zamówić taką obudowe na telefon ze zdjęciem??? ![]() Domi podziwiam Cie że jeszcze funkcjonujesz, ja bym już dawno byłą nemo jakbym co 2 godz tak wstawała, dzisiaj miałam taki problem żeby się zwlec z łóżka że coś strasznego Nie było mnie cały dzień na wizażu bo rano wizyta u gina, później u koleżanki a potem byłam się spotkać z przjaciółką ze studiów i Zuzula dostała od niej taki futerkowy płaszczyk mała dama, niby na 56 cm ale jeszcze duży, jutro Wam pokaże zdjęcie U gina wszystko ok, powiedział że macica się pięknie obkurczyła, jest jak orzeszek i nie ma śladu że w ciąży byłam
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdąże sie wykapać ![]() Cytat:
Nies stresuj sie i jedz więcej Cytat:
|
|||
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi gin powiedział ze mam dopiero w styczniu przyjsć na wywołanie jak cos.. na USG piersi też Cię wysłał, albo kogokolwiek? Wg. miał ktos kiedys te badania? ;>
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że problemy brzuszkowe przeszły |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
W Pepco jest pudełeczko na biżuterie w sówki
przydałoby sie, bo mi sie w moją zeberke nie mieści Edit- są też fajne body i pajace /9.99/12.99/ z nadrukiem świątecznym chyba zakupię
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-11-29 o 21:53 |
|
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto to skonsultować,może od tego "cos " sie źle czujeś? Cytat:
![]() Skad mam wiedzieć czy moje dziecko jest najedzone? Już sama nie wiem.Wydaje mi sie że sie najada bo nie płacze,ładnie śpi,,je około 30-40 minut, przełyka więc po prostu je a nie bawi sie cycem. Mam wątpliwości bo wiele z Was jeszcze dokarmia.Może też powinnam ?---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w nocy sie spi ![]() Ja nie odkurzałam od 1,5 tygodna-darowałam sobie ostatnio sprzatanie jakos wolałam isc na spacer,poodwiedzac rodzinkę,poprzytulac sie z małym.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() Dobrze że wszystko ok ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
aaah i mialam Wam wczorja napisć, że wyprałam już 6 razy body z pepco takie oczo.☠☠☠ne z nadrukiem (supermena
ide w kimono bo mały zasnął ![]() w ogóle zastanawiam sie co jeszcze na wigilie zrobić bo mam rybe, barszcz z uszkami rybe po grecku, śledź, makówki, pierogi i krokiety i kapuste z grochem, i grzyby w śmietanie i nie moge sobie przypomniec co jeszcze sie robi ( hahah, a co roku robię wigilie, bo mamy nie ma od x czasu:P ) ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Skoro jest ok to chyba sie najada
Może taka jego uroda że będzie przybierał mniej ale w swoim tempie.Zobaczymy w środęile wazy i co powie lekarka.Ide luknac na Pepco ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Dużo tych potraw, jeszcze może kutia,kompot z suszu.Teściowa robi jeszcze kluski z makiem,zupe ze śliwek(bleeee) A co to sa makówki? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-29 o 22:14 |
|
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas chyba kolki sie zaczeły
od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. Wogóle to nie wiem czy w coś takeigo wierzycie bo sądze ze teściowa i szwagierka zaczoarowały mi dziecko, wmawiając że ma kolki , to dostała. Wcześnies sporadycznie płakała jak kupki zrobić nie mogła, zaczeły mówic o kolkach i teraz maTeraz śpi. w nocy ładnie śpi, zobaczymy jak będzie dziś.
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baletnicy i ksiezniczki ![]() Cytat:
![]() oby noc przespala ladnie!!! Do nas przyszla druga paczka od wujka- z kolejnymi ubrankami,mata i takim jakby siedziskiem w ksztalcie kola,naokolo sa zabawki.ale to tak dla starszego dziecka,ktore juz chodzic zaczyna.ale fajna sprawa ![]() jakos zmeczona jestem dzisiejszym dniem...i znow mnie kluje w,podbrzuszu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie na poczatku nad tym głowilam. Musimy zalozyc ze jesli nie placze, ładnie spi I przybiera to znaczy ze dziecię najedzone A makówki to cos na co czekam caly rok http://www.rysch.com/kuchnia/makowki_slaskie.htm Cytat:
Biedna Liwka maleńka ![]() Akcja ewakuacja do łozeczka przeniesiona na jutro , bo tata ma na 5 do roboty I w razie niepowodzenia byłby jutro niezywy A wkurza mnie bo nonstop mowi do Mai Dzidziusiu . Co to kuzwa za imie? Szesnascie razy mu zwracałam uwage I dalej to samo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3656 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co wyczynia??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też miałam usg piersi, ok 20 minut badanie, opis dostałam jak poczekałam z 15 minut, ale nie zawsze jest od ręki-wtedy nikogo poza mną nie było i pani napisała . A na wigilię jeszcze kompotu z suszu mi brakuje ![]() Cytat:
za wizytę Orzeszek?? Tak sobie popatrzyłam na mojego przerośniętego arbuza ![]() Cytat:
)A jakby był głodny to by płakusiał Nemosku, a jak to zrobiłaś, że Tymuś wie, że cycuś służy do jedzenia a nie do zabawy/usypiania?? Cytat:
za nockęCytat:
Trele, a ja myślałam, że coś gorszego nawywijał, może mu przejdzie, czasem coś Ci w głowę wejdzie i nie chce wyjść ![]() W takim razie przenosimy akcję kciuki za łóżeczko na jutro Dobranoc
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh wstretne babolce rzucily czar. Cytat:
Smacznie wygladaja te makoweczki,doczytalam ze to typowa slaska potrawa. 16 razy widocznie za malo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Dobranoc, spokojnych nocek a przeterminowanym i terminowym przepowiadam jakis porodzik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie spi od 21 z czyms az do teraz
Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Nela tez sie obkupkala na pol plecow
takze to nie jest przypadlosc 7 tygodniowych dzieci tylko ![]() Ktoras pisala o czyms do przemywania tych krostek na twarzy cos na K, co to bylo? Zastanawiam się co chcę na Gwiazdkę od TZ i myślę nad książkami "Język niemowląt" i "Pierwszy rok życia dziecka" i nie wiem czy to czy coś innego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-30 o 00:43 |
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Agnieszka, Anka - nie mialam jeszcze okazji wiec gratuluje!!!. Czytam Was i nadrabiam, ale idzie mi powoli. Choc tz pomaga mi jak moze, robi w domu bardzo duzo (ma trzy tyg urlopu), to z dwojka maluchow mam bardzo malo czasu. Tu moj opis porodu: W szpitalu stawilam sie w niedziele 17/11 po 5 wieczorem. Pojechalismy cala rodzina - ja, tz, moja sis i Zuzia. Razem z tz poszlam na oddzial, gdzie zostalam poinstruowana co od tej pory bedzie sie ze mna dzialo. Zostawilismy bagaze i poszlismy do sis i Zuzi, ktore czekaly w kawiarni na dole. Chwile z nimi posiedzialam i wrocilam na oddzial. Zrobiono mi ktg, podano leki. Podlaczono kroplowke (cos bylo nie tak bo pielegniarka pop wkluciu sie miala pobrac jeszcze dwie probki krwi, grzebala w zyle a krew nie leciela. Siniaka na pol reki mam do dzis. Musiala wbic sie w druga zyle). Noc na oddziale byla wesola - bylama oddziale z 9 innymi paniami. Tele wlaczone na caly głos - ogladaly xfactor, potem irlandzkie tasiemce. Zasnelam cos po polnocy. Od 3:00 budzilam sie co 15 minut. Mialam jakies dziwne sny i chyba juz nie moglam sie doczekac. O. 5:00 zostalam wyslana pod prysznic, dostalam jakies tabletki, sprawdzono mi puls obsluchano, opukano, kazano wdziac szpitalne wdzianko i te antyzylakowe skarpety. Przed 8:00 pojawil sie tz. Jedna z poloznych stwierdzial, że dzidzia prawdopodobnie bedzie wieksza od Zuzi (Zuza miala 3680 wagi) na co ja odpowiedzialam - o kurka, ciuszki beda za male :-D Przyszla pielegniarka i kazala zaniesc tzowi moje rzeczy do przechowalni. Poszlam jeszcze skoraystac z toalety, gdzie po zalatwienu sie...zalalam sie krwia! Choc bylam wczesniej wyluzowana i usmiechnieta, zaczelam sie martwic nie na zarty. Przyszla kolejna polozna, ktora pouczyla mnie co sie bedzie ze mna dzialo od tej pory, jak wszystko bedzie przebiegalo i co sie bedzie dzialo z maluszkiem po wyjeciu z brzuszka. Od razu poinformowala nas, ze dzidzia na poczatku moze byc cichutko, bo moze nie zdawac sobie sprawy, ze juz opuscila dawne mieszkanko. Zaprowadzono nas na blok operacyjny. Tz poszedl wdziac kitel a w tym momencie anestezjolog przeprowadzal ze mna wywiad medyczny. Potem zaprowadzono mnie na sale i kazano usiasc na lozku. Kazdy po kolei mi sie przedstawil podajac reke. Wszyscy byli nardao mili, usmiechali sie i probowali mnie zrelaksowac luzna rozmowa (bardzo sie denerwowalam tym krwawieniem). Dano mi poduszke na kolana i kazano sie pochylic. Wbito mi kolejny weflon w dlon (do niego co chwile anestezjolog strzykawka wlewal jakis plyn). Spryskano mi plecy jakims sprayem a nastepnie wbito mi sie w kregoslup.poniewaz trzymalam sie wszystkiego co do mnie mowiono i o co mnie proszono prawie nie czulam bolu. Szybciutko polozono mnie na stole i kazano probowac ruszac nogami. W pewnym momencie zupelnie ich nie czulam. Rozlozono parawan. Anestezjolog adl mi kostke lodu do reki a druga dotknal mooich nog i kazal mi powiedziec, kiedy poczuje takie zimno jak od kostki w mojej rece.Poczulam dopiero na piersiach. Wtedy przyszedl tz i usiadl przy mojej glowie. Poczulam ucisk na brzuszku i jak mi cos tam dociskano i przesuwano. Nagle uslyszelismy bardzo glosny placz - Olcia wcale nie byla cichutko. Darla sie tak glosno, ze chyba w calym szpitalu bylo slychac haha. W tym momencie zaczelam plakac. Ze szczescia moj maluszek przyszedl na swiat ![]() Zabrali mala, zeby wyczyscic i odciagnac sluz z ust. Za chwile przyniesiono malenka i polozono mi na klatce piersiowej. Cudne uczucie ![]() Tz zrobil fotki poprzytulalam mala, zalozyli mi dren (bali sie krwotoku z powodu wczesniejszych operacji - glownie endometriozy) i zabrano mnie na sale pooperacyjna a Ole oddano tzowi. Nastepnie przewieziono mnie na sale poporodowa. Opieka byla rewelacyjna, porod szbki (od momentu wejscia na sale do wyjecia malej - 21 minut). Opieka po porodzie tez dobra. Jedyne problemy jakie mialam byly z drenazem wlasnie. Bol przeokrutny. Ale minelo jak go w koncu wyjeli. image.jpg tu pierwsze chwile z mala |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

ale przed podaniem sprawdzam w zgieciu reki czy nie za gorace
KCIUKI DLA ANI 
Głodomorek mały rośnie - po tatusiu
Ma zaraz do nas mama tż-ta przyjechać i mnie i to coś zobaczyć. Mam nadzieję, że szybko mi dolegliwości przejdą i nie będzie potrzebna wizyta u gin.
a co to za radyjko, bo po cenie się wydaje że jakieś bardzo wypasione 

i do cwiczen..

Ale miło słyszeć 
kręgosłup mi odpadnie zaraz. Mam nadzieje na spokojną nockę, jutro też jestem sama i dopiero w niedziele będzie mąż do pomocy...