Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 21:31   #331
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

karo, obejrzalam kuchenne, takie zarcie u was daja, ze chyba wpadne w odwiedziny
Stary 2013-11-29, 21:32   #332
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
karo, obejrzalam kuchenne, takie zarcie u was daja, ze chyba wpadne w odwiedziny
Zapraszamy para przed slubem powinna sie poznać

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-29, 21:36   #333
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zapraszamy para przed slubem powinna sie poznać

przynajmniej wiadomo gdzie zrobimy wieczorek zapoznawczy
Stary 2013-11-29, 21:37   #334
magolina
Wtajemniczenie

Pooglądalam sobie kabaretów i pobrechtałam się

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

a miałam się pytać jak nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania? bo ja tylko cycem usypiam ale niedługo o jak będzie jadł w dzień inne posiłki to nie będzie umiał zasnąć. Dzisiaj próbowałam z tetrą na buzi ale się nie udało
Jak widzę, że jest śpiacy to wkładam do łóżeczka, daje tetre do przytulenia, włączam karuzelke, kładę obok tygryska - ulubiona maskotka - i sobie tak leży, gada do karuzeli, jak zaczyna zawodzić/marudzić to pochodzę, mowię ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i głaszczę po głowie, od czubka pomalutku w dół aż na oczy i chwila moment i dziecko śpi.

Cytat:
Ty masz pic p u majowych też kiedyś wyczytalam info o piciu dużo soku z jablek
Potwierdzam. Ja pije ok litr dziennie (z Biedronki jest dobry) bo tez b.dobrze wpływa na laktację, no i z kupkami nie mamy problemu - są codziennie, jedna lub dwie i bączki tez ładne idą

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Szkoda tylko, że Ci cholerni szamani (bo lekarzami ich nie nazwę ) stwierdzili, że oni muszą sterylnie próbkę pobrać i wbili Adasiowi igle w brzuch żeby pobrać mocz prosto z pęcherza... :banghead:
Nie udalo im sie 3razy więc łaskawie pozwolili mi spróbować złapać mocz samodzielnie. I co? U udało sie- a kolejny posiew wyszedł negatywny. Idioci :banghead:
Boże , ile razy oni go skazywali na niepotrzebny ból i stres to szok!!!!!!! konowały jedne

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
walcz, jeśli jest chociaż kropla mleka w piersiach to masz szansę ... ja w to wierzę i Ty tez uwierz
Ja nie wiem czy ten smok to takie zło wcielone ... mój od poczatku ciumka, bo gdyby tego nie robił to i on i ja zapłakalibyśmy się chyba ... (kolki).
Podobno tak już jest, że co jakiś czas jest taki kryzys, większość kobiet ma kryzysy laktacyjne. One mają w sobie też ukryty cel, wg tego co czytałam to po kryzysie skład mleczka zmienia sie - dostosowuje do potrzeb rosnacego dziecka.
zauważyłam to i u siebie. Po ostatnim kryzysie Mlody najada się w ciągu 5 minut a wcześniej jadł ok 15-20 na początku byłam pewna, że niemożliwe, żeby się tak najadał no ale jak przytył w tydzień 310 g to uwierzyłam, że cycki maja moc

Dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:39   #335
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
to napiszę pw

Idę, bo TŻ mi tu chrapie od 45 minut Mówiłam już, że odstawię mu kaszkę, którą dojada po małej?! Jak boga kocham wyrzucę jutro to chole.rstwo bo mi męża usypia i tyle z tego mam

jutro jedziemy do moich rodziców, będę podczytywać na telefonie, a odezwę się wieczorem!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43951190]Chyba, że nazywasz się Perse

Dzidzia śpi, a ja głupia siedzę zamiast iść w kimę...[/QUOTE]

A może Twój ściągnałby z pół litra ...
A wlaśnie zawsze mnie ciekawiło dlaczego ściągasz a nie przystawiasz? Sorry jesli pisałaś, ale albo zapomniałam albo przeoczyłam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:40   #336
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
to napiszę pw

Idę, bo TŻ mi tu chrapie od 45 minut Mówiłam już, że odstawię mu kaszkę, którą dojada po małej?! Jak boga kocham wyrzucę jutro to chole.rstwo bo mi męża usypia i tyle z tego mam

jutro jedziemy do moich rodziców, będę podczytywać na telefonie, a odezwę się wieczorem!

Cytat:
Neni- w kartonie takim żółtym. On jest taki metny jak wycisniety. Pycha jest, 100%. Jest na nim, ze nie z koncentratu.

Dzięki
Cytat:
Neni- http://bezchemii.mlg.pl/tag/vitafit/ ten i bez cukru jest

Spadam dziewczynki wysuszyć moje ostatnie 3 włosy i do łóżka.
Przez weekend mnie nie będzie, bo jedziemy do moich rodziców i na roczek do znajomych.

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:40   #337
ita83
Wtajemniczenie

no i pierwsze zaliczone....kaszka dodana do mleka to sciema Leo dalen glodny co 3h

co do odciagania laktatorem to ja sciagam wiecej niz mlody zjada i mroze nadprodukcje a i tak znajac zycie pewnie bede tu niedlugo marudzic ze mam malo mleka....
ale jak widac na przykladzie moim, Perse i Cynamonkowej jak sie baba uprze to moze zalozyc prywatna spoldzielnie mleczarska...szkoda ze do tego unia dotacji nie przyznaje

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-29, 21:41   #338
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Puchatku ja w poniedziałek i we wtorek też kilka razy ściągnęłam po 10ml tylko, a dziś po nakarmieniu Młodego jeszcze dociągnęłam 150ml - z jedej piersi dodam
Uwierz w moc cycków Ja w czasie tego kryzysu myślałam, że na serio to już koniec będzie, przynajmniej z jedną piersią. Druga była w miarę. Jednak ciężko mi było sobie wyobrazić jak dam radę na dłuższą metę jednym karmić. Znając siebie próbowałabym do upadłego
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43948760]Si, si, si.
Ja już czasami nerwowo się zastanawiałam, czy będę umiała przyrządzić mm w nocy w razie w, bywało tak źle. A teraz mam pełne butelki znowu. Oczywiście jutro znowu może być kiepsko, ale nie poddaję się. Oby do pół roku, to już niedługo...[/QUOTE] Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za słowa wsparcia, naprawdę dużo dają!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam.

Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez

Ide sobie poplakac [/QUOTE] oby nerki były czyste!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
U mnie sie zapowiada.Pijemy ze znajomymi drineczka i was podczytuje

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
a co to jest drineczek? ja już nie pamiętam kiedy miałam porządny alkohol w przełyku,ale nie marudzę już,bo przyjdzie pora i na to

Cytat:
Sam-cos Cie malo i myslalam co jest a jakie swiet

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
dziękczynienia święto teraz było w hameryce,jak dobrze pamiętam

Cytat:
Dziewczyny, ale po 3 miesiącu dzieci porafią przybrać tylko 400g, wg mojej pediatry to 500g jest akurat

A mój w 3 tygodnie przybrał 700g, ale to już inna bajka jest...
wiem właśnie,już się naczytałam tyle o wadze niemowlaków,że oczy mnie bolały. swiatowa organizacja zdrowia podaje ,że minimum to 450g. w moim przypadku,tzn, Gustava wszystko było by ok,gdyby nie to,że od dobrych 6 tyg leci w dół w siatce centylowej,gdyby przybierał 500 ,ale był na tym samym centylu,to taka jego natura,ale niestety jasno widzę ja sama,że moje cycki są puste a dziecko głodne i jak to tari napisała,najważniejsze,że by Gucio miał pełny brzuszek,więc walczę o cyce i podałam też mm.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:48   #339
ita83
Wtajemniczenie

oki dziewczyny czas do lozia lulu dobranoc

Stary 2013-11-29, 21:50   #340
surka
Zakorzenienie

Tak was podczytuję, ale chęci do pisania słabe. Przyzwyczajam się psychicznie do zmian, jakie nas czekają
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 21:51   #341
kubus puchatek
Rozeznanie

ja też spadam, dobranoc,spokojnej nocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 21:55   #342
taribari
Zadomowienie

Kiedys myslalam ze problemy z laktacja maja tylko ludzie. Okazuje sie jednak ze to nieprawda. Ogladalam jakis czas temu program o tygrysach i tam samica stracila laktacje bo za mało jadła. Byście widziały co ona próbowała jeść żeby tylko mieć ja ponownie. Walczycie jak lwice o mleko ja nie moglam patrzec jak Ptys nie przybieral przez kilka dni. Jak schudł to miałam doła że głodzę dziecko. Nie wahałam sie wtedy podac MM.

Powinnam spac a ja siedze i piwo pije

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Surka Ty niedlugo do pracy wracasz?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 22:03   #343
czerwony_balonik
Zadomowienie

Witam się w nowym watku
My z Gabi już po wycieczce do cioci,było bardzo fajnie Tż na nocy w pracy dziś i jutro,nie lubię być sama z małą w nocy w domu,no ale jakoś to trzeba będzie znieść.

Cynamonki bardzo się cieszę,że w środę już będziecie w domku
Stary 2013-11-29, 22:06   #344
dzoan
Zakorzenienie

Aleście naprodukowały

W końcu byliśmy na tych zakupach we 3. Oluś grzeczny był, nawet się kimnął między półkami Wydalismy tyle kasy, że wolę o tym nie myśleć, bo mi słabo. Nie dość, że spożywka, to i chemia się pokończyła i tak wszystko naraz do kupienia

Oglądaliśmy 'Listy do M.', w przerwie kąpiąc Małego, usypiając i wypakowując siaty. Pierwszy raz oglądałam ten film, strasznie mi się spodobał

Jutro teściowa ma zamiar przyjechać. Szkoda tylko, że umówiła się z mężem, a nie ze mną, mimo że on w tym czasie w pracy ma być.. teraz będzie musiał iść szybciej, by wrócić w porę, bo powiedziałam, że mi się taka wizyta nie podoba. Jak chce nas odwiedzić, to niech jej syn też będzie w domu. Moi rodzice nie przyjechaliby, gdyby mnie nie było. Ale teściowa uważa, ze przyjeżdża do Olka. Chciałabym widzieć jak jej drzwi otwiera, robi kawę i zabawia Ponoć coś mu kupiła, coś dużego..aż się boję co wymyśliła..
Normalnie taki niesmak do niej czuję ciągle, że się w głowie nie mieści. Ale sama sobie winna.

Idę spać, spokojnej nocy i kolorowych snów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 22:27   #345
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no i pierwsze zaliczone....kaszka dodana do mleka to sciema Leo dalen glodny co 3h

co do odciagania laktatorem to ja sciagam wiecej niz mlody zjada i mroze nadprodukcje a i tak znajac zycie pewnie bede tu niedlugo marudzic ze mam malo mleka....
ale jak widac na przykladzie moim, Perse i Cynamonkowej jak sie baba uprze to moze zalozyc prywatna spoldzielnie mleczarska...szkoda ze do tego unia dotacji nie przyznaje

Ale to, że ściagasz więcej nie oznacza, że on jednak nie byłby w stanie z samych piersi zjeść jeszcze więcej. Tego nie wiemy i się raczej nie dowiemy.

Mnie też chodzi o to, że dziecko najlepiej pobudza laktację. Wiem co mówię bo był czas, że tylko ściągałam (przez 3,5 tyg),a potem przystawiałam. Nagle produkcja wzrosła, młody zjadał a ja zapasy robiłam jeszcze - mam 3 litry w zamrażalniku

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Kiedys myslalam ze problemy z laktacja maja tylko ludzie. Okazuje sie jednak ze to nieprawda. Ogladalam jakis czas temu program o tygrysach i tam samica stracila laktacje bo za mało jadła. Byście widziały co ona próbowała jeść żeby tylko mieć ja ponownie. Walczycie jak lwice o mleko ja nie moglam patrzec jak Ptys nie przybieral przez kilka dni. Jak schudł to miałam doła że głodzę dziecko. Nie wahałam sie wtedy podac MM.

ważyłaś co kilka dni? częściej jak raz w tygodniu nie ma większego sensu

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

lecę spać, bo za 2 godz karmienia - wredna matka sama dziecko budzi

Po karmieniu o 23 zasnął natychmiast, więc luzik.

Dobranoc.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 22:33   #346
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja tak na szybko- w końcu udało mi się włączyć laptopa i wklejam obiecane aktualne zdjęcie Adaśka
Czapka delikatnie za duża ale co ja poradzę na to, że tutaj dzieci maja duże głowy

Młody przygotowany już do drogi

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 22:54   #347
arrabbiata
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam.

Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez

Ide sobie poplakac [/QUOTE]

biedactwo

Cytat:
Cynamonku super wieści

My juz wrocilismy od babci.Laura dostała na Mikołaja kaske i cosik musimy jej kupic tylko co?
Mamy tez pełen bagażnik ziemniaków ,buraków,marchewek
Podczytywałam Was w telefonie
to chyba będziesz słoiczki robić?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
chwalę się:
wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży)
gratuluję i zazdroszczę

Cytat:
Ja tak na szybko- w końcu udało mi się włączyć laptopa i wklejam obiecane aktualne zdjęcie Adaśka
Czapka delikatnie za duża ale co ja poradzę na to, że tutaj dzieci maja duże głowy

śliczny już prawie w domu

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Jutro teściowa ma zamiar przyjechać. Szkoda tylko, że umówiła się z mężem, a nie ze mną, mimo że on w tym czasie w pracy ma być..
o boszz, do mnie też I też się z tż umawiała bo powiedziała, że do mnie to już się boi dzwonić hahaha
No ale tż najpierw musi to skonsultować ze mną, czy łaskawie pozwolę teściom przyjechać i dopiero oddzwania Grzeczna teściowa
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 23:06   #348
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Ja najbardziej uwielbiam to"ej"ciemną nocą,albo bardzo rano.
Celuję butelką w rozdarty dziobek,bo taka jestem śpiąca,że mało co widzę,a ten zalotny uśmiech mnie rozwala

Cytat:

ja właśnie tak zamierzam.. po nowym roku..po co ograniczać się teraz w słodkościach skoro na święta tyle pysznego żarcia

misiaczka daj sobie spokój z ćwiczeniami na razie.. tak jak pisałam wcześniej- przed nami jeszcze święta i mnóstwo pysznego żarcia.. nie ma sensu teraz się ograniczać Nowy rok będzie tym czasem na zmiany, noworoczne postanowienia i takie tam Zwłaszcza, że skutkiem ćwiczeń jest ból rany- tzn. że za wcześnie i jeszcze sobie krzywdę zrobisz...

Co do szacunku do matki..moje dziecko mnie wczoraj przy kąpieli opluło
U mnie noworoczne postanowienia to pic na wode już tego samego dnia wiem że nic z tego nie będzie
Cytat:
A Adaś wola na mnie MAMUN
No to jestem mamunem i cudnie mi z tym

Jeśli nic sie nie zmieni to w środę o 12 odstawiaja antybiotyk i wracamy do domu
Co prawda wracamy w piątek na badania ale jednak...
Potem czekamy aż uda sie zarezerwować salę operacyjną i będą wyjmowac cewnik- może uda sie przed Świętami Do tego czasu będziemy w domu.
Nie mogę uwierzyć, że minęło juz prawie 7tygodni na antybiotykach...

Hahaha pięknie cie synek nazywa
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

A ja właśnie chciałabym schudnąć co nieco przed świętami aby móc więcej zmieścić

Franek tak woła jak nie zdarzę nabrać na łyżeczkę a on już dzioba ma otwartego

Moje. Obrót z pleców na brzuszek zaliczył dopiero wczoraj a dziś kończymy 5 miesięcy.
a to agent z Franka haha

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Witam

Oklaski dla dzisiejszych solenizantów

Misiaczka daj sobie spokój z ćwiczeniami-nie bądź lepsza od nas

Młody śpi, ale coś niespokojnie i muszę mu co chwilę śpiewać, bo o dziwo lubi to
Jutro mamy tę sesję.
Chora jestem. Mam nadzieję, że Małego nie zarażę

No i dziś znów wywoływałam kupę - po 7 dniach.
Ale szczerze mówiąc to szału wielkiego nie było jak na tygodniową przerwę
Hej, tylko że za ciebie jeśli sie nie mylę Lachryma albo Skylie ćwiczy

Ide sobie poplakac [/QUOTE]
oby szybko poszły sobie precz te bakterie
Cytat:
Moja ma 17 tygodni i się nie obraca jeszcze

Misiaczka, poczekaj jeszcze z ćwiczeniami Ja czekam do nowego roku - co się będę na święta ograniczać

Moja też często "ejuje'
Ostatnio wyleciałam rano z łazienki w samych majtkach bo zapomniałam stanika z szafy wyjąć, TZ z maludą w łóżku. Baśka patrzy uśmiecha się i mówi "gooolaaaa", a TZ do mnie: "idz sie kobieto ubierz, bo dziecko ci nawet uwagę zwraca"
A to ci córka dogadała
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mój mały boi się obcych, szczególnie mężczyzn, wczoraj na widok teścia się popłakał. Dzieci już rozpoznają swoich

a miałam się pytać jak nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania? bo ja tylko cycem usypiam ale niedługo o jak będzie jadł w dzień inne posiłki to nie będzie umiał zasnąć. Dzisiaj próbowałam z tetrą na buzi ale się nie udało
Stokrotko sposób usypiania to kwestia przyzwyczajenia. Coś co daje znać dziecku że teraz czas na drzemke i wszystko będzie tak jak zawsze. Twój synek nauczył się że usypia go cycek i raczej tego będzie oczekiwał. Ale zawsze możesz nauczyć go nowego zwyczaju poplacze troszkę ale potem będzie ok.
Ja nie mam zazwyczaj problemu z usypianiem w dzień. Maja zaczyna ziewać, kładę ja do łóżeczka i w tym samym momencie całuje ją i mowię że teraz zdrzemnie sie w lozeczku żeby mieć siły do zabawy. Szybko kładę obok policzka jej przytulanke Sówkę (daję ją tylko do spania) Maja wtula sie w nią a ja wychodzę. Przychodzę po 2/3 minutach sprawdzić sytuacje na froncie to najczęściej już śpi.
Cytat:
Aleście naprodukowały

W końcu byliśmy na tych zakupach we 3. Oluś grzeczny był, nawet się kimnął między półkami Wydalismy tyle kasy, że wolę o tym nie myśleć, bo mi słabo. Nie dość, że spożywka, to i chemia się pokończyła i tak wszystko naraz do kupienia

Oglądaliśmy 'Listy do M.', w przerwie kąpiąc Małego, usypiając i wypakowując siaty. Pierwszy raz oglądałam ten film, strasznie mi się spodobał

Jutro teściowa ma zamiar przyjechać. Szkoda tylko, że umówiła się z mężem, a nie ze mną, mimo że on w tym czasie w pracy ma być.. teraz będzie musiał iść szybciej, by wrócić w porę, bo powiedziałam, że mi się taka wizyta nie podoba. Jak chce nas odwiedzić, to niech jej syn też będzie w domu. Moi rodzice nie przyjechaliby, gdyby mnie nie było. Ale teściowa uważa, ze przyjeżdża do Olka. Chciałabym widzieć jak jej drzwi otwiera, robi kawę i zabawia Ponoć coś mu kupiła, coś dużego..aż się boję co wymyśliła..
Normalnie taki niesmak do niej czuję ciągle, że się w głowie nie mieści. Ale sama sobie winna.

Idę spać, spokojnej nocy i kolorowych snów
Moj TZ też sie ugadal z teściowa bez porozumienia ze mną. Na obiad mamy do niej isc....o 17 buahahaha. Ja tam zostaje o tej porze z dzieckiem w domu

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

A teraz mogę iść spać ufffff

Chociaż nie...jeszcze musze umyć głowę i pomalować paznokcie. Czyli znów o 3 pójdę spać

polecam mój sposób na nieprzespaną noc
Kładłam sie dzis na każda drzemke z Majulką. I teraz sie nie dziwie że ma tyle energii. Można się zregenerować. Nawet podczas tych Majulkowych 15-30 minut drzemki

Dobranoc

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 23:08   #349
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Serio odwiazala sobie ochraniacz, potem go jadla, robila swiece, zablokowała sie miedzy szczebelkami, obrocila sie w poprzek i rozpoczęła darcie

Cytat:
[/COLOR]Surka Ty niedlugo do pracy wracasz?

Myślę, że wrócę 2.01, a nie 30.12 , ale dołuję się jeszcze inną rozłąką

Cytat:

Ale przystojniak

A teraz uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 23:23   #350
201801111004
Konto usunięte

zaraz zapakuje moje dziecko i wysle je na ksiezyc. nie spi od 21, zjadla 180ml mleka i nic

Adas fajna czapa

jeszcze czkawka

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2013-11-29 o 23:26
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 23:44   #351
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZOAN ja też oglądałam z Tż listy i naprawdę jest rewelacyjny

NENI miłego weekendu:róża:
A co do włosów to mój Tż cały czas się pyta czy czasem chora nie jestem bo tyle moich włosów wszędzie jest:banghead:

KAROLAJN i dalej śpi Tobie na klacie?

ITA też płakałam na tym filmie jak głupia

STOKROTKA w nocy Misiek sam zasypia po odlozeniu do łóżeczka. A w dzień jak jest śpiący to kładę pieluche na głowę przytulam Go do siebie i niuniam, mówię aaaaaa i opatulam. Po 5 - 10 minutach dziecko śpi no chyba, że mamy skoka to cały czas ręce

MALACZARNA to bij piątkę, bo u mnie też dziabongo było

YEVELE masz po prostu bardzo żywe dziecko, które woli poznawać świat niż marnować go na spanie

TESO mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Niech powtórza badania. U nas też tak było, a okazało się, że pupa była źle wytarta. Trzymam kciuki

ELAIN i co byłaś na imprezie? Jeżeli tak to jak się bawiłas?

I idę dalej nadrabiac...
Cdn...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

ELAINE za powrót do wagi!

CYNOMONKU po prostu!!!
A Adaś cudeńko

KATARZYNKA i dobrze nie kupuj prezentu. I mam nadzieję, że skok szybko minie

MISIACZKA spokojnie z tym brzuchem. Nie szalej jak Cię boli. Powolutku

PERSE strasznie biedne dzieciaczki skoki itd a one biedne nie rozumieją co się dzieje

MYDREAM dla Tżta. No nie ładnie.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Ufff nadrobiłam.
A teraz co u nas. Ogólnie Tż był jak zawsze w pracy. Ja jak zawsze sama sprzatalam dom. Ugotowalam rosół z wiejskiej kurki Wyszedł mniam mniam.
Młody jeszcze maruder, ale teraz śpi już od 2h także jest ok. A jutro idziemy do moich rodziców i będą jeszcze moje siostry z dziećmi i Tztami także będzie wesoło.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 23:50   #352
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Adaś slooodziak
Cytat:
Perse a moze z Twoim potencjałem to kartonik 0,5 l by uciągnął?

LOL

Cytat:

A może Twój ściągnałby z pół litra ...
A wlaśnie zawsze mnie ciekawiło dlaczego ściągasz a nie przystawiasz? Sorry jesli pisałaś, ale albo zapomniałam albo przeoczyłam
Jak pisałam, to 5 miesięcy temu
Artus był za malutki i nie umiał sie przystawic, miał za małe usteczka, szybko sie męczył piersią. Jak już urósł odpowiednio, to był zbyt przyzwyczajony do butli, zeby cokolwiek z tego wyszło.. Trochę tu też brakło mojej silnej woli, bo może i bym go przystawila już potem, ale sama już sie wtedy przyzwyczailam do takiego stanu rzeczy...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 00:00   #353
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Słoddzak

Się rozgadały na noc, że dopiero nadrobiłam.
Skończyliśmy pierwsze karmienie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-30, 00:09   #354
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Cudenko!!!

Stary 2013-11-30, 00:24   #355
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cynamonku ale Adaś przystojniak

Głowa umyta czy. Mam już włosów luzem na pól peruki
Paznokcie pomalowane na piękny odcień czerwieni lakierem od teściowej

Maja po północy zaczęła gadać i dopominać się o mleko to już kolejny raz, dziwne jak na nią. Co zaśnie to kręci się, ziewa tak głośno że budzi TZ
Niedrapki ściąga w pól sekundy. Co ja mam zrobić z tymi pazurami obcięte, pilniczkiem przejechane....

Teraz już naprawdę idę spać.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 00:32   #356
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jejku nie mogę zasnąć, a jutro będę nieprzytomna:banghead:
Życzę Wam spokojnej nocy. Dobranoc:róża:

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

A i jeszcze się pozale.
Odkurzalam dzisiaj cały dom i odkurzylam również u szwagierki w pokoju, a to tylko dlatego, że ma swinke i cały jej pokój jest w karmie, sianie i odchodach tego zwierzątka. I jeżeli bym nie odkurzyla to zaraz w całym domu byłoby to rozniesione. Ona wróciła do domu i nawet nie powiedziała głupiego "dzięki". Wiem nie musiałam tego robić, ale jakby mi ktoś coś zrobił to bym podziekowala.
Mamo, Tato dziękuje, że nauczyliście mnie co to jest porządek

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 00:38   #357
czarownica1
Zakorzenienie

Trzecie.
Chyba dlatego ze nie zmienilam temp i zrobilo sie goraco
Nadrobilam watki. Teraz siedze a wlasciwie leze w temacie eko warzyw. Glupiego niespapranego chemia ziemniala szukam tzn. Pomyslu gdzie kupic bo nikogo zaufanego w ym temacie nie mam. Nie chce Synkowi dawac na "dzien dobry" kartofla wyhodowanego na chemii

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 00:44   #358
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

U mnie pierwsze bo właśnie wróciłam i stesknilam się za dzieckiem. Chciałam go przełożyć no juz w poprzek był..i obudziłam

AGRAFKA baardzo fajnie było

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 00:56   #359
ita83
Wtajemniczenie

drugie....
ide dalej spac
Stary 2013-11-30, 01:11   #360
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Sliczny!!!!

Pierwsze. Zamorduje albo siebie albo jego. Gada i ma zaciesz... Masakra! Podmienili mi dziecko

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości