|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
karo, obejrzalam kuchenne, takie zarcie u was daja, ze chyba wpadne w odwiedziny
![]() ![]()
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#334 | ||||
Wtajemniczenie
|
Pooglądalam sobie kabaretów i pobrechtałam się
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43951190]Chyba, że nazywasz się Perse ![]() Dzidzia śpi, a ja głupia siedzę zamiast iść w kimę...[/QUOTE] ![]() A może Twój ściągnałby z pół litra ... A wlaśnie zawsze mnie ciekawiło dlaczego ściągasz a nie przystawiasz? Sorry jesli pisałaś, ale albo zapomniałam albo przeoczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spadam dziewczynki wysuszyć moje ostatnie 3 włosy i do łóżka. Przez weekend mnie nie będzie, bo jedziemy do moich rodziców i na roczek do znajomych. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
no i pierwsze zaliczone....kaszka dodana do mleka to sciema Leo dalen glodny co 3h
co do odciagania laktatorem to ja sciagam wiecej niz mlody zjada i mroze nadprodukcje a i tak znajac zycie pewnie bede tu niedlugo marudzic ze mam malo mleka.... ale jak widac na przykladzie moim, Perse i Cynamonkowej jak sie baba uprze to moze zalozyc prywatna spoldzielnie mleczarska...szkoda ze do tego unia dotacji nie przyznaje ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#338 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już czasami nerwowo się zastanawiałam, czy będę umiała przyrządzić mm w nocy w razie w, bywało tak źle. A teraz mam pełne butelki znowu. Oczywiście jutro znowu może być kiepsko, ale nie poddaję się. Oby do pół roku, to już niedługo...[/QUOTE] Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za słowa wsparcia, naprawdę dużo dają! ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze ![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. ![]() ![]() Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez ![]() Ide sobie poplakac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
oki dziewczyny czas do lozia lulu dobranoc
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#340 |
Zakorzenienie
|
Tak was podczytuję, ale chęci do pisania słabe. Przyzwyczajam się psychicznie do zmian, jakie nas czekają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
ja też spadam, dobranoc,spokojnej nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Kiedys myslalam ze problemy z laktacja maja tylko ludzie. Okazuje sie jednak ze to nieprawda. Ogladalam jakis czas temu program o tygrysach i tam samica stracila laktacje bo za mało jadła. Byście widziały co ona próbowała jeść żeby tylko mieć ja ponownie. Walczycie jak lwice o mleko
![]() Powinnam spac a ja siedze i piwo pije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Surka Ty niedlugo do pracy wracasz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#343 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym watku
![]() My z Gabi już po wycieczce do cioci,było bardzo fajnie ![]() Cynamonki bardzo się cieszę,że w środę już będziecie w domku ![]() ![]()
#344 |
Zakorzenienie
|
Aleście naprodukowały
![]() W końcu byliśmy na tych zakupach we 3. Oluś grzeczny był, nawet się kimnął między półkami ![]() ![]() Oglądaliśmy 'Listy do M.', w przerwie kąpiąc Małego, usypiając i wypakowując siaty. Pierwszy raz oglądałam ten film, strasznie mi się spodobał ![]() Jutro teściowa ma zamiar przyjechać. Szkoda tylko, że umówiła się z mężem, a nie ze mną, mimo że on w tym czasie w pracy ma być.. teraz będzie musiał iść szybciej, by wrócić w porę, bo powiedziałam, że mi się taka wizyta nie podoba. Jak chce nas odwiedzić, to niech jej syn też będzie w domu. Moi rodzice nie przyjechaliby, gdyby mnie nie było. Ale teściowa uważa, ze przyjeżdża do Olka. Chciałabym widzieć jak jej drzwi otwiera, robi kawę i zabawia ![]() Normalnie taki niesmak do niej czuję ciągle, że się w głowie nie mieści. Ale sama sobie winna. Idę spać, spokojnej nocy i kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też chodzi o to, że dziecko najlepiej pobudza laktację. Wiem co mówię bo był czas, że tylko ściągałam (przez 3,5 tyg),a potem przystawiałam. Nagle produkcja wzrosła, młody zjadał a ja zapasy robiłam jeszcze - mam 3 litry w zamrażalniku ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- lecę spać, bo za 2 godz karmienia - wredna matka sama dziecko budzi ![]() Po karmieniu o 23 zasnął natychmiast, więc luzik. Dobranoc. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko- w końcu udało mi się włączyć laptopa i wklejam obiecane aktualne zdjęcie Adaśka
![]() Czapka delikatnie za duża ale co ja poradzę na to, że tutaj dzieci maja duże głowy ![]() ![]() Młody przygotowany już do drogi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |||
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. ![]() ![]() Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez ![]() Ide sobie poplakac ![]() biedactwo ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję i zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() No ale tż najpierw musi to skonsultować ze mną, czy łaskawie pozwolę teściom przyjechać i dopiero oddzwania ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam zazwyczaj problemu z usypianiem w dzień. Maja zaczyna ziewać, kładę ja do łóżeczka i w tym samym momencie całuje ją i mowię że teraz zdrzemnie sie w lozeczku żeby mieć siły do zabawy. Szybko kładę obok policzka jej przytulanke Sówkę (daję ją tylko do spania) Maja wtula sie w nią a ja wychodzę. Przychodzę po 2/3 minutach sprawdzić sytuacje na froncie to najczęściej już śpi. Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- A teraz mogę iść spać ufffff Chociaż nie...jeszcze musze umyć głowę i pomalować paznokcie. Czyli znów o 3 pójdę spać ![]() polecam mój sposób na nieprzespaną noc Kładłam sie dzis na każda drzemke z Majulką. I teraz sie nie dziwie że ma tyle energii. Można się zregenerować. Nawet podczas tych Majulkowych 15-30 minut drzemki ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz uciekam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Konto usunięte
|
zaraz zapakuje moje dziecko i wysle je na ksiezyc. nie spi od 21, zjadla 180ml mleka i nic
![]() Adas fajna czapa ![]() jeszcze czkawka ![]() Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-11-29 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
DZOAN ja też oglądałam z Tż listy i naprawdę jest rewelacyjny
![]() NENI miłego weekendu:róża: A co do włosów to mój Tż cały czas się pyta czy czasem chora nie jestem bo tyle moich włosów wszędzie jest:banghead: KAROLAJN i dalej śpi Tobie na klacie? ![]() ITA też płakałam na tym filmie jak głupia ![]() STOKROTKA w nocy Misiek sam zasypia po odlozeniu do łóżeczka. A w dzień jak jest śpiący to kładę pieluche na głowę przytulam Go do siebie i niuniam, mówię aaaaaa i opatulam. Po 5 - 10 minutach dziecko śpi ![]() ![]() MALACZARNA to bij piątkę, bo u mnie też dziabongo było ![]() YEVELE masz po prostu bardzo żywe dziecko, które woli poznawać świat niż marnować go na spanie ![]() TESO mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Niech powtórza badania. U nas też tak było, a okazało się, że pupa ![]() ![]() ELAIN i co byłaś na imprezie? Jeżeli tak to jak się bawiłas? I idę dalej nadrabiac... Cdn... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- ELAINE ![]() CYNOMONKU po prostu ![]() A Adaś cudeńko ![]() KATARZYNKA i dobrze nie kupuj prezentu. I mam nadzieję, że skok szybko minie ![]() MISIACZKA spokojnie z tym brzuchem. Nie szalej jak Cię boli. Powolutku ![]() PERSE strasznie biedne dzieciaczki skoki itd a one biedne nie rozumieją co się dzieje ![]() MYDREAM ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Ufff nadrobiłam. A teraz co u nas. Ogólnie Tż był jak zawsze w pracy. Ja jak zawsze sama sprzatalam dom. Ugotowalam rosół z wiejskiej kurki ![]() Młody jeszcze maruder, ale teraz śpi już od 2h także jest ok. A jutro idziemy do moich rodziców i będą jeszcze moje siostry z dziećmi i Tztami także będzie wesoło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#352 | ||
Konto usunięte
|
Adaś slooodziak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Artus był za malutki i nie umiał sie przystawic, miał za małe usteczka, szybko sie męczył piersią. Jak już urósł odpowiednio, to był zbyt przyzwyczajony do butli, zeby cokolwiek z tego wyszło.. Trochę tu też brakło mojej silnej woli, bo może i bym go przystawila już potem, ale sama już sie wtedy przyzwyczailam do takiego stanu rzeczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się rozgadały na noc, że dopiero nadrobiłam. Skończyliśmy pierwsze karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Cynamonku ale Adaś przystojniak
![]() Głowa umyta czy. Mam już włosów luzem na pól peruki ![]() Paznokcie pomalowane na piękny odcień czerwieni lakierem od teściowej ![]() Maja po północy zaczęła gadać i dopominać się o mleko ![]() ![]() Niedrapki ściąga w pól sekundy. Co ja mam zrobić z tymi pazurami ![]() Teraz już naprawdę idę spać.
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
Jejku nie mogę zasnąć, a jutro będę nieprzytomna:banghead:
Życzę Wam spokojnej nocy. Dobranoc:róża: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- A i jeszcze się pozale. Odkurzalam dzisiaj cały dom i odkurzylam również u szwagierki w pokoju, a to tylko dlatego, że ma swinke i cały jej pokój jest w karmie, sianie i odchodach tego zwierzątka. I jeżeli bym nie odkurzyla to zaraz w całym domu byłoby to rozniesione. Ona wróciła do domu i nawet nie powiedziała głupiego "dzięki". Wiem nie musiałam tego robić, ale jakby mi ktoś coś zrobił to bym podziekowala. Mamo, Tato dziękuje, że nauczyliście mnie co to jest porządek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#357 |
Zakorzenienie
|
Trzecie.
Chyba dlatego ze nie zmienilam temp i zrobilo sie goraco ![]() Nadrobilam watki. Teraz siedze a wlasciwie leze w temacie eko warzyw. Glupiego niespapranego chemia ziemniala szukam tzn. Pomyslu gdzie kupic bo nikogo zaufanego w ym temacie nie mam. Nie chce Synkowi dawac na "dzien dobry" kartofla wyhodowanego na chemii ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsze bo właśnie wróciłam i stesknilam się za dzieckiem. Chciałam go przełożyć no juz w poprzek był..i obudziłam
AGRAFKA baardzo fajnie było ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#359 |
Wtajemniczenie
|
drugie....
ide dalej spac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze. Zamorduje albo siebie albo jego. Gada i ma zaciesz... Masakra! Podmienili mi dziecko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.