|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Martuszka u Nas na śląsku właśnie tak się mówi na sałatkę jarzynową
![]() Beatusia fajnie że się tak rozpisałaś bo wiemy coś już o Tobie Co do lekarzy to na NFZ jest ciężko trafić na fajnego i konkretnego (mi się na szczęście udało) , faktycznie idź na te dwie wizyty i zobaczysz jak się lekarz prywatnie sprawuje , bo jak i z niego nie będziesz zadowolona to zawsze masz druga opcję i nadal możesz szukać A czego brakuje Ci w imieniu Oskar ? ![]() A co do głaskania brzuszka to jak robisz to delikatnie to nie powinno zaszkodzić ![]() Seleniti jak przyjdziesz pomóc mi dokończyć to się podzielę bo poprosiłam TŻ aby skroił ogórki to położył się i poszedł spać więc się wkurzyłam i powiedziałam mu że ma odwołać gości i że mam wszystko w :pupa:Kasian dobrego masz drinka :P Idę do wanny się zrelaksować , bo mnie TŻ wkurzył
|
|
|
|
#2822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
|
|
|
#2823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kupiłam dziś te dwie butle aventa w realu bo bardzo tanio jak gdzie indziej patrzę Tż wrócił do domu ale po nas dopiero jutro podjedzie
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja teraz mam czas na wizażowanie to prawie wszystkie poszły spać
![]() oglądam listy do m. na tvn, nigdy tego nie widziałam nawet fajny ten film co do prezentów to my robimy tylko dzieciaczkom u nas no i rodzicom, chyba zamówimy te kalendarze ![]() kurde Iga siadała ładnie na nocnik nam już od dłuższego czasu, tak teraz jej się coś odwidziało i od paru dni jak go widzi to jest histeria nie wiem co jej się stało..Cytat:
głos oddany
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Justyna Grisham? czyli kryminały lubisz? ja niestety za to si enie zabieram, ale taki lekki jeden czytałam ostatnio. To był kryminał erotyczny K.Michalak
Odnośnie prezentów to robimy chrześniakom, rodzicom, sobie i naszym maluszkom mam juz niektóre ale jeszcze co nieco muszę dokupic. W tym roku zabrałm sie wczesniej za prezenty. |
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Qra że zacytowałam i nic mi się nie wyświetliło
a nie pamiętam bo nadrabiam na raty. ...No cóż idę spać, jutro zrobiłam sobie wolne wiec odpoczne i nie będę dużo sprzątać bo później kręgosłup mnie boli, a dziś po pracy myślałam że nie wstanę. Dobranoc |
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
Ale wy dajecie czadu dziewczyny..
ja dziś troszkę się nachodziłam,taki dzień w biegu. Poroznosiłam koleżanka katalogi i czekam teraz na odzew bo kazda coś na świeta chciała zamówić sobie. Mykam spać,nie dam rady nadrobić tych postów za duzo od południa namazałyście nie ogarniam tego juz .... dobranoc ;*
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Witam !!
ja jestem tu nowa jestem w 10 tygodniu ciazy i pomimo tego , ze mam mdlosci wymiotuje i ogolnie strasznie zle sie czuje to jestem szczesliwa ![]() . Termin mam na 30czerwca , juz nie moge sie doczekac To moja trzecia ciaza tzn , wczesniej dwa razy poronilam . Mam nadzieje ze teraz uda mi sie mojego aniolka dotrzymac , tymbardziej , ze jestem w UK a tu z opieki nie jestem zbytnio zadowlona ....Na szczescie gdy dowiedzialam , sie o ciazy bylam akurat w polsce wiec zalapalam sie do ginekologa ktory przepisal mi leki na podtrzymanie duphaston , po ktorych mam nadzieje , ze doczekam sie szczesliwie swojej kruszynki A co u was?? Jak malenstwa wasze?? dobrze sie maja?? Pozdrawiam przyszle mamusie i zycze duuzo zdrowka !! |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Onlyona witaj i powodzenia.Wreszcie weekend, chociaż roboty i tak mam po uszy. Ale mam ochotę na wizytę w takiej jednej restauracj, och. Chyba czuję się lepiej, odpukać ![]() Mam nadzieję że u was wszystko dobrze
|
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za pomoc z zdjeciami mąż mi pomógł wiec zapraszam
a ja mykam spac dobranoc kruszynki
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np. jeśli chodzi o imię Aleksander, to po prostu jest ono dla mnie cudowne, pięknie brzmi, można zdrabniać, pasuje i małemu i dorosłemu, nie jest pretensjonalne ani też oklepane, ciepłe uczucia we mnie wzbudza ale póki co jest Naszym faworytem i jakbym jutro urodziła synka, to byłby Oskar no i na razie na próbę mówię do brzuszka "Oskar" ![]() coraz częściej łapię się na głaskaniu, ale staram się tylko łapkę trzymać na brzusiu ![]() co do sałatki, to ja bym chętnie pomogła, tyle, że przy okazji wyżarłabym pół słoika ogórków ![]() ahhhaaaa, bo mi się przypomniało nagle- co do książki "Poczwarka" Terakowskiej, to owszem- książka piękna, ale ja tak przy niej płakałam, że w ciąży to bym nie polecała jej czytać. no. to biorę moich Panów Kotów i idziemy czekać na Tatusia w łóżeczku dobrej nocki wszystkim *
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2013-11-29 o 23:05 |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno wszystko teraz będzie dobrze, dbaj o siebie i maleństwo ja uciekam spać, dobranoc |
|
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje , mam nadzieje ze uda sie niewazne co by bylo oby zdrowe
) bede walczyc o nie spokojnej nocki dobranoc
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, witam was w sobotni poranek.
Wczoraj mialam bardzo intensywny dzien i dawno nie wrocilam do domu tak zmeczona. Pozniej was nadrobie, a teraz chcialam podzielic sie przezyciami z wizyty u innego lekarza niz moj prowadzacy. To byl koszmar!!! Poszlam do tej samej przychodni w ktorej przyjmuje moja lekarka. I zaczelo sie od momentu jak panj ginekolog zobaczyla kto prowadzi moja ciaze. Najpierw pretensje dlaczego przychodze do niej, wiec jej wytlumaczylam ze w poniedzialek odwolali mi wizyte, a chcialam porobic badania i sprawdzic czy wszystko jest ok. Wiec zaczelo sie narzekanie, ze ona to nawet umierajaca przyszla by do pracy, a nie odwolywala w ostatniej chwili. Ok pierwszy atak przezylam, ale jak przyszlo do kwesti badan i zwolnienie to myslalam, ze wyjde z gabinetu. No wiec mowie, ze dawno nie mialam badan robionych wiec chcialabym zrobic caly komplet, morfologie, mocz, ukier, tokso, zoltaczke k te wszystki inne, ktore sie robi w ciazy. Wiecie co uslyszalam? ze jest je to nie na reke, bo ona bedzie musiala potem te badania w systemie opisac (polega to na wybraniu przy wyniku opcji wynik w normie) i ona nie czuje potrzeby zostawania po godzinach, zeby opisac badania ktore powinien zlecic inny lekarz. Wiec dostalam jedno badanie na tokso, nie wiem dlaczego akurat to? Wkurzona mowie do niej zeby w takim razie tylko ginekologicznie mnie przebadala, zeby sprawdzic czy wszystko ok jest. Zrobila to z wielkim fochem. Nie uslyszalam ani slowa czy wszystko jest ok. Mowie wiec ze chcialabdalej zwolnienie. Wiecie co uslyszalam? ale masz tupet! Wiec grzecznym, ale bardzo stanowym tonem pytam sie czy to jakis problem, bo ja moge podac 100 przyczyn dla ktorych zwolnienie mi sie nalezy zaczynajac od skaczacego cisnienia, wysokiego pulsu i zaslabniec. Wiec w koncu stwierdzila, ze to nie problem. Siedzialam u niej 40 minut, bo pani doktor pisala wszystko jednym palcem na komputerze. Miala rowniez ogromny problem z wpisaniem daty zwolnienie. Po 4 nieudanej probie pytam sie czy moge zajrzec i okazalo sie ze wpisywala date w zlym formacie i system tego nie chcial przyjac. Musialam jej mowic ze jak ma zwolnienie wypisac! W zyciu nie czulam sie tak upokorzona i zdegustowana. Ta lekarka ewidentnie ma problem z moim lekarzem prowadzacym, ale dlaczego to ja musze jako pacjent byc w to wciagnieta. Normalnie do tej pory nie ochnonelam jeszcze.
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
na poczatku za wszystkie udane wizyty, ja sie jeszcze nie zapisałam na grudzień, ale pójde do tego mojego pryw. jednak, jak dzwoniłam to termin na 27 gr. ma,, ale zadzwonie i zapytam czy mnie przyjmieLucynka20xd>> rozpoczęcia II trymestruEmilia 25 >> za 17 tydzień ![]() coodmalina >> to już masz nianie do usypiana: chrapanie męża hehe kasian86>> widze że pisałaś o tym podkładzie z Revlonu, tez jest to mój faworyt/ dokładnie odciń 18o sand beige/ i na - 40% w rosmanie kupiłam sobie jeszcze podkład którego nie miałam a jest zachwalany na YT, czyli Borjouis Healty mix. pisałąś że mamie bedziesz zamawiała ten do cery suchej i normalnej >> powiem ci że w porównaniu z tym co mamy czy cera tł/ mieszana on wyoada duuuuuuuuużo gorzej: ma zdecydowanie słabsze krycie, i wiele dziewczyn które ma cere suchą to i tak wracało do tej drugej wersji. moim zdaniem te podkłady i tasię popsuły troche,,, teraz od ok 3 mies jest nowa wersja : wszytskie mają SPF 15/ wcześniej spf 6/ i sa gęściejsze, ja wolałam tą wcześniejszą płynna formułę. ale pomimo tego i tak mam go zawsze w kosmetyczce. p.s i RADA : ten podkład jak widzisz nie ma pompki, ale świetnie się to niego nadaje i pasuje idealnie pompeczka z serum do włosów z AVONU, tego zielonego , https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html, chyba że ci nie przeszkadza brak pompki carolyna86>> hehe przeczytała o twoim tz hehe jak ie urczył herbatką, którą zostawiłaś w łazience onlyona >> witaj |
|
|
|
#2837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Idę cos zjeść
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
agus7ia >> no to miałas wizyte!!! co to wogóle za baba? nie dośc że tępa to jeszcze jaka niemiła!! w głowie sie nie mieści
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- pamiętacie ja jak poszłam do innego lekarza/ tez kobieta/ a chodze do gina, t się zapytała tez dlaczego przyszłam czy jakoś tak ale miło, to jej powiedziałam tak ze z pana dr, jestem zadowolona, ale chodzi gł. o sprawy finansowe i chciałabym na Nfz. i nic sie nie czepiała. |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula szałotem – sałatką jarzynową
![]() Niegrzeczna to jest taki etap. Nie zmuszaj bo się zrazi całkowicie, Oskar ładnie siadał na początku potem po roczku bunt i jak widział nocnik to histeria , uciekanie. Odpuściłam na dłuższy czas jakieś 3-4m . Potem spróbowałam ale był tak samo ryk , więc kupiliśmy nakładkę i teraz ładnie robi na nakładkę, tylko trzeba czasem uzyć podstępu typu „chodź zrobisz siku i potem spuścisz wodę” ![]() Onlyona witaj za bezproblemowe 9m i szczęśliwy finał ![]() U mnie już 16tc i także na początku brałam duphaston i mi pomógł, więc wierzę że i Tobie pomoże ![]() Beatusia my wybraliśmy to imię dla syna jakieś 2tyg przed porodem i wg mnie idealnie pasuje do mojego syna. Owszem zdrobnień dużo nie ma bo Oskarek tylko, ale jak dla mnie jest najpiękniejsze Na początku chciałam aby nazywał się Kacper , ale teraz cieszę się że wybraliśmy Oskar Kacper ma ale na drugie :PNajważniejsze aby zajął się synem jak ja siedzę w kuchni , ale czasem i to go przerasta bo ma inne zajęcia tłumaczy .To ile masz Kotów?? ![]() Agusia współczuję sytuacji . Wg mnie ta babka nie nadaje się na lekarza Co to za traktowanie pacjenta? Ja bym jej na sam koniec nagadała.Dzień dobry Dziś ma wiele do roboty więc możliwe że pojawię się dopiero jutro. Bo muszę ciasto dokończyć, sałatkę, pojechać jeszcze do sklepu, posprzątać. Ogarnąć swoje włosy bo wyglądają po myciu i nocy jak Chopin po koncercie. No a potem goście. mam nadzieję że dziś TŻ jakoś bardziej będzie pomocny :P |
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Asiulka ta lekarka ma chyba z 70 lat i już dawno nie powinna pracować. Jest starą, zgorzkniała egocentryczką. To co wam opisalam to tylko skrót. Było tego znacznie więcej włącznie z próba wmówienia mi, że moja lekarka jednak w czwartek przyjmowała, bo ona poznaje to po stanie gabinetu jaki zastała w piątek. Zależało mi na pilnej wizycie, a tylko u niej był termin. Swoją drogą ciekawe czemu? Nic muszę w przyszły czwartek znów jechać do wawy do swojego lekarza, a już myślałam ze grudzień będę miała trochę spokojniejszy.
Nikii ja chyba złożę na nią skargę. Najwyższa pora, żeby poszła na emeryturę.
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-11-30 o 08:27 |
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam i trzymam mocno kciuki!! ![]() Dzień dobry ale miałam dzisiaj dziwne sny ;/ . Dzisiaj w zasadzie nie mam nic w planach więc sobota będzie leniwa..
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
agus7ia
A tak z ciekawości - dostałaś skierowanie na toxo i co, nie płaciłaś za to badanie ? ![]() Mnie gin powiedział, że te badania czy pójdę prywatnie czy na fundusz na wizytę, i tak będę musiała pałcić, bo NFZ ich nie refunduje ![]() Witam się weekendowo obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć wzięłam tabsa, a teraz piję kawkę ![]() Zobaczę, co mi dziś do głowy przyjdzie odnośnie sprzatania mam do przejrzenia rzeczy męża z dawnych lat, bo teściowa juz ma meble na dole, jeszcze wersalka i będzie wolna chata |
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Beatusia jeśli raz na jakiś czas pogłaszczesz brzuszek to nic nie powinno się stać. A dziecku nie do końca jest to obojętne, może nie tyle gładzenie co położenie ręki na brzuszku. dziecko wyczuwa ciepło dłoni i się przysuwa do tego miejsca w którym je czuje. Myślę, ze jak dzieci będą większe to lepiej to poczujemy. Na razie pozostaje nam wierzyć, ze faktycznie tak jest.
Co do prezentów to teściowa razem z siostrą swoją stwierdziły, ze w tym roku nie robimy prezentów więc ten problem mam z głowy. Pozostaje tylko mąż, ale tu zawsze się coś wymyśli. ![]() Seleniti moja teściowa cały czas mi mówi, że wystarczy jak kupię 5 par śpioszków i kaftaników, a resztę dostanę. A ja tak nie chce. Podzielam zdanie, ze lepiej dostać pampersy chusteczki, kocyk czy choćby nawet przewijak niz kolejne śpioszki. Zresztą nie ukrywajmy, ale ja marzę o tym, żeby ubierać dziecko w to co mi się podoba, a nie np 60 letniej cioci. Ramona ja chodzę do lux medu, bo pracodawca nam opłaca pakiet i wszystkie badania mam za darmo. Robiłam przed ciążą te badania i nic nie płaciłam. Muszę powiedziecie, że opieka w lux med jest naprawdę dobra. Do tej pory a chodzę tam już 6 lat płaciłam raz za wymaz na chlamydię, bo nie było tego w pakiecie. Wszystko inne włącznie z rehabilitacją mam opłacone przez pakiet.
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asia!! Super dzieki Ci kochana ze mowisz co do pompki to tez dzieki za cynk, teraz jak jest duzo jeszcze to nie ma problemu ale jak bedzie mniej to pewnie z nakladaniem bedzie gorzej Witam sie w ogole sobotnio, dzisiaj nie mamy tez planow, czyli dzien jak co dzien wieczorem do moich rodzicow przychodzi 11 osob na impreze urodzinowo - imieninowa wiec bedzie mega halas nie wiem jak z Hani spaniem no ale raz nie zawsze Milego dnia mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Pochwale się jeszcze, że kupiłam pierwszy ciuszek dla bobasa. Biały pajacyk z napisem I Love Daddy. Mąż był zachwycony. Miło patrzeć na radość z powodu takiej błahostki.
|
#2847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też brałam dumhaston. Mieszkasz w Angli i pracujesz tam? ![]() Cytat:
![]() Posprzątałam już, pranie zrobione, pościel zmieniona a Wy pewnie jeszcze leniuchujecie ![]() chyba przejdę się na miasto lub do lumpeksa. Potraebuję jeansów ciążowych, bo ma tylko rurki koloru khaki i jakieś rajtki na zimę pod spodnie, jakby mrozy przyszły. Ta promocja w rossmanie jeszcze trwa?
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okropna baba ![]() Dzień dobry weekendowo, ale mi się dobrze pospało, dopiero co wstałam. I nie chce mi się z łóżeczka wychodzić bo chłodno mam w pokoju :-P Witam nową koleżankę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
dłuuugo mnie nie było, zaglądałam tylko bo niestety mimo wolnego to nie mam czasu na komputer a telefon z internetem mi się popsuł.. troszkę Was postaram się nadrobić, ale i tak wyjeżdżam na kilka dni za granice... Cieszę się że już dzieciaczki zaczynają pokazywać co im tam natura zaplanowała;> a ja pewnie będę miała szansę poznać płeć dopiero 10 lub 16 grudnia. Z listy widać, że chłopcy i dziewczynki idą łeb w łeb. Pozdrawiam wszystkie "stare" i nowe mamusie na forum! |
|
|
|
#2850 |
|
404 Not Found
|
Cześć Kobiety!
No i bierze mnie choróbsko znowu. Tym razem coś ala grypa żołądkowa. Latam do kibla, stan podgorączkowy i łamanie w kościach przy ogólnym osłabieniu. A najgorsze jest to, że muszę iść w poniedziałek do pracy, bo mam zamknięcie miesiąca. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

bo poprosiłam TŻ aby skroił ogórki to położył się i poszedł spać
więc się wkurzyłam i powiedziałam mu że ma odwołać gości i że mam wszystko w :pupa:

zwykle sama zjadam całą miskę
i już wiem, że ją jutro zrobię bankowo
nie wiem co jej się stało..

. Mam nadzieje ze teraz uda mi sie mojego aniolka dotrzymac , tymbardziej , ze jestem w UK a tu z opieki nie jestem zbytnio zadowlona ....Na szczescie gdy dowiedzialam , sie o ciazy bylam akurat w polsce wiec zalapalam sie do ginekologa ktory przepisal mi leki na podtrzymanie duphaston , po ktorych mam nadzieje , ze doczekam sie szczesliwie swojej kruszynki

*
za wszystkie udane wizyty, ja sie jeszcze nie zapisałam na grudzień, ale pójde do tego mojego pryw. jednak, jak dzwoniłam to termin na 27 gr. ma,, ale zadzwonie i zapytam czy mnie przyjmie
za bezproblemowe 9m i szczęśliwy finał 
a Wy pewnie jeszcze leniuchujecie