Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 01:09   #3661
Zuzziak
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Teściowa (lekarz) była, zobaczyła, zbadała mnie. Temperaturę mam cały czas 37. Teraz zaczęło mnie ciągnąć w pochwie, chyba naruszyłam ją sobie wyciągając z siebie to coś, bo nawet krwawienie mam większe. Teściowa stwierdziła, że to prawdopodobnie fragment łożyska i się bardzo zdziwiła że mnie nie oczyścili. Mam obserwować co i jak. W razie bólu brać nospę. Poobserwuję się i najwyżej umówię się z gin by zobaczył co tam.

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 01:40   #3662
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Przyszłam zobaczyć kto już urodził i gratuluję serdecznie.

Zuziak natychmiast na IP. Lozysko i błony plodowe będą gnić od środka. Chcesz zakażenia dostać dziewczyno? !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 03:34   #3663
nemosek
Zakorzenienie

Sorento z karmieniem jest pewnie tak jak piszesz. A gloddomorr akceptuje cyc tylko jako zrodlo pozywienia.Sam sie tego nauczylJak przysypia z brodawka w buzi to kilam po policzku zeby jadl a nie trzymal sobie jak smoczka Nie ma ociagania
Trzeba jesc i przybierac !

rusalka Brawo za opis.Tez bym sie przestraszyla tego krwawienia.Fajnie ze zadowolona jestes z opieki.

Nakarmilismy sie i zapomnialam przewinac
Teraz trzeba poczekac jakies pol h.

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

Zuziak Tesciowa nie kazala jechac od razu do gin???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 03:51   #3664
domii29
Zakorzenienie

Musze czesciej narzekac na Jaska witam na pierwszym karmieniu od 0:15

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 03:59   #3665
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Musze czesciej narzekac na Jaska witam na pierwszym karmieniu od 0:15

Dal pospac
A my znowu karmimy, maly nie dojadl.Ale nie ma sie co dziwic spal 4 godzinki prawie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-30, 04:03   #3666
domii29
Zakorzenienie

Nemosek dziekuje Ci ze przypomnialas mi ze mam przewinac Jaska bylam tak bardzo przejeta tym ze tak ladnie spal i zapomnialabym zagladnac mu w pampersa

Stary 2013-11-30, 04:09   #3667
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nemosek dziekuje Ci ze przypomnialas mi ze mam przewinac Jaska bylam tak bardzo przejeta tym ze tak ladnie spal i zapomnialabym zagladnac mu w pampersa

He he nie ma za co.

Czas na drzemke:p

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-30, 05:30   #3668
lineczka1989
Zakorzenienie

Witan na pierwszym karmieniu

Wybralam bujaczek dla malej i jak dostaniemy becikowe to jej kupimy na gwiazdke a od rodziny poprosze mate edukacyjna tylko nie moge zdecydowac jaka

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 05:34   #3669
ryba91
Zakorzenienie

U mnie pierwsza pobudka

Beatko-wierze i nawet wczoraj powiedzialam mezowi ze jezeli nie zwroci swojoj siostrze uwagi zeby przestala o tych kolkacb nawijac to sam bedzie sie meczyl... a jak nocka?

Nemosku- trele Ci juz odpisala. A potraw nie duzo... znaczy rodzaji tak ale ja nie robie np. 50 krokietow...

Rusalko opis przeczytam jutro

Domii- super ze jasko tak pospal

Kurde... Kacer ma straszne sny jakies bo pol nocy poplakiwal,piszczal przez sen...
Stary 2013-11-30, 05:54   #3670
Mya1989
Zakorzenienie

Witam i o zdrowie pytam
Ogolnie to pocytowalam ale oczywiście nic nie ma

Zuziak pisala bodajze i tym łożysku! Biegiem marsz do lekarza! To nie sa zarty

Wkurzam sie bo na tel nie widze zdjec a tak duzo wrzucacie

U nas wszystko super, oprocz tego .ze kokosek nie chce cyca pociumka i nic. Wczoraj opiekunku neonantologii zaczely ja dokarmiac. I na szczescie. Bo wieczorem cycolila 1h a to naprawde sukces skoro wczesniej 3 razy ciumknela i poszla spać dalej. Az mnie i opiekunke to denerwowalo bo nie chciala sie budzic. A o 15 dostala mleczka i od razu jest aktywniejsza, przebudza sie i wgl. Poza tym nawet jak ja pani szczepila i badala cukier to nir plakala
Poza tym mala jest zdrowiutka. Ja rowniez. Dzisiaj czuje sie o niebo lepiej. Jedynie mam problemy z barkiem, bo ciagle nosilam Ulke na prawym boku i mi jakis mięsień sie nadwyrezyl:/ no i stopy mi dzisiaj spuchly. Musze podpytac sie dzisiaj o to na obchodzie

Ogolnie w nocy jestem zneczona a w dzien nie Bardzo jak wroce do domu to opisze porod, bo to byla tragedia, az polozna co mnie przyjmowala potem mowila, ze czytala raport i się umeczylam...

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a u nas chyba kolki sie zaczeły od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. Wogóle to nie wiem czy w coś takeigo wierzycie bo sądze ze teściowa i szwagierka zaczoarowały mi dziecko, wmawiając że ma kolki , to dostała. Wcześnies sporadycznie płakała jak kupki zrobić nie mogła, zaczeły mówic o kolkach i teraz ma

Teraz śpi. w nocy ładnie śpi, zobaczymy jak będzie dziś.
Jeny biedna boje sie tych kolek, bo teraz rozumiem co mialyscie na mysli piszac, ze serce sie kraje jak widac płacz swojego dziecka oby to nie byly kolki

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 06:37   #3671
domii29
Zakorzenienie

Drugie karmienie

Stary 2013-11-30, 07:40   #3672
Trele_Morele
Zakorzenienie

DOMI - szalejecie
Ja po pierwszym kArmieniu , a Wy co po nie ktore juz na nogach

Widze ze Rybka z Kacperkiem tez odstaja Od nocnego karmienia

Zuzziak biegnij do szpitala. !
Mozesz dostac zakazenia, kto sie co jeszcze . A chyba nie chcesz wyladowac w szpitalu I to w dodatku z malym dzieckiem??

Dzidzia teskniłyśmy

RUSAŁKA - fajny opis bije Od Ciebie nieziemskie opanowanie I spokoj. Jakbys na zakupy poszła a nie dzidziusia rodzic

MYA - kiedy wychodzicie ? Wiadomo co?
Ciesze sie baaaardzo ze Ulinka zdrowa I ze Ty dobrze sie czujesz . całe stado , za piękne cycanie )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 08:13   #3673
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
DOMI - szalejecie
Ja po pierwszym kArmieniu , a Wy co po nie ktore juz na nogach

Widze ze Rybka z Kacperkiem tez odstaja Od nocnego karmienia

Zuzziak biegnij do szpitala. !
Mozesz dostac zakazenia, kto sie co jeszcze . A chyba nie chcesz wyladowac w szpitalu I to w dodatku z malym dzieckiem??

Dzidzia teskniłyśmy

RUSAŁKA - fajny opis bije Od Ciebie nieziemskie opanowanie I spokoj. Jakbys na zakupy poszła a nie dzidziusia rodzic

MYA - kiedy wychodzicie ? Wiadomo co?
Ciesze sie baaaardzo ze Ulinka zdrowa I ze Ty dobrze sie czujesz . całe stado , za piękne cycanie )

najprawdopodobniej jurro wychodzimy jesli wszystko bedzie k. A niestety nie bedzie cycolenia bo juz nawet te babeczki z oddzialu noworodkowego powiedzialy ze no nie da sieuzywalysmy kaptorkow, wszystkich sposobow na podchwyt, czyli jak ciagnela to przez sonde jej dawali zehy wiedziała ze jak ciągnie to jest pokarm a ona jest maczo na w konia sie jie dala. A tak mnie przez te dwa dniu memlaly te babeczki ze moje cyce jak widza swiatli to uciekaja no chcialam ja karmic naturalnie ale nie bede jej meczyc przecie jeszcze bedziemy próbować

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Wgl jest taj zimno na oddziale ze ja☠☠☠ie W pokojach z dzieciaczkami sa grzejniki dodatkowe...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Ogolnie tutaj jest tak, ze jest oddzial ginekologiczno polozniczy, i obok noworodkowy ale oni podlegaja neonantologii. Nie na poloznictwie jest zakaz podawania mleka, dopajania i wgl a na neo pozwalają i po kryjomu dokarmiam Ule... bo kiedys ponoc wzieli im butelki i mm i nacisk na karmienie piersią bi to szpital przyjazny dziecku. No i bylo bobo i wciskali mu to jedzenie z piersi a tam nic ni bylo... a dziecko tak chudlo i chudlo ze ponoc do krytycznego stanu je doprowadzili ..

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-30, 08:56   #3674
kyte
Wtajemniczenie

Moje dziecko dziś się budziło co godzine ..włączyłam w końcu suszarke i sama odpłynęłam w efekcie pracowała godzinę czasu..

Stary 2013-11-30, 09:14   #3675
ryba91
Zakorzenienie

A ja dopiero wstalam
az jestem zdziwiona. Kacper poszedl spac przed 22chwile zasnal, wstal po 5 i dopero teraz Kochany, wiedzial ze mama sprzata i jest zzmeczona zje i spróbuje go uspac na 30 minut to zdaze sniadanie wszamac, a jak pospi dłużej to nawet laktatorem popracuje..

Mya-
Ty sie nie poddawaj, owszem meczyc i głodzić Uleńki nie bedziesz, ale spróbuj

Rusałko-

Znów pada śnieg, a ja dzisiaj musze jechac do siostry gości ze sprzedazy mieszkania i sie stresuje

Taszanta w jakiej czesci Belgii mieszkasz?

czy WASZE DZIECI TEZ PLUJA? i czy schodzi im skórka z ust?bo mnie totak wkurza
Stary 2013-11-30, 09:49   #3676
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A ja dopiero wstalam
az jestem zdziwiona. Kacper poszedl spac przed 22chwile zasnal, wstal po 5 i dopero teraz Kochany, wiedzial ze mama sprzata i jest zzmeczona zje i spróbuje go uspac na 30 minut to zdaze sniadanie wszamac, a jak pospi dłużej to nawet laktatorem popracuje..

Mya-

Rusałko-

Znów pada śnieg, a ja dzisiaj musze jechac do siostry gości ze sprzedazy mieszkania i sie stresuje

Pocycolila troszke teraz pobudzam laktacje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-30, 09:50   #3677
lineczka1989
Zakorzenienie

Mya, nie poddawaj sie!

Ryba, my tez dopiero wstalismy mala usnela po 23 pobudka po 4 i dopiero teraz :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 09:54   #3678
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Mya, nie poddawaj sie!

Ryba, my tez dopiero wstalismy mala usnela po 23 pobudka po 4 i dopiero teraz :P

jakiś dzień spiocha dzisiaj?

pranie wstawione, obiad wczorajszy, mały ciśnie klocka, wiec ze spania nici
Stary 2013-11-30, 10:02   #3679
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej jurro wychodzimy jesli wszystko bedzie k. A niestety nie bedzie cycolenia bo juz nawet te babeczki z oddzialu noworodkowego powiedzialy ze no nie da sieuzywalysmy kaptorkow, wszystkich sposobow na podchwyt, czyli jak ciagnela to przez sonde jej dawali zehy wiedziała ze jak ciągnie to jest pokarm a ona jest maczo na w konia sie jie dala. A tak mnie przez te dwa dniu memlaly te babeczki ze moje cyce jak widza swiatli to uciekaja no chcialam ja karmic naturalnie ale nie bede jej meczyc przecie jeszcze bedziemy próbować

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Wgl jest taj zimno na oddziale ze ja☠☠☠ie W pokojach z dzieciaczkami sa grzejniki dodatkowe...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Ogolnie tutaj jest tak, ze jest oddzial ginekologiczno polozniczy, i obok noworodkowy ale oni podlegaja neonantologii. Nie na poloznictwie jest zakaz podawania mleka, dopajania i wgl a na neo pozwalają i po kryjomu dokarmiam Ule... bo kiedys ponoc wzieli im butelki i mm i nacisk na karmienie piersią bi to szpital przyjazny dziecku. No i bylo bobo i wciskali mu to jedzenie z piersi a tam nic ni bylo... a dziecko tak chudlo i chudlo ze ponoc do krytycznego stanu je doprowadzili ..

Kurde wierzyc sie nie chce ze takie rzeczy w szpitalach sie dzieja jeszcze w dodatku na noworodkach

Cytat:
A ja dopiero wstalam

Mya-

Rusałko-

Majka puszcza banki ze sliny ale nie zauwazylam zeby jej cos sie z buziakiem dzialo ..

Cytat:

Nie poddawaj sie. Mała zaskoczy w koncu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 10:06   #3680
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
to czekamy na fotki

a mi gin powiedział ze mam dopiero w styczniu przyjsć na wywołanie jak cos.. na USG piersi też Cię wysłał, albo kogokolwiek?
Wg. miał ktos kiedys te badania? ;>
Kiedyś mi ginka zrobiła chwaliła się nowym sprzętem Tylko później u niej już go nie widziałam A kiedy najlepiej umówić się na to usg?Teraz jak się karmi czy dopiero jak się dziecko odstawi od piersi?
Cytat:
W Pepco jest pudełeczko na biżuterie w sówki przydałoby sie, bo mi sie w moją zeberke nie mieści i zestaw czapka+rękawiczki z tym motywem

Edit- są też fajne body i pajace /9.99/12.99/ z nadrukiem świątecznym chyba zakupię
Kurcze ja wczoraj byłam w pepco szukałam czapki zimowej dla malutkiej i nie było małych rozmiarów
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Może to jakis duzy skrzep?
Warto to skonsultować,może od tego "cos " sie źle czujeś?

Oj baciczki dla tzta!!!!!!

Skad mam wiedzieć czy moje dziecko jest najedzone? Już sama nie wiem.
Wydaje mi sie że sie najada bo nie płacze,ładnie śpi,,je około 30-40 minut, przełyka więc po prostu je a nie bawi sie cycem.
Mam wątpliwości bo wiele z Was jeszcze dokarmia.Może też powinnam ?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

To po kapieli
Ja wychodzę z założenia, że skoro dziecko nie płacze, widzisz że rośnie to się najada..ale powiem Ci że też mam stresa że je za mało, 2-go idę na patronażowy, zobaczę co mi powiedzą.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a u nas chyba kolki sie zaczeły od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. Wogóle to nie wiem czy w coś takeigo wierzycie bo sądze ze teściowa i szwagierka zaczoarowały mi dziecko, wmawiając że ma kolki , to dostała. Wcześnies sporadycznie płakała jak kupki zrobić nie mogła, zaczeły mówic o kolkach i teraz ma

Teraz śpi. w nocy ładnie śpi, zobaczymy jak będzie dziś.
jJEJKU oby to nie były kolki...ale widzisz, ja też miałam takie początki i położna mi powiedziała to samo, że kolki się zaczynają...
Cytat:
Nela tez sie obkupkala na pol plecow takze to nie jest przypadlosc 7 tygodniowych dzieci tylko
Dokładnie, nie jest Moja po całym dniu nie robienia kupki tak potrafi przywalić że całe plecy muszę przemywać
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Agnieszka, Anka - nie mialam jeszcze okazji wiec gratuluje!!!.
Czytam Was i nadrabiam, ale idzie mi powoli. Choc tz pomaga mi jak moze, robi w domu bardzo duzo (ma trzy tyg urlopu), to z dwojka maluchow mam bardzo malo czasu.
Tu moj opis porodu:

W szpitalu stawilam sie w niedziele 17/11 po 5 wieczorem. Pojechalismy cala rodzina - ja, tz, moja sis i Zuzia.
Razem z tz poszlam na oddzial, gdzie zostalam poinstruowana co od tej pory bedzie sie ze mna dzialo. Zostawilismy bagaze i poszlismy do sis i Zuzi, ktore czekaly w kawiarni na dole. Chwile z nimi posiedzialam i wrocilam na oddzial. Zrobiono mi ktg, podano leki. Podlaczono kroplowke (cos bylo nie tak bo pielegniarka pop wkluciu sie miala pobrac jeszcze dwie probki krwi, grzebala w zyle a krew nie leciela. Siniaka na pol reki mam do dzis. Musiala wbic sie w druga zyle).
Noc na oddziale byla wesola - bylama oddziale z 9 innymi paniami. Tele wlaczone na caly głos - ogladaly xfactor, potem irlandzkie tasiemce.
Zasnelam cos po polnocy. Od 3:00 budzilam sie co 15 minut. Mialam jakies dziwne sny i chyba juz nie moglam sie doczekac. O. 5:00 zostalam wyslana pod prysznic, dostalam jakies tabletki, sprawdzono mi puls obsluchano, opukano, kazano wdziac szpitalne wdzianko i te antyzylakowe skarpety.
Przed 8:00 pojawil sie tz. Jedna z poloznych stwierdzial, że dzidzia prawdopodobnie bedzie wieksza od Zuzi (Zuza miala 3680 wagi) na co ja odpowiedzialam - o kurka, ciuszki beda za male :-D
Przyszla pielegniarka i kazala zaniesc tzowi moje rzeczy do przechowalni.
Poszlam jeszcze skoraystac z toalety, gdzie po zalatwienu sie...zalalam sie krwia! Choc bylam wczesniej wyluzowana i usmiechnieta, zaczelam sie martwic nie na zarty.
Przyszla kolejna polozna, ktora pouczyla mnie co sie bedzie ze mna dzialo od tej pory, jak wszystko bedzie przebiegalo i co sie bedzie dzialo z maluszkiem po wyjeciu z brzuszka. Od razu poinformowala nas, ze dzidzia na poczatku moze byc cichutko, bo moze nie zdawac sobie sprawy, ze juz opuscila dawne mieszkanko.
Zaprowadzono nas na blok operacyjny. Tz poszedl wdziac kitel a w tym momencie anestezjolog przeprowadzal ze mna wywiad medyczny. Potem zaprowadzono mnie na sale i kazano usiasc na lozku. Kazdy po kolei mi sie przedstawil podajac reke. Wszyscy byli nardao mili, usmiechali sie i probowali mnie zrelaksowac luzna rozmowa (bardzo sie denerwowalam tym krwawieniem). Dano mi poduszke na kolana i kazano sie pochylic. Wbito mi kolejny weflon w dlon (do niego co chwile anestezjolog strzykawka wlewal jakis plyn). Spryskano mi plecy jakims sprayem a nastepnie wbito mi sie w kregoslup.poniewaz trzymalam sie wszystkiego co do mnie mowiono i o co mnie proszono prawie nie czulam bolu. Szybciutko polozono mnie na stole i kazano probowac ruszac nogami. W pewnym momencie zupelnie ich nie czulam. Rozlozono parawan. Anestezjolog adl mi kostke lodu do reki a druga dotknal mooich nog i kazal mi powiedziec, kiedy poczuje takie zimno jak od kostki w mojej rece.Poczulam dopiero na piersiach. Wtedy przyszedl tz i usiadl przy mojej glowie.
Poczulam ucisk na brzuszku i jak mi cos tam dociskano i przesuwano. Nagle uslyszelismy bardzo glosny placz - Olcia wcale nie byla cichutko. Darla sie tak glosno, ze chyba w calym szpitalu bylo slychac haha. W tym momencie zaczelam plakac. Ze szczescia moj maluszek przyszedl na swiat
Zabrali mala, zeby wyczyscic i odciagnac sluz z ust. Za chwile przyniesiono malenka i polozono mi na klatce piersiowej. Cudne uczucie
Tz zrobil fotki poprzytulalam mala, zalozyli mi dren (bali sie krwotoku z powodu wczesniejszych operacji - glownie endometriozy) i zabrano mnie na sale pooperacyjna a Ole oddano tzowi. Nastepnie przewieziono mnie na sale poporodowa.
Opieka byla rewelacyjna, porod szbki (od momentu wejscia na sale do wyjecia malej - 21 minut). Opieka po porodzie tez dobra. Jedyne problemy jakie mialam byly z drenazem wlasnie. Bol przeokrutny. Ale minelo jak go w koncu wyjeli.
Załącznik 5495052 tu pierwsze chwile z mala
za opis porodu!Wspaniale że miałaś tak dobrą opiekę.

Zuziakdzi taka był mi dwa razy wyleciała jakaś taka zbita czerwona galareta, i bolał mnie brzuch tzn.miałam takie ukłucia po prawej stronie na dole, ale mi przeszło..do tej pory nie wiem co to było. Ta galareta jak ze mnie wypływała to aż ją czułam że wychoa zbita

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
jakiś dzień spiocha dzisiaj?

pranie wstawione, obiad wczorajszy, mały ciśnie klocka, wiec ze spania nici
Kurcze też idę pranie wstawić bo się zasiedziałam a miałam to zrobić od rana
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 10:22   #3681
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Maya może jak wrócicie do domku na spokojnie spróbujecie i się uda. Trzymam za was kciuki żebyście się ładnie do siebie dopasowały .

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Mya, nie poddawaj sie!

o to ładnie pospałyście

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A ja pościel do prania wstawiłam a mężuś już podłogi powycierał. Jakoś jak chodzę to mam helikopter w głowie - kręci mi się. Do tego chyba czop w końcu ruszył bo taką brązowawą galaretkę miałam rano na bieliźnie .. Może mała faktycznie czeka na moje urodziny jutro i mi zrobi piękny prezencik
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 10:29   #3682
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Maya może jak wrócicie do domku na spokojnie spróbujecie i się uda. Trzymam za was kciuki żebyście się ładnie do siebie dopasowały .

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

o to ładnie pospałyście

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A ja pościel do prania wstawiłam a mężuś już podłogi powycierał. Jakoś jak chodzę to mam helikopter w głowie - kręci mi się. Do tego chyba czop w końcu ruszył bo taką brązowawą galaretkę miałam rano na bieliźnie .. Może mała faktycznie czeka na moje urodziny jutro i mi zrobi piękny prezencik
Coś mi się wydaje że właśnie tak będzie
Stary 2013-11-30, 10:30   #3683
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mozecie sobie wyobrazic ze Majeczkowa wysypka to chyba naprawde sa potòwki ?

Jak ja durna baba moglam sama tego nie zauwazyc. I jeszcze kitowałam jej to kremami, cudami niewidami ?
Masakra mi sie nalezy..

Nasturcja

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 10:33   #3684
ryba91
Zakorzenienie

kyte- nie wiem, mi gin na wizycie po "ogledzinach" poporodowych kazał iść

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Jak ja durna baba moglam sama tego nie zauwazyc. I jeszcze kitowałam jej to kremami, cudami niewidami ?
Masakra mi sie nalezy..

Nasturcja

po czym to stwierdziłąs?
Stary 2013-11-30, 10:42   #3685
niunia32
Zakorzenienie

Jeju jeszcze 6dni do pełnego 40tc i 8dni do tp. Jutro mamy kolędę i musze pogadac z księdzem by przyszedł do nad na samym końcu (zaczynają od mojej klatki, jesyem 3 mieszkaniem),a do 18 hestem sama z córka i wolałabym by mąż byl też a ma szkole i musi byc.

Powoli koncze pierwsza partie sprzątania i jedziemy do mojej babci. Tn ja jadw z mala i mama i bratem :p

Wczoraj mnue w kasie przypuścili takie małżeństwo, ale zaraz kasjerka zawołała ze mam bez kolejki podejść
Ostatnio sie wcisnelam, klienci nie byli zadowoleni :p

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 10:42   #3686
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
kyte- nie wiem, mi gin na wizycie po "ogledzinach" poporodowych kazał iść

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

po czym to stwierdziłąs?
Po tym ze ostatnie dwa dni rano miała gorzej I gorzej.
Wczoraj wieczorem przewietrzylismy sypialnie I zbilismy temperature z 22 na 20.
Dzis jej buziolek jest jak nowy. Nie znikneły do konca , ale sa bladziutkie I nowych nie ma.
Wogole jej buzia ma taki ładny kolor .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 10:46   #3687
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Masakra mi sie nalezy..

Nasturcja

Skąd mogłaś wiedzieć?Najważniejsze że już doszłaś do tego

Ale jest ciemno..muszę światło zapalić..
Stary 2013-11-30, 10:52   #3688
De28
Wtajemniczenie

Christian wczoraj mial mega kolke- a potem zjadl o 22 30 i spal do 6-zjadl i teraz obudzilam go na karmienie

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:00   #3689
domii29
Zakorzenienie

Mya nie poddawaj sie ! Trzymam kciuki za cycolenie

Siedze sobie u moich rodzicow. Zostawiam dzis mlodego i urzadzamy sobie z Damianem romantyczny wieczor . Jas sie rozbrykal i nie w glowie mu spanie a jak cudnie gaworzy

Stary 2013-11-30, 11:20   #3690
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde wierzyc sie nie chce ze takie rzeczy w szpitalach sie dzieja jeszcze w dodatku na noworodkach

Majka puszcza banki ze sliny ale nie zauwazylam zeby jej cos sie z buziakiem dzialo ..

Nie poddawaj sie. Mała zaskoczy w koncu

Jak to uslyszalam to nie mogłam uwierzyć. ..

Moja mala jest tak grzeczna ze placze tylko jak jest mega głodna.

Dziewczyny dzieki za kciuki, widac od razu ze trzymacie ho pieknie dzisiaj cycolila 23 minutyi przedtem odciagnelan 20ml pokarmu z tej samej piersi

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości