|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Teściowa (lekarz) była, zobaczyła, zbadała mnie. Temperaturę mam cały czas 37. Teraz zaczęło mnie ciągnąć w pochwie, chyba naruszyłam ją sobie wyciągając z siebie to coś, bo nawet krwawienie mam większe. Teściowa stwierdziła, że to prawdopodobnie fragment łożyska i się bardzo zdziwiła że mnie nie oczyścili. Mam obserwować co i jak. W razie bólu brać nospę. Poobserwuję się i najwyżej umówię się z gin by zobaczył co tam.
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Przyszłam zobaczyć kto już urodził i gratuluję serdecznie.
Zuziak natychmiast na IP. Lozysko i błony plodowe będą gnić od środka. Chcesz zakażenia dostać dziewczyno? ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento z karmieniem jest pewnie tak jak piszesz. A gloddomorr akceptuje cyc tylko jako zrodlo pozywienia.Sam sie tego nauczyl
Jak przysypia z brodawka w buzi to kilam po policzku zeby jadl a nie trzymal sobie jak smoczka Nie ma ociagania ![]() Trzeba jesc i przybierac ! ![]() rusalka Brawo za opis.Tez bym sie przestraszyla tego krwawienia.Fajnie ze zadowolona jestes z opieki. Nakarmilismy sie i zapomnialam przewinac ![]() Teraz trzeba poczekac jakies pol h. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Zuziak Tesciowa nie kazala jechac od razu do gin??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Musze czesciej narzekac na Jaska
witam na pierwszym karmieniu od 0:15 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my znowu karmimy, maly nie dojadl.Ale nie ma sie co dziwic spal 4 godzinki prawie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek dziekuje Ci ze przypomnialas mi ze mam przewinac Jaska
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czas na drzemke:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Witan na pierwszym karmieniu
![]() Wybralam bujaczek dla malej i jak dostaniemy becikowe to jej kupimy na gwiazdke a od rodziny poprosze mate edukacyjna tylko nie moge zdecydowac jaka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsza pobudka
Beatko-wierze i nawet wczoraj powiedzialam mezowi ze jezeli nie zwroci swojoj siostrze uwagi zeby przestala o tych kolkacb nawijac to sam bedzie sie meczyl... a jak nocka? Nemosku- trele Ci juz odpisala. A potraw nie duzo... znaczy rodzaji tak ale ja nie robie np. 50 krokietow... ![]() Rusalko opis przeczytam jutro Domii- super ze jasko tak pospal ![]() Kurde... Kacer ma straszne sny jakies bo pol nocy poplakiwal,piszczal przez sen...
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i o zdrowie pytam ![]() Ogolnie to pocytowalam ale oczywiście nic nie ma ![]() Zuziak pisala bodajze i tym łożysku! Biegiem marsz do lekarza! To nie sa zarty Wkurzam sie bo na tel nie widze zdjec a tak duzo wrzucacieU nas wszystko super, oprocz tego .ze kokosek nie chce cyca pociumka i nic. Wczoraj opiekunku neonantologii zaczely ja dokarmiac. I na szczescie. Bo wieczorem cycolila 1h a to naprawde sukces skoro wczesniej 3 razy ciumknela i poszla spać dalej. Az mnie i opiekunke to denerwowalo bo nie chciala sie budzic. A o 15 dostala mleczka i od razu jest aktywniejsza, przebudza sie i wgl. Poza tym nawet jak ja pani szczepila i badala cukier to nir plakala Poza tym mala jest zdrowiutka. Ja rowniez. Dzisiaj czuje sie o niebo lepiej. Jedynie mam problemy z barkiem, bo ciagle nosilam Ulke na prawym boku i mi jakis mięsień sie nadwyrezyl:/ no i stopy mi dzisiaj spuchly. Musze podpytac sie dzisiaj o to na obchodzie ![]() Ogolnie w nocy jestem zneczona a w dzien nie Bardzo jak wroce do domu to opisze porod, bo to byla tragedia, az polozna co mnie przyjmowala potem mowila, ze czytala raport i się umeczylam...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
boje sie tych kolek, bo teraz rozumiem co mialyscie na mysli piszac, ze serce sie kraje jak widac płacz swojego dziecka oby to nie byly kolki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
DOMI - szalejecie
Ja po pierwszym kArmieniu , a Wy co po nie ktore juz na nogach ![]() Widze ze Rybka z Kacperkiem tez odstaja Od nocnego karmienia Zuzziak biegnij do szpitala. ! Mozesz dostac zakazenia, kto sie co jeszcze . A chyba nie chcesz wyladowac w szpitalu I to w dodatku z malym dzieckiem?? Dzidzia RUSAŁKA - fajny opis bije Od Ciebie nieziemskie opanowanie I spokoj. Jakbys na zakupy poszła a nie dzidziusia rodzic MYA - kiedy wychodzicie ? Wiadomo co? Ciesze sie baaaardzo ze Ulinka zdrowa I ze Ty dobrze sie czujesz . całe stado , za piękne cycanie ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najprawdopodobniej jurro wychodzimy jesli wszystko bedzie k. A niestety nie bedzie cycolenia bo juz nawet te babeczki z oddzialu noworodkowego powiedzialy ze no nie da sie uzywalysmy kaptorkow, wszystkich sposobow na podchwyt, czyli jak ciagnela to przez sonde jej dawali zehy wiedziała ze jak ciągnie to jest pokarm a ona jest maczo na w konia sie jie dala. A tak mnie przez te dwa dniu memlaly te babeczki ze moje cyce jak widza swiatli to uciekaja no chcialam ja karmic naturalnie ale nie bede jej meczyc przecie jeszcze bedziemy próbowaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Wgl jest taj zimno na oddziale ze ja☠☠☠ie W pokojach z dzieciaczkami sa grzejniki dodatkowe...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Ogolnie tutaj jest tak, ze jest oddzial ginekologiczno polozniczy, i obok noworodkowy ale oni podlegaja neonantologii. Nie na poloznictwie jest zakaz podawania mleka, dopajania i wgl a na neo pozwalają i po kryjomu dokarmiam Ule... bo kiedys ponoc wzieli im butelki i mm i nacisk na karmienie piersią bi to szpital przyjazny dziecku. No i bylo bobo i wciskali mu to jedzenie z piersi a tam nic ni bylo... a dziecko tak chudlo i chudlo ze ponoc do krytycznego stanu je doprowadzili .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dziś się budziło co godzine ..włączyłam w końcu suszarke i sama odpłynęłam w efekcie pracowała godzinę czasu..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero wstalam
![]() az jestem zdziwiona. Kacper poszedl spac przed 22chwile zasnal, wstal po 5 i dopero teraz Kochany, wiedzial ze mama sprzata i jest zzmeczona zje i spróbuje go uspac na 30 minut to zdaze sniadanie wszamac, a jak pospi dłużej to nawet laktatorem popracuje.. ![]() Mya- Ty sie nie poddawaj, owszem meczyc i głodzić Uleńki nie bedziesz, ale spróbuj ![]() Rusałko- ![]() Znów pada śnieg, a ja dzisiaj musze jechac do siostry gości ze sprzedazy mieszkania i sie stresuje ![]() Taszanta w jakiej czesci Belgii mieszkasz? czy WASZE DZIECI TEZ PLUJA? i czy schodzi im skórka z ust?bo mnie totak wkurza
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Mya, nie poddawaj sie!
Ryba, my tez dopiero wstalismy mala usnela po 23 pobudka po 4 i dopiero teraz :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pranie wstawione, obiad wczorajszy, mały ciśnie klocka, wiec ze spania nici
|
|
#3679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj sie. Mała zaskoczy w koncu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3680 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko później u niej już go nie widziałam A kiedy najlepiej umówić się na to usg?Teraz jak się karmi czy dopiero jak się dziecko odstawi od piersi?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja po całym dniu nie robienia kupki tak potrafi przywalić że całe plecy muszę przemywać![]() Cytat:
![]() za opis porodu!Wspaniale że miałaś tak dobrą opiekę.Zuziakdzi taka był mi dwa razy wyleciała jakaś taka zbita czerwona galareta, i bolał mnie brzuch tzn.miałam takie ukłucia po prawej stronie na dole, ale mi przeszło..do tej pory nie wiem co to było. Ta galareta jak ze mnie wypływała to aż ją czułam że wychoa zbita ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A ja pościel do prania wstawiłam a mężuś już podłogi powycierał. Jakoś jak chodzę to mam helikopter w głowie - kręci mi się. Do tego chyba czop w końcu ruszył bo taką brązowawą galaretkę miałam rano na bieliźnie .. Może mała faktycznie czeka na moje urodziny jutro i mi zrobi piękny prezencik |
||
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Mozecie sobie wyobrazic ze Majeczkowa wysypka to chyba naprawde sa potòwki ?
Jak ja durna baba moglam sama tego nie zauwazyc. I jeszcze kitowałam jej to kremami, cudami niewidami ? Masakra Nasturcja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
kyte- nie wiem, mi gin na wizycie po "ogledzinach" poporodowych
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jeszcze 6dni do pełnego 40tc i 8dni do tp. Jutro mamy kolędę i musze pogadac z księdzem by przyszedł do nad na samym końcu (zaczynają od mojej klatki, jesyem 3 mieszkaniem),a do 18 hestem sama z córka i wolałabym by mąż byl też
a ma szkole i musi byc.Powoli koncze pierwsza partie sprzątania i jedziemy do mojej babci. Tn ja jadw z mala i mama i bratem :p Wczoraj mnue w kasie przypuścili takie małżeństwo, ale zaraz kasjerka zawołała ze mam bez kolejki podejść Ostatnio sie wcisnelam, klienci nie byli zadowoleni :p |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem przewietrzylismy sypialnie I zbilismy temperature z 22 na 20. Dzis jej buziolek jest jak nowy. Nie znikneły do konca , ale sa bladziutkie I nowych nie ma. Wogole jej buzia ma taki ładny kolor . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jest ciemno..muszę światło zapalić..
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Christian wczoraj mial mega kolke- a potem zjadl o 22 30 i spal do 6-zjadl i teraz obudzilam go na karmienie
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Mya nie poddawaj sie ! Trzymam kciuki za cycolenie
![]() Siedze sobie u moich rodzicow. Zostawiam dzis mlodego i urzadzamy sobie z Damianem romantyczny wieczor a jak cudnie gaworzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mala jest tak grzeczna ze placze tylko jak jest mega głodna. ![]() Dziewczyny dzieki za kciuki, widac od razu ze trzymacie ho pieknie dzisiaj cycolila 23 minuty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Nie ma ociagania 

bo nie chciala sie budzic. A o 15 dostala mleczka i od razu jest aktywniejsza, przebudza sie i wgl. Poza tym nawet jak ja pani szczepila i badala cukier to nir plakala
od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. 

najprawdopodobniej jurro wychodzimy jesli wszystko bedzie k. A niestety nie bedzie cycolenia bo juz nawet te babeczki z oddzialu noworodkowego powiedzialy ze no nie da sie
W pokojach z dzieciaczkami sa grzejniki dodatkowe...
Już sama nie wiem.
bo wiele z Was jeszcze dokarmia.Może też powinnam ?