|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Skylie- za wyjscie. Uwielbiam sushi ![]() Perse- hehe ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Jejciu współczuje Wam z całego serce tych cięzkich nocek, boje się tego strasznie, że i u nas kiedyś piękne noce się skończą ![]() Dziś dwa karmienia, z tym jedno na śpiąco, obudziłam się 2 godziny później z wywalonym cyckiem Adaś smacznie spał koło mnieDziś przyjeżdża moja siostra więc będę miała towarzystwo bo Tż znów w pracy ![]() Cytat:
Nie wiem czy pisałaś i przeoczyłam o co chodzi, Tż gdzieś wyjeżdża czy jak??? Cytat:
![]() Cytat:
nie jesteś złą mamą, jesteś po prostu przemęczona. Cytat:
dla Tomcia[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43953548] A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę...[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- najlepszego
|
||||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzień Dobry.. Cytat:
![]() Nocka lepsza, ale Młody i tak jęczał nawet ze smokiem w buzi... Dziś daje czopek....może to zęby?? No i co mój mąż zaproponował...że zadzwoni po mame to mi pomoże Przecież Misio wyje jak tylko ja zobaczy
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43953548]Pochwaliłam moje dziecko, po czym o 5 rano bawiliśmy się w zabawę pt. "myślisz, że będziesz spała?
A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę...[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku
Adaś w czapie bezbłędny ![]() ![]() I niech już się pakuje do tego swojego domku![]() ![]() ![]() Ha ha ha mój MAŁY synek, sam w leżaczku podciąga się do siadu ![]() Ja go łup żeby był w pozycji półsiedzącej, a ten łup i już sam siedzę ![]() Szkoda, że z leżenia tego nie potrafi ![]() Ha ha ha ha... karmienie wygląda bosko w tym duecie No i jest druga strona medalu tego dorastania... już NIGDZIE nie można Go zostawić samego nawet na pół sekundy sobie siknąć ![]() Ostatnio leżał na macie na podłodze i tak się poobracał i popełzał do stoliczka (mamy taki mały z ikei z krzesełkami) chwycił za nogę od krzesełka i tak usilnie próbował ją zjeść, że krzesełko fiknęło... ![]() Dziękuj Glucie Bogu, że matce się sikać nie zachciało i siedziała tam z Tobą bo byś miał krzesełko na głowie Ha ha ha ah Kocham tego Szkraba
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie możesz sprzedać małego tżtowi albo hmmm..teściowej? (nie wiem czy to drugie to dobry pomysł, ale już chyba zostawiałaś go z nią) i wyjść gdzieś z koleżankami? Długo tak już masz? I na pewno nie jesteś beznadziejną mamą...myślę, że większość z nas miała chwilę takich załamań ale przeszło.... |
|
|
|
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do picia, też mi się tak wydaje. Z tym, że cyckowe dzieci piją na żądanie, my musimy mieć jakiś tryb, bo jakbym podawała co chwilę butlę, to po 1 pewnie wiele mleka by się marnowało (nie wiedziałabym, ile mu zrobić), a po 2 nic innego chyba już poza wyparzaniem bym nie robiła. A tak mamy przerwy 2,5-3-4 godzinne i jakoś to leci ![]() Gratki za wszystkie dzisiejsze mini-urodzinki
|
|
|
|
|
#398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oklaski [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43953548]Pochwaliłam moje dziecko, po czym o 5 rano bawiliśmy się w zabawę pt. "myślisz, że będziesz spała? A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę...[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#399 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O musze podjechac do Pepco bo niedaleko mnie otwoerzyli wlasnie taki z ciuchami Cytat:
dobrze ze sie nie powieksza chociaz. Daj znac w poniedzialek co powiedzial lekarz Cytat:
odstresowalabys sie jakbys tej i taktej przylozyla A tak serio to kazda z nas przechodzi i bedzie przechodzic chwile zwatpienia i zalamania. Wojtus ma 5 lat a ja i tak czasami mam dola a to ze czasami nie mam do niego cierpliwosci, a to ze mi sie czasami nie chce z nim bawic tylko wole odpoczac, a to ze nie mam dla niego tyle czasu ile bym chciala, itd, itp. To normalne. Do tego dochodzi jeszcze przemeczenie, niewyslanie, zamkniecie wieksze lub mniejsze w domu caly czas "w pieluchach" i permnentne pytania i romzwianie ze znajomymi o dziecku tak jakby nie mialo sie do powiedzenia nic madrego na inny temat ![]() Ale to mija. I uwiez ze dla swojego dziecka jestes najlepsza, najukochansza i najwspanialsza matka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po basenie.
Kocur- u nas to zeby, bo juz nawet pediatra powiedziała. Ale bez jaj, cycek co 2h a w międzyczasie co 2 min wkladam smoka, ona go wypluwa, za chwile sie rzuca bo go szuka albo wyje i nie wiadomo ja ja uspokoic. wiec juz nawet z lozka mojego jej nie odkladam I juz pewnie sie skok przypaletal, bo najlepiej sie spi u rodzicow na brzuchu Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Czarownico- przypomnij prosze co masz z palcem Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba dwa w jednym i u nas też... ![]() Tylko!! Nie widziałam tych cholernych jedynek ale dziś zerknęłam głębiej i co widzę....w miejscu dwójek są takie jakby kwadraty i są miękkie To są ząbki??Na dole takie coś mam a na górze takie "kwadraty" twardsze... Misio trzyma się za uszy jeszcze i jak wkłada palce to na boki... |
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- Jaki cudny ten nasz Adaś. Widać, że przybrał na wadze. Cudownie!!
Tesco- oby wyniki były dobreDotka- Hmm, po co te nerwy? Mamy FB to sobie piszemy. Mamy tego nie robić, bo nie wszystkie mają profil na FB? To może w klubie też nie piszmy i nie wstawiajmy zdjęć, bo nie każda ma dostęp.
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hymmm a jak Was znaleźć na fb??
|
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisz do Domci pw albo do Roxy1980
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie kolega wkurzył leżał tel na ławce a ten mi wrzucił do torby, ale sie wystraszyłam że 400zł poszło w dupe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-11-30 o 10:40 |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Galganek standartowo 7.30 pobudka ale maz sie nim zajal i wstalam wlasnie ![]() KEJT może Fi ze mną był na imprezie ze taki zaciesz? AGRAzfKA taki typ ze wdzięczności i kultury brak KAROLAJN DoMI przytulam CYNAzmONKOWA śliczny pultasek z Adasia. Teraz szybko będzie nadganial z waga,tak jak Jas. Rany,jak super ze wreszcie do domu idziecie AGA brawa za smiech Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
sam musisz zrobić cos dla siebie, jakas deprecha Cię dopada chyba
W Klubie zostawiłam fotki mojego Lwiątka. W sumie i znak się zgadza, wczoraj Tari pisała o walce o laktację. no wszystko się zgadza ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- znaczy sie Lwicą
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-30 o 11:06 |
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry! Przed 7 mąż wstał do Fi, a ja spałam do 10
|
||
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43953548] A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę...[/QUOTE] ![]() ![]() Ale słodziak i jaką ma czuprynkę
|
||
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny, teraz ja podchodzę do tematu z wątpliwościami.
Alicja kończy dzis 4 mce W rozpisce napisane, że gluten nie wcześniej niż w 5 mcu przy kp. Czyli ona od jutra jest w 5 mcu czyli za ok 2 tyg mogę zacząć gluten wprowadzać? Po drugie od kiedy mogę zacząć wprowadzać marchewki itd? I jak z tymi kaszkami bezglutenowymi kiedy je dawać?
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-30 o 11:47 |
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt Ty śpioch jestes
![]() fiazo ale Cie kolega zalatwił ![]() surka ale będzie przyjeżdżał do domu mela ja tez próbuję ten gluten rozkminić |
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie rozwieje twoich wątpliwości... Ja karmie mieszanie. Zaczęłam dawać jabłuszko od czwartku, kleik pare dni wczesniej. Gluten pani dr mówiła żeby już wprowadzać Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Mały spał na tarasie. Sąsiad wlączył piłę a ten moro i w płacz. I po spaniu
Musiałam tż wysłać na spacer z nim. A ja idę robić pizzę Jestem dobrą synową i teściowie się na nią załapią ha ha :P Ale zastanawiam się nad dodaniem podwójnego chilli w ich porcji ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#417 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla mega przytulaskowej Mamusi plus innych Mamuś pragnących tulić dzieciaczki, ja z moim śpię i tulę bez przerwy ![]() Cytat:
Kciukasy za Edzia,obyś znalazła Ty lub lekarz przyczynę tej cholernej wysypki i żeby zniknęła bezpowrotnie! Cytat:
super prezent dostał !Cytat:
za głośny i długi śmiech!!! wiem jakie to za☠☠☠iste uczucie,bo sama się poryczałam jak mój się smiał dobre 3 min.Cytat:
Trzymaj się tam dzielnie Kochana za oceanem i spróbuj pomyśleć o tym,że wkrótce Ty będziesz z Młodym na narty śmigać! i nie mów o żadnej depresji,bo jesteś mega pozytywną osobą z za☠☠☠istym poczuciem humoru i niejedną z nas tutaj podtrzymywałaś nieraz na duchu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43953548] A tak w ogóle - ja nie żartowałam. Mam dziś kolędę...[/QUOTE] przepraszam,ale dla mnie to jest żart roku! kolęda w listopadzie masakra jakaś. Oby szybciutko minęła.
|
||||||
|
|
|
#418 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za super spędzony wieczór! zazdroszczę!Cytat:
za 4 miechy, ja też bym tak liczyła na Twoim miejscu,ostatni dzień każdego miesiąca ![]() Cytat:
za mega siłacza!![]() Cytat:
Cytat:
za 4 miechy z jedzonkiem nie pomogę,my jeszcze bardzo młodzi i mleczko tylko.Cytat:
Magda_02 rownież za 4 miesiące dla Malucha
|
||||||
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mamy pojęcia, ale szczerze mówiąc, jakby miał wracać co weekend to te dojazdy będą kosztować go prawie całą wypłatę
Trochę km jest ![]() Brawa dla Alicji ![]() ![]() A Lila kończy dzisiaj 5 miesięcy |
|
|
|
#420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() CYNAMONOWA- Adas sliczny i jaki podobny do Ciebie ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
a Lili
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

:p
wiem co czujecie, u nas tez byla paskudna wysypka od chyba 4 tyg. Ale przeszlo po paru tyg. Do dzis nie wiemy co to bylo i od czego.. Trzymam kciuki oby bylo coraz lepiej!!:thumbup:

nie jesteś złą mamą, jesteś po prostu przemęczona. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za kp 

dobrze ze sie nie powieksza chociaz. Daj znac w poniedzialek co powiedzial lekarz 

Musiałam tż wysłać na spacer z nim. A ja idę robić pizzę