Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 12:14   #2881
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ale właśnie ten World War Z jest z Bradem Pittem Willa Smitha tam nie widziałam na szczęście
:
to w takim razie musiałam cos pomylić... to on mi sie podobał World War Z
/ to jest to że on był agentem miał żone i córke chyba,,, nieznany wirus,,,zombie... izrael/ mur dookoła miasta ?/... itp.
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:15   #2882
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

To chyba tylko ja tutaj płacę za zdjęcie usg, wypisanie zaświadczenia do pracy, badania krwi i chodż tu człowieku na nfz. A dodam, że nie ma innego lekarza na nfz w moim mieście.
Nie tylko
Ja jak chodziłan na NFZ, nie pąłciłam tylko defacto za samą wizytę, wszystkie badania - odpłatnie, nie dostałam ani razu żadnego skierowania. Ponadto za każde zdjęcie USG czy za wypisanie zwolnienia L jesli nie ma zagrożonej ciąży trzeba dać w łapę
Teraz chodze prywatnie i tez płacę za badania surowicy krwi czy mocz - wiadomo Prócz tego oczywiście koszt wizyty - nie wysoki, a wszystkie badania ginekologiczne typu cytologia czy USG, mam w ramach wizyty, także wydruki z USG dzidzi dostaję za free
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:20   #2883
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
/ to jest to że on był agentem miał żone i córke chyba,,, nieznany wirus,,,zombie... izrael/ mur dookoła miasta ?/... itp.
Tak tak to jest to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:32   #2884
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam czarne grube rajtki, czarną marynarkę, szare sweterki takie narzutki i jeden kremowy więc stwierdzilam, ze czarna i szara jednak odpadają, kremowa tez, liliowa zbyt letnia no i ta morska to samo, a brązowa za ciemna
Kasia to widzę, że gustujemy w tych samych kolorach - też mam w szafie pełno szarych, czarnych swetrów, tunik, leginsów, marynarek, sukienek itd.
Mnie własnie kolory już się nie podobają, miała pare lat temu szał na kolor turkusowy, potem fioletowy, kiedyś brązowy, więc mam detoks od mocnych barw. Zaczęłam kupować wszystko szare i czarne, bo uniwersalne, wszędzie założę, na każda okazję
Teraz mnie znowu "bierze" na beże i kremy, więc ta dla mnie idealna

Ciężko w tymi kolorami, podobała się mi też szara, ale na tej modelce trochę jak piżama wygląda

Co do brązu - Justynka wklejała zdjęcia tej sukienki na sobie wczesniej - znajdź i zobacz, może akurat dla Ciebie będzie ok

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Kasia proszę

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1234
Stary 2013-11-30, 12:39   #2885
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Nikii to ja wpadam pomóc

Madziuula Nikii robi szałot

Agus7ia co za doktorka mogła swoje pretensje schować do kieszeni

Kasian jeżeli chodzi o Millerów tych, którzy parę miesięcy temu byli w kinie, to mnie osobiście ten film nie przypadł do gustu a sama nie wiem czemu bo lubię komedie było tam parę naprawdę śmiesznych momentów, ale ja w tym kinie nie mogłam usiedzieć a jeżeli nie widziałaś, to mogę polecić Jeszcze większe dzieci z Adamem Sandlerem

Witam nową mamusie

Miałam głupi sen wrr Śniło mi się, że zeszłam się z moim eks i on został u mnie na noc (bleeee) i nad ranem w rzeczywistości budził mnie mój TZ a ja na tej jawie myślałam, że to mój były i go biję na śpiocha po łapach i mówię taka wkurzona, żeby mnie nie dotykał, ten się przytulił, ja się wyrwałam, aż się obudziłam i przeżyłam szok TŻ też się na mnie patrzył niewydarzonym wzrokiem.. Wrr mam już dość tych śniących się głupot, bo ja się rano tak w stosunku do niego nigdy nie zachowywałam, wręcz lubię jak on przytula się i smyra mnie po nodze, włosach, żebym się obudziła, a tu taki zonk

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

I nie poznaję wątku od rana 4 strony do nadrobienia miałam

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:51   #2886
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlyona Pokaż wiadomość
Witam !! ja jestem tu nowa jestem w 10 tygodniu ciazy i pomimo tego , ze mam mdlosci wymiotuje i ogolnie strasznie zle sie czuje to jestem szczesliwa . Termin mam na 30czerwca , juz nie moge sie doczekac To moja trzecia ciaza tzn , wczesniej dwa razy poronilam . Mam nadzieje ze teraz uda mi sie mojego aniolka dotrzymac , tymbardziej , ze jestem w UK a tu z opieki nie jestem zbytnio zadowlona ....Na szczescie gdy dowiedzialam , sie o ciazy bylam akurat w polsce wiec zalapalam sie do ginekologa ktory przepisal mi leki na podtrzymanie duphaston , po ktorych mam nadzieje , ze doczekam sie szczesliwie swojej kruszynki. Jeszcze jej nie ma na swiecie a juz tak bardzo ja kocham A co u was?? Jak malenstwa wasze?? dobrze sie maja?? Pozdrawiam przyszle mamusie i zycze duuzo zdrowka !!
witaj przykro mi z powodu Twojej straty po tylu niepowodzeniach już musi być dobrze, do 3ech razy sztuka

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, witam was w sobotni poranek.

Wczoraj mialam bardzo intensywny dzien i dawno nie wrocilam do domu tak zmeczona. Pozniej was nadrobie, a teraz chcialam podzielic sie przezyciami z wizyty u innego lekarza niz moj prowadzacy. To byl koszmar!!! Poszlam do tej samej przychodni w ktorej przyjmuje moja lekarka. I zaczelo sie od momentu jak panj ginekolog zobaczyla kto prowadzi moja ciaze. Najpierw pretensje dlaczego przychodze do niej, wiec jej wytlumaczylam ze w poniedzialek odwolali mi wizyte, a chcialam porobic badania i sprawdzic czy wszystko jest ok. Wiec zaczelo sie narzekanie, ze ona to nawet umierajaca przyszla by do pracy, a nie odwolywala w ostatniej chwili. Ok pierwszy atak przezylam, ale jak przyszlo do kwesti badan i zwolnienie to myslalam, ze wyjde z gabinetu. No wiec mowie, ze dawno nie mialam badan robionych wiec chcialabym zrobic caly komplet, morfologie, mocz, ukier, tokso, zoltaczke k te wszystki inne, ktore sie robi w ciazy. Wiecie co uslyszalam? ze jest je to nie na reke, bo ona bedzie musiala potem te badania w systemie opisac (polega to na wybraniu przy wyniku opcji wynik w normie) i ona nie czuje potrzeby zostawania po godzinach, zeby opisac badania ktore powinien zlecic inny lekarz. Wiec dostalam jedno badanie na tokso, nie wiem dlaczego akurat to? Wkurzona mowie do niej zeby w takim razie tylko ginekologicznie mnie przebadala, zeby sprawdzic czy wszystko ok jest. Zrobila to z wielkim fochem. Nie uslyszalam ani slowa czy wszystko jest ok. Mowie wiec ze chcialabdalej zwolnienie. Wiecie co uslyszalam? ale masz tupet! Wiec grzecznym, ale bardzo stanowym tonem pytam sie czy to jakis problem, bo ja moge podac 100 przyczyn dla ktorych zwolnienie mi sie nalezy zaczynajac od skaczacego cisnienia, wysokiego pulsu i zaslabniec. Wiec w koncu stwierdzila, ze to nie problem. Siedzialam u niej 40 minut, bo pani doktor pisala wszystko jednym palcem na komputerze. Miala rowniez ogromny problem z wpisaniem daty zwolnienie. Po 4 nieudanej probie pytam sie czy moge zajrzec i okazalo sie ze wpisywala date w zlym formacie i system tego nie chcial przyjac. Musialam jej mowic ze jak ma zwolnienie wypisac! W zyciu nie czulam sie tak upokorzona i zdegustowana. Ta lekarka ewidentnie ma problem z moim lekarzem prowadzacym, ale dlaczego to ja musze jako pacjent byc w to wciagnieta. Normalnie do tej pory nie ochnonelam jeszcze.
no tak niektórzy lekarze już dawno powinni odejść na emeryturę albo zmienić zawód i przestać męczyć pacjentów. Oni zapominają czasem, że gdyby nie pacjenci to oni nie mieli by ani roboty ani kasy, więc może troszkę milej by mogli się zachowywać. Współczuję Zmień ją jak najszybciej, co się będziesz denerwować.

Cytat:
Witam

Ja chodzę do gin.na nfz i też musiałam sobie zrobić toxo prywatnie, tak samo jak grupę krwi. Nie dał mi skierowania i w ogóle też mi się wydaje, źe nfz tego nie refunduje
toxo i grupę krwi miałam za darmo. podobno to zależy od kontraktu przychodni/laboratorium z NFZ

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Wiecie, chyba nie mogę jeść czerwonego mięsa
Wczoraj zrobiłam taki pyszny gulasz, ze świeżego mięska i dosłownie umierałam, bo nie mogłam go przetrawić... od obiadku nic więcej nie jadłam, a jeszcze pół nocy umierałam, bo najwyraźniej nie mogłam go przetrawić
Mieliśmy jeść go też dzisiaj, ale chyba zrobię sobie coś innego...

a może po prostu z tym mięsem było coś nie tak miałaś już tak wcześniej przy czerwonym mięsie?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:52   #2887
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Chciałam się pochwalić, że ostatnie moje przeczucia co do ruchów maluszka się potwierdziły wczoraj wieczorem znów czułam i dziś rano też 2 razy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

Co do filmów to jeszcze jest komedia, ale taka durna- może komuś się spodoba, bo mój tż uwielbia ją i moja sis też "duże dzieci".

Millerowie mi się podobał film taka lekka komedia.
Czekam na "Igrzyska śmierci"
Stary 2013-11-30, 12:53   #2888
asiulka_22
Zakorzenienie

Seleniti weszłam na pierwszą stronkę i powiem ci mamie prawie taka sama datę porodu... ty masz 19.05 ja 20 hehe. ciekawe jak wyjdzie naprawde
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:54   #2889
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Miałam głupi sen wrr Śniło mi się, że zeszłam się z moim eks i on został u mnie na noc (bleeee) i nad ranem w rzeczywistości budził mnie mój TZ a ja na tej jawie myślałam, że to mój były i go biję na śpiocha po łapach i mówię taka wkurzona, żeby mnie nie dotykał, ten się przytulił, ja się wyrwałam, aż się obudziłam i przeżyłam szok TŻ też się na mnie patrzył niewydarzonym wzrokiem.. Wrr mam już dość tych śniących się głupot, bo ja się rano tak w stosunku do niego nigdy nie zachowywałam, wręcz lubię jak on przytula się i smyra mnie po nodze, włosach, żebym się obudziła, a tu taki zonk

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

I nie poznaję wątku od rana 4 strony do nadrobienia miałam
Mi też się ostatnio śnił mój ex, że spotkałam się z nim i jego żoną na jakieś imprezie
Stary 2013-11-30, 12:57   #2890
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się sobotnie... Na razie nie nadrabiam... Wpadłam się tylko przywitać

Sprzątam, zrobiłam sos tatarski i jeszcze mi zostało umycie podłóg.

Poza tym znajomym urodziła się dziewczynka ma już miesiąc no i w przyszły weekend jedziemy do nich w odwiedziny. Zastanawiałam się co kupić takiemu maleństwu... No i na maila przyszła mi informacja że w 5.10.15 są promocje weszłam i kupiłam takie cudeńka

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5k2415?c=3111

no i dla chrześniaka
http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...a-1j2510?c=682

http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ece-1l2331?c=1

patrzcie na ceny - moim zdaniem sukienka jest w dobrej cenie...

Dla swojego Franka znalazłam krótkie spodnie - ale się wstrzymałam gdyby się okazało że nie będzie Frankiem
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5n2408?c=3107

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ize_id=&sort=4 - link do promocji

miłego dnia zajrze do was póżniej

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:02   #2891
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja sobie leze jeszcze a maz troche ogarnia tzn odkurza ma wolne wiec caly dzionek razem chce dzisaj go gdzies wyciagnac zle zobaczymy bo narazie pada deszcz;(
Na obiadek mam rybke , salateczke a dodatek moze frytki
Dzisaj mój tata ma swieto bo ma na imie Andrzejek - Andreasek
Chce mu taka mala niespodzianke zrobic mms ale zobacze czy sie uda
Milego dzionka mamunie
Hehe cwaniara, umie dobrze męża wykorzystać dobrze go sobie wychowałaś
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Kasia to widzę, że gustujemy w tych samych kolorach - też mam w szafie pełno szarych, czarnych swetrów, tunik, leginsów, marynarek, sukienek itd.
Mnie własnie kolory już się nie podobają, miała pare lat temu szał na kolor turkusowy, potem fioletowy, kiedyś brązowy, więc mam detoks od mocnych barw. Zaczęłam kupować wszystko szare i czarne, bo uniwersalne, wszędzie założę, na każda okazję
Teraz mnie znowu "bierze" na beże i kremy, więc ta dla mnie idealna

Ciężko w tymi kolorami, podobała się mi też szara, ale na tej modelce trochę jak piżama wygląda

Co do brązu - Justynka wklejała zdjęcia tej sukienki na sobie wczesniej - znajdź i zobacz, może akurat dla Ciebie będzie ok [COLOR="Silver"]
Ja właśnie też głównie kupowałam ciuchy w ciemnych kolorach, w szafie mało ciuchów kolorowych można było znaleźć. I jakoś tak moja koleżanka z pracy mnie uświadomiła, że chodzę ubrana tak ponuro.,... Ona jest grubsza i oczywiście nie we wszystkich sklepach może na siebie coś znaleźć i dziwi się, że ja zawsze coś na siebie znajdę a i tak wybieram szarobure kolory no i dzięki niej mam w szafie więcej kolorowych ubrań
Cytat:

Miałam głupi sen wrr Śniło mi się, że zeszłam się z moim eks i on został u mnie na noc (bleeee) i nad ranem w rzeczywistości budził mnie mój TZ a ja na tej jawie myślałam, że to mój były i go biję na śpiocha po łapach i mówię taka wkurzona, żeby mnie nie dotykał, ten się przytulił, ja się wyrwałam, aż się obudziłam i przeżyłam szok TŻ też się na mnie patrzył niewydarzonym wzrokiem.. Wrr mam już dość tych śniących się głupot, bo ja się rano tak w stosunku do niego nigdy nie zachowywałam, wręcz lubię jak on przytula się i smyra mnie po nodze, włosach, żebym się obudziła, a tu taki zonk [COLOR="Silver"]
Ale chyba nie powiedziałaś TŻ co Ci się śniło?? :P on u Ciebie śpi, czy Ty u niego>? kiedy tata się dowie??

JJJustynAAA my najczęściej kupujemy po prostu pieluchy, bo wiadomo, że tego zużywa się najwiecej ale widzę, że już zamówiliście prezent

Mi się Millerowie podobali

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-30 o 13:03
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:03   #2892
Nikii89
Zakorzenienie

Agusia ja bym skargę złożyła w końcu nie może tak traktować pacjentów. Jeśli ma coś do Twojej lekarki to niech na niej się „wyżywa” a nie na Tobie .

Ramona ja chodze na NFZ i jeszcze mi się nie zdarzyło za cokolwiek płacić.

Mycha jeszcze mdłości Cię męczą ?? współczuję kochana

A mi się dziś śnił roczek Oskara i że on na tym roczku zaczął ładnie i wyraźnie liczyć do 8

Szałot zrobiony, ciasto Kubuś też , babeczki tak samo, potem tylko ogarnąć zimną płytę i gotowe
Muszę jeszcze łazienkę posprzątać i TŻ musi poodkurzać , ale to jak Oskar wstanie.
Ja się chyba zaraz położę z nim bo coś brzuszek mnie zaczął boleć
Stary 2013-11-30, 13:04   #2893
Seleniti
Zadomowienie

asiulka jeszcze Magdi ma na 19 moja mama ma urodziny 20 i cicho liczę na to, że może się uda a jak nie to chyba na 23 na urodziny teściówki haha ciekawe jak to będzie, już się nie mogę doczekać, akurat tak fajnie mamy wszystkie terminy jedna po drugiej, już się nie mogę doczekać

Stary 2013-11-30, 13:08   #2894
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti ja bym nie chciała i nie chcę aby trafiło w urodziny teściowej :P Mam termin na 12.05 a teściowa urodziny ma 15.05. I za chiny ludowe nie chcę urodzić 15!! :P
Stary 2013-11-30, 13:09   #2895
Seleniti
Zadomowienie

Martuszka jak się zerwałam z jego objęć to o mało co nie nazwałam TŻta imieniem byłego, nic mu nie mówiłam przytuliłam się tylko mocno a co do jego taty to czekamy, aż trochę dojdzie do siebie, wczoraj był na badaniach i zobaczymy co mu tam wyszło

Nikii narobiłaś się Kochana, to sobie odsapnij troszkę, mam nadzieję, że ból szybko przejdzie

Stary 2013-11-30, 13:13   #2896
Ramona_85
Zakorzenienie

Ale się zaziębiłam przedwczoraj od wczoraj mam taki katar, a dziś to non stop kicham, juz mnie przepona zaczyna napierniczać
Dobrze, że tempki nie mam, bo bym jak zombie chodziła, to już w ogóle bym nic nie zrobiła
Stary 2013-11-30, 13:13   #2897
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Seleniti ja bym nie chciała i nie chcę aby trafiło w urodziny teściowej :P Mam termin na 12.05 a teściowa urodziny ma 15.05. I za chiny ludowe nie chcę urodzić 15!! :P
No to odganiamy tego 15 A z Oskarem miałaś w terminie? w ogóle jak to wygląda w praktyce, od czego to zależy, że jedne weźmie wcześniej, a drugie później? Jak leżałam w szpitalu to porodówki zapchane były, a dziewczyny, które czekały na swoją kolej przeterminowane w większości o tydzień, półtora i zaczęłam się zastanawiać

Ja jednak liczę, że urodzę przed 21 chciałabym mieć zodiakalnego byczka

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-11-30 o 13:14
Stary 2013-11-30, 13:14   #2898
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Szałot zrobiony, ciasto Kubuś też , babeczki tak samo, potem tylko ogarnąć zimną płytę i gotowe
Muszę jeszcze łazienkę posprzątać i TŻ musi poodkurzać , ale to jak Oskar wstanie.
Ja się chyba zaraz położę z nim bo coś brzuszek mnie zaczął boleć
Odpocznij
Ja wczoraj się narobiłam, dzis odpoczywam
w sumie to mogłabym ogarnąć kuchnię - pozmywać fronty itd., ale nie chce mi się
Stary 2013-11-30, 13:16   #2899
Seleniti
Zadomowienie

Ramona no to herbatka z cytrynką i do łóżka się wygrzewać

Stary 2013-11-30, 13:18   #2900
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti Oskara urodziłam 2 dni przed terminem co mnie bardzo cieszyło , bo termin miałam na 20.04 a teść urodziny 22.04 i przez większość ciąży słyszałam "urodzi się w urodziny dziadka , będzie prezentem dla dziadka itp" po x razie powiedziałam w duchu sobie "o NIE , tylko nie 22.04" i w sumie pamiętam że 16.04(poniedziałek) powiedziałam do TŻ "Oskar urodzi się w tą środę" no i tak sie stało.
Co do tego dlaczego niektóre rodzą przed terminem a dlaczego inne po to trudno odpowiedzieć. Po prostu dziecko jak jest gotowe to wyjdzie chociaż czasem trzeba pomóc w wywoływaniu jak jest dłużej po terminie.
Np. moja chrześnica miała się urodzić 24.12 a urodziła się 3.11 więc dużo przed terminem.
Stary 2013-11-30, 13:23   #2901
principessina
Zakorzenienie

Czesc Robaczki podczytuje Was czasem na tel, ale nie mam za b czasu na komputerek zeby spokojnie odpisac
w ogole ostatnimi dniami mam taki sobie humor, juz niby 13 tydz i 5 dzien a ja w ogole nic nie czuje, nic mnie nie boli, nie wiem czy ja jestem jeszcze w ciazy Ramona Ty jestes mniej wiecej w tym samym dniu ciazy co ja, masz jakies "objawy"? ja nawet brzuszka nie mam.., takie tylko male wzdecie jakby

scidkam wszystkie brzuszki i maluszki
Stary 2013-11-30, 13:40   #2902
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona no to herbatka z cytrynką i do łóżka się wygrzewać
już się robi

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Co do tego dlaczego niektóre rodzą przed terminem a dlaczego inne po to trudno odpowiedzieć. Po prostu dziecko jak jest gotowe to wyjdzie chociaż czasem trzeba pomóc w wywoływaniu jak jest dłużej po terminie.
Np. moja chrześnica miała się urodzić 24.12 a urodziła się 3.11 więc dużo przed terminem.
Moja przyjaciółka musiała mieć wywoływany, bo 2 tygodnie po terminie, a dziecku jeszcze się nie spieszyło, w ogóle nie był odwrócony główką w dół
Natomiast moja znajoma urodziła naturalnie w 7. miesiącu ciąży - obydwoje chłopaków, nic jej nie dolegało w ciąży, tak więc co było powodem, nie wiadomo

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Czesc Robaczki podczytuje Was czasem na tel, ale nie mam za b czasu na komputerek zeby spokojnie odpisac
w ogole ostatnimi dniami mam taki sobie humor, juz niby 13 tydz i 5 dzien a ja w ogole nic nie czuje, nic mnie nie boli, nie wiem czy ja jestem jeszcze w ciazy Ramona Ty jestes mniej wiecej w tym samym dniu ciazy co ja, masz jakies "objawy"? ja nawet brzuszka nie mam.., takie tylko male wzdecie jakby

scidkam wszystkie brzuszki i maluszki
Princi ja mam od jakiś 2 tygodni podobnie czasem się zastanawiam, czy mam jeszcze w brzuchu lokatora, bo wzdęcia mi jakoś minęły, moge się normalnie wypróżnić, a poronić raczej nie poroniłam, chyba że organizm juz nie ma siły w siebie wyrzucić, bo takie rzeczy tez się zdarzają
Mnie trochę brzuch zaczęło być widać, tzn. powyżej pępka trochę się podniósł, choć i tak miałam na brzuchu trochę tłuszczu
Stary 2013-11-30, 13:45   #2903
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a może po prostu z tym mięsem było coś nie tak miałaś już tak wcześniej przy czerwonym mięsie?
mięso było dobre. Miało dobry kolor, ładny zapach. Jak się upiekło też było ok. TŻ zjadł go 3 razy tyle co ja i czuł się dobrze, a jest strasznym wrażliwcem, cierpi od byle czego, tak więc mięso było ok. Ja przed ciążą uwielbiałam czerwone mięso i mogłam je jeść kilogramami W ciąży może tak być, że wszystkie jelita pracują wolniej, dla tego powinno się ograniczać smażone i ciężkie potrawy... Widocznie dla mnie to będzie za ciężkie... a TŻ właśnie podgrzewa ten gulasz i mnie zmusza do zjedzenia chociaż troszkę... pewnie się ugnę i zaraz znowu wam będę pisać że źle się czuję... a potem, że TŻ marudzi, że ma wolny dzień, a ja jak mu na złość nic nie chcę robić, ani z nim wyjść i tylko jęczę

Cytat:
ach te nasze sny na jawie
no, ale jakby nie było zareagowałaś prawidłowo! nie dałaś się smyrać byłemu!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:53   #2904
Seleniti
Zadomowienie

Nikii dzięki za odpowiedź skoro Oskarek taki zgodny z mamusią to z drugą dzidzią podejrzewam będzie tak samo

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Vampirko w sumie racja a co do gulaszu to może dziś nie zaszkodzi
ja ostatnio umierałam przez ocenzurowaną zupę , teraz mam z nią na pieńku w ogóle zauważyłam, że nie pasuje mi większość z tego czym się objadałam przed ciążą np zajadałam piersi z kurczaka w różnej postaci, a teraz mnie odrzuciło, zjem bo zjem ale później umieram

Stary 2013-11-30, 14:25   #2905
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Emilia a nie możesz iść na zwolnienie. Nie dadzą rady bez Ciebie w pracy?

Ramona to też pewnie zależy na kogo się trafi. Ja akurat miałam szczęście i po za wczorajszą wizytą to nie mam co narzekać.

Pomarańcza co do szczoteczek elektrycznych to nie masz możliwości zamówienia np na all? Jest dwa razy taniej niż w Rossmannie czy innych sklepach. Ja tak kupowałam i za sprzęt, który w Rossmannie kosztował ponad 80 zł zapłaciłam 50. A że kupowałam od razu dwie to oszczędność była spora.
Teraz jest fajna promocja w rosmanie na te szczoteczki i nie trzeba płacić przesyłki

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witaj trzymam kciuki, żeby tym razem się udało

Mi też się bardzo Aleksander podoba i Aleksandra... Tylko, że mamy długie nazwisko a te imiona też są długie

co za baba :/ wracaj szybko do swojego lekarza i u tej nigdy więcej się nie pokazuj!!!! Jednak nie wszyscy lekarze powinni nimi być

Udanej wizyty bawcie się dobrze

oj to nieciekawie.... Odpocznij i nawadniaj się!!!!!!!!!!!! Szkoda, że musisz w poniedziałek do pracy iść

A my dziś obiadku nie musimy gotować, idziemy do teściów (teść to Andrzej) ale się objem znów hihi

Chciałam się pochwalić, że ostatnie moje przeczucia co do ruchów maluszka się potwierdziły wczoraj wieczorem znów czułam i dziś rano też 2 razy :j

pomarancza czy to Ty pisałaś o promocji na spodnie ciążowe w C&A? Do kiedy jest ??
teraz jest do 4 grudnia a od 16 podobno -20%

Cytat:
A mnie własnie wręcz odwrotnie - teraz wychodzi
w ogóle to zraziłam się do pieczenia, bo był okres, gdzie wszystko mi się paliło przy 150 stopniach po dosłownie 15 minutach

Jak się okazało nawalił termostat i Bóg wie, ile tam było w środku
No ale dopiero po jakimś czasie się skapnęłam, ze coś jest nie tak

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Nie no wczorajsza wizyta to w ogóle bez komentarza :
Tylko mam sporo znajomych z moją chorobą i leczą się w tej placówce własnie tylko ze względu na pakiety badań wykupione przez pracodawcę, natomiast specjaliści to dosłownie przykład tej pożal się boże pani doktor :
Tylko ja wszystko z piekarnikiem mam ok, a nic mi nie wychodzi. Gdyż się piecze sernik, jak nie wyjdzie to jest ostatnia rzecz co piecze;-)

Cytat:
Witaj

To miłego dnia Nikii, albo inaczej - owocnego) żebyś się nie przepracowała jednak za bardzo :

A my nie dostaliśmy kompletnie ciuchów w prezencie, a jak już to jakieś nieprzydatne w ogóle, np bluzę z kapturem dla miesięcznego dziecka albo jakiś strój dyni na halloween (swoją drogą mogłam to sprzedać w tym roku na allegro, bo pewnie by poszło ładnie, a nawet metek od tego nie oderwałam). Dobrze, że mieliśmy dziedziczone używane

Oj Emilia to obyś do poniedziałku się wykurowała.. grypa żołądkowa to chyba długo nie trwa, szkoda, że weekend stracisz na kiepskie samopoczucie

Ty masz te autouzupełnienia boskie sternik będziesz piekła?

O kurcze no to pewnie po tym a TŻ się dobrze czuł? Może coś z samym mięsem było nie tak?

Hania śpi, mąż pojechał do fryzjera jutro się wybieramy na basen w końcu i musimy też skoczył do CH Hani kupić buty, bo te co kupiliśmy na zimę już są za małe się TŻ wkurzył, ale co mogę zrobić jak dziecku noga rośnie chcę się też dzisiaj na spacerze przejść do pepco i jej kupić jakieś leginsy i bluzeczki, bo te co ma też się powoli robią ciasnawe także Hania oficjalnie przechodni z ostatniego rozmiaru niemowlęcego czyli 86 na pierwszy rozmiar dziecięcy czyli 92

W ogóle jak tak myślę o tych ciuchach to jestem przerażona, bo mamy schowane po Hance z 10 kartonów i ja się zastanawiam jak ja się w tym wszystkim odnajdę, mam nadzieję, ze pamiętam które mi najbardziej pasowały, bo te pewnie będę ponownie używać przy drugim bejbikuno i jednak jeśli chodzi o ubranka to lepiej byłoby gdybyśmy mieli córkę

A dzisiaj mój tata dzwonił do kuzyna swojego i mówi, że u nas najprawdopodobniej będzie dziewczynka, bo jest 50 na 50 ja się go pytam jakim jest jego tok myślenia, a on mówi, że jakby chłopak był to już by było coś widać, a skoro 50/50 to dziewczyna musi być

Wczoraj oglądaliśmy ten film World War Z, ale szczerze mówiąc średnio mi się podobał. Więcej się spodziewałam, przede wszystkim akcji jest dużo więcej w serialu o zombie, który oglądam

Chcę też obejrzeć tą komedię We're the Millers, oglądała któraś z Was?

Miłego dnia mamusie k:
Mam nadzieje ze pyszny sernik:-D
Pisze zawsze z telefonu i dlatego czasem:-D zdarzają się błędy;-)
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:32   #2906
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Mi też się ostatnio śnił mój ex, że spotkałam się z nim i jego żoną na jakieś imprezie
to dobrze, ze nie tylko mnie to spotyka hehe nie czuję się z tym sama. Pojecia nie mam dlaczego eks mi się sni Może myśli albo co, kij to wie.

Mały wstał, zjemy drugie danie i pójdziemy do sklepu po kilka rzeczy.
Byliśmy rano na spacerze i lepiliśmy bałwana, śmiechu było, ze hohooh
Stary 2013-11-30, 14:33   #2907
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Tylko ja wszystko z piekarnikiem mam ok, a nic mi nie wychodzi. Gdyż się piecze sernik, jak nie wyjdzie to jest ostatnia rzecz co piecze;-)
mnie sernik zawsze trochę opadnie, tak 5-10 mm
Stary 2013-11-30, 14:41   #2908
Nikii89
Zakorzenienie

Prinsipessina za myslenie !! Ja też nie mam żadnych objawów , ale w pierwszej ciąży tez się podobnie czułam . I proszę mi negatywnie nie myśleć !!

Seleniti mam nadzieję że tak właśnie będzie z drugą dzidzią ;D

pospałam 1h z Oskarem i brzuch już nie boli , a więc teraz czas ogarnąć włosy, dokończyć co nie co i gości. Tak więc dzisiaj się już żegnam kochane
Miłego po południa i wieczorku
Stary 2013-11-30, 14:42   #2909
gosius91
Zakorzenienie

Cześć Kobietki

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:46   #2910
principessina
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Princi ja mam od jakiś 2 tygodni podobnie czasem się zastanawiam, czy mam jeszcze w brzuchu lokatora, bo wzdęcia mi jakoś minęły, moge się normalnie wypróżnić, a poronić raczej nie poroniłam, chyba że organizm juz nie ma siły w siebie wyrzucić, bo takie rzeczy tez się zdarzają
Mnie trochę brzuch zaczęło być widać, tzn. powyżej pępka trochę się podniósł, choć i tak miałam na brzuchu trochę tłuszczu
hmm jak jest poronienie zatrzymane to raczej nie ma zadnych objawow typu krew, ja jak w poprzedniej ciazy poszlam na usg to na przeziernosci dzidzia poprostu sie nie ruszala moze dlatego mam takie schizy ale miejmy nadzieje, ze wszystko jest ok!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości