|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
/ to jest to że on był agentem miał żone i córke chyba,,, nieznany wirus,,,zombie... izrael/ mur dookoła miasta ?/... itp. |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Ja jak chodziłan na NFZ, nie pąłciłam tylko defacto za samą wizytę, wszystkie badania - odpłatnie, nie dostałam ani razu żadnego skierowania. Ponadto za każde zdjęcie USG czy za wypisanie zwolnienia L jesli nie ma zagrożonej ciąży trzeba dać w łapę ![]() Teraz chodze prywatnie i tez płacę za badania surowicy krwi czy mocz - wiadomo
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie własnie kolory już się nie podobają, miała pare lat temu szał na kolor turkusowy, potem fioletowy, kiedyś brązowy, więc mam detoks od mocnych barw. Zaczęłam kupować wszystko szare i czarne, bo uniwersalne, wszędzie założę, na każda okazję Teraz mnie znowu "bierze" na beże i kremy, więc ta dla mnie idealna Ciężko w tymi kolorami, podobała się mi też szara, ale na tej modelce trochę jak piżama wygląda ![]() Co do brązu - Justynka wklejała zdjęcia tej sukienki na sobie wczesniej - znajdź i zobacz, może akurat dla Ciebie będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Kasia proszę ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1234 |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nikii to ja wpadam pomóc Madziuula Nikii robi szałot ![]() Agus7ia co za doktorka mogła swoje pretensje schować do kieszeni Kasian jeżeli chodzi o Millerów tych, którzy parę miesięcy temu byli w kinie, to mnie osobiście ten film nie przypadł do gustu a sama nie wiem czemu bo lubię komedie było tam parę naprawdę śmiesznych momentów, ale ja w tym kinie nie mogłam usiedzieć a jeżeli nie widziałaś, to mogę polecić Jeszcze większe dzieci z Adamem Sandlerem Witam nową mamusie Miałam głupi sen wrr Śniło mi się, że zeszłam się z moim eks i on został u mnie na noc (bleeee) i nad ranem w rzeczywistości budził mnie mój TZ a ja na tej jawie myślałam, że to mój były i go biję na śpiocha po łapach i mówię taka wkurzona, żeby mnie nie dotykał, ten się przytulił, ja się wyrwałam, aż się obudziłam i przeżyłam szok ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- I nie poznaję wątku od rana 4 strony do nadrobienia miałam
|
#2886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tylu niepowodzeniach już musi być dobrze, do 3ech razy sztuka Cytat:
![]() ![]() no tak niektórzy lekarze już dawno powinni odejść na emeryturę albo zmienić zawód i przestać męczyć pacjentów. Oni zapominają czasem, że gdyby nie pacjenci to oni nie mieli by ani roboty ani kasy, więc może troszkę milej by mogli się zachowywać. Współczuję Cytat:
Cytat:
a może po prostu z tym mięsem było coś nie tak miałaś już tak wcześniej przy czerwonym mięsie?
|
|
#2887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do filmów to jeszcze jest komedia, ale taka durna- może komuś się spodoba, bo mój tż uwielbia ją i moja sis też "duże dzieci". Millerowie mi się podobał film Czekam na "Igrzyska śmierci"
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti weszłam na pierwszą stronkę i powiem ci mamie prawie taka sama datę porodu... ty masz 19.05 ja 20 hehe. ciekawe jak wyjdzie naprawde
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się sobotnie... Na razie nie nadrabiam... Wpadłam się tylko przywitać
![]() Sprzątam, zrobiłam sos tatarski i jeszcze mi zostało umycie podłóg. Poza tym znajomym urodziła się dziewczynka ma już miesiąc no i w przyszły weekend jedziemy do nich w odwiedziny. Zastanawiałam się co kupić takiemu maleństwu... No i na maila przyszła mi informacja że w 5.10.15 są promocje weszłam i kupiłam takie cudeńka http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5k2415?c=3111 no i dla chrześniaka http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...a-1j2510?c=682 http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...ece-1l2331?c=1 patrzcie na ceny - moim zdaniem sukienka jest w dobrej cenie... Dla swojego Franka znalazłam krótkie spodnie - ale się wstrzymałam gdyby się okazało że nie będzie Frankiem http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5n2408?c=3107 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ize_id=&sort=4 - link do promocji miłego dnia zajrze do was póżniej
|
#2891 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze go sobie wychowałaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
no i dzięki niej mam w szafie więcej kolorowych ubrań ![]() Cytat:
![]() ![]() kiedy tata się dowie??JJJustynAAA my najczęściej kupujemy po prostu pieluchy, bo wiadomo, że tego zużywa się najwiecej ale widzę, że już zamówiliście prezent ![]() Mi się Millerowie podobali
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-30 o 13:03 |
|||
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja bym skargę złożyła w końcu nie może tak traktować pacjentów. Jeśli ma coś do Twojej lekarki to niech na niej się „wyżywa” a nie na Tobie .
Ramona ja chodze na NFZ i jeszcze mi się nie zdarzyło za cokolwiek płacić. Mycha jeszcze mdłości Cię męczą ?? współczuję kochana A mi się dziś śnił roczek Oskara i że on na tym roczku zaczął ładnie i wyraźnie liczyć do 8 ![]() Szałot zrobiony, ciasto Kubuś też , babeczki tak samo, potem tylko ogarnąć zimną płytę i gotowe Muszę jeszcze łazienkę posprzątać i TŻ musi poodkurzać , ale to jak Oskar wstanie. Ja się chyba zaraz położę z nim bo coś brzuszek mnie zaczął boleć
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
asiulka jeszcze Magdi ma na 19
moja mama ma urodziny 20 i cicho liczę na to, że może się uda a jak nie to chyba na 23 na urodziny teściówki haha
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti ja bym nie chciała i nie chcę aby trafiło w urodziny teściowej :P Mam termin na 12.05 a teściowa urodziny ma 15.05. I za chiny ludowe nie chcę urodzić 15!! :P
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka jak się zerwałam z jego objęć to o mało co nie nazwałam TŻta imieniem byłego, nic mu nie mówiłam
a co do jego taty to czekamy, aż trochę dojdzie do siebie, wczoraj był na badaniach i zobaczymy co mu tam wyszło Nikii narobiłaś się Kochana, to sobie odsapnij troszkę, mam nadzieję, że ból szybko przejdzie
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się zaziębiłam przedwczoraj
od wczoraj mam taki katar, a dziś to non stop kicham, juz mnie przepona zaczyna napierniczać ![]() Dobrze, że tempki nie mam, bo bym jak zombie chodziła, to już w ogóle bym nic nie zrobiła |
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Oskarem miałaś w terminie? w ogóle jak to wygląda w praktyce, od czego to zależy, że jedne weźmie wcześniej, a drugie później? Jak leżałam w szpitalu to porodówki zapchane były, a dziewczyny, które czekały na swoją kolej przeterminowane w większości o tydzień, półtora i zaczęłam się zastanawiać ![]() Ja jednak liczę, że urodzę przed 21 chciałabym mieć zodiakalnego byczka
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-30 o 13:14 |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj się narobiłam, dzis odpoczywam ![]() w sumie to mogłabym ogarnąć kuchnię - pozmywać fronty itd., ale nie chce mi się
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Ramona no to herbatka z cytrynką i do łóżka się wygrzewać
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti Oskara urodziłam 2 dni przed terminem co mnie bardzo cieszyło , bo termin miałam na 20.04 a teść urodziny 22.04 i przez większość ciąży słyszałam "urodzi się w urodziny dziadka , będzie prezentem dla dziadka itp" po x razie powiedziałam w duchu sobie "o NIE , tylko nie 22.04" i w sumie pamiętam że 16.04(poniedziałek) powiedziałam do TŻ "Oskar urodzi się w tą środę" no i tak sie stało.
Co do tego dlaczego niektóre rodzą przed terminem a dlaczego inne po to trudno odpowiedzieć. Po prostu dziecko jak jest gotowe to wyjdzie chociaż czasem trzeba pomóc w wywoływaniu jak jest dłużej po terminie. Np. moja chrześnica miała się urodzić 24.12 a urodziła się 3.11 więc dużo przed terminem. |
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Robaczki podczytuje Was czasem na tel, ale nie mam za b czasu na komputerek zeby spokojnie odpisac
![]() w ogole ostatnimi dniami mam taki sobie humor, juz niby 13 tydz i 5 dzien a ja w ogole nic nie czuje, nic mnie nie boli, nie wiem czy ja jestem jeszcze w ciazy Ramona Ty jestes mniej wiecej w tym samym dniu ciazy co ja, masz jakies "objawy"? ja nawet brzuszka nie mam.., takie tylko male wzdecie jakbyscidkam wszystkie brzuszki i maluszki
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
już się robi
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Natomiast moja znajoma urodziła naturalnie w 7. miesiącu ciąży - obydwoje chłopaków, nic jej nie dolegało w ciąży, tak więc co było powodem, nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Mnie trochę brzuch zaczęło być widać, tzn. powyżej pępka trochę się podniósł, choć i tak miałam na brzuchu trochę tłuszczu
|
||
|
|
|
#2903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży może tak być, że wszystkie jelita pracują wolniej, dla tego powinno się ograniczać smażone i ciężkie potrawy... Widocznie dla mnie to będzie za ciężkie... a TŻ właśnie podgrzewa ten gulasz i mnie zmusza do zjedzenia chociaż troszkę... pewnie się ugnę i zaraz znowu wam będę pisać że źle się czuję... a potem, że TŻ marudzi, że ma wolny dzień, a ja jak mu na złość nic nie chcę robić, ani z nim wyjść i tylko jęczę Cytat:
no, ale jakby nie było zareagowałaś prawidłowo! nie dałaś się smyrać byłemu!
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Nikii dzięki za odpowiedź
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Vampirko w sumie racja ja ostatnio umierałam przez ocenzurowaną zupę , teraz mam z nią na pieńku w ogóle zauważyłam, że nie pasuje mi większość z tego czym się objadałam przed ciążą np zajadałam piersi z kurczaka w różnej postaci, a teraz mnie odrzuciło, zjem bo zjem ale później umieram
|
#2905 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisze zawsze z telefonu i dlatego czasem:-D zdarzają się błędy;-) |
||||
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe nie czuję się z tym sama. Pojecia nie mam dlaczego eks mi się sni Może myśli albo co, kij to wie. Mały wstał, zjemy drugie danie i pójdziemy do sklepu po kilka rzeczy. Byliśmy rano na spacerze i lepiliśmy bałwana, śmiechu było, ze hohooh
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Prinsipessina
za myslenie !! Ja też nie mam żadnych objawów , ale w pierwszej ciąży tez się podobnie czułam . I proszę mi negatywnie nie myśleć !! ![]() Seleniti mam nadzieję że tak właśnie będzie z drugą dzidzią ;D pospałam 1h z Oskarem i brzuch już nie boli , a więc teraz czas ogarnąć włosy, dokończyć co nie co i gości. Tak więc dzisiaj się już żegnam kochane ![]() Miłego po południa i wieczorku
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze dlatego mam takie schizy ale miejmy nadzieje, ze wszystko jest ok!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Willa Smitha tam nie widziałam

i chodż tu człowieku na nfz. A dodam, że nie ma innego lekarza na nfz w moim mieście.

mogła swoje pretensje schować do kieszeni
a sama nie wiem czemu bo lubię komedie
było tam parę naprawdę śmiesznych momentów, ale ja w tym kinie nie mogłam usiedzieć
Śniło mi się, że zeszłam się z moim eks i on został u mnie na noc (bleeee) i nad ranem w rzeczywistości budził mnie mój TZ a ja na tej jawie myślałam, że to mój były i go biję na śpiocha po łapach i mówię taka wkurzona, żeby mnie nie dotykał, ten się przytulił, ja się wyrwałam, aż się obudziłam i przeżyłam szok
po tylu niepowodzeniach już musi być dobrze, do 3ech razy sztuka 
miałaś już tak wcześniej przy czerwonym mięsie?

dobrze go sobie wychowałaś 

a jak nie to chyba na 23 na urodziny teściówki haha
a TŻ się dobrze czuł? Może coś z samym mięsem było nie tak?