|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Co do samej przychodni i specjalistów - mam odmienne zdanie, zwłaszcza dot. specjalistów mojej choroby
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
kobitki znalazłąm fajną stronkę gdzie jest wykaz wszystkich blogów mamusiowo- dziciaczkowych
http://kinderkowo.blogspot.com/ |
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam zamiar jechać pio te szczoteczki elektryczne do Rosmanna i upiec sternik, ciekawe czy mi wyjdzie bo w ciąży cos pieczenie mi nie idzie Miłego dnia |
|
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Emilia a nie możesz iść na zwolnienie. Nie dadzą rady bez Ciebie w pracy?
Ramona to też pewnie zależy na kogo się trafi. Ja akurat miałam szczęście i po za wczorajszą wizytą to nie mam co narzekać. Pomarańcza co do szczoteczek elektrycznych to nie masz możliwości zamówienia np na all? Jest dwa razy taniej niż w Rossmannie czy innych sklepach. Ja tak kupowałam i za sprzęt, który w Rossmannie kosztował ponad 80 zł zapłaciłam 50. A że kupowałam od razu dwie to oszczędność była spora.
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nie będę już Was cytować bo wpadłam na chwilę ... i uciekam na śniadanie,bo tż robi ![]() Z Nim jest już lepiej ... tort dopiero będzie po południu . 3majcie się i miłego dnia
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Ramona_85;43953476]agus7ia
A tak z ciekawości - dostałaś skierowanie na toxo i co, nie płaciłaś za to badanie ? ![]() Mnie gin powiedział, że te badania czy pójdę prywatnie czy na fundusz na wizytę, i tak będę musiała pałcić, bo NFZ ich nie refunduje ![]() /QUOTE] Ja dostałam skierowanie na NFZ i nic nie płaciłam. |
|
|
|
#2858 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w sumie częściej ręcę kładę, żeby coś poczuć.Ale denerwuje mnie strasznie jak ktoś dotyka mojego brzucha. Nawet jak to robi tż. Cytat:
Ja miałam wczoraj zamknięcie miesiąca i w pn będzie kontynuacja, a rwało mnie w podbrzuszu i musiałam słuchać uwag osoby, której nie toleruję i która jak nikt inny, odkąd żyję na tym świecie- a żyję już długo , nie powodował u mnie takiej złości, wku**nia, z jednoczesnym politowaniem dla jej zachowania itp. Nie wiedziałam, że takie jednostki żyją... Dlatego chyba po porodzie nie wracam tam, chociaż pracę mam ciekawą ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
i chodż tu człowieku na nfz. A dodam, że nie ma innego lekarza na nfz w moim mieście.
|
|
|
#2859 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wiecie, chyba nie mogę jeść czerwonego mięsa Wczoraj zrobiłam taki pyszny gulasz, ze świeżego mięska i dosłownie umierałam, bo nie mogłam go przetrawić... od obiadku nic więcej nie jadłam, a jeszcze pół nocy umierałam, bo najwyraźniej nie mogłam go przetrawić Mieliśmy jeść go też dzisiaj, ale chyba zrobię sobie coś innego... Cytat:
![]() Cytat:
A wiecie, jak szłam do swojego gina pierwszy raz, to też tylko u niego było miejsce Też sie trochę bałam, że to taki do którego bez kija nie podchodź... ale okazało się, że chodziło o to, że po prostu był nowy w ośrodku, a lekarzem jest super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A promocja na kosmetyki się skończyła, za to jest teraz w promocji 250 innych produktów, w tym perfumy i szczoteczki elektryczne ![]() Cytat:
wyleż się, może choć trochę to pomoże
|
|
|
#2860 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uzupełniłam wiecie co także zapraszam.
|
|||
|
|
|
#2861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się z kawką już prawie wypitą ![]() Kurcze jakie mi się znowu głupoty dziś śniły - masakra!!!! A co najgorsze już któryś raz z kolei mój eks mi się śnił :niewiem: nie mam pojęcia dlaczego. Nie mam żadnego kontaktu z tym człowiek, w ogóle o nim nie myślę a tu takie coś :/ Cytat:
Cytat:
![]() Och nic trzeba zabrać się za przygotowanie obiadku, TZ dziś już zrobił zakupy a my z małym sobie spaliśmy )
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Ci lekarze juz całkiem rozumy pozjadali.
Nie ma co sie męczyć jak Wam lekarz nie odpowiada,macie prawo do zmiany. Jeszcze 17 dni do mojej wizyty tym razem będe sama bez mojego TŻ bo stwierdzilam że nie ma sesu jechać 1200km na wizytę skoro 20 tego i tak bedzie musiał byc tam spowrotem bo ma kurs ostatni
|
#2863 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za baba :/ wracaj szybko do swojego lekarza i u tej nigdy więcej się nie pokazuj!!!! Jednak nie wszyscy lekarze powinni nimi być Cytat:
bawcie się dobrze Cytat:
A my dziś obiadku nie musimy gotować, idziemy do teściów (teść to Andrzej) ale się objem znów hihiChciałam się pochwalić, że ostatnie moje przeczucia co do ruchów maluszka się potwierdziły pomarancza czy to Ty pisałaś o promocji na spodnie ciążowe w C&A? Do kiedy jest ?? |
|||||
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to zraziłam się do pieczenia, bo był okres, gdzie wszystko mi się paliło przy 150 stopniach po dosłownie 15 minutach Jak się okazało nawalił termostat i Bóg wie, ile tam było w środku ![]() No ale dopiero po jakimś czasie się skapnęłam, ze coś jest nie tak ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Tylko mam sporo znajomych z moją chorobą i leczą się w tej placówce własnie tylko ze względu na pakiety badań wykupione przez pracodawcę, natomiast specjaliści to dosłownie przykład tej pożal się boże pani doktor
|
||
|
|
|
#2865 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żebyś się nie przepracowała jednak za bardzo Cytat:
albo jakiś strój dyni na halloween (swoją drogą mogłam to sprzedać w tym roku na allegro, bo pewnie by poszło ładnie, a nawet metek od tego nie oderwałam). Dobrze, że mieliśmy dziedziczone używane Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a TŻ się dobrze czuł? Może coś z samym mięsem było nie tak?Hania śpi, mąż pojechał do fryzjera jutro się wybieramy na basen w końcu i musimy też skoczył do CH Hani kupić buty, bo te co kupiliśmy na zimę już są za małe chcę się też dzisiaj na spacerze przejść do pepco i jej kupić jakieś leginsy i bluzeczki, bo te co ma też się powoli robią ciasnawe także Hania oficjalnie przechodni z ostatniego rozmiaru niemowlęcego czyli 86 na pierwszy rozmiar dziecięcy czyli 92 W ogóle jak tak myślę o tych ciuchach to jestem przerażona, bo mamy schowane po Hance z 10 kartonów i ja się zastanawiam jak ja się w tym wszystkim odnajdę, mam nadzieję, ze pamiętam które mi najbardziej pasowały, bo te pewnie będę ponownie używać przy drugim bejbiku no i jednak jeśli chodzi o ubranka to lepiej byłoby gdybyśmy mieli córkę A dzisiaj mój tata dzwonił do kuzyna swojego i mówi, że u nas najprawdopodobniej będzie dziewczynka, bo jest 50 na 50 ja się go pytam jakim jest jego tok myślenia, a on mówi, że jakby chłopak był to już by było coś widać, a skoro 50/50 to dziewczyna musi być Wczoraj oglądaliśmy ten film World War Z, ale szczerze mówiąc średnio mi się podobał. Więcej się spodziewałam, przede wszystkim akcji jest dużo więcej w serialu o zombie, który oglądam Chcę też obejrzeć tą komedię We're the Millers, oglądała któraś z Was? Miłego dnia mamusie |
||||||
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jeszcze wymęczę do końca temat sukienki
przez noc sobie przeanalizowałam z czym będę ją nosić, no bo nie samą - trochę za zimno na krótki rękaw i stwierdziłam, że chyba jednak biorę tą niebieską czy tam chabrową
|
|
|
|
#2867 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2869 |
|
Raczkowanie
|
Ramona, a w jakim miescie korzystasz z lux medu. Ja jezdze do wawy i obecnie lecze sie u endokrynologa, bo rozumiem, ze o tej specjalizacji mowisz. Ten moj lekarz wydaje mi sie calkiem sensowny, choc nie powiem, zeby jakiegos zaawansowanego leczenia wymagala, wiec nie wiem jak sie sprawdza w powazniejszych przypadkach
Milersow tez polecam. swietna komedia
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-11-30 o 11:46 |
|
|
|
#2870 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odnośnie zombie to kiedys ogladaliśmy ale na prawde fajny, tylko nie pamietam kurcze tytułu: gł, rolę grał tam Brad Pitt... ============== ja juz posprzatałam, pranie zrobiłam wczoraj, więc dzisiaj z tym luz.... obiad zaplanowany , a ze słodkiego to upieke chyba kremówke. wiecorkiem do znajomych idziemy. MIŁEGO DNIA |
|
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Kasian w Twoim śnie było więcej akcji i wątków dodatkowych
Millerów oglądałam, fajny, brzuch mi na nim skakał jak się śmiałam.A tak w ogóle to witam wszystkie Mamusie (te nowe i te zawątkowane na maxa). U mnie z samopoczuciem tak różnie, czasem mam siłę żeby posprzątać większość szafek w kuchni (takie zrobiłam przemeblowanie, że Mąż nie może garnków znaleźć), a czasem jest taka masakra z modłami, że aż mnie cała klata boli od wysiłku a to już 16 tydzień, więc mogłoby się uspokoić. Ruchów chyba jeszcze nie czuję, albo nie chcę się nakręcać, że to to, a nie kiszki No i czekam z utęsknieniem na wizytę 20 grudnia (poproszę o dopisanie do listy) może Dzidek nie będzie taki wstydliwy jak ostatnio i się ujawni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie leze jeszcze a maz troche ogarnia tzn odkurza
ma wolne wiec caly dzionek razem chce dzisaj go gdzies wyciagnac zle zobaczymy bo narazie pada deszcz;( Na obiadek mam rybke , salateczke a dodatek moze frytki Dzisaj mój tata ma swieto bo ma na imie Andrzejek - Andreasek Chce mu taka mala niespodzianke zrobic mms ale zobacze czy sie uda Milego dzionka mamunie ♥♥♥♥
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyhaczyłam też spodnie na zaś
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Willa Smitha tam nie widziałam na szczęście Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie Millersów |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie chodzę do Lux-Medu, bo nie jestem z Wawy i u mnie nie ma tej przychodni ![]() Mam kilka osób z Wawy wśród znajomych i leczyli się w tej placówce - dokładnie której, nie przytoczę teraz, bo nasza rozmowa dot. lekarzy miała miejsce w marcu i po prostu nie pamiętam, nawet jakich konkretnie osób się tyczyło. Ale wbiła mi się w pamięć nazwa tej placówki, stąd skojarzyłam Postaram się poszukac w archiwum fb, o kogo wtedy dokładnie chodziło
|
|
|
|
|
#2877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Trzymam kciuki za maluszka :kciukiOjej Ale dobrze, że byłaś twarda sie upomniałaś o swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Tż będzie musiał to wszystko wlec spowrotem na 4piętro zawalimy sypalnie i odszukamy... Ale to po nowym rovu gdzieś ![]() My czekamy na Tżta po meczu przyjedzie i do domu wreszcie
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Emilka chodze do budynku compensy na alejach jerozolimskich do faceta. Nazwisko zaczyna sie na Ł. Ma dosc duzo pozytywnych opinii i na wizyte tez sie troche czeka.
Ramona mysle, ze tyle ile ludzi tyle opinii. Ale napewno mozna trafic na lekarzy z powolania a nie z przymusu. Asiulka faktycznie pomylily ci sie filmy. Ten z Willem i jego synem to 1000 lat po Ziemii. Faktycznie nudny i nic specjalnego. Ramona, akurat o tych lekarzach nic nie slyszalam, ale w lux medzie jest ich sporo wiec nic dziwnego
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-11-30 o 12:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

zawsze z ciuszków dla dzidzi można kupić coś neutralnego, co będzie pasować zarówno dziewczynce i chłopcu 
i chodż tu człowieku na nfz. A dodam, że nie ma innego lekarza na nfz w moim mieście.
. Mam nadzieje ze teraz uda mi sie mojego aniolka dotrzymac , tymbardziej , ze jestem w UK a tu z opieki nie jestem zbytnio zadowlona ....Na szczescie gdy dowiedzialam , sie o ciazy bylam akurat w polsce wiec zalapalam sie do ginekologa ktory przepisal mi leki na podtrzymanie duphaston , po ktorych mam nadzieje , ze doczekam sie szczesliwie swojej kruszynki

albo jakiś strój dyni na halloween (swoją drogą mogłam to sprzedać w tym roku na allegro, bo pewnie by poszło ładnie, a nawet metek od tego nie oderwałam). Dobrze, że mieliśmy dziedziczone używane 
a TŻ się dobrze czuł? Może coś z samym mięsem było nie tak?
Ale dobrze, że byłaś twarda sie upomniałaś o swoje