|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Uciekłam z zajęć i szbciej do piersi przystawiać bo zastój mi się zaczął robić
![]() Tż nawet sie do mnie odezwał ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
#426 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
![]() A to nie czasem jutro? ![]() Idzia, Mela i dla Waszych maluszków ![]() Dopiero 13 a ja czuje sie okropnie. A tu jeszcze całe pół dnia przede mną. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
MELA
![]() SURKA ![]() Hej. Jedziemy do moich rodziców. Ale będę Was czytać Myszki. Miłego dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#430 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
W tym problem, że nie pamiętam!
Też mam pizzę dziś na obiad. My z mężem swoją, a Małgosia swoją - właśnie zajada bo sama sobie zrobiła.
#432 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich naszych solenizantów NAJLEPSZEGO!!
Na imprezce było bardzo fajnie. Nagadałam się prawie ze wszystkimi, do tego miło było widzieć radość na swój widok i pytania, kiedy wrócę. ![]() Skylie: super, że mogliście sobie wyjść we dwoje! taki wieczór się przydaje. Samanta: przytulam Cie bardzo mocno, na pewno jesteś super mamą! Ona: fajna powierzchnia ![]() ![]() Idzia, Mela: tutaj pisałam po warsztatach odnośnie wprowadzania stałych pokarmów przy kp i glutenie: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post43805984 może was zainteresuje. Margosia: ooo proszę to bardzo silny i mobilny Glutek już jest. Ile ma wzrostu? Mąż z Igorkiem na spacerze, jutro mamy gości, więc idę ogarniać. Kocham tych moich facetów strasznie mocno!
#433 |
Zadomowienie
|
Mela,Surka-dla Waszych dziewczynek
![]() Życzenia składa im również Johny-dzisiaj pękło mu 15 tygodni ![]() Cynamonku-Adaś śliczny ![]() A ja bez humoru jestem,bo do teściowej na obiad jadę. Miłej soboty ode mnie i Jasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Ach to tak
![]() Cytat:
![]() Jaki pulchniutki już jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Tu jest fajne forum i o rozszerzaniu diety pisane. Łącznie z nowymi wytycznymi.
http://www.chusty.info/forum/showthr...5%84cem-6-m-ca
#437 |
Konto usunięte
|
Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad
![]() Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! ![]() Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() ![]() ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... ![]() I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... ![]() Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad ![]() Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! ![]() Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() ![]() ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... ![]() I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... ![]() Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] Tą służbę zdrowia to trzeba by po rozstrzelać i stworzyć od nowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
I wiecie co, moge nie spac jeszcze calymi miesiacami, moge odciagac mu gluty w nocy co godzine jak dzisiaj... Moge calymi dniami siedziec sama w domu, moge nigdzie nie wychodzic i z nikim sie nie spotykac... Moze mnie trafic jasna cholera, moge sie rozstac z tz bo juz coraz blizej tego..
Byleby tylko malutkiemu nic nie dolegalo i byl zdrowy !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
hej!
W ogole od czasu porodu strasznie sie opuscilam w wizazu, staram sie Was czytac na biezaco ale nie mam sil... jestem w domu caly dzien sama, wiec jak Maly spi to ja staram sie w domu ogarnac, a jeszcze moja praca mgr czeka na napisanie.... boje sie ze nie ogarne tego Co myslicie dziewczyny o chodzikach???? ja kompletnie nie wiem co kupic malemu na gwiazdke, no co kupujecie?? zadalam to pytanie wczesniej ale jeszcze wiekszosc z Was nie wiedziala :P mojemu mezowi chce kupic tablet z gps, macie moze??? jaki poleciacie?? tak do 400 bym chciala ![]() wczoraj bylam na zakupach -40% w hosue :P no i w sinasay jest -20% musze w necie spr cos dla siebie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad
![]() Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! ![]() Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() ![]() ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... ![]() I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... ![]() Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] kurcze ale masakra w tym kraju ![]() ![]() brawa dla jubilatów ![]() ![]() Karinka śpi już 2h!!! w dzień!!!! podejrzane ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() jaki fajny Jasiu ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- niech Anulka się wypowie ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Teso szlag może trafić człowieka. W tym kraju trzeba być lekarzem, księgowym, prawnikiem i cholera wie kim jeszcze, żeby się nie pogubić.
Znalazłam na tamtym forum ciekawy wpis: "Był rok 2007 i owa pediatra twierdziła, że głupotą jest podawanie glutenu (i to z najmniej wartościowego zboża jakim jest pszenica) właśnie w okolicach 5 m-ca życia, ponieważ białko zawarte w glutenie jest mocno drażniące, a akurat w tym czasie następuje gwałtowny skok rozwoju tkanki mózgowej, gdzie ten gluten najzwyczajniej w świecie przeszkadza. I oczywiście, że będzie tak, ze jednemu dziecku nic nie będzie, a drugi nabawi się problemów - co najmniej, gastrycznych. Poza tym celiaklia jako taka jest chorobą trwałą i wywołać ją mogą różne czynniki (od wrodzonych przez wadliwą antybiotykoterapię, aż po błędy dietetyczne). Nie można jej utożsamiać z nietolerancją glutenu (która jednak może do celiaklii prowadzić)."
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad ![]() Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! ![]() Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() ![]() ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... ![]() I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... ![]() Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] o matko jedyna ... no brak słów ![]() ![]() Cytat:
![]() Zabawki pobudzajace do raczkowania, czyli wałki itp tak, pchacze tak, ale chodziki NIE ! Dziewczyny kupiłam na all Grający uczacy z FP za 24,90 już z przesyłką, licytowałam dla zabawy, no ale zabawka fajna i tanio wyszło, więc ok ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-30 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
mamy, dostaliśmy
będziemy używać jak przyjdzie czas nie jestem ogromnym zwolennikiem, ale jak będę sama w domu to wolę mieć coś do pomocy w dźwiganiu: mata, karuzela, chodzik, bujacze, hustawka itp w każdym po 10 minut i bede wstanie umyc naczynia ![]() Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-30 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, co myślę? Myślę, żeby go sprzedać. Chcesz? ![]() ![]() Akurat dzisiaj go Misio dostał. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Tż kupił dzisiaj router i mamy internet na dwóch kompach, więc nie muszę już o niego żebrać, sasasa
![]() ![]() idzia widziałam wczoraj, że pytałaś czy pomimo zapaleń dalej karmię - tak ![]() ![]() perse mi też udało się przepędzić dziada szybko, dzięki bogu też skończyło się teraz tylko na mega bólu ![]() Chwalę się jakie pyszoty będę dziergać: http://www.mojewypieki.com/przepis/o...m-advocaatowym - fajny przepis bez pieczenia - foremki już zamówione ![]() ![]() Coś miałam jeszcze skrobnąć, ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- ![]() ![]() Na bazarku nie opchnęłaś?! ![]()
#447 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nadrobilam i już mam dość:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
teso okropne jest to, co piszesz. Ludzie niby uczeni, którzy powinni wzbudzać zaufanie tyle razy zawodzą na całej linii
![]() I mam nadzieję, że sytuacja z tżtem się poprawi. Ja naprawdę nie wiem, co się z tymi facetami dzieje. Momentami, zamiast wspierać i pomagać, tylko przeszkadzają
#449 | |||
Zakorzenienie
|
Teso trzymaj się, to straszne co napisałaś, ale wierzę, że będzie dobrze
![]() Kathe ja kupie pianinko jak jeszcze będzie w promocji. Stawiam na rozwijające zabawki. Cytat:
![]() Z kp powinno być ok, Piotrek ściągnął i po grudkach nie ma śladu tylko zastanawiam sie czy jutro iść na zajęcia, bedzie duże prawdopodobieństwo, że ponownie zacznie się robić Tż się poprawi bo czeka nas tydzień lekarzowy. Cytat:
![]() Ale strzał z tematem ![]() Cytat:
Super że macie router, my też kupiliśmy, ale coś tż mówił, że nie działa, a ja nie sprawdzałam Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Teso- no kurcze brak slow. I jak.zaufac lekarzowi? Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.