|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
|
|
|
|
#4922 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43956880]U mnie było bardzo podobnie. Na moich studiach na około 100 -110 osób, chyb 8 osób pochodziło z Krakowa, reszta z przeróżnych miast i wsi. (studia dzienne na uj, trudno było się dostać) Ja sama też nie pochodzę z Krakowa. I trochę pamiętam te rozkminy: gdzie studiują Krakusi, skoro nigdzie ich nie ma
[/QUOTE]jak to gdzie? w Warszawie ![]() Dziwi mnie gorączka zakupowa z okazji świąt, która już zaczęła się w listopadzie. Jeszcze chwila i będzie się zaczynać w lipcu
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-11-30 o 14:02 |
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale przecież nie chodzisz po kałużach, potężne ulewy też rzadko się zdarzają. Jak parę razy mi skapnie na laczki, to nie ma tragedii, w końcu buty są do chodzenia. Ja mam zamszowe i dobrze się mają, a ja ostatni raz chorowałam dwa lata temu :P
|
|
|
|
#4925 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
#4928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale faktycznie, u mnie też z Krakowa są 3 osoby, większość z okolic, kilka osób, w tym ja, z daleka.Ja gorączce się nie dziwię. Mnie nie byłoby stać, żeby wydać naraz na prezenty 100 czy więcej złotych, więc kupuję na raty - najpierw jedna rzecz, za dwa tygodnie druga... Ty chodzisz? Ja jakoś tylko po wilgotnych chodnikach... |
|
|
|
|
#4929 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4930 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. W krótszych też mu ładnie, no ale jak się ma taką twarz to można robić co się chce.
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-11-30 o 14:51 |
|
|
|
|
#4933 |
|
Konto usunięte
|
U mnie jest sporo tubylcow. I czasrm krew sie poleje w walce z przejezdnymi ktorzy placza krzycza tupia nozka i chca ustawiac caly rok egzaminy i zajecia pod ich widzimisie bo niektorzy musza co tydzien wracac do domu. Najlepsze jest to ze nie robia tego osoby ktore faktycznie maja kawalek tylko ludzie z okolicznych wiosek 40-50 km od uczelni. Wiec generalnie fight nieustanny i sama wsiadlam na dziewczyne ktora chciala dwa egzaminy i zaliczenie zrobic jednego dnia na poczatku sesji bo ona chce wrocic do domu. Delikatnie zasugerowalam ze albo studiuje i nie robi cyrkow w sesji ktora jest wolna od zajec wlasnie po to by miec egzaminy albo wraca do siebie na stale bo jej wycieczki pekaesem totalnie nikogo nie obchodza.
Historia jest dluga. |
|
|
|
#4934 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Mnie też dziwi, jak ludzie się zmieniają po przyjeździe do dużego miasta. Tacy ąę, imprezki, shopping, to tamto, nie pogada...
|
#4935 |
|
Konto usunięte
|
W grupie 15 osob. Tylko trzy przyjezdne. Czwarta ktora nie jest stad i tak kupila tu mieszkanie i osiadla na stale.
Qyjatkowa grupa bo w innych stosunek jest jeden do jednego. Ale ogolem wiecej jest miejscowych |
|
|
|
#4936 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4937 |
|
Konto usunięte
|
Przeciez to jest tragedia jesli nie wroci do domu w tygodniu. Studiowanie to tylko przerywnik pomiedzy podrozami do domu.
Jedna chciala przesunac popoludniowe zajecia z piatku na wolna srode bo uciekal jej popoludniowy pociag xDDDddDddd |
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zapytasz "co u ciebie?", to wszyscy taaacy zajęci, a wieczorem widzisz jak siedzą na fb do północy ![]() Dziwi mnie rzucanie się na darmowe bilety na wystawy jak osa na miód, a w normalny dzień wręcz wypowiadanie się o muzeach i ich pracy z pogardą. Ale trzeba iść i zabrać wejściówkę komuś komu naprawdę zależy i nie stać go na 25 zł, bo za darmo i żeby pochwalić się znajomym
|
|
#4939 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#4940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym miała kalosze, to pewnie szukałabym kałuż i też robiła tap tap tap ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2013-11-30 o 15:48 |
|||
|
|
|
#4941 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Mnie też się on podobał ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43955176] O, może odrobinę w Ville Valo, wtedy wydawał mi się taki mroczny [/QUOTE]O, ja w nim trochę też
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
omg...masakra....u mnei tez takie dzikusy sa....ogolnie to studiuje w malym miescie (jakies 115000mieszkancow) i ci przejezdni co zawsze odrazu po zajeciach biegna na pociag zawsze narzekaja, ze u nas w miescie nie ma nic do robienia a w sumie nigdy tu na weekend zostali.....
|
|
|
|
#4943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem tego, jak ktoś chce studiować dziennie w innym mieście to chyba liczył się z tym, że w tym mieście będzie spędzał większość czasu? Aaaa no i oczywiście na ostatnich zajęciach przed weekendem połowę miejsc zajmują walizki. Edytowane przez kas0 Czas edycji: 2013-11-30 o 19:17 |
|
|
|
|
#4944 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie na szczęście większość jest miejscowa więc możesz sobie wyobrazić jak leje się krew i jakie przyjemne słowa latają gdy zbierze ci się grupa spakowanych dziewic z biletem w ręce które płaczą i tupią "ale ja muszę to przełożyć kupiłam już bilet!!!!" A cała reszta mówi "cool story bro, my mamy pracę, drugie kierunki lub swoje prywatne plany, a ty po prostu kupiłaś bilet na godzinę w której wszyscy mają zajęcia. Naprawdę to twój osobisty problem" To wtedy dziewoja biegnie do prowadzącego i sama przesuwa zajęcia, uciekając z uczelni. Wtedy my idziemy do prowadzącego to odkręcać. Wtedy wszyscy dostajemy ochrzan że jesteśmy debilami ( i słusznie ). Najbardziej mnie bawi prawo veta Powiedzmy; nikomu nie jest na rękę egzamin pierwszego dnia sesji. Jedni nie chcą bo nie, inni mają wtedy egzamin na drugim kierunku, inni jeszcze zaliczają konsultacje. I 99% jest za tym by egzamin się w ten dzień nie odbywał. Przychodzi panienka która mówi "ale ja się nie zgadzam bo wracam do domku wtedy" I cały plan diabły wzięły, bo przecież WSZYSCY muszą być zadowoleni. Kij z demokracją, kij ze zdaniem większości. ONA JEST NA NIE BĄDŹMY KOLEŻEŃSCY I SZANUJMY SIĘ NAWZAJEM Czasami jak puszczam wiązankę to Liroy, Peja i Konkwista 88 razem wzięci mogliby się ode mnie uczyć. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
NIC TU NIE MA NIENAWIDZĘ TRAMWAJÓW FUJ FUJ FUJ I JESZCZE RAZ FUJ a my mamy mniejszy ruch i pośpiech u mnie na wsi jest tak sielsko nie ma takiego dymu mniej pijaków nie widuję tylu narkomanów wszędzie pijaństwo i rozwiązłość nie ma tu spokoju nie da się spać przy otwartym oknie ciągle słyszę jakąś karetkę jak próbuję się uczyć tragedia tragedia fuj fuj fuj!
|
||
|
|
|
#4945 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zwłaszcza, jeśli nie mieszka w jego pobliżu.Natomiast też nie rozumiem kłamania, że jest się z innej miejscowości. Jeśli ktoś wyśmiewa drugą osobę z powodu miejscowości, z której pochodzi, to jest to naprawdę żenada
|
|
#4946 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4947 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, ja tez pewnie nie wiem o wielu zmianach nazw na przyklad na Saskiej Kepie czy na Ursynowie. Ale ona akurat mieszkala od tego Ronda dwa rzuty kamieniem i udawala, ze oryginalnie jest z Zoliborza
A co do tego, ze mozna nie pamietac to zalezy jak sie w rodzinie mowi. Moj brat cioteczny ma obecnie 20 lat i tez mowi Babka bo u nas ta nazwa ciagle funkcjonuje. Moja babcia czasem sie myli i mowi do mnie "tam na Marchlewskiego" i ja wiem, ze mowi o Al. Jana Pawla II, chociaz mialam chyba ze dwa lata jak zmienili nazwe. Tak samo moi wolscy, zoliborscy i srodmiejscy znajomi nadal operuja nazwa Babka albo wiedza o co chodzi kiedy tak sie powie. |
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam super ludzi na studiach licencjackich. Sesja zawsze przechodziła jak po maśle, no i 80% były to zeróweczki. Na magisterce było nieco gorzej, bo zdarzały się samolubne panny, które za cały rok przesuwały bzdurny egzamin, bo...miały zarezerwowany lot zagraniczny :banghead:. Po prostu niektórzy powinni sto razy pomyśleć, zanim zdecydują się na studia. Jak ktoś jest tak nienormalny na uczelni, to aż strach z kimś takim pracować.
Dziwią mnie osoby, które patologicznie się spozniają na każde spotkanie. Szczególnie, że nie mieszkają na drugim koncu świata, tylko 10 minut piechotą. Potem marudzą, że im w pracy nie wychodzi. Ciekawe czemu? Czyżby pracodawcy nie lubili spóźnialskich? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hitem było jak na jednych zajęciach dziewczyny zrobiły zajęcia z edukacji regionalnej i opowiadały tradycje śląska cieszyńskiego, strój, główne zabytki w mieście. Byłyśmy na trzecim roku. Coś co każdy kto jest chociaż rok w mieście na studiach NA PEWNO widział, poznał, bo to jest wszystko w jednym miejscu i chcąc nie chcąc dojdzie się tam idąc choćby na Czechy. Po zajęciach na pytanie prowadzącej co ciekawego, plusy, minusy zajęć, koleżanka (taka typowa blondynka ze stereotypów ) odpowiada: "no ja na przykład bardzo dużo dowiedziałam się o mieście! Nawet nie wiedziałam, że na wzgórzu zamkowym (dobrze, że wiedziała, że coś takiego jest) jest rotunda albo różowy jeleń... I legenda o trzech braciach też nie była mi znana".No nie wiem czy to jej ignorancja czy moje przewrażliwienie, ale jak mieszkam w mieście przez trzy lata, do domu wracam co drugi weekend to jednak wiem coś więcej o mieście w którym studiuję, oprócz drogi z akademika na uczelnię i do kauflandu czy biedronki(teraz do lidla, bo jest bliżej). |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Taki suchar