|
|
#3991 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Żyję i mam się nieźle. Trochę mi się posypały plany na weekend, ale lubię swoje towarzystwo, więc nie płaczę w kącie. Wkręcam się coraz bardziej w treningi, chodzę do pracy i bronię się rękami i nogami, żeby się nie złamać i nie odezwać. Brakuje mi trochę adoracji i uwagi z jego strony i strasznie się męczę tym, że nadal nie wiem, co robić. Oczywiście, gdybym podjęła już decyzję na nie, byłabym z pewnością zdołowana, ale raczej bym przeżyła
Podejrzewam, że podświadomie trochę czekam na to, kiedy go znów zobaczę, bo taka perspektywa jest, nie ma co się oszukiwać.PewnaKa, Naomi - z jednej strony ta hiper-ostrożność, z drugiej myśl, a co jeśli jak idiotka nie daje nam szansy, która może być realna? Czasem chciałabym, żeby poczuł to, co ja czułam, kiedy skończył nasz związek. Edytowane przez cwany rogalik Czas edycji: 2013-11-30 o 16:40 |
|
|
|
#3994 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym pewnie w niektórych przypadkach była skłonna wrócić...raz, bo bawienie się w rozstania i powroty jest bez sensu. Jedna szansa, więcej nie. Tyle że u cwanego rogalika jeden powrót już był...
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem trzeba odpuścić... rzucić przeszłość w cholerę i iść dalej.
|
|
#3996 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
, ale jakbyś nie widziała w nim życiowego partnera na następne 30 lat? Z tego co piszesz, mam wrażenie, być może błędne, że Ty go wcale nie chcesz, no ale jak już jest, zabiega, obiecuje, no to się dajesz trochę wkręcić w tą zabawę. A tak właściwie to nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dalszego życia razem.
|
|
|
#3997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę, ciekawe jest to, co napisałaś, elve. To wygląda tak, jakbym w ogóle faceta nie potrzebowała. Jednak nie jest to do końca prawdą; lubię swoje życie, swoich znajomych i swoje pomysły, ale nie wyobrażam sobie być zawsze sama. Kiedy On jest obok, mam ochotę powiedzieć "zostań". Na zewnątrz tego nie pokazuję i ostatecznie te słowa wychodzą od Niego. Ostatnio powiedział mi - pojedźmy razem na weekend do X (to takie nasze miejsce z przeszłości, zabite dechami poza sezonem, gdzie można się wyciszyć i pobyć sam na sam). Wszystko we mnie krzyczało "tak! tak! zgadzam się!" A co zrobiłam? Nic, ewentualnie się uśmiechnęłam Jestem w stanie wyobrazić sobie dalsze życie z Nim, ale bez takich akcji. Jak czasem czytam historie małżeńskie z Wizażu, mam wrażenie, że nikomu nie wolno ufać. Wizaż zniszczył mi życie |
|
|
|
|
#3998 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, to wygląda tak, jakbyś jego nie potrzebowała.
Cytat:
i nie wyszło mu, brawo ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-11-30 o 17:09 |
|||
|
|
|
#3999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Mu na czymś zależy, jest wspaniały. Zna mnie i wie, gdzie urobić - jestem tego świadoma, bo ja znam Jego i powtarza cały schemat zdobywania mnie. Jestem jednak zdumiona tym, że Mu się chce tak płaszczyć! Kilkukrotnie mówiłam Mu, że nie, a On się trzymał strzępów nadziei. Mówię Mu wprost: ja się nie zmieniłam, chcę od faceta tego i tego. Nie zgodzę się na inny układ. A On na to idzie. W przeszłości wielokrotnie zdarzało Mu się strasznie dąsać. Robił też czasem coś, czego nienawidziłam (wie o tym, bo mnie szlag trafiał) - kiedy powiedziałam, że coś jest fajne, to olewał to, a jak dokładnie to samo powiedział ktoś z jego znajomych, opowiadał o tym, jak o fantastycznym pomyśle. Miałam wtedy ochotę go rozszarpać. Jeżeli był problem, ja inicjowałam rozmowy, On często kończył je wymawiając się zmęczeniem lub był w nich dość bierny. Do tej pory twierdzi, że wie, że problemy z komunikacją to jego wina. Obawiam się też, że może być mocno zapatrzony w siebie. Boję się, że zmiana takich zachowań to będzie ciężka praca i nie wiem czy On jest na to gotowy, czy Jego zapał jest słomiany. Jedno jest pewne - ja już tego nie zniosę. Jeśli chodzi o zaangażowanie i konkrety, to On na samym początku związku chciał razem mieszkać, to On chciał dzieci itd. Ja miałam zawsze wielki dystans, bo nie czułam się do końca bezpieczna, chociaż potrafi być skurczybyk cholernie czuły, troskliwy i pełen ciepła. |
|
|
|
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do niego wracałam 3 razy i za kazdym razem konczyło sie tak samo;(
już nie popełnie tego błędu. Nie dam się nabrac na te jego słodkie słowka o nie! aż ze kocham go nadal to juz inna sprawa, zapewne nigdy nie przestane.
|
#4002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez MM1234 Czas edycji: 2013-11-30 o 17:49 |
|
|
|
|
#4004 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Zależy mu, to robi co się da, żeby osiągnąć czego pragnie. Zwłaszcza że mówisz "nie", a potem i tak odbierasz telefon/spotykasz się, teraz nawet doszło co całowanka Wie że masz słabość i to wykorzystuje.Chcesz, to do niego wróć. Daj mu świadomość że jest ok, że uwierzyłaś, uśpiłaś swoją czujność, że się angażujesz, niech poczuje że nie jest już na cenzurowanym, niech się poczuje swobodnie. I obserwuj jego zachowanie wtedy To Ci pokaże czy jest wart planowania przyszłości. Obawiam się, że inaczej tego nie sprawdzisz i zawsze będziesz się zastanawiać czy przypadkiem nie przepadła Ci życiowa szansa Tylko to proces długofalowy, bo głupi nie jest, jeśli wszystko zacznie wracać do jego "normalności", to nie wcześniej niż 2-3 miesiące po wielkim come backu.
|
|
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
Nie wierzę . Będąc z nim uczyłam córkę jego siostry matematyki . Z jego siostrą miałam zawsze dobry kontakt i obiecałam że sprobuje ja uczyć . Jednak raz , że sie z nim rozstałam , a dwa , że nie mam czasu . Studiuje i pracuje . W dodatku mam też swoje życie. A dziś dostałam od niej esemesa , że szkoda gadać , bo podjełam sie czegoś a potem rezygnuje i że jak tylko jej brat mnie zostawił to przestałam uczyć ją a miała o wiele lepsze oceny jak z nia siedziałam . . . Chce mi się wyć . Człowiek starał sie być dobry i nikt tego nie doceni .
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ania033 Czas edycji: 2013-12-13 o 16:42 |
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię sarkazm ![]() Ciekawy pomysł z tym uśpieniem jego czujności. Tylko żal czasu, jeśli jest dupkiem i okaże się to po kilku m-cach. No dobra, medytuję dalej, nad udkiem z kurczaka dziękuję za pomoc!MM1234 Słaba akcja z tą siostrą. No jak można takich rzeczy nie kumać? |
|
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - skusiłam się na tarota od dziewczyny, którą poleciła mi moja siostra. Zadałam oczywiście pytanie o uczucia - ciekawa jestem czy się spełni...
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kryzys mam!
Było już tak dobrze,a tu nagle z niczego zaczęłam od wczoraj o nim myśleć! no czemu?!
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczymny. Mialam wczoraj pijacki wieczor z kolezankami. Spotkalam go przy barze jak przytulal inna. Niewiele myslac podeszlam i za☠☠☠***** mu w nos i chyba go rozbilam. Ooo!!! Zdrajca!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4013 | |
|
Raczkowanie
|
Wrrrrr o co kaman tym facetom??!!!! Moj ex wczoraj powiedział abym na niego nie czekała itp. a dzis obrażony śmiertelnie za to ze wczoraj pierwszy raz po 7 latach poszłam do klubu sie bawić !!!! No głupia juz jestem. Wyprowadził sie , zostawił , kazał nie czekać a teraz sceny....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko o co chodzi tym facetom. Wystrzelic ich w kosmos ehh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie swojego wystrzeliłam 2 tyg. temu
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
I bardzo dobrze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Zostało mi ostatnio zrobione okropne świństwo, którego niestety nie mogę wybaczyć po raz kolejny
. Znów przegrałam z kumplami, znów został na mnie podniesiony głos praktycznie bez powodu, pora się ewakuować. Od ostatniej nieprzyjmnej sytuacji się z nim nie kontatkowałam, on ze mną też nie (zostawił mnie w nocy u koleżanki, nawet się nie spytał potem jak stamtąd wróciłam ). Zastanawiam się, czy powinnam zachować klasę i poinformować go o definitywnym końcu, czy po prostu zapomnieć o wszystkim i nie kontaktować się z nim nigdy więcej?
|
|
|
|
#4018 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczęta kochane, jak andrzejki?
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Andrzejki spędzone w domu, ale bez płaczu i rozpamiętywania
![]() Wikolek - taki facet to nie facet!! :tuli:
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, koniec i zero kontaktu przez 2 tyg. ![]() Teraz zajmuję się sobą i czekam na to co będzie dalej
"W życiu nie zawsze jest kolorowo, dlatego powinniśmy się cieszyć z tego co mamy" Edytowane przez xXxMagdaLena Czas edycji: 2013-12-01 o 17:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Nie potrafili bez siebie funkcjonować, co nie oznacza, że poradzili sobie ze swoimi problemami i one prędzej czy później wrócą. Ale te powroty to dla innych, nie dla mnie
Nie umiałabym już nigdy, przenigdy zaufać eksowi