Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 16:19   #3991
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez cwany rogalik Pokaż wiadomość
Tydzień bez kontaktu
I jak Ci z tym psychicznie?
Stary 2013-11-30, 16:34   #3992
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Oj tak, to się widzi po wielu miesiącach. Jak ja się cieszę, że eks nie zdecydował się ze mną ożenić, ale miałabym beznadziejne życie

Ja dalej wierzę w powroty, ale takie po długim czasie, gdy obie strony miały szansę przemyśleć wszystko i jakoś się zmienić. Powroty po kilku miesiącach oznaczają dla mnie jedno - żadna z osób nie znalazła w danym czasie kogoś lepszego Nie potrafili bez siebie funkcjonować, co nie oznacza, że poradzili sobie ze swoimi problemami i one prędzej czy później wrócą. Ale te powroty to dla innych, nie dla mnie Nie umiałabym już nigdy, przenigdy zaufać eksowi Dlatego rozumiem Cię, cwany rogalik
ja także bym nie potrafiła już być z exem, właśnie dlatego,ze względu na zaufanie,skoro raz mnie ostawił i to z takiego powodu,to pewnie byłby to w stanie zrobić drugi raz,dlatego,nie, to byłaby tortura. Oczywiście tak sobie gdybam, a co by na prawdę się stało,to nie wiadomo,ale raczej o jego potrót do mnie jestem spokojna-czegoś takiego nie będzie

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:37   #3993
cwany rogalik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I jak Ci z tym psychicznie?
Żyję i mam się nieźle. Trochę mi się posypały plany na weekend, ale lubię swoje towarzystwo, więc nie płaczę w kącie. Wkręcam się coraz bardziej w treningi, chodzę do pracy i bronię się rękami i nogami, żeby się nie złamać i nie odezwać. Brakuje mi trochę adoracji i uwagi z jego strony i strasznie się męczę tym, że nadal nie wiem, co robić. Oczywiście, gdybym podjęła już decyzję na nie, byłabym z pewnością zdołowana, ale raczej bym przeżyła Podejrzewam, że podświadomie trochę czekam na to, kiedy go znów zobaczę, bo taka perspektywa jest, nie ma co się oszukiwać.

PewnaKa, Naomi - z jednej strony ta hiper-ostrożność, z drugiej myśl, a co jeśli jak idiotka nie daje nam szansy, która może być realna? Czasem chciałabym, żeby poczuł to, co ja czułam, kiedy skończył nasz związek.

Edytowane przez cwany rogalik
Czas edycji: 2013-11-30 o 16:40
cwany rogalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:38   #3994
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja bym pewnie w niektórych przypadkach była skłonna wrócić...raz, bo bawienie się w rozstania i powroty jest bez sensu. Jedna szansa, więcej nie. Tyle że u cwanego rogalika jeden powrót już był...
Stary 2013-11-30, 16:41   #3995
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym pewnie w niektórych przypadkach była skłonna wrócić...raz, bo bawienie się w rozstania i powroty jest bez sensu. Jedna szansa, więcej nie. Tyle że u cwanego rogalika jeden powrót już był...
I zapewne nie byłby on ostatnim powrotem...
Czasem trzeba odpuścić... rzucić przeszłość w cholerę i iść dalej.

Stary 2013-11-30, 16:42   #3996
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Żyję i mam się nieźle. Trochę mi się posypały plany na weekend, ale lubię swoje towarzystwo, więc nie płaczę w kącie. Wkręcam się coraz bardziej w treningi, chodzę do pracy i bronię się rękami i nogami, żeby się nie złamać i nie odezwać. Brakuje mi trochę adoracji i uwagi z jego strony i strasznie się męczę tym, że nadal nie wiem, co robić. Oczywiście, gdybym podjęła już decyzję na nie, byłabym z pewnością zdołowana, ale raczej bym przeżyła Podejrzewam, że podświadomie trochę czekam na to, kiedy go znów zobaczę, bo taka perspektywa jest, nie ma co się oszukiwać.
Wiesz że to brzmi jakby...jakby był Ci potrzebny jako adorator, taki teges szmeges, zapychacz czasu i dopieszczacz ego , ale jakbyś nie widziała w nim życiowego partnera na następne 30 lat?
Z tego co piszesz, mam wrażenie, być może błędne, że Ty go wcale nie chcesz, no ale jak już jest, zabiega, obiecuje, no to się dajesz trochę wkręcić w tą zabawę. A tak właściwie to nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dalszego życia razem.
Stary 2013-11-30, 16:58   #3997
cwany rogalik
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz że to brzmi jakby...jakby był Ci potrzebny jako adorator, taki teges szmeges, zapychacz czasu i dopieszczacz ego , ale jakbyś nie widziała w nim życiowego partnera na następne 30 lat?
Z tego co piszesz, mam wrażenie, być może błędne, że Ty go wcale nie chcesz, no ale jak już jest, zabiega, obiecuje, no to się dajesz trochę wkręcić w tą zabawę. A tak właściwie to nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dalszego życia razem.
No właśnie, to nie pierwszy powrót, tamto to był miesiąc przerwy na przemyślenia (tak, wiem, ktoś, kto kocha tak nie robi), a On już po tygodniu nie wytrzymał i wróciliśmy do siebie.

Kurczę, ciekawe jest to, co napisałaś, elve. To wygląda tak, jakbym w ogóle faceta nie potrzebowała. Jednak nie jest to do końca prawdą; lubię swoje życie, swoich znajomych i swoje pomysły, ale nie wyobrażam sobie być zawsze sama. Kiedy On jest obok, mam ochotę powiedzieć "zostań". Na zewnątrz tego nie pokazuję i ostatecznie te słowa wychodzą od Niego. Ostatnio powiedział mi - pojedźmy razem na weekend do X (to takie nasze miejsce z przeszłości, zabite dechami poza sezonem, gdzie można się wyciszyć i pobyć sam na sam). Wszystko we mnie krzyczało "tak! tak! zgadzam się!" A co zrobiłam? Nic, ewentualnie się uśmiechnęłam Boję się jak nie wiem co.

Jestem w stanie wyobrazić sobie dalsze życie z Nim, ale bez takich akcji. Jak czasem czytam historie małżeńskie z Wizażu, mam wrażenie, że nikomu nie wolno ufać. Wizaż zniszczył mi życie
Stary 2013-11-30, 17:08   #3998
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
To wygląda tak, jakbym w ogóle faceta nie potrzebowała.
Nie, to wygląda tak, jakbyś jego nie potrzebowała.
Cytat:
Ostatnio powiedział mi - pojedźmy razem na weekend do X (to takie nasze miejsce z przeszłości, zabite dechami poza sezonem, gdzie można się wyciszyć i pobyć sam na sam).
Ładna manipulacyjka i nie wyszło mu, brawo
Cytat:
Jestem w stanie wyobrazić sobie dalsze życie z Nim, ale bez takich akcji.
No dobra, to teraz mała analiza - znasz cholernika bardzo dobrze, wiesz jaki ma charakter, wiesz jaki jest jak czegoś chce, a jaki jak przychodzi szara codzienność - wierzysz, że kolejny powrót do niego byłby bez takich akcji? Za to z konkretami odnośnie wspólnego życia, planów? Pierwsza odpowiedź jaka Ci przychodzi do głowy.
Cytat:
Jak czasem czytam historie małżeńskie z Wizażu, mam wrażenie, że nikomu nie wolno ufać. Wizaż zniszczył mi życie
Dlatego bardzo często sięgam do postów szczęśliwych wieloletnich mężatek, które są "starymi" Wizażankami

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2013-11-30 o 17:09
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:37   #3999
cwany rogalik
Raczkowanie

Cytat:

No dobra, to teraz mała analiza - znasz cholernika bardzo dobrze, wiesz jaki ma charakter, wiesz jaki jest jak czegoś chce, a jaki jak przychodzi szara codzienność - wierzysz, że kolejny powrót do niego byłby bez takich akcji? Za to z konkretami odnośnie wspólnego życia, planów? Pierwsza odpowiedź jaka Ci przychodzi do głowy.
Dlatego bardzo często sięgam do postów szczęśliwych wieloletnich mężatek, które są "starymi" Wizażankami
Boję się, że On tak teraz naprawdę czuje i jest pełen zapału, a na dłuższą metę to się może pokruszyć. Do końca darzyliśmy się szacunkiem, ale mi brakowało bliskości we dwoje, bo On jest baardzo towarzyski i ciągle muszą być inni wokół.

Jak Mu na czymś zależy, jest wspaniały. Zna mnie i wie, gdzie urobić - jestem tego świadoma, bo ja znam Jego i powtarza cały schemat zdobywania mnie.
Jestem jednak zdumiona tym, że Mu się chce tak płaszczyć! Kilkukrotnie mówiłam Mu, że nie, a On się trzymał strzępów nadziei. Mówię Mu wprost: ja się nie zmieniłam, chcę od faceta tego i tego. Nie zgodzę się na inny układ. A On na to idzie.

W przeszłości wielokrotnie zdarzało Mu się strasznie dąsać. Robił też czasem coś, czego nienawidziłam (wie o tym, bo mnie szlag trafiał) - kiedy powiedziałam, że coś jest fajne, to olewał to, a jak dokładnie to samo powiedział ktoś z jego znajomych, opowiadał o tym, jak o fantastycznym pomyśle. Miałam wtedy ochotę go rozszarpać. Jeżeli był problem, ja inicjowałam rozmowy, On często kończył je wymawiając się zmęczeniem lub był w nich dość bierny. Do tej pory twierdzi, że wie, że problemy z komunikacją to jego wina. Obawiam się też, że może być mocno zapatrzony w siebie. Boję się, że zmiana takich zachowań to będzie ciężka praca i nie wiem czy On jest na to gotowy, czy Jego zapał jest słomiany. Jedno jest pewne - ja już tego nie zniosę.

Jeśli chodzi o zaangażowanie i konkrety, to On na samym początku związku chciał razem mieszkać, to On chciał dzieci itd. Ja miałam zawsze wielki dystans, bo nie czułam się do końca bezpieczna, chociaż potrafi być skurczybyk cholernie czuły, troskliwy i pełen ciepła.
Stary 2013-11-30, 17:43   #4000
MM1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Ciezko_jest, cześć wierz mi, ja też słyszałam takie teksty, wkurzało mnie takie niezdecydowanie. Nie wiedział, co będzie? Nie wiedział, co czuje? Teraz uważam, że po prostu od samego początku czuł,że nie będę nigdy tą jedyną, dlatego tak mówił

To teraz zacznij żyć. Ile czasu minęło? U mnie prawie 2 miesiące i już żyję bez niego, a myślałam, że będzie ciężko.

Dziewczęta i kobiety, taka byłam padnięta po całym tygodniu nowej pracy, że spałam dzisiaj do... 14.30!
Minęło 1,5 msc .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MM1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:43   #4001
_Angelina_
Wtajemniczenie

ja do niego wracałam 3 razy i za kazdym razem konczyło sie tak samo;(
już nie popełnie tego błędu. Nie dam się nabrac na te jego słodkie słowka o nie!
aż ze kocham go nadal to juz inna sprawa, zapewne nigdy nie przestane.
Stary 2013-11-30, 17:44   #4002
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
ja do niego wracałam 3 razy i za kazdym razem konczyło sie tak samo;(
już nie popełnie tego błędu. Nie dam się nabrac na te jego słodkie słowka o nie!
aż ze kocham go nadal to juz inna sprawa, zapewne nigdy nie przestane.
200%, że przestaniesz, choć teraz w to nie wierzysz
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:45   #4003
MM1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
Myćlę bardzooo podobnie!
kurcze,gdyby faktycznie facetowi zalezał,to najpierw by się starał, a nie "spróbujmy jeszcze raz" i co? wszystko nagle od tak wróci?! Bo wypowiedziało się magiczne słowa?! nieeee kiedyś wierzyłam w takie powroty,ale teraz stwierdzam,ze w 99% przypadków to nie ma po prstu szans przetrwać i jakoś funkcjonować.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

więc tak na prawdę on wyświadczył Ci przysługę, zrozumiesz to za jakiś czas.
Dużo osób mi tak mówi od rodziców po przyjaciółki . Tata mi powiedział , że gasłam w oczach . Schudłam w czasie tego związku 7 kilo. (nie odchudzałam sie i jestem zdrowa ) i wtedy też zaczęła się moja nerwica, lęki nawet przed spaniem samej w łóżku . Łączę to z tym związkiem , bo odkąd go nie ma moje lęki zniknęły całkowicie

Edytowane przez MM1234
Czas edycji: 2013-11-30 o 17:49
Stary 2013-11-30, 17:56   #4004
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jestem jednak zdumiona tym, że Mu się chce tak płaszczyć! Kilkukrotnie mówiłam Mu, że nie, a On się trzymał strzępów nadziei. Mówię Mu wprost: ja się nie zmieniłam, chcę od faceta tego i tego. Nie zgodzę się na inny układ. A On na to idzie.
A czemu piszesz o nim z dużej litery? Bóstwo jakieś?

Zależy mu, to robi co się da, żeby osiągnąć czego pragnie. Zwłaszcza że mówisz "nie", a potem i tak odbierasz telefon/spotykasz się, teraz nawet doszło co całowanka Wie że masz słabość i to wykorzystuje.

Chcesz, to do niego wróć. Daj mu świadomość że jest ok, że uwierzyłaś, uśpiłaś swoją czujność, że się angażujesz, niech poczuje że nie jest już na cenzurowanym, niech się poczuje swobodnie. I obserwuj jego zachowanie wtedy To Ci pokaże czy jest wart planowania przyszłości. Obawiam się, że inaczej tego nie sprawdzisz i zawsze będziesz się zastanawiać czy przypadkiem nie przepadła Ci życiowa szansa Tylko to proces długofalowy, bo głupi nie jest, jeśli wszystko zacznie wracać do jego "normalności", to nie wcześniej niż 2-3 miesiące po wielkim come backu.
Stary 2013-11-30, 18:46   #4005
MM1234
Raczkowanie

Nie wierzę . Będąc z nim uczyłam córkę jego siostry matematyki . Z jego siostrą miałam zawsze dobry kontakt i obiecałam że sprobuje ja uczyć . Jednak raz , że sie z nim rozstałam , a dwa , że nie mam czasu . Studiuje i pracuje . W dodatku mam też swoje życie. A dziś dostałam od niej esemesa , że szkoda gadać , bo podjełam sie czegoś a potem rezygnuje i że jak tylko jej brat mnie zostawił to przestałam uczyć ją a miała o wiele lepsze oceny jak z nia siedziałam . . . Chce mi się wyć . Człowiek starał sie być dobry i nikt tego nie doceni .

Stary 2013-11-30, 19:01   #4006
ania033
Raczkowanie

.

Edytowane przez ania033
Czas edycji: 2013-12-13 o 16:42
ania033 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 19:28   #4007
cwany rogalik
Raczkowanie

Cytat:
A czemu piszesz o nim z dużej litery? Bóstwo jakieś?

Zależy mu, to robi co się da, żeby osiągnąć czego pragnie. Zwłaszcza że mówisz "nie", a potem i tak odbierasz telefon/spotykasz się, teraz nawet doszło co całowanka Wie że masz słabość i to wykorzystuje.

Chcesz, to do niego wróć. Daj mu świadomość że jest ok, że uwierzyłaś, uśpiłaś swoją czujność, że się angażujesz, niech poczuje że nie jest już na cenzurowanym, niech się poczuje swobodnie. I obserwuj jego zachowanie wtedy To Ci pokaże czy jest wart planowania przyszłości. Obawiam się, że inaczej tego nie sprawdzisz i zawsze będziesz się zastanawiać czy przypadkiem nie przepadła Ci życiowa szansa Tylko to proces długofalowy, bo głupi nie jest, jeśli wszystko zacznie wracać do jego "normalności", to nie wcześniej niż 2-3 miesiące po wielkim come backu.
Ee, piszę czasem z dużej, czasem z małej, bo nie mogę się zdecydować czy go szanuję. No dobra, to tylko "on".

Lubię sarkazm

Ciekawy pomysł z tym uśpieniem jego czujności. Tylko żal czasu, jeśli jest dupkiem i okaże się to po kilku m-cach. No dobra, medytuję dalej, nad udkiem z kurczaka dziękuję za pomoc!

MM1234 Słaba akcja z tą siostrą. No jak można takich rzeczy nie kumać?
Stary 2013-11-30, 19:33   #4008
chochelka91
Raczkowanie

Dziewczyny - skusiłam się na tarota od dziewczyny, którą poleciła mi moja siostra. Zadałam oczywiście pytanie o uczucia - ciekawa jestem czy się spełni...
chochelka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:03   #4009
pewnaKa
Zadomowienie

Dziewczyny kryzys mam!
Było już tak dobrze,a tu nagle z niczego zaczęłam od wczoraj o nim myśleć! no czemu?!

Stary 2013-12-01, 12:22   #4010
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny kryzys mam!
Było już tak dobrze,a tu nagle z niczego zaczęłam od wczoraj o nim myśleć! no czemu?!
Zdarza się
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:41   #4011
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny kryzys mam!
Nie bądź dla siebie taka surowa,byliście razem wiele lat,to normalne,że czasem pojawia się w Twoich myślach
Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:14   #4012
_Angelina_
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczymny. Mialam wczoraj pijacki wieczor z kolezankami. Spotkalam go przy barze jak przytulal inna. Niewiele myslac podeszlam i za☠☠☠***** mu w nos i chyba go rozbilam. Ooo!!! Zdrajca!!

Stary 2013-12-01, 14:24   #4013
japo35
Raczkowanie

Wrrrrr o co kaman tym facetom??!!!! Moj ex wczoraj powiedział abym na niego nie czekała itp. a dzis obrażony śmiertelnie za to ze wczoraj pierwszy raz po 7 latach poszłam do klubu sie bawić !!!! No głupia juz jestem. Wyprowadził sie , zostawił , kazał nie czekać a teraz sceny....

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczymny. Mialam wczoraj pijacki wieczor z kolezankami. Spotkalam go przy barze jak przytulal inna. Niewiele myslac podeszlam i za☠☠☠***** mu w nos i chyba go rozbilam. Ooo!!! Zdrajca!!

No i dobrze mu tak :P

japo35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:38   #4014
_Angelina_
Wtajemniczenie

Matko o co chodzi tym facetom. Wystrzelic ich w kosmos ehh

Stary 2013-12-01, 15:51   #4015
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Ja właśnie swojego wystrzeliłam 2 tyg. temu
Stary 2013-12-01, 16:28   #4016
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXxMagdaLena Pokaż wiadomość
Ja właśnie swojego wystrzeliłam 2 tyg. temu
I bardzo dobrze

Stary 2013-12-01, 16:45   #4017
Wikolek
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny! Zostało mi ostatnio zrobione okropne świństwo, którego niestety nie mogę wybaczyć po raz kolejny . Znów przegrałam z kumplami, znów został na mnie podniesiony głos praktycznie bez powodu, pora się ewakuować. Od ostatniej nieprzyjmnej sytuacji się z nim nie kontatkowałam, on ze mną też nie (zostawił mnie w nocy u koleżanki, nawet się nie spytał potem jak stamtąd wróciłam ). Zastanawiam się, czy powinnam zachować klasę i poinformować go o definitywnym końcu, czy po prostu zapomnieć o wszystkim i nie kontaktować się z nim nigdy więcej?
Wikolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 16:52   #4018
201611031605
Konto usunięte

Dziewczęta kochane, jak andrzejki?
201611031605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 16:59   #4019
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mevoykaa Pokaż wiadomość
Dziewczęta kochane, jak andrzejki?
Andrzejki spędzone w domu, ale bez płaczu i rozpamiętywania

Wikolek - taki facet to nie facet!!
:tuli:

Pendulum - 30.11.2013r.-14.02.2015r.
Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Zdjęty aparat - 09.06.2018r.
nnatalkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 17:04   #4020
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wikolek Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Zostało mi ostatnio zrobione okropne świństwo, którego niestety nie mogę wybaczyć po raz kolejny . Znów przegrałam z kumplami, znów został na mnie podniesiony głos praktycznie bez powodu, pora się ewakuować. Od ostatniej nieprzyjmnej sytuacji się z nim nie kontatkowałam, on ze mną też nie (zostawił mnie w nocy u koleżanki, nawet się nie spytał potem jak stamtąd wróciłam ). Zastanawiam się, czy powinnam zachować klasę i poinformować go o definitywnym końcu, czy po prostu zapomnieć o wszystkim i nie kontaktować się z nim nigdy więcej?
Ja miałam podobną sytuację i co , koniec i zero kontaktu przez 2 tyg.
Teraz zajmuję się sobą i czekam na to co będzie dalej

Edytowane przez xXxMagdaLena
Czas edycji: 2013-12-01 o 17:05
xXxMagdaLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości