Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 14:09   #3721
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mi wlasnie zadzwonila mama ze jedzie na IP bo podejrzewa ze ma krztusiec
Matko Ja zejde w tym tygodniu na zawał !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lepiej żeby sprawdziła daj poźniej znać czego sie dowiedziała
Stary 2013-11-30, 14:12   #3722
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Dzien dobry. Wyspalam sie!! Hurra. Drugi raz od urodzenia Olci nie zasypiam na siedzaco )
Mala wciaz nie bardzo odroznia dzien od nocy i najwieksza aktywnosc przejawia miedzy 23 a 2-3:00 w nocy
Ja wtedy z nia siedze, bo tz pomaga mi bardzo w ciagu dnia i wiem, ze jak bedzie niewyspany to bedzie mniej uzyteczny
Wprawdzie trzy razy wstawalam do malej, potem nakarmilam o 8:00 i tz dalnam jeszcze pospac zabierajac pierworodna na dol, dzieki czemu jestem wypoczeta i po raz lierwszy od kilku dni nie boli mnie glowa
Olcia troche nam wariuje. Od dnia porodu nie chce spac sama. W szpitalu tez sie po kilku godzinach poddawalam i wkoncu ja bralam do siebie...
Od przedwczoraj spie na kanapie na dole i ucze mala spac w koszu. Slodko jest miec maluszka obok siebie w ńocy ale wtedy juz zupelnie sie nie wysypiam bo leze jak trusia i boje sie ruszyc...poza tym chce byc fair dla Zuzi. Ona zasypiala zawsze u siebie, czasem ja bralismy w srodku nocy jak zle spala.
Zuzziak trzymam kciuki, zeby wszystko wrocilo do normy.
Mya ja na poczatku nie mialam mleka przez jakies 3-4 dni. Ola ladnie ssala ale nie bylo co. Ciagnela, ciagnela i nic. Musieli dokarmiac mm bo bardzo jej spadl cukier. Dwa dni od porodu byla 200g lzejsza. Jak pojawilo sie mleko odzyskala straxona wage z 50 gr nadwiazka. W szesc dni po porodzie wazyla o 50 gr wiecej niz w dniu porodu. Ale w sumie przystawialam ja do piersi caly czas, przez co mialam uszkodzone sutki, ale mleko sie pojawilo. I to bardzo duzo. Teraz wszystko zalewam w domu haha. Cycuchy juz tez prawie sie wygoily - pomogl mi krem Lansinoh z lanolina...teraz zdarza mi sie, ze mala jest najedzona po kilku minutach ssania z jednego cycusia i z drugiego sciagam troche bo mnie boli i jest twardy - po trzech minutach mam 80-100ml sciagniete i wciaz sporo mleka...
Trelentrzymam kciuki za mame
Co do porodu - rzeczywiscie bylam bardzo spokojna i wyluzowana. Babki na sali spogladaly na mnie ze zdziwieniem - zwlaszcza jak pisalam ze znajomymi i smialam sie w glos bo sie mnie zarty trzymaly...ale wiedzialam co mnie czeka, znalam procedury (4 operacja tam na dole), wiedzialam po kolei co sie bedzie dzialo...no i wszystko bylo zaplanowane, nie bylo to emergency. Poza tym sposob w jaki mnie traktowano, odnoszono sie do mnie - cod, miod i orzeszki
Beatka zeby sie szybko poprawilo
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:15   #3723
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy istnieje takie coś jak depresja przedporodowa, bo jak istnieje to chyba mnie to spotkało
A wczoraj jeszcze miałam dobry nastrój...
\

Jeśli istnieje to ja na pewno ją mam, już ze 3x ofukałam męża bez powodu i powiedziałam że mnie wku........ia, w dodatku powiedziałam to przy dzieciach i teraz mam wyrzuty sumienia bo albo to hormony albo diabeł jakiś mnie opętał. W ogóle to mogłabym go dziś zabić a nic mi nie zrobił.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:54   #3724
aaby
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
My zyjemy ale tak nam dni leca ze nie wyobrazalam sobie, ze doba moze sie tak skurczyc!

Gratuluje nowym mamusiom a za wszystkie dwupaki trzymam kciuki!
ktosiula - moge sobie tylko wyobrazic jak wkurzajace jest takie oczekiwanie, ale uwierz, ze mimo iz kocham tego mojego Kurczaka nad zycie, to czasem teskno mi jest za ostatnimi tygodniami ciazy... Pod wzgledem jedzenia, pod wzgledem wolnego czasu, pod wzgledem wyjscia chocby do glupiego sklepu. Takze celebruj kazda chwile

Niestety czytam Was na telefonie a tu nie pokazuje mi zadnych zdjec wiec nie widzialam Waszych pociech

U nas ok. W poniedzialek bylam z mala u pediatry bo tydzien temu w sobote dostala wysypki na szyi, a w pn rano juz byla kaszka na brzuszku i nozkach. Lekarka powiedziala ze jest to cos potowkopodobnego ale na tle alergicznym. Choc prawde mowiac nie do konca przekonuje mnie ta lekarka wiec tez mam watpliwosci co do jej diagnozy. W kazdym razie odstawilam nabial i czekam
Poza tym na buzi nie ma juz tych czerwonych tradzikowych wypryskow ale za to ma skore bardzo sucha, luszczaca sie, az sie swieci. W dotyku taka nieprzyjemna skorupka
Znajoma mowila ze u jej coreczki byly te same objawy w prawie identycznym czasie i to byla alergia. Bidulka taka wysypana
Buzie smaruje kremem natluszczajacym allerco.
anulka, a co Tobie powiedzial alergolog? Jak nie alergia to co?
Trele, u nas tez na zimnie buzia wyglada lepiej

Poza tym jakos leci.
Wczoraj bylismy u znajomych, bardzo fajnie minal wieczor. Ale sam wyjazd to byl koszmar. Wychodzilismy prawie 2h bo mala a to nie dojadla, a to pielucha, a to krzyk bez przyczyny. Myslalam ze oszaleje. Mialam juz tak dosc ze mialam ochote zadzwonic ze nie przyjedziemy. I jak w samochodzie krotko po wyjezdzie plakala to mialam ochote zatknac uszy. A potem poplakalam sie ze zlosci na sama siebie. Ale naprawde mialam dosc, jakas kumulacja...
Wrocilismy po 23, mala zasnela w samochodzie wiec ja odlozylismy i ja bez mycia polozylam sie z nadzieja przespania chociaz godzinki. Z przerazeniem zerwalam sie po 4! Tak dlugo Nina spala. Chyba tez odsypiala ciezki dzien.
W ogole ostatnio w dzien prawie nie spi, w dodatku je co godzine-poltorej. Dobrze ze w nocy budzi sie co 3-4h.
Takze jestem zmeczona, przyznaje.
Spacery to tez meka. Wychodzimy na spacer dobre pol godziny bo ciagle ja trzeba uspokajac. A sam spacer niewiele dluzszy bo jest ryk. Ale staram sie wyjsc codziennie zeby troche powietrza zlapala. I ja tez...
Przynajmniej poki temp na plusie i nie ma zasp.

Co do chrzcin - my bedziemy robic w lokalu bo nie mamy tyle miejsca. Z reszta nie chcialabym latac wokol gosci a tez nie chcialabym zrzucac tego na mamy. Za dwudaniowy obiad, zakaski, deser, kawe i napoje placimy 80zl/os. A tez male miasteczko... A chrzciny plajujemy w styczniu...

Przepraszam za brak polskich liter ale pisze z telefonu.
Milego dnia!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 15:04   #3725
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Wyspalam sie!! Hurra. Drugi raz od urodzenia Olci nie zasypiam na siedzaco )
Mala wciaz nie bardzo odroznia dzien od nocy i najwieksza aktywnosc przejawia miedzy 23 a 2-3:00 w nocy
Ja wtedy z nia siedze, bo tz pomaga mi bardzo w ciagu dnia i wiem, ze jak bedzie niewyspany to bedzie mniej uzyteczny
Wprawdzie trzy razy wstawalam do malej, potem nakarmilam o 8:00 i tz dalnam jeszcze pospac zabierajac pierworodna na dol, dzieki czemu jestem wypoczeta i po raz lierwszy od kilku dni nie boli mnie glowa
Olcia troche nam wariuje. Od dnia porodu nie chce spac sama. W szpitalu tez sie po kilku godzinach poddawalam i wkoncu ja bralam do siebie...
Od przedwczoraj spie na kanapie na dole i ucze mala spac w koszu. Slodko jest miec maluszka obok siebie w ńocy ale wtedy juz zupelnie sie nie wysypiam bo leze jak trusia i boje sie ruszyc...poza tym chce byc fair dla Zuzi. Ona zasypiala zawsze u siebie, czasem ja bralismy w srodku nocy jak zle spala.
Zuzziak trzymam kciuki, zeby wszystko wrocilo do normy.
Mya ja na poczatku nie mialam mleka przez jakies 3-4 dni. Ola ladnie ssala ale nie bylo co. Ciagnela, ciagnela i nic. Musieli dokarmiac mm bo bardzo jej spadl cukier. Dwa dni od porodu byla 200g lzejsza. Jak pojawilo sie mleko odzyskala straxona wage z 50 gr nadwiazka. W szesc dni po porodzie wazyla o 50 gr wiecej niz w dniu porodu. Ale w sumie przystawialam ja do piersi caly czas, przez co mialam uszkodzone sutki, ale mleko sie pojawilo. I to bardzo duzo. Teraz wszystko zalewam w domu haha. Cycuchy juz tez prawie sie wygoily - pomogl mi krem Lansinoh z lanolina...teraz zdarza mi sie, ze mala jest najedzona po kilku minutach ssania z jednego cycusia i z drugiego sciagam troche bo mnie boli i jest twardy - po trzech minutach mam 80-100ml sciagniete i wciaz sporo mleka...
Trelentrzymam kciuki za mame
Co do porodu - rzeczywiscie bylam bardzo spokojna i wyluzowana. Babki na sali spogladaly na mnie ze zdziwieniem - zwlaszcza jak pisalam ze znajomymi i smialam sie w glos bo sie mnie zarty trzymaly...ale wiedzialam co mnie czeka, znalam procedury (4 operacja tam na dole), wiedzialam po kolei co sie bedzie dzialo...no i wszystko bylo zaplanowane, nie bylo to emergency. Poza tym sposob w jaki mnie traktowano, odnoszono sie do mnie - cod, miod i orzeszki
Beatka zeby sie szybko poprawilo
Dziękuję kochana, duzo mi pomagają takie info. Ulka teraz dostaje cycusia i ssie ale babeczka kaze mi odciagnac pokarm i dokarmic strzykawka, aby zoladek sie nie skurczyl

Ktosiula mozna kiec przedporodowa depresje... ja miałam ... a teraz jest super

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 15:34   #3726
acelinka
Zakorzenienie

hej kochane

widziałam że pisałyście o chrzcinach, my zrobimy w lokalu. Roczek Natalki zrobiłam w domu z całą rodzinką i to była masakra, taka ilośc ldzi w naszym mieszkaniu, wokół biegające dzieciaki za chrzciny Natalki w lokalu płaciłam jakoś 750 zł a ten roczek cenowo nie wyszedł dużo taniej i do tego urobiłam się po pachy. Od tej pory urodziny robimy na dwa razy - jeden dzień nasze rodzeństwo z dziećmi, drugiego dnia nasi rodzice i dziadkowie, na spokojnie no a chrzest w lokalu.
A planujemy 5 stycznia, chciałam w świętaale nie chce mi się z tym wszystkim gonić, chrzestni jeszcze nie wybrani

aaby mam nadzieję że dojdziecie z czego to uczulenie

trele, jak mama?

rusałko ja też staram się odkładac Lenke do kołyski, ale nie raz w nocy kapituluje. Ona w dzień to aniołek, a w nocy to jakby ja ta kołyska parzyła, na nazej poduszce zasypia w sekunde

Newtrend, była w zusie wczoraj, oni mnie rozbrajają, okazało się że w dwóch działąch mają wpisane różne dane co do mojego L4, jakby nie mogło to przechodzić z jednego działu do drugiego bajzel jak nie wiem. Mam nadzieje że z Twoim macierzyńskim nie będa się tak obijac bo zwariować można

jakkiś zły biometr jest chyba, ja dziś nie miałam ochoty wychodzić z łóżka mimo że Lenka ładnie spała w nocy i powinnam być wyspana.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 15:42   #3727
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
My zyjemy ale tak nam dni leca ze nie wyobrazalam sobie, ze doba moze sie tak skurczyc!

Gratuluje nowym mamusiom a za wszystkie dwupaki trzymam kciuki!
ktosiula - moge sobie tylko wyobrazic jak wkurzajace jest takie oczekiwanie, ale uwierz, ze mimo iz kocham tego mojego Kurczaka nad zycie, to czasem teskno mi jest za ostatnimi tygodniami ciazy... Pod wzgledem jedzenia, pod wzgledem wolnego czasu, pod wzgledem wyjscia chocby do glupiego sklepu. Takze celebruj kazda chwile

Niestety czytam Was na telefonie a tu nie pokazuje mi zadnych zdjec wiec nie widzialam Waszych pociech

U nas ok. W poniedzialek bylam z mala u pediatry bo tydzien temu w sobote dostala wysypki na szyi, a w pn rano juz byla kaszka na brzuszku i nozkach. Lekarka powiedziala ze jest to cos potowkopodobnego ale na tle alergicznym. Choc prawde mowiac nie do konca przekonuje mnie ta lekarka wiec tez mam watpliwosci co do jej diagnozy. W kazdym razie odstawilam nabial i czekam
Poza tym na buzi nie ma juz tych czerwonych tradzikowych wypryskow ale za to ma skore bardzo sucha, luszczaca sie, az sie swieci. W dotyku taka nieprzyjemna skorupka
Znajoma mowila ze u jej coreczki byly te same objawy w prawie identycznym czasie i to byla alergia. Bidulka taka wysypana
Buzie smaruje kremem natluszczajacym allerco.
anulka, a co Tobie powiedzial alergolog? Jak nie alergia to co?
Trele, u nas tez na zimnie buzia wyglada lepiej

Poza tym jakos leci.
Wczoraj bylismy u znajomych, bardzo fajnie minal wieczor. Ale sam wyjazd to byl koszmar. Wychodzilismy prawie 2h bo mala a to nie dojadla, a to pielucha, a to krzyk bez przyczyny. Myslalam ze oszaleje. Mialam juz tak dosc ze mialam ochote zadzwonic ze nie przyjedziemy. I jak w samochodzie krotko po wyjezdzie plakala to mialam ochote zatknac uszy. A potem poplakalam sie ze zlosci na sama siebie. Ale naprawde mialam dosc, jakas kumulacja...
Wrocilismy po 23, mala zasnela w samochodzie wiec ja odlozylismy i ja bez mycia polozylam sie z nadzieja przespania chociaz godzinki. Z przerazeniem zerwalam sie po 4! Tak dlugo Nina spala. Chyba tez odsypiala ciezki dzien.
W ogole ostatnio w dzien prawie nie spi, w dodatku je co godzine-poltorej. Dobrze ze w nocy budzi sie co 3-4h.
Takze jestem zmeczona, przyznaje.
Spacery to tez meka. Wychodzimy na spacer dobre pol godziny bo ciagle ja trzeba uspokajac. A sam spacer niewiele dluzszy bo jest ryk. Ale staram sie wyjsc codziennie zeby troche powietrza zlapala. I ja tez...
Przynajmniej poki temp na plusie i nie ma zasp.

Co do chrzcin - my bedziemy robic w lokalu bo nie mamy tyle miejsca. Z reszta nie chcialabym latac wokol gosci a tez nie chcialabym zrzucac tego na mamy. Za dwudaniowy obiad, zakaski, deser, kawe i napoje placimy 80zl/os. A tez male miasteczko... A chrzciny plajujemy w styczniu...

Przepraszam za brak polskich liter ale pisze z telefonu.
Milego dnia!

o dokładnie...ja wciąż to sobie powtarzam, dlatego może tylko chwilami mam gorszy nastrój

teraz siedzę z kawką, czekoladą i ulubioną muzyką...wieczorem jakiś film z M., chipsy i kolacyjka

trzeba się cieszyć tym co jest
Stary 2013-11-30, 15:44   #3728
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
Udało się ze zwolnieniem Dostałam od internisty do 06.12 - a jeśli do tej pory młoda sama nie postanowi wykluć się, to i tak wtedy się już zgłoszę do szpitala. Ale mam nadzieję, że indukcja nie będzie konieczna i że jednak moje dziecko się opamięta i samo wyjdzie.
super ze zwolnieniem

halo wyyyychodź lalunio
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Usypiam Jaska suszarka i sie przy okazji grzeje bo zimno

hehhe tez zawsze mam radoche że suszarka grzeje pokój dodatkowa
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mya nie poddawaj sie ! Trzymam kciuki za cycolenie

Siedze sobie u moich rodzicow. Zostawiam dzis mlodego i urzadzamy sobie z Damianem romantyczny wieczor . Jas sie rozbrykal i nie w glowie mu spanie a jak cudnie gaworzy

to miłego wieczoru!

gaworzenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jeju jeszcze 6dni do pełnego 40tc i 8dni do tp. Jutro mamy kolędę i musze pogadac z księdzem by przyszedł do nad na samym końcu (zaczynają od mojej klatki, jesyem 3 mieszkaniem),a do 18 hestem sama z córka i wolałabym by mąż byl też a ma szkole i musi byc.

Powoli koncze pierwsza partie sprzątania i jedziemy do mojej babci. Tn ja jadw z mala i mama i bratem :p

Wczoraj mnue w kasie przypuścili takie małżeństwo, ale zaraz kasjerka zawołała ze mam bez kolejki podejść
Ostatnio sie wcisnelam, klienci nie byli zadowoleni :p
ja mam kolęde w mikołajki, w tym roku mam na samym końcu ale i tak wątpie że tż zdąrzy wrócić z pracy. W tamtym roku miałam jako pierwsza kolęde to nie było ani mnie ani tż tylko moja mama z natalką kolęde przyjęła
Cytat:
Po tym ze ostatnie dwa dni rano miała gorzej I gorzej.
Wczoraj wieczorem przewietrzylismy sypialnie I zbilismy temperature z 22 na 20.
Dzis jej buziolek jest jak nowy. Nie znikneły do konca , ale sa bladziutkie I nowych nie ma.
Wogole jej buzia ma taki ładny kolor .

jednak przewietrzona sypilnia to jest to

Dziewczyny ile razy położna do Was przychodzi? Moa była już 4 razy i jeszcze jedną wizyte zaplanowała, dużo jakoś
Stary 2013-11-30, 15:46   #3729
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
super ze zwolnieniem

Dziewczyny ile razy położna do Was przychodzi? Moa była już 4 razy i jeszcze jedną wizyte zaplanowała, dużo jakoś
u mnie była 5 razy, minimum ma być 4 w ciagu 6 tyg.
Stary 2013-11-30, 15:51   #3730
Kociak85
Zadomowienie

Trele, a jakie są objawy krztuśca? I co tam, wiadomo już coś?

Cytat:
Mąż wróci przy dobrych wiatrach o 20 z pracy...także spacer mogę sobie w buty wsadzić. Przepraszam, że tak smęce dzisiaj
Oj, to wieczorkiem sobie zjecie ciasto i nie ma za co przepraszać. Wiele z nas to przechodziła wcześniej czy później. Taki dzień, jutro na pewno będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
\
Jeśli istnieje to ja na pewno ją mam, już ze 3x ofukałam męża bez powodu i powiedziałam że mnie wku........ia, w dodatku powiedziałam to przy dzieciach i teraz mam wyrzuty sumienia bo albo to hormony albo diabeł jakiś mnie opętał. W ogóle to mogłabym go dziś zabić a nic mi nie zrobił.
To ja miałam tak przedwczoraj. Aż mi głupio było. Hormony
Stary 2013-11-30, 15:53   #3731
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
o dokładnie...ja wciąż to sobie powtarzam, dlatego może tylko chwilami mam gorszy nastrój

teraz siedzę z kawką, czekoladą i ulubioną muzyką...wieczorem jakiś film z M., chipsy i kolacyjka

trzeba się cieszyć tym co jest
Wlasnie o tym mowie
Powiedzialam dzis mezowi ze jak za pol roku dorwe sie do czekolady to zjem tyle az sie I musze kupic sobie kalendarz adwentowy, niech czeka. Toc w maju tez mozna jesc

Cytat:
U mnie byla cztery razy i pewnie jeszcze bedzie tylko nie wiem kiedy. A juz by mogla sobie odpuscic...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-11-30, 15:58   #3732
Trele_Morele
Zakorzenienie

Abby , dobrze znam wszystko o czym piszesz

Co z mama to nie wiem , siedzi I czeka. Tu na IP siedzisz I czekasz na swoja kolej. Nie wazne czy masz katar , złamanie otwarte czy obciety palec.Kolejka to kolejka. No chyba ze przywiezie Cie karetka - to wiadomo.Przy rejestracji jest taka tablice I wyswietla sie planowany czas oczekiwania , w weekendy to nawet I 4h zdarzylo mi sie czekac.

Boje sie o mame bo krztusiec to nic miłego, ale boje sie tez o Majke. Dwa dni temu sie widziałysmy.
Na szczescie w 39tc mnie szczepili co podobno daje jej odpornosc ale wiem to napewno?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:06   #3733
89Beatka
Wtajemniczenie

Trele czy twój brat w końcu widział mała?
I bedziesz sie martwić jak potwierdzą u niej krztusiec a teraz nie myśl o tym
Stary 2013-11-30, 16:18   #3734
rusalka12
Zadomowienie

Mya nie ma za co. Wiem jak ciezko bylo z panna Zuzanna wiec wiem, co przezywasz. Nie dosc, ze nie bylo pokarmu to jeszcze mala nie umiala ssac, ja zas nie umialam jej przystawic do cycusia. Walka o pokarm i karmienie naturalne trwala dlugo i byla bardzo bolesna. Cycuchy mialam w okropnym stanie, sutki cale pocharatane...dwa tygodnie bardzo sie meczylysmy a potem juz poszlo.
obie sie nauczylysmy co i jak, ciagle przystawianie sie oplacilo bo pojawilo sie duzo pokarmu i przezwyciezylam bol. POznej karmienie bylo przyjemnoscia a nie przykrym obowiazkiem. TerAz tez postanowilam, ze sie nie poddam jesli cos na poczatku bedzie szlo nie tak i podeszlam do wszystkiego ze stoickim spokojem (a generalnie jestem bardzo nerwowa i niecierpliwa) I efekty sa.

Zapomnialam - w czwartek, 11 dnia po porodzie odpadl nam pepuszek

Acelinka trafne okreslenie - nasza mala te zachowuje sie jakby kolyska parzyla w nocy. Ale wg Tracy Hogg maluchy do trzeciego miesiaca ucza sie w trzy dni. Dwa dni treningu spania noca w koszu za nami. Dzis znowu bedziemy cwiczyc. Musze ja tego nauczyc poki tz w domu. Mam jeszcze tydzien ;-)
Stary 2013-11-30, 16:18   #3735
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
u mnie była 5 razy, minimum ma być 4 w ciagu 6 tyg.

przy Natalce to była chyba ze 3 razy tylko.
Cytat:

Co z mama to nie wiem , siedzi I czeka. Tu na IP siedzisz I czekasz na swoja kolej. Nie wazne czy masz katar , złamanie otwarte czy obciety palec.Kolejka to kolejka. No chyba ze przywiezie Cie karetka - to wiadomo.Przy rejestracji jest taka tablice I wyswietla sie planowany czas oczekiwania , w weekendy to nawet I 4h zdarzylo mi sie czekac.

Boje sie o mame bo krztusiec to nic miłego, ale boje sie tez o Majke. Dwa dni temu sie widziałysmy.
Na szczescie w 39tc mnie szczepili co podobno daje jej odpornosc ale wiem to napewno?

eee to z tym czekaniem jak w pl tżze skierowaniem na przyjęciedo szpitala czekał 12 godzin
Stary 2013-11-30, 16:22   #3736
rusalka12
Zadomowienie

Acha - ja 12 dni po porodzie jestem lzejsza o 200gram od wagi startowej. Nie byl to wielki wyczyn bo przybralam tylko 7,6 kg. Z tym, ze przez 9dni waga stala w miejscu jak zaczarowana. Trzy dni temu sie ruszyla i zaczela leciec w dol. Nie mialabym nic przeciw, gdyby nadal tak spadala haha ;-)
Stary 2013-11-30, 16:34   #3737
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele czy twój brat w końcu widział mała?
I bedziesz sie martwić jak potwierdzą u niej krztusiec a teraz nie myśl o tym
Tak widział. Tydzien temu jak u nich byłam zszedł na dòł , spojrzał I wyszedł. Mama mowi ze przychodzi do niej I pyta o rozne dziwne rzeczy na jej temat , ale przedemna tak jakby sie wstydził. Moj brat to bardzo dziwne człowiek , czasem sie wszyscy zastanawiamy z kad on sie taki wzioł .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 16:37   #3738
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak widział. Tydzien temu jak u nich byłam zszedł na dòł , spojrzał I wyszedł. Mama mowi ze przychodzi do niej I pyta o rozne dziwne rzeczy na jej temat , ale przedemna tak jakby sie wstydził. Moj brat to bardzo dziwne człowiek , czasem sie wszyscy zastanawiamy z kad on sie taki wzioł .

dziwne czyli?
Stary 2013-11-30, 16:45   #3739
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny po jakim czasie zszedl Wam obrzek po nacieciu krocza? Mnie nacieli zaraz obok poparzed.iego naciecia i szew wize jest ok suchy i laxnie sie goi ale w miejscu starego szwu czuje bol i jest spory obrzek. Zastanawiam sie ile czasu to potrwa i czy cos zlego sie nie zadzialo bo przedwczoraj w szpitalu juz prawie mnie nie bolalo. Byc moze to od zbyt duzej ilosci siedzenia bo w szpitalu jednal wiekszosc lezalam...

Maly jest bardzo grzeczny. Je i spi glownie... Porod postaram sie opisac jakos jutro.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:50   #3740
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze, że nocne rozmowy karmiących były, mogłam się przyłączyć bo też nie spałam

Za cycolenie obowiązkowo trzymam kciuki Fajnie, że sobie radzicie i oby jutro Was wypisali! A nie masz jak foty Uleczki wrzucić? Taka jestem ciekawa jej

Ach no widzisz... niestety uczymy się na blędach swoich. Ale nic się nie obwiniaj, oby już było tylko lepiej i lepiej

Już kolęda??? WOW! U mnie w zeszłym roku była zaraz po świętach i mi się wydawało, że to bardzo wcześnie. A ja nie mam krzyżyka i świeczników trzeba by kupić takie cosik....

O fajnie, że dała. A przepowiadacze jakieś były nowe?

Upiekę ciasto bananowe, bo nic więcej do roboty nie mam...

Cytat:
A ja rano trafilam do lekarza> Dobrze że istnieje cos takiego jak opieka całodobowa. Koło 3 rano obudziłam się na karmienie i czułam że boli mnie cewka moczowa, tylko po lewej stronie, co było dziwne, do tego miałam skurcze jak na okres co 10 sekund, parcie na pęcherz a tam nic nie było. Wziełam nospe i ibuprom i udało mi sie usnąć, na kolejnym karmieniu bolało mnie już powyzej lewej nerki, i wzięłam nospe, zaczął bolec mnie żołądek i zwymiotowałam,potem kolejno brzuch i plecy

Wkońcu zabraliśmy sie do lekarza, od razy zostałam przyjęta, facet robi wywiad, zbadał mnie, ponaciskał brzuch, wszystko po lewej stronie mnie bolało, zapytał czy w ciązy nie jestem( a mnie się światełko zapaliło i w aptece test kupiłam, wyszedł negatywny)i mówi ze mam prawdopodobnie infekcje( jak robiłam test to miałam tam pojemniczek i faktycznie jakieś farfocle w moczy pływają), mam antybiotyk i cos podobnego do antybiotyku. Ledwo wyszłam od lekarza.

Zapomniałam już jak boli na okres, i wole schodzenie znieczulenia po cc niż to co miałam jak tak boli ludzi ta kolka nerkowa czy jak coś się tam zwie to ja dziękuję.

Treaz mąż zabrał Liwie do babci i jestem chora że ja sam zabrał, ona płakała jak wychodzili, pierwszy raz ja sam zabrał gdziekolwiek, zawsze byłam blisko a teraz leże w łóżku, a ich nie ma
Będe dzwonić co 5 minut
Beatka dużo zdrówka Nie martw się tatuś na pewno córeczką dobrze się zajmie a Ty się wykuruj
Cytat:
A mi wlasnie zadzwonila mama ze jedzie na IP bo podejrzewa ze ma krztusiec
Matko Ja zejde w tym tygodniu na zawał !

oby mamusia była zdrowa

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po jakim czasie zszedl Wam obrzek po nacieciu krocza? Mnie nacieli zaraz obok poparzed.iego naciecia i szew wize jest ok suchy i laxnie sie goi ale w miejscu starego szwu czuje bol i jest spory obrzek. Zastanawiam sie ile czasu to potrwa i czy cos zlego sie nie zadzialo bo przedwczoraj w szpitalu juz prawie mnie nie bolalo. Byc moze to od zbyt duzej ilosci siedzenia bo w szpitalu jednal wiekszosc lezalam...

Maly jest bardzo grzeczny. Je i spi glownie... Porod postaram sie opisac jakos jutro.
Mi dopiero ulżyło jak położna ściągnęła mi ten szew, i jakoś po tygodniu dopiero obrzęk zaczął ładnie się goić.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 16:53   #3741
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

przy Natalce to była chyba ze 3 razy tylko.

eee to z tym czekaniem jak w pl tżze skierowaniem na przyjęciedo szpitala czekał 12 godzin
A to super
Ja z krwawieniem w pierwszej ciazy czekałam 2.5h . Załowałam ze poprostu po karetke nie zadzwoniłam.

Cytat:
Acha - ja 12 dni po porodzie jestem lzejsza o 200gram od wagi startowej. Nie byl to wielki wyczyn bo przybralam tylko 7,6 kg. Z tym, ze przez 9dni waga stala w miejscu jak zaczarowana. Trzy dni temu sie ruszyla i zaczela leciec w dol. Nie mialabym nic przeciw, gdyby nadal tak spadala haha ;-)
Ale fajnie. Mi zostalo wiecej do zrzucenia niz ty wychodowałas w całej ciazy )
Co do przenoszenia do kosza to trzymam kciuki! Trzy dni pomeczysz sie ale bedzie warto!
Ja pewnie spalabym z mala w lozku gdyby nie to ze tak naprawde nie mogłam sie wyspac, tak strasznie sie balam ze ktores z nas ja przydusi, przykryje kołdra , ze po kazdej takiej nocy bylam wypompowana mimo tego ze dziecko spalo po 4h.
Pozniej spałam w nogach lozka , z reka w koszu zeby byc jak najblizej jakby sie przebudzila. Z dnia na dzien oddalalam go az sie wyniosłam z powtotem na swoje miejsce.
Ciesze sie bo bardzo sie balam ze skoncze jak siostra Tz. Ona spi z mlodszym , on ze starszym , nie wiem komu doloza zaraz trzecie dziecko .
Ona mi cala ciaze tlukla ze zadne dziecko nie chce spac osobno .
Teraz tez mnie straszy , co do przeniesienia Majki do pokoju. Nawet nie będę pisala czym

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 17:04   #3742
metkaa
Zakorzenienie

czesc

co do depresjii przedporodowej to ja mimo ze do terminu mam jeszcze czas to przez to ze w kolko mialam powtarzane ze urodze wczesniej jakos tak sie nastawilam ze teraz dola lape ze malego jeszcze z nami nie ma, tz sie nabija ze jeszcze nie urodzilam a juz mi zle

w nocy prze 1,5 godz mialam skurcze co 10 min niestety nic sie z tego nie rozwinelo
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:18   #3743
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mya nie ma za co. Wiem jak ciezko bylo z panna Zuzanna wiec wiem, co przezywasz. Nie dosc, ze nie bylo pokarmu to jeszcze mala nie umiala ssac, ja zas nie umialam jej przystawic do cycusia. Walka o pokarm i karmienie naturalne trwala dlugo i byla bardzo bolesna. Cycuchy mialam w okropnym stanie, sutki cale pocharatane...dwa tygodnie bardzo sie meczylysmy a potem juz poszlo.
obie sie nauczylysmy co i jak, ciagle przystawianie sie oplacilo bo pojawilo sie duzo pokarmu i przezwyciezylam bol. POznej karmienie bylo przyjemnoscia a nie przykrym obowiazkiem. TerAz tez postanowilam, ze sie nie poddam jesli cos na poczatku bedzie szlo nie tak i podeszlam do wszystkiego ze stoickim spokojem (a generalnie jestem bardzo nerwowa i niecierpliwa) I efekty sa.

Zapomnialam - w czwartek, 11 dnia po porodzie odpadl nam pepuszek

Acelinka trafne okreslenie - nasza mala te zachowuje sie jakby kolyska parzyla w nocy. Ale wg Tracy Hogg maluchy do trzeciego miesiaca ucza sie w trzy dni. Dwa dni treningu spania noca w koszu za nami. Dzis znowu bedziemy cwiczyc. Musze ja tego nauczyc poki tz w domu. Mam jeszcze tydzien ;-)
U nasni niebo lepiej, rozepchali malej brzuszek i budzi sie co 1,5-2h na jedzonoo. Oprozni piers i spu dalej. Czasami popatrzy na mnie szpareczkami ale nadal polozna kaze laktator wlaczac i ja strzykawka dokarmiac zeby zoladek sie nie skurczyl
Wspolczuje problemow z Zuza bo podejrzewam, ze sie mega nacierpialas ja karmie przez kapturki. O niebo lepiej i az milo patrzec jak mala szamie

Ktos pytal o zdj Lulki. Nie umiem tutaj dac chyba ze komus na maila
Chcialam byc maczo i bez przeciwbólowych dzis, ale zaczyna mnie rwac...

W czym wychodzilyscie ze szpitala chodzi mi o dol i ogolnie co zakłada lyscie po cesarce?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-11-30 o 17:22
Stary 2013-11-30, 17:28   #3744
ryba91
Zakorzenienie

Witam popoludniowo. Kacper wlasnie ucial sobie pierwsza drzemke w ciagu dnia i ciekawe ile pospi....

Beatko zmartwilas mnie tymi objawami dwa dni temu bolala mnie prawa nerka a dzisiaj lewa i okolice rany,ale tak wewnatrz. Masakra nie umiem chodzic nawet... wzielam no spe i czekam..

Trele kciuki dla Twojej mamy !

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Mya wszystko co nie umieman czyli majtki naciagniete na brzuch i leginsy tak samo. Nie moglam miec nic nA ranie a teraz bez roznicy .

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Mya wszystko co nie umieman czyli majtki naciagniete na brzuch i leginsy tak samo. Nie moglam miec nic nA ranie a teraz bez roznicy .
Stary 2013-11-30, 17:30   #3745
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

A miałam nadzieję, że to minie...

Zdrówka dla mamy!

Cytat:
obie sie nauczylysmy co i jak, ciagle przystawianie sie oplacilo bo pojawilo sie duzo pokarmu i przezwyciezylam bol.
POznej karmienie bylo przyjemnoscia a nie przykrym obowiazkiem. TerAz tez postanowilam, ze sie nie poddam jesli cos na poczatku bedzie szlo nie tak i podeszlam do wszystkiego ze stoickim spokojem (a generalnie jestem bardzo nerwowa i niecierpliwa) I efekty sa.
Miałam identycznie

Cytat:

Czemu mi tak nie leci?

Beatko - kuruj się Kochana Na pewno sobie poradzą

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-11-30, 17:43   #3746
Mya1989
Zakorzenienie

Dziewczyny tez mialyscie zasiniona skore po cc pod blizna? Nie boli mnie ona ale oczywoscie położna zwrocila na to uwage i boje sie. Ale rano tez byoo sine a lekarka nic nie mówiła Wgl jakas placzliwa jestem bo zostalam sama na kilka h...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-30, 17:52   #3747
anka_85
Zakorzenienie

witam po przerwie

Gabriel jest przecudowny

poród miałam jak z koszmaru, ale to tylko i wyłącznie przez personel - nawiasem mówiąc jak porządnie się zaczęło odeslali nas do domu... skandal. po półtorej godzinie wracałam z powrotem... składamy z tż oficjalną skargę. No ale to już nieważne, już w domu, już po wszystkim.
zostałam nacięta, przez Polskiego lekarza, chłop mi dosłownie tyłek uratował a wszystko wygląda tak, jak przedtem... chociaż tyle z tego wszystkiego 5 dni kompletnego szoku. płakałam, ale tylko przez wydarzenia ze szpitala. obecnie jesteśmy jakoś zorganizowani, ale początek to było tornado. z hormonami to był po prostu koszmar.
ból okropny, myslałam że 4 dnia po porodzie stane na nogi, ale gdzie tam. szczypie, puchnie boli i pomaga tylko morfina. wczoraj przez leki zeszłam z KP, laktacja jak i karmienie super, a tak sie bałam że nie wyjdzie mi to...

oto nasza kryszynka. ważył 8 funtow, 2 uncje, czyli 3700g.

to byłoby najpiękniejsze przeżycie, gdyby nie pobyt w tym szpitalu.
się nachwaliłam i rozczarowałam się pieknie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ashford-20131125-00580.jpg (91,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131127-WA013.jpg (39,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131127-WA026.jpg (49,6 KB, 41 załadowań)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:53   #3748
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale smaki robisz . Dawac przepis :bat:
Twoje pierniki wyszly bomba , zrobilam z calej porcji , wiec jest ich mnostwo, I teraz kraze na okolo nich bo z EwkaChodakowska to one srednio sie godza ale ciasto bananowe
Ciesze się, że pierniczki wyszły Ja dzisiaj moje oblewałam czekoladą

Ciasto bananowe z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
Piekłam 1h 10 min i i tak troszkę mi opadło. Ale jeszcze nie rozkroiłam to nie wiem jakie w środku.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 17:54   #3749
Mya1989
Zakorzenienie

Siedze i patrze na Lulke i stwierdzam ze kobieta to potrafi sie poświęcić. Jestem obolala, sina, wymeczona, zaplakana i to wszystko po to aby mieć taki cud <3

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-30, 17:57   #3750
rusalka12
Zadomowienie

aaby jak wrocilam do domu piatego dnia to bylam w szoku - mala wazyla 3,400, wody plodowe, lozysko...a jak stanelam na wage to bylo tylko -3 kg! Nie moglam uwierzyc i bylam bardzo rozczarowana. Tlumaczylam sobie, ze moze obrzek, ze moze jadlam wiecej w szpitalu niz w domu przed porodem (dieta cukrzyka) itp itd...dopiero 9dnia waga ruszyla w dol i dzis (porod byl 18list) mam wage 200gr mniejsza niz na poczatku ciazy.
Trele ja wlasnie ze wzdlegu na bezpieczenstwo malej wolalabym, zeby spala u siebie, no i fakt, ze z nia sie nie wysypiam w ogole bo bardzo sie stresuje...nie mam nic przeciw kangurowaniu przez godzinke lub dwie - ba, uwielbiam to. Ale wolalabym, zeby w nocy spala u siebie. Co do twojej bratowej - nie powinna cie pouczac. Niech zajmie sie swoimi pociechami a twoje pozwoli wychowywac tobie.
Mya ja legginsy naciagniete wysoko na brzuch, wieksza bielizna naciagnieta na brzuch. Potem nosilam w domu sukienki ciazowe i ciazowe rajstopy. Wszystko, zeby nie urazic rany. Plus w bieliznie nosilam taki oklad, ltorego sie nie przykleja, tylko wklada do polowy do bielizny, zeby bielizna nie urazala rany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości