|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Ja tylko na chwilę
![]() Witam się w dniu terminu Udało się ze zwolnieniem Dostałam od internisty do 06.12 - a jeśli do tej pory młoda sama nie postanowi wykluć się, to i tak wtedy się już zgłoszę do szpitala. Ale mam nadzieję, że indukcja nie będzie konieczna i że jednak moje dziecko się opamięta i samo wyjdzie.
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Usypiam Jaska suszarka i sie przy okazji grzeje bo zimno
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
DE- a cos mu podalads?
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
U nas trzecie karmienie
![]() Nadal mam 37 temp, czuję się osłabiona, rano pojawił się ból tak jakby w lewym jajniku (miałam taki przez 2 dni po porodzie). Mam obserwować bo po tym kawałku mogę się tak czuć. Co dziwne łożysko urodziłam szybko, bez problemów. Potem od razu mnie zszyli. Jak mi nie minie do jutra to będę umawiała się z gin na oględziny. Mam nadzieję, że w końcu będzie wszystko w porządku i będę lepiej się czuła. Kyte pewnie to skrzepy. Najważniejsze by nie śmierdziało, nie było gorączki powyżej 37,6 i bóli.
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-30 o 11:50 |
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz koleda??? ojej jak sybko ![]() Cytat:
ja tez mam zwolnienie,tylko do 5.12 - i 6.12 jeszcze wizyte.tez mam nadzieje,ze mala postanowi sama,wyjsc ![]() Spalam do teraz...ale noc do dupy znowu ![]() chyba jak mala sie urodzi bede sie bardziej wysypiac ... i takie przepowiednie byly ze strony gina,ze urodze szybciej,a 40 tc zaczynam juz pojutrzd ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3700 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja nadal w dwupaku i nic nie wskazuję na to, żeby miało się to zmienić Dzisiaj jakoś nie mam dobrego nastroju, smutno mi, chciałabym urodzić przed poniedziałkiem... Niech mi ktoś wyśle jakieś porodowe fluidy bo zwariuję! Jeszcze mąż dzisiaj calutki dzień w pracy a ja sama jak palec... za 4 godziny zrobi się ciemno i już w ogóle popadnę w apatię. Nocka taka sobie, bo jak się obudziłam to dłuuugo zasnąć nie mogłam, za to później jak padłam to otworzyłam oczy o 10.40 ![]() Śniło mi się, że urodziłam małego, cały poród trwał 7 minut i w ogole nic nie poczulam ![]() Ale ma wielkiego smoka! Cytat:
![]() A u Ciebie wieczór się udał? Cytat:
daj znać!Mnie ginka dała do niedzieli L4. Jak w poniedziałek mnie na oddział nie wezmą to też muszę pisać o urlop. W ogóle to jak stwierdzą, że mnie przyjmują ale nie będą jeszcze wywoływać to chyba nie zostanę bo ja przecież oszaleję w tym szpitalu, już bym wolała w domu czekać... i mam takie przeczucia, że zrobią mi tylko ktg, zbadają i odeślą do domu, bo to będzie dopiero 4 dzień po TP z karty ciąży, a w sumie to 6 bo ja tam miałam 2 dni dodane więcej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby było tylko lepiej!Cytat:
Czytam dalej...
|
|
#3701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Widze, że nocne rozmowy karmiących były, mogłam się przyłączyć bo też nie spałam
![]() Cytat:
Fajnie, że sobie radzicie i oby jutro Was wypisali! A nie masz jak foty Uleczki wrzucić? Taka jestem ciekawa jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O fajnie, że dała. A przepowiadacze jakieś były nowe? Upiekę ciasto bananowe, bo nic więcej do roboty nie mam...
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się czy istnieje takie coś jak depresja przedporodowa, bo jak istnieje to chyba mnie to spotkało
A wczoraj jeszcze miałam dobry nastrój...
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ginka Ci mowila kiedy Cię polozą na oddzial jakbys nie urodzila? bo ja 12.12...tydzień po TP |
|
|
|
|
#3705 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Alr nie podoba mi sie to że całymi dnaimi i nocami puzcza bąki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
RODZIMYYYYYYYYYCytat:
ja dalje nie dopuszczam do siebie ze to kolki, ale jeśli to twierdze ze to ich wina. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
niunia, faktycznie wcześnie ta kolęda. U nas zazwyczaj jest dopiero w styczniu.
ktosiula, Też miałam taki dzień ostatnio, więc wiem co czujesz. Może jakieś ciasto sobie zrób smaczne, a później jak mąż wróci to jakiś spacer albo tulaski przy filmie i cieście? U mnie przepowiadacze minęły, chociaż w nocy chyba miałam jeden jakiś mocniejszy skurcz, ale poszłam sikać i przeszło. Także u mnie podobnie do Ciebie. No z tym szpitalem to nie ma co leżeć jak nic nie będą robić. U mnie kazali przyjść na 7 dzień po tp jak wcześniej nic się dziać nie będzie. Dwupaki przeterminowane - oby jednak nasze dzieciaki zdecydowały się wyleźć same.
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja rano trafilam do lekarza> Dobrze że istnieje cos takiego jak opieka całodobowa. Koło 3 rano obudziłam się na karmienie i czułam że boli mnie cewka moczowa, tylko po lewej stronie, co było dziwne, do tego miałam skurcze jak na okres co 10 sekund, parcie na pęcherz a tam nic nie było. Wziełam nospe i ibuprom i udało mi sie usnąć, na kolejnym karmieniu bolało mnie już powyzej lewej nerki, i wzięłam nospe, zaczął bolec mnie żołądek i zwymiotowałam,potem kolejno brzuch i plecy
![]() Wkońcu zabraliśmy sie do lekarza, od razy zostałam przyjęta, facet robi wywiad, zbadał mnie, ponaciskał brzuch, wszystko po lewej stronie mnie bolało, zapytał czy w ciązy nie jestem( a mnie się światełko zapaliło i w aptece test kupiłam, wyszedł negatywny )i mówi ze mam prawdopodobnie infekcje( jak robiłam test to miałam tam pojemniczek i faktycznie jakieś farfocle w moczy pływają), mam antybiotyk i cos podobnego do antybiotyku. Ledwo wyszłam od lekarza. Zapomniałam już jak boli na okres, i wole schodzenie znieczulenia po cc niż to co miałam Treaz mąż zabrał Liwie do babci i jestem chora że ja sam zabrał, ona płakała jak wychodzili, pierwszy raz ja sam zabrał gdziekolwiek, zawsze byłam blisko a teraz leże w łóżku, a ich nie ma ![]() Będe dzwonić co 5 minut
|
#3708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też w 7 dzień po TP kazał się gin zglosic. ale w Mikolajki jeszcze wizyta ![]() tylko tak się zastanawiam, czemu tych skurczy wczoraj nie czułam na KTG i czy poznam,ze to już w takim raziepolozna się dziwiła, bo mowila,ze są mocne... ja jeszcze korzystam ze stanu "brzuszkowego" - jem wszystko i jutro idziemy z M. na obiadek do rodziców![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
oj, dobrze,ze pojechalas do lekarza...oby szybko antybiotyk pomógł! a pierwsza rozłąka z dzieckiem <choć chwilowa> to chyba zmora każdej świeżej mamusi |
|||
|
|
|
#3709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, moja Majeczka też ładnie spała tej nocy
Od dwóch dni robi kupala raz dziennie ale za to aż po pachy No i kolor się zmienił na ciemnozielony ![]() Cytat:
Około 9 a śpi różnie czasem o 1 a czasami się budzi już po północy, dziś wyjątkowo przed 3 ![]() Cytat:
Cytat:
super, że taka opieka ale u mnie było tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pocytowało mi wszystkiego
|
||||||
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
rusałka
za pozytywny opis i porodzik
|
#3711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
zdjęcia dzieciaków przepiękne
Nemosek ja już po kontroli, byłam po 4 tyg i ciągle krwawiłam, gin powiedział, że jak jeszcze tydzień to przyjść znów, ale tak właśnie rozważałam. chyba teraz już ok, bo od 3 dni czysto ![]() A chrzciny u nas wyszło po 70 zł za osobę, ale chociaż zmywanie nas ominęło ![]() Nasturcja czaderski kubas ![]() Trele ja dziś latałam prywatnie do lekarza alergologa bo u Hani identyko poliki i to właśnie nasilenie jest po rozgrzaniu, dziś wylazło na główkę to myślałam że azs i pobiegłam sprawdzić, ale lekarz powiedział, że nie wyglada to alergicznie oby miał rację, a i też mamy czasem taką znikającą i pojawiającą się wysypkę. ciekawe co Wam lekarz powieBeatka zrobili co umyślili, wierzyć, nie wierzyć- wyć przestałam
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też działa.Czasami nie chodzi o tyo że ktoś umyślnie takie rzeczy robi ale jak LIwka ma się drzeć jak opętana a nic jej nie jest to wole zapobiegać
|
|
#3714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje pierniki wyszly bomba , zrobilam z calej porcji , wiec jest ich mnostwo, I teraz kraze na okolo nich bo z EwkaChodakowska to one srednio sie godza ale ciasto bananowe Cytat:
Pytanie o ciaze chyba by mnie w tym momencie zwalilo z nóg Zazdroszcze ze mozesz puscic tak Tz z Liwka gdzies. U nas tylko spacer wchodzi w gre bo mala spi. Jakby poszlo tak do kogos, ona by sie obudzila I zobaczyla ze mnie nie ma to bylby ryk az do momentu kiedy dostalaby cyca Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3715 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że się do lekarza dostałaś biedaku. No i mądrze zrobiliście, żeby Liwkę wywieźć do babci, musisz odpocząć i nabrać sił, bo z takim bólem to byłoby Ci ciężką się nią zająć.Jadę na zakupy bo się okazało, że jogurtu do ciasta nie mam... Wykąpalam się, wyczesałam, wymalowałam - może będzie lepiej. Ale taka się czuję nijaka, w ogóle nie czuję radości z tego oczekiwania, tylko zniecierpiwienie i złość nawet Wcześniej tak nie było. Czekałam na synka, a teraz czekam na rozwiązanie I tak mi z tym źle.Mąż wróci przy dobrych wiatrach o 20 z pracy...także spacer mogę sobie w buty wsadzić. Przepraszam, że tak smęce dzisiaj
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka lez i odpoczywaj
Moje dziecko lezalo i plakalo bo sie mu spac chcialo a nie mogl zasnac Teraz w koncu zasnal, mam nadzieje ze na dluzej - mam chwile zeby zjesc sniadanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wlasnie zadzwonila mama ze jedzie na IP bo podejrzewa ze ma krztusiec
Matko Ja zejde w tym tygodniu na zawał ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde, z mamą żeby dobrze wszystko było pisz potem i dobrze, że się w końcu wtedy zaszczepić dałaś, jeśli to faktycznie by było to paskudztwo Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-11-30 o 14:02 |
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to zróbcie sobie z mężem romantyczny wieczór ![]() i dla poprawy humoru ------> |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

Dzisiaj jakoś nie mam dobrego nastroju, smutno mi, chciałabym urodzić przed poniedziałkiem... Niech mi ktoś wyśle jakieś porodowe fluidy bo zwariuję! Jeszcze mąż dzisiaj calutki dzień w pracy a ja sama jak palec... za 4 godziny zrobi się ciemno i już w ogóle popadnę w apatię. 
od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. 
pociumka i nic. Wczoraj opiekunku neonantologii zaczely ja dokarmiac. I na szczescie. Bo wieczorem cycolila 1h a to naprawde sukces skoro wczesniej 3 razy ciumknela i poszla spać dalej. Az mnie i opiekunke to denerwowalo