Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 11:26   #3691
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jak to uslyszalam to nie mogłam uwierzyć. ..

Moja mala jest tak grzeczna ze placze tylko jak jest mega głodna.

Dziewczyny dzieki za kciuki, widac od razu ze trzymacie ho pieknie dzisiaj cycolila 23 minutyi przedtem odciagnelan 20ml pokarmu z tej samej piersi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:26   #3692
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
Udało się ze zwolnieniem Dostałam od internisty do 06.12 - a jeśli do tej pory młoda sama nie postanowi wykluć się, to i tak wtedy się już zgłoszę do szpitala. Ale mam nadzieję, że indukcja nie będzie konieczna i że jednak moje dziecko się opamięta i samo wyjdzie.
Stary 2013-11-30, 11:29   #3693
domii29
Zakorzenienie

Usypiam Jaska suszarka i sie przy okazji grzeje bo zimno

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:33   #3694
ryba91
Zakorzenienie

DE- a cos mu podalads?
Stary 2013-11-30, 11:36   #3695
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mya nie poddawaj sie ! Trzymam kciuki za cycolenie

Siedze sobie u moich rodzicow. Zostawiam dzis mlodego i urzadzamy sobie z Damianem romantyczny wieczor . Jas sie rozbrykal i nie w glowie mu spanie a jak cudnie gaworzy

Cytat:
Usypiam Jaska suszarka i sie przy okazji grzeje bo zimno

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:45   #3696
Zuzziak
Rozeznanie

U nas trzecie karmienie
Nadal mam 37 temp, czuję się osłabiona, rano pojawił się ból tak jakby w lewym jajniku (miałam taki przez 2 dni po porodzie). Mam obserwować bo po tym kawałku mogę się tak czuć. Co dziwne łożysko urodziłam szybko, bez problemów. Potem od razu mnie zszyli. Jak mi nie minie do jutra to będę umawiała się z gin na oględziny. Mam nadzieję, że w końcu będzie wszystko w porządku i będę lepiej się czuła.
Kyte pewnie to skrzepy. Najważniejsze by nie śmierdziało, nie było gorączki powyżej 37,6 i bóli.

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-11-30 o 11:50
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:46   #3697
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem ze o Ty lubisz sie grzac za pomoca suszarki... Pisalas ze u Was w szpitalu zimno - popros Piotrka zeby Ci suszarke przyniosl

Stary 2013-11-30, 11:53   #3698
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
U nas trzecie karmienie
Nadal mam 37 temp, czuję się osłabiona, rano pojawił się ból tak jakby w lewym jajniku (miałam taki przez 2 dni po porodzie). Mam obserwować bo po tym kawałku mogę się tak czuć. Co dziwne łożysko urodziłam szybko, bez problemów. Potem od razu mnie zszyli. Jak mi nie minie do jutra to będę umawiała się z gin na oględziny. Mam nadzieję, że w końcu będzie wszystko w porządku i będę lepiej się czuła.
Kyte pewnie to skrzepy. Najważniejsze by nie śmierdziało, nie było gorączki powyżej 37,6 i bóli.
Trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego

Cytat:
Wiem ze o Ty lubisz sie grzac za pomoca suszarki... Pisalas ze u Was w szpitalu zimno - popros Piotrka zeby Ci suszarke przyniosl

Ja z dziecięcym przywilejem to mam grzejniczek hyhy!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 11:55   #3699
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Przyszłam zobaczyć kto już urodził i gratuluję serdecznie.

Zuziak natychmiast na IP. Lozysko i błony plodowe będą gnić od środka. Chcesz zakażenia dostać dziewczyno? !

dokladnie!!!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jeju jeszcze 6dni do pełnego 40tc i 8dni do tp. Jutro mamy kolędę i musze pogadac z księdzem by przyszedł do nad na samym końcu (zaczynają od mojej klatki, jesyem 3 mieszkaniem),a do 18 hestem sama z córka i wolałabym by mąż byl też a ma szkole i musi byc.

Powoli koncze pierwsza partie sprzątania i jedziemy do mojej babci. Tn ja jadw z mala i mama i bratem :p

Wczoraj mnue w kasie przypuścili takie małżeństwo, ale zaraz kasjerka zawołała ze mam bez kolejki podejść
Ostatnio sie wcisnelam, klienci nie byli zadowoleni :p

juz koleda??? ojej jak sybko

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
Udało się ze zwolnieniem Dostałam od internisty do 06.12 - a jeśli do tej pory młoda sama nie postanowi wykluć się, to i tak wtedy się już zgłoszę do szpitala. Ale mam nadzieję, że indukcja nie będzie konieczna i że jednak moje dziecko się opamięta i samo wyjdzie.
super!

ja tez mam zwolnienie,tylko do 5.12 - i 6.12 jeszcze wizyte.tez mam nadzieje,ze mala postanowi sama,wyjsc

Spalam do teraz...ale noc do dupy znowu
chyba jak mala sie urodzi bede sie bardziej wysypiac
...
i takie przepowiednie byly ze strony gina,ze urodze szybciej,a 40 tc zaczynam juz pojutrzd
Stary 2013-11-30, 12:02   #3700
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Ja nadal w dwupaku i nic nie wskazuję na to, żeby miało się to zmienić Dzisiaj jakoś nie mam dobrego nastroju, smutno mi, chciałabym urodzić przed poniedziałkiem... Niech mi ktoś wyśle jakieś porodowe fluidy bo zwariuję! Jeszcze mąż dzisiaj calutki dzień w pracy a ja sama jak palec... za 4 godziny zrobi się ciemno i już w ogóle popadnę w apatię.

Nocka taka sobie, bo jak się obudziłam to dłuuugo zasnąć nie mogłam, za to później jak padłam to otworzyłam oczy o 10.40
Śniło mi się, że urodziłam małego, cały poród trwał 7 minut i w ogole nic nie poczulam Był śliczny, podobny do męża i miał takie fajne sterczące włoski

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Moje słoneczko Zamęczę Was w końcu jej zdjęciami
Ale ma wielkiego smoka!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dalsze wiesci od Anouli:
Mała nie chce ssać. Popołudniu zassała bez kapturków na chwilę [najwyraźniej nie lubi kapturków ale to już myśl moja- Nasturcji ] Czują się dobrze. Anoula pozdrawia wszystkich!!

A ja mam dziś romantyczny wieczór z mężem Nawet winko otworzymy [mleczko będę musiała potem odciągnąć i wylać- a szkoda..].
Dla Anouli
A u Ciebie wieczór się udał?

Cytat:

Dziewczyny, trzymajcie kciuki bo jutro z rana idę do internisty wydębić zwolnienie, bo jak nie dostanę to będę musiała na ten macierzyński iść...
daj znać!
Mnie ginka dała do niedzieli L4. Jak w poniedziałek mnie na oddział nie wezmą to też muszę pisać o urlop. W ogóle to jak stwierdzą, że mnie przyjmują ale nie będą jeszcze wywoływać to chyba nie zostanę bo ja przecież oszaleję w tym szpitalu, już bym wolała w domu czekać... i mam takie przeczucia, że zrobią mi tylko ktg, zbadają i odeślą do domu, bo to będzie dopiero 4 dzień po TP z karty ciąży, a w sumie to 6 bo ja tam miałam 2 dni dodane więcej.

Cytat:
Wpadłam na chwilę. Nadal źle się czuję. Bardzo mi słabo. Małego biorę na karmienie, tak to boję się go nosić. Temperatura nadal jest, poza tym wyciągnęłam z siebie dziwne coś, tż mówi że przypomina mu to fragment łożyska. Teraz trochę bardziej krwawię. Boję się jak nie wiem co. Najgorzej że jest mi tak słabo Ma zaraz do nas mama tż-ta przyjechać i mnie i to coś zobaczyć. Mam nadzieję, że szybko mi dolegliwości przejdą i nie będzie potrzebna wizyta u gin.
jeśli nie jest nic lepiej to jedź na IP bo brzmi to niepokojąco. Zdrówka!

Cytat:
Wyskoczyła mi opryszczka na ustach i tak boli że z bólu mam ochotę chodzić po ścianach
To uważaj na Jaśka, nie całuj go i rączki myj często.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Skad mam wiedzieć czy moje dziecko jest najedzone? Już sama nie wiem.
Wydaje mi sie że sie najada bo nie płacze,ładnie śpi,,je około 30-40 minut, przełyka więc po prostu je a nie bawi sie cycem.
Mam wątpliwości bo wiele z Was jeszcze dokarmia.Może też powinnam ?
Z opisu wynika, że się pięknie najada! Więc nie fisiuj

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a u nas chyba kolki sie zaczeły od tygodnia ten sam schemat, zbliża sie 21, i jest starszny płacz, wzdęcia są, bąki idą.Zawsze zaczyna się od kupy. Potem idą bąki i płacz. Wogóle to nie wiem czy w coś takeigo wierzycie bo sądze ze teściowa i szwagierka zaczoarowały mi dziecko, wmawiając że ma kolki , to dostała. Wcześnies sporadycznie płakała jak kupki zrobić nie mogła, zaczeły mówic o kolkach i teraz ma

Teraz śpi. w nocy ładnie śpi, zobaczymy jak będzie dziś.
Oj zdróweczka. I tak jak Sorento napisała, jak Ty przestaniesz wierzyć w ten urok to i kolki zmienią się w bóle brzuszka. oby było tylko lepiej!

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Agnieszka, Anka - nie mialam jeszcze okazji wiec gratuluje!!!.
Czytam Was i nadrabiam, ale idzie mi powoli. Choc tz pomaga mi jak moze, robi w domu bardzo duzo (ma trzy tyg urlopu), to z dwojka maluchow mam bardzo malo czasu.
Tu moj opis porodu:

W szpitalu stawilam sie w niedziele 17/11 po 5 wieczorem. Pojechalismy cala rodzina - ja, tz, moja sis i Zuzia.
Razem z tz poszlam na oddzial, gdzie zostalam poinstruowana co od tej pory bedzie sie ze mna dzialo. Zostawilismy bagaze i poszlismy do sis i Zuzi, ktore czekaly w kawiarni na dole. Chwile z nimi posiedzialam i wrocilam na oddzial. Zrobiono mi ktg, podano leki. Podlaczono kroplowke (cos bylo nie tak bo pielegniarka pop wkluciu sie miala pobrac jeszcze dwie probki krwi, grzebala w zyle a krew nie leciela. Siniaka na pol reki mam do dzis. Musiala wbic sie w druga zyle).
Noc na oddziale byla wesola - bylama oddziale z 9 innymi paniami. Tele wlaczone na caly głos - ogladaly xfactor, potem irlandzkie tasiemce.
Zasnelam cos po polnocy. Od 3:00 budzilam sie co 15 minut. Mialam jakies dziwne sny i chyba juz nie moglam sie doczekac. O. 5:00 zostalam wyslana pod prysznic, dostalam jakies tabletki, sprawdzono mi puls obsluchano, opukano, kazano wdziac szpitalne wdzianko i te antyzylakowe skarpety.
Przed 8:00 pojawil sie tz. Jedna z poloznych stwierdzial, że dzidzia prawdopodobnie bedzie wieksza od Zuzi (Zuza miala 3680 wagi) na co ja odpowiedzialam - o kurka, ciuszki beda za male :-D
Przyszla pielegniarka i kazala zaniesc tzowi moje rzeczy do przechowalni.
Poszlam jeszcze skoraystac z toalety, gdzie po zalatwienu sie...zalalam sie krwia! Choc bylam wczesniej wyluzowana i usmiechnieta, zaczelam sie martwic nie na zarty.
Przyszla kolejna polozna, ktora pouczyla mnie co sie bedzie ze mna dzialo od tej pory, jak wszystko bedzie przebiegalo i co sie bedzie dzialo z maluszkiem po wyjeciu z brzuszka. Od razu poinformowala nas, ze dzidzia na poczatku moze byc cichutko, bo moze nie zdawac sobie sprawy, ze juz opuscila dawne mieszkanko.
Zaprowadzono nas na blok operacyjny. Tz poszedl wdziac kitel a w tym momencie anestezjolog przeprowadzal ze mna wywiad medyczny. Potem zaprowadzono mnie na sale i kazano usiasc na lozku. Kazdy po kolei mi sie przedstawil podajac reke. Wszyscy byli nardao mili, usmiechali sie i probowali mnie zrelaksowac luzna rozmowa (bardzo sie denerwowalam tym krwawieniem). Dano mi poduszke na kolana i kazano sie pochylic. Wbito mi kolejny weflon w dlon (do niego co chwile anestezjolog strzykawka wlewal jakis plyn). Spryskano mi plecy jakims sprayem a nastepnie wbito mi sie w kregoslup.poniewaz trzymalam sie wszystkiego co do mnie mowiono i o co mnie proszono prawie nie czulam bolu. Szybciutko polozono mnie na stole i kazano probowac ruszac nogami. W pewnym momencie zupelnie ich nie czulam. Rozlozono parawan. Anestezjolog adl mi kostke lodu do reki a druga dotknal mooich nog i kazal mi powiedziec, kiedy poczuje takie zimno jak od kostki w mojej rece.Poczulam dopiero na piersiach. Wtedy przyszedl tz i usiadl przy mojej glowie.
Poczulam ucisk na brzuszku i jak mi cos tam dociskano i przesuwano. Nagle uslyszelismy bardzo glosny placz - Olcia wcale nie byla cichutko. Darla sie tak glosno, ze chyba w calym szpitalu bylo slychac haha. W tym momencie zaczelam plakac. Ze szczescia moj maluszek przyszedl na swiat
Zabrali mala, zeby wyczyscic i odciagnac sluz z ust. Za chwile przyniesiono malenka i polozono mi na klatce piersiowej. Cudne uczucie
Tz zrobil fotki poprzytulalam mala, zalozyli mi dren (bali sie krwotoku z powodu wczesniejszych operacji - glownie endometriozy) i zabrano mnie na sale pooperacyjna a Ole oddano tzowi. Nastepnie przewieziono mnie na sale poporodowa.
Opieka byla rewelacyjna, porod szbki (od momentu wejscia na sale do wyjecia malej - 21 minut). Opieka po porodzie tez dobra. Jedyne problemy jakie mialam byly z drenazem wlasnie. Bol przeokrutny. Ale minelo jak go w koncu wyjeli.
Załącznik 5495052 tu pierwsze chwile z mala
Jakie masz szczęście w oczach cudowne zdjęcie! I opis oczywiście też

Czytam dalej...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:18   #3701
ktosiula
Wtajemniczenie

Widze, że nocne rozmowy karmiących były, mogłam się przyłączyć bo też nie spałam

Cytat:

U nas wszystko super, oprocz tego .ze kokosek nie chce cyca pociumka i nic. Wczoraj opiekunku neonantologii zaczely ja dokarmiac. I na szczescie. Bo wieczorem cycolila 1h a to naprawde sukces skoro wczesniej 3 razy ciumknela i poszla spać dalej. Az mnie i opiekunke to denerwowalo bo nie chciala sie budzic. A o 15 dostala mleczka i od razu jest aktywniejsza, przebudza sie i wgl. Poza tym nawet jak ja pani szczepila i badala cukier to nir plakala
Poza tym mala jest zdrowiutka. Ja rowniez. Dzisiaj czuje sie o niebo lepiej. Jedynie mam problemy z barkiem, bo ciagle nosilam Ulke na prawym boku i mi jakis mięsień sie nadwyrezyl:/ no i stopy mi dzisiaj spuchly. Musze podpytac sie dzisiaj o to na obchodzie

Ogolnie w nocy jestem zneczona a w dzien nie Bardzo jak wroce do domu to opisze porod, bo to byla tragedia, az polozna co mnie przyjmowala potem mowila, ze czytala raport i się umeczylam...
Za cycolenie obowiązkowo trzymam kciuki Fajnie, że sobie radzicie i oby jutro Was wypisali! A nie masz jak foty Uleczki wrzucić? Taka jestem ciekawa jej

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mozecie sobie wyobrazic ze Majeczkowa wysypka to chyba naprawde sa potòwki ?

Jak ja durna baba moglam sama tego nie zauwazyc. I jeszcze kitowałam jej to kremami, cudami niewidami ?
Masakra mi sie nalezy..

Nasturcja

Ach no widzisz... niestety uczymy się na blędach swoich. Ale nic się nie obwiniaj, oby już było tylko lepiej i lepiej

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jeju jeszcze 6dni do pełnego 40tc i 8dni do tp. Jutro mamy kolędę i musze pogadac z księdzem by przyszedł do nad na samym końcu (zaczynają od mojej klatki, jesyem 3 mieszkaniem),a do 18 hestem sama z córka i wolałabym by mąż byl też a ma szkole i musi byc.

Powoli koncze pierwsza partie sprzątania i jedziemy do mojej babci. Tn ja jadw z mala i mama i bratem :p

Wczoraj mnue w kasie przypuścili takie małżeństwo, ale zaraz kasjerka zawołała ze mam bez kolejki podejść
Ostatnio sie wcisnelam, klienci nie byli zadowoleni :p
Już kolęda??? WOW! U mnie w zeszłym roku była zaraz po świętach i mi się wydawało, że to bardzo wcześnie. A ja nie mam krzyżyka i świeczników trzeba by kupić takie cosik....

Cytat:
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu

O fajnie, że dała. A przepowiadacze jakieś były nowe?

Upiekę ciasto bananowe, bo nic więcej do roboty nie mam...

Stary 2013-11-30, 12:33   #3702
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas wszystko super, oprocz tego .ze kokosek nie chce cyca pociumka i nic. Wczoraj opiekunku neonantologii zaczely ja dokarmiac. I na szczescie. Bo wieczorem cycolila 1h a to naprawde sukces skoro wczesniej 3 razy ciumknela i poszla spać dalej. Az mnie i opiekunke to denerwowalo bo nie chciala sie budzic. A o 15 dostala mleczka i od razu jest aktywniejsza, przebudza sie i wgl. Poza tym nawet jak ja pani szczepila i badala cukier to nir plakala
Poza tym mala jest zdrowiutka. Ja rowniez. Dzisiaj czuje sie o niebo lepiej. Jedynie mam problemy z barkiem, bo ciagle nosilam Ulke na prawym boku i mi jakis mięsień sie nadwyrezyl:/ no i stopy mi dzisiaj spuchly. Musze podpytac sie dzisiaj o to na obchodzie

Trzymam kciuki za cycolenie, a co do spuchniętych stóp, ja kochana przez prawie tydzień po porodzie miałam mega spuchnięte stopy i podobno tak może być, samo zeszło, mąż masował, wkładałam do zimnej wody, trzymałam wysoko nogi kiedy tylko mogłam i ważne dużo chodziłam, bo od siedzenia puchły jeszcze bardziej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 12:48   #3703
ktosiula
Wtajemniczenie

Zastanawiam się czy istnieje takie coś jak depresja przedporodowa, bo jak istnieje to chyba mnie to spotkało
A wczoraj jeszcze miałam dobry nastrój...

Stary 2013-11-30, 12:48   #3704
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Widze, że nocne rozmowy karmiących były, mogłam się przyłączyć bo też nie spałam

Za cycolenie obowiązkowo trzymam kciuki Fajnie, że sobie radzicie i oby jutro Was wypisali! A nie masz jak foty Uleczki wrzucić? Taka jestem ciekawa jej

Ach no widzisz... niestety uczymy się na blędach swoich. Ale nic się nie obwiniaj, oby już było tylko lepiej i lepiej

Już kolęda??? WOW! U mnie w zeszłym roku była zaraz po świętach i mi się wydawało, że to bardzo wcześnie. A ja nie mam krzyżyka i świeczników trzeba by kupić takie cosik....

ja tak samo

a ginka Ci mowila kiedy Cię polozą na oddzial jakbys nie urodzila?

bo ja 12.12...tydzień po TP
Stary 2013-11-30, 12:57   #3705
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Teściowa (lekarz) była, zobaczyła, zbadała mnie. Temperaturę mam cały czas 37. Teraz zaczęło mnie ciągnąć w pochwie, chyba naruszyłam ją sobie wyciągając z siebie to coś, bo nawet krwawienie mam większe. Teściowa stwierdziła, że to prawdopodobnie fragment łożyska i się bardzo zdziwiła że mnie nie oczyścili. Mam obserwować co i jak. W razie bólu brać nospę. Poobserwuję się i najwyżej umówię się z gin by zobaczył co tam.
niedobrze, żeby to nic poważnego nie było
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U mnie pierwsza pobudka

Beatko-wierze i nawet wczoraj powiedzialam mezowi ze jezeli nie zwroci swojoj siostrze uwagi zeby przestala o tych kolkacb nawijac to sam bedzie sie meczyl... a jak nocka?

Kurde... Kacer ma straszne sny jakies bo pol nocy poplakiwal,piszczal przez sen...
nocka, dobrze, przespana cała 35, h snu i karmienie. Alr nie podoba mi sie to że całymi dnaimi i nocami puzcza bąki
Cytat:

Ogolnie w nocy jestem zneczona a w dzien nie Bardzo jak wroce do domu to opisze porod, bo to byla tragedia, az polozna co mnie przyjmowala potem mowila, ze czytala raport i się umeczylam...

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Jeny biedna boje sie tych kolek, bo teraz rozumiem co mialyscie na mysli piszac, ze serce sie kraje jak widac płacz swojego dziecka oby to nie byly kolki

kciuki za cyciolenie. moze pobuty w domu dużo da
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś się budziło co godzine ..włączyłam w końcu suszarke i sama odpłynęłam w efekcie pracowała godzinę czasu..

następnym razem włącz kompa i z YT jej pusć albo ściąg aplikacje na telefon z suszarką, bezpieczniej będzie a dzwięk ten sam
Cytat:
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
JA wysyłam ci fluicy od mojej mamy, dziś ma urodziny RODZIMYYYYYYYYY
Cytat:
Dzień dobry.

Ja nadal w dwupaku i nic nie wskazuję na to, żeby miało się to zmienić Dzisiaj jakoś nie mam dobrego nastroju, smutno mi, chciałabym urodzić przed poniedziałkiem... Niech mi ktoś wyśle jakieś porodowe fluidy bo zwariuję! Jeszcze mąż dzisiaj calutki dzień w pracy a ja sama jak palec... za 4 godziny zrobi się ciemno i już w ogóle popadnę w apatię.

Nocka taka sobie, bo jak się obudziłam to dłuuugo zasnąć nie mogłam, za to później jak padłam to otworzyłam oczy o 10.40
Śniło mi się, że urodziłam małego, cały poród trwał 7 minut i w ogole nic nie poczulam Był śliczny, podobny do męża i miał takie fajne sterczące włoski

Oj zdróweczka. I tak jak Sorento napisała, jak Ty przestaniesz wierzyć w ten urok to i kolki zmienią się w bóle brzuszka. oby było tylko lepiej!

Czytam dalej...
oby sen się sprawdził

ja dalje nie dopuszczam do siebie ze to kolki, ale jeśli to twierdze ze to ich wina.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Zastanawiam się czy istnieje takie coś jak depresja przedporodowa, bo jak istnieje to chyba mnie to spotkało
A wczoraj jeszcze miałam dobry nastrój...
Istnieje ae to chyba taki chwilowy spadek formy przed porodem
Stary 2013-11-30, 13:05   #3706
Kociak85
Zadomowienie

niunia, faktycznie wcześnie ta kolęda. U nas zazwyczaj jest dopiero w styczniu.

ktosiula,
Też miałam taki dzień ostatnio, więc wiem co czujesz. Może jakieś ciasto sobie zrób smaczne, a później jak mąż wróci to jakiś spacer albo tulaski przy filmie i cieście?
U mnie przepowiadacze minęły, chociaż w nocy chyba miałam jeden jakiś mocniejszy skurcz, ale poszłam sikać i przeszło. Także u mnie podobnie do Ciebie. No z tym szpitalem to nie ma co leżeć jak nic nie będą robić. U mnie kazali przyjść na 7 dzień po tp jak wcześniej nic się dziać nie będzie.

Dwupaki przeterminowane - oby jednak nasze dzieciaki zdecydowały się wyleźć same.
Stary 2013-11-30, 13:10   #3707
89Beatka
Wtajemniczenie

A ja rano trafilam do lekarza> Dobrze że istnieje cos takiego jak opieka całodobowa. Koło 3 rano obudziłam się na karmienie i czułam że boli mnie cewka moczowa, tylko po lewej stronie, co było dziwne, do tego miałam skurcze jak na okres co 10 sekund, parcie na pęcherz a tam nic nie było. Wziełam nospe i ibuprom i udało mi sie usnąć, na kolejnym karmieniu bolało mnie już powyzej lewej nerki, i wzięłam nospe, zaczął bolec mnie żołądek i zwymiotowałam,potem kolejno brzuch i plecy

Wkońcu zabraliśmy sie do lekarza, od razy zostałam przyjęta, facet robi wywiad, zbadał mnie, ponaciskał brzuch, wszystko po lewej stronie mnie bolało, zapytał czy w ciązy nie jestem( a mnie się światełko zapaliło i w aptece test kupiłam, wyszedł negatywny)i mówi ze mam prawdopodobnie infekcje( jak robiłam test to miałam tam pojemniczek i faktycznie jakieś farfocle w moczy pływają), mam antybiotyk i cos podobnego do antybiotyku. Ledwo wyszłam od lekarza.

Zapomniałam już jak boli na okres, i wole schodzenie znieczulenia po cc niż to co miałam jak tak boli ludzi ta kolka nerkowa czy jak coś się tam zwie to ja dziękuję.

Treaz mąż zabrał Liwie do babci i jestem chora że ja sam zabrał, ona płakała jak wychodzili, pierwszy raz ja sam zabrał gdziekolwiek, zawsze byłam blisko a teraz leże w łóżku, a ich nie ma
Będe dzwonić co 5 minut
Stary 2013-11-30, 13:13   #3708
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

nocka, dobrze, przespana cała 35, h snu i karmienie. Alr nie podoba mi sie to że całymi dnaimi i nocami puzcza bąki

kciuki za cyciolenie. moze pobuty w domu dużo da

następnym razem włącz kompa i z YT jej pusć albo ściąg aplikacje na telefon z suszarką, bezpieczniej będzie a dzwięk ten sam

JA wysyłam ci fluicy od mojej mamy, dziś ma urodziny RODZIMYYYYYYYYY

oby sen się sprawdził

ja dalje nie dopuszczam do siebie ze to kolki, ale jeśli to twierdze ze to ich wina.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Istnieje ae to chyba taki chwilowy spadek formy przed porodem
i dodatkowo pogoda nie nastraja optymistycznie

Cytat:
niunia, faktycznie wcześnie ta kolęda. U nas zazwyczaj jest dopiero w styczniu.

ktosiula,
Też miałam taki dzień ostatnio, więc wiem co czujesz. Może jakieś ciasto sobie zrób smaczne, a później jak mąż wróci to jakiś spacer albo tulaski przy filmie i cieście?
U mnie przepowiadacze minęły, chociaż w nocy chyba miałam jeden jakiś mocniejszy skurcz, ale poszłam sikać i przeszło. Także u mnie podobnie do Ciebie. No z tym szpitalem to nie ma co leżeć jak nic nie będą robić. U mnie kazali przyjść na 7 dzień po tp jak wcześniej nic się dziać nie będzie.

Dwupaki przeterminowane - oby jednak nasze dzieciaki zdecydowały się wyleźć same.
oby

u mnie też w 7 dzień po TP kazał się gin zglosic.

ale w Mikolajki jeszcze wizyta

tylko tak się zastanawiam, czemu tych skurczy wczoraj nie czułam na KTG i czy poznam,ze to już w takim razie
polozna się dziwiła, bo mowila,ze są mocne...

ja jeszcze korzystam ze stanu "brzuszkowego" - jem wszystko i jutro idziemy z M. na obiadek do rodziców

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
A ja rano trafilam do lekarza> Dobrze że istnieje cos takiego jak opieka całodobowa. Koło 3 rano obudziłam się na karmienie i czułam że boli mnie cewka moczowa, tylko po lewej stronie, co było dziwne, do tego miałam skurcze jak na okres co 10 sekund, parcie na pęcherz a tam nic nie było. Wziełam nospe i ibuprom i udało mi sie usnąć, na kolejnym karmieniu bolało mnie już powyzej lewej nerki, i wzięłam nospe, zaczął bolec mnie żołądek i zwymiotowałam,potem kolejno brzuch i plecy

Wkońcu zabraliśmy sie do lekarza, od razy zostałam przyjęta, facet robi wywiad, zbadał mnie, ponaciskał brzuch, wszystko po lewej stronie mnie bolało, zapytał czy w ciązy nie jestem( a mnie się światełko zapaliło i w aptece test kupiłam, wyszedł negatywny)i mówi ze mam prawdopodobnie infekcje( jak robiłam test to miałam tam pojemniczek i faktycznie jakieś farfocle w moczy pływają), mam antybiotyk i cos podobnego do antybiotyku. Ledwo wyszłam od lekarza.

Zapomniałam już jak boli na okres, i wole schodzenie znieczulenia po cc niż to co miałam jak tak boli ludzi ta kolka nerkowa czy jak coś się tam zwie to ja dziękuję.

Treaz mąż zabrał Liwie do babci i jestem chora że ja sam zabrał, ona płakała jak wychodzili, pierwszy raz ja sam zabrał gdziekolwiek, zawsze byłam blisko a teraz leże w łóżku, a ich nie ma
Będe dzwonić co 5 minut

oj, dobrze,ze pojechalas do lekarza...oby szybko antybiotyk pomógł!

a pierwsza rozłąka z dzieckiem <choć chwilowa> to chyba zmora każdej świeżej mamusi
Stary 2013-11-30, 13:17   #3709
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam, moja Majeczka też ładnie spała tej nocy Po kąpieli zjadła ok.9.30 i obudziła się o 2.40 a potem o 7 i 10. Teraz śpi ale chrumka i się wierci co jakiś czas.
Od dwóch dni robi kupala raz dziennie ale za to aż po pachy No i kolor się zmienił na ciemnozielony

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
melduje sie tylko ze zyje...ledwo...walczymy z kolkami i ogolnym marudzeniem- npdzisiaj nie spal mi Patryk od 8 rano do 15....w nocy budzi sie co godzine bo staram sie go karmić cyckiem-ale pokarm lichy jeszcze teraz antybiotyk. drze sie przy kazdym baku...ja padam na pysk ale warto. nie wiem kiedy wroce w pelni do Was....
a tu macie mojego memloka
To daje Ci synuś popalić, ale jes przesłodki

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
O której kąpiecie maluszki i do której wtedy spią?
Około 9 a śpi różnie czasem o 1 a czasami się budzi już po północy, dziś wyjątkowo przed 3

Cytat:
Kazałam TŻtowi przygotować kąpiel a ja zajęłam się nadrabianiem Was, kąpiel gotowa, podnoszę wzrok do góry i zastałam taki widok

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Agnieszka, Anka - nie mialam jeszcze okazji wiec gratuluje!!!.
Czytam Was i nadrabiam, ale idzie mi powoli. Choc tz pomaga mi jak moze, robi w domu bardzo duzo (ma trzy tyg urlopu), to z dwojka maluchow mam bardzo malo czasu.
Tu moj opis porodu:

W szpitalu stawilam sie w niedziele 17/11 po 5 wieczorem. Pojechalismy cala rodzina - ja, tz, moja sis i Zuzia.
Razem z tz poszlam na oddzial, gdzie zostalam poinstruowana co od tej pory bedzie sie ze mna dzialo. Zostawilismy bagaze i poszlismy do sis i Zuzi, ktore czekaly w kawiarni na dole. Chwile z nimi posiedzialam i wrocilam na oddzial. Zrobiono mi ktg, podano leki. Podlaczono kroplowke (cos bylo nie tak bo pielegniarka pop wkluciu sie miala pobrac jeszcze dwie probki krwi, grzebala w zyle a krew nie leciela. Siniaka na pol reki mam do dzis. Musiala wbic sie w druga zyle).
Noc na oddziale byla wesola - bylama oddziale z 9 innymi paniami. Tele wlaczone na caly głos - ogladaly xfactor, potem irlandzkie tasiemce.
Zasnelam cos po polnocy. Od 3:00 budzilam sie co 15 minut. Mialam jakies dziwne sny i chyba juz nie moglam sie doczekac. O. 5:00 zostalam wyslana pod prysznic, dostalam jakies tabletki, sprawdzono mi puls obsluchano, opukano, kazano wdziac szpitalne wdzianko i te antyzylakowe skarpety.
Przed 8:00 pojawil sie tz. Jedna z poloznych stwierdzial, że dzidzia prawdopodobnie bedzie wieksza od Zuzi (Zuza miala 3680 wagi) na co ja odpowiedzialam - o kurka, ciuszki beda za male :-D
Przyszla pielegniarka i kazala zaniesc tzowi moje rzeczy do przechowalni.
Poszlam jeszcze skoraystac z toalety, gdzie po zalatwienu sie...zalalam sie krwia! Choc bylam wczesniej wyluzowana i usmiechnieta, zaczelam sie martwic nie na zarty.
Przyszla kolejna polozna, ktora pouczyla mnie co sie bedzie ze mna dzialo od tej pory, jak wszystko bedzie przebiegalo i co sie bedzie dzialo z maluszkiem po wyjeciu z brzuszka. Od razu poinformowala nas, ze dzidzia na poczatku moze byc cichutko, bo moze nie zdawac sobie sprawy, ze juz opuscila dawne mieszkanko.
Zaprowadzono nas na blok operacyjny. Tz poszedl wdziac kitel a w tym momencie anestezjolog przeprowadzal ze mna wywiad medyczny. Potem zaprowadzono mnie na sale i kazano usiasc na lozku. Kazdy po kolei mi sie przedstawil podajac reke. Wszyscy byli nardao mili, usmiechali sie i probowali mnie zrelaksowac luzna rozmowa (bardzo sie denerwowalam tym krwawieniem). Dano mi poduszke na kolana i kazano sie pochylic. Wbito mi kolejny weflon w dlon (do niego co chwile anestezjolog strzykawka wlewal jakis plyn). Spryskano mi plecy jakims sprayem a nastepnie wbito mi sie w kregoslup.poniewaz trzymalam sie wszystkiego co do mnie mowiono i o co mnie proszono prawie nie czulam bolu. Szybciutko polozono mnie na stole i kazano probowac ruszac nogami. W pewnym momencie zupelnie ich nie czulam. Rozlozono parawan. Anestezjolog adl mi kostke lodu do reki a druga dotknal mooich nog i kazal mi powiedziec, kiedy poczuje takie zimno jak od kostki w mojej rece.Poczulam dopiero na piersiach. Wtedy przyszedl tz i usiadl przy mojej glowie.
Poczulam ucisk na brzuszku i jak mi cos tam dociskano i przesuwano. Nagle uslyszelismy bardzo glosny placz - Olcia wcale nie byla cichutko. Darla sie tak glosno, ze chyba w calym szpitalu bylo slychac haha. W tym momencie zaczelam plakac. Ze szczescia moj maluszek przyszedl na swiat
Zabrali mala, zeby wyczyscic i odciagnac sluz z ust. Za chwile przyniesiono malenka i polozono mi na klatce piersiowej. Cudne uczucie
Tz zrobil fotki poprzytulalam mala, zalozyli mi dren (bali sie krwotoku z powodu wczesniejszych operacji - glownie endometriozy) i zabrano mnie na sale pooperacyjna a Ole oddano tzowi. Nastepnie przewieziono mnie na sale poporodowa.
Opieka byla rewelacyjna, porod szbki (od momentu wejscia na sale do wyjecia malej - 21 minut). Opieka po porodzie tez dobra. Jedyne problemy jakie mialam byly z drenazem wlasnie. Bol przeokrutny. Ale minelo jak go w koncu wyjeli.
Załącznik 5495052 tu pierwsze chwile z mala
super, że taka opieka ale u mnie było tak samo

Cytat:

Dziewczyny dzieki za kciuki, widac od razu ze trzymacie ho pieknie dzisiaj cycolila 23 minutyi przedtem odciagnelan 20ml pokarmu z tej samej piersi

Super, będzie jeszcze lepuej

Cytat:
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
No to świetnie, że zwolnienie dostałaś. Niech malutka się teraz szykuje na wyklucie

Cytat:
Dzień dobry.

Śniło mi się, że urodziłam małego, cały poród trwał 7 minut i w ogole nic nie poczulam
Przytulam i ślę dobre fluidy od Majeczki oby się sen spełnił i porodzik był ekspresowy

Nie pocytowało mi wszystkiego
Stary 2013-11-30, 13:27   #3710
89Beatka
Wtajemniczenie

rusałka za pozytywny opis i porodzik
Stary 2013-11-30, 13:29   #3711
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mya nie poddawaj sie ! Trzymam kciuki za cycolenie

Siedze sobie u moich rodzicow. Zostawiam dzis mlodego i urzadzamy sobie z Damianem romantyczny wieczor . Jas sie rozbrykal i nie w glowie mu spanie a jak cudnie gaworzy

W koncu sie w nocy wyspal co nie?
Cytat:

Cytat:
Ja tylko na chwilę
Witam się w dniu terminu
My tez mamy taka nadzieje

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:32   #3712
anulka2205
Wtajemniczenie

zdjęcia dzieciaków przepiękne

Nemosek ja już po kontroli, byłam po 4 tyg i ciągle krwawiłam, gin powiedział, że jak jeszcze tydzień to przyjść znów, ale tak właśnie rozważałam. chyba teraz już ok, bo od 3 dni czysto
A chrzciny u nas wyszło po 70 zł za osobę, ale chociaż zmywanie nas ominęło

Nasturcja czaderski kubas

Trele ja dziś latałam prywatnie do lekarza alergologa bo u Hani identyko poliki i to właśnie nasilenie jest po rozgrzaniu, dziś wylazło na główkę to myślałam że azs i pobiegłam sprawdzić, ale lekarz powiedział, że nie wyglada to alergicznie oby miał rację, a i też mamy czasem taką znikającą i pojawiającą się wysypkę. ciekawe co Wam lekarz powie

Beatka odpoczywaj A Liwka biedna. Ja nie wierzę w czary-mary w zasadzie, ale mama opowiadała, że jak mnie malutką odwiedziła jedna ciotka, to wyłam jak dzika, nikt mnie nie mógł uspokoić i jedna z babć umyśliła, że trzeba mnie przeciągnąć przez spódnicę zrobili co umyślili, wierzyć, nie wierzyć- wyć przestałam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 13:36   #3713
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Beatka odpoczywaj A Liwka biedna. Ja nie wierzę w czary-mary w zasadzie, ale mama opowiadała, że jak mnie malutką odwiedziła jedna ciotka, to wyłam jak dzika, nikt mnie nie mógł uspokoić i jedna z babć umyśliła, że trzeba mnie przeciągnąć przez spódnicę zrobili co umyślili, wierzyć, nie wierzyć- wyć przestałam
ja tam wierze, mam czerwoną wstążkę w wózku, a u na sna odczerowani zlizuje sie oczy i też działa.
Czasami nie chodzi o tyo że ktoś umyślnie takie rzeczy robi ale jak LIwka ma się drzeć jak opętana a nic jej nie jest to wole zapobiegać
Stary 2013-11-30, 13:42   #3714
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Ale smaki robisz . Dawac przepis :bat:
Twoje pierniki wyszly bomba , zrobilam z calej porcji , wiec jest ich mnostwo, I teraz kraze na okolo nich bo z EwkaChodakowska to one srednio sie godza ale ciasto bananowe

Cytat:

Będe dzwonić co 5 minut
Dobrze ze szybko zareagowalas I masz juz antybiotyki. Wspolczuje bolu .
Pytanie o ciaze chyba by mnie w tym momencie zwalilo z nóg

Zazdroszcze ze mozesz puscic tak Tz z Liwka gdzies. U nas tylko spacer wchodzi w gre bo mala spi. Jakby poszlo tak do kogos, ona by sie obudzila I zobaczyla ze mnie nie ma to bylby ryk az do momentu kiedy dostalaby cyca

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Nemosek ja już po kontroli, byłam po 4 tyg i ciągle krwawiłam, gin powiedział, że jak jeszcze tydzień to przyjść znów, ale tak właśnie rozważałam. chyba teraz już ok, bo od 3 dni czysto
A chrzciny u nas wyszło po 70 zł za osobę, ale chociaż zmywanie nas ominęło

Nasturcja czaderski kubas

Trele ja dziś latałam prywatnie do lekarza alergologa bo u Hani identyko poliki i to właśnie nasilenie jest po rozgrzaniu, dziś wylazło na główkę to myślałam że azs i pobiegłam sprawdzić, ale lekarz powiedział, że nie wyglada to alergicznie oby miał rację, a i też mamy czasem taką znikającą i pojawiającą się wysypkę. ciekawe co Wam lekarz powie

Anulka a czy wysypka Hani jest taka sucha jak przyjedziesz palcem? Smarujecie czyms?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 13:42   #3715
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ja tak samo

a ginka Ci mowila kiedy Cię polozą na oddzial jakbys nie urodzila?

bo ja 12.12...tydzień po TP
Moja gin nie pracuje w tym szpitalu w którym będę rodzić. Kazała się stawić w poniedziałek do szpitala a decyzję podejmie lekarz na izbie.

Cytat:

Chyba właśnie powinnaś się cieszyć, że bąki idą. Gorzej jakby nie szły...

Cytat:

Będe dzwonić co 5 minut
Głupie choróbsko dobrze, że się do lekarza dostałaś biedaku. No i mądrze zrobiliście, żeby Liwkę wywieźć do babci, musisz odpocząć i nabrać sił, bo z takim bólem to byłoby Ci ciężką się nią zająć.

Jadę na zakupy bo się okazało, że jogurtu do ciasta nie mam... Wykąpalam się, wyczesałam, wymalowałam - może będzie lepiej.
Ale taka się czuję nijaka, w ogóle nie czuję radości z tego oczekiwania, tylko zniecierpiwienie i złość nawet Wcześniej tak nie było. Czekałam na synka, a teraz czekam na rozwiązanie I tak mi z tym źle.
Mąż wróci przy dobrych wiatrach o 20 z pracy...także spacer mogę sobie w buty wsadzić. Przepraszam, że tak smęce dzisiaj

Stary 2013-11-30, 13:45   #3716
domii29
Zakorzenienie

Beatka lez i odpoczywaj

Moje dziecko lezalo i plakalo bo sie mu spac chcialo a nie mogl zasnac Teraz w koncu zasnal, mam nadzieje ze na dluzej - mam chwile zeby zjesc sniadanie .
Stary 2013-11-30, 13:45   #3717
Trele_Morele
Zakorzenienie

A mi wlasnie zadzwonila mama ze jedzie na IP bo podejrzewa ze ma krztusiec
Matko Ja zejde w tym tygodniu na zawał !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-30, 13:46   #3718
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

oby wszystko z mama bylo ok

Stary 2013-11-30, 14:01   #3719
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale smaki robisz . Dawac przepis :bat:
Twoje pierniki wyszly bomba , zrobilam z calej porcji , wiec jest ich mnostwo, I teraz kraze na okolo nich bo z EwkaChodakowska to one srednio sie godza ale ciasto bananowe

Dobrze ze szybko zareagowalas I masz juz antybiotyki. Wspolczuje bolu .
Pytanie o ciaze chyba by mnie w tym momencie zwalilo z nóg

Zazdroszcze ze mozesz puscic tak Tz z Liwka gdzies. U nas tylko spacer wchodzi w gre bo mala spi. Jakby poszlo tak do kogos, ona by sie obudzila I zobaczyla ze mnie nie ma to bylby ryk az do momentu kiedy dostalaby cyca

Anulka a czy wysypka Hani jest taka sucha jak przyjedziesz palcem? Smarujecie czyms?

no sucha, łuszczy się nawet,a smarowac kazał jakąś maścią cholesterolową, u nas to było bez recepty, takie rozbione mazidło

o kurde, z mamą żeby dobrze wszystko było pisz potem i dobrze, że się w końcu wtedy zaszczepić dałaś, jeśli to faktycznie by było to paskudztwo

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-11-30 o 14:02
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 14:02   #3720
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

ojej

Cytat:
Moja gin nie pracuje w tym szpitalu w którym będę rodzić. Kazała się stawić w poniedziałek do szpitala a decyzję podejmie lekarz na izbie.

Chyba właśnie powinnaś się cieszyć, że bąki idą. Gorzej jakby nie szły...

Głupie choróbsko dobrze, że się do lekarza dostałaś biedaku. No i mądrze zrobiliście, żeby Liwkę wywieźć do babci, musisz odpocząć i nabrać sił, bo z takim bólem to byłoby Ci ciężką się nią zająć.

Jadę na zakupy bo się okazało, że jogurtu do ciasta nie mam... Wykąpalam się, wyczesałam, wymalowałam - może będzie lepiej.
Ale taka się czuję nijaka, w ogóle nie czuję radości z tego oczekiwania, tylko zniecierpiwienie i złość nawet Wcześniej tak nie było. Czekałam na synka, a teraz czekam na rozwiązanie I tak mi z tym źle.
Mąż wróci przy dobrych wiatrach o 20 z pracy...także spacer mogę sobie w buty wsadzić. Przepraszam, że tak smęce dzisiaj
rozumiem

no to zróbcie sobie z mężem romantyczny wieczór

i dla poprawy humoru ------>

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości