|
|
#3391 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Koty - część VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale prawda jest taka, że odkąd mam kota to jakoś łatwiej mi odreagować stres, po pracy od razu micha mi się cieszy jak taka kochana mordka mnie wita i jeszcze się raduje na mój widok
|
|
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Staram sie zeby kotu bylo jak najlepiej,dbam itp. Nie mam zamiaru latwo sie poddac. Caly czas sie ucze,, obslugi ,,kota
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2013-11-29 o 15:05 |
||
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Gordon też szaleje, zrobił się strasznie nieznośny :/
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego mozna sie nauczyc jak Cyc z nami zamieszkal (pierwszy kot w zyciu) to przyznam ze nie czytalam nic o zachowaniach kocich, tylko o opiece, odzywianiu itp. Jednak na chlopski rozum uznalismy ze kot musi sie dostosowac do pewnych rzeczy, bedzie z nami dlugo wiec pewne rzeczy robilismy na czuja, potem sie okazalo ze tak trzeba takze na poczatku jak ja syknelam to Cyc nawet nie spojrzal, jak maz to zwiewal, teraz jest poploch jak sykne inna sprawa ze tez mialam opory przed dawaniem miedzy uszy, ale jak Cyc przestal gryzc meza a mnie nadal to dalo mi do myslenia Cytat:
nie zamykam zadnych drzwi, koty spia z nami, laza po meblach (po przestawieniu mebli i przeniesienu pucharow meza Cyc zaczal skakac na szafke ktora ma 2.5 m, mam fotke ale jeszcze w aparacie) Dbam o nie bo robie im jedzenie, bawie sie z nimi itp ale to nie wszystko, musza byc zasady, nasze koty domowe (zwlaszcza te niewychodzace) zyja inaczej - zyja w stadzie z nami, w kazdym stadzie jest hierarchia, i od tego nie uciekniemy. U nas domu rzadzimy my, potem sa koty, ale wsrod nich rzadzi Cyc (i czasami ma odpaly i przypomina mlodszym o tym....) Ja wiem ze kot to nie pies i nie mozna kota wytrenowac jak psa, ale mozna nauczyc kota jak zyc z nami aby i on i my byli zadowoleni. Kojarzycie pana Cesar Millan? Zaklinacz psow. Wiem, wiem, on o psach ale... Bardzo mi sie podoba co on glosi, a mianowicie To co wlasciciel/opiekun musi dac psu to Exercise, discipline, and affection i powiem szczerze ze do kotow to tez swietnie pasuje (jedyne co to jak wyzej, kot nie bedzie nas sluchal jak pies, takze zawsze trzeba sie liczyc z tym ze mu sie odechce cos robic albo wpadnie mucha do pokoju i kot za nia poleci) Exercise - im wiecej sie bawimy z kotem lub jak nie mamy czasu minimum te 15-20 min dziennie ale CODZIENNIE - tym bardziej kot chce z nami byc, wazne aby bawic sie wlasciwie czyli nie rekami (Skuter moze byc w szale polowania na wedke ale i tak moge go poglaskac w trakcie zabawy i on natychmiast wygina szyje i mruczy, moje rece nie kojarza mu sie z zabawa, i dobrze bo to jak targa wedke to tylko wspolczuc wedce ktora jest gryziona, drapana, wleczona po domu tak samo jest z Cyckiem i Rusia)Discipline - sa pewne rzeczy ktore kot musi robic czy dostosowac sie do nich, to ze nie chcemy zeby kot nas gryzl to nie jest znecanie sie nad nim, dzieki temu ze dostanie 'w czape' dojdzie do niego kto tu rzadzi, nie ma w tym nic zlego, jestesmy rodzina/stadem i zyjemy razem wiec musza byc jakies zasady. Affection- i to jest zawsze na koncu, najpierw zabawa i dyscyplina a mizianie ostatnie. Pewnie sa kocie wyjatki ale ja takich nie spotkalam.
|
|
#3395 |
|
Konto usunięte
|
Witam,
Czy mogę dołączyć do grona kocich mam? Nikt z moich znajomych nie ma kota (nie wiedzą co tracą ) i nie mam za bardzo z kim poruszać kocich tematów. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. ![]() Moja Stepka właśnie śpi na moich kolanach.
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
poprosimy o foty
|
#3397 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
oo, jak chodzi o szylkretę, to tym bardziej czekam
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
No i kontynuując temat szylkretek, znalazłam to. Mamo, ja takiego chcę!
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Syknęłam na Piękno, bo chciało gryźć mój palec: wielkie zdziwienie ale prób gryzienia zaprzestano
![]() Jak się "paca", powiedzcie mi? Będę zmuszona pacnąć, bo Piękno dopiero teraz śpi z nami (wcześniej nie umiało wspiąć się na antresolę) i dostaje z tego powodu trochę szajby tzn. rano, mrucząc, poluje na moją twarz. Śpię ze spryskiwaczem i pryskam go ( ) ale to nie bardzo działa na dłuższą metę.
|
|
#3402 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
Jestem już szczęśliwą posiadaczką Katyi.
Pierwsze wrażenie super, bardzo grzeczna, przeszła ładnie do "swojego" boksu, siedziałam z nią w samochodzie, obwąchała mnie i takie tam. Jest bardzo malutka i pomimo iż bałam się, że mam za małą klatkę, weszłyby do niej dwa takie koty. Ma cudowne oczy, jest bardzo zadbana i biała jak śnieg a nie srebrno-szara jak napisali. Niestety nie miałam okazji jeszcze jej dotknąć, jestem ostrożna, nie chcę jej wystraszyć. Teraz siedzi za łóżkiem, czyli wszystko zgodnie z planem. Tylko.... kiedy ona stamtąd wyjdzie? Zdjęcia to przyjazd transportu, ja z nią w aucie i pierwsza reakcja po wyjściu z klatki. Niestety nie zdążyłam zrobić jak się czołga do pokoju ![]() Edycja \ jak to napisałam wyszła spod łózka, popatrzyła na mnie i zwiała znowu, ale fajneeeeee Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-11-30 o 09:07 |
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwości, zgłodnieje to wyjdzie:P albo zawsze możesz próbować jakimś smakołykiem ja zwabić.
|
|
#3406 |
|
... choć nie Westwood
|
Oby Katya się szybko przystosowała
trzymam kciuki! i czekam na zdjęcia tej pięknosci
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje i powodzenia
oby szybko się zaaklimatyzowała
|
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
czy koty korzystajace z odkrytych kuwet maja problem z trafianiem qupsztyli? Moj coraz czesciej nie trafia mimo ze kuweta duza. Kryta rozwiazalaby problem?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
cóż mogę powiedzieć, kot już jest mój
![]() Zwabiłam ją na wędkę. Właśnie siedzi na parapecie jakby tu mieszkała już trochę dłużej niż...3h Przed chwilą zjadła też karmę ![]() No cud miód. Ale nie da się dotknąć, nie ma szans.. może za godzinę? hihi ale czad ![]() tu więcej zdjęć plus video. Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-11-30 o 12:20 |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Katya
już zwiedza, szybko poszło następny krok to mizanki
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ladna jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękna jest w moim sąsiedztwie jest taki kot, wielki, cały biały, siedząc na kamieniu przypomina posąg, idealna kopia Twojej kotki
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny, jak ją zobaczyłam, to normalnie prawie się poryczałam, że ona taka spokojna i przepiękna. Zdjęcia zdjęciami, ale nie mogę się na nią napatrzeć. Cały dzień bawiła się wędką, zrobiłam ponad 60 zdjęć, wszystko a tamtym linku.
Kuwetę zwiedziła już wiele razy, ulżyło mi, bo bałam się, że nie zakceptuje tego żwirku, bo na fotach widziałam biały żwirek, a tu taka niespodzianka ![]() Kurcze chyba udała mi się kotka, ale wybrana spośród 300 innych... tygodniami jej szukałam, dosłownie! Którą bym nie wybrała, każda jest tego warta. Widziałam pozostałe koty jakie przywieźli, istne szaleństwo "domu" piękności ![]() No i jest taka malutka
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A daje się głaskać już, czy się jeszcze cyka troszkę? Bardzo jestem ciekawa czy Cię nawiedzi w nocy. Felut mnie trzymał pierwszego dnia na dystans, a potem rano nagle budzę się, a ona śpi w moich nogach ![]() aa, widzę na zdjęciach, ze ją wymacaliście podczas zabawy ;p super w ogóle widać, ze ruchliwa i ciekawska . Fajny kociak, już pierwszego dnia tak daje czadu
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-11-30 o 21:03 |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie ładne kwiatki na parapecie i te wazoniki pod telewizorem... Naciesz się nimi, póki mozesz
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki za pierwsza noc
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. mogę dołączyć ?
kocham koty, nie potrafie bez nich żyć a mój Tż ma na nie alergio-astme ale niestety(albo i stety) nie moge sie ich pozbyć, i nie wyobrażam sobie żyć bez kota we wtorek samochód przejechał mojego ulubionego kota , w przeciągu roku zabiło mi 5 kotów.. jakieś fatum :/ w tym dwie wykastrowane kocice zostały mi aktualnie 3. Franek, manek i senior bezimienny, 7 letni kocur ważący 6 kg (tylko zimą, w lecie jest chudy jak szczur)
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

おはよう! 
tak samo jest z Cyckiem i Rusia)

ale niestety(albo i stety) nie moge sie ich pozbyć, i nie wyobrażam sobie żyć bez kota
we wtorek samochód przejechał mojego ulubionego kota
, w przeciągu roku zabiło mi 5 kotów.. jakieś fatum :/ w tym dwie wykastrowane kocice
zostały mi aktualnie 3. Franek, manek i senior bezimienny, 7 letni kocur ważący 6 kg (tylko zimą, w lecie jest chudy jak szczur)