Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 21:13   #661
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Nie chrztu, a urodzenia chyba?
Ja akurat mam w domu, bo kiedyś do czegoś potrzebowałam to mam odpis. Bo to dokładnie potrzeba odpis aktu urodzenia.
A świadectwo chrztu to trzeba przynieść ze swojej parafii.[COLOR="Silver"]
Akt urodzenia do ślubu musisz mieć nowy, ponieważ urzędnik musi wiedzieć, czy przypadkiem nie zawarłaś już związku małżeńskiego - takie niby przeciwdziałanie bigamii czy coś.....

Cytat:
Ej sluchajcie a jak to jest z tym aktem urodzenia? on musi byc chyba aktualny nie? Bo to on ma waznosc 3 msc z tego co sie orientuje? Bo ja nawet jak mam w domu stary ( tzn wyciagniety kiedys) to i tak bede musiala teraz wyciagac nie?
Musisz mieć nowy i na dodatek trzeba zaznaczyć, że jest potrzebny do ślubu - mój szwagier tego nie zrobił i urzędnik w naszej gminie mu aktu nie przyjął (brakowało jakiejś adnotacji czy czegoś...) i jeszcze raz musiał jechać, aby poprawić.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Ze spraw ślubnych - jestem wkurzona na maxa, bo obrączki miały być zrobione w 10 dni, a tym czasem już prawie miesiąc mija od zamówienia i cisza....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:33   #662
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Była dzis u mnie koleżanka, która slubuje w maju, okazuje się że mam więcej załatwionych rzeczy niż ona hehe (za to ona ma nauki). Biedna nie wie co traci nie będąc na wizażu
uświadomiłaś ją?

U mnie też ślubny zastój. Jutro mamy umówić się do poradni to będzie z głowy i mamy zamiar do dwóch tygodni kupić wódkę żeby też już zamknąć tą sprawę

Powiem wam że oglądaliśmy obrączki już chyba w większości sieciówek i jakoś tak nie są jakieś rewelacyjne przynajmniej te zwykłe klasyczne - zdecydowanie lepiej takie u jubilera zamawiać no chyba że trafi się na promocję albo ktoś wyjątkowo lubi daną markę. Rozbroiła mnie pani z Yes mówiąc że te obrączki to tylko wzornik i te nasze będą już grubsze troszkę (nie chodzi o szerokość tylko o grubość) i kolor złota może być inny... no to sorry jak mam wybrać obrączkę jak nie wiem jak ona ostatecznie będzie wyglądać? o ile u złotnika to ten może zmierzyć i powie się że chcemy grubość taką, szerokość taką to będzie taka a tam? dziwne to było

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-11-30 o 21:35
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:48   #663
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Rozbroiła mnie pani z Yes mówiąc że te obrączki to tylko wzornik i te nasze będą już grubsze troszkę (nie chodzi o szerokość tylko o grubość) i kolor złota może być inny... no to sorry jak mam wybrać obrączkę jak nie wiem jak ona ostatecznie będzie wyglądać? o ile u złotnika to ten może zmierzyć i powie się że chcemy grubość taką, szerokość taką to będzie taka a tam? dziwne to było
Trochę tak jakby Cię uprzedzała że Twoja może już nie być taka ładna jak wzornik

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:08   #664
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
uświadomiłaś ją?

U mnie też ślubny zastój. Jutro mamy umówić się do poradni to będzie z głowy i mamy zamiar do dwóch tygodni kupić wódkę żeby też już zamknąć tą sprawę

Powiem wam że oglądaliśmy obrączki już chyba w większości sieciówek i jakoś tak nie są jakieś rewelacyjne przynajmniej te zwykłe klasyczne - zdecydowanie lepiej takie u jubilera zamawiać no chyba że trafi się na promocję albo ktoś wyjątkowo lubi daną markę. Rozbroiła mnie pani z Yes mówiąc że te obrączki to tylko wzornik i te nasze będą już grubsze troszkę (nie chodzi o szerokość tylko o grubość) i kolor złota może być inny... no to sorry jak mam wybrać obrączkę jak nie wiem jak ona ostatecznie będzie wyglądać? o ile u złotnika to ten może zmierzyć i powie się że chcemy grubość taką, szerokość taką to będzie taka a tam? dziwne to było
pjona u mnie tez dzisiaj gadalismy z tz o sukni, pokazalam mu zdjecie jaka mniej wiecej mi sie podoba to swierdzil, ze jestem bezguscie i ze mam mu pokazac zdjecie zanim kupie kiecke bo on musi zatwierdzic

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:19   #665
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ha, ha, ha padłam
Dobrze kombinujesz. Bardzo dobrze !!
Podobnie myślę, tysiaka w zyciu nie dam
U mnie jest 'co łaska'
Wiesz co, bo mnie przerażają te kwoty.. to jest obłęd totalny

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość

Musisz mieć nowy i na dodatek trzeba zaznaczyć, że jest potrzebny do ślubu - mój szwagier tego nie zrobił i urzędnik w naszej gminie mu aktu nie przyjął (brakowało jakiejś adnotacji czy czegoś...) i jeszcze raz musiał jechać, aby poprawić.
Nosz kurcze co za biurokracja

U nas też względny zastój, rozkminiamy gdzie się podziejemy po ślubie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:28   #666
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
już Lg_ago mnie poprawiała, przeprosiłam za przejęzyczenie, nie trzeba mnie więcej razy poprawiać
Przepraszam, chyba przysypiałam jak czytałam i jakoś nie wpadłam na to, że niżej ktoś już na to odpowiedział

Ja dzisiaj dostałam niepokojącego sms'a od przyszłej Teściowej, że pokazała mamie sukienkę i obrączki... I albo ja to źle zrozumiałam, albo mogę te zdjęcia wstawić na fejsa, bo i tak niewielu zaskoczę...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:29   #667
ParisParisienne
Rozeznanie

nadrobilam ja musze tez jakos ogarnac teamt wodki, bo przeciez akcyza wzrasta i bedzie drozej ale moj TZ nie jest zbyt "wodkozy" i jego ten temat ani ziebi, ani grzeje... no swoja droga ja tez. Jak dla mnie to by wodki w ogole moglo nie byc... no ale wiadomo, ze bedzie

co do sukni, to ja tez mam cos wrazenie, ze czego innego oczekuje TZ, a co innego ja sobie wymyslilam.... no ale trudno... niech sie zdziwi
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:35   #668
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
taki mamy plan
ostatnio zgadałam się z kolegą z pracy i a mi dać namiar do koleżanki która pracuje w hurtowni - raz, że ceny z automatu niższe to dają gratisy (np. do 10 kupionych butelek 1 gratis, więc można po prostu kupić mniej).
my jak kupowaliśmy PT to za kazde 100 butelek dostawalismy 10 gratis, a bralismy 200 więc mamy 220 dobry myk
EDIT : nie wiem czy mama se nie zakosiła 3 flaszek

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dzieki.
A co do bycia i nie bycia na wizazu ja widze plusy i minusy.
Moja przyjaciolka slubuje we wrzesniu i oprocz sali nie ma nic. Jest totalnie wyluzowana, na wszystko ma czas, nigdzie jej sie nie spieszy. A tu na wizazu ( i zeby nie bylo nie pisze o naszym watku) jest czasami taki dziki ped, jak np zamawianie sali na 3 lata przed slubem.
I np jakby moja przyjaciolka weszla na wizaz i poczytala te watki to by chyba zwatpila, zalama sie i wgl bo wg wielu osob z wizazu ona juz slubu nie da rady zorganizowac bo czasu za malo.
Ja tu siedze i mi dobrze z tym bom sie uzaleznila ale czasmi ten szal slubny mnie drazni.
Ja tam zaczelma organizowac wesele i slub na 9 msc przed, wsio zalatwilam bez problemu i teraz nie mam nic do roboty, a tez wiele osob mi zyczylo ze juz za pozno i jak cos znajde co same ochlapy i slubu pewnie nie bedzie jednak.
ja mam w sierpniu, jestem też uzależniona od wizazu chyba ale nie czuje presji takiej, że większosc juz ma cos a ja nie, więc lece to kupować/zamawiać. Jestem w nielicznym już chyba gronie, gdzie nie mam sukni slubnej ani upatrzonej, ani kupionej, ani zamowionej. Bo ja robie po swojemu,więc tak jak mialam to w planach, za suknia zaczne sie rozgladac w lutym i tak ogólnie mam w tym swoim małym łbie, że ja mam wszystko zaplanowane, co kiedy jak gdzie i po co

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przepraszam, chyba przysypiałam jak czytałam i jakoś nie wpadłam na to, że niżej ktoś już na to odpowiedział

Ja dzisiaj dostałam niepokojącego sms'a od przyszłej Teściowej, że pokazała mamie sukienkę i obrączki... I albo ja to źle zrozumiałam, albo mogę te zdjęcia wstawić na fejsa, bo i tak niewielu zaskoczę...

mojego zdjęcia w sukni slubnej nikt nie będzie miał. dam swój telefon żeby mi ktoś zrobił, moim telefonem, i to zdjęcie bedzie na nim, wiec nikt nie bedzie miał do niego dostepu
a teściową to

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-11-30 o 23:14
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 23:03   #669
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Moja teściowa na szczęście sukni jeszcze nie widziała - TŻ ciągle mnie upomina, zebym jej pokazała zdjęcie, ale ja się wymiguję. Powiedziałam mu ostatnio, ze zobaczy na ślubie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 23:48   #670
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
co do sukni, to ja tez mam cos wrazenie, ze czego innego oczekuje TZ, a co innego ja sobie wymyslilam.... no ale trudno... niech sie zdziwi
Dla mnie to masakra, bo w tym dniu najbardziej mi zalezy, zeby sie wlasnie jemu podobac

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 23:55   #671
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
pjona u mnie tez dzisiaj gadalismy z tz o sukni, pokazalam mu zdjecie jaka mniej wiecej mi sie podoba to swierdzil, ze jestem bezguscie i ze mam mu pokazac zdjecie zanim kupie kiecke bo on musi zatwierdzic
Mój powiedział, że nawet jakbym w worku jutowym szła do ślubu to by mnie poślubił bo żeni się ze mną i mnie kocha a nie suknie Nie wie jaką kupiłam i mówi, że niechce wieddzieć. Pokazywał mi jakie mu się podobają i teraz po zakupie brałam go pod włos i prawie identyczną jak moja powiedział, że bardzo ładna więc jestem spokojna

Cytat:
nadrobilam ja musze tez jakos ogarnac teamt wodki, bo przeciez akcyza wzrasta i bedzie drozej ale moj TZ nie jest zbyt "wodkozy" i jego ten temat ani ziebi, ani grzeje... no swoja droga ja tez. Jak dla mnie to by wodki w ogole moglo nie byc... no ale wiadomo, ze bedzie

Ja tez już sie denerwuje tym alkoholem a raczej jego brakiem...Nie mamy kiedy się za to zabrać. Nawet nie wiem gdze pytać i jaka jest korzystna cena za Pana Tadeusza, żeby się nie wkopać.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 23:58   #672
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam w sierpniu, jestem też uzależniona od wizazu chyba ale nie czuje presji takiej, że większosc juz ma cos a ja nie, więc lece to kupować/zamawiać. Jestem w nielicznym już chyba gronie, gdzie nie mam sukni slubnej ani upatrzonej, ani kupionej, ani zamowionej. Bo ja robie po swojemu,więc tak jak mialam to w planach, za suknia zaczne sie rozgladac w lutym i tak ogólnie mam w tym swoim małym łbie, że ja mam wszystko zaplanowane, co kiedy jak gdzie i po co

mojego zdjęcia w sukni slubnej nikt nie będzie miał. dam swój telefon żeby mi ktoś zrobił, moim telefonem, i to zdjęcie bedzie na nim, wiec nikt nie bedzie miał do niego dostepu
a teściową to
Trzeba mieć jakieś nałogi Doskonale Cię rozumiem z tym wizażowym uzależnieniem...

Póki co kwestia rozbija się o zdjęcie katalogowe, ale jak już będę miała moje w sukni to stanowczo zrobię jak Ty-tylko na moim telefonie, tylko pod moim nadzorem.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Dla mnie to masakra, bo w tym dniu najbardziej mi zalezy, zeby sie wlasnie jemu podobac
Wychodzę z tego samego założenia dlatego konsultuję z TŻ wygląd w dniu ślubu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-12-01, 00:44   #673
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:

Wychodzę z tego samego założenia dlatego konsultuję z TŻ wygląd w dniu ślubu

A ja nie konsultuje swoje wygladu z TZ a i tak jestem pewna ze wg niego bede sliczna. Zreszta to chyba zalezy od tego kto ma jaka wizje, miod poczatku TZ mowil ze nie chce widziec sukni, a ja od poczatku sie upieralam ze zobaczy ja dopiero w dniu slubu. Jezeli ktos nie ma takiej "fazy" to fajnie zeby TZ jednak wyrazil zdanie na temat naszej sukni.

Co do mojej sukni widzialo ja kilka osob: moja mama,moj tato ( byli ze mna przy ostatecznej decyzji),moja siostra, moja siostrzenica i moja przyjaciolka. Dla mnie to wazne jest tylko to aby nie zobaczyl jej TZ calej reszcie w sumie moglabym pokazac bo i tak efekt koncowy ( tj fryzura,makijaz, buty, bukiet, radosc na twarzy) bedzie nieco inny.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 06:08   #674
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam nowa PMke

Magdalenka, chyba tak, tzn to model Elizabeth z firmy Estera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 07:15   #675
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie konsultuje swoje wygladu z TZ a i tak jestem pewna ze wg niego bede sliczna. Zreszta to chyba zalezy od tego kto ma jaka wizje, miod poczatku TZ mowil ze nie chce widziec sukni, a ja od poczatku sie upieralam ze zobaczy ja dopiero w dniu slubu. Jezeli ktos nie ma takiej "fazy" to fajnie zeby TZ jednak wyrazil zdanie na temat naszej sukni.

Co do mojej sukni widzialo ja kilka osob: moja mama,moj tato ( byli ze mna przy ostatecznej decyzji),moja siostra, moja siostrzenica i moja przyjaciolka. Dla mnie to wazne jest tylko to aby nie zobaczyl jej TZ calej reszcie w sumie moglabym pokazac bo i tak efekt koncowy ( tj fryzura,makijaz, buty, bukiet, radosc na twarzy) bedzie nieco inny.
Szczerze-rozumiem mamę, tatę, siostrę (siłą rzeczy siostrzenicę też) i przyjaciółkę. Nawet rodzice TŻ mogą widzieć suknię, że o TŻ nie wspomnę. Ale jakoś tak nie chciałabym, żeby tego typu zdjęcia krążyły po rodzinie, której nawet nie zdążyliśmy jeszcze oficjalnie poinformować o ślubie (bo rozsyłamy informacje w przyszłym tygodniu dopiero...).
Stary 2013-12-01, 08:29   #676
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak uważam. Makijaz,fryzure itp konsultuję z nim ale suknie ma zobaczyć dopiero za 251 dni

Cytat:
Szczerze-rozumiem mamę, tatę, siostrę (siłą rzeczy siostrzenicę też) i przyjaciółkę. Nawet rodzice TŻ mogą widzieć suknię, że o TŻ nie wspomnę. Ale jakoś tak nie chciałabym, żeby tego typu zdjęcia krążyły po rodzinie, której nawet nie zdążyliśmy jeszcze oficjalnie poinformować o ślubie (bo rozsyłamy informacje w przyszłym tygodniu dopiero...).
Racja, też nie chciałabym. U mnie widzieli mama, dziadki, świadkowa z córkami, siostra TŻ i jej mama - moja teściowa. Reszta niech czeka

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:40   #677
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ojej, dziekuje

Lakierki rzadza A jakie Sa wygodne!

Dziewczyny, wpadlam na pomysl na oryginalne podziekowania dla rodzicow
Pomyslalam, ze zrobie rodzicom wielka niespodzianke i zagram na skrzypcach (przechowam je u przyjaciolki). Wiem, ze bardzo tesknia za moim brzekoleniem i juz 5 lat nie mialam mozliwosci przywiezc skrzypiec do Polski.
Nie wiem jednak jak to zorganizowac (po slubie chcemy jechac do Wloch), ani co z rodzicami Tz.
Co myslicie?
mi się pomysł bardzo podoba kocham skrzypce
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej

gratulacje. my nadal zero postępów w sprawie alko... zaczynam się martwić

trzymam kciuki

super, zazdraszczam

super pomysł! my chcieliśmy sami zaśpiewać

też o tym słysząłam, ae ja bym chciała je usłyszeć

W ogole byłam dziś szukać butów na sylwestra no i miałam nadzieję, że jakieś się trafią na ślub. ALe były super szpileczki w dajszmanie ale w kolorze granatówym! piękne i nie za wysokie

w innych zero butów w kolorze białym/łososiowym. same czarne i mieniące.
kupiłam tylko kiecke na sylwka i kolczyki . nie wiem czy beda mi pasowały do ślubnej bo chyba sa za ozdobne do niej. Szukam ich w necie ale nie moge znaleźć...
dziękuję !! chyba mocno trzymałaś bo zdecydowaliśmy się

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Hej Jako Panna Młoda 2014 postanowiłam, że przyłączę się do Was, a że na Wizażu jestem totalnie nowa i zielona mam nadzieję, że wprowadzicie mnie w jego tajniki
Wita
Cytat:
enzunio ja mam

do dziewczyn z grzywką ! Co zamierzacie z nią zrobić na weselu ? zapuszczacie ? upinacie ? zostawiacie jaka jest? ja jestem posiadaczką grzywki "na bok" , i zaczęłam zapuszać, ale nie wiem co z nią zrobić bo "gołego czoła " nie moge mieć , ponieważ niekorzystnie to wygląda no i nie wiem
Enzunio- ja też mam
a co do grzywki- ja też zapuszczam od wakacji

Dziewczyny, zdecydowaliśmy się na to mieszkanko które wczoraj Wam pokazywałam
Jestem strasznie szczęśliwa, aż nie mogłam spać w nocy
W tym tygodniu ( w sensie do przyszłej niedzieli) chcemy już wpłacić zadatek, i podpisac umowę przedwstępną. Dogadaliśmy się że do 31 marca będą mieszkać. Już sobie planujemy wszystko, układamy w główkach z TŻ
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:05   #678
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
W jakiej parafii ślubujecie? jest nas tutaj trochę z białego
Jestem rdzenną Białostoczanką Parafia Wszystkich Świętych, to ten mały kościółek na górce, na cmentarzu

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Też tak uważam. Makijaz,fryzure itp konsultuję z nim ale suknie ma zobaczyć dopiero za 251 dni

Racja, też nie chciałabym. U mnie widzieli mama, dziadki, świadkowa z córkami, siostra TŻ i jej mama - moja teściowa. Reszta niech czeka
A u mnie Tż chcę wybierać suknie razem ze mną, mi to odpowiada bo jemu ufam najbardziej, więc pewnie sukienkę będzie widział On, moja Mama no i może tata jak znajdzie czas, żeby przyjechać i zobaczyć przed ostateczną decyzją, ewentualnie jeszcze świadkowa i koniec, żadnych zdjęć, żadnego pokazywania :P :P
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:09   #679
poznanianka1990
Zakorzenienie

Alloffkowa, gratuluję

Magdalenka, ale jaja - Ty na przymiarkach mierzylas moją suknię, a ja mierzyłam Twoją Twoją jest piękna, ta góra cudowna, bardzo dobrze mi w niej było, wszystko byłoby super gdyby nie to, że to jest rybka... Mi o wiele lepiej w literze A

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:41   #680
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
nie no nie chodzi o to, ze on sobie wymarzyl np ze bede w "ksiezniczce" ale ostetcznie ja po zlosci wezme rybke... tylko jak np mu pokazywalam 6 moich typow, to stwierdzil, ze ogolnie fajne i o to chodzi, ale w sumie bardziej z tych 6 podobala mu sie ta ktora mi srednio.
Mamy jakas tam wspolna wizje, bo jestesmy przeciez podobni Ale tak jak powiedziama Atomowka, to ma byc dla niego jednak niespodzianka, a i tak bede przesliczna dla niego i w worku na ziemniaki jestem piekna

Ostatnio tez stwierdzilam, ze oczywiscie suknia jest mega wazna, ale chyba za bardzo koncentrujemy sie na swoim wygladzie... Ostatnio tz powiedzial: "kochanie, ja rozumiem te Twoje slubne wariactwo, ale dla mnie wybacz jest to na prawda malo istotne. Dla mnie najwazniejsze, ze bedziesz moja zona, przyrzekamy sobie milosc i bedziemy razem juz na zawsze.dla mnie i tak zawsze jestes najpiekniejsza "
wiec.... spokojnie

Aloffkowa gratuluje !!!! swietne to mieszkanie

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-12-01 o 09:43
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:43   #681
Kate Noir
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Mój narzeczony to mistrz okazji, kupił nowy zestaw do fondue za 30 zł, a w sklepie taki sam jest na 200 cieszy się jak dziecko
30 zł to jak za darmo. Sama z chęcią bym kupiła ale liczę, że dostanę w prezencie na ślub Pochwalisz się jakie kupił?

Cytat:
[COLOR="Silver"]

Nie ma to jak motywujący komplement od teściowej. Może jak stara się powiedzieć mi coś miłego to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
Nie zamierzam jej pokazywać sukni ślubnej, po co mam się dołować na pół roku przed.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

W tym tygodniu ( w sensie do przyszłej niedzieli) chcemy już wpłacić zadatek, i podpisac umowę przedwstępną. Dogadaliśmy się że do 31 marca będą mieszkać. Już sobie planujemy wszystko, układamy w główkach z TŻ
Super, że w końcu udało Wam się podjąć decyzję! Spóźniłam się na link, prześlesz mi? uwielbiam oglądać mieszkania Ja wczoraj po raz kolejny zostałam zdemotywowana warszawskimi cenami Jednak mam nadzieję (tak - jestem z tych naiwnych), ze do marca też już będziemy mieć na oku jakieś mieszkanko. Oczywiście nie przeszkadza mi to w kolekcjonowaniu inspiracji. Już przeglądam fototapety do salonu

Pewnie po naszych ślubach część przeniesie się na wątek "dzieciaczkowy", a część na wątek "budujesz, remontujesz, urządzasz - PM2014"
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:55   #682
Linaewen
Zakorzenienie

Aloffkowa, gratulacje!
Ostatnio byłam u fryzjera, po 9 miesiącach (jaki wstyd...), jak mi ścieła to moje siano to od trzech dni się ciągle macam po włosach ale mam włosy z 10-15cm krótsze. Zaczęłam się martwić jak się uczeszę we wrześniu. I babka mnie zaskoczyła mówiąc, że za długie włosy też nie są dobre...
Stary 2013-12-01, 09:55   #683
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
hej

30 zł to jak za darmo. Sama z chęcią bym kupiła ale liczę, że dostanę w prezencie na ślub Pochwalisz się jakie kupił?

Nie ma to jak motywujący komplement od teściowej. Może jak stara się powiedzieć mi coś miłego to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
Nie zamierzam jej pokazywać sukni ślubnej, po co mam się dołować na pół roku przed.

Super, że w końcu udało Wam się podjąć decyzję! Spóźniłam się na link, prześlesz mi? uwielbiam oglądać mieszkania Ja wczoraj po raz kolejny zostałam zdemotywowana warszawskimi cenami Jednak mam nadzieję (tak - jestem z tych naiwnych), ze do marca też już będziemy mieć na oku jakieś mieszkanko. Oczywiście nie przeszkadza mi to w kolekcjonowaniu inspiracji. Już przeglądam fototapety do salonu

Pewnie po naszych ślubach część przeniesie się na wątek "dzieciaczkowy", a część na wątek "budujesz, remontujesz, urządzasz - PM2014"
Ja jeszcze nie widziałam tego cuda bo dopiero dziś wieczorem przywiezie je do domu, ale wysłał mi z stronkę gdzie jest identyczne, http://www.quelle.ch/fondue-set-elek...ikel/quelle-ch tylko u nas jest na 8 osób

Aloffkowa Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mam własne mieszkanie, i tylko remont nas czeka, zbieramy powoli trochę gratów, dzięki TŻ mamy garnek do topienia sera, jest super

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2013-12-01 o 09:59
Stary 2013-12-01, 09:57   #684
Dotka90
Zakorzenienie

Allofkowa, gratki mieszkania! Też bym je chętnie zobaczyła

My dzisiaj jedziemy na imieniny teścia
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:03   #685
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Allofkowa, gratki mieszkania! Też bym je chętnie zobaczyła

My dzisiaj jedziemy na imieniny teścia
Uuu Teść Andrzej ???
Stary 2013-12-01, 10:07   #686
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie widziałam tego cuda bo dopiero dziś wieczorem przywiezie je do domu, ale wysłał mi z stronkę gdzie jest identyczne, http://www.quelle.ch/fondue-set-elek...ikel/quelle-ch tylko u nas jest na 8 osób
wygląda porządnie. Ogółem urządzenia Tefal wydają się dobrej jakości

Właśnie przeglądam suknie ślubne księżnych http://williamandkateblog.blogspot.c...ie-slubne.html Kurcze, chciałabym mieć taki królewski ślub Wszystkie są takie dostojne.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:13   #687
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
wygląda porządnie. Ogółem urządzenia Tefal wydają się dobrej jakości

Właśnie przeglądam suknie ślubne księżnych http://williamandkateblog.blogspot.c...ie-slubne.html Kurcze, chciałabym mieć taki królewski ślub Wszystkie są takie dostojne.
Wieczorem zobaczę co to za cudo, wydaje się fajne
Suknia Kate była przepiękna, i fryzura księżnej Monako jest bardzo ładna
Stary 2013-12-01, 10:15   #688
misia880
Zakorzenienie

alofkowa!!!
gratuluje Ci mega mega!
wiem jakie to wazne - miec miejsce dla siebie. super!
moge sobie wyobrazic Wasza radosc

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:19   #689
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu Teść Andrzej ???
Masz cos do teścia Andrzeja? :-D
Stary 2013-12-01, 10:19   #690
enzunio
BAN stały

Cytat:
Ja ☠☠☠☠☠☠☠kam

Cytat:

Ja nie ukrywam, że mój wybór sukni był bardzo uzależniony od tego co się TŻtowi podoba... Gdyby nie on to nigdy nie przymierzyłabym princessy, a już na pewno nie takiej i... przepadłam Ale cały czas mu wkręcam, że mam koronkową rybkę (prosił mnie na końcu żeby wszystko tylko nie koronka ) ale nie wiem czy mi wierzy W ogóle przez przypadek zobaczył kawałek gorsetu na zdjęciu jak w klubie pokazywałam Na szczęście tam trochę koronki jest, więc może...

Cytat:
EDIT : nie wiem czy mama se nie zakosiła 3 flaszek

a teściową to
1. to nam zginął cały karton - 1 flaszka... Tzn. po kartonie ani śladu, tylko w jego miejscu została jedna butelka... Już podejrzewaliśmy kogoś z rodziny i dobrze, że z tym nie wypaliliśmy, bo jak we trójkę usiedliśmy (ja, TŻ i mama) to skumaliśmy, że tacie na jego 50-tkę w sali bankietowej pożyczyłam karton i widocznie tylko jedna butelka została i wszyscy o tym zapomnieliśmy Tata był zaskoczony jak do niego wyleciałam z pretensjami, że nie oddał (a tego dnia dokupowialiśmy resztę), ale co ja mogę mieć za pretensje jak sama zapomniałam... Zresztą sama jedną butelkę w październiku zakosiłam na moje urodziny Ale pojechaliśmy do Selgrosa i wszystko jest cacunio
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Moja teściowa na szczęście sukni jeszcze nie widziała - TŻ ciągle mnie upomina, zebym jej pokazała zdjęcie, ale ja się wymiguję. Powiedziałam mu ostatnio, ze zobaczy na ślubie
U mnie oprócz wizażanek widziała tylko i wyłącznie mama, nikomu jej nie pokazałam, nawet tata nie widział. A TŻ nie chce widzieć

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

Gratuluję

Cytat:
Ja już od roku siedzę na Muratorze na forum Ale niestety okazuje się, że tylko marnuję czas Ale nieważne, w końcu i my wyprowadzimy się z tej klitki

Cytat:
Aloffkowa, gratulacje!
Ostatnio byłam u fryzjera, po 9 miesiącach (jaki wstyd...), jak mi ścieła to moje siano to od trzech dni się ciągle macam po włosach ale mam włosy z 10-15cm krótsze. Zaczęłam się martwić jak się uczeszę we wrześniu. I babka mnie zaskoczyła mówiąc, że za długie włosy też nie są dobre...
To zależy do jakiej fryzury właśnie, do upięć za długie są złe, lepsze są średniej długości A do mojej muszą być znowu jak najdłuższe
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości