|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
moj paul bedzie zazdrosny haha |
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
U nas też nocka spoko, więc nie będę się chwalić. Ale mam pytanie jak zawsze do mam kp - czy Wasze dzieci są w stanie przetrzymać np. 6 godzin bez jedzenia? Bo ja już którąś noc z rzędu wykręcam Arturkowi taki numer, że jak on się budzi 3 h po kolacji o 20 (czyli o 23), to ja zamiast iść mu zrobić mleko, biorę go na siebie i on spokojnie dosypia kolejne 3 h. Już którąś noc z rzędu jestem tak zamulona, że robię to prawie nieświadomie!!! Ale to nieważne, tylko moje pytanie: czy dziecko cyckowe może tyle wytrzymać bez picia? W nocy i tak standardowo 2 karmienia, ale to pierwsze po 6h przerwie. I dziś debiutujemy z marchewką. Mam zamiar podać słoiczek: jabłko ze słodką marchewką. Proszę o wyprostowanie, jeśli źle chcę zrobić: chcę dziś podać parę łyżeczek z tego słoiczka, a jutro jak będzie OK, to np. pół. Jabłko już Artur je, tu nowością będzie marchewka. I druga sprawa: chcę porcję podgrzać w kąpieli wodnej - tak robicie ze słoiczkami???? Co do sadzania na kolanach: my mamy wręcz jedno ćwiczenie z reh. na moich kolanach. Tj. Artur siedzi i najpierw prawą ręką dotykamy lewego kolanka, a potem na odwrót. Więc nie sądzę, żeby sadzania to było coś złego. Wczoraj mi mama powiedziała, że on będzie za chwilę siadał. Weszłam do mieszkania, a on leżał w wózku, bo mama smażyła naleśniki. I tylko patrzę, jak mi się co chwilę wyłania taka mała głowa A i jeszcze! Dostałam od mamy (ja i TŻ- to już taka tradycja:P) kalendarz adwentowy I mam teraz przykaz, żeby codziennie jeść czekoladkę i dać polizać Artusiowi A i kupiliśmy wczoraj oprócz tych kajaków prezent Arturkowi na Mikołaja, zapewne za jakiś tydzień będzie do oglądnięcia na fotach Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!! Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-01 o 10:10 |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Podoba mi się aktualizacja tapatalk bo szybciej chodzi A i miałam koszmar ze mięso jadłam.. MISIACZKA ze szczepieniami dam znać,sprawdze CZaROWNICA kopnij tz! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Myślałam, że wyskoczę przez okno w nocy pobudka 2:30, o 3 jeszcze FIś nie spał, bo wolał gadać. Mi łeb pękał, co się nachyliłam nad łóżeczkiem, to przypływ krwi do mózgu rozwalał mi czachę. Poprosiłam męża, żeby wsadzał mu smoczka... Filip zasnął po 4 ![]() Dziś jedziemy do moich rodziców, więc może od nadmiaru wrażeń pośpi w nocy ![]() Dobrego dnia! i jak Domcia zapraszam na www.280dni.com tam też relacja z minami Fiśka ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43964677]Hej! U nas też nocka spoko, więc nie będę się chwalić. Ale mam pytanie jak zawsze do mam kp - czy Wasze dzieci są w stanie przetrzymać np. 6 godzin bez jedzenia? Bo ja już którąś noc z rzędu wykręcam Arturkowi taki numer, że jak on się budzi 3 h po kolacji o 20 (czyli o 23), to ja zamiast iść mu zrobić mleko, biorę go na siebie i on spokojnie dosypia kolejne 3 h. Już którąś noc z rzędu jestem tak zamulona, że robię to prawie nieświadomie!!! Ale to nieważne, tylko moje pytanie: czy dziecko cyckowe może tyle wytrzymać bez picia? W nocy i tak standardowo 2 karmienia, ale to pierwsze po 6h przerwie. I dziś debiutujemy z marchewką. Mam zamiar podać słoiczek: jabłko ze słodką marchewką. Proszę o wyprostowanie, jeśli źle chcę zrobić: chcę dziś podać parę łyżeczek z tego słoiczka, a jutro jak będzie OK, to np. pół. Jabłko już Artur je, tu nowością będzie marchewka. I druga sprawa: chcę porcję podgrzać w kąpieli wodnej - tak robicie ze słoiczkami???? Co do sadzania na kolanach: my mamy wręcz jedno ćwiczenie z reh. na moich kolanach. Tj. Artur siedzi i najpierw prawą ręką dotykamy lewego kolanka, a potem na odwrót. Więc nie sądzę, żeby sadzania to było coś złego. Wczoraj mi mama powiedziała, że on będzie za chwilę siadał. Weszłam do mieszkania, a on leżał w wózku, bo mama smażyła naleśniki. I tylko patrzę, jak mi się co chwilę wyłania taka mała głowa A i jeszcze! Dostałam od mamy (ja i TŻ- to już taka tradycja:P) kalendarz adwentowy I mam teraz przykaz, żeby codziennie jeść czekoladkę i dać polizać Artusiowi A i kupiliśmy wczoraj oprócz tych kajaków prezent Arturkowi na Mikołaja, zapewne za jakiś tydzień będzie do oglądnięcia na fotach Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!![/QUOTE] Filip na moim mleku wytrzymywał nawet 8h. Jakby Artur był głodny, to by płakał ![]() Z jabłkiem i marchewką wszystko ok. możesz wprowadzać, skoro jabłko już zna ![]() Co do podgrzewania, to nie mam pojęcia Mój też się podrywa do góry. Leżąc na płasko podnosi głowę i łopatki. I jak mu nie wychodzi to krzyczy :p A jak podam mu palce i nie ciągnę go za ręce, to się podrywa do pozycji półsiedzącej
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Margo parowka sie miesza :p
Fiazo ja zaczynam od 4 lyzeczek. Perse mojej kolezanki syn przesypia na kp 12 h. W moich madrych ksiazkach jest napisane ze powyzej 5 misiaca dzieci juz nie potrzebuja jesc i pic w nocy. Co do siadania to powyzej 3 miesiaca mozna dziecko podciagac za raczki do siadu i sadzac sobie na kolanach. Im dluzej spie tym jestem bardziej niewyspana :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Aha a podgrzewa sie w osobnym naczyniu w kapieli wodnej a reszte sloiczka chowa sie do lodowki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku cudowne wieści. Oby jak najszybciej byc juz w domku!
teso zeby bakterie zniknęły!!!neni widziałam, ze sie naśmiewasz z mojego zamarzania ![]() ona za przeprowadzkę!fiazo fajnie, ze przyjaciółka w ciazy, dzieciaczki sie bedą razem bawiły ![]() katarzynkajg oby Szymus zaczął ładnie sypiący z powrotem! Lachrymano Twoja koleżanka to ładnie poleciała z rozszerzaniem diety, wzięła sobie kobita do serca
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#579 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tak oczywiście, tylko potrzebną porcję. Reszta do lodówki
![]() Dziękuję za odpowiedzi! |
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Po dwudniowej przerwie czytam co tam u Was słychać. Nam strasznie szybko ostatnio leci czas. W piątek sprzątałam mieszkanie, prasowałam- ogólnie nadganiałam zaległą robotę, a wczoraj byliśmy z tz w Ikei i na imprezie urodzinowej. A no i wieczorem w piątek byłam w pracy z ciastem z okazji narodzin Mikołaja i szefowa się pytała czy chce wrócić np. na umowe zlecenie na kilka godzin tygodniowo, no i nie wiem co robić....... Spać mi się chce.... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- 12 |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka w dalszym ciagu trzymam mocno kciuki za Edzia, oby maluszkowi sie polepszyło!
kubusiu dla Ciebie tez za wagę i moc cycków Twych ![]() magdalennne o Was tez myśle, oby to cholerstwa poszło w cholerę! dotka nie kupuj piekarnika mastercook, ta firma jest na skraju bankructwa, wiec obniżają ceny teraz, a kupisz i do kogo sie potem zwrócisz po gwarancje jak coś? Wybierz inna firmę, która nie upada
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
ale wy spamujecie. Ja zoombie. Od 4 a to przewijak a to cyc wrzask i tak do 8. o 8 TZ sie poddał zabrał mała na dół a ja w kime . i po chwili TZ przychodzi i mówi kochanie wstawaj bo zaraz na spacerek i cycek potrzebny a to 10 dochodziła ![]() Co nie zmienia faktu ze jeszcze nie dospałam. dzisiaj mnie nie bedzie bo robimy andrzejki i musze tylko chatke ogarnac. chciałam to na tz zwalic ale on zajoł sie mała rano pojechał juz po zakupy i jest teraz z sierscia u weta a ja dopiero zaliczyłam spacer i złopie kawe ![]() nadrobie jutro. usciski kochane i zdrówka dla wszystkich |
|
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączę się i też zapraszam do mnie na blog. Zachęcam do pozostawienia tam komentarza
Temat jak u dziewczyn - miiinkiiihttp://rudymspojrzeniemnaswiat.blogx...rka-tydzien-4/ arabiatta: rozumiem też Twoje podejście i irytację, bo jak zauważyłam teściowa lubi podkreślać ile wydała na daną rzecz:PPP lemurki: Jasiek pucułek się już zrobił )Kejt: Fi się imprezowy zrobił ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Podłączę się i też zapraszam do mnie na blog. Zachęcam do pozostawienia tam komentarza Temat jak u dziewczyn - miiinkiiihttp://rudymspojrzeniemnaswiat.blogx...rka-tydzien-4/ arabiatta: rozumiem też Twoje podejście i irytację, bo jak zauważyłam teściowa lubi podkreślać ile wydała na daną rzecz:PPP lemurki: Jasiek pucułek się już zrobił )Kejt: Fi się imprezowy zrobił
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast do szkoły poszłam do galerii. Oczywiście tż myśli że jestem w szkole
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-12-01 o 11:12 |
|
|
|
#587 |
|
Konto usunięte
|
OK, słoiczek jabłko ze słodką marchewką zaakceptowany
Smakuje jak Kubuś, więc wiadomo, że dziecku smakowało.Ładnie zjadł, nawet lepiej niż moje jabłko. A ile mniej roboty przy tym... Chyba się przerzucę na te słoiczki :P Może wstąpię dziś do Biedry jeszcze raz... Teraz go muszę obserwować i jak będzie OK, to jutro wykańczamy słoik. A tak poza tym to Artuś od paru dni szaleje z dziąsełkami. Wyrzuca mi butelkę z buzi i wkłada piąstkę. Wyrzuca łyżeczkę i wkłada tetrę albo śliniak. Jak to nie zęby, to już sama nie wiem... |
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: no wygląda na zęby
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43964677]Hej!
U nas też nocka spoko, więc nie będę się chwalić. Ale mam pytanie jak zawsze do mam kp - czy Wasze dzieci są w stanie przetrzymać np. 6 godzin bez jedzenia? [/QUOTE] Ale następne karmienia już co 3h średnio.Mały śpi na tarasie a ja idę sprzątać bo wczoraj tego nie zrobiłam. Później do rodziców na obiad. Miłej niedzieli kochane. Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-12-01 o 11:25 |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
sam nie piernicz głupot, ze zła matka z Ciebie. Najlepsza na świecie i jedyna w swoim rodzaju, ale jesteś tylko człowiekiem, ktory czasem jest zmęczony, sfrustrowany, zle sie czuje czy po prostu nie ma ochoty na bycie z kimkolwiek innym niz z samym sobą
![]() surka przetrwacie ten trudny czas, a my będziemy Ci w tym pomagać! lemurki śliczny Jasio ![]() ita zdrowka dla Xawcia!! margosia za zeby i próby siadania!No, nadrobilam cały wątek ![]() Tz dalej śpi, bo późno poszedł spać, a ja od 8:30 na nogach. Młody obecnie u dziadków na chwile, a ja chyba tez przyłoże sie jeszcze do poduszki ![]() Mieszkania dalej szukamy, musimy coś znaleźć bo ja tu wariuje nie będąc wsród ludzi. Jezu, już grudzień i za chwile pierwsze święta z naszymi dziećmi, kiedy to minęło???
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szczerze współczuje Wam tych masakrycznych nocek Jak czytam co piszecie to mi aż wstyd pisać ja u nas jest, więc się nie będę chwalić nawet...Z tego co "przeleciałam" to Perse - ze sloiczkiem dobrze chcesz zrobić
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak z doskoku na chwile chcialam podziekowac EN za kciuki I pochwalic wszystkie blogowe super minki
slodziaki dzieciaki!!! Na lapku zobacze je ponownie,bo w tel to nie widac tak dobrze.Plus tule wszystkie mamy zombie,oby kolejna noc byla lepsza! Brawa za marchewke dla Arturka! Moj nigdy nie przespal wiecej niz 5h po kapieli na cycu,ale slyszalam,ze cycowe dzieci przesypiaja cale noce,wiec to 6h to chyba spoko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-12-01 o 11:34 |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle dziewczyny to powiem Wam, ze mój syn na tak ubogie owłosienie na głowie, ze chyba w dniu porodu miał więcej
nawet na pewno miał więcej bo nie miał wytartego placka z tylu głowy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a noe, sorry, ma, tam przy karku.. Tam ma długie, wyżej wytarte jajo, a na resZcie głowy takie biedne piórka Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#597 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pogrubione: Cytat:
Idę się zaopatrzyć w dalsze
|
||
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43964677]Hej!
U nas też nocka spoko, więc nie będę się chwalić. Ale mam pytanie jak zawsze do mam kp - czy Wasze dzieci są w stanie przetrzymać np. 6 godzin bez jedzenia? Bo ja już którąś noc z rzędu wykręcam Arturkowi taki numer, że jak on się budzi 3 h po kolacji o 20 (czyli o 23), to ja zamiast iść mu zrobić mleko, biorę go na siebie i on spokojnie dosypia kolejne 3 h. Już którąś noc z rzędu jestem tak zamulona, że robię to prawie nieświadomie!!! Ale to nieważne, tylko moje pytanie: czy dziecko cyckowe może tyle wytrzymać bez picia? W nocy i tak standardowo 2 karmienia, ale to pierwsze po 6h przerwie. I dziś debiutujemy z marchewką. Mam zamiar podać słoiczek: jabłko ze słodką marchewką. Proszę o wyprostowanie, jeśli źle chcę zrobić: chcę dziś podać parę łyżeczek z tego słoiczka, a jutro jak będzie OK, to np. pół. Jabłko już Artur je, tu nowością będzie marchewka. I druga sprawa: chcę porcję podgrzać w kąpieli wodnej - tak robicie ze słoiczkami???? Co do sadzania na kolanach: my mamy wręcz jedno ćwiczenie z reh. na moich kolanach. Tj. Artur siedzi i najpierw prawą ręką dotykamy lewego kolanka, a potem na odwrót. Więc nie sądzę, żeby sadzania to było coś złego. Wczoraj mi mama powiedziała, że on będzie za chwilę siadał. Weszłam do mieszkania, a on leżał w wózku, bo mama smażyła naleśniki. I tylko patrzę, jak mi się co chwilę wyłania taka mała głowa A i jeszcze! Dostałam od mamy (ja i TŻ- to już taka tradycja:P) kalendarz adwentowy I mam teraz przykaz, żeby codziennie jeść czekoladkę i dać polizać Artusiowi A i kupiliśmy wczoraj oprócz tych kajaków prezent Arturkowi na Mikołaja, zapewne za jakiś tydzień będzie do oglądnięcia na fotach Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!![/QUOTE] Przekladam potrzebna ilosc do miseczki rozsmarowujac na dnie tak aby byla jak najciensza warstwa, w czajniku gotuje wode. Wlewam wrzatek do garczka, w kladam do niego miseczke (tak aby woda sie do niej nie wlala) i nakrywam pokrywka. Co kilka minut mieszam zawartosc miseczki. 5 minut i gotowe do jedzenia A jak mam reszte w sloiczku to grzeje w podgrzewaczu
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLAjn YEVELE wspolczuje nocek
AGA udanej zabawy ![]() PERSE Galganek potrafi przespać po kapieli5-6h ciągiem.potem 3h. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam, ze wczoraj 30 minal rok odkad zrobilam test i zemdlalam w lazience jak zobaczylam napis "pregnant"
![]() Ide spac. Nie powiem ktora godzina ![]() Moj syn pogadal se z pielucha i padl. Niedlugo i tak pewnie bedzie karmienie. No coz. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

pobudka 2:30, o 3 jeszcze FIś nie spał, bo wolał gadać. Mi łeb pękał, co się nachyliłam nad łóżeczkiem, to przypływ krwi do mózgu rozwalał mi czachę. Poprosiłam męża, żeby wsadzał mu smoczka... Filip zasnął po 4 

zeby bakterie zniknęły!!!
za przeprowadzkę!

a to 10 dochodziła 
Jak czytam co piszecie to mi aż wstyd pisać ja u nas jest, więc się nie będę chwalić nawet...