Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 23:30   #2941
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Nikki no to widzę impreza udana ciekawe co takiego było w tym co serwowałaś, że aż doszło do rozmowy z kontaktem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 07:24   #2942
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Light Limara, janeczka ja też mam sny z eks i to dwoma naraz
Z dwoma naraz. Szalejesz
Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Mi tez sie snil ex ej chyba cos w tym jest ze zostaniemy mamuskami a tubtakie sny o ex???????

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Milej imprezki i pysznego szałotu
Mi się dziś śnił już drugi ex jeszcze z jeden został

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Beatusia ale Nam wyszło z TP i urodzinami teściowej

Kasian a ja wiem kiedy doszło u mnie do zagnieżdżenia w tej ciąży bo to czułam Dokładnie 21.08
To udane zakupy

Goście , goście i po gościach A ja już posprzątałam , pozmywałam i luz blues mam TŻ padł jak długi – nie dziwię się bo po tym co wypili:P
Znajomi przynieśli Oskarowi auto duże z Wadera i kręgle , oczywiście number 1 to autko W ogóle jak przyjechali to Oskar pokazał na znajomą i od razu wypalił „babo” w sumie nie widział ich od jakiś 5m.
Oskar wybawiony za wszystkie czasy , skakał, tańczył , śmiał się i popisywał. Aż potem miałam ciężko go uśpić z nadmiaru wrażeń (usypiałam godzinę)
Najlepsze było jak znajomy poszedł do WC , przychodzi i się pyta czy słyszeliśmy go w niani. A my że nie – okazało się że po cichu wszedł do pokoju Oskara i gadał do niani , po opisie gdzie niby ta niania wg niego stała okazało się że mówił do kontaktu
No i znajomi wróżą mi dziewczynkę :P Oby się sprawdziło….
Dowiedziałam się również że TŻ jest zazdrosny , bo jak się ze mną jego kolega żegnał to TŻ go odciągał ode mnie i wyrzucił za drzwi , byle daleko ode mnie

Mam nadzieję że andrzejkowy wieczór spędziliście dobrze i miło

Trzeba iść spać Dobranoc dziewczyny
Jak to czułaś, że doszło do zagnieżdżenia?
O to samo chciałam zapytać co Seleniti- co im podaliście do jedzenia i picia, że goście rozmawiali z kontaktem

Cytat:
Napisane przez onlyona Pokaż wiadomość
No takie uroki ciazy hehe zazywasz cos na zgage?? bo mnie to normalnie , az w nocy sciska
Espumisan można w ciąży, bo się nie wchłania.
Podobno pomaga też szklanka mleka
O ile się nie mylę to Gosiiaczek miała/ ma też problemy ze zgagą. Może coś doradzi. Mi przeszło po tygodniu

A ja sobie wczoraj kupiłam w Kaufie kasztany do jedzenia. Uwielbiam... Kupiłam też chrupki orzechowe i chyba po tych chrupkach młode trochę zaczęło mi się ruszać w brzuchu. Chyba, że to te chrupki

W ogóle tak a propo ex, facetów, zawsze podobali mi się z wyglądu 2 aktorzy: Rayan Reynold i Paul Walker. A dziś poczytałam, że ten drugi zginął wczoraj w wypadku samochodowym...

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-12-01 o 07:30
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:17   #2943
Nikii89
Zakorzenienie

Onlyona to chyba nie jest reguła , bo znam dziewczyny co większość ciąży męczyły się ze zgagą . Co do Oskarka to ma 1,5 roku a dokładnie niecałe 20miesięcy.

Mala koniec imprezy był skwitowany słowami „takie imprezy tylko u O. (Nasze nazwisko)” więc chyba się podobało

Seleniti bardziej pytanie co takiego pili :P zaczęło się od whisky a skończyło na żołądkowej

Light już sen z drugim ? no no no
Wybacz pomyliłam datę – 21.08 czułam że mam owulację bo bolał mnie jajnik , a 28.08 ponownie czułam ból brzucha i powiedziałam to TŻ „udało się, będziemy mieli drugie” no a test robiłam dopiero 4.09

Dzień dobry
TŻ dziś spał w salonie bo śmierdział % , więc nie chciałam go w sypialni . No a Oskar pobudki o 23.30, 2.,4 i to za każdym razem chciał mleka ;/ Na dobre obudziliśmy się o 7.05 .
Miałam piękny sen śniło mi się że byłam na USG i lekarz powiedział mi że na 90% będzie dziewczynka
Stary 2013-12-01, 08:38   #2944
paulka0212
Wtajemniczenie

A mi się dziś śniło że urodziłam dwócj chłopaków, i chodziłam wszędzie, szukałam body na 50cm i w całej warszawie znalazłam tylko jeden sklep
A tak w ogóle dzień dobry

Nikii widzę że imprezka udana :-D

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-01 o 08:41
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:39   #2945
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Dzień dobry
TŻ dziś spał w salonie bo śmierdział % , więc nie chciałam go w sypialni . No a Oskar pobudki o 23.30, 2.,4 i to za każdym razem chciał mleka ;/ Na dobre obudziliśmy się o 7.05 .
Miałam piękny sen śniło mi się że byłam na USG i lekarz powiedział mi że na 90% będzie dziewczynka

O to rzeczywiście nie wyspałaś się pewnie, no ale odeśpisz sobie
A sen trzymam kciuki żeby się spełnił

Dzień dobry .
A ja dziś wstałam i tak strasznie mnie ponaciągało że aż mnie brzuch rozbolał ale teraz przeszło . Chciałabym że to już minęło

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:49   #2946
asiulka_22
Zakorzenienie

Nikii >> trzymam kciuki by sen się spełnił
a ja wstałam rano ok 4 do wc, później jeszcze ok 7:40 i takie dziwne kłucie miałam w brzuchu, raz po lewej później po prawej stronie, wystrzaszyłas sie troche niepowiem ale zrobiłam siku i juz ok
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:59   #2947
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
w ogóle jak to wygląda w praktyce, od czego to zależy, że jedne weźmie wcześniej, a drugie później? Jak leżałam w szpitalu to porodówki zapchane były, a dziewczyny, które czekały na swoją kolej przeterminowane w większości o tydzień, półtora i zaczęłam się zastanawiać
Ja od poczku obu ciąż czuję, że przed terminem będzie Tak naprawdę z Olim od 36 tygodnia już zaczęłam broić - biegać po schodach, myć okna, kabine szorować u mamy No a poza tym na usg w 37 mały już był donoszony, idealny do porodu jak gin powiedziała i na tym usg wyszło 13 marzec i reczywiście 13 wyszedł (choć dopiero teraz sprawdziłam terminy :P )

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Przyjechali też szwagier z rodziną i ich mały bardzo polubił nasza praleczkę - wciskał sobie przyciski i zmieniał temp. i obroty wirowania podczas prania musze nauczyc się właczać blokadę przed dziećmi
Te blokady d..py dają Jak sie dziecko pokapuje, to i tak włączyć wyłaczyć można, bo na ten przycisk nie działa blokada Ale za to program zostanie zapamiętany, taki plus

Cytat:
Ja leze w lozku bo moj mezczyzna pracuje dzsiaj na nocnej zmiane i szuakm jakiegos filmu , moze cos polecicie?? . Niewiem jak wy ,ale ja dzisiaj juz pije trzecia puszke pepsi normalnie mogla bym zabic za nia hehe wiem , ze niezdrowa itd , ale nie moge sie obejsc bez niej Dziewczyny jakie polecacie herbatki ziolowe w ciazy? I cos na zgage dobrego? Bo normalnie w nocy sie budze i niemoge czasem wytrzymac ...
A Ty tak późno chodzisz spać? Ja o 22 wymiękam Nie pij tej pepsi na noc, bo to kofeina i potem zasnąc nie możesz

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam napisać, że w poniedziałek jest dzień darmowej wysyłki i dużo sklepów bierze udział. Widziałam też, że z ubraniami ciążowymi no i dla dzieciaków

Ooooo dziękuje Mam mase rzeczy do zamówienia, to musze oblukać, może coś się załapie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Jak to czułaś, że doszło do zagnieżdżenia?
Ja też czułam, przy Olafie to był ból jakby mi brzuch rozrywało, a teraz czułam w jajnikach, bardziej jak na okres (choć ja na okres raczej nie odczuwam :P ) No i daty wg usg się zgadzają Co więcej oboje padli na 9 - Oliś 9 lipca, teraz 9 sierpień

Nikki udana wasza imprezka, nie ma co
Mój Tż to jest zazdrosny o sny erotyczne, muszą być z nim

Witam w niedzielę, tak w ogóle W szoku jestem, raz wstałam na siku, młody spał do 8.30 Tż jeszcze chrapie Ja już po 6 się wybudzała, ale nie narzekam
Tak chciałam zapowiedzieć, że w grudniu mniej mnie będzie Zaczynamy świąteczne porządki, potem ciasteczka, muszę prezenty opacować (kalendarze), poszukać itp

A właśnie - wieczorem przeglądałam Olisiowe zdjęcia z tego roku jak te dzieci sie zmieniają ! Jeszcze na zeszłą gwiazdkę był łysym pełzającym maleństwem, teraz biega, ma dużo włosków i jest duuuużo wyższy i szczuplejszy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:27   #2948
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle tak a propo ex, facetów, zawsze podobali mi się z wyglądu 2 aktorzy: Rayan Reynold i Paul Walker. A dziś poczytałam, że ten drugi zginął wczoraj w wypadku samochodowym...
To ten koleś "ciasteczko" z filmu szybcy i wściekli?

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-01, 09:32   #2949
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
To ten koleś "ciasteczko" z filmu szybcy i wściekli?

Taki przystojny blondyn
image.jpg
Stary 2013-12-01, 09:38   #2950
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki przystojny blondyn
Załącznik 5495856
Właśnie znalazłam artykuł w necie, młody człowiek... 40 lat miał tylko :/

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-01, 09:44   #2951
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
tak sama widzisz mi zamiast ginekologa to psycholog jest potrzebny
Hania prawdziwa modnisia hmm deser lodowy sama bym skonsumowala
To Ty to powiedziałaś

No Hania modnisia, to prawda ale to raczej po mężu

Cytat:
Kasian a ja wiem kiedy doszło u mnie do zagnieżdżenia w tej ciąży bo to czułam Dokładnie 21.08
To udane zakupy
A jak czułaś właśnie? Ja miałam gorszy dzień jeden, nic nie jadłam, chciało mi się strasznie wymiotować, dzień później już było dobrze wszystko, może to było to?

Ale jaja z tym kontaktem Nikii może piekłaś ciasteczka jak Roman w Na wspólnej - wczoraj przez przypadek zobaczyłam, bo mama oglądała jakieś powtórki

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja od poczku obu ciąż czuję, że przed terminem będzie Tak naprawdę z Olim od 36 tygodnia już zaczęłam broić - biegać po schodach, myć okna, kabine szorować u mamy No a poza tym na usg w 37 mały już był donoszony, idealny do porodu jak gin powiedziała i na tym usg wyszło 13 marzec i reczywiście 13 wyszedł (choć dopiero teraz sprawdziłam terminy :P )
No ja rodziłam dokładnie w dzień terminu, podejrzewam, że teraz też tak może być też robiłam to co Ty gdzieś tak koło 38 tygodnia dzizas pod koniec człowiek się czuje jakby całe życie w tej ciąży chodził

Ja też góra 22 i padam

U nas wczoraj impreza, tzn my nie imprezowaliśmy, bo znajomi moich rodziców to średnio nasze klimaty ale pomóc mamie trochę musiałam, a jak poszłam spać to mąż miał pomóc no ale zasnął przed tv mega głośno było, ale to głównie nasz mądry pies działał w tym kierunku, jak ktokolwiek się ruszył od razu było szczekanie ale na szczęście Hania się tak konkretniej przebudziła tylko raz.
Ja za to dzisiaj się tak czuję jakbym miała kaca, no nie tęsknię za tym uczuciem

Mieliśmy jechać dziś na basen, ale mąż oczywiście od rana marudzi, że mu się za bardzo nie chce ble ble ble... mogłam się spodziewać

No to miłej niedzieli dziewczyny, ja zaraz idę położyć Hanulę
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:18   #2952
anulka3999
Rozeznanie

witajcie

u mnie miło rozpoczęta niedziela, zakończenie długiego weekendu dla mojej rodzinki mamy wolne więc nadrabiamy

Kompletuję pokoik dla mojego dziecka pierwszego, do tego troszke remonntuję wiec średnio u mnie z nadrabianiem, bo juz czeka sprzatanko po malowaniu

Życzę miłej niedzieli, moze później zajrzę

Justyna "Mistrz" Katarzyna Michalak - to lekki kryminał erotyczny, polecam...
co do cobena i millenium to wiem, ze istnieją ale to raczej moja mama uwielbia te klimaty, to typowe kryminały a ja bardzo lubie powieści. Ale najważniejsze jest że się czyta ja uwielbiam

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-12-01 o 10:37
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:39   #2953
paulka0212
Wtajemniczenie

Kochane ten temat był już poruszany kilka razy, ale postanowił go poruszyć po raz kolejny....
Chodzi mi dokładnie o farbowanie włosów.
wiele z Was było już u fryzjera, robiły włoski i chcę dopytać czy farbowałyście się specjalnymi farbami? Bez amoniaku? Bo u mojej fryzjerki niestety takich farb nie ma :-(
Z tego co pamiętam pisałyście że tu chodzi o wdychanie tych szkodliwych substancji, ale salon do którego chodzę jest malutki...
Sama nie wiem, doradzcie po raz kolejny :-P

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-01, 11:10   #2954
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam napisać, że w poniedziałek jest dzień darmowej wysyłki i dużo sklepów bierze udział. Widziałam też, że z ubraniami ciążowymi no i dla dzieciaków
Właśnie też to chciałam Wam napisać Ja jutro robię zakupy dla Emilki..nowe zabawki Jej..jaką mi to sprawia frajdę

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ale jaja z tym kontaktem Nikii może piekłaś ciasteczka jak Roman w Na wspólnej
Padłam... i leżę...

A swoją droga Nikii niezła imprezka

Witam się z rana.
Dziś jedziemy na obiad do moich rodziców. Mila właśnie ma drzemkę a TŻ poszedł pobiegać.
Wczoraj rano jak wrócił z zakupów dostałam różę...wraz ze słowami.."idealna róża, dla idealnej żony, tak wiesz..bez okazji"
Ostatnio jeszcze ta restauracja..
Także apropo tego co pisałam ostatnio w klubie...chyba faktycznie coś dotarło..do tego pana
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:11   #2955
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Te blokady d..py dają Jak sie dziecko pokapuje, to i tak włączyć wyłaczyć można, bo na ten przycisk nie działa blokada Ale za to program zostanie zapamiętany, taki plus
trzeba przytrzymać 5 sek jeden z przycisków ogólnie ciężko się je wciska, więc może zanim rozpracuje blokadę, to wyrośnie z etapu wszystkociekawskiego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:31   #2956
ilkas
BAN stały

Kasian jeśli czegoś nie pokręciłam..to Ty chyba kiedyś wrzucałaś linka do takiej zabawki fajnej (projektor?latarka? nie wiem jak to się nazywa )..co się rzuca na ścianę i świecą różne obrazki Jeśli to byłaś Ty..to mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić linka?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:46   #2957
paulka0212
Wtajemniczenie

Szperam sobie na allegro i znalazłam coś takiego
Mi podoba się bardzo

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-3w...722327621.html

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-01, 11:46   #2958
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Właśnie znalazłam artykuł w necie, młody człowiek... 40 lat miał tylko :/

O kurcze, nie słyszałam o tym. Swoją drogą nie wiem jak to nazwać.. złośliwość losu? Że gwiazda akurat tego filmu ginie w wypadku samochodowym

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
witajcie

u mnie miło rozpoczęta niedziela, zakończenie długiego weekendu dla mojej rodzinki mamy wolne więc nadrabiamy

Kompletuję pokoik dla mojego dziecka pierwszego, do tego troszke remonntuję wiec średnio u mnie z nadrabianiem, bo juz czeka sprzatanko po malowaniu
O fajowo, pokaż nam potem pokój jak już będzie gotowy

Cytat:
Kochane ten temat był już poruszany kilka razy, ale postanowił go poruszyć po raz kolejny....
wiele z Was było już u fryzjera, robiły włoski i chcę dopytać czy farbowałyście się specjalnymi farbami? Bez amoniaku? Bo u mojej fryzjerki niestety takich farb nie ma :-(
Z tego co pamiętam pisałyście że tu chodzi o wdychanie tych szkodliwych substancji, ale salon do którego chodzę jest malutki...

Ja farbowałam farbą bez amoniaku, ale tylko dlatego, ze akurat takie ma moja fryzjerka. Hope kiedyś pisała, że w sumie to lepiej zafarbować tym amoniakiem niż jakimiś zamiennikami niewiadomo jakiego pochodzenia, no więc nie wiem. Mnie zapachy nie drażniły, niczego się nie nawdychałam

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Padłam... i leżę...

Witam się z rana.
Dziś jedziemy na obiad do moich rodziców. Mila właśnie ma drzemkę a TŻ poszedł pobiegać.
Wczoraj rano jak wrócił z zakupów dostałam różę...wraz ze słowami.."idealna róża, dla idealnej żony, tak wiesz..bez okazji"
Także apropo tego co pisałam ostatnio w klubie...chyba faktycznie coś dotarło..do tego pana

No proszę to miło, oby było już tak zawsze

Cytat:
Kasian jeśli czegoś nie pokręciłam..to Ty chyba kiedyś wrzucałaś linka do takiej zabawki fajnej (projektor?latarka? nie wiem jak to się nazywa )..co się rzuca na ścianę i świecą różne obrazki Jeśli to byłaś Ty..to mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić linka?
Wiesz co ja nie mam tego zapisanego nigdzie, wpisałam po prostu uspokajacz fisher price i mi znalazło czy tam uspokajacz obrazkowy/projektor - jakoś tak.
Stary 2013-12-01, 11:46   #2959
onlyona
Raczkowanie

Light Limara Wyproboje szklanke mleka zobaczymy dzieki do tej pory renie biore , ale dziala tylko chwilowo...

Nikii89 to bede z nia walczyc do konca ciazy duzy chlopczyk juz ) hehe masz super synka z tego co opowiadasz

madziuuula nie moge sie powstrzymac od pepsi wiem wiem wlasnie ze duzo zawiera kofeiny , ale nie pije na noc tak juz mam , ze w nocy spac nie moge moze dlatego , ze jeszcze niadawno pracowalam przez dlugi okres na nocnej zmianie .
onlyona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:50   #2960
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:01   #2961
asiulka_22
Zakorzenienie

"Co ciąża zmieniła? Nadal mam nieposprzątane w chacie, ale teraz mam wymówkę"
http://www.smog.pl/wideo/64832/co_ci...z_mam_wymowke/
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:20   #2962
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No ja rodziłam dokładnie w dzień terminu, podejrzewam, że teraz też tak może być też robiłam to co Ty gdzieś tak koło 38 tygodnia dzizas pod koniec człowiek się czuje jakby całe życie w tej ciąży chodził
To ja zaczęłam w 36 a w 38 urodziłam, to może trzeba dwa tygodnie rozkręcać

Cytat:
Wow, jak miło ze strony Tżta

A mi rośnie drugi fan koszykówki w domu Ledwo Olaf usłyszał że tata odpalił jakąś powtórkę meczu na kompie rzuca auta biegnie przez całe mieszkanie BAM BAM i na kolana taty No to drugie musi być dziołchą bo się nie przebije w tv

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:25   #2963
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
To ja zaczęłam w 36 a w 38 urodziłam, to może trzeba dwa tygodnie rozkręcać

Wow, jak miło ze strony Tżta

A mi rośnie drugi fan koszykówki w domu Ledwo Olaf usłyszał że tata odpalił jakąś powtórkę meczu na kompie rzuca auta biegnie przez całe mieszkanie BAM BAM i na kolana taty No to drugie musi być dziołchą bo się nie przebije w tv
Hahaha no moze cos w tym jest

Olaf boski, Hania tak reaguje jak tylko slyszy ze ktos odpalil komputer to informatyczka chyba rosnie

Stary 2013-12-01, 12:41   #2964
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka.
Ja dziś sobie pospałam do 11:20
miałam taki super humor, TZ zrobił obiad, właśnie zjedliśmy i już mnie zaczyna denerwować ehhh :/
Cytat:
Nikii89
No to zazdroszcze , ze nie masz ja nigdy nie mialam a teraz nagle mi sie pojawila zgaga i to bardzo dziwne bo podobno pojawia sie ona juz pod koniec ciazy ale ok jakos damy rade slyszalam ze renie mozna ale nie jestem do niego jakos pewna...po pepsi przechodzi. No to fajnie spedzilas andrzejkowy wieczorek duzo w rodzinnym gronie fajnie tak. Mi tez sie teskni za rodzika, a ile Oskarek ma latek?? hehe madry i smieszny chlopczyk
Milego wieczorku
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, nigdy zgagi nie miałam, a teraz bardzo często.

ja miałam okropną zgagę w poprzedniej ciąży, najgorzej po soku marchewkowym. Polecam mleko, migdały no coca colę

Cytat:
Onlyona to chyba nie jest reguła , bo znam dziewczyny co większość ciąży męczyły się ze zgagą . Co do Oskarka to ma 1,5 roku a dokładnie niecałe 20miesięcy.

Mala koniec imprezy był skwitowany słowami „takie imprezy tylko u O. (Nasze nazwisko)” więc chyba się podobało

Seleniti bardziej pytanie co takiego pili :P zaczęło się od whisky a skończyło na żołądkowej

Light już sen z drugim ? no no no
Wybacz pomyliłam datę – 21.08 czułam że mam owulację bo bolał mnie jajnik , a 28.08 ponownie czułam ból brzucha i powiedziałam to TŻ „udało się, będziemy mieli drugie” no a test robiłam dopiero 4.09

Dzień dobry
mi już dwa razy się śniło, ze będzie dziewczynka - zobaczymy czy się sprawdzi Dziś natomiast śniło mi się,że juz super widać ruchy dziecka w brzuchu- wiecie takie kopniaki mocne

Super, że impreza się udała My wczoraj długo na skype rozmawialiśmy i takie były nasze andrzejki

Cytat:

ja farbowałam na samym początku ciąży zwykłą farbą, tylko że w domu to wiadomo takich oparów aż nie było bo miałam okno otwarte.
Stary 2013-12-01, 13:32   #2965
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam sie niedzielnie... Ja już po mszy z małżem i rosołku. Teraz chwilowa przerwa i zmykam konczyć II danie. Dziś udka pieczone brokuł i kartofelki a potem może spacer - jeśli się nie rozpada.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
a ktorego tupcia chrupcia kupilas? moj ostatnio lubuje sie we Franklinie

Tytuł jest Trupcio chrupcia - mam rodzenstwo. Nie znam sie na tych bajkach to bedzie chyba jego pierwsza.

Niki widze ze andrezjkowy wieczor udany... No i brawo dla małża

anulka a mozesz polecić mia jakieś dobre powieści???

Ilkas widzisz warto dać szanse facetowi - opłaca sie hihih

zmykam na obiad... reszte nadrobie po obiadku...

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

[QUOTE=kasian86;43965689]O kurcze, nie słyszałam o tym. Swoją drogą nie wiem jak to nazwać.. złośliwość losu? Że gwiazda akurat tego filmu ginie w wypadku samochodowym[QUOTE]

Też o tym słyszałam. Szkoda gościa, lubiłam go oglądać.

Paulka fajna ta mata... Mi się podoba.

madziula obowiązkowo potrzebna ci córka... Inaczej ciężko ci się będzie przebić.

Piszecie o snach... To ja wam opowiem co mi sie śniło że byłam jak Adam Małysz skakałam na skoczni no i pewnego skoku nie udalo mi się wylądować szybowałam szybowałam... Potem rozpoczęły się poszukiwania mnie, gdzie to ja jestem... mama mega stres, szuka szuka... Brat też no i wkońcu znalazł mnie brat gdzieś na górce między śniegiem i sosnami... A jak wróciliśmy do rodziców... to mama oczywiście krzyk gdzie ja się podziewałam bo ona od zmysłów odchodziła

jak mnie obudził budzik to wstałam taka zmęczona że szok... Ale teraz jest już lepiej.

Zmykam wystawić parę rzeczy na all.
Więc miłego popołudnia mamuśki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:35   #2966
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Witam się niedzielnie i depresyjnie...

Cytat:
Dark lady ja rowniez witam jak u Ciebie samopoczucie?? Ktory tydzien ciazy??
Poszłam sobie wtedy już spać, sorry Samopoczucie jakieś tam jest A tydzień to już 17.

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dłuuugo mnie nie było, zaglądałam tylko bo niestety mimo wolnego to nie mam czasu na komputer a telefon z internetem mi się popsuł.. troszkę Was postaram się nadrobić, ale i tak wyjeżdżam na kilka dni za granice...
Cieszę się że już dzieciaczki zaczynają pokazywać co im tam natura zaplanowała;> a ja pewnie będę miała szansę poznać płeć dopiero 10 lub 16 grudnia.
Z listy widać, że chłopcy i dziewczynki idą łeb w łeb.
Pozdrawiam wszystkie "stare" i nowe mamusie na forum!
Ja też coś koło tego będę miec potwierdzenie, jak młode będzie współpracować.

Cytat:
Witam się z rana.
Zazdroszczę, do mojego nic nie dociera. Załamana jestem nim. Dziś go strasznie nie lubię...

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:58   #2967
asia27100
Zakorzenienie

witam

ale leniwa niedziela

mielismy isc do kina, ale nie wiem co z tym, bo tż po wczorajszym ledwo wstał i teraz poleguje skacowany....

będzie trzeba się ruszyć

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:01   #2968
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam kochane
nadrobiłam Was.
my dziś odpoczywamy po wczorajszej imprezce, dobrze że się w miarę szybko skończyła bo nie wiem w jakim stanie by wrócił mąż
zjedliśmy obiadek , Iga śpi a poźniej mamy zamiar jechać do galerii na jakieś małe zakupy

Ja urodziłam Igę 3 dni przed terminem i też miałam wrażenie że całe wieki w tej ciąży chodzę chciałam żeby się urodziła właśnie 18 i tak było teraz podoba mi się fata 1 czerwca, mogłabym tak urodzić idealnie w terminie.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:10   #2969
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Na co idziecie?

My już wróciliśmy od znajomych, bo coś Milcia dzisiaj marudna. Ale trudno się dziwić..drugą drzemkę miała zarwaną, a do tego wychodzą jej dwa ząbki naraz Teraz śpi już moja bidulka, a my z mężem robimy sobie domowej roboty hot dogi i właśnie zapaliłam świeczki...bo będziemy lali sobie we dwoje wosk
Wczoraj byłam na "3 razy łóżko" w teatrze komedia. Właśnie najczęściej chodzimy do tego teatru, bo powaznych sztuk to ja nie rozumiem

Nikii to wpadamy do Was na imprezę, skoro u Was najlepsze są :P a historia z nianią kolega się popisał
i oby sen się spełnił!!!!!

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
a ja wstałam rano ok 4 do wc, później jeszcze ok 7:40 i takie dziwne kłucie miałam w brzuchu, raz po lewej później po prawej stronie, wystrzaszyłas sie troche niepowiem ale zrobiłam siku i juz ok
mnie też tak czasem boli brzuch, ale to najcześćiej od pełnego pęcherza... Zrobię siku i za jakiś czas przestaje...

Cytat:

i trzymam

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Piszecie o snach... To ja wam opowiem co mi sie śniło że byłam jak Adam Małysz skakałam na skoczni no i pewnego skoku nie udalo mi się wylądować szybowałam szybowałam... Potem rozpoczęły się poszukiwania mnie, gdzie to ja jestem... mama mega stres, szuka szuka... Brat też no i wkońcu znalazł mnie brat gdzieś na górce między śniegiem i sosnami... A jak wróciliśmy do rodziców... to mama oczywiście krzyk gdzie ja się podziewałam bo ona od zmysłów odchodziła

jak mnie obudził budzik to wstałam taka zmęczona że szok... Ale teraz jest już lepiej.

Zmykam wystawić parę rzeczy na all.
Więc miłego popołudnia mamuśki
hehe sen niesamowity
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Witam się niedzielnie i depresyjnie...
Co się stało??

Witam się w niedzielne popołudnie

odwieźliśmy mamuśkę na dworzec i teraz bedziemy leniuchować
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:23   #2970
Seleniti
Zadomowienie

Cześć

Ale ja dziś zalatana chcialam pojechać sobie na targ swoim samochodem próbuję odpalić i nic... Akumulator mi się rozładowal albo padł całkowicie :/ no nic poszłam na autobus i na tym targu obkupiłam się za 65 złoty kupiłam bluzkę, bokserkę, komin, rękawiczki i uwaga kurtkę za 20 złoty aż w to uwierzyć nie mogę bo w końcu mi będzie się lepiej funkcjonowało

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości