|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Nikki no to widzę impreza udana
ciekawe co takiego było w tym co serwowałaś, że aż doszło do rozmowy z kontaktem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2942 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Z dwoma naraz. Szalejesz
![]() Cytat:
jeszcze z jeden został ![]() Cytat:
![]() O to samo chciałam zapytać co Seleniti- co im podaliście do jedzenia i picia, że goście rozmawiali z kontaktem ![]() Cytat:
Podobno pomaga też szklanka mleka ![]() O ile się nie mylę to Gosiiaczek miała/ ma też problemy ze zgagą. Może coś doradzi. Mi przeszło po tygodniu ![]() A ja sobie wczoraj kupiłam w Kaufie kasztany do jedzenia. Uwielbiam... Kupiłam też chrupki orzechowe i chyba po tych chrupkach młode trochę zaczęło mi się ruszać w brzuchu. Chyba, że to te chrupki ![]() W ogóle tak a propo ex, facetów, zawsze podobali mi się z wyglądu 2 aktorzy: Rayan Reynold i Paul Walker. A dziś poczytałam, że ten drugi zginął wczoraj w wypadku samochodowym...
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-01 o 07:30 |
|||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Onlyona to chyba nie jest reguła , bo znam dziewczyny co większość ciąży męczyły się ze zgagą . Co do Oskarka to ma 1,5 roku a dokładnie niecałe 20miesięcy.
Mala koniec imprezy był skwitowany słowami „takie imprezy tylko u O. (Nasze nazwisko)” więc chyba się podobało ![]() Seleniti bardziej pytanie co takiego pili :P zaczęło się od whisky a skończyło na żołądkowej ![]() Light już sen z drugim ? no no no ![]() Wybacz pomyliłam datę – 21.08 czułam że mam owulację bo bolał mnie jajnik , a 28.08 ponownie czułam ból brzucha i powiedziałam to TŻ „udało się, będziemy mieli drugie” no a test robiłam dopiero 4.09 ![]() Dzień dobry TŻ dziś spał w salonie bo śmierdział % , więc nie chciałam go w sypialni . No a Oskar pobudki o 23.30, 2.,4 i to za każdym razem chciał mleka ;/ Na dobre obudziliśmy się o 7.05 . Miałam piękny sen śniło mi się że byłam na USG i lekarz powiedział mi że na 90% będzie dziewczynka
|
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się dziś śniło że urodziłam dwócj chłopaków, i chodziłam wszędzie, szukałam body na 50cm i w całej warszawie znalazłam tylko jeden sklep
![]() A tak w ogóle dzień dobry Nikii widzę że imprezka udana :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-01 o 08:41 |
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to rzeczywiście nie wyspałaś się pewnie, no ale odeśpisz sobie A sen trzymam kciuki żeby się spełnił ![]() Dzień dobry . A ja dziś wstałam i tak strasznie mnie ponaciągało że aż mnie brzuch rozbolał ale teraz przeszło . Chciałabym że to już minęło
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii >> trzymam kciuki by sen się spełnił
![]() a ja wstałam rano ok 4 do wc, później jeszcze ok 7:40 i takie dziwne kłucie miałam w brzuchu, raz po lewej później po prawej stronie, wystrzaszyłas sie troche niepowiem ale zrobiłam siku i juz ok |
|
|
|
#2947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę z Olim od 36 tygodnia już zaczęłam broić - biegać po schodach, myć okna, kabine szorować u mamy No a poza tym na usg w 37 mały już był donoszony, idealny do porodu jak gin powiedziała i na tym usg wyszło 13 marzec i reczywiście 13 wyszedł (choć dopiero teraz sprawdziłam terminy :P )Cytat:
Jak sie dziecko pokapuje, to i tak włączyć wyłaczyć można, bo na ten przycisk nie działa blokada ![]() Cytat:
Ja o 22 wymiękam Nie pij tej pepsi na noc, bo to kofeina i potem zasnąc nie możesz Cytat:
![]() Ja też czułam, przy Olafie to był ból jakby mi brzuch rozrywało, a teraz czułam w jajnikach, bardziej jak na okres (choć ja na okres raczej nie odczuwam :P ) No i daty wg usg się zgadzają Co więcej oboje padli na 9 - Oliś 9 lipca, teraz 9 sierpień Nikki udana wasza imprezka, nie ma co ![]() Mój Tż to jest zazdrosny o sny erotyczne, muszą być z nim Witam w niedzielę, tak w ogóle W szoku jestem, raz wstałam na siku, młody spał do 8.30 Tż jeszcze chrapie Ja już po 6 się wybudzała, ale nie narzekam ![]() Tak chciałam zapowiedzieć, że w grudniu mniej mnie będzie ![]() A właśnie - wieczorem przeglądałam Olisiowe zdjęcia z tego roku jak te dzieci sie zmieniają ! Jeszcze na zeszłą gwiazdkę był łysym pełzającym maleństwem, teraz biega, ma dużo włosków i jest duuuużo wyższy i szczuplejszy
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
image.jpg
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Hania modnisia, to prawda ale to raczej po mężu Cytat:
Ale jaja z tym kontaktem Nikii może piekłaś ciasteczka jak Roman w Na wspólnej - wczoraj przez przypadek zobaczyłam, bo mama oglądała jakieś powtórki Cytat:
też robiłam to co Ty gdzieś tak koło 38 tygodnia dzizas pod koniec człowiek się czuje jakby całe życie w tej ciąży chodził ![]() Ja też góra 22 i padam ![]() U nas wczoraj impreza, tzn my nie imprezowaliśmy, bo znajomi moich rodziców to średnio nasze klimaty ale pomóc mamie trochę musiałam, a jak poszłam spać to mąż miał pomóc no ale zasnął przed tv mega głośno było, ale to głównie nasz mądry pies działał w tym kierunku, jak ktokolwiek się ruszył od razu było szczekanie ale na szczęście Hania się tak konkretniej przebudziła tylko raz. Ja za to dzisiaj się tak czuję jakbym miała kaca, no nie tęsknię za tym uczuciem Mieliśmy jechać dziś na basen, ale mąż oczywiście od rana marudzi, że mu się za bardzo nie chce ble ble ble... mogłam się spodziewać ![]() No to miłej niedzieli dziewczyny, ja zaraz idę położyć Hanulę |
|||
|
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
u mnie miło rozpoczęta niedziela, zakończenie długiego weekendu dla mojej rodzinki ![]() Kompletuję pokoik dla mojego dziecka pierwszego, do tego troszke remonntuję ![]() Życzę miłej niedzieli, moze później zajrzę Justyna "Mistrz" Katarzyna Michalak - to lekki kryminał erotyczny, polecam... co do cobena i millenium to wiem, ze istnieją ale to raczej moja mama uwielbia te klimaty, to typowe kryminały a ja bardzo lubie powieści. Ale najważniejsze jest że się czyta ja uwielbiam
Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-12-01 o 10:37 |
|
|
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ten temat był już poruszany kilka razy, ale postanowił go poruszyć po raz kolejny....
Chodzi mi dokładnie o farbowanie włosów. wiele z Was było już u fryzjera, robiły włoski i chcę dopytać czy farbowałyście się specjalnymi farbami? Bez amoniaku? Bo u mojej fryzjerki niestety takich farb nie ma :-( Z tego co pamiętam pisałyście że tu chodzi o wdychanie tych szkodliwych substancji, ale salon do którego chodzę jest malutki... Sama nie wiem, doradzcie po raz kolejny :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2954 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja jutro robię zakupy dla Emilki..nowe zabawki ![]() Cytat:
![]() A swoją droga Nikii niezła imprezka ![]() Witam się z rana. Dziś jedziemy na obiad do moich rodziców. Mila właśnie ma drzemkę a TŻ poszedł pobiegać. Wczoraj rano jak wrócił z zakupów dostałam różę...wraz ze słowami.."idealna róża, dla idealnej żony, tak wiesz..bez okazji" Ostatnio jeszcze ta restauracja.. Także apropo tego co pisałam ostatnio w klubie...chyba faktycznie coś dotarło..do tego pana
|
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie ciężko się je wciska, więc może zanim rozpracuje blokadę, to wyrośnie z etapu wszystkociekawskiego
|
|
|
|
|
#2956 |
|
BAN stały
|
Kasian jeśli czegoś nie pokręciłam..to Ty chyba kiedyś wrzucałaś linka do takiej zabawki fajnej (projektor?latarka?
nie wiem jak to się nazywa )..co się rzuca na ścianę i świecą różne obrazki Jeśli to byłaś Ty..to mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić linka?
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Szperam sobie na allegro i znalazłam coś takiego
![]() Mi podoba się bardzo http://allegro.pl/mata-edukacyjna-3w...722327621.html
|
#2958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No proszę to miło, oby było już tak zawsze Cytat:
czy tam uspokajacz obrazkowy/projektor - jakoś tak.
|
|||||
|
|
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
Light Limara Wyproboje szklanke mleka zobaczymy
dzieki do tej pory renie biore , ale dziala tylko chwilowo...Nikii89 to bede z nia walczyc do konca ciazy duzy chlopczyk juz ) hehe masz super synka z tego co opowiadasz madziuuula nie moge sie powstrzymac od pepsi wiem wiem wlasnie ze duzo zawiera kofeiny , ale nie pije na noc tak juz mam , ze w nocy spac nie moge moze dlatego , ze jeszcze niadawno pracowalam przez dlugi okres na nocnej zmianie .
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
"Co ciąża zmieniła? Nadal mam nieposprzątane w chacie, ale teraz mam wymówkę"
http://www.smog.pl/wideo/64832/co_ci...z_mam_wymowke/ |
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi rośnie drugi fan koszykówki w domu No to drugie musi być dziołchą bo się nie przebije w tv
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Olaf boski, Hania tak reaguje jak tylko slyszy ze ktos odpalil komputer to informatyczka chyba rosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka.
Ja dziś sobie pospałam do 11:20 miałam taki super humor, TZ zrobił obiad, właśnie zjedliśmy i już mnie zaczyna denerwować ehhh :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś natomiast śniło mi się,że juz super widać ruchy dziecka w brzuchu- wiecie takie kopniaki mocne ![]() Super, że impreza się udała My wczoraj długo na skype rozmawialiśmy i takie były nasze andrzejki Cytat:
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie niedzielnie... Ja już po mszy z małżem i rosołku. Teraz chwilowa przerwa i zmykam konczyć II danie. Dziś udka pieczone brokuł i kartofelki
Cytat:
Tytuł jest Trupcio chrupcia - mam rodzenstwo. Nie znam sie na tych bajkach to bedzie chyba jego pierwsza. Niki widze ze andrezjkowy wieczor udany... No i brawo dla małża ![]() anulka a mozesz polecić mia jakieś dobre powieści??? Ilkas widzisz warto dać szanse facetowi - opłaca sie hihih zmykam na obiad... reszte nadrobie po obiadku... ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- [QUOTE=kasian86;43965689]O kurcze, nie słyszałam o tym. Swoją drogą nie wiem jak to nazwać.. złośliwość losu? Że gwiazda akurat tego filmu ginie w wypadku samochodowym[QUOTE] Też o tym słyszałam. Szkoda gościa, lubiłam go oglądać. Paulka fajna ta mata... Mi się podoba. madziula obowiązkowo potrzebna ci córka... Inaczej ciężko ci się będzie przebić. ![]() Piszecie o snach... To ja wam opowiem co mi sie śniło że byłam jak Adam Małysz skakałam na skoczni no i pewnego skoku nie udalo mi się wylądować szybowałam szybowałam... Potem rozpoczęły się poszukiwania mnie, gdzie to ja jestem... mama mega stres, szuka szuka... Brat też no i wkońcu znalazł mnie brat gdzieś na górce między śniegiem i sosnami... A jak wróciliśmy do rodziców... to mama oczywiście krzyk gdzie ja się podziewałam bo ona od zmysłów odchodziłajak mnie obudził budzik to wstałam taka zmęczona że szok... Ale teraz jest już lepiej. ![]() Zmykam wystawić parę rzeczy na all. Więc miłego popołudnia mamuśki
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Witam się niedzielnie i depresyjnie...
Cytat:
Samopoczucie jakieś tam jest A tydzień to już 17.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ale leniwa niedziela mielismy isc do kina, ale nie wiem co z tym, bo tż po wczorajszym ledwo wstał i teraz poleguje skacowany.... będzie trzeba się ruszyć
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kochane
nadrobiłam Was. my dziś odpoczywamy po wczorajszej imprezce, dobrze że się w miarę szybko skończyła bo nie wiem w jakim stanie by wrócił mąż zjedliśmy obiadek , Iga śpi a poźniej mamy zamiar jechać do galerii na jakieś małe zakupy Ja urodziłam Igę 3 dni przed terminem i też miałam wrażenie że całe wieki w tej ciąży chodzę chciałam żeby się urodziła właśnie 18 i tak było |
|
|
|
#2969 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nikii to wpadamy do Was na imprezę, skoro u Was najlepsze są :P a historia z nianią ![]() i oby sen się spełnił!!!!! Cytat:
Cytat:
i trzymam Cytat:
![]() Co się stało?? ![]() ![]() Witam się w niedzielne popołudnie odwieźliśmy mamuśkę na dworzec i teraz bedziemy leniuchować
|
||||
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ale ja dziś zalatana chcialam pojechać sobie na targ swoim samochodem próbuję odpalić i nic... Akumulator mi się rozładowal albo padł całkowicie :/ no nic poszłam na autobus i na tym targu obkupiłam się za 65 złoty kupiłam bluzkę, bokserkę, komin, rękawiczki i uwaga kurtkę za 20 złoty aż w to uwierzyć nie mogę bo w końcu mi będzie się lepiej funkcjonowało Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

ciekawe co takiego było w tym co serwowałaś, że aż doszło do rozmowy z kontaktem 

jeszcze z jeden został 
A ja już posprzątałam , pozmywałam i luz blues mam 

Teraz śpi już moja bidulka, a my z mężem robimy sobie domowej roboty hot dogi i właśnie zapaliłam świeczki...bo będziemy lali sobie we dwoje wosk