Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 12:04   #601
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

ITA jak Xawcio?

FIAZO świąteczne zakupy?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:05   #602
enlevee
Zakorzenienie

Mój tz to psychol. Dalej śpi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:13   #603
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Zapomnialam, ze wczoraj 30 minal rok odkad zrobilam test i zemdlalam w lazience jak zobaczylam napis "pregnant"

Ide spac. Nie powiem ktora godzina
Moj syn pogadal se z pielucha i padl. Niedlugo i tak pewnie bedzie karmienie. No coz.

Milego dzionka

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobranoc obys sie wyspala. I brawa za rocznice roczkowa ja chyba jakos w grudniu 12 czy 11 robilam test,nie pamietam,malo sentymentalna jestem,bylam hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
To normalne,widocznie jego organizm potrzebuje sie zregenerowac. Moj Tz wczoraj spal cale popoludnie I noc,a dzis jak nowo narodzony

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:13   #604
Samantha7
Zakorzenienie

Arabiata- zapomnialam napisac, ze wg.mnie to siara zostawic rachunek czy ceny w torbie z prezentami dlatego u nas ktos madry wymyslil takie giftowe rachunki. Czyli mowi sie, ze to bedzie prezent i wtedy drukuja rachunek bez ceny. Ofc ze jak pojdziesz oddac czy zakienic to bedziesz wiedziec co ile to cos koszyowalo , ale any way nie bedziesz wiedziec tak od razu na zywca

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:16   #605
kubus puchatek
Rozeznanie

ELAINE ja chyba Ci jeszcze nie pisalam,ze zazdroszcze imprezki. Super tak wyjsc I pobyc u mnie jest choinkowa popijawa dopiero w styczniu,ale I tak sie nie moge doczekac :p

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:16   #606
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Twój przynajmniej nie zasypia o 20...

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:17   #607
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Dobranoc obys sie wyspala. I brawa za rocznice roczkowa ja chyba jakos w grudniu 12 czy 11 robilam test,nie pamietam,malo sentymentalna jestem,bylam hehe

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

To normalne,widocznie jego organizm potrzebuje sie zregenerowac. Moj Tz wczoraj spal cale popoludnie I noc,a dzis jak nowo narodzony

Dzieki
Moj Tz mi przypomnial. On pamietal

---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

En- dzieki
Obyscie szybko cos znalezli

Tysia- przyjmij oferte. Odzyjesz

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:18   #608
krysiaa2608
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43965780]
No zjadł super chętnie Idę się zaopatrzyć w dalsze [/QUOTE]

Że pozwolę sobie w przewodnim temacie wątku:

a kupsko jakie po tym sloiczku

Misiaczka - moja drugie szczepienie miała w 14 tygodniu

31.07.2013 Basia!

Edytowane przez krysiaa2608
Czas edycji: 2013-12-01 o 12:23
krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:23   #609
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
A tak w ogóle dziewczyny to powiem Wam, ze mój syn na tak ubogie owłosienie na głowie, ze chyba w dniu porodu miał więcej nawet na pewno miał więcej bo nie miał wytartego placka z tylu głowy

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
i sie wydaje, ze moja ma tyle samo wlosow, tylko ze jej glowa urosla i te wlosy sie rozrzadziły.
poza tym z tyłu głowy mam wytarty placek łysy)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 12:36   #610
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabeczki

Dzisiaj obijanko.Tv,gazetka,necik ...Chce obejrzec powtorek ,,Listów do M" ale nie wiem czy sie uda
Stary 2013-12-01, 12:38   #611
jakierka
Zadomowienie

Witam

Cos nie ogarniam wizazu ostatnio, jak nie wekde to mam mase stron do nadrobienia i jak tylko zaczynam czytac zawsze cos sie dzieje co mnie odciaga od tego

Samantha, jestes wspaniala mama i wiekszosc z nas ma chwile slabosci, ale nie warto w tych dolkach pozostawac Medytujesz? Ja juz nie medytowalam od roku chyba, a odkad zaczelam jesc mieso to moja aura musi byc mocno rozwalona :/

Surka, o jej, to zostaniecie same? Na jak dlugo?

Eve, zdrowka dla Marysi i oby udalo sie z tym dofinansowaniem. Na swieta lecicie do Niemiec czy jakis inny wyjazd sie szykuje?

Kubusiowa, jak laktacja? Oby Gucio zaczal przybierac na wadze! Czy przy wyrobieniu paszportu zalatwialiscie wszystko na miejscu czy tez ktos z rodziny musial udac sie do UM w Polsce? Tez musimy sie za to zabrac jak najszybciej.

Perse, fajnie, ze slooczek zostal zaskceptowany. Ja wprawdzie bede wprowadzac pojedyncze skladniki, a potem dopiero miksy. No ale Edziu u mnie z wrazliwych Co do spania przy kp, to u nas najdluzej byly 4h i w sumie nie wiem dlaczego Edziu nadal jada w odstepach 2-3h Mysle, ze gdyby Artus nie przybieral to moglabys sie niepokoic, ale skoro ladnie przybiera i nie placze z glodu to na pewno jest mu dobrze Dziecko sadzac mozna, ale nie na dlugo i przetrzymujac pod paszkami lub opierajac o swoj brzuch tak aby nie obciazac kregoslupa.

Domcia, widze, ze noce bez zmian Piekne minki pieknej milosci

Kejt, moze Fi dorasta, jest bardzoej zaciekawiony tym co sie wokol dzieje, rozprasza sie. No nie wiem. Monki oczywiscie boskie, a Fi normalnie model Powinnas wyslac jego fotki na jakis konkurs!

Elaine, minki Galganka tez swietne, widac jak lubi sie komunikowac, na kazda sytuacje inna mina. Sliczny!

En, obyscie jak najszybciej sie przeprowadzili, bo przeciez to nienormalne funkcjonowac w takich warunkach. A co do wlosow to u Edka chyba tylko z 0,5cm nowych i rosnal dalej

U nas bez zmian, poza tym, ze coraz czesciej wybywam z Edkiem na miasto, bo juz w domu wariuje. TZ nadal sie czepia. Wczoraj wykurzal mnie spod prysznica, bo Edek plakac i on nie mogl go uspokoic! No sorry, ale juz nie mam prawa na 15min relaksu?! Oczywiscie obraza majestatu! No i stwierdzil, ze zostawilam dziecko glodne. A "glodny" Edziu wisial na cycu 3h!! Poprosilam TZ aby sie nim zajal abym mogla pojsc pod prysznic, a ten po zrobieniu niezadowolonej miny udawal, ze nie slyszy, wiec zostawilam Edzia samego jak tylko sie ispokoil. No masakra z TZ, bo empatii za grosz. ZADNE normalne rozmowy, proby wytlumaczenia jak sie czuje, co mnie boli i tego, ze MAM PRAWO na odpiczynek NIE DOCIERAJA. A ja juz nie reaguje, zwisa mi i to mnie martwi, bo obojetnosc jest chyba duzo gorsza od wscieklosci. Sorry za smety, cos mnie natchnelo

Milego dnia wszystkim

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Acha, Misiaczka, my drugoego szczepienia jeszcze nie mielismy, bo w takim stanie boje sie Edzia szczepic. Nie wiem czy dobrze robie i czy potem nie bedzie za pozno.

Stary 2013-12-01, 12:46   #612
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Żebyście miały koszmary

Domi my pierwsze zaliczyliśmy 40 minut temu, a poszedł spać o 21
Super, zwłaszcza jak Piotruś się do ciebie tuli

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
SURKA też tak lidze tygodnie małego,chociaż praktycznie tego nie używam..o f##@ kawal czasu. Ale tak całkiem? Będzie mógł przyjechać? Kiedy wyjeżdża? Normalnie chyba gdzieś mi Twój wpis uciekł
27.01 wyjeżdża na 4,5 miesiące na szkolenie do Bydgoszczy, wiadomo dostanie przepustkę, ale nie wiemy, jaka będzie ich częstotliwość.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Po dwudniowej przerwie czytam co tam u Was słychać. Nam strasznie szybko ostatnio leci czas. W piątek sprzątałam mieszkanie, prasowałam- ogólnie nadganiałam zaległą robotę, a wczoraj byliśmy z tz w Ikei i na imprezie urodzinowej. A no i wieczorem w piątek byłam w pracy z ciastem z okazji narodzin Mikołaja i szefowa się pytała czy chce wrócić np. na umowe zlecenie na kilka godzin tygodniowo, no i nie wiem co robić.......
Masz umowę o pracę i jesteś na macierzyńskim i ona proponuje ci umowę zlecenie dodatkowo tak?

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Z tego co "przeleciałam" to Perse - ze sloiczkiem dobrze chcesz zrobić U nas słoiczek "jabłko ze słodką marchewką" był po prostu POŻARTY! Dałam 3 łyżeczki i był taki ryk jak się skonczyło, że musiałam dać więcej Moja w ogóle UBÓSTWIA marchewkę
To moja Lila jest dziwna, jabłko ble, marchewka ble, razem też bleeee

Cytat:
A tak w ogóle dziewczyny to powiem Wam, ze mój syn na tak ubogie owłosienie na głowie, ze chyba w dniu porodu miał więcej nawet na pewno miał więcej bo nie miał wytartego placka z tylu głowy
A mojej o dziwo się nie zrobił łysy placek

Cytat:
Zapomnialam, ze wczoraj 30 minal rok odkad zrobilam test i zemdlalam w lazience jak zobaczylam napis "pregnant"
Dobrej nocki

Cytat:
Arabiata- zapomnialam napisac, ze wg.mnie to siara zostawic rachunek czy ceny w torbie z prezentami dlatego u nas ktos madry wymyslil takie giftowe rachunki. Czyli mowi sie, ze to bedzie prezent i wtedy drukuja rachunek bez ceny. Ofc ze jak pojdziesz oddac czy zakienic to bedziesz wiedziec co ile to cos koszyowalo , ale any way nie bedziesz wiedziec tak od razu na zywca

U nas też mogliby takie coś zrobić

Co do sadzania, ja pytałam się rehabilitantki i ona powiedziała, że spokojnie mogę już sadzać Lilę na swoich kolanach, ale mimo, że sama sztywno się trzyma mam ją trzymać pod paszkami
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:02   #613
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zanim pójdę spać robię sondę

ile wasze dzieci miały tygodni gdy miały DRUGIE szczepienie
U nas drugie było we czwartek, młody miał skończone 17 tyg.

Cytat:

Ide spac. Nie powiem ktora godzina
Moj syn pogadal se z pielucha i padl. Niedlugo i tak pewnie bedzie karmienie. No coz.

Milego dzionka

Serio zemdlałaś?

A u mnie dzisiejszej nocy było istne szaleństwo. Młody spał w wózku bo wieczorem wył jak szalony, więc go do wózka na brzuszek i odleciał. Jak kładłam się spać miałam go brać do cyca, żeby już potem spał do rana, ale tż mówi żeby dać mu spokój, bo zaraz sam wstanie. No i te zaraz wyszło 2 godz później. ..., hehe, Wziełam go do łóżka i karmię ... po czym budzę się po 4 godz., ja na skraju łóżka, tż na drugim końcu, a młody rozwalony na środku. Nogi i ręce na maxa wyciągnięte miał. Pierwszy raz nam się to zdarzyło. Nic nie wiem, ani go nie odbijałam, no nic kompletnie. Zbudziłam młodego, do cyca dałam i wsadziłam do łózeczka i spał jeszcze 2,5 godz. Potem on już gotowy do zabawy a to dopiero po 8 To ja go do łóżka, cyc, odbiłam i leżał z nami ... my spaliśmy a on gadał i bajki nam opowiadał I tym sposobem spaliśmy dziś do 10 Ale się wyspałam

Wczoraj zamane zostały wszytskie nasze zasady:

1. samodzielne zasypianie
2. spanie w łóżeczku
3. spanie na boczku
4. spanie bez rodziców

Takiego odlotu to ja dawno nie miałam ... może to wczorajsze Karmi ostatkowe tak zadziałało

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A no i po tym jak wstałam po naszym wspólnym spaniu mleko było wszędzie

Koszulka cała mokra, dosłownie z przodu calusieńka, prześcieradło, pościel wszystko w mleku a cycek booolał straaasznie.

Wydaj mnie się, że z nami to młody spałby całą noc nawet na cyca nie wstajac.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-12-01 o 13:01
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:03   #614
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43964677]Hej!

U nas też nocka spoko, więc nie będę się chwalić.

Ale mam pytanie jak zawsze do mam kp - czy Wasze dzieci są w stanie przetrzymać np. 6 godzin bez jedzenia?
Bo ja już którąś noc z rzędu wykręcam Arturkowi taki numer, że jak on się budzi 3 h po kolacji o 20 (czyli o 23), to ja zamiast iść mu zrobić mleko, biorę go na siebie i on spokojnie dosypia kolejne 3 h.
Już którąś noc z rzędu jestem tak zamulona, że robię to prawie nieświadomie!!! Ale to nieważne, tylko moje pytanie: czy dziecko cyckowe może tyle wytrzymać bez picia?

W nocy i tak standardowo 2 karmienia, ale to pierwsze po 6h przerwie.

I dziś debiutujemy z marchewką.
Mam zamiar podać słoiczek: jabłko ze słodką marchewką.
Proszę o wyprostowanie, jeśli źle chcę zrobić:
chcę dziś podać parę łyżeczek z tego słoiczka, a jutro jak będzie OK, to np. pół.
Jabłko już Artur je, tu nowością będzie marchewka.
I druga sprawa: chcę porcję podgrzać w kąpieli wodnej - tak robicie ze słoiczkami????

Co do sadzania na kolanach:
my mamy wręcz jedno ćwiczenie z reh. na moich kolanach. Tj. Artur siedzi i najpierw prawą ręką dotykamy lewego kolanka, a potem na odwrót. Więc nie sądzę, żeby sadzania to było coś złego.
Wczoraj mi mama powiedziała, że on będzie za chwilę siadał.
Weszłam do mieszkania, a on leżał w wózku, bo mama smażyła naleśniki. I tylko patrzę, jak mi się co chwilę wyłania taka mała głowa

A i jeszcze! Dostałam od mamy (ja i TŻ- to już taka tradycja:P) kalendarz adwentowy
I mam teraz przykaz, żeby codziennie jeść czekoladkę i dać polizać Artusiowi

A i kupiliśmy wczoraj oprócz tych kajaków prezent Arturkowi na Mikołaja, zapewne za jakiś tydzień będzie do oglądnięcia na fotach

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!![/QUOTE]

Perse jak Artuś spi tyle godzin to tylko się cieszyć gdyby był głodny albo chciało mu sie pić to by ci głośno o tym "powiedział" nic sie nie martw tylko śpij z synusiem

Czyli z tego co widze to i tak późno szczepie...Mamy termin na 5.12, Maja będzie miała wtedy skończone 15 tygodni. Minie 6 tygodni od poprzedniego i mi się wydaje że to za mało chciałabym to przeciągnąć ale nie wiem czy takie długie odstępy mogą byc

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:03   #615
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ITA jak Xawcio?

FIAZO świąteczne zakupy?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nie, takie szwendanie sie bez celu, ale wyszło źe troche kupiłam.

Widzialam też gryzak, ktory karo chyba kiedys wrzucała. Taki w kształcie piłki z pałątami, koszt powala bo 35zł wieem juz jakiej firmy to na necie poszukam. Znalazlam fajny sklep z zabawkami.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:08   #616
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

szkoda że u nas tak nie robią, bo to by było najlepsze rozwiązanie. A tak pozostają rachunki. Ja to rozumiem i mi to nie przeszkadza. Nie uważam też tego za wstyd.

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
ELAINE ja chyba Ci jeszcze nie pisalam,ze zazdroszcze imprezki. Super tak wyjsc I pobyc u mnie jest choinkowa popijawa dopiero w styczniu,ale I tak sie nie moge doczekac :p

wcale Ci się nie dziwię. A do stycznia szybko zleci. Jak Gustaw?

Misiaczka: Igi miał 13 tygodni.

Jakierka: przytulam mocno, nie wiem o co chodzi z tymi facetami. Tyle tutaj problemów. I dziękuję w imieniu Igiego, jak tata do niego miny robi to i syn szaleje.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-12-01 o 13:10
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 13:20   #617
misiaczka555
Wtajemniczenie

U nas noc była kiepska. Poszła spać o 19 obudziła sie już o 1 na mleko. Potem od 3 stękała i o 4 pobudka znowu na mleko a przy okazji kupa w pampersie. To jak sie tak rozbujała z tym jedzeniem to wzięłam ją do nas do łóżka żeby dłużej pospala. Wstałyśmy o 9

A o 10 wpadła teściowa i TZ ciocia. To wypilismy z nimi kawke. Wybawiły sie z Majeczką, zachwycały sie "jaka śliczna, jaka mądra, jaka komunikatywna itp"

i na poprawę humoru jak co wizytę teściowej coś do pośmiania się
Pamiętacie jak pisałam że dla mnie pytanie kogoś czy KP jest zbyt osobiste? Pytać sie o czyjeś cycki
MOGĄ BYĆ BARDZIEJ OSOBISTE PYTANIA. Takie że wam się w pale nie mieści. Serio! Mnie zatkało i wyglądałam tak
A więc teściowa pyta jak czesto Maja robi kupę. Ja odpowiedziałam i teściowa do mnie: "a ty codziennie robisz kupę?"

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-01, 13:36   #618
surka
Zakorzenienie

Telewizor, dobry motywator. Lila obraca się na boki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1385901330536.jpg (49,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-12-01, 13:40   #619
enlevee
Zakorzenienie

Z okazji 1 grudnia krzyczymy na matkę, a co.

http://youtu.be/V2Y50NzIsSA

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-12-01, 13:59   #620
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Perse jak Artuś spi tyle godzin to tylko się cieszyć gdyby był głodny albo chciało mu sie pić to by ci głośno o tym "powiedział" nic sie nie martw tylko śpij z synusiem

Czyli z tego co widze to i tak późno szczepie...Mamy termin na 5.12, Maja będzie miała wtedy skończone 15 tygodni. Minie 6 tygodni od poprzedniego i mi się wydaje że to za mało chciałabym to przeciągnąć ale nie wiem czy takie długie odstępy mogą byc
u nas odstęp był aż 10 tyg., ale to daltego ze jak bylo 6/7 tydzien maly mial lekko gardlo czerwone, ja i tz to juz w ogólę się pochorowaliśmy, więc ja postawnoiłam odczekac jeszcze ... nic nie mówili na szczepieniu ze to zle. Moja pediatra twierdzi ze od zakonczenia choroby jeszcz trzeba odczekac 2 tyg., a ja tak sama zrobilam bo sobie sama tak wymyslilam

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nie, takie szwendanie sie bez celu, ale wyszło źe troche kupiłam.

Widzialam też gryzak, ktory karo chyba kiedys wrzucała. Taki w kształcie piłki z pałątami, koszt powala bo 35zł wieem juz jakiej firmy to na necie poszukam. Znalazlam fajny sklep z zabawkami.

jaki sklep? Internetowy? podziel się info
Jak tz? lepiej już u Was?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Perse mój śpi nawet 7 godz bez jedzenia i przewaznie raz je w nocy
Stary 2013-12-01, 14:06   #621
enlevee
Zakorzenienie

A No i macie jeszcze jak sie śmiejemy na głos sprzed 5minut

http://youtu.be/hBNqYURMfiE

Surka- kinoman mały z tej Twojej córy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-12-01, 14:39   #622
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

En co masz jeszcze takiego samego jak ja? też mamy taką matę

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-01, 14:45   #623
cynamon_owa
Zadomowienie

Widziałam, oglądałam minki- cudooo... Jak tylko wrócimy to będę regularnie bywać na Waszych blogach

Zdrowka dla Mery i Xawka, bacik dla Czarowniczkowego TZ za tekst miesiąca :thumbdown:
I dla wszystkich zdrowia i kciuki dla przespanych kolejne nocy
Adaś między 22 a 6 rano budził sie 11 razy na jedzenie
Wybaczam- w ciągu 2dni przytyl 100gramow

Chcielibyśmy bardzo podziękować Dziewczyny za piękna kartkę... Ogromnie sie wzruszylismy...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:49   #624
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie snu!!!

Cytat:

My szczepiliśmy (2.) jak miał 15 tygodni i wcale nie uważam, żeby to było późno

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Synowa, ubierz się, bo mi się przeziębisz :P
Pięknie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 14:59   #625
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

En co masz jeszcze takiego samego jak ja? też mamy taką matę
Eeee z tego co widziałam huśtawkę tez mamy taka sama ;D

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-12-01, 15:09   #626
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie Lileczko

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Eeee z tego co widziałam huśtawkę tez mamy taka sama ;D

Wiem dlatego pytam hehe

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Majka noc odsypia, śpi już 3 godziny w łóżeczku

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-01, 15:13   #627
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie to on prowadzi jednostronną konwersację, a nie na ciebie krzyczy

Cytat:
A No i macie jeszcze jak sie śmiejemy na głos sprzed 5minut

http://youtu.be/hBNqYURMfiE
Śmieszek mały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43967943]
Synowa, ubierz się, bo mi się przeziębisz :P
Pięknie [/QUOTE]

Byłyśmy w trakcie przebierania Lila podobnie, jak jej narzeczony lubi ciepełko

Właśnie dzisiaj 30 minut po północy obudził mnie przeraźliwy krzyk Lili, miała zamknięte oczka. Wzięłam, żeby poprzytulać, a ona zimniutka Ubrana była w body krótki rękawa, pajac bawełniany, wpakowana w śpiworek i przykryta kocem. Musiałam rozkręcić kaloryfer, potem nocka super, a my z tż zgrzani na maksa. Dzisiaj dodaję kołderkę, żebyśmy nie musieli włączać kaloryfera. I tylko jeszcze napiszę, że przy wyłączonym kaloryferze mamy ok 22 stopni

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

cynamon_owa Cieszę się, że się spodobała
Stary 2013-12-01, 16:47   #628
idzia111
Zakorzenienie

Hej laski pisze z tableta. Dla mnie to totalna nowosc, mam radoche.
.:

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Oczywiscie jak ja mam czas tp was nie ma
Stary 2013-12-01, 16:58   #629
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Jak dla mnie to on prowadzi jednostronną konwersację, a nie na ciebie krzyczy

Śmieszek mały

Byłyśmy w trakcie przebierania Lila podobnie, jak jej narzeczony lubi ciepełko

Właśnie dzisiaj 30 minut po północy obudził mnie przeraźliwy krzyk Lili, miała zamknięte oczka. Wzięłam, żeby poprzytulać, a ona zimniutka Ubrana była w body krótki rękawa, pajac bawełniany, wpakowana w śpiworek i przykryta kocem. Musiałam rozkręcić kaloryfer, potem nocka super, a my z tż zgrzani na maksa. Dzisiaj dodaję kołderkę, żebyśmy nie musieli włączać kaloryfera. I tylko jeszcze napiszę, że przy wyłączonym kaloryferze mamy ok 22 stopni

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

cynamon_owa Cieszę się, że się spodobała
Lila taki zmarzluch??

Nasz jest ubrany na samym body z dlugim rekawem i jest pod kolderka, czasem jak go wyciagne to ma spocone nogi on to chyba bedzie po ojcu, bo tz sie poci jak spi

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 16:58   #630
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
u nas odstęp był aż 10 tyg., ale to daltego ze jak bylo 6/7 tydzien maly mial lekko gardlo czerwone, ja i tz to juz w ogólę się pochorowaliśmy, więc ja postawnoiłam odczekac jeszcze ... nic nie mówili na szczepieniu ze to zle. Moja pediatra twierdzi ze od zakonczenia choroby jeszcz trzeba odczekac 2 tyg., a ja tak sama zrobilam bo sobie sama tak wymyslilam

jaki sklep? Internetowy? podziel się info
Jak tz? lepiej już u Was?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Perse mój śpi nawet 7 godz bez jedzenia i przewaznie raz je w nocy

Sklep stacjonarny, ale nie pamietam nazwy, same zabawki dla dzieci. Bede musiała sprawdzić czy nie ma w sieci go jak dowiem sie jaka nazwa. Dużo zabawek edukacyjnych różnych firm.
A z tż raz lepiej raz gorzej. Byliśmy właśnie u mojej mamy-lepiej. Teraz jedziemy do teściów-będzie gorzej. Planuje wyjście we dwoje dla poprawienia stosunków.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Widziałam, oglądałam minki- cudooo... Jak tylko wrócimy to będę regularnie bywać na Waszych blogach

Zdrowka dla Mery i Xawka, bacik dla Czarowniczkowego TZ za tekst miesiąca :thumbdown:
I dla wszystkich zdrowia i kciuki dla przespanych kolejne nocy
Adaś między 22 a 6 rano budził sie 11 razy na jedzenie
Wybaczam- w ciągu 2dni przytyl 100gramow

Chcielibyśmy bardzo podziękować Dziewczyny za piękna kartkę... Ogromnie sie wzruszylismy...

super że Adaś tak ładnie przybiera na wadze.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości