|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Hej,
wpadam tylko na chwilę, nawet nie zdążę Was nadrobić tyle napisałyście! może jutro znajdę czas aby poczytać co napisałyście ![]() Ja w czwartek byłam u mojej lekarki- miała "zobaczyc czy wszystko juz jest ok i miałam dostać zielone światło na starnia no ale jak zrobiła mi usg to powiedziała, że jej się moja budowa nie podoba, że coś może być nie tak...popytała, skąd jestem , czym przyjechałam i powiedziała, że za chwilę zadzwoni do swojej koleżanki- bardzo dobrego lekarza w regionie, która ma jeszcze lepszy sprzęt i która jest specjalistą jeśli chodzi o ginekologię i onkologię.......i mam tam jechać natychmiast i ona mnie mnie "zobaczyć". a jak według koleżanki jest wszytsko ok, to mamy robić dziecko a jak nie to wtedy ona mi wszytsko powie.......(uspokoiła mnie trochę, bo mówiła, że mogłabym teraz iść na jakiś zabieg, ale ona nie chce robic czegoś jeśli nie jest pewna - aha, i nie skasowała mnie-przyjęła mnie wtedy za free )....no więc pojechałam do tej lekarki....to były moje długie nerwowe chwile..... no ale po bardzo długim badaniu okazało się, że "taka moja uroda", nic groźnego nie widzi, jedynie zauważyła, że mam macicę dwurożną i mówiła, że jak będę w ciąży to będę musiała bardzo uważać....a poza tym...."mamy sie brać za robienie dzidziusia" no ale jak wróciłam do domu, to oczywiście naczytałam się o tej macicy i mnie to po prostu przeraża! aż się boję zajść! zresztą....teraz to trochę "nieważne" , bo mój TŻ mi ogłosił, że niestety ale musimy jeszcze trochę poczekać...pół roku, może nawet rok.......poczułam się mega oszukana, bo ciągle miałam pragnęłam, aż usłyszę, że teraz jest już wszytsko ok i wreszcie możemy starać się o dziecko, a kiedy już to usłyszałam ( kilka mies. minęło, i sporo kasy poszło), to mój Tż się rozmyślił , więc za tydzień może inaczej gadać). No ale teraz skupię się na innych sprawach![]() justi ale super sypialnia!! fajny jest ten napis z imieniem i samochodziki....bosko nie, no jak widzę takie zdjęcia to jak można nie pragnąć dziecka?
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, Justii - ja też mam taką komodę tylko jeszcze większą, bo ma dwie małe szuflady na górze (więc jakby jest ich 5)
zresztą widziałyście na zdjęciach ![]() Justii - już ci pisałam na innym forum, że świetny kącik maluszka ![]() Monika - strasznie się cieszę, że pod kątem gin jest wszystko dobrze w necie nie czytaj za dużo, bo tylko się przerazisz a może nie być ku temu powodów, więc o ile to możliwe to wrzuć na luz i wydaje mi się, że wyniesienie dziecięcych rzeczy będzie dobrym pomysłem.. jak przyjdzie odpowiedni czas to je przyniesiesz z powrotem
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Okres mi się spóźnia na razie tylko 2 dni ale zrobiłam dziś test i wyszła druga kreska co prawda taka bardzo bladziutka , jutro lecę na bete trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - to wspaniale!!! gratulacje! uwielbiam dobre wiesci z rana
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - i jak tam? wszystko już skompletowane?
wyobrażasz sobie, że to już grudzień?? |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Niki, o kurcze, gratulacje!
a w ogóle to cześć ![]() piękne macie kąciki dla dzieci ja w sobotę po raz drugi zostałam chrzestną
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1929 | ||
|
Rozeznanie
|
Już wszystko czeka na Marcelka
Super napis!Cytat:
(tak stwierdził mój poprzedni ginekolog a ten już w sumie nic na temat tej macicy nie mówił, wiec nie wiem... nawet się go zapytam jak pójdę teraz czy to ma jakieś znaczenie)![]() bardzo się cieszę, że pod względem zdrowotnym jest wszystko OK ![]() a dlaczego mąż chce odłożyć starania jeszcze na taki czas? Cytat:
![]() i jak po imprezie? na jaki prezent się w końcu zdecydowałas?
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi o grudniu nie mów.... jakoś wypieram z głowy te myśli
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() mój mąż stwierdził, że jeszcze nas nie stać na dziecko ![]() dziwne, jeszcze pół roku temu było nas stać, ale co tam....pewnie się wystraszył
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to zawsze człowiek myśli, że go nie stac i że mogłoby być lepiej finansowo
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam złote kolczyki z zapięciem angielskim (specjalnym dla dzieci), srebrny obrazek aniołka z grawerem na odwrocie i sukienkę
![]() Cytat:
chociaż zdroworozsądkowo powinnam poczekać z ciążą przynajmniej do sierpnia, ze względu na pracę (jestem na drugiej umowie czasowej).
|
|
|
|
|
#1934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
przecież nie wiesz czy od razu zajdziesz w ciąże ![]() Tak naprawdę to nigdy nie jest odpowiedni moment, a to praca, mieszkanie, kasa i tak co pół roku człowiek by odkładał. Jeśli bardzo chcesz dziecka to nie czekaj. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
przecież nie wiesz czy od razu zajdziesz w ciąże ![]() Tak naprawdę to nigdy nie jest odpowiedni moment, a to praca, mieszkanie, kasa i tak co pół roku człowiek by odkładał. Jeśli bardzo chcesz dziecka to nie czekaj. |
|||
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
NIKI gratulujw i trzymam kciuki zeby sie potwierdzilo.
MONIKA nie.ma co szukac odpowiedniego momentu na baby. Kazdy jest dobry jesli tego oboje chcecie. Zdjec sypialni maluchow nie ocenie bo pisze z kom i nie pokazuje mi fotek. Dobranoc ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - dziewczyny dobrze radzą. Nigdy nie ma dobrego momentu, a tym bardziej, że nie wiesz czy uda się od razu
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ale już dziś zadzwonię do gina umówić się na wizytęEdytowane przez niki19 Czas edycji: 2013-12-03 o 11:43 |
||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - nikt na pewno się nie dziwi, że się boisz, ale myśl pozytywnie
wszystko będzie OK!
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś na usg- Adaś waży 1700, wszystko ok, ułożenie na nietoperka, szyjka 3,8 i jest ok
a oto najnowsza fota
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ale fajne zdjęcie ! a bobasek jaki słodki!
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - super, że wszystko OK, a z Adasia słodziak
![]() Ja miałam dziś wizytę u położnej. Mój synek też już od jakiegoś czasu głową w dół i oby tak zostało do porodu
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, zaczynam sie już bać porodu... Jeszcze wczoraj mąż mi mówi ze n coś czuje ze to już niedlugo będzie, bo narzekam ze mnie coraz bardziej bolą nogi, pachwiny, krocze i widzi ze wieczorem ledwo się mogę ruszyć już mu nie chciałam mowic ze mam podobne wrażenie... no ale zobaczymy kiedy to córci się zachce wychodzić Jeszcze młoda coś ostatnio rzadko sie rusza co doprowadza mnie do szału bo sie cały czas boję że coś jest nie tak i ją próbuje jakoś rozruszac ale się opiera skutecznie... Są dni że czuje dużo ruchów (takie bardziej przeciąganie i wyginanie dupki) a są taki że czuję może je 2-3. No i twardnieje mi brzuch jak tylko postoję chwilkę... ale mam schizy
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-12-04 o 09:30 |
||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - kochana na pewno dasz radę, tyle kobiet rodzi to i my sobie poradzimy!
Czytałam o tych ruchach nawet wczoraj, że im bliżej porodu to mogą być słabsze, bo dziecko ma coraz mniej miejsca i jeszcze jak siedzi główką w miednicy (dość nisko) to już w ogóle możesz je słabiej odczuwać, ale gdyby coś cię niepokoiło to zawsze możesz podjechać do szpitala. Kiedy masz następną wizytę? Ja nie mogę uwierzyć, że będę rodzić już w następnym miesiącu ! |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Rany nie mówcie nic bo ja na samo hasło "poród" jestem obsrana po pachy ze strachu
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz, te ostatnie 3 miesiace lecą mi tak że normalnie szok! Dopiero był 7 mc a tu już zostało do planowanego TP 17 dni
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
nic sie nie martwcie w taki czy inny sposob damy rade
![]() Katie - 17 dni???? tylko ... rzeczywiscie zlecialo |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
niki-- jak tam beta????
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- no musimy- teraz już nie ma wyjścia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

no ale jak zrobiła mi usg to powiedziała, że jej się moja budowa nie podoba, że coś może być nie tak...popytała, skąd jestem , czym przyjechałam i powiedziała, że za chwilę zadzwoni do swojej koleżanki- bardzo dobrego lekarza w regionie, która ma jeszcze lepszy sprzęt i która jest specjalistą jeśli chodzi o ginekologię i onkologię.......i mam tam jechać natychmiast i ona mnie mnie "zobaczyć". a jak według koleżanki jest wszytsko ok, to mamy robić dziecko 

16.06.2012
klik!

chociaż zdroworozsądkowo powinnam poczekać z ciążą przynajmniej do sierpnia, ze względu na pracę (jestem na drugiej umowie czasowej).

ale już dziś zadzwonię do gina umówić się na wizytę