Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 18:47   #2671
paulina1347
Raczkowanie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

będę dzisiaj testować płukankę z siemienia lnianego, później zdam relację
Stary 2013-11-30, 21:20   #2672
Ines 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina1347 Pokaż wiadomość
będę dzisiaj testować płukankę z siemienia lnianego, później zdam relację
Czekam na relację też muszę jej w końcu spróbować

http://inesworld90.blogspot.com/
Ines 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:18   #2673
cpp
Rozeznanie

Jak robicie taką płukankę?
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:55   #2674
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę motywacji do ćwiczeń. Ja jestem leniuszkiem.
Zawsze się ruszałam, ale nie miałam super motywacji. Tym razem jednak poprosiłam chłopaka, aby zrobił mi fotki (tyłka, brzucha i boczków), to mnie zmotywowało. Tzn nie jestem jakaś okrągła (170cm i ok 56-58kg), ale chcę zobaczyć efekt po (głownie podnieść pośladki i pozbyć się boczków). Na początku było ciężko, ale myślałam sobie "na zdjęciach po musza być efekty, muszą się różnić". A po tygodniu weszło już w krew i nie ważne czy godzina 15, 19 czy 23 ćwiczę codziennie. No i oczywiście liczę, że jak zrobię zdjęcia po to zobaczę efekt wow.
mulankasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 00:51   #2675
Lem0niada
Przyczajenie

To i ja się przywitam, jako początkująca włosomaniaczka, i z góry proszę - wybaczcie mi moje wypociny, ale muszę się gdzieś wygadać, marne włosy to obecnie jeden z moich kilku największych kompleksów

Podczytywać blogi i porady włosowe zaczęłam jakoś w wakacje - od razu kupiłam i zaczęłam stosować łagodne szampony do mycia na stałe, a tych silniejszych od tamtej używam raz na tydzień, ale na tym się skończyło. Poza tym zaniedbałam moje włosy strasznie, podcięłam je w tym roku w marcu, a potem dopiero... w październiku. Przez kilka miesięcy nie łykałam żadnych suplementów przeciwko wypadaniu, czasami (jak mi się przypomniało) olejowałam, a odżywkę nakładałam na włosy po ich umyciu, po czym myłam całe ciało i spłukiwałam odżywkę razem z pianą - w sumie nie była na włosach nawet pięciu minut... Po drodze było lato, słońce, farbowanie chemiczne i henną, ocknęłam się, kiedy włosy zaczęły mi wychodzić dosłownie całymi długimi pasmami, przed myciem, po myciu, po czesaniu, czy nawet po zwykłym przeczesaniu ich palcami. W efekcie dziś mam rzadkie, cienkie i nędzne włosy oraz coraz bardziej widoczne zakola Nigdy zresztą nie miałam przesadnie gęstych, ale tak rzadkich - też nie...

Zaczęłam od podcięcia martwych, pokruszonych i rozdwajających się końcówek w połowie października, poleciało dobre 6cm. Parę dni wcześniej zaczęłam łykać Merz Spezial i póki co udaje mi się być w tym systematyczną Całkiem niedawno kupiłam sobie maski, Alterrę z granatem i aloesem, i czarną marokańską z Planeta Organica, kupiłam też czepek, i teraz nie ma, że się nie chce, staram się po każdym myciu trzymać maskę pół godziny na włosach. Mam wrażenie, że są po tym lekko obciążone (może niedokładnie spłukuję?) i chyba szybciej się przetłuszczają, ale równie dobrze może to być spowodowane porą roku i noszeniem kaptura... Za to na pewno po zastosowaniu masek włosy są bardziej błyszczące i nawilżone Kupiłam też "jedwab" z Green Pharmacy na końcówki i kurację Joanna Rzepa, ale zastosowałam je na razie dwa razy, więc ciężko coś powiedzieć o efektach i stwierdzić, czy mi służą Co jakiś czas nakładam oleje, amla i kokosowy Dabur Vatika, ale tylko na włosy po długości, po kokosowym wtartym w skórę głowy wypadało mi dwa razy więcej włosów niż normalnie...

Podsumowując powyższe zabiegi - jest jeszcze o wiele za wcześnie, by było widać jakąś poprawę, a szkoda, bo to jednak demotywuje. Czasem mam wrażenie, że włosów po myciu wypadło mi znacznie mniej niż zwykle, ale moja radość trwa 2-3 dni, czyli do następnego mycia, przy którym wypada mi ich jakaś koszmarna ilość... Suplement, jak już pisałam, łykam od połowy października, czyli dopiero półtora miesiąca, efekty są ponoć po trzech - czekam (nie)cierpliwie

Póki co czytam różne włosowe blogi i fora, wynotowuję kosmetyki i zabiegi do wypróbowania. Muszę się wziąć do intensywnej i systematycznej pracy, by naprawić krzywdy, które wyrządziłam moim kłaczkom i mam nadzieję, że uda mi się je zagęścić i doprowadzić do przyzwoitego stanu... Liczę, że mi w tym pomożecie!
Stary 2013-12-01, 11:45   #2676
cpp
Rozeznanie

Dzień dobry

Długo mnie tu nie było, uczelnia zżera mi cały czas i nie mam nawet czasu nałożyć czegoś na włosy przed myciem. Przez ostatni tydzień ograniczyłam się do mycia Kallosem Latte, nakładania Nivei Long Repair/Isany z arganem i gluta lnianego. O dziwo, nie zaszkodziło to za bardzo moim włosom, ale w tym tygodniu mam zamiar je bardziej dopieścić.

Miłej niedzieli wszystkim
Stary 2013-12-01, 12:05   #2677
paulina1347
Raczkowanie

Cytat:
Przez ostatni tydzień ograniczyłam się do mycia Kallosem Latte, nakładania Nivei Long Repair/Isany z arganem i gluta lnianego.
zdradzisz jak się takiego glutka robi?

moje wrażenia po płukance z siemienia lnianego: żadne
od razu wydawało mi się to trochę głupim zabiegiem, bo polewając włosy wodą z siemienia i ziarenkami musiałam jakoś spłukać te ziarenka z włosów, a przy tym spłukałam wszystko co dobre, więc w sumie po co w ogóle to nakładałam? w przepisie który znalazłam jest, żeby nie zmywać tego siemienia które wylejemy na włosy, ale w takim razie chyba musimy chodzić z ziarenkami, albo je wyczesać. Nie zrażam się i będę próbować dalej, bo widziałam, że siemię wypuszcza bardzo fajną maź i myślę, że z glutkiem który byłby gęstszy mogłyby być jakieś efekty

przepis na płukankę, którą robiłam:
1. Wsypać 2 łyżki siemienia i zalać 2 szklankami gorącej wody
2. Poczekać, aż ostygnie i ziarenka zaczną wypuszczać kleik
3. Umyć włosy, jeśli trzeba nałożyć odżywkę i spłukać wodą, a następnie polać ostudzonym siemieniem (samą wodą z siemienia lub z ziarenkami) i nie spłukiwać, zostawić włosy do wyschnięcia

najwięcej dobrego jest w ziarenkach, ale nie polecam ich wylewać na włosy, bo wczoraj miałam w nich całą wannę
Stary 2013-12-01, 12:15   #2678
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines 90 Pokaż wiadomość
Czekam na relację też muszę jej w końcu spróbować

Ja też,ale się zbieram i zbieram. Ja zauważyłam,że moje włosy lubią minimalizm raz w tygodniu funduję im tylko masło shea i wystarcza. Zresztą ostatnio mi urosły jak szalone może to zasługa delikatniejszego szamponu i odżywki z Alterry i nie drapanie głowy paznokciami tylko masowanie podczas mycia
Stary 2013-12-01, 12:57   #2679
cpp
Rozeznanie

Cytat:

od razu wydawało mi się to trochę głupim zabiegiem, bo polewając włosy wodą z siemienia i ziarenkami musiałam jakoś spłukać te ziarenka z włosów, a przy tym spłukałam wszystko co dobre, więc w sumie po co w ogóle to nakładałam? w przepisie który znalazłam jest, żeby nie zmywać tego siemienia które wylejemy na włosy, ale w takim razie chyba musimy chodzić z ziarenkami, albo je wyczesać. Nie zrażam się i będę próbować dalej, bo widziałam, że siemię wypuszcza bardzo fajną maź i myślę, że z glutkiem który byłby gęstszy mogłyby być jakieś efekty

3. Umyć włosy, jeśli trzeba nałożyć odżywkę i spłukać wodą, a następnie polać ostudzonym siemieniem (samą wodą z siemienia lub z ziarenkami) i nie spłukiwać, zostawić włosy do wyschnięcia

najwięcej dobrego jest w ziarenkach, ale nie polecam ich wylewać na włosy, bo wczoraj miałam w nich całą wannę
No gluta się robi bardzo podobnie, tylko gotujesz to i gdy jest jeszcze ciepłe, oddzielasz ziarenka od gluta ja używam go jako odżywki b/s, to moje absolutne KWC, bo efekty są świetne.
Stary 2013-12-01, 14:10   #2680
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:

Ja swoją płukankę z siemieniq robię już dość długo, nawt odstawiłam ocet i rumianek, płuczę siemienim po każeym myciu. Włosy są teraz takie miękie i śliskie
A robię tak:
Do metalowego rondelka wsypuję 1.5 łyżki ziarenek, zalewam je mniej więcej 0.5 litra wrzącej wody (zwykle więcej, koło litra). Następnie idę umyć głowę. Maska lib odżywka d/s, zależy od dnia. Później biorę to wszystko do łazienki, przecedzam do umywalki (zamkniętej, raz zapomniałam ), dolewam zimnej wody, płuczę, polewam itp. Voilla nie spłukuję, bo nie ma czego - ziarenka wykorzystuję potem jeszcze raz w ten sam sposób.
Polecam!
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 16:32   #2681
paulina1347
Raczkowanie

Cytat:
No gluta się robi bardzo podobnie, tylko gotujesz to i gdy jest jeszcze ciepłe, oddzielasz ziarenka od gluta ja używam go jako odżywki b/s, to moje absolutne KWC, bo efekty są świetne.
dzięki, wypróbuję

Cytat:
Ja swoją płukankę z siemieniq robię już dość długo, nawt odstawiłam ocet i rumianek, płuczę siemienim po każeym myciu. Włosy są teraz takie miękie i śliskie
A robię tak:
Do metalowego rondelka wsypuję 1.5 łyżki ziarenek, zalewam je mniej więcej 0.5 litra wrzącej wody (zwykle więcej, koło litra). Następnie idę umyć głowę. Maska lib odżywka d/s, zależy od dnia. Później biorę to wszystko do łazienki, przecedzam do umywalki (zamkniętej, raz zapomniałam ), dolewam zimnej wody, płuczę, polewam itp. Voilla nie spłukuję, bo nie ma czego - ziarenka wykorzystuję potem jeszcze raz w ten sam sposób.
Polecam!
kurcze, a starcza Ci tego żeby spłukać odżywkę d/s? bo ja się zawsze boję że jeśli nie spłukam wcześniej odżywki wodą to nie starczy mi tej wody z siemienia żeby zmyć to wszystko. Twoją metodę też na pewno wypróbuję
Stary 2013-12-01, 19:02   #2682
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:

U mnie efekty po płukance były odwrotne od zamierzonych.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Dzisiaj:
1. olejowanie: olej słonecznikowy + odżywka
2. mycie: szampon Volume Diplony
3. maska: Kallos Honey
4. zabezpieczenie: Joanna jedwab stylling
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:28   #2683
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mulankasia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie włosomaniaczki ;* te 'stare' i te nowe
Nie pisałam już sporo, ale śledziłam Was na bieżąco.

U mnie na głowie pomału zmiany na plus
Walczę o obwód i póki co mam coraz więcej zapału.

A więc stosuję szampon Bioxsine , który ewidentnie wzmocnił włosy. Podczas mycia wypada ich coraz mniej. Ale w sumie nie wiem czy to zasługa szamponu, czy wcierki. Czasem też w ruch idzie szampon z Barwy piwny, też go bardzo lubię.

Mój ostatni odzywkowy hit to odżywka z Białego Jelenia hipoalergiczna z proteinami bawełny. Myślałam, że moje włosy nie lubią protein, ale ta odżywka jest ok. Dziś kupiłam odżywkę z Regenerum (ktoś używał?)

Na skalp używam Jantara i planuje go stosować do końca roku. Później kupie ampułki z Placentą, te które ostatnio polecała Anwen.

Dodatkowo sama robię maski, najczęściej nafta+żółtko+inne składniki, które mam pod ręką. Dziś natomiast zrobiłam maskę z drożdży (drożdże+sok z aloesu+trochę mąki ziemniaczanej+oliwa z oliwek+cold cream). Jestem ciekawa jak zadziała.

Zrobiłam sobie również mgiełkę, może skład prosty ale bardzo się spisuję, Joanna odzywka b/s + sok z aloesu. Jestem z niej bardzo zadowolona, w takiej formie działa dużo lepiej niż sama Joanna.

Od wewnątrz stosuję calcium pantothenicum, 2x rano i 2x wieczorem. Początkowo piłam skrzyp i pokrzywę, ale nie byłam w stanie przełknąć na dłuższą metę. Więc teraz używał je do płukanki. Czasem też na ostatnie płukanie używam paru kropli mojej ukochanej nafty.

Jestem też z siebie dumna, ponieważ ćwiczę od 3 tyg codziennie 40 minut (a w tym czasie nakładam coś na włosy - czasem coś sama skręcę, czasem olej, więc podwójna korzyść). Od ok miesiąca nie jem słodyczy i wypijam każdego dnia dwa zdrowe koktajle, które sama robię (owocowy i warzywny).

Więc podsumowując zmiany na plus.

Dziewczyny z włosami wysokoporowatymi, jaki olej polecacie. Musze jakiś kupić nowy, ale nie mam żadnego wypatrzonego.

Pozdrawiam
A nafta do ostatniego płukania jakie konkretnie daje efekty? Nie wysuszy czasem? Ja mam wysokoporowate i używam oleju ze słodkich migdałów, zamawiam na dozie.

Edytowane przez Aredhel125
Czas edycji: 2013-12-01 o 19:30
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:16   #2684
cpp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
A nafta do ostatniego płukania jakie konkretnie daje efekty? Nie wysuszy czasem? Ja mam wysokoporowate i używam oleju ze słodkich migdałów, zamawiam na dozie.
Ten bazowy do kompozycji eterycznych, czy jakiś inny?
Stary 2013-12-02, 08:52   #2685
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Bardzo nabłyszcza, włosy są bardziej sypie i współpracują ze sobą. Nie zauważyłam przesuszenia. Przy spłukiwaniu omijam skórę głowy. U mnie to są małe ilości, ok 5 kropelek na litr wody.

I tak z naftowych przetworów najbardziej uwielbiam ją z jajkiem i na ok 30 min. Efekty powalające.

I jak się spisuje ten olej ze słodkich migdałów?
Stary 2013-12-02, 10:27   #2686
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
jak tam ostatki? u mnie już tradycyjnie w domu;/

niestety muszę znów podciąć końcówki, bo widzę, że znów się rozdwajają, łamią (mam takie białe kropki na końcach lub przy końcach włosa) no więc długo nie będę mieć wymarzonych długich włosów. Mam nadzieję, że kozieradka coś da, wcieram ją już tydzień jej zapach wcale mi jakoś nie przeszkadza hehe potem Jantar więc zobaczymy....
lecę zaraz z dzieckiem na zakupy póki mam pogodę

a tak w ogóle to od wczoraj jest mi smutno bo zginął w wypadku mój ukochany aktor amerykański Paul Walker( <chlip>
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:53   #2687
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Po kąpieli też na mokre ciało wmasowywałam oliwkę i różnica była
Teraz Isanę będę wsmarowywać
Ciekawe z tym zdzierakiem. Musze spróbować następnym razem sposobu Twojej koleżanki. Zaintrygował mnie ten wytrącający się olejek
Spróbuj koniecznie i daj znać

Cytat:

A więc stosuję szampon Bioxsine , który ewidentnie wzmocnił włosy. Podczas mycia wypada ich coraz mniej. Ale w sumie nie wiem czy to zasługa szamponu, czy wcierki. Czasem też w ruch idzie szampon z Barwy piwny, też go bardzo lubię.

Mój ostatni odzywkowy hit to odżywka z Białego Jelenia hipoalergiczna z proteinami bawełny. Myślałam, że moje włosy nie lubią protein, ale ta odżywka jest ok. Dziś kupiłam odżywkę z Regenerum (ktoś używał?)

Na skalp używam Jantara i planuje go stosować do końca roku. Później kupie ampułki z Placentą, te które ostatnio polecała Anwen.

Dodatkowo sama robię maski, najczęściej nafta+żółtko+inne składniki, które mam pod ręką. Dziś natomiast zrobiłam maskę z drożdży (drożdże+sok z aloesu+trochę mąki ziemniaczanej+oliwa z oliwek+cold cream). Jestem ciekawa jak zadziała.

Zrobiłam sobie również mgiełkę, może skład prosty ale bardzo się spisuję, Joanna odzywka b/s + sok z aloesu. Jestem z niej bardzo zadowolona, w takiej formie działa dużo lepiej niż sama Joanna.

Od wewnątrz stosuję calcium pantothenicum, 2x rano i 2x wieczorem. Początkowo piłam skrzyp i pokrzywę, ale nie byłam w stanie przełknąć na dłuższą metę. Więc teraz używał je do płukanki. Czasem też na ostatnie płukanie używam paru kropli mojej ukochanej nafty.

Jestem też z siebie dumna, ponieważ ćwiczę od 3 tyg codziennie 40 minut (a w tym czasie nakładam coś na włosy - czasem coś sama skręcę, czasem olej, więc podwójna korzyść). Od ok miesiąca nie jem słodyczy i wypijam każdego dnia dwa zdrowe koktajle, które sama robię (owocowy i warzywny).

Dziewczyny z włosami wysokoporowatymi, jaki olej polecacie. Musze jakiś kupić nowy, ale nie mam żadnego wypatrzonego.

Pozdrawiam
Brawo Zaintrygowałaś mnie tym szamponem Bioxine. Ja narazie jestem wierna Revitaxowi, mimo że ostatnio podejrzewam go o przesusz moich włosów.
Cytat:
U mnie efekty po płukance były odwrotne od zamierzonych.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Dzisiaj:
1. olejowanie: olej słonecznikowy + odżywka
2. mycie: szampon Volume Diplony
3. maska: Kallos Honey
4. zabezpieczenie: Joanna jedwab stylling
U mnie również siemię się nie sprawdziło w roli płukanki i maski. Wolę go pić

A ja wczoraj zrobiłam eksperyment i umyłam włosy Żelem do intymnej z Białego Jelenia i byłam bardzo mile zaskoczona efektami.

Oprócz tego przyjechała moja paczuszka z Lawendowej Szafy-tym razem zamówiłam tylko Mumijo w płynie do picia. Ciekawe czy zadziała? Słyszałyście o nim kiedyś??
Miłego dnia

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:19   #2688
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam
Super, że Bioxsine działa. Czuję się skuszona Gratulację, tyle zmian na plus, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość

Oprócz tego przyjechała moja paczuszka z Lawendowej Szafy-tym razem zamówiłam tylko Mumijo w płynie do picia. Ciekawe czy zadziała? Słyszałyście o nim kiedyś??
Miłego dnia
Spróbuję na pewno Ciekawi mnie ten olejek
O Mumio czytałam o tym u Eve, ale ona pisała o tym m.in. jako o wcierce
KLIK

KLIK

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-12-02 o 12:21
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:54   #2689
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było
Tak sobie myślę, że dzisiaj z okazji dnia darmowej dostawy i urodzin sobie pobuszuję po sklepach i sprawię sobie prezent (chociaż nie bardzo mam co wydawać ), no i na jednej stronie natrafiłam na szczotkę z włosia dzika za 26zł. Myślicie że to za tanio? Bo widziałam że takie szczotki kosztowały ponad 40zł i to dla mnie trochę podejrzane

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:56   #2690
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość

Brawo Zaintrygowałaś mnie tym szamponem Bioxine. Ja narazie jestem wierna Revitaxowi, mimo że ostatnio podejrzewam go o przesusz moich włosów.
Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Super, że Bioxsine działa. Czuję się skuszona Gratulację, tyle zmian na plus, oby tak dalej

Spróbuję na pewno Ciekawi mnie ten olejek
O Mumio czytałam o tym u Eve, ale ona pisała o tym m.in. jako o wcierce
KLIK

KLIK

Dzięki dziewczyny. Zapomniałam dodać, że szamponu używają także moja babcia (używa też ampułki tej samej firmy), mama i siostra, wszystkie są zadowolone i u wszystkich zahamowało wypadanie.

Słyszałam kiedyś o tych tabletkach mumio, podobno są bardzo dobre i polecane dla ludzi po chemii, aby włosy szybciej rosły itp. Dodatkowo chyba nie drogie.

Wklejam link, gdzie dziewczyna o nich mówi http://www.youtube.com/watch?v=F5i6bbq6SQ8

Edytowane przez mulankasia
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:58
Stary 2013-12-02, 14:49   #2691
An Ka
Zadomowienie

mulankasia nie przetłuszczaja się Tobie włosy po Barwie?
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:51   #2692
barylka666
Zadomowienie

Dzień dobry

Przed myciem maska kallos color + olejek łopianowy Nevaskaya Korona na ok.25min
Mycie GP łopian większy
Maska GK oil nutritive od ucha w dół na ok.30min
Na końcówki serum GP

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:52   #2693
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
dzięki, wypróbuję

kurcze, a starcza Ci tego żeby spłukać odżywkę d/s? bo ja się zawsze boję że jeśli nie spłukam wcześniej odżywki wodą to nie starczy mi tej wody z siemienia żeby zmyć to wszystko. Twoją metodę też na pewno wypróbuję

Prostu najpierw spłukuję odżywkę d/s zwykłą wodą, a potem płuczę w wodzie z siemieniem A włosy są taaakie mięciutkie
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:55   #2694
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Prostu najpierw spłukuję odżywkę d/s zwykłą wodą, a potem płuczę w wodzie z siemieniem A włosy są taaakie mięciutkie
Maska z "glutka" bardzo dobrze się u mnie sprawdza, za płukankę nigdy nie mogę się zebrać

Stary 2013-12-02, 16:01   #2695
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

hej, weekend bardzo, bardzo udany TŻ na mikołajki sprezentował mi kurtkę na motor, taką super dopasowaną i podkreślającą talię i pytał się mnie co bym chciała na gwiazdkę to mu wysłałam żeby wybrał coś z tych rzeczy: rękawicę kesse, olej khadi, sese i rosyjskie kosmetyki typu maska drożdzowa balsam na lopianowym propolisie, natura siberica do suchych oraz do osłabionych i aleppo odżywczy i wyobrażacie sobie, że on mi zamówił wszystkie te rzeczy, kocham go dobrze, że mam dla niego prezent, z którego będzie bardzo zadowolony
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:46   #2696
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
hej, weekend bardzo, bardzo udany TŻ na mikołajki sprezentował mi kurtkę na motor, taką super dopasowaną i podkreślającą talię i pytał się mnie co bym chciała na gwiazdkę to mu wysłałam żeby wybrał coś z tych rzeczy: rękawicę kesse, olej khadi, sese i rosyjskie kosmetyki typu maska drożdzowa balsam na lopianowym propolisie, natura siberica do suchych oraz do osłabionych i aleppo odżywczy i wyobrażacie sobie, że on mi zamówił wszystkie te rzeczy, kocham go dobrze, że mam dla niego prezent, z którego będzie bardzo zadowolony
Jaaki kochany TŻ Same perełki,będzie ładne testowanko a włoski na pewno się będą cieszyć, zazdroszczę sesy i balsamow rosyjskich

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-12-02 o 17:07
Stary 2013-12-02, 17:34   #2697
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka
jak tam ostatki? u mnie już tradycyjnie w domu;/

niestety muszę znów podciąć końcówki, bo widzę, że znów się rozdwajają, łamią (mam takie białe kropki na końcach lub przy końcach włosa) no więc długo nie będę mieć wymarzonych długich włosów. Mam nadzieję, że kozieradka coś da, wcieram ją już tydzień jej zapach wcale mi jakoś nie przeszkadza hehe potem Jantar więc zobaczymy....
lecę zaraz z dzieckiem na zakupy póki mam pogodę

a tak w ogóle to od wczoraj jest mi smutno bo zginął w wypadku mój ukochany aktor amerykański Paul Walker( <chlip>
Słyszałam o tym. Natomiast nie słyszałam o Mumio.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przed myciem maska kallos color + olejek łopianowy Nevaskaya Korona na ok.25min
Mycie GP łopian większy
Maska GK oil nutritive od ucha w dół na ok.30min
Na końcówki serum GP
To jest kallos KJMN? Ma proteinki lub IPA?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:47   #2698
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
mulankasia nie przetłuszczaja się Tobie włosy po Barwie?
Nie, ale i tak myje codziennie.
Stary 2013-12-02, 18:05   #2699
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
To jest kallos KJMN? Ma proteinki lub IPA?
Tak, nie ma IPA i protein raczej też nie KWC

Stary 2013-12-02, 19:33   #2700
seedofwonder
Raczkowanie

Dziewczyny, znacie jakieś fajne produkty na ELEKTRYZUJĄCE się włosy?
Czytałam, że to oznaka, tego że są suche. Jednocześnie szybko mi się przetłuszczają (pewnie od kapelusza/czapki).
Już nie wiem co robić, bo tak jak zwykle bylo ok, tak teraz dramat.
seedofwonder jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości