|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Hej, hej!
Witam się w tą ciężką i leniwą niedzielę ![]() Przez tę pogodę miałam jakąś śpiączkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie czeka roczek siostrzeńca (i w dodatku chrześniaka) za tydzień, a ile miałam problemów z wybraniem fajnego prezentu... Chciałam kupić jakies fajne klocki drewaniane albo jeździk, ale uległam siostrze, która już chyba z miesiąc temu wysłała mi linka z zabawką z Fisher Price... Jak zobaczyłam nazwę - "Garnuszek na klocuszek" myślałam, że chodzi o nocnik ![]() Szkoda, że wcześniej nie podpytałam Ciebie o jakieś prezentowe inspiracje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale rodziłam z siostrą, więc też coś z tego wyniosłam ![]() Cytat:
![]() Ja czekam na zamówione ręczniki - tak jakoś nie miałam "wyjściowych", a teraz przydadzą się do szpitala. Czytałam o tym, że zginął... Szkoda... miał tylko 40 lat... Cytat:
![]() A co do imienia - tak jak napisała Ela87 - podaj je pierwsza w szpitalu ![]() Choć jeszcze masz trochę czasu, żeby przekonać TŻ do tego imienia i to byłoby najlepsze wyjście ![]() Ooo a dziś mój TŻ zadebiutował w roli fotografa i uwiecznił mój bebzol ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Siedziałam teraz na termometrach
![]() I wybrałam taki: http://www.aptekagemini.pl/termometr...-1-sztuka.html Bardzo dobre opinie na necie jakby ktoś chciał. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4083 | ||
Zakorzenienie
|
W końcu nie mam miliona stron do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() 2. Jeżu, to tylko ja mam takie schizy?? ![]() 3. Mój sobie ściągnął aplikację ciążową na telefon, która mu co miesiąc przypomina, że ma mnie dręczyć fotograficznie... Ale mam fazę na lody... Chyba będzie chłopak... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Lady Lazarus jak na słodkie to właśnie podobno dziewczynka
![]() ![]() A co do porodów jestem jak te 3 małpki - wolę nic nie widzieć, nie słyszeć, nie czytać ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-01 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem okropna... wczoraj beczałam chyba pół godziny i nie wiedziałam czemu, dzisiaj sie pokłóciłam z tatą, bratem i ofukałam męża jeszcze.... ![]() ![]() a najgorsze że nawet bardzo nie wiem co mi tak przeszkadza ![]() Cytat:
![]() ja mam straszliwą 6 ( ![]() I też dzisiaj obżarłam sie pizzą za to ![]() Cytat:
![]() nieeeeeeeeeeeeee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To chyba Twoje pierwsze zdjęcie brzuszka prawda? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4087 |
Rozeznanie
|
jeszcze się nie pokazywałam :P
a że wczoraj zrobiłam takie CÓŚ, to oświadczam, że to ja ;P koniec września, koniec października i koniec listopada (zdjecia robione rano, zawsze wtedy brzucholek mniejszy :P) to już 8kg na plusie
#4088 |
Moderator
|
Weekendy pod tym katem sa najlepsze
![]() Ja tez jestem przerazona ta cena i ciagle mysle jak sie z tego wymigac ![]() A ja sie chwale - dostalismy od kuzynki fotelik chicco 4* adac ![]() Nie spodziewalam sie ze tak nam sie trafi - strasznie sie ciesze ![]() Tylko teraz zauwazylam taki "szczegol" ze nie ma tej specjalnej wkladki dla noworodka... Da sie to czyms zastapic czy trzeba szukac firmowki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój to jakiś antytalent do robienia zdjęć ![]() Cytat:
![]() Wcześniej wrzucałam fotkę brzuszka, ale chyba jakieś 7tys. postów wstecz ![]() A co do nerwów - też mam czasami taką kur... nerwicę, że wszystkim dookoła się obrywa ![]() Cytat:
![]() Koniecznie pociągnij te comiesięczne sesje zdjęciowe do końca ciąży ![]() teQiba, za fotelik ![]() ![]() A wkładki może poszukasz na all? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj przekonałam męża, że nowe dziecko zasługuje na nowy wózek ![]() i od nowa zabawa, jaki ![]() Cytat:
Imię Elena kojarzy mi się wyłącznie z tą laską o cielęcym spojrzeniu z "Pamiętników Wampirów" ![]() ![]() Fajny brzuszek, duuuży już ![]() Cytat:
![]() odnośnie wagi, "tylko 5 kg" ale rodzę dopiero w II połowie kwietnia. Do tego czasu zwiększę objętość trzykrotnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Byliśmy dziś u rodziców, przyjechała tez moja siostra. Ciekawe czy zgadniecie co powiedziała jak mnie zobaczyła ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Raczkowanie
|
A mój to drugi Stefan Beutler myślisz?
![]() Cytat:
A co do porodów - otóż to, ale ja mądra po szkodzie jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to co... powiedziała "ależ Ty kwitnaco wyglądasz, zazdraszam!"
![]() |
#4093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Pokaż brzuch"? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do termometru, to dziewczyny wrzucały tu droższe modele, więc stwierdziłam, że 100 mogę dać ![]() Wolę to niż mierzyć w odbycie. Na prawdę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4095 |
Moderator
|
Racja - zaraz sie za to zabiore
![]() No w sumie.... No i fajne jest tez to ze mozna i wode w wanience i mleko sprawdzic czy dobra temp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I gratuluję tej miłej zabawy, jaką jest wybór wózka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że wkładkę da się gdzieś dokupić na spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie się nabzdryngoliłam ![]() ![]()
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są tańsze za ok 50 zł te bezdotykowe, ale one opinie mają nie za fajne ![]()
![]() |
#4099 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się nad kupnem kosza mojżesza. Kupujecie/macie? Znacie opinie? Mam zamiar maluszka kłaść spać w naszej sypialni, dopiero latem przeprowadzić do własnego pokoju, gdzie będzie łóżeczko. Zastanawiam się, czy ten kosz kupić i wstawić do sypialni na początek, czy jednak może go zastąpić gondola wózka ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-12-01 o 21:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Taki używany kosz to koszt ok. 100-150zł (czasami mniej ![]() Chociaż... NO NIE WIEM SAMA ![]() Chyba pora spać ![]() Dobranoc, Mamuśki! ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-12-01 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
ja już zostawiłam z okazji dnia darmowej wysyłki w aptece 115zł;P Miłego dnia!
#4102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale do sedna, te kosze są fajnie wykonane i mój pomysł był bardziej taki że pamiętam jak znajomi czy rodzinka nosili dzieci albo tylko na rękach albo na kocykach potem kładli ale mąż pójdzie do pracy, ja jestem dość samodzielna nie chcę mieć na okrągło do pomocy mamy i teściowej w domu a pewnie będę chciała mieć dziecko ciągle przy sobie, więc zamierzam koszyka używać do chodzenia z nim po domu: pójdę się wykąpać mały do koszyka i leży sobie ciągle "u siebie" ale w łazience, idziemy gotować zupę, kładę koszyk na ladzie w kuchni i mały dalej jest "u siebie". Taki był tok mojego myślenia. Można zainwestować też w bujaczki, ale jednak tam dziecko już nie koniecznie leży na płasko chyba że w tych bardzo wypaśnych ...nie pamiętam firmy, ktoś tu wklejał. Siostrzeniec np bardzo się buntował, ale weźmiemy od nich na próbę ten bujaczek też spróbujemy dla rozrywki ![]() Tak czy siak nie ma rzeczy uniwersalnych, zdaję sobie z tego sprawę i wiem że jak dziecko będzie małym potworkiem to koszyk czy cokolwiek mu nie pomoże ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Wogóle to dzień dobry dziewczyny, weekendy widzę były rodzinne bo mało naskrobałyście ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-02 o 07:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Raczkowanie
|
Ale w szpitalu nie rejestruje się dziecka, o ile dobrze pamiętam jest zapis: data urodzenia, syn/ córka takiej a takiej. No chyba, że się coś zmieniło przez 6 lat. Marcela rejestrował mój mąż w USC.
Imię Elena kojarzy mi się wyłącznie z tą laską o cielęcym spojrzeniu z "Pamiętników Wampirów" ![]() ![]() Rzeczywiście dziecko rejestruje się w USC. Ani ja ani tym bardziej mój mąż nie oglądamy seriali. Nawet nie wiedziałam, że taki istnieje. Ale aż z ciekawości obejrzę, żeby zobaczyć tę Elenę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj w nocy chyba cierpiałam na bezsenność
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj faktycznie ta wysyłka darmowa z apteki, ale mama chyba mi listę rzuci zakupów, to nie wiem do ilu dobiję ![]()
#4106 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() weekend minął niepostrzeżenie. I znów jestem sama w domu. Lubię siedzieć w domu. Mogłabym być etatowym siedzaczem w domu. Gdyby mi za to płacili jak teraz, oczywiście ![]() Jutro wybieram się do rodzinnego lekarza po skierowanie na morfologię+mocz+cukier na czczo. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. W końcu należą mi się takie badania za darmo, w ciąży czy nie. A teraz wytypowanie zwycięzcy konkursu pt. "co powiedziała moja siostra" ![]() Cytat:
![]() ![]() Dokładnie to powiedziała: "chłopaczysko", ale kto by tam się czepiał szczegółów ![]() ![]() Wczoraj nawiozłam ze wsi cała walizę ubranek dziecięcych i się deko zdziwiłam, bo byłam przekonana, że mam całe mnóstwo niemowlęcych, natomiast okazało się, że większość to duże ciuszki i to w dodatku chłopięce, po moim Marcelu i po synu przyjaciółki. Tak wiec mam dla Małej kilka sztuk: pajaców, body, półśpiochów, 1 rampers i dwa cieplejsze pajacyki-kombinezony na chłodne majowe dni, czapeczki, skarpetki. Plus te zakupy które zrobiłam do tej pory. Plus ubranka, które ma mi przynieść szwagierka. Chyba jednak wystarczy. Za to pokuszę się na pewno na nowy rożek, te, które mam używałam intensywnie i nieco się zużyły. Kocyków mam 5 sztuk, wystarczy chyba ![]() I nie znalazłam budki od wózka. To bardzo ułatwiło sprawę przekonania męża o konieczności zakupu nowego ![]() Idę na śniadanie i ze dwa odcinki jakiegoś seriala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Jestem w szoku, ze mam tylko 2 strony do nadrobienia ![]() U nas impreza udana, w sobote bylismy w domu o 4 rano ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze powiem wam co mi sie wczoraj przydarzylo, jak wrocilismy o 19 padnieci Usiedlismy przed tv, tz mial w szklance fante, a ze akurat zlapalo mnie wielkie pragnienie a nie chcialo mi sie wstawac to wzielam ta jego fante I jak to przelknelam to az mi sie goraco zrobilo, sama nie wiem z czego bardziej, ze skoku cisnienia czy z wkor....nia jak sie zorientowalam co to jest, a oczywiscie to byl drink ![]() ![]() ![]() Dzis polowkowe, juz mam stresa, a tu jeszcze trzeba caly dzien czekac ![]() ![]() Ide was nadrabiac
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() właśnie tworzę koszyk w aptece i chyba zostawię tam pół mojej wypłaty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Bo ja caly czas slysze, ze pieknie wygladam ale przeciez dlatego ze to chlopak - no kurcze, to nie mozna po prostu ladnie wygladac w ciazy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.