Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 19:34   #31
softgrey
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
nie żart

Dziwi mnie krytyka wcześniejszych emerytur dla zawodów uprzywilejowanych. Nikt nikomu nie broni się uczyć i zostać: strażakiem, policjantem, sędzią, prokuratorem czy nauczycielem itp. Niech każda sam przeżyje cozienny stres ich pracy i oceni
Nauczyciele akurat nie idą na wcześniejszą emeryturę
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:34   #32
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio zdziwiła i zaszokowała ta mamusia, co dziecko zmarło, a ona z koleżankami w pracy wymyśliła wersję z opiekunką.
Mnie to nie zdziwiło. Dzień wcześniej już czułam, że babka jest zmyślona bo za dużo cech charakterystycznych miała a nikt jej nie widział.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:35   #33
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
No dobrze ale dlaczego wcześniejszą emeryturę ma KAŻDY zatrudniony w kopalni, pkp, policji... Po za tym "emerytowany" czerdziestolatek może być przeniesiony na inne stanowisko a nie pobierac emeryturę i nadal pracować bo tak robią.
pani w kasie pkp ma wcześniejszą emeryturę? sprzątaczka na policji na wcześniejszą emeryturę?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:36   #34
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
To mnie dziś zdziwiło: http://www.pudelek.pl/artykul/61412/...lych_nie_zyje/ Nie mogę uwierzyć Wciąż mm nadzieję, że to tak jak z niedawną śmiercią Musiała. Że to jakiś głupi żart. Akurat zawsze podobał mi się ten aktor
Strasznie mi go szkoda.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:36   #35
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
nauczyciel pracujący z dziećmi upośledzonymi itp nie

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-12-01, 19:45   #36
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobrze ale dlaczego wcześniejszą emeryturę ma KAŻDY zatrudniony w kopalni, pkp, policji... Po za tym "emerytowany" czerdziestolatek może być przeniesiony na inne stanowisko a nie pobierac emeryturę i nadal pracować bo tak robią.
nauczyciele nie mają już prawa przechodzić na wcześniejszą emeryturę, tak samo jak odebrano im prawo roku "chorobowego na podratowanie zdrowia".

Cytat:
pani w kasie pkp ma wcześniejszą emeryturę? sprzątaczka na policji na wcześniejszą emeryturę?

nie wiem, jak to w przypadku pkp, ale np w policji, jesli pani sprzątaczka została zatrudniona jako pracownik mundurowy, to tak.
Stary 2013-12-01, 19:47   #37
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
nauczyciele nie mają już prawa przechodzić na wcześniejszą emeryturę, tak samo jak odebrano im prawo roku "chorobowego na podratowanie zdrowia".

nie wiem, jak to w przypadku pkp, ale np w policji, jesli pani sprzątaczka została zatrudniona jako pracownik mundurowy, to tak.
To chyba jakaś kpina? Fucha marzeń

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:56   #38
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
ło matko, jak spojrzałam na tę rozpłakaną nastkę to ja też się prawie popłakałam, ale ze śmiechu

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
To ja jeszcze dodam:
dziwi mnie to jak ludzie działają samo-destrukcyjnie. Np. ten alkohol i papierosy, do tego narkotyki. Wiadomo od wieków jakie to złe, a jednak wciąż znajdują się koneserzy tych używek nie bacząc na zdrowie.
.
A jesz bardzo zdrowo? do tego śpisz na profilowanej poduszce i jesteś aktywna? Plus nie siedzisz za dużo przy komputerze, a co godzinę robisz sobie 10 min przerwy?

Bo mnie nieco rozwala jak alkohol krytykują ludzie, którzy np. wszędzie autem jeżdzą, siedzą całymi dniami, jedzą mnóstwo słodyczy(oczywiście im więcej syropu glukozo-fruktozowego i utwardzonych tłuszczy tym lepiej) nie ruszają się. Nie uprawiają sportu, ciągle stresują się i nie potrafią się wyspać i wypocząć.

Ale napij się raz na jakiś czas to Cię zjedzą.

I uwielbiam ludzi, którzy twierdzą, że się potrafią bawić bez alkoholu. Choć oczywiście nie potrafią. No ok- nie chceta, nie pijta. Nie każdy sie musi umieć bawić. Ale niech ktoś powie- nie piję, nie jestem rozrywkowa, nie jestem duszą towarzystwa, wolę sama posiedzieć z książką- spoko, nie ma problemu, możemy się spotkać na kawie w małym gronie.
Ale jak widzę jak ktoś przychodzi na imprezę i z wyższością patrzy się na pijących a jednocześnie zamula, no to odpadam.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-12-01 o 19:58
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:57   #39
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba jakaś kpina? Fucha marzeń
jeśli
Stary 2013-12-01, 20:02   #40
a34
Zakorzenienie

Wątpię, żeby osoba po szkole policyjne pracowała jako sprzątaczka w policji, raczej nie było takiego przypadku Policjanci wykonują różne dziwne zadania, ale bez przesady.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:08   #41
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby osoba po szkole policyjne pracowała jako sprzątaczka w policji, raczej nie było takiego przypadku Policjanci wykonują różne dziwne zadania, ale bez przesady.
znam osobiście osobę, która skończyła resocjalizację, jest teraz wychowawcą w Zakładzie Karnym i jest zatrudniona na stanowisku mundurowym - z wszelkimi przywilejami.
Stary 2013-12-01, 20:10   #42
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

do emerytury składa się dokumenty z przebiegu służby w policji, więc co miałaby taka sprzątaczka wpisać

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
znam osobiście osobę, która skończyła resocjalizację, jest teraz wychowawcą w Zakładzie Karnym i jest zatrudniona na stanowisku mundurowym - z wszelkimi przywilejami.
to jest ok

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-12-01, 20:11   #43
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie jest policjantem ani sprzątaczką
Stary 2013-12-01, 20:13   #44
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ja rok temu pracowałam w Wigilię w hotelu Jako animatorka. W sumie fajnie, fajnie, bo do 17 tylko, bo ludzie mieli kolację i potem już opiekę nad dziećmi przejmował Mikołaj i jego świta.
W każdym razie to było straszne Rodzice od ósmej rano koczowali już pod salką, a zaczynałam o dziewiątej. Bo oni muszą kupić prezenty dziecku. I ja z taką piątką szóstką dzieci siedziałam. Pora obiadu, rodziców nie ma. Przychodzi pani z recepcji i prosi żebym poszła z tą szóstką dzieciaków na obiad, bo rodzice dzwonili i prosili. W porzo. Mogę iść. Ale to jest szóstka, a co z czwórką dzieci, które obiad już zjadły?
Akurat w Wigilię się tam najwięcej nadenerwowałam.

Za to w drugi dzień świąt przyszedł tatuś, który odebrał córkę i szukał syna. Ja wystraszona, że dziecko zgubiłam. Ba! Nawet nie odnotowałam, że z dwójką przyszedł. Na co mała, czteroletnia Hania miała więcej rozumu niż tatuś i mówi: "Tatusiu, ale Kubuś się jeszcze nie urodził".
dobre

Ale, że co? Że przenieść na inne stanowisko takiego strażaka? Chyba jest więcej przyszłych emerytów, niż ewentualnych miejsc pracy?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:26   #45
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

I uwielbiam ludzi, którzy twierdzą, że się potrafią bawić bez alkoholu. Choć oczywiście nie potrafią. No ok- nie chceta, nie pijta. Nie każdy sie musi umieć bawić. Ale niech ktoś powie- nie piję, nie jestem rozrywkowa, nie jestem duszą towarzystwa, wolę sama posiedzieć z książką- spoko, nie ma problemu, możemy się spotkać na kawie w małym gronie.
Ale jak widzę jak ktoś przychodzi na imprezę i z wyższością patrzy się na pijących a jednocześnie zamula, no to odpadam.
oj, mnie też to strasznie wkurza. Napij się, nawet niewiele, już jesteś gorsza od niepijących
Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Większość moich znajomych i rodziny pracuje w wigilię i sylwestra. I nie, wcale nie w zawodach ratujących życie, ani nawet nie w sklepie. Po prostu to nie jest dzień wolny od pracy, tylko dzień pracujący. Zdarza się, że pracodawca robi ukłon w stronę pracowników i zwalnia o 15 czy 16. Tak jest np. u mojej mamy. TŻ w zeszłym roku w sylwestra, pracował do 18.
moja siostra w sylwestra pracowała do 22

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Chciałabym znaleźć pracę np. w hotelu na recepcji. Ja chętnie popracuję w wigilię, bardzo chętnie. Czy tam inne święta.
ja mieszkam w miejscowości turystycznej i teraz wręcz biją się o kelnerów/recepcjonistów itp., bo sezon się zaczyna (góry) a ktoś musi pracować w święta. Dostałam propozycję pracy w kawiarni, naprawdę kusząca propozycja, ale na samą myśl, że mogłabym pracować w wigilię czy święta, chciało mi się płakać.
Na szczęście znalazłam inną pracę, w której mam wolne weekendy i święta. Niby gorsza no, ale za coś trzeba się utrzymać.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:50   #46
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
moja siostra w sylwestra pracowała do 22
Ja nie mówię, że nie ma ludzi pracujących w sylwestra dłużej, ale jeszcze zależy w jakiej branży. Jak w restauracyjnej, związanej z turystami, w szpitalu, czy jako kierowca autobusu, to oczywista oczywistość. Ale w biurze, gdzie się nie wymyśla leku na raka? Tylko wymyśla, jak bogate firmy mogą być jeszcze bogatsze?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:21   #47
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Thumbs down Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
nie żart

Dziwi mnie krytyka wcześniejszych emerytur dla zawodów uprzywilejowanych. Nikt nikomu nie broni się uczyć i zostać: strażakiem, policjantem, sędzią, prokuratorem czy nauczycielem itp. Niech każda sam przeżyje cozienny stres ich pracy i oceni
Tym bardziej, że praca na dyżurce w policji to chyba nie jest jakaś nie wiadomo jak straszna. Jeszcze jak ktoś ogląda zwłoki i pracuje nad morderstwami to co innego, ale drógówka itd? wtf?
Czy sędziowie?

A nauczyciele? bo dużo mówią i gardła bolą? Wcześniejsza emerytura dla pań, które zapowiadają pociągi czy samoloty!

Wcześniejsza emerytura dla szatniarek, bo wyginanie się przy sesjach zniszczyło kręgosłupy, a noszenie 16 cm szpilek i udawanie, że są wygodne spowodowało uraz stóp. !

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Teraz już chyba nie, ale z tego co wiem jeszcze niedawno mogli iść.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Ja nie mówię, że nie ma ludzi pracujących w sylwestra dłużej, ale jeszcze zależy w jakiej branży. Jak w restauracyjnej, związanej z turystami, w szpitalu, czy jako kierowca autobusu, to oczywista oczywistość. Ale w biurze, gdzie się nie wymyśla leku na raka? Tylko wymyśla, jak bogate firmy mogą być jeszcze bogatsze?
Ja nie rozumiem co ludzie mają z tym sylwestrem. Jeszcze święta no to niech będzie- przeżycia religijne, okazja do zobaczenia się z rodziną, która mieszka baardzo daleko. Ale sylwester?

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-12-01 o 21:16
Stary 2013-12-01, 21:30   #48
201607111040
Konto usunięte

Wolne w sylwestra? To za mało! Co z andrzejkami co z ostatkami? Ludzie chcą bawić, a nie w pracy siedzieć
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:46   #49
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Ale nie jest policjantem ani sprzątaczką
mimo wszystko szkoły mudnurowej nie skończyła...
Stary 2013-12-01, 21:51   #50
WhiteCherry
Zakorzenienie

wcześniejszą emeryturę dla górników rozumiem, to praca w ciągłym zagrożeniu, poza tym nie wyobrażam sobie 67-latka wydobywającego węgiel
Stary 2013-12-01, 21:52   #51
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej, że praca na dyżurce w policji to chyba nie jest jakaś nie wiadomo jak straszna. Jeszcze jak ktoś ogląda zwłoki i pracuje nad morderstwami to co innego, ale drógówka itd? wtf?
Czy sędziowie?

A nauczyciele? bo dużo mówią i gardła bolą? Wcześniejsza emerytura dla pań, które zapowiadają pociągi czy samoloty!

Wcześniejsza emerytura dla szatniarek, bo wyginanie się przy sesjach zniszczyło kręgosłupy, a noszenie 16 cm szpilek i udawanie, że są wygodne spowodowało uraz stóp. !

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Teraz już chyba nie, ale z tego co wiem jeszcze niedawno mogli iść.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ja nie rozumiem co ludzie mają z tym sylwestrem. Jeszcze święta no to niech będzie- przeżycia religijne, okazja do zobaczenia się z rodziną, która mieszka baardzo daleko. Ale sylwester?

No bo na Sylwestra TRZEBA iść na imprezę, gdzie bilet kosztuję tyle co miesięczny czynsz a alkohol drugie tyle, TRZEBA kupić nową sukienkę, TRZEBA iść do fryzjera przed i TRZEBA miec koniecznie czas na powyższe, Bo w Sylwestra TRZEBA się bawić.

Cytat:
Wolne w sylwestra? To za mało! Co z andrzejkami co z ostatkami? Ludzie chcą bawić, a nie w pracy siedzieć
I w piątek!!
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:56   #52
a34
Zakorzenienie

Cytat:
mimo wszystko szkoły mudnurowej nie skończyła...
Ale chyba pisanie o sprzątaczce zatrudnionej na prawach pracownika mundurowego ma się nijak do tego?
Stary 2013-12-01, 21:57   #53
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
a zaduszki? nie tylko 1.11 się liczy
O walentynkach nie wspomnę, jak to tak że kobieta sama przed tv a chłop a pracy! A chcieliby spędzić romantyczny wieczór

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:

No bo na Sylwestra TRZEBA iść na imprezę, gdzie bilet kosztuję tyle co miesięczny czynsz a alkohol drugie tyle, TRZEBA kupić nową sukienkę, TRZEBA iść do fryzjera przed i TRZEBA miec koniecznie czas na powyższe, Bo w Sylwestra TRZEBA się bawić.
Choćby się cały rok nie bawiło. Ale taka okazja, nowy rok wow wow!

<3 <3 <3
Stary 2013-12-01, 21:58   #54
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byłam na sylwestrze, dalej niż moje łóżko, przez prawie 4 lata. Natomiast nie bardzo rozumiem ideę siedzenia w korpo czy kancelarii po godzinach, w taki dzień. I tak już o tej porze żadnego pisma do urzędu czy sądu nie puścisz, jak coś komuś wyślesz, i tak przeczyta 2 stycznia rano. Można 1 na spokojnie z domu popracować.
Stary 2013-12-01, 22:05   #55
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byłam na sylwestrze, dalej niż moje łóżko, przez prawie 4 lata. Natomiast nie bardzo rozumiem ideę siedzenia w korpo czy kancelarii po godzinach, w taki dzień. I tak już o tej porze żadnego pisma do urzędu czy sądu nie puścisz, jak coś komuś wyślesz, i tak przeczyta 2 stycznia rano. Można 1 na spokojnie z domu popracować.
a jak ktoś będzie się chcial nagle rozwodzić i będzie szukal adwokata? i taka okazja może go ominąć, bo pójdzie do konkurencji. trzeba być czujnym

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
a zaduszki? nie tylko 1.11 się liczy
O walentynkach nie wspomnę, jak to tak że kobieta sama przed tv a chłop a pracy![COLOR=Silver] A chcieliby spędzić romantyczny wieczór
i 1 czerwca, dzień dziecka i zamiast z dziećmi, to trzeba pracować

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-12-01, 22:08   #56
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
a jak ktoś będzie się chcial nagle rozwodzić i będzie szukal adwokata? i taka okazja może go ominąć, bo pójdzie do konkurencji. trzeba być czujnym
Jak żona o 12 innego pocałuje, to mąż będzie walił w drzwi pierwszej napotkanej kancelarii Adwokaci urzędujący blisko klubów i sal balowych, powinni wziąć to pod uwagę
Stary 2013-12-01, 22:08   #57
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to nie zdziwiło. Dzień wcześniej już czułam, że babka jest zmyślona bo za dużo cech charakterystycznych miała a nikt jej nie widział.
No ja od razu byłam pewna, że to druga Katarzyna W. Tylko dziwi mnie, że tak sobie poszła do pracy i pochwaliła się koleżankom, a one jej wymyślały wymówki.
Stary 2013-12-01, 22:10   #58
anlejka
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że ochota na pisanie pracy dopadła mnie teraz.
To jeszcze nic. Chciałam zacząć rozdział od jakiejś pięknej definicji czym jest sztuka czy coś. Otwieram książkę, a tam "Nie ma w istocie czegoś takiego jak sztuka. Są tylko artyści."
No dlaczego wszechświat mi to robi?
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:22   #59
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
No ale tak nie jest przecież Z kopalni na wcześniejszą idą tylko pracownicy dołowi A pobierać emerytury nadal pracując na kopalni już się od kilku lat nie da

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:24   #60
WhiteCherry
Zakorzenienie

potwierdzam, wcześniejszą emeryturę dostają ci, którzy zjeżdżają na dół, ludzie pracujący w zakładach należących do kopalni, ale będących na powierzchni - nie mają jej.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości