|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
![]() Żyłka mi zapulsowała jak przeczytałam że Radwańskie powinny zgrzewkami kupować. Matko jedyna, co za roszczeniowa patologia ![]()
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwko karze smierci, uwazam, ze zupelna izolacja i przede wszystkim nieuchronnosc kary sa bardziej etyczne, a utrzymanie wieznia nie jest az tak drogie.
Jestem za aborcja na zyczenie, ale raczej nie dlatego, ze "kazdy ma prawo wyboru" (sory - czas na decyzje jest wczesniej), ale dlatego, ze zakaz i tak jest nieskuteczny, nad aborcjami nie ma zadnej kontroli, a jesli juz ktos jej nie dokona, to beda to najczesciej ludzie z rodzin patologicznych - kolejne dzieci w takich rodzinach to szkoda dla spoleczenstwa, okrutne ale prawdziwe. To samo z liberalizacja prawa narkotykowego, prohibicja paradoksalnie tylko generuje problem. Poza tym popieram zwiazki partnerskie, rozdzial kosciola od panstwa i porzadnie prowadzona edukacje seksualna. Z drugiej strony - uwazam rownouprawnienie za podstawe, ale nie wierze w socjalistyczna "rownosc", bo ludzie nie sa rowni i roznia sie inteligencja, wygladem, zdolnosciami itd. itp., poglady dotyczace pomocy socjalnej jak widac tez mam niezbyt "lewicowe". Poglady ekonomiczne mam stricte liberalne (chociaz raczej bez skrajnosci). No i chcialabym moc bez obaw zabic wlamywacza we wlasnym domu, nie zastanawiajac sie czy nie wsadza mnie za to do wiezienia. jesienny_lisc, zgadzam sie w 100%. Od bogatych, dobrze funkcjonujacych krajow rozni nas tez bardzo mentalnosc.
#3033 |
O RLY?
|
Okropny ten komentarz o siostrach Radwańskich.
Jak tak w ogóle można? |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Enn, akurat u nas koszt utrzymania więźnia jest wysoki, dzienna stawka to ok. 80 zł (2400 miesięcznie), na koniec 2012 roku było 84 tys więźniów...
Ja uważam że lepszy dostęp i edukacja o antykoncepcji wyjdą dla nas lepiej niż aborcja, jakoś nie wiem... Jak czytam później o problemach babek z zajściem w ciążę po zabiegu, to tak nie teges... No i przypuszczam że byłaby traktowana jak antykoncepcja. Dlatego uważam że najpierw powinniśmy spróbować co da uświadamianie i refundowana antykoncepcja, a później jeśli to nie zda egzaminu to aborcja. I mieć prawo do broni ![]() Nie chcę nikomu nic wypominać, ale ta co się najbardziej burzy o to że się nie dostała, jakoś ma na wycieczki z dziećmi do Zakopanego (oj, tanio nie jest, byłam na wypadzie weekendowym z koleżankami i portfel ucierpiał). Fryzjer, cięcie i farbowanie też lubi kosztować, chociaż to akurat mogła gdzieś u znajomej, więc taniej... Ale jak nie mam na mąkę i makaron to nie wiem czy samo cięcie i farba z marketu by nie wystarczyły ![]()
#3035 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za zabojstwo siedzi sie dlugie lat. W USA sa wyroki, gdzie nie mozna sie o warunkowe zwolnienie ubiegac. Pomnoz te liczby powyzej razy kilkanascie lat minimum. Dalej uwazasz, ze utrzymanie wieznia nie jest tak drogie? Uwazam, ze kara smierci to wspanialy pomysl. Nie rozumiem tego jeczenia demoraktow, ze to nie humanitarne. Zastrzyk smierci to prawdziwy luksus. Do mnie przemawia rowniez smierc przez powieszenie. W USA ostatni raz wykonano ten typ kary chyba w 1996 roku, za czasow Clintona. Uwazam, ze - pomijajac walory finansowe dla panstwa - taka kara jest pewnym ukojeniem dla rodzin. Zaspokaja pierwotne uczucie agresji, zemsty. Poza tym uwazam, ze kara smierci jest bardzo sprawiedliwa. Dla mnie to chore, ze panstwo traktuje morderce o wiele lepiej, niz on potraktowal swoja ofiare. Nie mowie o zasadzie "oko za oko", ale o podstawowym poczuciu sprawiedliwosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
O RLY?
|
Dlatego ja wole pomagać zwierzętom.
![]() A nie raz już usłyszałam jak mogę przekazywać 1% na zwierzaki a nie ludzi. Nie mam serca. A Dziewczyny, mam pytanie - może będziecie się orientować. Znalazłam w Warszawie na SP ogłoszenie starszej Pani. Prosi tam o różne produkty, które jestem w stanie kupić oraz o lodówko-zamrażarkę (nie stać mnie). Mój znajomy za około miesiąc, może dwa jednak będzie zmieniał lodówkę i może oddać ją tej Pani (już o tym rozmawialiśmy). Jak myślicie, czy przez SP dałoby się skontaktować z tą kobietą czy raczej nie ma szans? Edytowane przez aer Czas edycji: 2013-12-01 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Rozeznanie
|
[
jesienny_lisc, zgadzam sie w 100%. Od bogatych, dobrze funkcjonujacych krajow rozni nas tez bardzo mentalnosc.[/QUOTE] To jest najważniejsze co powinno w pl być . Tak jak pisała Jamestown nam brakuje polityka odważnego i z honorem . Ja bym wprowadził do szkół książkę Kyosakiego ' Bogaty ojciec i biedny ojciec'.
#3038 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43973540]Nie zartuj sobie. Polecam zglebic temat, bo liczby przerazaja
![]() Za zabojstwo siedzi sie dlugie lat. W USA sa wyroki, gdzie nie mozna sie o warunkowe zwolnienie ubiegac. Pomnoz te liczby powyzej razy kilkanascie lat minimum. Dalej uwazasz, ze utrzymanie wieznia nie jest tak drogie? Uwazam, ze kara smierci to wspanialy pomysl. Nie rozumiem tego jeczenia demoraktow, ze to nie humanitarne. Zastrzyk smierci to prawdziwy luksus. Do mnie przemawia rowniez smierc przez powieszenie. W USA ostatni raz wykonano ten typ kary chyba w 1996 roku, za czasow Clintona. Uwazam, ze - pomijajac walory finansowe dla panstwa - taka kara jest pewnym ukojeniem dla rodzin. Zaspokaja pierwotne uczucie agresji, zemsty. Poza tym uwazam, ze kara smierci jest bardzo sprawiedliwa. Dla mnie to chore, ze panstwo traktuje morderce o wiele lepiej, niz on potraktowal swoja ofiare. Nie mowie o zasadzie "oko za oko", ale o podstawowym poczuciu sprawiedliwosci.[/QUOTE] Nie chcę tworzyć offtopu i pisać czemu kara śmierci nie ma sensu i jest zła. Odpowiem tylko na podstawowy ekonomiczny argument, kara śmierci jest droższa od dożywocia (no chyba, ze pod uwagę bierzemy Chiny) w Stanach Zjednoczonych to koszt przynajmniej miliona dolarów (większość tych kosztów to koszty procesowe i dogłębne zbadanie sytuacji). |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
No jak, maja wiecej to powinny oddac!
Blair, ja jestem oczywiscie za stawianiem na edukacje i antykoncepcje. Absolutnie nie uwazam, ze mozna ot, zezwolic na aborcje na zyczenie i olac wszystko inne, bo Polska skonczy jak Wielka Brytania. Niemniej jednak uwazam, ze aborcja powinna byc legalna, bo przynajmniej bylaby nad tym jakas kontrola, a nie zupelna samowolka i zabiegi w podziemiu. ![]() Zabiegi wykonywane w dobrych warunkach i spelniajace wszystkie standardy nie wiaza sie z wysokim ryzykiem. Co do kosztu utrzymania wieznia - jesli jest za wysoki, to rozwiazaniem nie jest moim zdaniem wprowadzenie kary smierci (poza tym, ile tych kar smierci trzeba by wykonywac, zeby realnie obnizac koszta utrzymania skazanych?), tylko reforma wieziennictwa (nota bene niezwykle moim zdaniem potrzebna).
#3040 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I tym radosnym akcentem dziekuje za wszelaka dalsza konwersacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Kwestię szukania darczyńców może trafnie ten komentarz na fb pokazać, przeczytałam i OPADŁA MI SZCZENA!!!!!
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze odnośnie najbardziej roszczeniowych.... https://www.facebook.com/szlachetna....52000160133614 - przeglądnijcie dyskusję, i poczytajcie Panią która tam rzuca się o rodziny w Pile, i że jej nikt nie pomógł... Galeria zdjęć jest po prostu niespotykana ![]()
![]() |
#3042 |
O RLY?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43973720]Aha, bo przy karze dozywocia kosztow procesowych nie ma. Zapomnialam, ze prokuratorzy, sedziowie, clerks, policjanci i cala reszta pracuja za darmo. Wynagrodzenie biora tylko, gdy zapada wyrok skazujacy na kare smierci.
I tym radosnym akcentem dziekuje za wszelaka dalsza konwersacje.[/QUOTE] Koszty procesu, który kończy się takim wyrokiem są nieporównywalnie droższe. W kilku stanach USA zrezygnowano z niej z powodu oszczędności. Cytat:
Więcej o karze śmierci tutaj: http://www.grupahoryzont.pl/ Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-12-01 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Enn, owszem, legalna, ale na pewnych zasadach, właśnie po to żeby nie zastępowała antykoncepcji
![]() ![]() Bezczelne te Radwańskie że tak mało kupiły, no jak śmiały. Przecież każda rodzina ma mieć bogatego sponsora. Najlepiej Radwańskie albo piłkarzy.
#3045 |
Zakorzenienie
|
czytam fb SzP i mi ciśnienie skacze
![]() babka napisała, że trzeba wybierać, czy kupić mleko czy chleb. no kurna, może niech z internetu zrezygnuje, to będzie na chleb. I standardowo klasyk na profilu "Szlachta nie pracuje". Radwańskie powinny nowe mieszkania zasponsorować, w końcu stać je. ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-12-01 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla swojej rodziny dożywotnie utrzymanie i wynajęcie kamienicy w centrum Krakowa. A najlepiej zakup i podarowanie, i opłacanie wszystkich rachunków.
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2013-12-01 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
#dziubekdlapaczki ??? łotafak? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
O RLY?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Konto usunięte
|
Nie mam na chleb
ale mam na -internet -tipsy -farbę do włosów -rajstopki -wyjściową garsonkę -biżuterię -piwko -papieroska dobra odpadam ODPADAM XD |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podatku progresywnego, uderza mnie jeszcze to, ze czasami mozna zahaczyc o wyzszy prog bo pracuje sie duzo wiecej niz 1 standardowy etat = zarabia sie wiecej pieniedzy. Urocze. ![]() Jamestown, jesli masz zrodla do jakichs publikacji porownujacych rzetelnie koszty procesu i utrzymania wieznia na dozywociu, a osoby skazanej na kare smierci, to prosze podaj, chetnie sie z nimi zapoznam. Z tego, z czym poki co sie zetknelam nie wynikalo, ze kara smierci jest oplacalna, stad po czesci moje poglady.
![]() |
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam mimo wszystko siegnac do faktow i literatury. Dowiesz sie wtedy, ze wysokie koszty kary smierci wynikaja glownie ze specyfiki bloku. Tym razem juz definitywnie koncze z Toba dialog, bo naprawde, argumenty, "a bo tak" lub "a bo Wyborcza" sa oslabiajace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do wysokich kosztow kary smierci, ktore i tak byly mniejsze niz wyroki dozywocia to wynikaly one glownie z organizacji i specyfiki blokow. Przy wiekszym pomyslunku koszty bylyby nieporownywalnie mniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43974428]Chyle czola przed takimi madrymi zrodlami. Naprawde, podziw.
Polecam mimo wszystko siegnac do faktow i literatury. Dowiesz sie wtedy, ze wysokie koszty kary smierci wynikaja glownie ze specyfiki bloku. Tym razem juz definitywnie koncze z Toba dialog, bo naprawde, argumenty, "a bo tak" lub "a bo Wyborcza" sa oslabiajace.[/QUOTE] Są na pewno lepsze argumentów "bo mnie się tak wydaje i nie zamierzam przedstawić żadnego źródła" |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
zaraz ktoś Ci napisze, że biednym wypominasz i skąpisz!!!
#3057 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam rozśmieszyło "mam komputer, bo syn się uczy na informatyka", a gdzieś niżej, najstarsze dziecko, córka, ma 13 lat. Dzieciak z podstawówki, już się wprawia w programowaniu?
I oprócz "szlachta nie pracuje", widziałam jeszcze "chodź i mnie przytul" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: bulwersujace: nie ma dla mnie pracy poniewaz pytaja o staz a moim stazem sa lata poswiecone wychowaniem dzieci". Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-12-01 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.