|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Trele rozbawil mnie tekst o fidze z makiem i plazowaniu Ulki
![]() Ha ha ha ![]() Cytat:
Pardon pierwszy skok okolo 5 tak jak pisze Rybka a potem 7-9 tyd i 11-12 a pozniej nie pamietam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Moze i lepiej,jednak udalo mi sie odtworzyc.. Spokojnej nocki! Zrobilam manicure i pomalowalam paznokcie-chwale sie bo ostatnio to nie pamietam kiedy to zrobilam ![]() Kolor pastelowy ale od razu lepiej wygladaja ![]() He he odkrylam Ameryke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-01 o 23:34 |
||
|
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Nie pokazują się Twoje butki, tylko główna strona sklepu.... Cytat:
Ale dzięki za propozycje Super, Tymuś na pewno będzie pięknie pozował Cytat:
z ciekawości jak będę w aptece to zapytam. Dobrej nocy Kto jutro rodzi?? |
|||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze pokaze fotki jak tylko dostane.Uwielbiam takie sesje maluszkow ogladac
![]() Pa pa do pozniejszego karmienia -dobranoc. No wlasnie niech ktos nastepny w koncu urodzi bo nudno:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ---------- Karmienie i przewijanko number one ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-01 o 23:37 |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
KYTE - to co Dzidzia mi pokazała ImageUploadedByWizaz Forum1385940588.687141.jpg a tu tak fajnie to jest wytlumaczone http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html
Ide spac bo nie wiem co mnie dzisiejszej nocy czeka. Zasneła 22.30 a wstanie .. ? Jutro szczepienie w dodatku. Moge sobie wyobrazic ten płacz ;( Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
A my sobie teraz jemy
Nocą Gerald śpi z nami, i tak zauważyłam, że jak śpi od zewnętrznej strony łóżka, to zawsze kiedy się obudzę jest na skos - nóżki i pupa na pieluszce (śpi na pieluszce tetrowej, lepiej nie ryzykować pościeli do prania, bo kupa przecieknie, co już było) a główka u mnie pod pachą koło piersi... I teraz rzeczywistość - czy to mleko go Wyzywa czy matczyna miłości? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po mojej drzemce oraz karmieniu Lulki. Muszę przed karmieniem ściagać troszke mleka, bo mała nie może piersi złapać
![]() Wstałam tak polamana , że jak zwykle sobie popłakałam. Normalnie rana tak mnie ciągnie jak nie biorę przecibólowych że kwiczę i jeszcze te SPUCHNIĘTE stopy jak kłody...dobrze, że mam na żądanie w szpitalu przeciwbólowe, bo bym łaziła wygięta jak kretyn bo dodatkowo od noszenia Uli mnie bolą barki i kark... piękny pokoik czekamy tylko na lokatorkę![]() no tz z moim bratem przegli wczoraj, zwyzywali się po pijaku, mój wywalił brata z domu ale rano się pogodzili i przeprosili Cytat:
faktycznie miala żółtaczkę, wcześniej to się nie rzucało w oczy, a teraz to widzę Chyba nas nie wypuszczą w poniedziałek, bo niemowlaczkowa położna mówiła, że często sprawdzają po 2 dniach efekt, więc u nas to na wtorek wypada. Dodatkowy powód do płaczu jak dla mnie hyyh ale tz mi przyniósł laptopa i daję radę:PCytat:
marzy mi się od dawna, ale nie robiłam, aby nie miec na porodówce pomalowanychWgl dziewczyny chce miec 3 dzieci ale jak pomyślę, że znów mogę mieć wywoływany poród naturalny to sama mysl o tytm mnie przeraża jak przypomnę sobie moje katusze przy 5 cm tonaprawde padam na nog i podziwiam dziewczyny z 10!![]() zmykam spać, trzeba korzystać póki można.:P Jutro pewnie sklecę opis porodu, bo już mi część rzeczy wypada z pamięci buziole
|
||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
A witam witam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja... jak eidac tamte dwa razy to jakies wybryki malego ..;(
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie wybryki?
Czy Wasze dzieci terz stekaja, warcza, mrucza itd przy jedzeniu? Bo moja praktycznie przez caly czas przy cycku tak robi :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-02 o 03:53 |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko po chyba 3 karmieniu dzisiaj juz :p
Cytat:
Niee. Moja tylko sapie ![]() Kurde. Zoltaczka znow sie na nią rzuca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu przestanie sie rzucac ta zoltaczka na Lulke
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Karmienie number two
![]() Cytat:
Jeszcze nie wstala ? Cytat:
![]() Cytat:
Tez na poczatku wyciagalam sobie sutka laktatorem zeby latwij bylo zlapac.Co do tzta i brata mowia ze kto sie czubi ten sie lubi ![]() Pepkowe opijali? Cytat:
![]() Smieje sie ze maly wyddaje dzwiek jak kogucik.Jak nieraz"zapieje" to ubaw mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Boziu jakie to dziecko lapczywe ![]() I wez tu przetlumacz ze cierpliwosc poplaca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmicie?
Mikołaj w brzuchu a ja znowu nie spie... Kociak trochę się denerwuje, bardzo bym chciała urodzić a czuje że mi ktg zrobią, wypełnią papiery i każą wracać do domu...bo będzie jak zwykle cisza. Trele może być figa byle tylko działała jak kciuki ![]() Nemosku powodzenia na sesji, żeby mały był grzeczniutki! Ściągnęłam sobie taptalk i w ogóle nie wiem jak z tego korzystać, ja jestem jakas uposledzona technicznie... Spróbuję zasnąć ale ciężko to widzę...
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziekuje zeby nie zapeszyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U mnie brak pory na karmienie ale spać w nocy dzisiaj nie moge. Mam nieregularne skurcze,. Wolałabym sie wyspać gdyby przyszło mi dzisiaj rodzic.3 Jestem juz po lekkim śniadaniu, bo juz zaczynałam odczuwać gloda. Ide sprobowac sie położyć jeszcze |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
To prawidlowo sniadanko o 4.30
![]() Zrobilam sie glodna ![]() O to moze ruszysz kolejke do przodu:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Czas na kolejna drzemke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis zaliczylysmy juz trzecie nocne karmienie
![]() I moj zarlok tez wydaje dziwne dzwieki
|
#3918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na karmieniu
kupala nie ma próbuje malutka pocisnąć pewnie będę miała jesień średniowiecza![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Cytat:
Cytat:
hehe może to i to? ![]() Cytat:
Nic tylko wina alkoholu nie przejmuj się.Zobacz jak szybko sie pogodzili ![]() Lineczka mona tez wydaje dziwne dzwieki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko , mój też mruczy, stęka i w ogole wydaje słodkie dźwieki
![]() Cytat:
|
|
#3920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i jakby co to trzymam kciuki.Ale mnie ssie, pora wstawać. Noc zaliczam do nieprzespanych... Pewnie najwyższy czas się przyzwyczajać.
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja trzeci raz budze sie na karmienie a karmienia nie ma bo Majka spi
Bylam przedchwila u niej I martwi mnie to , ze ma az tak zimne raczki , doslownie lodowate. Głowke cisplutka, karczek tez , a raczki takie lodowate .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Myslisz ze to juz? Kurde jaki tu był dzis ruch )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
główka do góry!Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie koniec spania.. w sensie mojego spania obudziłam się i się okazało że TŻ zaspał...w sumie z jednej strony dobrze że nie śpie to coś porobie bo mała śpi z 1,5h więc jeszcze pośpi ![]() i w ogóle muszę z TŻtem poważnie porozmawiać bo na nerwy mi działa ostatnio ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
widocznie Majce spodobało sie spanie w łóżeczku ![]() zaponiałam Wam napisać że Neli strasznie podoba się ta ściana sówkowa, bo jak leży na przewijaku to ciągle patrzy na tą ścianę a jest jej trudno bo ma ją za sobą, ale zerka
|||||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wasze pociechy też tak charczą? Nie mam pojęcia czy przypadkiem mój mały nie ma kataru. Oddycha normalnie, karmię go też normalnie, tylko tak charczy noskowo-gardłowo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Młoda wstała na karmienie , 7.5h przespane Ona jest ciepło ubrana, ma cisplutki kocyk ale nie chce znowu przesadzac bo szybko sie przegrzewa :/ Wszystko ma cieplutkie, tylko raczki bardzo zimne Majka tez lubi swoje sówkowe drzewko ale widzi je tylko z przewijaka. Ubolewam nad tym, ze nie wymyslilismy tego tak, zeby z łozeczka bylo cos widac. U nas teraz jest szał na Myszka Minnie . Wczoraj. Widziałam w sklepach , ze sówki poszły w odstawke, wkroczyła myszka )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Majka najbardziej charczala przy karmieniu. U nas pomoglo kropienie sola fizjologiczna , I nawilzacz powietrza Dzieci moga to miec nawet do 3 miesiaca . U nas przeszło po 5 tygodniu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-12-02 o 07:12 |
||
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tak samo lusesita jest na porodówce, po 4 odeszly jej wody, boli ale jezcze znosnie. Mamy trzymać kciuki
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale nawilżacz powietrza muszę zakupić bo też jest takie suche powietrze że nawet ja mam problem z nosem swoim :Pwidać dziewczynom spodobały się sówki a myszka minnie też fajna, nas koleżanka odwierdziła w szpitalu i przyniosła, półśpiochy z myszką, body z myszką i maskotkę myszkę ![]() ano przyszła jak zasłużył to mnie wkurza mimo że go strasznie kocham o ale cóż ![]() Cytat:
![]() LUSESITA- trzymam kciuki [no dwupaki, która do pary? trzeba ruszyć w końcu wątek bo fajnieby było przenieść się na odchowalnię i poczytać jakieś porodziki, bo posucha ostatnio z nimi ]
|||
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
I tylko sól do noska? Nosek też w środku ma suchy, najbardziej boję się tego, że wszystko schodzi mu do gardełka jak mi zawsze, ale on nie kaszle, chyba że się zakrztusi, a to wtedy byłoby niezbędne...
Zje sobie i wieszam ręczniki mokre na grzejniku. Dziękuję Wam! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Z recznikami bardzo dobry pomysl Niunia ??? Bedziesz para dla Lusesity? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli uszykowanie łóżeczka pomogło ![]() Tż wybył do pracy a ja lezakuje coś brzuch mnie boli okresowo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

KCIUKI DLA ANI 
czekamy tylko na lokatorkę
Chyba nas nie wypuszczą w poniedziałek, bo niemowlaczkowa położna mówiła, że często sprawdzają po 2 dniach efekt, więc u nas to na wtorek wypada. Dodatkowy powód do płaczu jak dla mnie hyyh

Wychodzicie dziś?