Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 18:49   #3871
Eluvtus
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Mąż gdzieś przeczytał, że 3 tydzień najgorszy. I u nas też to by się zgadzało, bo nasz synek też był przez kilka dni w 3 tyg trochę marudny.

Na ciasta uwaga, chyba że chcesz jeść surowe żółtka, a dużo kremów i mas to zawiera. Na dodatek takie bez pieczenia są okropnie ciężkie i tłuste, bo to w sumie same kremy.

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-01, 18:50   #3872
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Nasturcjo ja od położnej na taki stan rzeczy dowiedziałam się...ciepły okład, lub prysznic, masować 10 min, dać jeść lub odciągnąć...obłożyć liśćmi kapusty bardzo bardzo dokładnie....za 2,5 godziny powtórzyć czyność
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:20   #3873
anulka2205
Wtajemniczenie

Nasturcja dziwne bo jakby przy tym mleka więcej to zrozumiały ból i w ogóle, ale skoro mniej ajak teraz?

Ryba nie smutaj, pij coś na laktacje, dostawiaj i myśl pozytywnie, więcej nie zrobisz

Kabriela nie strzelaj,szkoda by było Ktoś Cię pytał, ale chyba nie doczytałaś- czemu Ari? Też mnie ciekawiło, to podpytam jeszcze raz

Moja laska przestawiła dzień z nocą wczoraj i dziś chyba będzie powtórka, bo śpi jak zaklęta

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:25   #3874
nasturcja7667
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. TŻ jutro kapustę kupi. Masowałam już i robiłam ciepłe okłady i bez efektu.. Oby mi się nic nie przyplątało..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:29   #3875
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Nasturcjo ja od położnej na taki stan rzeczy dowiedziałam się...ciepły okład, lub prysznic, masować 10 min, dać jeść lub odciągnąć...obłożyć liśćmi kapusty bardzo bardzo dokładnie....za 2,5 godziny powtórzyć czyność
mi na nawał mleczny pomogl laktator tommy tippee ten reczny. i na nastepny dzien juz bylo ok. ja czuje jak mam twardsze piersi jak zbierze mi sie pokarm, ale nie bola, jak mala spi to odciagam sobie pokarm bo ona jest moim naturalnym laktatorem
Stary 2013-12-01, 19:33   #3876
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za info o tych obchodach, własnie zadzwoniłam i powiedzieli, żeby być 8-9, no to tak pojedziemy.
Fajny dzionek dzisiaj miałam, humor od razu lepszy
Zjedliśmy obiadek u rodziców, później pojechaliśmy do sklepu po te lampki z Tchibo ale niestety już ich brakło i musiałam zamówić przez internet. Za to zupełnie niespodziewanie kupiłam sobie śliczne buty i mi uśmiech z twarzy nie schodzi.

Teraz jeszcze mężulowi na jutro coś upichcę, zrobię ostatnie prasowanie przed tv, wypastuje nowe buciki, poogarniam dom, dopakuję co trzeba i można iść spać.

Miki ma dziś w nocy ostatnią szansę, żeby wyskoczyć bez poganiania. Ruchliwy dzisiaj jest i w sumie nie czuję, żeby miało się coś zacząć. Jeszcze męża namówię może na bunga-bunga

Jak się nic nie zacznie to chciałabym, żeby już mnie przyjęli i wywoływali, chcę mojego synusia utulić. Trzymać kciuki!
Może uda mi się internet w telefonie uaktywnić i Was podczytywać, bo w domu to przez wifi się łącze. No a jeśli jednak nie zadziała to będę Rybko do Ciebie pisać, jeśli pozwolisz

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Wczoraj pojechalam do Norymbergi na koledy polskie. Zrobilam tez zakupy swiateczne i zmusilam meza do kupienia sportowego granatowego zakietu i nowych spodni. Kupilam mu pasek skorzany, ale nie sciskany ale w jednym kawalku, z jasnej skory- piekny i luksusowy portfel fossila i ksiazke. A dzis idziemy na jarmark swiateczny.Codziennie mam kalendarz wypelniony po brzegi bo starszy syn codziennie ma jakies zajecia plus wizyty u lekarza, kontrole, szczepienia i kontrola Christiana.Beda go klasc pod narkoze by zrobic badanie przeplywow i wstrzykiwac kontrast-srodek radioaktywny.Jak do wizyt u lekarza podchodze ze spokojem, tak tej sie troche boje.
Jaki napięty grafik
trzymam za to badanie, oby wszystko grało!

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tak na szybko, przedstawiam Wam Uleńkę Myi

Mya, przepraszam, że dopiero teraz ale dopiero weszłam na neta
Śliczności!!!!
Najpierw pomyślałam, że to Ty urodziłaś

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie szkodzi.
Moje slicznosci <333

Okazalo sie ze Ulka ma bilirubine 14 i musza jej zbic dostaje kroplowe i lezy pod lampa. Mam ja wybudzac co maksymalnie 3h na karmienie. Taka Kruszyna pod ta lampa w tych okularach((

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieję, że szybko spadnie! Musi być Ci ciężko, ale fakycznie dobrze, że wyszła teraz ta żółtaczka a nie po wypisie.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Wrocilam z zakupow )
Nocka stednia pobudka co 3h.
Ciezko sie przestawic jak dopiero bylo co 7
No ale histeri jakiejs specjalnej nie bylo , wiec dzis znowu probujemy , tylko ze musimy przemeblowac pokoik.
Okazuje sie ze okno Od ktorego teoretycznie nie powinno , jednak lekko wieje
Trzeba wszystko pozamieniac, poprzestawiac a w pokoju 8m2 jest to naprawde ciezkie

Jak pierwsza noc była taka to teraz będzie tylko lepiej!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:38   #3877
sorento
Rozeznanie

Cześć, witam się wieczornie
Zaraz Was poczytam, bo dziś nie miałam kiedy- obudziliśmy się po 10, przed 11 przyszła siostra tż, zjedliśmy śniadanko i nam popstrykała trochę brzuszkowych fotek Potem obiadek, i tak przeleciało

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 19:41   #3878
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jasne ze sie stresuje, nie az tak ale jednak.
Wy sie ze mnie smiejcie
Zobaczymy pozniej , bo o ile pamietam to tylko Rybka spi z Kacperkiem w osobnych pokojach ?

Mamuski jakie dzialanie ma rumianek jesli chodzi o dzidziusiowy brzuszek?
Kupiłam dzis, bo nie ma nigdzie kopru a pamietam ze ktoras z Was pije.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:06   #3879
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mya- zbiją jej bilirubine i wyjdziecie do domku
głowa do góry

Weekend, cisza jak makiem zasiał Własnie wstałam, Kacper nadal śpi.. ale mu sie poprzestawiało. W nocy ładnie spał i jescze w dzień śpi, znaczy sie śpi dopiero od 13:30 i na 40 minut sie obudził na szamkę ale modle sie by w nocy tez spał!
już jej spada na szczęście, bo żółty kolor znika
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kobiety mam takie problem:
przez cały dzien mnie piersi bolą. Odciągam jak co dzień laktatorem, ale dziś wyjątkowo mało.. Ledwo co w sumie. W dodatku co jakiś czas zaczynają mnie cholernie boleć i puszcza mi się mleko... Nie mam gorączki, nie wiem o co chodzi Od miesiąca niemal odciągam dla Młodego, a teraz takie akcje...
a ja tak mam od wczoraj, z tym, ze wiadomo ile Lulka ma... Ale jak mi się robi tak jak Tobie tzn, ze u mnie powinnam małą przystawić, bo ona tak co dwie h się budzi i wtedy też się ze mnie leje.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, Nina też w tych okularkach taki bidok. To były dla mnie ciężkie dni, kiedy tak leżała, bo wiadomo - na lampie leżała tylko w Pampersie, przykryta. Do karmienia musiałam ją zawijać w rożek. Po karmieniu odwijanie i kładzenie, podczas którego najczęściej się rozbudzała. A dodatkowo te okularki spadały przy karmieniu, a założyć je to była masakra - i jeśli nie obudziła się przy odwijaniu i przekładaniu, to przy zakładaniu okularków już musowo. Było ciężko, ale dałyśmy radę I Wy też dacie!
za szybki spadek bilirubiny! A jak CRP?

Dokładnie tak!
Na szczęście CRP w porządku. Może jutro wyjdziemy, bo ma 8h lamp plus dwie kroplówki po 60 ml...
Cytat:
My jeszcze nie mamy. Wlasnie zastanawiamy sie jaka kupic .

Nasturcja taki nagły bòl ala szczypanie I puszczanie mleka to u mnie znak ze sie napełnia I zaraz jest full . Dziwnie brzmi , ale tak jest jak jestem po za domem , nie karmie ze 2,5h to mnie łapie, I wiem tez ze juz mam wszystko mokre, bo wkladki wtedy nie maja szans.
Z tym ze jakbym wtedy ruszyla z laktAtorem to I 130-150ml uciagne z jednej.
Masz w obu piersiach tak samo? Moze gdzies Ci jakies kanaliki sie przyblokowaly? Ja bym sprobowala ciepłe okłady.

Dokładnie tak mam

Wgl tak czytam perypetie mamuś nierozpakowanych i zauwazyłam, że nie pamiętam już jak to w ciąży było

Wgl mam tyle mleka, że mam dwie wielkie plamy na koszuli... Wystarczy, że się nachylę i nacisnę na nie to nawał. A jak karmię Lulke to ją zalewam mlekiem zanim chwyci i pływa dosłownie, cala do przebrania Ogólnie jest bardzo spokojna, to chyba dzięki Trele, bo pamiętam jak pisałaś, że za te wzystkie problemy z pracato Lulka super grzeczna powinna być <3 Dziękuję, bo wykrakałaś jak na razieplacze tylko gdy ma kupę lub gdy jest bardzo głodna Budzi się co 1,5h -2 na zmianę kupy i karmienie i śpi dalej. Tylko, że w nocy lubi sie pomemłać

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Wy sie ze mnie smiejcie
Zobaczymy pozniej , bo o ile pamietam to tylko Rybka spi z Kacperkiem w osobnych pokojach ?

Trzymam kciukasy za Majeczkę, ja też Ulkę będę przekładać potem do osobnego pokoju ale najpierw ma być w swojej superkołysce:P

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:25   #3880
lusesita23
Zakorzenienie

Wklejam Marysiowe gniazdko
ubrane łóżeczko (no poduszka do zdjęcia w sumie) i wózek - real foto bo chyba nie wklejałam wcześniej (obie przykryte folią ze względu na kota)
Na komodzie biały przewijak, na którym będziemy "oporządzać" małą po kąpieli normalnie będzie w łazience
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0120.jpg (56,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0121.jpg (42,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0123.jpg (63,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0124.jpg (46,8 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-12-01, 20:32   #3881
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za info o tych obchodach, własnie zadzwoniłam i powiedzieli, żeby być 8-9, no to tak pojedziemy.
Zjedliśmy obiadek u rodziców, później pojechaliśmy do sklepu po te lampki z Tchibo ale niestety już ich brakło i musiałam zamówić przez internet. Za to zupełnie niespodziewanie kupiłam sobie śliczne buty i mi uśmiech z twarzy nie schodzi.

Teraz jeszcze mężulowi na jutro coś upichcę, zrobię ostatnie prasowanie przed tv, wypastuje nowe buciki, poogarniam dom, dopakuję co trzeba i można iść spać.

Miki ma dziś w nocy ostatnią szansę, żeby wyskoczyć bez poganiania. Ruchliwy dzisiaj jest i w sumie nie czuję, żeby miało się coś zacząć. Jeszcze męża namówię może na bunga-bunga

Jak się nic nie zacznie to chciałabym, żeby już mnie przyjęli i wywoływali, chcę mojego synusia utulić. Trzymać kciuki!
Może uda mi się internet w telefonie uaktywnić i Was podczytywać, bo w domu to przez wifi się łącze. No a jeśli jednak nie zadziała to będę Rybko do Ciebie pisać, jeśli pozwolisz

Jaki napięty grafik

Śliczności!!!!

Mam nadzieję, że szybko spadnie! Musi być Ci ciężko, ale fakycznie dobrze, że wyszła teraz ta żółtaczka a nie po wypisie.

Stary 2013-12-01, 20:40   #3882
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Wy sie ze mnie smiejcie

za dzisiejsza nocke

ale o rumianku nie powiem, nie pomoge

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

lusesita- super to wyglada i widze torba przygotowana to tylko czas na Marysie
Stary 2013-12-01, 20:45   #3883
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
za dzisiejsza nocke

ale o rumianku nie powiem, nie pomoge

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

lusesita- super to wyglada i widze torba przygotowana to tylko czas na Marysie

torba już od dobrych 3 tygodni
A wlasciwie torby ta mala na komodzie to Marysi tylko, a ta duza na szafie - moja
jeszcze jest reklamówka z rzeczami na wyjście,ale to już M. przywiezie jak będziemy wychodzić
Stary 2013-12-01, 20:48   #3884
sorento
Rozeznanie

rusalka12 za dobre wyniki już dziś

Nemosku a to tż Chyba nie można go tu chwalić, bo potem psoci
Mam nadzieję, że dziś się zrehabilitował i ładnie wynagrodził Ci wczorajszy dzień A baby blues przejdzie

Mya no nie, Twój tż też??
Nie płakusiaj Lepiej dziś??
za przybieranie na wadze i spadek bilirubiny!!
Doczytałam, że lepiej i crp ok, super! Oby Was wypuścili jutro
dla Ciebie
No ładnie, Ty nie pamiętasz jak to w ciąży było, a Ulka tam siedziała jeszcze parę dni temu

Rybka oby Kacperek dalej ładnie sypiał i w nocy i w dzień
A Ty jak się dziś masz? Przeszły te okołonerkowe bóle???
ło matko, co za sen
za mleczko. Jesz ładnie?? Czy pół dnia głodna chodzisz??

agnieszka255 Anulka

paulinaizabela
Niedawno zamawiałam sama z apteki to Ci powiem co mam
Takie rzeczy jak termometr czy maść do pupy (Bepanthen brałam) pewnie masz, jeszcze Alantan plus(maść-Nasturcja polecała, a jest tani), czopki glicerynowe i przeciwgorączkowe, sól fizjologiczna do oczek, Sterimar Baby (spray do nosa), myślałam nad czymś na wzdęcia/kolki, ale w końcu nie wzięłam, żeby wilka z lasu nie wywoływać A i krem do pyszczka na mróz
Sudocrem, Fridę do noska, Octenisept już miałam.
Może Ci coś jeszcze doświadczone mamusie podpowiedzą, bo przecież Twoja Majeczka to już prawie 2 miesiące ma
Hmm, tak mi wpadło do głowy, może jakiś żel na bolesne ząbkowanie?? Będzie czekał na 1 ząbek.

NEWTREND ale cudny synek kudłatek

De28 zdrówka dla synka, będzie dobrze
za więcej mleczka

domii fajny wieczorek Ci mężul zaserwował

A wiecie, że nam się przypomniało po 23, że są andrzejki?

nasz synek
Stary 2013-12-01, 20:49   #3885
nemosek
Zakorzenienie

Hejka wieczornie
Dzisiaj samopoczucie juz lepsze.O dziwo nie jestem zmeczona.Chyba adrenalina mnie jeszcze przez cały dzien trzymała.
Czekam na napełnienie piersi bo karmilismy z jednej i z drugiej i Tymono nie dojedzony.Nie może usnąć..Trezba dopoić-nie ma wyjścia
Wizażuję i oglądam Masterchefa jednym okiem

Cytat:
Oho. Lulka dopiero zasnela, oczywiście karmienie 1.5h plus memlanie i kizianie jej bo ona musi

Do tego man tak z☠☠☠any humor przez tz i brata ze szok... placze od 2 h i tak życiu nie zasne... a id srody spalam jakies 4h...

O widze że nie tylko ja miałam przekichana nockę
Cytat:
Teraz poukładałaś?
Nie jedne nerwy czasem lepiej
"Wychpdzic". Jutro bedzie nowy dzień I nowe nastawienie.
Nie ma chyba takiej ktora mineły chwile zwatpienia

Nie zaprzataj sobie głowy nimi, zbieraj siły.
W Domu , w twoim wlasnym lozku bedzie Ci juz o niebo lepiej takze mam nadzieje ze wychodzicie dzis?
A Ci co przeszkrobali? Pępkuja ?

Jest druga a ja tutaj
Normalnie Majka spi jeszcze I spi .
Teraz pobudka z krzykiem tak jak myslalam.
Wziełam do przebrania I karmienia to mi obsikala lozko I siebie
Teraz karmimy I zobacze czy sie pozwoli odlozyc z powrotem

Tak w nocy układalam swoje i Tymka rzeczy,a potem jeszcze kurze poscierałam w salonie
Ale pomogło ,nerwy wyciszyło,przy okazji troche poklęłam i ulzyło

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

O tej porze poukladalas w szafie? To jak juz masz takie zapedy samobojcze to moze poukladasz i w mojej?

Sprobuj ja ululac razem z jakims kocykiem i potem razem z nim ja odloz

sorento

Dziecko nakarmione i przewiniete, mozna wracac spac
Jak nastepnym razem tz mnie wkurzy to pędzę do Ciebie i Twojej szafy

Cytat:
Nemosek ,Mya

Niebnadrabqiam bo moje dIecko tak szybko jre ze za chwile skonczy... witam na ierwszej zmianie ... jestem w szoku ze maly tak spi juz drugi dzien...

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Nie zadręczaj się, każdemu się zdarza gorszy dzień lepiej żebyś odpoczęła coś robiąc, szafa dobra rzecz, nie martw się snem, od czegoś też jest dzień nie narzucaj na siebie niczego, bo frustracja wzrośnie i wtedy będzie kłopot. Odpocznij, sama, znajdź sobie jutro czas tylko dla siebie

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Coś za dużo tych złych humorów.
Ty też powinnaś oddać dziecko na godzinę co najmniej pod opiekę tz i zrobić sobie czas tylko dla siebie. Dzieci dziećmi, mimo że są dla nas tak ważne, to jednak musimy wciąż kochać siebie i o sobie dbać najbardziej, nikomu nie pomoże płakanie i nerwy. Dajcie sobie spokój!

Tż zajał sie Tymkiem od rana i od razu lepiej.Ja tylko karmiłam.
Rano potulny jak pies.I dobrze!

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
chwale sie moja aniulka, na zdjeciu wyglada jak lalak baby born
Załącznik 5495809

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
oby,oby...bo znam 2 przypadki gdzie maluchy butla gardza- tylko piers:p

<glasiu> dla Was dziewczyny....

wkurza mnie,ze na tel. nie widac zdjec i wszystkich emotek nie moge dodac

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app

Tez mnie to denerwuje że nie ma emotów,powinni to jakos unowocześnić

Czytam dalej..

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-12-01 o 21:43
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 20:51   #3886
sorento
Rozeznanie

maoami te kapsułki to jakieś feralne są, ktoś w ogóle je stosuje i dziecko ma się dobrze??
za mały brzuszek Zuzikowy

Beatka a Ty jak się dziś masz???

Kabriela
A co zjadłaś??

lusesita super gniazdko Marysi Tylko czekać na lokatorkę

Cytat:
Śliczności!!!!
aaaa!!! Nie, nie, ja poczekam na swoją kolejkę
Oj, to poszłaś spać zasmutkana , dobrze, że dziś fajny dzionek
żebyś już jutro utuliła Mikołajka
A gdzie kupiłaś tą pościel??? Gdzieś niedawno widziałam podobną, ale bez misia, a ja chce z misiem

nasz synek
Stary 2013-12-01, 20:58   #3887
paulinaizabela
Zakorzenienie

Zakupy świąteczne udane
Sobie nic nie kupiłam, ale prezenty są Szukałam oficerek czarnych i nie dość że wybór mały albo jakieś wydziwiane z klamrami, zamkami i innymi duperelami, to jak już coś było to nje mogłam dopiąć w łydce mój odwieczny problem

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Moja też ma problem, piję rumianek i herbatkę z kopru, można też troszeczkę dać dzieciaczkowi parę mililitrów. Suszarka dziś mi pomogła, ciepłym powietrzem kierowałam na brzuszek podkurczalam nóżki i masowałam brzuszek. Można też dać espumisan, jest napisane że również na zaparcia można stosować.
Herbatkę raz dziennie jej podaję, masażyki brzuszka robię, muszę jeszcze spróbować ciepłą pieluszkę. A espumisan zamówię. Kateter działa ale nie chcę go za często używać, choć jest napisane, że maks 3 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kiedy używałyście matę edukacyjną?
Maja ma od dwóch tygodni i pierwszego dnia leżała chyba z 1,5 h a teraznpare minut i już jej się nudzi, ale ostatnio ona jakaś marudna jest i nic jej nie zajmuje na dłużej....

Cytat:
Dziewczynki, ja tak na szybko, przedstawiam Wam Uleńkę Myi

Mya, przepraszam, że dopiero teraz ale dopiero weszłam na neta
słodzinka kochana

Cytat:
Nie szkodzi.
Moje slicznosci <333

Okazalo sie ze Ulka ma bilirubine 14 i musza jej zbic dostaje kroplowe i lezy pod lampa. Mam ja wybudzac co maksymalnie 3h na karmienie. Taka Kruszyna pod ta lampa w tych okularach((

szybko jej spadnieni wyjdziecie do domciu

Cytat:
Paula sprobuj takie cos jak Gripe Water u Ciebie tez napewno jest . To woda koperkowa . Ja dawałam malenka lyzeczke przed co drugim karmieniem i pomagało .
Tak to wyglada Załącznik 5496678

Już się zajarałam i sprawdziłam w necie a w Irlandii to jest wycofane a na stronie angielskiego bootsa jest...

Cytat:
Cześć, witam się wieczornie
Zaraz Was poczytam, bo dziś nie miałam kiedy- obudziliśmy się po 10, przed 11 przyszła siostra tż, zjedliśmy śniadanko i nam popstrykała trochę brzuszkowych fotek Potem obiadek, i tak przeleciało
Ooo to czekamy na fotki

Ktosiula super, że dziś już lepiej a jakie buty kupiłaś??

Od ponad godziny próbuję napisać i jak tylko sięgnę po tableta to mała świruje, złośnica mała
Stary 2013-12-01, 21:02   #3888
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam grudniowo Przepraszam że się nie udzielam ani nie cytuję ponieważ ciężko mi się wypowiadać na dzieciowe tematy jak narazie ale na bieżąco wszystko czytam co u was. Wszystkie zdjęcia dzieciaczkow cudowne, ale najbardziej zostało mi w pamięci zdjęcie Rusalki zaraz po porodzie
A u nas przygotowania idą ku końcowi, ciuszki poprane wszystkie jeszcze trochę zostało do poprasowania, wózek jest, lozeczko stoi (tesciu się rzczucil i kupił) pościel zamowiona a mnie strasznie ciągnie i boli w pachwinach, a do tego jak trochę poleze to nie mogę wstać i chodzić bo czuje takie ciagniecie do dołu.
We wtorek wizyta, ciekawe czy coś się dzieje.
Pozdrawiam wszystkie mamuski, dzieciaczki i mamusie jeszcze w dwupaku
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:19   #3889
nemosek
Zakorzenienie

Dojedzone.....i kimonko

Cytat:
Mala nie przybiera na wadze i nie wychodzimy. Badają jej billu i cep. Mam nadzieje ze nic nie bedzir miala z tych badziewi a mleko to chyba bede sciagac albo sama nie wiem...siedze i placze

za przybieranie i za obniżenie bilirubiny
Zobaczysz malutka troche polezy pod lampami i szybciutko wyjdziecie do domku.
Solarium za free
Ulka

Cytat:
No i będę miała grudniowego Mikołaja

Ryba łóżeczko speszjal for ju. Już kiedyś pokazywałam jak pościel kupiłam ale teraz jest wersja okrojona gotowa na przyjęcie mieszkańca. Synku wychodź już! Mama woła!

Sorento tak nacieszyłam się mężem straszliwie, jak się kładłam o 23.30 to go jeszcze nie było.

Dzisiaj już lepiej troszkę? Trzymam kciuki za poprawę nastroju. a dla tż co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....

No i następna Wychodzicie dziś?

Śliczności!

Oby starszy synuś szybko zaakceptował braciszka i przestał być zazdrosny. Z dwójeczką nie jest łatwo i podziwiam wszystkie podwójne/potrójne/poczwórne nawet mamusie!

Przynajmniej wiesz, że szyjka tam działa w dobrym kierunku

ja bym chciała bardzo zwolnić miejsce...

Kociaczku odezwij się bo pomyśle, że mnie zostawiłaś samą na placu boju i poszłaś rodzić :P

Dziewczyny jak myślicie o której najlepiej jechac do tego szpitala? Myślałam, żeby tak koło 10 -11. Obchody to o której są zwykle?
Lepiej dziękuję

MIKOŁAJU MIKOŁAJU leniuszku wyskakuj z mamusinego brzuszka!
Jesteś jednym z najbardziej wyczekiwanych dzieciaków na watku!
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik. Ale mój to był dość kudłaty i oliwka nie dawała rady a po kremiku było raz dwa po.
Jaki kudłacz kochany

ZOSIA tez sie ociąga.. wychodź maluszku!!!!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Eee-to ja sie wylamie-niecierpie chodzenia w pizamie-rozleniwia to strasznie-chodze tylko wtedy gdy mam grype i leze w lozku Po porodzie chodzilam w dresie 3 dni,ze wzgledu na krocze, w domu juz normalnie w jeansach ciazowych. Make upu jako takiego nie mam, ale rzesy zawsze mazniete tuszem i troche pudru. No ale ja wychodze codziennie, chocby zrobic zakupy i odebrac malego.

Tez mam takie mysli-do tego czesto trzeba poswiecic kariere,cialo,te nieprzespane noce. Mezczyzni maja pod tym wzgledem latwiej.Nie chodza w ciazy, nie musza przezywac porodu i tego co jest potem.Ale jak to moj maz powtarza, to wszystko przez Ewe

Rusalka-zazdroszcze ilosci mleka. Moj powoli sie nie najada,chocbym go i 24 h na dobe przy cycku trzymala, laktacja sie nie zwieksza.Noca odciagne maks 120 ml z obu.A on juz 150 ml pije. Narazie udaje mi sie w 99% na moim mleku go miec, ale pewnie niedlugo.Kropelki na laktacje pomogly tyle, ze chociaz wieczorem mam pokarm, bo wczesniej zmeczenie dawalo w kosc i nie mialam.

sorento- slicznie

Ja chyba jestem nagrodzona za to, ze moj pierwszy syn to chodzace adhd i zawsze potrzebowal malo snu.Drugi syn jest przeciwienstem Daniela.Spioch i spokoj w jednym

Wczoraj pojechalam do Norymbergi na koledy polskie. Zrobilam tez zakupy swiateczne i zmusilam meza do kupienia sportowego granatowego zakietu i nowych spodni. Kupilam mu pasek skorzany, ale nie sciskany ale w jednym kawalku, z jasnej skory- piekny i luksusowy portfel fossila i ksiazke. A dzis idziemy na jarmark swiateczny.Codziennie mam kalendarz wypelniony po brzegi bo starszy syn codziennie ma jakies zajecia plus wizyty u lekarza, kontrole, szczepienia i kontrola Christiana.Beda go klasc pod narkoze by zrobic badanie przeplywow i wstrzykiwac kontrast-srodek radioaktywny.Jak do wizyt u lekarza podchodze ze spokojem, tak tej sie troche boje.
I oby mu tak zostało bo jakby taka dwójka z adhd sie trafiła to troche ciezko byłoby
żeby wszystko było dobrze z Chriastankiem.Na pewno to przykre ale najwazniejsze zdrówko.Wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ktosiula, jestem jestem, nie opuściłam Cię
Ale do 11 z mężem spaliśmy i wylegiwaliśmy się w łóżku, więc dopiero teraz włączyłam komputer. A popołudniu idziemy do znajomych na urodziny więc znowu nas nie będzie. Myślę, że to Ty mnie opuścisz jednak szybciej.

Mya, kurde szkoda, że wyjść nie możecie jeszcze. Trzymam kciuki, żeby Ulka szybko przytyła! A dla tż i brata

nemosek, jak tam dziś nastrój? Lepiej?

agnieszka, jaka ślicznotka w sukieneczce

kochana, przekażę te baty córci
Ja już do niej i po dobroci próbowałam i na nią krzyczałam i prosiłam. Ale nic się nie słucha zołza jedna. Charakterek to po mamusi ma chyba.
Ale tak teraz myślę, że może to przez to, że jej jeszcze łóżeczka nie ubrałam i imię nie wybrane na 100% - może się obraziła czy coś

Dziekuje lepiej lepiej

CÓRECZKO KOCIAKA prosimy daj juz mamusi odetchnąc i wyczłapaj z brzuszka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-01, 21:20   #3890
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
wszystkie bobasy urody cudnej

De będzie dobrze, chociaż nerwy rozumiem jak najbardziej

Mya za wyniki Luli niech Was puszczą szybko, a tż niech się ogarnie, żebyś tyle nie płakała

Nemosek lepiej jak się przespałaś? bb poszedł sobie? bo znając tż to przemyślał i wrócił z czymś pysznym i słodkim

Dzieciaki nie denerwujcie mamusiek i wyłaźcie szybko do nas

Mi dziś tż dał pospać do 10tej jestem jak nowa

Tym razem posłodził słownie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Powiem tylko tyle TO JEST TWOJA 3 DoBA czyli najgorsza, kumulacja, jutro będzie lepiej, będziecie już w domu i pięknie pójdzie

każda po kolei przechodzi przez to

ściągaj i zamrażaj na kolejne dni
Ja juz nie chcę...mam nadzieje że to chwilowe

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas pomaga masowanie brzuszka, przykładanie ciepłe pieluchy tetrowej i jak leży na przewijaku z podkurczony nóżkami to ja wacikiem jej troszkę naciskam pupcie

za szybki spadek bilirubiny i żeby ładnie zaczęła przybierać.

A u nas od wczoraj jest problem z brzuchem i spaniem , no i ewidentnie od kapsułek twist of bo te dwa dni podawałam a wcześniej przez kilka dni nie i był spokój i kupy ładnie szły, a dzisiaj dziecko chce spać i sie zrywa z wielkim krzykiem, pręży sie, rączki tylko troche pomagaja tak sie męczy moja mała myszka

Kochana ciepły prysznic, ciepłe okłady na piersi ściągnąć pokarm i obłożyć piersi kapuchą
Te kaspulki rzeczywiście wzmagaja bóle.Pamietam że jeszcze ktos pisał chyba Dzidzia ze po wit K bolał brzuszek.

Biedny Zuzolek
Cytat:
Witam się i ja, ja też chodzę w piżamie cały dzień. Szczerze nie mam weny...Mała dzisiaj kończy 3 tygodnie, i nie wiem czy to jest jakiś kryzys ale pół wieczoru mi przepłakała na rękach jedynie na chwilę się uspokajała.

Nie wiem czy to ja przypadkiem nie popełniłam błędu....dziewczyny czy Wy jecie ciasta wszystkie, takie bez pieczenia też?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Rybo nie martw się, u mnie też mleka coraz mniej, nie wiem czy to dlatego, że Mała mnie strasznie pogryzła wdała mi się jakaś bakteria i stąd zapalenie, czy po prostu taka natura rodzinna (moje siostry też szybko straciły pokarm)...
...idzie się zastrzelić...
Ty nie strzelaj!!!!!!!!!
Może ma skok?

Ide obciac paznokcie Tymkowi,juz sie boję

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-01, 21:23   #3891
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ubrane łóżeczko (no poduszka do zdjęcia w sumie) i wózek - real foto bo chyba nie wklejałam wcześniej (obie przykryte folią ze względu na kota)
Na komodzie biały przewijak, na którym będziemy "oporządzać" małą po kąpieli normalnie będzie w łazience
Milusio to wygląda Marysiu wychodź

Cytat:

paulinaizabela
Niedawno zamawiałam sama z apteki to Ci powiem co mam
Takie rzeczy jak termometr czy maść do pupy (Bepanthen brałam) pewnie masz, jeszcze Alantan plus(maść-Nasturcja polecała, a jest tani), czopki glicerynowe i przeciwgorączkowe, sól fizjologiczna do oczek, Sterimar Baby (spray do nosa), myślałam nad czymś na wzdęcia/kolki, ale w końcu nie wzięłam, żeby wilka z lasu nie wywoływać A i krem do pyszczka na mróz
Sudocrem, Fridę do noska, Octenisept już miałam.
Może Ci coś jeszcze doświadczone mamusie podpowiedzą, bo przecież Twoja Majeczka to już prawie 2 miesiące ma
Hmm, tak mi wpadło do głowy, może jakiś żel na bolesne ząbkowanie??
Dziękuję za podpowiedzi większość z tego mam a niektóre na liście do zamówienia.

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam grudniowo Przepraszam że się nie udzielam ani nie cytuję ponieważ ciężko mi się wypowiadać na dzieciowe tematy jak narazie ale na bieżąco wszystko czytam co u was. Wszystkie zdjęcia dzieciaczkow cudowne, ale najbardziej zostało mi w pamięci zdjęcie Rusalki zaraz po porodzie
A u nas przygotowania idą ku końcowi, ciuszki poprane wszystkie jeszcze trochę zostało do poprasowania, wózek jest, lozeczko stoi (tesciu się rzczucil i kupił) pościel zamowiona a mnie strasznie ciągnie i boli w pachwinach, a do tego jak trochę poleze to nie mogę wstać i chodzić bo czuje takie ciagniecie do dołu.
To już gotowa jesteś na przyjście maluszka Może niedługo się rozkręci
Stary 2013-12-01, 21:23   #3892
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie kupiłaś tą pościel??? Gdzieś niedawno widziałam podobną, ale bez misia, a ja chce z misiem
Na allegro. Pościele "Ala i As" - tak wyszukuj

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zakupy świąteczne udane
Sobie nic nie kupiłam, ale prezenty są Szukałam oficerek czarnych i nie dość że wybór mały albo jakieś wydziwiane z klamrami, zamkami i innymi duperelami, to jak już coś było to nje mogłam dopiąć w łydce mój odwieczny problem

Mam to samo z butami....więc jak już znajdę takie co się zapną w łydce to kupuję :P A tym razem niskie kupiłam, takie o: http://ccc.eu/pl#/woman/catalog/all/325453 na żywca ładniej wyglądają, tak się błyszczą te kamyczki

Cytat:
Za przygotowania!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:42   #3893
Kociak85
Zadomowienie

My po urodzinach u kolegi. Idę pod prysznic zrobić sobie małe spa dla włosów z maseczką itd.

ktosiula, trzymam kciuki, ażeby jutro Cię przyjęli i zaczęli coś działać w wiadomym kierunku będę wypatrywać wieści od Ciebie! denerwujesz się?
Stary 2013-12-01, 21:46   #3894
nemosek
Zakorzenienie

PaulinaMao Ci juz odpisała,,,oby Majeczce przeszły te bóle
Do apteczki jeszcze może maść majerankowa,gaziki,linoma g zielony(fajnie natłuszcza ).Sorento reszte chyba napisała
Trele Za nastepna nockę kciukasy i żeby tym razem nie było pobudek co 3 godziny.
NasturcjaPrzykładaj kapuche ale systematycznie i dokładnie.
Pamiętam jak mi piersi uratowała
Ktosiula Może wkońcu po dzisiejszym bunga bunga Miki zechce powitać druga strone świata

Sorento Pokaz brzuszynek ale numer z tymi andrzejkami-to chyba za długo nie poimprezowaliście
Luesita za marysine przytulne gniazdko

Jedziemy jutro na sesje!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że Tymeczek będzie grzeczniutki i pozwoli sobie zrobic ładne foteczki

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
maoami te kapsułki to jakieś feralne są, ktoś w ogóle je stosuje i dziecko ma się dobrze??

Kabriela
A co zjadłaś??

lusesita super gniazdko Marysi Tylko czekać na lokatorkę

aaaa!!! Nie, nie, ja poczekam na swoją kolejkę
Oj, to poszłaś spać zasmutkana , dobrze, że dziś fajny dzionek
żebyś już jutro utuliła Mikołajka
Ja podaje własnie twist off ,wszystko jest póki co w porządku
Zdarzaja sie dni że cos gniecie,mały sie wierci i postekuje ale nie płacze wiec ewidentnie męcza go bączury lub kupa.Bo jak juz zrobi co ma zrobic to jest spokój.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-01, 21:51   #3895
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dojedzone.....i kimonko

za przybieranie i za obniżenie bilirubiny
Zobaczysz malutka troche polezy pod lampami i szybciutko wyjdziecie do domku.
Solarium za free
Ulka

Lepiej dziękuję

MIKOŁAJU MIKOŁAJU leniuszku wyskakuj z mamusinego brzuszka!
Jesteś jednym z najbardziej wyczekiwanych dzieciaków na watku!

Jaki kudłacz kochany

ZOSIA tez sie ociąga.. wychodź maluszku!!!!

I oby mu tak zostało bo jakby taka dwójka z adhd sie trafiła to troche ciezko byłoby
żeby wszystko było dobrze z Chriastankiem.Na pewno to przykre ale najwazniejsze zdrówko.Wszystko będzie dobrze

Dziekuje lepiej lepiej

CÓRECZKO KOCIAKA prosimy daj juz mamusi odetchnąc i wyczłapaj z brzuszka
Dokładnie, wyjdź albo jak mój - wyskocz!

Edytowane przez Eluvtus
Czas edycji: 2013-12-01 o 21:53
Eluvtus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:57   #3896
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy świąteczne udane

Herbatkę raz dziennie jej podaję, masażyki brzuszka robię, muszę jeszcze spróbować ciepłą pieluszkę. A espumisan zamówię. Kateter działa ale nie chcę go za często używać, choć jest napisane, że maks 3 razy dziennie.

Maja ma od dwóch tygodni i pierwszego dnia leżała chyba z 1,5 h a teraznpare minut i już jej się nudzi, ale ostatnio ona jakaś marudna jest i nic jej nie zajmuje na dłużej....

słodzinka kochana

Już się zajarałam i sprawdziłam w necie a w Irlandii to jest wycofane a na stronie angielskiego bootsa jest...

Ooo to czekamy na fotki

Od ponad godziny próbuję napisać i jak tylko sięgnę po tableta to mała świruje, złośnica mała
Chyba tez musze sie zabrac za robienie drobnych prezentów na święta bo widze że u Was przygotowania juz w pełni i prezenty pokupowane .
Ja jak zwykle pewnie obudze sie na tydzien przed świetami

Z reguły jest tak że jak sie czegos szuka to nie ma albo rozmiaru albo fasonu odpowiedniego.

sylwia uddzielaj sie udzielaj bo my tutaj nie tylko o dzieciakach plotkujemy

Miss odezwij sie! ,urodziłas czy co że tak zamilkłaś

Tż przytulał Tymka,odłozyl go do gondoli i mały wyczuł sprawe bo kwili
Paznokietki obciete!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Dokładnie, wyjdź albo jak mój - wyskocz!
No wyskakujcie dzieciaki!

Cioteczki tak prosza to może jakis skutek odniesie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-01, 22:14   #3897
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki napięty grafik

Śliczności!!!!

No to trzymam kciuki z całych sił i Majeczka tez !
Ona moze kciukow trzymac nie potrafi ale figa z makiem swietnie jej wychodzi. Liczy sie?
No wiec .. Za jutro a najlepiej za dzisiejsza noc

To juz blisko

Cytat:
już jej spada na szczęście, bo żółty kolor znika

a ja tak mam od wczoraj, z tym, ze wiadomo ile Lulka ma... Ale jak mi się robi tak jak Tobie tzn, ze u mnie powinnam małą przystawić, bo ona tak co dwie h się budzi i wtedy też się ze mnie leje.

Na szczęście CRP w porządku. Może jutro wyjdziemy, bo ma 8h lamp plus dwie kroplówki po 60 ml...

Dokładnie tak mam

Wgl tak czytam perypetie mamuś nierozpakowanych i zauwazyłam, że nie pamiętam już jak to w ciąży było

Wgl mam tyle mleka, że mam dwie wielkie plamy na koszuli... Wystarczy, że się nachylę i nacisnę na nie to nawał. A jak karmię Lulke to ją zalewam mlekiem zanim chwyci i pływa dosłownie, cala do przebrania Ogólnie jest bardzo spokojna, to chyba dzięki Trele, bo pamiętam jak pisałaś, że za te wzystkie problemy z pracato Lulka super grzeczna powinna być <3 Dziękuję, bo wykrakałaś jak na razieplacze tylko gdy ma kupę lub gdy jest bardzo głodna Budzi się co 1,5h -2 na zmianę kupy i karmienie i śpi dalej. Tylko, że w nocy lubi sie pomemłać

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Trzymam kciukasy za Majeczkę, ja też Ulkę będę przekładać potem do osobnego pokoju ale najpierw ma być w swojej superkołysce:P
Matko! Jakby Ula wiedziała jaka kołyska tam na nia czeka juz by tam była !
Trzymamy kciuki ( I figę też ) za jutrzejsze wyjscie.
Ula plażuj się ile możesz , bo następne wakacje już ze Starymi , a to juz nie to samo

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Zakupy świąteczne udane

słodzinka kochana

Ooo to czekamy na fotki

A ja z prezentami jestem jeszcze w

A czemu wycofali ? Wiesz?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:15   #3898
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

a dziekuję wsumie zadnych bóli nie ma ale dyskomfort przy sikaniu odczuwam, ale nerki nie bola wiec ok
Cytat:

Ide obciac paznokcie Tymkowi,juz sie boję
będzie dobrze i oby Bb sie nie powtórzył

PAulina do apteczki jeszcze maść majerankowa do noska na katar
Stary 2013-12-01, 22:27   #3899
kyte
Wtajemniczenie

Witam się wieczornie i zaraz zmykam do wyrka wykorzystać czas kiedy mała śpi..ale coś ona nie lubi spać w nocy..

Cytat:
Witam się i ja, ja też chodzę w piżamie cały dzień. Szczerze nie mam weny...Mała dzisiaj kończy 3 tygodnie, i nie wiem czy to jest jakiś kryzys ale pół wieczoru mi przepłakała na rękach jedynie na chwilę się uspokajała.

Nie wiem czy to ja przypadkiem nie popełniłam błędu....dziewczyny czy Wy jecie ciasta wszystkie, takie bez pieczenia też?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Rybo nie martw się, u mnie też mleka coraz mniej, nie wiem czy to dlatego, że Mała mnie strasznie pogryzła wdała mi się jakaś bakteria i stąd zapalenie, czy po prostu taka natura rodzinna (moje siostry też szybko straciły pokarm)...
...idzie się zastrzelić...
co do ciast to chyba skusiłabym się na sernik i jabłecznik, jadłam ciasto drożdżowe i też nic nie było.Nie zjadłabym raczej bez pieczenia.

Cytat:
Wy sie ze mnie smiejcie

Sama jestem ciekawa jak to będzie, czy Majeczka zaakceptuje swój nowy kącik
Ja piję rumianek tak mi powiedziała położna żebym piła ale jakie ma działanie na brzuszek to w sumie nie wiem. Szkodzić, nie szkodzi-o!
Cytat:
Suuper, bardzo ładna ta pościel.
Cytat:
Hej Czyli przygotowana do godziny W
Cytat:
PaulinaMao Ci juz odpisała,,,oby Majeczce przeszły te bóle
Do apteczki jeszcze może maść majerankowa,gaziki,linoma g zielony(fajnie natłuszcza ).Sorento reszte chyba napisała
Trele Za nastepna nockę kciukasy i żeby tym razem nie było pobudek co 3 godziny.
NasturcjaPrzykładaj kapuche ale systematycznie i dokładnie.
Pamiętam jak mi piersi uratowała
Ktosiula Może wkońcu po dzisiejszym bunga bunga Miki zechce powitać druga strone świata

Sorento Pokaz brzuszynek ale numer z tymi andrzejkami-to chyba za długo nie poimprezowaliście
Luesita za marysine przytulne gniazdko

Jedziemy jutro na sesje!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że Tymeczek będzie grzeczniutki i pozwoli sobie zrobic ładne foteczki

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ja podaje własnie twist off ,wszystko jest póki co w porządku
Zdarzaja sie dni że cos gniecie,mały sie wierci i postekuje ale nie płacze wiec ewidentnie męcza go bączury lub kupa.Bo jak juz zrobi co ma zrobic to jest spokój.
Koniecznie pochwal się zdjęciami

Do później

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A właśnie miałam Was pytać , o jakim Wy skoku tak piszecie?Kiedy dzieci tak dokazują?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:50   #3900
ryba91
Zakorzenienie

Ktosiula- jasne pisz!

Sorento- nie, nie boli aż tak ale jednak boli. A jeszcze odszedł inny problem i musze iść do gina koniecznie jak najszybciej. Może mnie jutro przyjmie

Sylwia- odzywaj się częsciej

Miss- gdzie jestes?

Trele- ja ciągle kibicuje Wam, żeby Majeczka spała w osobnym pokoju troche relaksu dla WAS się przyda Co do figi- mój też doskonale trzyma

kyte- skok rozwojowy. Pierwszy pisze sie na 5 tydzień, następny trwa 8-9tydzień a potem nie wiem

ale masakre mieliśmy. Młody po kąpieli tak płakał, masakra nie dało sie go uspokoic, myslałam ze z głodu bo już była pora, ale gdzie tam,.. płakal i plakał. Jaksie uspokoił to go przytuliłam jeszcze troche i w końcu zjadł. Wszamał 60 i przysnął, a za chwile znów płacz, zanosił sie.. uspokoiłam go, zasnął, odłożyłam do łózecka i znów. Stwierdziłam ze moze mu za gorąco- a w sumie mąz to stwierdził, rozebralismy go, i sie uspokoił, dojadł reszte i zasnął.. zobaczymy

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

http://demotywatory.pl/4245082/Aby-u...-chorego-synka

nie dla wrażliwych

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości