|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Mąż gdzieś przeczytał, że 3 tydzień najgorszy. I u nas też to by się zgadzało, bo nasz synek też był przez kilka dni w 3 tyg trochę marudny.
Na ciasta uwaga, chyba że chcesz jeść surowe żółtka, a dużo kremów i mas to zawiera. Na dodatek takie bez pieczenia są okropnie ciężkie i tłuste, bo to w sumie same kremy. Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nasturcjo ja od położnej na taki stan rzeczy dowiedziałam się...ciepły okład, lub prysznic, masować 10 min, dać jeść lub odciągnąć...obłożyć liśćmi kapusty bardzo bardzo dokładnie....za 2,5 godziny powtórzyć czyność
|
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja dziwne
bo jakby przy tym mleka więcej to zrozumiały ból i w ogóle, ale skoro mniej ajak teraz?Ryba nie smutaj, pij coś na laktacje, dostawiaj i myśl pozytywnie, więcej nie zrobisz Kabriela nie strzelaj,szkoda by było Ktoś Cię pytał, ale chyba nie doczytałaś- czemu Ari? Też mnie ciekawiło, to podpytam jeszcze raz ![]() Moja laska przestawiła dzień z nocą wczoraj i dziś chyba będzie powtórka, bo śpi jak zaklęta
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. TŻ jutro kapustę kupi. Masowałam już i robiłam ciepłe okłady i bez efektu.. Oby mi się nic nie przyplątało..
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3876 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info o tych obchodach, własnie zadzwoniłam i powiedzieli, żeby być 8-9, no to tak pojedziemy.
Fajny dzionek dzisiaj miałam, humor od razu lepszy ![]() Zjedliśmy obiadek u rodziców, później pojechaliśmy do sklepu po te lampki z Tchibo ale niestety już ich brakło i musiałam zamówić przez internet. Za to zupełnie niespodziewanie kupiłam sobie śliczne buty i mi uśmiech z twarzy nie schodzi. Teraz jeszcze mężulowi na jutro coś upichcę, zrobię ostatnie prasowanie przed tv, wypastuje nowe buciki, poogarniam dom, dopakuję co trzeba i można iść spać. Miki ma dziś w nocy ostatnią szansę, żeby wyskoczyć bez poganiania. Ruchliwy dzisiaj jest i w sumie nie czuję, żeby miało się coś zacząć. Jeszcze męża namówię może na bunga-bunga ![]() Jak się nic nie zacznie to chciałabym, żeby już mnie przyjęli i wywoływali, chcę mojego synusia utulić. Trzymać kciuki! Może uda mi się internet w telefonie uaktywnić i Was podczytywać, bo w domu to przez wifi się łącze. No a jeśli jednak nie zadziała to będę Rybko do Ciebie pisać, jeśli pozwolisz ![]() Cytat:
![]() trzymam za to badanie, oby wszystko grało!Cytat:
Najpierw pomyślałam, że to Ty urodziłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Jak pierwsza noc była taka to teraz będzie tylko lepiej!
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, witam się wieczornie
Zaraz Was poczytam, bo dziś nie miałam kiedy- obudziliśmy się po 10, przed 11 przyszła siostra tż, zjedliśmy śniadanko i nam popstrykała trochę brzuszkowych fotek Potem obiadek, i tak przeleciało
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne ze sie stresuje, nie az tak ale jednak.
Wy sie ze mnie smiejcie ![]() Zobaczymy pozniej , bo o ile pamietam to tylko Rybka spi z Kacperkiem w osobnych pokojach ? Mamuski jakie dzialanie ma rumianek jesli chodzi o dzidziusiowy brzuszek? Kupiłam dzis, bo nie ma nigdzie kopru a pamietam ze ktoras z Was pije. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3879 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wgl tak czytam perypetie mamuś nierozpakowanych i zauwazyłam, że nie pamiętam już jak to w ciąży było ![]() Wgl mam tyle mleka, że mam dwie wielkie plamy na koszuli... Wystarczy, że się nachylę i nacisnę na nie to nawał. A jak karmię Lulke to ją zalewam mlekiem zanim chwyci placze tylko gdy ma kupę lub gdy jest bardzo głodna Budzi się co 1,5h -2 na zmianę kupy i karmienie i śpi dalej. Tylko, że w nocy lubi sie pomemłać---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam Marysiowe gniazdko
![]() ubrane łóżeczko (no poduszka do zdjęcia w sumie bo chyba nie wklejałam wcześniej (obie przykryte folią ze względu na kota )Na komodzie biały przewijak, na którym będziemy "oporządzać" małą po kąpieli normalnie będzie w łazience |
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzisiejsza nocke ![]() ale o rumianku nie powiem, nie pomoge ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- lusesita- super to wyglada i widze torba przygotowana
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
torba już od dobrych 3 tygodni ![]() A wlasciwie torby ![]() jeszcze jest reklamówka z rzeczami na wyjście,ale to już M. przywiezie jak będziemy wychodzić |
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
rusalka12
za dobre wyniki już dziś Nemosku a to tż Chyba nie można go tu chwalić, bo potem psoci Mam nadzieję, że dziś się zrehabilitował i ładnie wynagrodził Ci wczorajszy dzień Mya no nie, Twój tż też?? Nie płakusiaj za przybieranie na wadze i spadek bilirubiny!!Doczytałam, że lepiej i crp ok, super! Oby Was wypuścili jutro ![]() No ładnie, Ty nie pamiętasz jak to w ciąży było, a Ulka tam siedziała jeszcze parę dni temu ![]() Rybka oby Kacperek dalej ładnie sypiał i w nocy i w dzień ![]() A Ty jak się dziś masz? Przeszły te okołonerkowe bóle??? ło matko, co za sen ![]() za mleczko. Jesz ładnie?? Czy pół dnia głodna chodzisz?? ![]() agnieszka255 Anulka paulinaizabela Niedawno zamawiałam sama z apteki to Ci powiem co mam ![]() Takie rzeczy jak termometr czy maść do pupy (Bepanthen brałam) pewnie masz, jeszcze Alantan plus(maść-Nasturcja polecała, a jest tani), czopki glicerynowe i przeciwgorączkowe, sól fizjologiczna do oczek, Sterimar Baby (spray do nosa), myślałam nad czymś na wzdęcia/kolki, ale w końcu nie wzięłam, żeby wilka z lasu nie wywoływać A i krem do pyszczka na mróz![]() Sudocrem, Fridę do noska, Octenisept już miałam. Może Ci coś jeszcze doświadczone mamusie podpowiedzą, bo przecież Twoja Majeczka to już prawie 2 miesiące ma Hmm, tak mi wpadło do głowy, może jakiś żel na bolesne ząbkowanie?? Będzie czekał na 1 ząbek. NEWTREND ale cudny synek kudłatek De28 zdrówka dla synka, będzie dobrze za więcej mleczka domii fajny wieczorek Ci mężul zaserwował ![]() A wiecie, że nam się przypomniało po 23, że są andrzejki?
|
#3885 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka wieczornie
Dzisiaj samopoczucie juz lepsze.O dziwo nie jestem zmeczona.Chyba adrenalina mnie jeszcze przez cały dzien trzymała. Czekam na napełnienie piersi bo karmilismy z jednej i z drugiej i Tymono nie dojedzony.Nie może usnąć..Trezba dopoić-nie ma wyjścia![]() Wizażuję i oglądam Masterchefa jednym okiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak w nocy układalam swoje i Tymka rzeczy,a potem jeszcze kurze poscierałam w salonie Ale pomogło ,nerwy wyciszyło,przy okazji troche poklęłam i ulzyło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tż zajał sie Tymkiem od rana i od razu lepiej.Ja tylko karmiłam. Rano potulny jak pies.I dobrze! ![]() Cytat:
Cytat:
Tez mnie to denerwuje że nie ma emotów,powinni to jakos unowocześnić Czytam dalej.. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-01 o 21:43 |
|||||||
|
|
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
maoami te kapsułki to jakieś feralne są, ktoś w ogóle je stosuje i dziecko ma się dobrze??
za mały brzuszek ZuzikowyBeatka a Ty jak się dziś masz??? Kabriela A co zjadłaś?? lusesita super gniazdko Marysi Tylko czekać na lokatorkę aaaa!!! Nie, nie, ja poczekam na swoją kolejkę ![]() Oj, to poszłaś spać zasmutkana , dobrze, że dziś fajny dzionek żebyś już jutro utuliła Mikołajka A gdzie kupiłaś tą pościel??? Gdzieś niedawno widziałam podobną, ale bez misia, a ja chce z misiem
|
#3887 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zakupy świąteczne udane
Sobie nic nie kupiłam, ale prezenty są ![]() Cytat:
Maja ma od dwóch tygodni i pierwszego dnia leżała chyba z 1,5 h a teraznpare minut i już jej się nudzi, ale ostatnio ona jakaś marudna jest i nic jej nie zajmuje na dłużej.... Cytat:
Cytat:
szybko jej spadnieni wyjdziecie do domciu Cytat:
a na stronie angielskiego bootsa jest...Cytat:
Ktosiula super, że dziś już lepiej Od ponad godziny próbuję napisać i jak tylko sięgnę po tableta to mała świruje, złośnica mała |
|||||
|
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
Witam grudniowo
Przepraszam że się nie udzielam ani nie cytuję ponieważ ciężko mi się wypowiadać na dzieciowe tematy jak narazie ale na bieżąco wszystko czytam co u was. Wszystkie zdjęcia dzieciaczkow cudowne, ale najbardziej zostało mi w pamięci zdjęcie Rusalki zaraz po porodzie A u nas przygotowania idą ku końcowi, ciuszki poprane wszystkie jeszcze trochę zostało do poprasowania, wózek jest, lozeczko stoi (tesciu się rzczucil i kupił ) pościel zamowiona a mnie strasznie ciągnie i boli w pachwinach, a do tego jak trochę poleze to nie mogę wstać i chodzić bo czuje takie ciagniecie do dołu.We wtorek wizyta, ciekawe czy coś się dzieje. Pozdrawiam wszystkie mamuski, dzieciaczki i mamusie jeszcze w dwupaku
|
|
|
|
#3889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dojedzone.....i kimonko
![]() Cytat:
za przybieranie i za obniżenie bilirubinyZobaczysz malutka troche polezy pod lampami i szybciutko wyjdziecie do domku. Solarium za free ![]() Ulka Cytat:
MIKOŁAJU MIKOŁAJU leniuszku wyskakuj z mamusinego brzuszka! ![]() Jesteś jednym z najbardziej wyczekiwanych dzieciaków na watku! Cytat:
![]() ZOSIA tez sie ociąga.. wychodź maluszku!!!!Cytat:
to troche ciezko byłoby![]() żeby wszystko było dobrze z Chriastankiem.Na pewno to przykre ale najwazniejsze zdrówko.Wszystko będzie dobrzeCytat:
CÓRECZKO KOCIAKA prosimy daj juz mamusi odetchnąc i wyczłapaj z brzuszka
|
|||||
|
|
|
#3890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym razem posłodził słownie ![]() Cytat:
Cytat:
.Pamietam że jeszcze ktos pisał chyba Dzidzia ze po wit K bolał brzuszek.Biedny Zuzolek ![]() Cytat:
Może ma skok? Ide obciac paznokcie Tymkowi,juz sie boję
|
||||
|
|
|
#3891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może niedługo się rozkręci
|
|||
|
|
|
#3892 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za przygotowania!
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
My po urodzinach u kolegi. Idę pod prysznic zrobić sobie małe spa dla włosów z maseczką itd.
ktosiula, trzymam kciuki, ażeby jutro Cię przyjęli i zaczęli coś działać w wiadomym kierunku będę wypatrywać wieści od Ciebie! denerwujesz się?
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
PaulinaMao Ci juz odpisała,,,oby Majeczce przeszły te bóle
![]() Do apteczki jeszcze może maść majerankowa,gaziki,linoma g zielony(fajnie natłuszcza ).Sorento reszte chyba napisała ![]() Trele Za nastepna nockę kciukasy i żeby tym razem nie było pobudek co 3 godziny NasturcjaPrzykładaj kapuche ale systematycznie i dokładnie. Pamiętam jak mi piersi uratowała Ktosiula Może wkońcu po dzisiejszym bunga bunga Miki zechce powitać druga strone świata ![]() ![]() Sorento Pokaz brzuszynek ale numer z tymi andrzejkami-to chyba za długo nie poimprezowaliście ![]() Luesita za marysine przytulne gniazdkoJedziemy jutro na sesje!!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Zdarzaja sie dni że cos gniecie,mały sie wierci i postekuje ale nie płacze wiec ewidentnie męcza go bączury lub kupa.Bo jak juz zrobi co ma zrobic to jest spokój. |
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak mój - wyskocz! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Out here I'm judge, jury and executioner. Edytowane przez Eluvtus Czas edycji: 2013-12-01 o 21:53 |
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zwykle pewnie obudze sie na tydzien przed świetami ![]() Z reguły jest tak że jak sie czegos szuka to nie ma albo rozmiaru albo fasonu odpowiedniego.sylwia ![]() Miss odezwij sie! ,urodziłas czy co że tak zamilkłaś ![]() Tż przytulał Tymka,odłozyl go do gondoli i mały wyczuł sprawe bo kwili ![]() Paznokietki obciete! ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Cioteczki tak prosza to może jakis skutek odniesie
|
||
|
|
|
#3897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona moze kciukow trzymac nie potrafi ale figa z makiem swietnie jej wychodzi. Liczy sie? No wiec .. Za jutro a najlepiej za dzisiejsza noc To juz blisko Cytat:
juz by tam była ! Trzymamy kciuki ( I figę też ) za jutrzejsze wyjscie. Ula plażuj się ile możesz , bo następne wakacje już ze Starymi , a to juz nie to samo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
A czemu wycofali ? Wiesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wsumie zadnych bóli nie ma ale dyskomfort przy sikaniu odczuwam, ale nerki nie bola wiec ok![]() będzie dobrze i oby Bb sie nie powtórzyłPAulina do apteczki jeszcze maść majerankowa do noska na katar
|
|
#3899 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie i zaraz zmykam do wyrka wykorzystać czas kiedy mała śpi..ale coś ona nie lubi spać w nocy..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja piję rumianek tak mi powiedziała położna żebym piła ale jakie ma działanie na brzuszek to w sumie nie wiem. Szkodzić, nie szkodzi-o! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do później ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- A właśnie miałam Was pytać , o jakim Wy skoku tak piszecie?Kiedy dzieci tak dokazują? |
|||||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula- jasne pisz!
![]() Sorento- nie, nie boli aż tak ale jednak boli. A jeszcze odszedł inny problem i musze iść do gina koniecznie jak najszybciej. Może mnie jutro przyjmie ![]() Sylwia- odzywaj się częsciej Miss- gdzie jestes? Trele- ja ciągle kibicuje Wam, żeby Majeczka spała w osobnym pokoju troche relaksu dla WAS się przyda kyte- skok rozwojowy. Pierwszy pisze sie na 5 tydzień, następny trwa 8-9tydzień a potem nie wiem ![]() ale masakre mieliśmy. Młody po kąpieli tak płakał, masakra nie dało sie go uspokoic, myslałam ze z głodu bo już była pora, ale gdzie tam,.. płakal i plakał. Jaksie uspokoił to go przytuliłam jeszcze troche i w końcu zjadł. Wszamał 60 i przysnął, a za chwile znów płacz, zanosił sie.. uspokoiłam go, zasnął, odłożyłam do łózecka i znów. Stwierdziłam ze moze mu za gorąco- a w sumie mąz to stwierdził, rozebralismy go, i sie uspokoił, dojadł reszte i zasnął.. zobaczymy ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- http://demotywatory.pl/4245082/Aby-u...-chorego-synka nie dla wrażliwych
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

bo jakby przy tym mleka więcej to zrozumiały ból i w ogóle, ale skoro mniej
ajak teraz?

trzymam za to badanie, oby wszystko grało!
dostaje kroplowe i lezy pod lampa. Mam ja wybudzac co maksymalnie 3h na karmienie. Taka Kruszyna pod ta lampa w tych okularach
Jak pierwsza noc była taka to teraz będzie tylko lepiej!
Potem obiadek, i tak przeleciało 

Chyba nie można go tu chwalić, bo potem psoci 

Nie, nie, ja poczekam na swoją kolejkę
, dobrze, że dziś fajny dzionek 
juz by tam była !