Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 09:13   #1951
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

hej
zaczynam buszować po sklepach, trzeba z tej darmowej dostawy skorzystać

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Postanowilismy urzadzic w lecie w przyszlym roku ceremonie slubna dla naszych najblizszych.
brawa za decyzję

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Siedzę i płacze w samochodzie,nie sądziłam że to będzie aż tak trudne

a jak Blanka się zachowywała?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hania dostała szczeniaczka
i jaka reakcja?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:15   #1952
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hello Witam sie po weekendzie. U nas i w sobote i w niedziele zapowiedziani oraz niezapowiedziani goscie. Maluch dostal pierwszego laptopa:p Ladny,fajne melodyjki i obrazki
Lece nadrabiac,widzialam ze duzo przykrych rzeczy sie u Was wydarzylo
Ehh no i odstawilam Marcinkowego od cycusia I chyba mu lepiej z tym,spi spokojniej,przeprosil sie nawet z mm. Usypia w lozeczku,wydawalo mi sie to nie do pomyslenia.Tylko mi tak zal jakos,lubilam te wspolne chwile,ktore byly tylko nasze
Trzymajcie sie kochane,milego dnia
Do pozniej

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
mów szybko jak tego dokonałaś? Tulę mocno, to na pewno nie była łatwa decyzja...
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu sloneczko trzymajcie sie z Blaneczka!!!!!!!!!!

Nocka u nas....ideolo mlody zasnal o 20, mleczko o 3, potem o 6,30 (zawsze, bo malz wstaje i nie potrafi cicho ) i spalismy do 8,40

Nadrobie jak mlody bedzie mial drzemerska

Szukam cieplutkich mieciutkich butkow dla babla na zime.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
zazdroszczę takiej nocki
Cytat:
Aha dalej nie mam @ cholibka

nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:19   #1953
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ELLMI jaka darmowa dostawa? Przegapiłam coś....w których do sklepach...:confused : (tz mnie zabije)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:20   #1954
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ellmi..jaka darmowa dostawa? Przegapiłam coś....w których do sklepach...:confused : (tz mnie zabije)
w tych http://www.dziendarmowejdostawy.pl/kategoria/zabawki-2/

dzisiaj DZIEŃ DARMOWEJ DOSTAWY

Stary 2013-12-02, 09:24   #1955
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Co do szczeniaczków-

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie dziecie zasnęło dopiero 21,30 tatus dzis był dwie godziny, jak wychodził to miał do mnie wielkie pretensje,że taka jestem oziębła w stosunku do niego o ludziska, a co mam mu sie w ramiona rzucac? on sie chyba chce przeprosic
pffff
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Umieram. Siedzę w każdej wolnej chwili przy kompie, mam do wystawienia tysiąc pińcet rzeczy, a głowa już mi pęka. Muszę dzisiaj skończyć bo tż jutro wraca późno i nie będzie mi kto miał się zająć Olim. W ogóle jestem zła i pokłócona z wszystkimi. Przepraszam że się nie odniosę dziś ale nie mam siły.
Bidulko

Cytat:
Byla tez mala wtopa - Yae zjadla pol opakowania podkladu t. - na szczescie nic jej nie bylo.
dobrze że nic się nie stało.

Cytat:

kurcze

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-02 o 09:27
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:24   #1956
bijkora
Rozeznanie

Bokeh jaaaaki ty masz głos <3
Widziałam i słyszalam na filmiku krewetkowym
Całkiem inaczej sobie wyobrażałam

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-02, 09:29   #1957
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm. czemu nie zrobisz testu??
Stary 2013-12-02, 09:32   #1958
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kija, doooobrze prawisz, bardzo madra babka z Ciebie. w sumie to fakt, moje posty zawsze zwracaja na siebie uwage, a to raczej dobrze... Rozchodzi sie tylko o to, ze wiele osob reaguje na nie zbyt, hmmm, intensywnie?

Bokeh, ja nikogo nie probuje na sile przekonac... To, ze mam czasem silne argumenty swiadczy tylko o tym, ze jestem asertywna osoba i ciezko mnie zbic z tropu... Natomiast od nikogo nie wymagam, zeby sie ze mna zgadzal, ale chcialabym tez troche zrozumienia co od niektorych, bez bulwersow...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:46   #1959
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Jejku, tak mi przykro

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Co do tej całej dyskusji... ja pozwoliłam sobie przemilczeć, a to dlatego, że ostatnie wydarzenia w moim życiu nauczyły mnie zamykać buzię jak się z czymś nie zgadzam. Nie gniewaj się Black i nie myśl, że olałam Twoja wypowiedź i się do niej nie odniosłam, ale ja wychodzę z złożenia, że w takich kwestiach nikt nikogo nie przekona, a że ostatnio w moim życiu afer, dymów innych atrakcji mam tyle, że nimi, to forum traktuję jak czynnik luzujący i wolę pewne kwestie przemilczeć i stanąć z boku niż się ładować w dyskusję, zbyt dużo tego mam ostatnio

Kija, ja zawsze powtarzam, że Ty jak coś napiszesz to się wszystkim pod tym podpiszesz, chciałabym kiedyś mieć takie podejście jak Ty-opanowanie i rozwaga przede wszystkim, bo tak Cię odbieram.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:46   #1960
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku !!!!

Nie wiem co ci poradzic, pewnie bym tak samo się zachowywała

i jaaak?

Cytat:

Przykro mi..Tulę!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
cześć moje miłe
nasza nocka masakryczna, tego jeszcze nie grali, tryliard pobudek, do tego nieodkładalność, płacz, wiszenie na cycku, odrzucenie smoczka.
Zęby? Taki etap? Zastanawiam się, czy to nie od kawalątka pomarańczy, którą mu wczoraj popołudniu zaserwowałam :/

Kija szacun za to, jak i co piszesz, naprawdę, idealnie wszystko ujmujesz
fewcia przytulam mocno na którą do żłóbka?
meneq kochaną masz tą t.
i dogadanie się z tż, co do ceremonii ślubnej

zaraz wrzucę przepis na chałwowca do k., szaja Ty pisałaś, że nie lubisz chałwy, ja też nie przepadam, ale w tym cieście uwielbiam
Współczuję badzo nocy.
U nas lepiej, katar jest ale mniejszy troszkę, pobudki typowe jak zawsze, nie więcej, gorączki brak. Oby tylko z jedzeniem dziś lepiej było..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:51   #1961
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
za nami piękna nocka, bez pobudek ale oczywiście mój Mąż nie umie się cicho zachowywać rano, więc Hanię zbudził po 7 no, ale i tak narzekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a my dzis bylismy tutaj
http://www.gutpronstorf.de/index.php...weihnacht.html

ale scisk niesamowity
nie lubie juz tlumow
ale cudnie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Black muszę bo się uduszę
Fajna babka z Ciebie ALE to forum jest zbiorowiskiem kilkudziesięciu dziewczyn w różnym wieku, z różnymi charakterami, z różnym podejściem do życia itd. I nie każda będzie pałać miłością do wszystkich pozostałych. Ja sama lubię Cię ale przypuszczam że nie zaprzyjaźniłybyśmy się, chyba ze względu na dużą różnicę wieku, jakoś tak czuję że w realu nadawałybyśmy na różnych falach. Byłybyśmy koleżankami żyjącymi na dobrej stopie ale nie "przyjaciółkami "na śmierć i życie". Jest kilka dziewczyn z którymi byłybyśmy chyba świetnymi psiapsiółami jakby mieszkały u mnie za miedzą, jest kilka takich których braku na forum w ogóle bym nie zauważyła, są nawet takie których sposób bycia nie do końca mi odpowiada. Ja też na pewno nie każdej odpowiadam, to przecież normalne, w realu też nie każdy z każdym żyje w przyjaźni. Owszem, zauważyłam że czasem jak coś napiszesz to się któraś z dziewczyn na Ciebie rzuca. To się chyba bierze stąd że coś napiszesz, nie w złej wierze ale jak się to potem czyta to człowiek nie do końca rozumie jaki był Twój tok myślenia kiedy to pisałaś. Potem zaczynasz się tłumaczyć i to zwykle odbiega od pierwszego postu. Nie dlatego że kombinujesz, ja to rozumiem, jak się pisze zwłaszcza na szybko to czasem coś się źle ujmie, czasem druga osoba nie wyczyta że coś miało być ironiczne i weźmie to na serio. Jak przeczytałam posta o porodach to od razu wiedziałam że będzie dym. Ja się w takich przypadkach nie wtrącam bo po prostu rozumiem że autor nie miał nic złego na myśli tylko coś zostało niedopowiedziane. Z drugiej strony rozumiem że po tym pierwszym poście niektóre dziewczyny mogły się poczuć urażone bo rzeczywiście nie wynikało z niego że chodzi o widzimisię gwiazd filmowych, równie dobrze mogło chodzić o mnie - pierwszy sn nie doszedł do skutku bo nie miałam dostatecznego rozwarcia i po 25 godzinach od odejścia wód mnie musieli pociąć, za drugim razem od początku było wiadomo że będzie cc. I mam tę "wstrętną" bliznę na ukochanym brzuchu mojego męża, w dodatku długą bo byłam cięta już trzy razy (raz przy usuwaniu mięśniaka). Nie przyszło mi do głowy żeby to brać do siebie bo wiem że nie o to Ci chodziło, jestem tu na tyle długo żeby znać mniej więcej klimaty Twoich postów. Zresztą stara jestem i znam życie Dziewczyny się czepiają - owszem, ale część trochę zasadnie (nie każda musi się od razu domyślić co autor miał na myśli, a poza tym tu dyskutujemy o każdej d.upie marynie więc normalne że "kontrowersyjny" post pójdzie pod dyskusję. Części dziewczyn możesz nie odpowiadać i rzeczywiście mogą się nieco czepiać bez powodu - ale w życiu też tak jest. Ja uwielbiałam pierwsze lata mojej pracy, gdy byłam jedyną dziewczyną w męskiej, mocno męskiej sekcji. Teraz jestem w takiej gdzie jest pół na pół i jestem wdzięczna losowi że siedzę w pokoju z facetem. W babskich pokojach jest dramat, ploty, zawiść, obmawianie, a jeszcze jak im się okresy zsynchronizują to idzie się w tej babskiej części korytarza wściec. To czego Ty się spodziewasz, że na forum będziemy się wszystkie uwielbiać, zachwycać się każdą jedną że taka piękna, mądra, dobra, a po śmierci złożą nas w jednym wspólnym grobowcu podpisanym "Tu jest miejsce wiecznego spoczynku kochających się miłością dozgonną mamuś styczniowo-lutowych 2013"? Toż tu jak w życiu, musi dochodzić do małych spięć, ale to nie jest powód żeby się obrażać dla zasady na całe forum. Piszesz że się nie obrażasz - ale to już chyba z trzecia sytuacja gdy reagujesz wycofaniem, piszesz o odchodzeniu z forum bo któraś tam się czepia. No i cóż wielkiego, czepia się jedna, dwie, może trzy, kolejnych 20 się nie czepia i żałują że Cię nie ma (po tak długim czasie naprawdę brakuje kogoś gdy znika a wcześniej był regularnie), a dla pięciu Twoje odejście będzie niczym odejście przyjaciółki bo akurat z Tobą czuły największą więź. Ty za chwilę wrócisz bo na pewno żyć bez forum nie możesz jak my wszystkie a za miesiąc będzie podobny problem. Być może nawet specjalnie przez którąś rozdmuchany żeby coś się podziało. Życie, życie Wyluzuj, jak trzeba to wytłumacz o co Ci chodziło (a czasem jednak trzeba bo nieraz się coś niezręcznie czy niejasno sformułuje). Ale nie obrażaj się, nie znikaj bo właśnie to prowadzi do problemów. Potem przez trzy dni rozkminiamy co Black powiedziała a czego nie, co jej któraś odpowiedziała i dlaczego się nie zrozumiały, no przecież to bez sensu. Krótkie tłumaczenie wystarczy i przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Naprawdę aż tak przeżywasz że któraś Ci coś odpisała? Popatrz ile nas jest na liście i ile z nas się nie doczepiło. Nie potrafię teraz podać konkretnych przykładów ale Ty też czasem palniesz coś takiego że któraś mogłaby się poczuć nieco niekomfortowo. I nie dotyczy to tylko Ciebie, kojarzę parę "starć" między innymi dziewczynami. Jak się wszystkie zaczniemy kłócić i wzajemnie obrażać to nam się to forum rozleci a byłoby szkoda. Z drugiej strony trochę pieprzu potrawie nie zaszkodzi, byle z umiarem Nie odchodź nigdzie bo Ty jesteś jedną z nas i odczujemy jak Cię nie będzie...
o dokładnie to.

Cytat:
Hej dziewczyny!

Umieram. Siedzę w każdej wolnej chwili przy kompie, mam do wystawienia tysiąc pińcet rzeczy, a głowa już mi pęka. Muszę dzisiaj skończyć bo tż jutro wraca późno i nie będzie mi kto miał się zająć Olim. W ogóle jestem zła i pokłócona z wszystkimi. Przepraszam że się nie odniosę dziś ale nie mam siły.

Cytat:
Czesc!
kija negocjatorze nasz; masz racje w tym, co piszesz!
black wracaj, bo brakuje tu Ciebie!
debrah jak Amelka?
fewciu kciuki i brawa za kroczki - Blanka idzie jak burza!!
evel, mala, blogerko dla Was tez brawa!!
charlizz kciuki!!
szaja dziewczyny maja racje: szalelismy w ten weekend z tz - dwa dni randek, zakupy bez Yae, olbrzymia pomoc t. Bylo super!! Postanowilismy urzadzic w lecie w przyszlym roku ceremonie slubna dla naszych najblizszych.
Yae od kilku dni zrobila sie bardzo rozumna, jak to sie mowi po japonsku - zaczela smierdziec czlowiekiem - nawiazuje kontakt wzrokowy i go utrzymuje, rozdaje usmiechy na lewo i prawo, wyciaga do nas rece i przychodzi sie przytulic. Poza tym wzruszyla mnie, kiedy plakala bedac tylko z t., my akurat wrocilismy do domu, uslyszala moj glos i natychmiast sie uspokoila . Mamy tez lepsze noce i to jest zasluga t. T. przywiozla swoja jedwabna koldre i przykryla nia Yae, kiedy razem spaly. Yae jako noworodek bardzo zle spala w rozku i pod swoim kocykiem czy kolderka, za to pod czystym jedwabiem jak aniolek. T. slyszac o zlych nocach pomyslala o swojej koldrze i teraz sprawdzamy, czy to podziala. Na razie 3 noce z rzedu z jedna pobudka. Byla tez mala wtopa - Yae zjadla pol opakowania podkladu t. - na szczescie nic jej nie bylo.
brawa za decyzję o ślubie

Cytat:

a jak Blanka zareagowała? o której Ją odbierasz?

Cytat:

teścik

bokeh i jak Hania na szczeniaczka zareagowała?

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-12-02 o 09:52
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:01   #1962
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Bokeh jaaaaki ty masz głos <3
Widziałam i słyszalam na filmiku krewetkowym
Całkiem inaczej sobie wyobrażałam

jaki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kija, doooobrze prawisz, bardzo madra babka z Ciebie. w sumie to fakt, moje posty zawsze zwracaja na siebie uwage, a to raczej dobrze... Rozchodzi sie tylko o to, ze wiele osob reaguje na nie zbyt, hmmm, intensywnie?

Bokeh, ja nikogo nie probuje na sile przekonac... To, ze mam czasem silne argumenty swiadczy tylko o tym, ze jestem asertywna osoba i ciezko mnie zbic z tropu... Natomiast od nikogo nie wymagam, zeby sie ze mna zgadzal, ale chcialabym tez troche zrozumienia co od niektorych, bez bulwersow...

No ale skoro (nawet nie celowo) napiszesz coś o tym że blizna po cc jest brzydka no to wiadomo, że osoby które mają bliznę mogą się poczuć urażone więc intensywnie reagują... Jakby któraś napisała że nie chce sn bo jej mąż powiedział że będzie mieć wiadro z bożeny to nie napisałabyś nic na to?
Tak jak Ty jesteś asertywna i bronisz swojego zdania tak ktoś też może.

Hania ze szczeniaczkiem http://www.youtube.com/watch?v=a_9Eb...ature=youtu.be
Stary 2013-12-02, 10:02   #1963
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w tych http://www.dziendarmowejdostawy.pl/kategoria/zabawki-2/

dzisiaj DZIEŃ DARMOWEJ DOSTAWY
O kurdę....zeby wszystkie sklepy przejrzeć i porównać oferty top dnia mi nie starczy...a pewnie w tych sklepach drozej niz na all, hmmm nie wiem..jakby któraś znalazła coś ciekawego , dobra ofertę to podrzuccie.Antonio dzisiaj ma maruda pewnie przez katar i napewno nie ma opcji na buszowanie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:08   #1964
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
no chyba się Jej podoba
i jaki nagi tors w tle

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-12-02, 10:09   #1965
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Eff-trzydniówke można mieć kilka razy,nie jest powiedziane że ma się ją tylko raz. Poza tym to mi raczej nie wygląda na 3dniówke i skonsultowałabym to z lekarzem.

Dziewczyny czytam Was ale jakiś dół mnie złapał i po prostu jestem wyłączona.
Oskar dziś wydłubał z laptopa alt i o mały włos mi się tym nie udusił. Nie mogłam mu tego wyjąć z buzi,dopiero mama mi pomogła. Ku.wa nie wiem kiedy on to zrobił. Miałam go na kolanach i nie widziałam
Jestem przygnębiona wszystkim. A na poprawę humoru chodzę tylko i w.pie.r.da.lam. Sama nie wiem co się ze mną dzieje...

Aha Debrah,my płaciliśmy za katarek coś przeszło 40 zł. I popieram Pstryka i Laurke w (i inne polecające)-rewelacja.
Dostałam w pierwszej lepszej aptece.
Mała, Tulę, i oby dół przeszedł. To chyba taka aura, sprzyja jakims chandrom. Ale niedlugo swieta

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

neti - ja juz dawno na tego wasatego smoczka sie napalilam i zamowie Boryniowi na pewno
Stary 2013-12-02, 10:11   #1966
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

I co, w całym tym zamieszaniu darmowej wysyłki zamówiłam sobie książkę.... haha kolejną na półkę do przeczytania bo przecież mam tyyyle wolnego czasu
jaką?

Cytat:
Hej dziewczyny!

Cytat:
Czesc!
kija negocjatorze nasz; masz racje w tym, co piszesz!
black wracaj, bo brakuje tu Ciebie!
debrah jak Amelka?
fewciu kciuki i brawa za kroczki - Blanka idzie jak burza!!
evel, mala, blogerko dla Was tez brawa!!
charlizz kciuki!!
szaja dziewczyny maja racje: szalelismy w ten weekend z tz - dwa dni randek, zakupy bez Yae, olbrzymia pomoc t. Bylo super!! Postanowilismy urzadzic w lecie w przyszlym roku ceremonie slubna dla naszych najblizszych.
Yae od kilku dni zrobila sie bardzo rozumna, jak to sie mowi po japonsku - zaczela smierdziec czlowiekiem - nawiazuje kontakt wzrokowy i go utrzymuje, rozdaje usmiechy na lewo i prawo, wyciaga do nas rece i przychodzi sie przytulic. Poza tym wzruszyla mnie, kiedy plakala bedac tylko z t., my akurat wrocilismy do domu, uslyszala moj glos i natychmiast sie uspokoila . Mamy tez lepsze noce i to jest zasluga t. T. przywiozla swoja jedwabna koldre i przykryla nia Yae, kiedy razem spaly. Yae jako noworodek bardzo zle spala w rozku i pod swoim kocykiem czy kolderka, za to pod czystym jedwabiem jak aniolek. T. slyszac o zlych nocach pomyslala o swojej koldrze i teraz sprawdzamy, czy to podziala. Na razie 3 noce z rzedu z jedna pobudka. Byla tez mala wtopa - Yae zjadla pol opakowania podkladu t. - na szczescie nic jej nie bylo.

fajjnie wam

Cytat:
Szajka... To jakie butki zakładać po domku...bo maly się tak ślizga...a te abs u nas guzik dają.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A coś takiego?? http://m.allegro.pl/przedmiot,buciki...681112319.html

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

A poza tym to Dziendobry

upoci się stopa w tym koszmarnie
najlepiej na boso, ale to jednak zima, ja młodej takie kupowałam: http://image.ceneo.pl/data/products/...tty-roz-18.jpg to firma raweks, ale takie ma befado i inne - ok. 20-25zł, stopa się nie poci. Nie wiem, czy są jakieś tam super, ale dobrze się chodziło.

Cytat:

biedna ale będzie dobrze!

Cytat:

sesese

Cytat:

fajnie!

Cytat:
hej
zaczynam buszować po sklepach, trzeba z tej darmowej dostawy skorzystać

ale porównajcie ceny, mi np. książki taniej w matrasie wyjdą, bo mam sklep bliziutko i bez wysyłki odbieram

Cytat:

no to sobie pomyśl, że może zwyczajnie te osoby tak w życiu reagują i już no ludzie różni są
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:11   #1967
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
podoba się a najlepsze to zdziwienie na początku

Stary 2013-12-02, 10:16   #1968
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
znaczy, że taki zwykły żel do włosów i zwykła oliwka do ciala??? Szkoda, żę nie masz czasu na tego bloga... Ale gdybyś znalazła go choć troszeczkę to mozesz tutaj napisać... Niby już troche moje wlosy odżyły, ale poza olejowaniem nic z nimi nie robię... albo jakieś fajne stronki z którch Ty korzystasz.... Pora zabrać się za siebie...
Nie nie, nie zwykly!
Jak bede miec chwile to napisze cos dla Ciebie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43968366]
A pamiętacie, jak na poczekalni chyba jeszcze pisałam, że w pewnym momencie to rozbieżności między umiejętnościami dzieci stają się ogromne? [/QUOTE]
Ja do dzis o tym pamietam... Zywy dowod mam na podlodze

Cytat:
szaja chałwowiec bardzo prosto się robi, robisz biszkopt jak normalnie.
Masa: ok1,5 kostki masła ucierasz z budyniem śmietankowym (ja na 700 ml mleka daję 3 budynie). Masę dzielisz na pół, do jednej wlewasz rozpuszczoną czekoladę (ok, 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady) i mieszasz a do drugiej dwie małe (takie co są w biedrze chyba 100 g) chałwy i tez mieszasz.
Biszkopt dzielisz na pół, jedną cześć smarujesz masą czekoladową na to układasz dość ściśle bezy a następnie masę chałwową, przykrywasz drugą częścią biszkoptu. Mas nie wylewasz do końca, trochę zostawiasz, żeby je wymieszać i ten drugi biszkopt smarujesz wymieszanymi masami. Wkładasz do lodówki, 2-3 h i można zajadać

a ja się pochwalę, jestem po spotkaniu z miką , jej mężem i Julkiem spotkanie bardzo fajne, mika super babka, jej mąż też fajny a Julek , zabierał Kubusiowi zabawki i Kubuś się denerwował
i jak pięknie pokazuje lampę i w ogóle super chłopaczek
To ma byc proste????????

Super, ze spotkanie udane!! Zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
smoczki O-KRO-PNE
Tez tak mysle

fewciu, mocno Cie tule!!!
Musisz byc dzielna! Blaneczka na pewno tez jest!

U nas klopotow ze snem ciag dalszy
Kubus zasnal o 22, jak sie kladlam przed 1 to zaliczyl juz 5 pobudek.
Pospalismy do 2 i przez sen zaczal plakac, kopac nozkami, machac łapkami jak szalony.
Wybudzilam go i co? Normalne dziecko, usmiechniete...
Probowalam go uspac i znow to samo - nogi i łapki szalone, pocieranie nożkami o siebie, itp.
W koncu o 4 dal sie spacyfikowac...
Kolejna pobudka o 7 i znow to samo. O 8:30 udalo sie zasnac i spanie do 9:30...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-02 o 10:18
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:23   #1969
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
O kurdę....zeby wszystkie sklepy przejrzeć i porównać oferty top dnia mi nie starczy...a pewnie w tych sklepach drozej niz na all, hmmm nie wiem..jakby któraś znalazła coś ciekawego , dobra ofertę to podrzuccie.Antonio dzisiaj ma maruda pewnie przez katar i napewno nie ma opcji na buszowanie

niekoniecznie... są też sklepy takie autorskie jak ktoś szuka fajnych prezentów np.

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/ stąd rok temu zamawiałam chemię do domu tylko ja że nie mam auta to nie chce mi się nosić tego wszystkiego ale i jakieś promocje też są.

http://www.bokado.pl/pl/c/prezent-na-roczek/140/3 tu fajne rzeczy chociaż drogawe...

http://mintishop.pl/ kosmetyki, pędzle Black

https://av.pl/3903,odciagacz-kataru-...zoteczka-.html tu katarek za 35 zł

http://papierowysekret.pl/?page=shop&run=list&kat1=19 różne fajne dla starszaków

http://www.mamamada.pl/ akcesoria do sesji <3

i rózneeee inne

http://cosslodkiego.com.pl/ mniaaaaam

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43977255]jaką?

[/QUOTE]

Lisia dolina Ch. Link w matrasie ciągle nie ma a jak są to jej ksiązki są w normalnej cenie, a na merlinie za 24 zł zamówiłam

Cytat:
podoba się a najlepsze to zdziwienie na początku
nooo

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-12-02 o 10:20
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:25   #1970
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie nie, nie zwykly!
Jak bede miec chwile to napisze cos dla Ciebie

Ja do dzis o tym pamietam... Zywy dowod mam na podlodze

To ma byc proste????????

Super, ze spotkanie udane!! Zazdroszcze

Tez tak mysle

fewciu, mocno Cie tule!!!
Musisz byc dzielna! Blaneczka na pewno tez jest!

U nas klopotow ze snem ciag dalszy
Kubus zasnal o 22, jak sie kladlam przed 1 to zaliczyl juz 5 pobudek.
Pospalismy do 2 i przez sen zaczal plakac, kopac nozkami, machac łapkami jak szalony.
Wybudzilam go i co? Normalne dziecko, usmiechniete...
Probowalam go uspac i znow to samo - nogi i łapki szalone, pocieranie nożkami o siebie, itp.
W koncu o 4 dal sie spacyfikowac...
Kolejna pobudka o 7 i znow to samo. O 8:30 udalo sie zasnac i spanie do 9:30...
jest, tylko pewnie ja to tak zawile napisałam :/
u nas nocka podobna z tym, że w nocy co go odłożyłam to ten ruchy dżejkoba wykonywał, z głową w poduszce. Teraz też nie ma opcji uspać bo robi identycznie...
Stary 2013-12-02, 10:30   #1971
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
jest, tylko pewnie ja to tak zawile napisałam :/
u nas nocka podobna z tym, że w nocy co go odłożyłam to ten ruchy dżejkoba wykonywał, z głową w poduszce. Teraz też nie ma opcji uspać bo robi identycznie...
Wazne, ze sa!!!

U nas tez sie niesmiale pojawiaja, ale jeszcze łapki za słabe i zbyt dlugo nie wytrzymuja A kazdy obrot na brzuszek przez sen konczy sie pobudka niestety...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

bokeh, Hania ma Twoj usmiech!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:40   #1972
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
jaki

No ale skoro (nawet nie celowo) napiszesz coś o tym że blizna po cc jest brzydka no to wiadomo, że osoby które mają bliznę mogą się poczuć urażone więc intensywnie reagują... Jakby któraś napisała że nie chce sn bo jej mąż powiedział że będzie mieć wiadro z bożeny to nie napisałabyś nic na to?

Hania ze szczeniaczkiem http://www.youtube.com/watch?v=a_9Eb...ature=youtu.be
uśmiech Twój, zgadzam się!
Podoba się
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:45   #1973
misiaeel
Wtajemniczenie

a moja Hania wczoraj 10 miesięcy skończyła

gdzie hope???

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-12-02, 10:49   #1974
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

gdzie hope???
za 10 m-cy
właśnie, gdzie hope?

nawijko u nas też krótkie i brzuszek jeszcze za słaby. Ale mimo tego, bardzo go one rozpraszają
Stary 2013-12-02, 10:53   #1975
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Lisia dolina Ch. Link w matrasie ciągle nie ma a jak są to jej ksiązki są w normalnej cenie, a na merlinie za 24 zł zamówiłam
odgapię

Cytat:
buziaki

Stary 2013-12-02, 10:59   #1976
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No i tu też następuje nadinterpretacja, bo napisałam, że moja blizna byłaby brzydka dla mojego męża, a nie że czyjaś blizna jest brzydka... To raz, a dwa - istnieje coś takiego, jak ładna blizna? Nie tylko po cc, ogólnie.

A co do wiadra, to napisałabym tylko, że to jest legenda i nieprawda, nie zarzucałabym nikomu niewiedzy, ignorancji czy jakichś innych, dziwnych zachowań. I nie bulwersowałabym się, bo nie jeden raz słyszałam od koleżanek takie pytania i przypuszczenia, no i jakoś się z nimi nie kłóciłam z tego powodu... Tylko normalnie mówiłam, że tak nie jest. Że nie istnieje coś takiego, jak rozklapiocha, czy jakoś tak.

Widzisz różnicę? Bo ja ogromną. A dyskusja dalej się ciągnie, i ciągnie, i ciągnie, i ciągnie, a ja się wciąż muszę tłumaczyć, i tłumaczyć, i tłumaczyć, bo ciągle ktoś czegoś nie rozumie i przeinacza to.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-02 o 11:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:07   #1977
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Właśnie się tam zalogowałam i wpisuję powoli co czytałam Co do pogrubionego to mam tak notorycznie Też lubię wersje papierowe
Właśnie się zarejestrowałam i zaraz zacznę wpisywać.
Wolę książki papierowe ale jakbym wszystkie na jakie mam ochote chciała papierowe to bym zbankrutowała. Teraz słucham pierwszego mojego ebooka: Igrzyska w ogniu II część
Cytat:
Co do ebookow - ja czytam wlasnie trzeciego w swoim zyciu.
Tez srednio lubie, ale tak mi jest wygodniej jak mam nieodkladalne dziecko.
No i łatwo kilka ksiązek zabrać ze sobą
Cytat:
a jeszcze w temacie książek, to polecam Filary ziemi i Świat bez końca Kena Folletta myslałam, że mi nie podejdzie, ale wciągnęłam się na całego; pierwszy tom lepszy
Filary czytałam - świetne, oglądałam też 8 odcinkowy serial na podstawie książki, nawet nieźle oddawał książkę. Świat bez końca nie czytałam.
Cytat:
Mignelo mi (nie nadrobilam jeszcze, intensywny dzien dzis), ze szukacie katarka.
Jutro jest Dzien Darmowej Dostawy.
Moze w ktorejs z tych aptek: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/k...uroda-zdrowie/ bedzie katarek??? Nie sprawdzalam, bo chyba wpadlam w niezdrowy szal zakupow i mimo dudniacego z glodu zoladka przeczesuje sklepy w poszukiwaniu niezwykle potrzebnych mi rzeczy
Ja katarek bez problemu dostałam w aptece - 47zł. REWELACJA, żałuję że wcześńiej nie kupiła.
Cytat:
no u Hani też od 3 miesiąca ! tylko Leoś ile miał jak "dostał" ząbki? Hania ma 10 i tydzień... i czekam do wieku Leosia a potem zamawiam sztuczną szczękę :P
Bokeh, Oliwka skończone 9 miesięcy i zero zębów, a objawy to już chyba z 5 miesięy trwają

Fewcia ściaskam mocno, a jak Blanka znosi/zniosła rozstanie??

Tak jak przypuszczałam, cały tydzień Oliwka wstawała o 7 a w sobotę, co by matka za długo nie pospała - 5:40 Całe szczęsnie w niedziele dała mi pospać do 7.
Choroba już jej chyba przechodzi bo apetyt całkiem wróciła, jednak po nocnym karmieniu ma jeszcze takie straszne ataki kaszlu ża aż się boję.
Do tego zaczęła się drapać po głócw aż czerwone placki tam ma
Ale ogólnie to taka fajna się robi, pobawi się chwilę sama, w kąpieli widze zainteresowanie zabawkami, obraca się dookoła właśnej osi w wannie W niedzielę dałam jej skórkę z chleba, część zjadła a taki centymetrowy kawałeczek miętosi w rączce. Wzięłam ją na ręca a ona jedną rączką mi usta otworzyła a druga ten kawałeczek włożyła
No i jadła juz ze mną jajecznicę, omleta, ziemiaki i ryż takie co jemy do obiadu no i wczoraj rosół ( odlałam jej z garczka przed posoleniem) i smakował jej bardzo.
No i obniżeyliśmy w końcu łóżeczko, ale to już był najwyższe czas bo przyłapałam Oliwke raz na klęczkach trzymająca się barierki i to już było bardzo niebezpieczne.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:14   #1978
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
jakbyśmy się wszystkie po dupie lizały non stop to szło by się zrzygać

Bokeh- Leoś zęby dostał równo 4 listopada, tego dnia też zmarł mój tata- nigdy nie zapomne tego, to miał być taki szczęśliwy dzień

a tak wogóle to zaraz napiszę w klubie bo muszę się Was poradzić
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:16   #1979
ezzo
Zadomowienie

Dzień dobry

witam się po małej przerwie, ja podobnie jak charlizz forum traktuje jako miłą odskocznię i jakoś wolałam się wyciszyć jak dyskusja się zrobiła gorąca, nie mniej jednak zgadzam się zarówno z Kiją jak i Bokeh i więcej tematu rozwijąć nie będę

Zbiorowe gratulacje za piewsze kroczki

meneq super, że się wam weekend udał, brawa za odważne decyzje

i kurcze tyle miałam pisac i zapomniałam
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 11:24   #1980
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa dla Hanusi
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości