|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tatę dusiło i leki na astmę już nic nie dawały, a od kiedy leczy serce, to mu nagle te duszności ustąpiły i astmowe bierze tylko 2 razy dziennie ![]() Cytat:
wpadnij kiedyś do nas - wczoraj do D. przylazł jego kolega, którego uczy grać na basie (14 lat, wysoki, chudy i długowłosy ) i sobie pograliśmy: on na basie, D. na gitarze, a ja klawiszach coś tam plumkałam fajowo było ![]() edit: aha, i młodzian fanem mangi jest i GoT czyta teraz
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-12-02 o 10:41 |
||||
|
|
|
#1382 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
Wybrałam zapach marokańskie cośtam -pachnie ładnie, ale bardzo delikatnie, nie tak intensywnie, jak np. świeca zapachowa, czy wosk. I trochę czuć spirytus w pierwszych chwilach po odpaleniu (to chyba ten element dezynfekcji )Czy czuć oczyszczenie powietrza, to stwierdzę po powrocie od lekarza, bo się teraz od rana kiszę w chałupie... Celowo okien nie otwierałam -dla testów ![]() Chlebek piekę ja za to, już pachnie... Cytat:
Stazja -piękna historia
|
|
#1383 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Anyway pytałam jak robisz chai masalę, dasz przepis?
|
||
|
|
|
#1384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to liczę an moc pulmonologa i lampki - sama ją chcę czy to je niezadrogieaby? idę szukać albo marznę albo plaża i siódme poty i tak dzień w dzień Cytat:
ale rozumiem Cię - bywa taka kumulacja, że człowiek ma ochotę cisnąć wszystkim we wszystko iw szystkich Cytat:
3. jedz co trzeba, skoro i tak puchnięcie od sterydów będzie, to się nie katuj, przeca po odjęciu leków wszystko zejdzie samo Cytat:
anger pojszedł był w internetowy eter gratuluję poprawy humoru btw, dzień pogodowo niekiepski, wygrzewam się w słońcu i udaję że jest jesień Cytat:
![]() nawiasem mówiąc w ramach jednego prezentu gwaizdkowego strzelę sobie kolejne usg tarczycy, bo mnei to martwi, niby było prawie ok tak ze 2 lata temu, ale ponoć tam sie szybko rzeczy dziać potrafią ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
niestetyjuż lepsza chai masala a dziwne to nie jest, ot każdego coś uwiera uwiera uwiera i jak się nazbiera kumulacja nomen omen, no to potrafi przywalić do ziemi nie wchodząc w psychoanalizę powiem krótko, że rozumiem może nie Twój stan ale Cię, powody i po czemu tak masz.Troszkę można zwalić na hormony jakby co
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-02 o 11:11 |
||||||
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po jego wyjściu D. się śmiał, że teoretycznie mógłby być naszym synem Cytat:
![]() pomaga
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-12-02 o 11:20 |
||
|
|
|
#1386 | ||
|
|
Cytat:
Prozac zabroniony niestety, kiedyś brałam taki syf, jak mnie zaręczony facet po 10 latach związku kantem puścił... Ale to głupie, bo czujesz nadal to samo, tylko się ze wszystkiego śmiejesz. Ale nie tak "do środka", tylko powłoki zewnętrzne się śmieją... No nie wiem, chyba zagmatwałam to na maxa...A przepis już daję: Masala chai (na dwie małe filiżanki) 150 ml wody ok. 2 łyżeczek czarnej herbaty 2 łyżeczki cukru (najlepiej brązowego) -ale można pominąć, jeśli się nie lubi ok.12 g startego korzenia imbiru -ja daję pól łyżeczki suszonego, mielonego 6 strączków kardamonu szczypta cynamonu 4 goździki 250 ml mleka Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. to ja od lat pijam masala ![]() 3. nosz fakenszit kto wie kto wie, może jeszcze nie wszystko stracone, ale braknie mi gwiazdek
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
a ja troche z innej beczki Chcialabym prosic o Wasze porady. Mam zamiar kupic mojej Mamie perfumy z wiodoaca nuta fiolka. Poki co mam na mysli Guerlain Insolence edt i Balenciaga L'essence. Ktore beda bardziej odpowiednie dla 53-letniej kobietki na codzien?Z gory dziekuje ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1389 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Zwalę na menopauzę ![]() Cytat:
![]() Chętnie bym skorzystała z pomocy W sobotę chyba idę pić, byle do soboty.Cytat:
![]() To już wolę wino, przynajmniej jest jakaś przyjemność. Dzięki za przepis, brzmi jak coś idealnego na czas diety (pomijając ten cukier). Mieszasz zwyczajnie łyżką czy przeprowadzasz jakieś bardziej skomplikowane procedury? |
|||
|
|
|
#1390 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziś np. sam fakt, iż znów jest poniedziałek, a do świąt muszę jeszcze przeżyć takie trzy ![]() Trzymaj się
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
|
Cytat:
Ja to wszystko wrzucam do gara, zagotowuję, potem zakręcam gaz, przykrywam (żeby się kożuch nie robił, bo działa na mnie pawiogennie) i daję temu jeszcze 10 minut zanim zacznę pić. A, no i ziarna kardamonu nadłupuję w moździerzu przed dodaniem do reszty. Ten cukier to podstęp jest, bo ja za Chiny nie wypiję słodkiej herbaty ani kawy, a w masali... no lepsza jest z nim... Cytat:
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nich trochę fiołka faktycznie czuć, ale skoro mama lubi fiołkowe zapachy to może pójść na całość i sprezentować jej coś absolutnie fiołkowego No a jeśli trzeba wybrać z tych dwóch to Balenciaga L'Essence Insolence są takie ...zwyczajne
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2013-12-02 o 11:59 |
|||
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam więc na sprawozdanie po powrocie Cytat:
(a poddusza Cię??) a z lampou, z powodu ceny, wstrzymam się do nowego roku (liczę, że może mi przejdzie w międzyczasie ) za to zaszalałam i zamówiłam kolejne woski YC + kominek
|
|
|
#1394 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Hello, tez jestem brzydka, gruba, nieszczesliwa.... itp :
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:07 |
|
|
|
#1395 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu i zrozumieniu |
||
|
|
|
#1396 | |
|
|
Cytat:
![]() A dziś znowu będę w pobliżu sklepu... I jutro... Z lamppou Ci nie przejdzie -będę dbała o to One na żywo wyglądają o niebo lepiej, niż na zdjęciach...
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale często hormonki dają popalić - w swej szczytowej formie sprawiają że ryczę jak mi łyżka spadnie ( chuop też ryczy, z żalu że nie pokochał chuopca) ostatnio hormony wzięły i zaatakowały mnie otwartym ( ) serkiem homo, który z najwyższej półki w lodówce!!! zaczął spadać i obijajał się o wszystkie inne półki lodówki, o jej drzwi, blat, szuflady, moje spodnie by na koniec runąć z impetem na podłogę, z której to chlusnął sobie jeszcze na ścianę musiałabyś mnie widzieć i słyszeć po minucie już sie z tego brechtałam, ale rozwala mnie jak mnie hormo potrafi rozwalić, pęc, łzy niczym grochy, jakby mi pieska zamordowali oczywiście winny tej sytuacji jest zawsze jeden - chuop ( gdzież ja bym swój własny serek-który-jem-raz-na-dwa-miechy umieściła na półce powyżej wysokości mego wzroku) kara była sroga, trwała tydzień, aż do pierwszej krwi ![]() uważam, że na problem roku wygrałam oczywiście nei bagatelizuję Twoich spraw, wtrąciłam anegdotkę celem rozbawienia towarzystwa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- nom zrobie zrobie - sama se to zleciłam ![]() i za stara ![]() Cytat:
![]() który zapach ?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:20 |
||
|
|
|
#1398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie przegap Sylwka
Cytat:
![]() Ja to teraz na ujędrnianie poczebuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ómarłam Cytat:
Drogi Baru czy dałyście komuś na prezent buty?
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:25 |
||||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
A jak się objawia to podduszanie tarczycowe?
Trudności w oddychaniu? N bo kurde....odkąd pamiętam , mam powiększoną tarczycę, nawet bardziej z prawej strony ale mi to jakoś nie przeszkadza, no może wizualnie mnie lekko wkrewia...co roku jak mam wolne, to mam plan iść do endokrynologa, nawet mam namiar na super wypasionego, jednego z najlepszych specjalistów w Polsce, ale sie boję...że dostanę leki po ktorych zacznę wazyć tonę, wiem głupie ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:24 |
|
|
|
#1400 | |
|
|
Cytat:
![]() Hormony potrafią to prawda... Ale dobija mnie jedna moja kumpela, która obwieszcza "nie będę dziś miła, bo mam PMSa i nie muszę" i faktycznie zachowuje się wtedy strasznie uszczypliwie i po chamsku. Też miewam czasem PMSa jak pół świata, jednak się jakoś hamuję, a nie obsabaczam ludzi wszystkich wokół... Fakt, że ryczę czasem na widok torebki na ulicy, bo mi się wydaje, że to przejechany kot, a z kolei zęby zaciskam na wspomnienie szefa i już gotowa jestem bić, ale się staram... A na ową koleżankę ciągle skargi wpływają, nagany już 2x miała i ciągle jest oburzona, że się ludzie skarżą, bo ona przecież ma PMS...A wosk jakiś nie-mój był... Chyba bez, albo coś innego fioletowego... Marszmaloły u Taty wywołały ślinotok i krążył po kuchni przetrzepując szafki -to niebezpieczne jest
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A mnie YC przeszło
|
#1402 | |
|
|
Cytat:
Ale mam chwilowo opanowaną sytuację, wraca mi to raz na 10 lat...
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
zmienisz zdanie jak się spotkamy i zobaczysz mła ![]() Cytat:
![]() a Yc to zaraza ja zamawiam prawie jak leci ze wszystkich linii, bo się np. okazało, że b. podchodzą mi ich zapachy kfiatowe ![]() Cytat:
ale znam to aż za dobrze
|
|
|
#1404 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja ostatnio ryczałam po pijaku nad zagubioną książką, jak się okazało sama ją schowałam niechcący za innymi książkami. Ale to z serkiem nieporównywalne Czasami chce mi się płakać nad rozerwaną przez dida torebką herbaty, że się wydaje piniondze a did marnuje. Rzeczywiście, strasznie droga taka torebka. |
|
|
|
|
#1405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie poddusza tak klasycznie, jakby ktoś mi zacisnął pięść na szyi i puszczał i zaciskał też mam płat prawy powiększony ale mówili, że to niiiiiiic takiego Cytat:
nie no jasna sprawa, że człowiek się jakoś zusamen do kupy zbiera przed ludźmi, ale w zaciszu domowym/ aucie następuje ekspplozja ![]() no chuopcy lubio kfiatki śfieeeeeeżo jak jest nie no to miało bawić no ale dobrze, że nie jestem sama
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-02 o 12:50 |
|||
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Z dedykacją dla Parabel:
Definicja małżeństwa; Małżeństwo to dwie osoby, jedna z nich ma rację, druga to....................... .mąż
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas gdy u mnie była klasyka gatunku horroru - motyw lodówki i zaskoczenie przerażenie piski krzyki płacz - normalnie brakowało tylko wron ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oesu Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja Cytat:
![]() Witam Was ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() No tak jakoś ![]() Nie przypominam sobie ![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2013-12-02 o 14:13 |
||||||
|
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka gula, dławienie lub dyskomfort jak w przyciasnym golfiku , ogólnie odczucie, że coś jest nie tegos Cytat:
fajne Ty masz te koleżanki ad2. zazdroszczę ja twardo trzymam się wosków, i choć chcica na duże słoje trudna do opanowania jest to b. pomaga pusty portfel nalepiłam pierogów z gęsiną będę kwadratowa
|
|
|
#1410 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. i piorunów A teraz macham znad chai masali, mniam Rejcz, Mursz, jakie dajecie mleko, chude czy tóste? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

ale chyba mięska mi przybyło , bo tak jakbym była ciut szczuplejsza na oko , tylko cienżar wuaściwy mi wzrus 

) i sobie pograliśmy: on na basie, D. na gitarze, a ja klawiszach coś tam plumkałam 

)
i właśnie sobie nią cały domek napachniam i odkażam. I jak już skończę, będę palić woski, a co tam... Piękne sa lampiszcza... Kupiłam też Mamie i Ciotce ukochanej. I małżon nietopszowi tesz, ale ona dostanie najbrzytszą 

) serkiem homo, który z najwyższej półki w lodówce!!! zaczął spadać i obijajał się o wszystkie inne półki lodówki, o jej drzwi, blat, szuflady, moje spodnie by na koniec runąć z impetem na podłogę, z której to chlusnął sobie jeszcze na ścianę