|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Ilkas dziękuję
martuszkao a my mamy beznadziejną małą windę zastanawiamy się czy nie iść do administracji i zapytać się czy nie dało by rady na dole wygospodarować jakiegoś miejsca na wózek... Gosiiaczek dziękuję
|
#3062 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Lolitka888 o jaaa, ale fajowe pierniczki. Kurczę..ja muszę się zabrać za swoje ale nie wiem kiedy...
![]() Martuszka0 my mamy niby windę ale do windy też trzeba jeszcze wnieść wózek po schodach. Najpierw do bramy..a potem w bramie do windy. Więc u mnie wybór wózka (bo miał być jeszcze w miare lekki) był prawdziwym koszmarem..bo musiał spełniać za dużo warunków naraz A Wy szukacie mieszkania żeby kupić czy wynająć? No bo może do maja to już zdążycie się przeprowadzić i nie będzie problemu z wnoszeniem.. Seleniti kurczę...z tą mamą TŻ to faktycznie nieciekawie Ale czemu ona nie chciała zostać w szpitalu? Przecież musi o siebie zadbać! aaa właśnie..Madziuuula te zdjęcia swojego mikołajowego mężczyzny które dodałaś boskie!! |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka no zasuwa i to strasznie , chociaż powiem Ci że mi ta ciąża leci o wiele szybciej niż pierwsza
![]() Martuszka po prostu tamta to jest żona jej najmłodszego syna a tu idzie zauważyć że on jest na pierwszym miejscu i najlepszy itp.Niegrzeczna pozwalaj Idze na to Jak się garnie to znaczy że jest gotowa Oskar odkąd skończył 9-10m je sam. Na początku buzia była cała brudna, ubranko też ale z czasem doszedł do wprawy i jest OK. Wstawię fotkę do Klubu jak Oskar wyglądał przy pierwszym posiłku samodzielnym ![]() Janeczka próbowałam z wodą i herbatką ale wyczuwa że to nie mm i jest straszny ryk. Oskara dzień wygląda tak że o 8 je śniadanie kromkę chleba z szynką, serkiem itp. I popija to mlekiem lub po prostu je płatki z mlekiem. O 10 np. zje mandarynkę lub 2 bo lubi. O 12 zupkę i to dwie duże kielnie, w zależności jak wstanie z drzemki czyli 14 lub 15 je drugie danie, ok. 17 deserek, przed 19 kolacja kroma chleba z czymś (kaszki już nie chce odrzucił jakieś 1,5-2m temu) . Potem idzie do kąpania i przed snem wypija jeszcze 240ml mm. Więc moim zdaniem dużo je. A mimo to w nocy się budzi i domaga jeszcze mleka ;/ Karolak biedna Misia dobrze że już lepiej. ale mi smaka na gołąbki zrobiłaś chyba musze zrobić kiedyś ostatnio robiłam we wrześniu :PPatul23 w takim razie w miarę możliwości dużo się oszczędzaj i za ruchy już ![]() Madziula wyślij Olafa do mnie niech i mi pozamiata Albo nauczy Oskara :P
|
|
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Troszke opusciłam więc zaraz zabieram się za czytanie, ale... najpierw zadam pytanie
bo nie wytrzymam.Czekam na pierwsze porządne ruchy o których juz będę wiedziała "że to one" ![]() jestem w 16/17 tygodniu i ciekawa jestem kiedy u Was było już to wyczuwalne
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti kurcze to źle zrobiła że się nie zgodziła zostać w szpitalu . Może to dlatego że z ojcem TŻ też kiepsko jest. Może niech TŻ spróbuje z nią pogadać i ją namówić do tego.
Lu7 w pierwszej ciąży w 20/21tc teraz już po woli zaczynam czuć (w środę mam 17tc) , ale w drugiej ciąży wyczuwa się wcześniej. |
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mnie zainspirujesz
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
ilkas uparła się, że nie chce i koniec
ja już nie wiem co mam radzić tżtowi, bo wszystkich to już przerasta, każdy jej próbował przetłumaczyć nawet ten chirurg i nic przepisał antybiotyki, płyn do przemywania i powiedział, że jeżeli za 2,3 dni to nie przejdzie to pójdzie do tego szpitala.. Mam nadzieję, ze wtedy nie będzie na nic za późno
|
#3068 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego, ale chciałam napisać Selenity, że piękne imię wybraliście
i że kurteczka bardzo fajna, ale większy brzuszek raczej się nie zmieści, dobrze, że masz inne alternatywne kurtki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O takie coś mi chodzi (pierwsze co znalazłam): http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...8&producer=okt Cytat:
![]() Hanka ma dokładnie to samo, najlepsze jest jak ona nie chce jeść obiadu a jak jej daję żeby sama zjadła to wcina i też macha widelcem, mamy plastikowy co prawda, no ale widelec to widelec - wiadomo. Cytat:
Ale jak to od września? Od września 2012 chyba nie? bo już zwariowałam ![]() Cytat:
My mamy forda mondeo combi, kupiony w lipcu zeszłego roku, bagażnik gigantyczny, a jak tylko wsadziliśmy wózek z gondolą to zajęła ta konstrukcja połowę samochodu, więc nie wiem jak to będzie teraz Cytat:
![]() Cytat:
mój tata też ma cukrzycę, on prowadzi bardzo aktywny tryb życia, jeździ na nartach, na rowerze, dużo jeździ samochodem, bardzo się boi, ze kiedyś też go coś takiego spotka.
|
|||||||||
|
|
|
#3069 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za nowy tydzienCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|||||||||
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Nikii z jego tatą o tyle jest dobrze, że powoli wraca do zdrowia i już lepiej wygląda co mnie cieszy
kasianku to bardzo dobrze, że tata tak bardzo o siebie dba Gosius właśnie tego się obawiam, że może się pogorszyć wolę nawet nie myśleć o tym... żeby tylko nic gorszego się nie rozwinęło..
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-02 o 13:17 |
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Widzę ze rozmowy o autkach sie toczą
do naszego wejdzie cały wózek na stojąco bez rozkładania wiec ten problem nam odpada.Dzisiaj ide przepisać córę do ośrodka zdrowia w naszym miasteczku bo była zapisana gdzie indziej.Ale nie wiem czy to był dobry pomysł jeździć zawsze dalej jak ośrodek na miejscu mamy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy mój tata dba o siebie to raczej dyskusyjne, bo sport uprawia z zamiłowania, ale o dietę nie dba prawie w ogóle. Ciągle jakieś whiskey albo wypady na piwo z kolegami, a alkohol to największy wróg w przypadku cukrzycy. |
|
|
|
|
#3073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
ale naskrobałyście dziś ![]() lecę trochę nadrobić Cytat:
![]() dobra na zimową deprechę i chandrę ![]() Śliczny św. mikołaj Cytat:
mam z zeszłego roku podobny fason, tylko krótsza, póki co jak brzuch mi bardzo nie urośnie, to przezimuję w niej do marca, mam nadzieję ![]() Cytat:
Mój teść też kiedys się bał pójść na operację kolana, że coś pójdzie nie tak, ale ostatecznie się zgodził Dziś mam mały sajgon, od rana pranie, bęben 7 kg, a i tak musiałam podzielić na 2 tury, sznurków brakło mi ![]() Idę zjeśc kapuśniak i ogarnę jakoś resztę ![]() No i przyszła dziś sukienka wklejam fotki - jedna z lampą, druga bez
|
|||
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Ramona nie mam pojęcia z czego to wynika
fajna sukieneczka w sam raz na okres ciąży i późniejszy też kasian masz rację , nie raz już zdarzały się gorączki po 40 stopni z drgawkami, nie dawała się wyciągnąć do lekarza, a teraz to na przełomie tych kilku dni dowiem się czegoś więcej, więc trzeba czekać, wszystko zależy od tego czy ta rana będzie wyglądać lepiej.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-02 o 13:40 |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius pewnie to jest tak że ich nie stać na takie wypasione zabawki dla syna i wykorzystują rodzinę. A potem będzie chwalenie że ich syn ma wszystko co najlepsze. Owszem każdy chce aby jego dziecko miało to co najlepsze itp. , ale bez przesady. Nie można narzucać komuś co ma kupić szczególnie że z tego co piszesz to nie są tanie rzeczy i po prostu kogoś może na nie nie stać , ale mimo to kupi bo przekonanie „jak nie kupie to będą się na mnie głupio patrzeć itp.”. Oskar też ma pełno zabawek, ale ja nigdy nikomu nie mówiłam że ma mu kupić to lub to jedynie podpowiadałam np. tego mu nie kupujcie bo tym się nie zainteresuje, albo lubi się bawić autkami, klockami itp., lub że autek ma sporo lepiej jakąś zabawkę jct już rozwijającą. Ale ja widzę po Oskarze że owszem zabawkami się bawi , ale większą frajdę sprawiają mu zwykłe rzeczy. Kiedyś np. bawił się ok. godz zwykłym woreczkiem śniadaniowym podrzucał do góry i patrzył jak spada i tak w kółko. Lubi bawić się garnkami. Zwykłe piórko go cieszy lub kiedyś sam wymyślił sobie że brał czystego pampersa na zgięcie dawał piłeczkę ping-pongową i robił ale procę. Zabawę tez ma jak dorwie się do takiego małego dywanika, zgina go, skacze po nim. Kładzie się na nim lub na podłodze i przykrywa tym dywanikiem. A Nas to cieszy bo wtedy rozwija się jego wyobraźnia
![]() Co do TŻ to spróbuj mu to wytłumaczyć na jakimś przykładzie może. Seleniti ale wiesz może jego mama ma takie myslenie że nie może przecież męża zostawić samego itp. Mimo to że Twój TŻ tam mieszka. Ramona w końcu się doczekałaś i fajny kolorek sukienki ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A co do auta my mamy Seata Leona i do bagażnika mieści Nam się tylko stelaż, gondolę wozilismy zawsze na przednim siedzeniu. Teraz nie wiem jak to ogarniemy ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Lecę ogarniać kuchnie póki młody śpi zamierzam już tam generalne porządki zrobić
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Nikii może rzeczywiście w tym również tkwi problem, ale ma dwie siostry na jedną z nich w 100% może liczyć, bo razem opiekują się ich schorowaną mamą, tż w domu jest jak nie przyjeżdża do mnie, jego brat też wydaje mi się, żeby pomagał. Liczę na to, że jednak obejdzie się bez tej amputacji i żeby w koncu mamę tżta coś ruszyło, żeby zaczęła myśleć o swoim zdrowiu..
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim wpadłam tylko na chwilkę... Póki nie ma szefowej...
Niki tunika wygląda super. Tylko ja nie lubię takich szerokich rękawów bo mi sie w kurtke nie mieszczą ![]() gosius małż kaca nie miał ale czuł sie rano tak jakoś "nie swojo" madziula 3mam kciuki za wizytę i usg. Powiedz dlaczego jest to dla ciebie najbardziej stresujące? Ja mam 11.12 i teraz to trochę się go zaczęłam obawiać ![]() Paulka kasiab to zależy ile lat ma chrześniak. Ja kupiłam 3 latkowi książkę buty w lasockim na zimę bo wiem że mama mu chciała kupić i ewentualnie coś jeszcze dokupię. Niki super że dziecko się tak rusza... U mnie nic. Magdi brawo za kolejny już 17 tc Selenti Bianka bardzo ładne imię. A kurtka jak za takie pieniądze super. patul23 witaj anulka dzieki za tytuły, służące, zafona i coehlo czytałam pozostałe będę miałą teraz na uwadze. Co do auta my mamy Vw passata i wózek bez problemu wchodzi na razie do bagażnika. No ale u nas to pierwsze dziecko więc na arazie nie myślimy o zmianie zwłaszcza że autko kupiliśmy w czerwcu ![]() Lolitka super te pierniczki Selenti nie płacz... Czasem nie rozumiemy decyzji innych ludzi... A szkoda twoich nerwów... Lu7 ja jestem w 20 tc i ciągle nic. ![]() A właśnie dziś zaczynma 20 tc
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Justynko gratuluję 20 tygodnia
teraz to już pewnie tylko kwestia czasu a już ruchy będziesz czuła , to nie tyle, że czuję kopnięcia, ale coś czuję i wiem, że tam ktoś jednak mieszka
|
#3079 | |||||
|
Rozeznanie
|
Seleniti postarajcie się namówić mamę TŻ na szpital, to jest oczywiste, że się boi, ale właśnie może wtedy to wszystko lepiej się zakończy niż zwlekając
Cytat:
Cytat:
![]() jakoś to ja więcej czasu spędzam na szukaniu ofert niż on i nie wiem jak go zmotywować do działania Cytat:
Cytat:
to był 18t1d ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3080 | |
|
BAN stały
|
Proszę bardzo, zdjęcia w załącznikach
1. Sorter, wrzucamy kształty w odpowiednie dziurki ![]() 2. Memory dotykowe. Na każdym zwierzaczku jest do pomiziania inny materiał. Mila uwielbia teraz wszystko co można paluszkiem pomiziać, pomacać, poskubać itd Myślę, że ta zabawka typowo jako gra memory będzie służyła dopiero dużo dużo później. Póki co raczej do takiej zabawy w mizianie i mówienie jakie to zwierzątka ![]() 3. Drewniana układanka. Tutaj kupiłam w ciemno. Zobaczymy czy Mila będzie umiała wkładać zwierzątko w odpowiedni kształt. W każdym razie będziemy się próbować uczyć ![]() 4. Te klocki już mam od kilku miesięcy ale wkleiłam bo też zamawiałam kiedyś w tym samym sklepie. I muszę powiedzieć, że Mila uwielbia się nimi bawić. Przez to, że są miękkie to bawiła się już nimi od dawna, gryząc, przekładając z rączki do rączki, waląc nimi gdzie popadnie Potem my je układaliśmy jeden na drugi a Mila rozwalała wieże - szczęście dla niej niesamowite jak można było wszystko zwalić ![]() No i koniec To się rozpisałam o tych zabawkach ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
Odezwę się do Was w środę bo tż wyjeżdża do pracy na kilka godzin a teraz musimy sporo spraw pozałatwiać ... 3majcie kciuki aby się udało Nam dziś auto sprzedać ! Jutro jedziemy na zabieg z psiakiem,po prezenty itp ... całe dnie zajęte dosłownie. Ledwo żyję. W sobotę całe mieszkanie posprzątałam ... Kręgosłup mi już odpada ... przez 2 dni mi dokucza Pozdrowionka
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jakby dzis nie przyszła, to już przegięcie by było ![]() To jest S/M, ale mogę śmiało powiedzieć, że takie bardziej M/L, bo jest trochę za luźna, może do końca mi starczy i nie będę musiała kupować większej ![]() Gratuluję wszystkich zaczętych tygodni Małż poszedł na dół założyć mamie oświetlenie pod szafkami, trochę szkód narobił, bo musiał wywiercić dziury od spod w szafkach, a na koniec się okazało, że nie potrzebnie, bo musiał założyć inny pasek, nie w oprawie i teraz słyszę na górze, jak teściowa na dole je.buta o to ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Ramona poważnie?
to czemu mnie się wydaje, że trochę inny fason i z długimi rękawami ? mnie się już coś z oczami dzieje czy co ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Zbieram się na tą uczelnie bo w końcu nie zdążę Przyjemnego popołudnia
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
witam się z domu, od dziś na L-4 ![]() nie dam rady wszystkiego nadrobić, postaram się wpadać i na bieżąco odpisywać miłego dnia Mamuśki
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta sukienka jest na krótki, więc na zimę/wiosnę obowiązkowo jakas bluzeczka pod spód ![]() |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni
!Gołąbki wyszły przepyszne! Nie cierpię tej zabawy z kapustą, ale musiałam coś wymyślić na ciepło, bo przyjeżdża do Nas na noc kolega Mężula Cytat:
Zabawki super. U Nas te drewniane układanki sprawdziły się ok. roku
|
|
|
#3087 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a imię bardzo ładne ![]() I kurtka też, już nawet w niej brzuszek widać ![]() i co mówili bo za późno doczytałam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do autka, to mamy VW polo i nie wiem, czy jakikolwiek wózek się w nim zmieści... a nowego w najbliższym czasie nie kupimy... chyba że wygramy w totka, albo jedno z nas znajdzie jakąś normalnie płatną pracę... chociaż chciałabym mieć coś większego...
|
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
No prezenty popakowane, od jutra zaczynam rozdawać hih
![]() Mam trochę dzieci do obdarowania dlatego trzeba sobie porozdzielać bo nocą nie lubię jeździć a dzieciaczki do szkoły chodzą ich rodzice do pracy więc bym klamki całowała. Także mam nadzieję że będę sie czuć na siłach i że z rana nudności nie będą mi bardzo dokuczać ....
|
#3089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś DDD, no to zamówiłam sobie za pobraniem książkę Heidi Murkoff
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

zastanawiamy się czy nie iść do administracji i zapytać się czy nie dało by rady na dole wygospodarować jakiegoś miejsca na wózek...

ale mi smaka na gołąbki zrobiłaś chyba musze zrobić kiedyś ostatnio robiłam we wrześniu :P
za ruchy już 

Kupiłam jej kilka prezentów na święta, nie mogłam się powstrzymać

i też macha widelcem, mamy plastikowy co prawda, no ale widelec to widelec - wiadomo.
Tzn mieścił..ale po zdjęciu kół...co było mega uciążliwe. Auto zostało, a pozbyliśmy się wózka