Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 13:14   #781
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Mój syn sam se zmienia muzyczkę w karuzeli, w prawdzie robi to nogą ale sam

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ha tak mnie naszło ze bianka została poczeta prawdopodobnie 2grudnia lub 1 nieswiadomie we własne imieninki

a wczoraj moglismy poczac jej rodzenstwo
za traf
a u mnie jutro minie rok od zrobienia testu

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
I jeszcze:

Misiaczka - teściowa super z tego co czytam Może sobie podać rękę z moją, jak boga kocham!!!!
Wyobraźcie sobie, że po ślubie moja teściowa jak byłyśmy we 2 w domu przyszła do mnie do pokoju i pyta się czy pójdę z nią na balkon porozmawiać, no spoko. Tyle, że po 2 minutach żałowałam swojej decyzji... Siadam i ona zaczyna do mnie mówić tak: "ty jeszcze jesteś młoda, więc życia nie znasz, ale ja ci coś powiem. o męża trzeba dbać. ale nie tylko obiad i sprzątanie. seks to jest klucz do sukcesu" W tym momencie zrobilam się blada, ale dalej było tylko lepiej: "seksem trzeba swoje rzeczy zalatwiać, np jak ja zawsze chciałam coś nowego sobie kupić to wieczorem w łóżku robilam swoje, a rano już mogłam sobie kupić co tylko chciałam - i o to chodzi w małżeństwie" .......
na całe szczęście wrócił TZ, wszedł na balkon, spytał co ja taka blada i mnie uratował
Od tego momentu co siedzieliśmy razem w pokoju i w tv leciała jakaś reklama i mówiłam do TZ "o patrz, fajne to" to teściowa odpowiadała "pamiętasz co ci mówiłam?!" Powiem jedno - to była moja najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna. Jej jedno zdanie i wszystkiego się czlowiekowi odechciewało
nie no genialne sorry ale mnie rozbawiłaś swoją teściową, dobrze, że moja tak nie gada do mnie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się oficjalnie w nowym wątku!!!

A tu juz 26stron
Byłam tydzien u teściowej, miałam mieć teoretycnie więcej czasu dla siebie, ale to tylko teoria. Mieliśmy bardzo napięty tydzień. Mimo, że teściowa dzielnie opiekowała się Tymusiem to my kursowaliśmy, a to warszawa po towar, a to kraków - targi obuwnicze, a to częstochowa i ogarnywanie naszego sklepu. Dziś TŻ juz przyjmuje pierwszych klientów
sklepik wyszedł bardzo przytulny, wstawię Wam fotki jak się ogarnę.

A Tymus ma katar już od wtorku i nie wiemy co robić, stosowałam maśc majerankową, olbas i sól morską, ale katar ma do dziś i najdziwniejsze że ma go zazwyczaj rano, a po poludniu jak juz się ograniemy wybrać do lekarza to katar znika. Dziś tez już dzwonilismy do lekarki, ale nie miała czasu rozmawiać, a teraz Tymuś znów katar stracił. W środę mamy wizytę w przychodni na zdrowej stronie, bo tymuś mial miec szczepienie, ale z powodu kataru powiemy, żeby się wstrzymać z tym szczepieniem. Do przychodni na stronę chorą boimy się iść aby młodzian oprócz kataru czegoś nie złapał.

kupiliśmy inhalator, ale nie wiem jak się go używa i czy na katar się stosuje
musisz mieć wode morską lub ampułki soli fizjologicznej, dajesz gdzie miejsce na to i inhalacje robisz
ja tak się w ciąży leczyłam jak miałam katar

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:17   #782
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
musisz mieć wode morską lub ampułki soli fizjologicznej, dajesz gdzie miejsce na to i inhalacje robisz
ja tak się w ciąży leczyłam jak miałam katar
Potwierdzam w szpitalu nam tak szykowali na maludy katarek

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:37   #783
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
I jeszcze:

Misiaczka - teściowa super z tego co czytam Może sobie podać rękę z moją, jak boga kocham!!!!
Wyobraźcie sobie, że po ślubie moja teściowa jak byłyśmy we 2 w domu przyszła do mnie do pokoju i pyta się czy pójdę z nią na balkon porozmawiać, no spoko. Tyle, że po 2 minutach żałowałam swojej decyzji... Siadam i ona zaczyna do mnie mówić tak: "ty jeszcze jesteś młoda, więc życia nie znasz, ale ja ci coś powiem. o męża trzeba dbać. ale nie tylko obiad i sprzątanie. seks to jest klucz do sukcesu" W tym momencie zrobilam się blada, ale dalej było tylko lepiej: "seksem trzeba swoje rzeczy zalatwiać, np jak ja zawsze chciałam coś nowego sobie kupić to wieczorem w łóżku robilam swoje, a rano już mogłam sobie kupić co tylko chciałam - i o to chodzi w małżeństwie" .......
na całe szczęście wrócił TZ, wszedł na balkon, spytał co ja taka blada i mnie uratował
Od tego momentu co siedzieliśmy razem w pokoju i w tv leciała jakaś reklama i mówiłam do TZ "o patrz, fajne to" to teściowa odpowiadała "pamiętasz co ci mówiłam?!" Powiem jedno - to była moja najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna. Jej jedno zdanie i wszystkiego się czlowiekowi odechciewało
O w morde
Moja mi kiedys mowi "jak moj syn taki len i nie pomaga to ukaraj go brakiem sexu"
Ja ze co Nic nie odp. W mysli mialam ale komu to kara? Chyba dla mnie bo Tz moze zyc bez tego i nie z tych co maja mega cisnienie

Kejt- dla Fi

Teso- czuje to samo
Moj Tz wlasnie smiga na nartach z matka swoja w dodatku, a ja ☠☠☠☠a walcze jak zawsze

Mowilam mu ze moze zostawimy malego z tesciowa sciagne mleko jest zamrozone, moze raz wypic mm i na noc i jeden dzien mozemy pojechac bo wiem, ze tesciowa jest z tych co zdechnie, ale o malego zadba dobrze i moze ma kuku w glowie, ale krzywda mu sie nie stanie.
Ale Tz powiedzial ze maly jest za maly i potrzebuje matki. No tak :/
I najbardziej mnie wkur jak do kumpla mowil "namawiaj Twoja zone zeby kp bo wtedy ty w nocy nie musisz wstawac hahaha"
Myslalam ze mu miske na lbie rozwale

Zdrowka

Ewuniu- zdrowka dla Tymusia

Maly zasnal. Ja nie wiem spac, srac czy rzygnac

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:39   #784
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kejt- najlepszego dla Fi

dziewczyny, kupiłam holle jaglana i orkisz, na obydwoch jest info, że nalezy je zrobic z mlekiem. ale ja nie chcę z mlekiem, a wodą. mogę?
a czemu chcesz z woda zrobić? to niedobre będzie no ale teoretycznie można, skoro zagęszcza się tym także zupki.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:45   #785
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tak, ta polecana. Ale juz wiem czemu drozsza - jest w formie skarpetek!

Dziewczyny niewyspane i wstajace po 500 razy do dzieci, ja sie poddalam i spie z mala. Ona sie tak uspokoila ze teraz budzi sie ok 23 i ok 3 na karmienie, a potem o 8 zeby zjesc i wstawac. Karmie na lezaco. Naprawde to nic zlego a ulatwia zycie. Z Malgosia tez tak robilam i nie widze problemow w jej wychowaniu
(nie chwalac sie hehe).

Ja chcialam ppdjac prace dodatkowa, ale okazuje sie ze dopiero w drugiej polowie urlopu mozna dopiero.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tez kp na lezaco w lozku i spie z malym czasem, ale meczy mnie to bo mam wysokie lozko i musze zabudowac poduszkami zeby maly nie spadl i leze jak sardynka w puszce bo pol lozka poduszek.

Maly poplakuje przez sen
Ide kimnac chwile jeszcze.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:48   #786
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Ewcia - wlewasz sol fizjologiczna do pojemnika inhalatora, podpinasz wężyk, malemu nie nakladasz maseczki tylko trzymasz ten pojemniczek z ulatniajacyn sie dymem przy nosku a maly sobie wdycha.
U nas tez katar rano najgorszy ale tak jest zawsze bo po nocy zalega, w dzien splywa i porzadnie mozna nos oczyscic..

Czy Wasze dzieci te ktore obracaja sie na brzuszek tez po chwili na nim marudza?? Nosz zaraz mnie trafi
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:57   #787
cynamon_owa
Zadomowienie

Dziekujemy za wspaniały prezent... Cudnie to wszystko wyszlo...
Jak tylko Adaś wstanie to wstawimy zdjęcie.
Piękny ten obraz...

Eve- przepraszam, ze dopiero teraz daje znać co i jak ale czekaliśmy na lekarza bo musieli sprawdzić oczy Młodego i dopiero niedawno mąż poszedł do hotelu odebrać przesyłkę z recepcji...
Wczoraj Adaś wyciągnął sobie znowu sonde z żołądka i przyszła pielęgniarka żeby mu odkleic taśmę z policzka, do której ta sonda była przyklejona. Oni mają tutaj taki specjalny płyn, który rozpuszcza klej i ten babsztyl wlala Adaskowi ten płyn do oka. Bo sie Młody ruszał... No weź kurde wytłumaczy 5miesiecznemu dziecku żeby sie nie ruszalo :banghead:
A ona zamiast nasaczyc wacik tym płynem i delikatnie ściągać plaster to mu polala twarz.
Takiego płaczu to ja nigdy u Adasia nie słyszałam Nawet przy piersi 20minut później jeszcze sie zanosił
Na szczęście z okiem ok ale o mało babska nie rozerwalam na strzępy...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:06   #788
Anulka_p
Zakorzenienie

Krysia- czytam i nie wierzę. Twoja teściowa to gigant!

Cynamonku- Już niedługo nie będziecie musieli użerać się z tym personelem. Jeszcze chwilka.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:17   #789
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Piękny ten obraz...

Eve- przepraszam, ze dopiero teraz daje znać co i jak ale czekaliśmy na lekarza bo musieli sprawdzić oczy Młodego i dopiero niedawno mąż poszedł do hotelu odebrać przesyłkę z recepcji...
Wczoraj Adaś wyciągnął sobie znowu sonde z żołądka i przyszła pielęgniarka żeby mu odkleic taśmę z policzka, do której ta sonda była przyklejona. Oni mają tutaj taki specjalny płyn, który rozpuszcza klej i ten babsztyl wlala Adaskowi ten płyn do oka. Bo sie Młody ruszał... No weź kurde wytłumaczy 5miesiecznemu dziecku żeby sie nie ruszalo :banghead:
A ona zamiast nasaczyc wacik tym płynem i delikatnie ściągać plaster to mu polala twarz.
Takiego płaczu to ja nigdy u Adasia nie słyszałam Nawet przy piersi 20minut później jeszcze sie zanosił
Kurde, co za baba... Skad oni ten personel wzieli? Z łapanki na ulicy?? jezu dobrze ze oczko ok... Wyłaźcie juz z tego szpitala !
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:20   #790
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
TARI Twoje dziecko to Anioł jak tyle śpi

Słuchajcie.
Ja od miesiąca piore ubranka Małego w naszym proszku. Nie ma żadnych wysypek. Normalnie je prasuje i jest ok. Czy źle robię dla dziecka? Bo tak mi powiedziała znajoma.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Jak nic mu nie jest to ok
Ja NIGDY nie prałam ubranek Mai w dzieciowym proszku. Kupuje visir sensitiv i w nim piore nasze ubrania i Mai. Całe ciałko śliczniutkie do schrupania

Wróciliśmy z 3 godzinnego spaceru. Nóg nie czuje, czekam aż TZ wróci z pracy to obiad zrobi bo ja nie mam siły Maja pól godz spała pól patrzyła na świat a 2 pokrzykiwała na przemian z płaczem jeszcze do niedawna bym pędziła do domu, ale postanowiłam wytrwale z nią chodzić bo musi w końcu polubić spacery. Piękna pogoda a Maja najlepiej by sie kisiła w domu.
A wracalam jak wielbłąd. Na 3 piętro pod pachą 6 kilogramowy bobas w drugiej ręce 2 reklamówki zakupów i papier toaletowy. Przewieszona torba przez ramie z wałówką Mai i kocem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:25   #791
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
a czemu chcesz z woda zrobić? to niedobre będzie no ale teoretycznie można, skoro zagęszcza się tym także zupki.
Nie wiem czemu chce, ale chce :p
Nie będę podawała samej kaszki, chce dodać do tego mus z jabłek czy gruszek.

Krysia! Twoja teściowa mnie rozwalila

Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z Krakowa jest w 21 tc. Wszystko fajnie, ale ona urodziła przez cc córkę 7 miesięcy temu. Hardcore dla mnie. Ale i tak się cieszę z jej szczęścia. Będą mieli córkę o pięknym imieniu Aleksandra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:29   #792
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wasze dzieci po wstaniu rano mają zapchany nosek lub chrypkę? mnie martwi bo mały ma od jakiś 2 tygodni lekką chrypkę rano i zastanawiam się czy to nie od kaloryferów czasem. ja też mam w zimie taką dolegliwość
Czasem słyszę że ma suchy nosek tak wtedy świszcze jak oddycha i psikam takim nawilżającym tantum coś tam dla dzieci. SPytaj w aptece.

Mela dzięki za poradę patrzyłam własnie na takie drewniane co potem stolik i krzesełko jest ale tam nie ma regulacji wysokości a jest ten pałąk pomiędzy nogami więc odpada, z tymi szelkami nie pomyślałabym więc

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Było już takie pytanie.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app
No bardzo mi ta informacja pomogła dzięki

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Dokladnie. I prawdopodobnie te kolki to nie układ trawienny a nerwowy właśnie. Ja bym nie umiała zostawić. Ja też już nie podchodze emocjonalnie do tego jak mlody sie rzuca podczas zasypiania. I to pomaga bo jestem spokojna i jemu sie to udziela. Wczoraj zasnal sam w 5 minut.

To samo przetestowałam tylko jakoś TŻ nie mogę nauczyć spokoju. On to szału dostaje jak Tosiek płacze
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tez mysle ze zle. Przede wszystkim zle robila bo wiem ze faszerowala ja wszystkim co bylo od tego brzucha.
Mloda miala z brzuchem z zaparciami problemy az do wieku szkolnego :/
Ona nie beka. Nie odbija jej sie w ogole nie ma takiego odruchu. Dziwne nie, ale ona nie zna tego uczucia od malego.
Pewnie jej sie gazy zbieraly i nie mogly ujsc.
Do tego miala skaze wiec mleko bylo tragiczne :/

Oj biedna malutka
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
TARI Twoje dziecko to Anioł jak tyle śpi

Słuchajcie.
Ja od miesiąca piore ubranka Małego w naszym proszku. Nie ma żadnych wysypek. Normalnie je prasuje i jest ok. Czy źle robię dla dziecka? Bo tak mi powiedziała znajoma.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Myślę, że ok jak się nic nie dzieje
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Wylewna ta twoja teściowa

śliczna kartka i wierszyk

U nas na przemian, płacz, krzyki, głośnie śmianie, głośne marudzenie i tak w kółko
No to dobrze bo już myślałam, że coś się Tośkowi 5 klepka odkleja
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
9 lipca?

[/COLOR]o jeju, jeju, zapomniałam powiedzieć, że
świętujemy 4 miesiące Filipa
sto lat Fiśku !!!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297]Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie.
Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze

Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu...

Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac
Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak.

I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! ..
I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko.
Niezla zabawa.

Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile...
Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac...
A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke...
No to mnie juz tatalnie dobilo..
Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko...
Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ...
Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... [/QUOTE]
Nie smutkaj. U mnie też podobnie. TŻ ma siłownie terningi itp ale tak to już jest ułozone faceci zawsze będą trochę z boku. Z drugiej strony oni nigdy nie będą mieli takiej więzi z maluchami jak my. Potem ponoć się trochę zmienia jak chłopcy podrastają, ale nie wiem. No i za obroty.
Cytat:
Piękny ten obraz...
Cieszę się, że chociaż tak mogłyśmy sprawić Ci przyjemność ogromne dla Was. A z tą pielęgniarką to po prostu nie do wiary!!! Przecież to niemożliwe żeby tyle przypadkowych błędów się Wam przytrafiło. Brak słów.

A my dziś po reh. Chyba więcej nie pójdziemy. Znowu usłyszałam że dziecko mi się prawidłowo rozwija więc sobie daruję te wizyty no chyba że zostawię kontrolnie 1 na miesiąc. W domu będziemy ćwiczyć to ćwiczenie, które nam pokazała i bawić się tak jak nam mówiła i tyle. Mały się strasznie tam denerwuje i cięzko utrafić żeby był i najedzony i wyspany i w dobrym humorze. Teraz odsypia na tarasie.

A i jeszcze się z Wami podzielę jakie mój zmęczony umysł wymyśla chore sny. Śniło mi się że nasz pediatra ogolił głowę i wstrzykiwał sobie botoks w twarz a ja czekałam w korytarzu na wizytę i miałam strasznie nieogolone nogi a byłam w krókich spodenkach i mi było straszliwie wstyd

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-12-02 o 14:34
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:36   #793
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jak nic mu nie jest to ok
Ja NIGDY nie prałam ubranek Mai w dzieciowym proszku. Kupuje visir sensitiv i w nim piore nasze ubrania i Mai. Całe ciałko śliczniutkie do schrupania

Wróciliśmy z 3 godzinnego spaceru. Nóg nie czuje, czekam aż TZ wróci z pracy to obiad zrobi bo ja nie mam siły Maja pól godz spała pól patrzyła na świat a 2 pokrzykiwała na przemian z płaczem jeszcze do niedawna bym pędziła do domu, ale postanowiłam wytrwale z nią chodzić bo musi w końcu polubić spacery. Piękna pogoda a Maja najlepiej by sie kisiła w domu.
A wracalam jak wielbłąd. Na 3 piętro pod pachą 6 kilogramowy bobas w drugiej ręce 2 reklamówki zakupów i papier toaletowy. Przewieszona torba przez ramie z wałówką Mai i kocem
O dżisas jak Ty to wszystko uniosłaś
Cytat:
Nie wiem czemu chce, ale chce :p
Nie będę podawała samej kaszki, chce dodać do tego mus z jabłek czy gruszek.

Krysia! Twoja teściowa mnie rozwalila

Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z Krakowa jest w 21 tc. Wszystko fajnie, ale ona urodziła przez cc córkę 7 miesięcy temu. Hardcore dla mnie. Ale i tak się cieszę z jej szczęścia. Będą mieli córkę o pięknym imieniu Aleksandra

hardcore naprawdę a jej lekarz co na to to chyba ciut niebezpieczne ?
Stary 2013-12-02, 14:36   #794
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

A i jeszcze się z Wami podzielę jakie mój zmęczony umysł wymyśla chore sny. Śniło mi się że nasz pediatra ogolił głowę i wstrzykiwał sobie botoks w twarz a ja czekałam w korytarzu na wizytę i miałam strasznie nieogolone nogi a byłam w krókich spodenkach i mi było straszliwie wstyd

Ja miewam przyjemniejsze sny. Tej nocy śniło mi się, że wygrałam w lotto 500 tysięcy złotych. Rozmarzyłam się po przebudzeniu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:43   #795
Konto usunięte

Cytat:
Czasem słyszę że ma suchy nosek tak wtedy świszcze jak oddycha i psikam takim nawilżającym tantum coś tam dla dzieci. SPytaj w aptece.

Mela dzięki za poradę patrzyłam własnie na takie drewniane co potem stolik i krzesełko jest ale tam nie ma regulacji wysokości a jest ten pałąk pomiędzy nogami więc odpada, z tymi szelkami nie pomyślałabym więc

To samo przetestowałam tylko jakoś TŻ nie mogę nauczyć spokoju. On to szału dostaje jak Tosiek płacze

Oj biedna malutka

sto lat Fiśku !!!

Nie smutkaj. U mnie też podobnie. TŻ ma siłownie terningi itp ale tak to już jest ułozone faceci zawsze będą trochę z boku. Z drugiej strony oni nigdy nie będą mieli takiej więzi z maluchami jak my. Potem ponoć się trochę zmienia jak chłopcy podrastają, ale nie wiem. No i za obroty.

Cieszę się, że chociaż tak mogłyśmy sprawić Ci przyjemność ogromne dla Was. A z tą pielęgniarką to po prostu nie do wiary!!! Przecież to niemożliwe żeby tyle przypadkowych błędów się Wam przytrafiło. Brak słów.

A my dziś po reh. Chyba więcej nie pójdziemy. Znowu usłyszałam że dziecko mi się prawidłowo rozwija więc sobie daruję te wizyty no chyba że zostawię kontrolnie 1 na miesiąc. W domu będziemy ćwiczyć to ćwiczenie, które nam pokazała i bawić się tak jak nam mówiła i tyle. Mały się strasznie tam denerwuje i cięzko utrafić żeby był i najedzony i wyspany i w dobrym humorze. Teraz odsypia na tarasie.

My kiedys mielismy to drewaniane krzeselko do karmienia, ktore potem mozna rozlozyc na dwie czesci i sprzedalam na all, bo wg mnie jest niewygodne, dziecko z niego zjezdza bo drewno jest sliskie, nawet jak ma poduszke to tez zjezdza, siedzenie jest za szerokie i u nas sie nie sprawdzilo. Kupilam takie regulowane plastikowe ze zdejmowanym stolikiem i tacka, rewelacja

Tak, to prawda, teraz tz ma rewelacyjny kontakt ze starszakiem... Gdzies tak od roku... A ze starszak ma prawie 6 to sobie wyobraz... Ile ja sie nagadalam swego czasu zeby tz chcial spedzac z nim czas...i przekonywalam i namawialam i dawalam przyklady... Nosz masakra jakas.

ze snu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:47   #796
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, nie pytałam. Gratulowalam bardziej, niż mówiłam, że to niebezpieczne wolałam też nie pytać o takie rzeczy.

Stary 2013-12-02, 14:52   #797
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Teso rozumiem Cię, bo mój TŻ wymyślił sobie wyjazd na jeden dzień do Wiednia.
Z kolegą

A ja bym tak chciała jechać do Wiednia.....
Chyba mu nie pozwolę :P Bo jeszcze przed świętami, no ten to jest mózg...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:55   #798
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny ten obraz...

o losie co za baba z tej pielegniarki ...

Cieszymy się, że prezent się podoba

Jak czytam o tych tesciowych i tekstach o seksie to

Napisałam wczesniej posta, nacytowalam sie i wyskoczył bład jakiś

Witam się z Wami

Kejt wszytskiego najlepszego z okazji 4-miesięcznicy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:58   #799
magolina
Wtajemniczenie

Przywitam się tylko i uciekam bo Młody już wstał......
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:58   #800
lachryma
Zakorzenienie

Cynamonku, ten personel wszystkich traktuje tak profesjonalnie czy tylko Wy macie takie szczęście? To nie jest tak, że macie pod górkę, bo nie jesteście stamtąd tylko z pl?

Stary 2013-12-02, 15:07   #801
magolina
Wtajemniczenie

Dobra niby śpi dalej.

Dzień dobry

Byliśmy dzisiaj z rana w poradni chirurgicznej z Młodym, 6 milionów ludzi było jak dojechaliśmy, widziałam juz perspektywę całego dnia spędzonego w tej poradni, a tu pani doktor zobaczywszy Adasia poprosiła nas jako pierwszych to nic, że inni chcieli nas pogryźć najważniejsze, że raz dwa i było po wizycie.

Potem, zmobilizowana przez Teso zrobiłam Młodemu badanie moczu i na szczęscie ok, jeszcze w środę posiew co by się upewnić że nie ma bakterii.

Robiąc dzisiaj obiad tak nastawiłam ziemniaki że po jakimś czasie poczułam ulatniający się gaz, okazało się, że owszem kurek z gazem odkręcony ale nie zapalony.... dobrze, że krzątałam się po kuchni.

Byłam dzisiaj w Rossmannie i słoiczki po 4 m-cu sa po 3.39 zł nawet nie wiedzialam, że aż tyle kosztują. Tym bardziej ciesze się z moich Biedronkowych zapasów po 2.15 zł

Ok idę nadrabiać.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:08   #802
mela1234
Zakorzenienie

Ghia a moze ten palak mozna wyjac? Nasze krzeselko ma juz 13 lat jest po chrzesnicy meza, ale widzialam takie na allegro za grosze.
Nie mam znowu int w domu. Zostal mi tylko w tel.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:11   #803
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43982084]Teso rozumiem Cię, bo mój TŻ wymyślił sobie wyjazd na jeden dzień do Wiednia.
Z kolegą [/QUOTE]

Jakby mi mąż powiedział, że jedzie do Wiednia z kolega to bym chyba ze śmiechu wywrocila się na drugą stronę.

Jak dobrze, że mój mąż nie akceptuje wyjazdów beze mnie. Jak jechał służbowo do Włoch, to kupił mi bilet bez pytania nawet mnie o zdanie. Przecież to żadna frajda jechać bez rodziny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 15:11   #804
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Oj biedna malutka

sto lat Fiśku !!!

Polecam sie na przyszłość :p
My dostaliśmy z tworzywa, w przyszłości bedzie to stolik z krzesłem. Dziewczyny pokazywały też takie ktore stawia sie na zwykle krzesło

Cynmonku zabiła bym chyba, macie pecha z personelem

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:12   #805
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Dziewczyny niewyspane i wstajace po 500 razy do dzieci, ja sie poddalam i spie z mala. Ona sie tak uspokoila ze teraz budzi sie ok 23 i ok 3 na karmienie, a potem o 8 zeby zjesc i wstawac. Karmie na leżąco.
U mnie to nie działa.Biorę go do siebie,smyram po nóżkach,a i tak nie śpi.O piątej rano jest nówka sztuka nieśmigana.Wstaję tyle razy,że dzisiaj wieczorem położę sobie kartkę obok łóżeczka ,żeby zapisać,ile razy jestem na nogachJutro zdam relację.
Aga Plast-dla Bianki
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:14   #806
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
O dżisas jak Ty to wszystko uniosłaś

No jak otworzylam drzwi to nie wiedziałam co najpierw z siebie zrzucić

LemurkiKrysia widze że nie tylko ja mam świrniętą teściową

TZ wrócił z pracy. Obiadu nie będzie robił bo zmęczony ech....
Nic nie szkodzi, wypije kolejna kawę z mlekiem (syci mnie jak posiłek wczoraj wypilam 8). Jak mnie te kawy nie wykończą to będzie cud.

A propo kawy. Arrabiata to ty pisałaś że chcesz kupić ekspres na kapsulki? Ja też szukam jakiegoś fajnego. Mam już ciśnieniowy ale kuszą mnie te różne rodzaje kaw i herbat w takim kapsulkowym ekspresie
Czytałam że duży wybór i smaczną kawę i herbatę ma tassimo.

Ja myśle o tym, ma dobre opinie i cena całkiem całkiem
http://www.ceneo.pl/14522283?tag=familyThumbnails

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-02, 15:15   #807
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
U mnie to nie działa.Biorę go do siebie,smyram po nóżkach,a i tak nie śpi.O piątej rano jest nówka sztuka nieśmigana.Wstaję tyle razy,że dzisiaj wieczorem położę sobie kartkę obok łóżeczka ,żeby zapisać,ile razy jestem na nogachJutro zdam relację.
Aga Plast-dla Bianki
Wspolczuje.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:18   #808
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby mi mąż powiedział, że jedzie do Wiednia z kolega to bym chyba ze śmiechu wywrocila się na drugą stronę.

Jak dobrze, że mój mąż nie akceptuje wyjazdów beze mnie. Jak jechał służbowo do Włoch, to kupił mi bilet bez pytania nawet mnie o zdanie. Przecież to żadna frajda jechać bez rodziny

Dziwne....jakbym czytała o swoim mężu...Lachryma chciałabyś mi coś powiedzieć?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-02, 15:20   #809
cynamon_owa
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11173026854_13af52c03f_b.jpg (89,2 KB, 126 załadowań)

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:21   #810
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobra niby śpi dalej.

Dzień dobry

Byliśmy dzisiaj z rana w poradni chirurgicznej z Młodym, 6 milionów ludzi było jak dojechaliśmy, widziałam juz perspektywę całego dnia spędzonego w tej poradni, a tu pani doktor zobaczywszy Adasia poprosiła nas jako pierwszych to nic, że inni chcieli nas pogryźć najważniejsze, że raz dwa i było po wizycie.

Potem, zmobilizowana przez Teso zrobiłam Młodemu badanie moczu i na szczęscie ok, jeszcze w środę posiew co by się upewnić że nie ma bakterii.

Robiąc dzisiaj obiad tak nastawiłam ziemniaki że po jakimś czasie poczułam ulatniający się gaz, okazało się, że owszem kurek z gazem odkręcony ale nie zapalony.... dobrze, że krzątałam się po kuchni.

Byłam dzisiaj w Rossmannie i słoiczki po 4 m-cu sa po 3.39 zł nawet nie wiedzialam, że aż tyle kosztują. Tym bardziej ciesze się z moich Biedronkowych zapasów po 2.15 zł

Ok idę nadrabiać.
To trzymam kciuki żeby wyniki wyszły wzorcowe
Super że nie musieliście z maluszkiem czekać w kolejce. A co Adasiowi się stało że do chirurga poszliście? Wybacz jak pisałaś ale chyba mi umknęło

MAJA🍼

23.08.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości