|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Mój syn sam se zmienia muzyczkę w karuzeli, w prawdzie robi to nogą ale sam
![]() Cytat:
![]() ![]() a u mnie jutro minie rok od zrobienia testu Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tak się w ciąży leczyłam jak miałam katar |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mi kiedys mowi "jak moj syn taki len i nie pomaga to ukaraj go brakiem sexu" Ja ze co ![]() ![]() Kejt- ![]() Teso- czuje to samo ![]() Moj Tz wlasnie smiga na nartach z matka swoja w dodatku, a ja ☠☠☠☠a walcze jak zawsze ![]() Mowilam mu ze moze zostawimy malego z tesciowa sciagne mleko jest zamrozone, moze raz wypic mm i na noc i jeden dzien mozemy pojechac bo wiem, ze tesciowa jest z tych co zdechnie, ale o malego zadba dobrze i moze ma kuku w glowie, ale krzywda mu sie nie stanie. Ale Tz powiedzial ze maly jest za maly i potrzebuje matki. No tak :/ I najbardziej mnie wkur jak do kumpla mowil "namawiaj Twoja zone zeby kp bo wtedy ty w nocy nie musisz wstawac hahaha" Myslalam ze mu miske na lbie rozwale ![]() Zdrowka ![]() Ewuniu- zdrowka dla Tymusia ![]() Maly zasnal. Ja nie wiem spac, srac czy rzygnac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maly poplakuje przez sen ![]() Ide kimnac chwile jeszcze. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#786 |
Konto usunięte
|
Ewcia - wlewasz sol fizjologiczna do pojemnika inhalatora, podpinasz wężyk, malemu nie nakladasz maseczki tylko trzymasz ten pojemniczek z ulatniajacyn sie dymem przy nosku a maly sobie wdycha.
U nas tez katar rano najgorszy ale tak jest zawsze bo po nocy zalega, w dzien splywa i porzadnie mozna nos oczyscic.. Czy Wasze dzieci te ktore obracaja sie na brzuszek tez po chwili na nim marudza?? Nosz zaraz mnie trafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy za wspaniały prezent... Cudnie to wszystko wyszlo...
Jak tylko Adaś wstanie to wstawimy zdjęcie. Piękny ten obraz... Eve- przepraszam, ze dopiero teraz daje znać co i jak ale czekaliśmy na lekarza bo musieli sprawdzić oczy Młodego i dopiero niedawno mąż poszedł do hotelu odebrać przesyłkę z recepcji... Wczoraj Adaś wyciągnął sobie znowu sonde z żołądka i przyszła pielęgniarka żeby mu odkleic taśmę z policzka, do której ta sonda była przyklejona. Oni mają tutaj taki specjalny płyn, który rozpuszcza klej i ten babsztyl wlala Adaskowi ten płyn do oka. Bo sie Młody ruszał... No weź kurde wytłumaczy 5miesiecznemu dziecku żeby sie nie ruszalo :banghead: A ona zamiast nasaczyc wacik tym płynem i delikatnie ściągać plaster to mu polala twarz. Takiego płaczu to ja nigdy u Adasia nie słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście z okiem ok ale o mało babska nie rozerwalam na strzępy... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Krysia- czytam i nie wierzę.
![]() ![]() Cynamonku- Już niedługo nie będziecie musieli użerać się z tym personelem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja NIGDY nie prałam ubranek Mai w dzieciowym proszku. Kupuje visir sensitiv i w nim piore nasze ubrania i Mai. Całe ciałko śliczniutkie do schrupania ![]() Wróciliśmy z 3 godzinnego spaceru. Nóg nie czuje, czekam aż TZ wróci z pracy to obiad zrobi bo ja nie mam siły ![]() ![]() A wracalam jak wielbłąd. Na 3 piętro pod pachą 6 kilogramowy bobas w drugiej ręce 2 reklamówki zakupów i papier toaletowy. Przewieszona torba przez ramie z wałówką Mai i kocem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę podawała samej kaszki, chce dodać do tego mus z jabłek czy gruszek. Krysia! Twoja teściowa mnie rozwalila ![]() Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z Krakowa jest w 21 tc. Wszystko fajnie, ale ona urodziła przez cc córkę 7 miesięcy temu. Hardcore dla mnie. Ale i tak się cieszę z jej szczęścia. Będą mieli córkę o pięknym imieniu Aleksandra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#792 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mela dzięki za poradę ![]() ![]() No bardzo mi ta informacja pomogła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297]Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie. ![]() Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze ![]() Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu... Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac ![]() Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! ![]() ![]() I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... ![]() Nie smutkaj. U mnie też podobnie. TŻ ma siłownie terningi itp ale tak to już jest ułozone faceci zawsze będą trochę z boku. Z drugiej strony oni nigdy nie będą mieli takiej więzi z maluchami jak my. Potem ponoć się trochę zmienia jak chłopcy podrastają, ale nie wiem. No i ![]() Cytat:
![]() A my dziś po reh. Chyba więcej nie pójdziemy. Znowu usłyszałam że dziecko mi się prawidłowo rozwija więc sobie daruję te wizyty no chyba że zostawię kontrolnie 1 na miesiąc. W domu będziemy ćwiczyć to ćwiczenie, które nam pokazała i bawić się tak jak nam mówiła i tyle. Mały się strasznie tam denerwuje i cięzko utrafić żeby był i najedzony i wyspany i w dobrym humorze. Teraz odsypia na tarasie. A i jeszcze się z Wami podzielę jakie mój zmęczony umysł wymyśla chore sny. Śniło mi się że nasz pediatra ogolił głowę i wstrzykiwał sobie botoks w twarz a ja czekałam w korytarzu na wizytę i miałam strasznie nieogolone nogi a byłam w krókich spodenkach i mi było straszliwie wstyd ![]() Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-12-02 o 14:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miewam przyjemniejsze sny. Tej nocy śniło mi się, że wygrałam w lotto 500 tysięcy złotych. Rozmarzyłam się po przebudzeniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, to prawda, teraz tz ma rewelacyjny kontakt ze starszakiem... Gdzies tak od roku... A ze starszak ma prawie 6 to sobie wyobraz... Ile ja sie nagadalam swego czasu zeby tz chcial spedzac z nim czas...i przekonywalam i namawialam i dawalam przyklady... Nosz masakra jakas. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nie pytałam. Gratulowalam bardziej, niż mówiłam, że to niebezpieczne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#797 |
Konto usunięte
|
Teso rozumiem Cię, bo mój TŻ wymyślił sobie wyjazd na jeden dzień do Wiednia.
Z kolegą ![]() A ja bym tak chciała jechać do Wiednia..... Chyba mu nie pozwolę :P Bo jeszcze przed świętami, no ten to jest mózg... |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszymy się, że prezent się podoba ![]() Jak czytam o tych tesciowych i tekstach o seksie to ![]() Napisałam wczesniej posta, nacytowalam sie i wyskoczył bład jakiś ![]() Witam się z Wami Kejt wszytskiego najlepszego z okazji 4-miesięcznicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Przywitam się tylko i uciekam bo Młody już wstał......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku, ten personel wszystkich traktuje tak profesjonalnie czy tylko Wy macie takie szczęście? To nie jest tak, że macie pod górkę, bo nie jesteście stamtąd tylko z pl?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#801 |
Wtajemniczenie
|
Dobra niby śpi dalej.
Dzień dobry ![]() Byliśmy dzisiaj z rana w poradni chirurgicznej z Młodym, 6 milionów ludzi było jak dojechaliśmy, widziałam juz perspektywę całego dnia spędzonego w tej poradni, a tu pani doktor zobaczywszy Adasia poprosiła nas jako pierwszych ![]() ![]() ![]() ![]() Potem, zmobilizowana przez Teso zrobiłam Młodemu badanie moczu i na szczęscie ok, jeszcze w środę posiew co by się upewnić że nie ma bakterii. Robiąc dzisiaj obiad tak nastawiłam ziemniaki że po jakimś czasie poczułam ulatniający się gaz, okazało się, że owszem kurek z gazem odkręcony ale nie zapalony.... ![]() Byłam dzisiaj w Rossmannie i słoiczki po 4 m-cu sa po 3.39 zł ![]() ![]() Ok idę nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Ghia a moze ten palak mozna wyjac? Nasze krzeselko ma juz 13 lat jest po chrzesnicy meza, ale widzialam takie na allegro za grosze.
Nie mam znowu int w domu. Zostal mi tylko w tel. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#803 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43982084]Teso rozumiem Cię, bo mój TŻ wymyślił sobie wyjazd na jeden dzień do Wiednia.
Z kolegą ![]() Jakby mi mąż powiedział, że jedzie do Wiednia z kolega to bym chyba ze śmiechu wywrocila się na drugą stronę. Jak dobrze, że mój mąż nie akceptuje wyjazdów beze mnie. Jak jechał służbowo do Włoch, to kupił mi bilet bez pytania nawet mnie o zdanie. Przecież to żadna frajda jechać bez rodziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dostaliśmy z tworzywa, w przyszłości bedzie to stolik z krzesłem. Dziewczyny pokazywały też takie ktore stawia sie na zwykle krzesło Cynmonku zabiła bym chyba, macie pecha z personelem Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aga Plast-dla Bianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() LemurkiKrysia widze że nie tylko ja mam świrniętą teściową ![]() TZ wrócił z pracy. Obiadu nie będzie robił bo zmęczony ech.... Nic nie szkodzi, wypije kolejna kawę z mlekiem ![]() ![]() A propo kawy. Arrabiata to ty pisałaś że chcesz kupić ekspres na kapsulki? Ja też szukam jakiegoś fajnego. Mam już ciśnieniowy ale kuszą mnie te różne rodzaje kaw i herbat w takim kapsulkowym ekspresie ![]() Czytałam że duży wybór i smaczną kawę i herbatę ma tassimo. Ja myśle o tym, ma dobre opinie i cena całkiem całkiem http://www.ceneo.pl/14522283?tag=familyThumbnails
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super że nie musieliście z maluszkiem czekać w kolejce. A co Adasiowi się stało że do chirurga poszliście? Wybacz jak pisałaś ale chyba mi umknęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.