|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
ktosiula, a więc jednak wróciłaś. A to dziwne, że skoro z OM wychodzi Ci już 6 dni po terminie, to powinni Cię przyjąć na oddział. Ale może akurat przez te 2 dni Mikołaj sam się ruszy? niunia, ![]() Mi odszedł kawałek czopa ![]() Kurde, za późno się wzięłam jednak za tą zupę i mąż wróci z pracy głodny a jej jeszcze nie będzie. Trudno, będzie musiał przeżyć. Kurde, nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj w Mohito spódniczkę w ciemno (a bo na facebooku kupon -30%). Tak mi się podoba, stwierdziłam, że na święta byłaby super, tylko nie wiem czy się w nią zmieszczę. Przymierzę po porodzie, w razie czego mam możliwość oddania. Taka jak w załączniku tylko moja nie ma tego paska i ma takie czarne dżety pododawane
![]() |
#4022 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
GRATULACJE
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezzka gratulacje! ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-12-02 o 16:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!
#4026 |
Zakorzenienie
|
dizi ja nawet nie wiem ile ważę, chyba popsułam wagę
![]() ![]() W ogóle już mam o wiele bardziej jędrną pupę i nogi, czyli to, co ucierpiało najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, przy okazji ważenie i mierzenie. Ciekawa jestem ile ten mój Klusek waży? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, własnie zaczęła mnie boleć Cytat:
![]() zaczynam się bać szczepionek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() musimy układać płytki w kuchni ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Wtajemniczenie
|
Malinka gratulacje!!!!!!!!!1
#4030 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
Nasturcja dzięki za odpowiedź
![]() Eh no to nie fajnie, jutro wizyta zobaczymy co gin powie. A tak wogóle to boję się porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ula mi dała tak dzisiaj popalić, że myślałam,że zemdleje... jak dopadłam sie do szynki i chleba to jedna ręka karmiłam Lulke a drugą jadłam chleb suchy z szynką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wbiłam sobie sama zastrzyk ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Weszlam do sklepu i nakupilam sobie ozdob swiatecznych
![]() ![]() Co do masazu... sam masaz cudowny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Mya u mnie tez kapali codziennie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-02 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Jezzka,Malinka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() A myslałam że ruszyło nasze przeterminowane dwupaki ![]() ![]() My wróclilismy z sesji która trwała 5 godzin ![]() Rano miałam nastawiony budzik ale wyłaczyłam go nawet nie wiem kiedy i w kimonko.Zaspaliśmy,dobrze że Tymek zaczął sie kręcic bo inaczej w ogóle nie wstalibyśmy ![]() Śniadanie zjedlismy po drodze w samochodzie,tż wjechal pod prąd żeby zaoszczędzić kilka minut bo musielismy jeszcze kase z bankomatu wyciagnać.Po drodze złamał jeszcze kilka przepisów ale co tam ![]() ![]() Spóźnilismy sie tylko 3 minuty ![]() Młodego chciałam karmic po drodze z butli ale usnął i dopiero zjadł na miejscu -130 ml wciagnął od razu ![]() ![]() a potem sukcesywnie dojadal i wciagnął jeszcze 110 ![]() W końcu po 1,5 h poszedł spać raptem na 3 ujęcia po czym oczy jak 5 złotych i trzeba było piers dać i lulać lulac lulać aż zasnał w końcu. Oj wystawił nas dzisiaj na próbe cierpliwości ![]() 2 razy okupał i zesikał siebie,swój kocyk i materiały na których leżał ![]() Ale fotograf bardzo wyrozumiała i nam wybaczyła.Na dodatek jeszcze prądu nie było i nie mozna było dogrzac farelką więc cały czas akcja z przykrywaniem i odkrywaniem żeby nie zmarzł. Ale koniec końców udało sie ![]() I prawda jest taka że troche zaspałam z sesja bo najlepiej takie maluchy fotografowac do 14 dni po urodzeniu bo Tymek juz bardziej świadomy i przenoszenie go powodowało że sie przebudzał.Nieraz trudno go było ułożyć bo zmieniał raz dwa pozycję.A jak poszła kupa to już w ogóle totalne wybudzenie nastapiło.I jak na przekór po prostu cięzko go było uspac no a w domu tak pieknie spi od strzała. ![]() Ale nasza ciepliwośc została wynagrodzona ![]() I musze pochwalic tżta bo fotografka chciała go awansować na swojego asystenta.Chwaliła za podejście do dzieci bo mówi że wiekszośc tatusiow jest już znudzona po pół godziny a on ma anielska cierpliwosc i nie boi sie własnego dziecka.A czego tu sie bać ![]() Ja znowu byłam pełna podziwu bo tak pieknie sie Tymkiem zajmował.Nawet u mnie na rękach mały sie tak szybko nie uspokaja jak u niego.Wybaczam mu ostatni wybryk ![]() Ide poczytac co tam słychać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Wtajemniczenie
|
Sorento
![]() Niunia dawaj, dawaj! Malinka gratulacje dla Was! Kociak ![]() ![]() Trele biedna ta Twoja Majunia, mam nadzieję ze juz będzie dobrze. Zazdroszczę Wam maluszków i skurczów... Głupio to brzmi ale znowu mu smutno. Dobrze że są jeszcze mamusie z końca grudnia, chyba nie urodzę ostatnia ![]()
#4036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze lubi kefirek , jak mama w ciazy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4037 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może od razu po porodzie spadnie Ci pieknie waga i załozysz ja na święta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas tez kapali codziennie w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Ktosiula Ty masz coś na styl wieczny student tylko z ta róznica że wieczna ciaza ![]() Ale Mikołaj juz ewidentnie przesadza ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Rozeznanie
|
Kociak85 fajna spódniczka
![]() Niby czop nic nie znaczy, poza tym, że szyjka się rozszerza ![]() ![]() Jak tam mama?? Bo coś mi się kojarzy, że miała iść na usuwanie kamieni z nerek, tylko nie pamiętam kiedy ![]() Cytat:
![]() ![]() domii29 oj ![]() ![]() Mya Uleńka łobuziak ![]() ![]() Nemosku czekamy na efekty sesji ![]() To mieliście przygody ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
kurde to tylko ja mialam brudne dziecko przez 3 dni? ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4040 |
Zakorzenienie
|
hello!
zaliczylismy pierwszy spacer. pogoda super, 3 godziny nas nie było a mały smacznie spał ![]() spotkalismy w mieście znajomych i każdy nam gratulował. kupiłam pare szmatek dla siebie, żeby poprawić sobie humor. 8 dni po porodzie i 13 kilo ze mnie w sumie zeszło. brzuch mnie zaskoczył. po 8 dniach wyglda znacznie lepiej. generalnie ciało nie dobija mnie a tego się najbardziej bałam. jak wygodnie bez brzucha, ło matulu ![]() co mnie martwi... apetyt małego. na raz wcina po 125ml mleka ![]() doslownie połyka to na kilka razy, 5 minut i butli nie ma. nie wymiotuje, tylko odrobinke ulewa. czy ja przypadkiem nie powinnam go przetrzymywać między karmieniami? zdarza się że woła o jeszcze, zwlaszcza w ciągu dnia, robie top-up około 5-8ml... nie wiem ![]() jak tak dalej pójdzie, to pączuch będzie jak nic. z pierwszych ubranek jakie były dopasowane wyrósł, a to dopiero 8 dni!
#4041 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuzy jej! Sapka ![]() ![]() O musze chyba w ten nawilżacz zainwestować, chociaz powietrze w sypialni nie jest az tak suche bo kłade ręcznik na kaloryferze,ale może to za mało ![]() Cytat:
![]() Przyjdzie i pora na Ciebie ![]() Ciekawe ile wazy Mikołajek bo pamietam że był z tych drobniutkich ![]() Czytam dalej zaległości.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mnie wezmą na oddział 8 dni po to to może w 9 urodzę... Cytat:
![]()
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Luesita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Mały zaliczył pierwszą kąpiel po 4 dniach. Akurat zamoczyliśmy go w rumianku, 2 dni temu pierwszy raz myłam mu włosy bo były resztki po porodzie jeszcze.
nie darł się ani razu przy kąpieli, co mnie zdziwiło. bałam się że będzie jak przy zmianie pieluch na początku - ryk jakbym go włożyła do rozgrzanego piekanika. teraz już nie ryczy, wygląda jakby się przyzwyczaił do zmiany. dzisiaj znów kąpiel i znów w rumianku ![]() bepanthen na skórę rewelacyjny. sudocrem też, w sumie sudocremu uzyliśmy tylko 1 raz. a sztuczka z pieluchą i moim mlekiem rewelacja. jestem zszokowana jak super to działa ![]() ![]() Dziekuje kochane za kciuki, przeleciałam co nieco z czasów mojej nieobecności ![]() ![]() wkrótce opis porodu... skarga wciąż w drodze, całe szczęście nie muszę się z tym śpieszyć. szwy już o niebo lepiej, nie musze już się zalewać lekami. jestem mobilna, w końcu... w sumie odżyłam dopiero dzisiaj po porodzie
#4045 |
Wtajemniczenie
|
Anka
![]() Nemosku dzisiaj mi lekarz powiedział 3300 g, także bardzo ładnie przybrał, albo taki błąd pomiaru. Ciekawa jestem jaki się urodzi. Rybko możesz zapisać 40t6d - 3300g.
#4046 |
Zadomowienie
|
nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie
![]() sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz ![]() ktosiula, no widzisz, to się te nasze dzieciaki dobrały -bo moja też raczej z tych mniejszych ma być ![]() ![]() Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa ![]() ![]() ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-12-02 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Mamusie mam pytanie!
TŻ dziś był w MOPsie i tam mu powiedzieli, że ma przynieść zaświadczenie o zarobkach za rok poprzedni. Wszystko się zgadza, ale babeczka powiedziała że te dokumenty są ważne tylko jeśli ja pracowałam przynajmniej trzy miesiące, jeśli nie to mam przynieść zaświadczenie o dochodach za ten rok...czy to jest normalne?! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TŻ się spisuje na medal, żonie robi śniadanka do łóżka i dzieckiem się zajmie...ehh złoto nie mężczyzna ![]() niunia trzymam kciuki za akcję! mya u mnie też kąpali ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak się tż sprawuje??
![]() |
#4049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tą zupą to kuuuuuusssiisz ![]() hehe a to taka sauna że nago? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A w razie czego to w tym samym szpitalu będziecie?? zupa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-12-02 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.