|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Leci saniami i zrzuca pod drzwi wór a Wy też czekacie na pierwszą gwiazdkę, żeby usiąść do kolacji, u mnie tak a u Tż niestety nie...
|
|
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Alloffkowa-widze, ze juz skasowane ale rano podczytywalam to jestem w temacie
i uwazam podobnie jak Dziewczyny, ze nie masz co sie przejmowac, tylko robic swoje choc z uwagi, ze to bliska osoba to bola takie slowa...i w dodatku ma byc Twoja swiadkowa :/ ja bym sie zastanowila nad zmiana..Co do Swiat to ja je kocham, ten caly klimat, ubieranie choinki i dekorowanie domu w zeszlym roku z Tz bylismy miesiac razem ale byl u mnie i z moimi rodzicami gralismy w Monopoly (taki nasz zwyczaj), ja pojechalam do niego na drugi dzien i poznalam wtedy prawie cala najblizsza rodzine bo oni biesiaduja w ok 30 osob W tym roku czekaja nas dwie Wigilie a na drugi dzien Swiat rodzice zaprosili przyszlych tesciow do siebie to sobie wszyscy posiedzimy i obgadamy przy okazji sprawy weselne ![]() Choinke bedziemy miec z Tz zywa, choc w zeszlym roku kupilismy taka czaderska sypiaca sniegiem, fajny bajer ale nie mozna poszalec z dekoracjami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem przez wiele lat każdy coś w ukryciu dokładał pod choinkę. Teraz znowu przychodzi, bo w domu są małe dzieci. Rok temu wszyscy dorośli musieli powiedzieć wierszyk i zrobić sobie zdjęcie u Mikołaja na kolanach Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2013-12-02 o 14:55 |
|
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kocham święta
u mnie są zawsze takie zabiegane, ale jednocześnie bardzo rodzinne i w jakiś sposób wyjątkowe. Bardzo chciałabym, żeby w naszej przyszłej rodzinie też były właśnie takie ![]() Jednocześnie marzy mi się, żebyśmy nasze pierwsze święta po ślubie spędzili tylko we dwójkę (ewentualnie +1 ).Zezłościł mnie dzisiaj jeden jubiler. Mój K. wymarzył sobie oryginalne obrączki, z grawerowanym wzorem roślinnym, w takim starym stylu. Z ciekawości wysłałam ich zdjęcia do kilku fachowców z pytaniem, czy takie robią i ile by to kosztowało (spodziewałam się wysokich kwot, bo wyglądało mi to na ręczną robotę). Dwóch odpisało szczerze, że nie podejmą się takiego zlecenia właśnie ze względu na skomplikowany grawer, a trzeci - że nie zrobi, bo to głupi pomysł i szybko się wytrze i będą brzydkie. No kurczę, nie kupuję tego - na szybko znalazłam na aukcjach pierścionki w tym stylu z początków XX w. i jakoś wzór był nadal widoczny. Sama mam zestaw srebrnych sztućców po prababci, dość już zużyty i poczerniały, ale wzory się nie zatarły. Mam ochotę wysłać mu zdjęcie i spytać, czy to znaczy, że sto lat temu byli lepsi fachowcy od niego
|
#878 |
|
BAN stały
|
http://jotstudio.pl/pl/p/czarne-zapr...em-wzor-34/360
|
|
|
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
![]() U mnie już świąteczny klimacik, w pracy ubrałam choinkę, taką malutką i ma śliczne złote bombki ![]() Co do Świąt to je kocham, te ubieranie choinki, kupowanie prezentów, śpiewanie kolęd! A tak a propos dzisiaj 8 miesięcy do ślubu! A ja Świętami żyję
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alloffkowa nie zdążyłam niestety przeczytać... Co do Świąt, to ja je uwielbiam. Spędzamy je zawsze w naszym małym gronie, ja, siostra i rodzice, a w zeszłym roku był też z nami mój TŻ Ja rok temu najadłam się duuużo stresu, bo bardzo chciałam, żeby mój TŻ był na Wigilii. Jednak u niego to jest skomplikowana sytuacja, bo on jako dziecko obchodził Święta, ale jak miał kilka(naście) lat, to jego rodzice zmienili wyznanie na takie, które Świąt nie uznaje. No i przestał obchodzić, jak go poznałam to mówił, że Wigilia to dla niego najsmutniejszy dzień w roku... i się nie dziwię. Bardzo się bałam o to,jak to nam się ułoży w związku i czasami nadal mam malutkie ziarenko niepokoju. Jednak rok temu był z nami i w Wigilię i całe święta i było cudnie, a w tym roku to on pierwszy zaczął temat prezentów pod choinkę, co sprawiło, że w środku skakałam z radości! Wiem, że robi to przede wszystkim z miłości do mnie, bo ja bym bez Świąt żyć nie potrafiła, ale on przymknął oko na swoje nastawienie - za co mam trochę wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony nie było chyba innego kompromisu... Mam nadzieję, że nasze wspólne Wigilie sprawią, że odczaruję z niego wszelkie pozostałości "Grincha" i odrodzę wiarę w magię Świąt, że powolutku z roku na rok będzie coraz lepiej, mocno w to wierzę... Choć rok temu cudownie mnie zaskoczył Może nigdy nie będzie chodził po domu nucąc świąteczne piosenki, ale mam nadzieję, że będzie z miłością obserwował mnie gotującą barszcz, tak jak z miłością obserwuje mnie robiącą mu jakieś wypaśne obiadki i kolacje ![]() Uff, przepraszam, że się tak rozpisałam, ale to dla mnie bardzo emocjonujący temat, ze względu na skomplikowaną sytuację... |
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki.
Jak zawsze pedzicie jak szalone a ja dzis nie mam weny do nadrabiania, bylo cos ciekawego? Jutro jade odebrac obraczki
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Melduję się po dłuższej nieobecności - spore problemy w pracy . Mam nadzieję, że zawirowań życiowych już więcej nie będzie i nie przegapię Waszych przygotowań ![]() A skoro klimaty świąteczne - mam nadzieję, że wszystkie będziecie miały wyjątkowe święta ze swoimi TŻ-tami
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam,
U nas od 6 lat swieta sa osobno, wiec to sa statnie osobno, nie da sie teleportowac tyle km z jednego kraju do drugiego niestety. Ja juz chyba o to pytalam, ale spytam jeszcze raz ![]() Planujecie buty na przebranie, jezeli tak to o ile nizsze (plaskie) i czy nie boicie sie zabic o wlasna suknie??
|
|
|
|
#885 |
|
BAN stały
|
Opium ja będę miała 3 pary, ale wszystkie z obcasem takim samym.
Właśnie.. zapomniałam się pochwalić... zamówiłam TRZECIE FIOLETOWE BUTY
|
|
|
|
#886 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam jeszcze ani jednych!
|
|
|
|
|
#888 |
|
BAN stały
|
A bo mam peep toe, mam sandałki, a ostatnio ktoś tu pisał, że ktoś może chcieć mnie podeptać
no i się przestraszyłam ( ) i no po prostu musiałam kupić
|
|
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam strasznie problemy z nogami tzn praktycznie wszystkie buty mnie obcieraja i jestem prawie pewna ze te moje slubne tez mnie obetra. Nie wiem zupelnie jak to rozwiazac, drugie obcasy na zmiane nie wchodza w gre bo tez oberta, balerinki tez slabo widze, bo i suknia bedzie szurala i baleriny tez mnie moga obetrzec. Cytat:
szalona, pokaz.
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-12-02 o 17:38 |
|
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Lecę nadrabiać... Mam taki zapieprz na stażu, że głowa mała - nawet nie mam czasu zjeść śniadania... Pierwszy posiłek zjadłam dziś o 16.15
|
|
|
|
#892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem odpowiedzi ![]() Cytat:
Cytat:
Ja planuję tylko jedną parę (obcas ok. 6-7 cm), ewentualnie drugie na przebranie, ale takiej samej wysokości.
|
|
#893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no przydadzą się![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
albo odwrotnie.
|
|||
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Ja bede miala buty na zmiane, z 7 cm na plaskie, mam nadzieje ze sie nie zabije
![]() A co do Swiat, nasze 3 razem, w zeszlym roku bylismy u rodziny TZta, w tym roku mielismy byc u mnie w PL, ale wyszlo jak wyszlo, czyli zostajemy w 2 w Edynburgu. Ja przygotpwuje tradycyjna, polska kolacje wigilijna 24, a moj TZ angielski obiad 25 ![]() U mnie w pracy dzis swiateczne piosenki caly dzien to sie juz nasluchalam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dziś miałam okropny dzień. Wczoraj pokłociłam się z TŻ , że go nic nie interesuje ani alko, ani zaproszenia. Nie możemy dojść ktore chcemy... Obrączki też w polu. Powiedział, że w środe zamawiamy zaproszenia i bierzemy te, ktore jako pierwszy wybraliśmy.... Dziś w pracy kocioł - ciagłe kłotnie i nieprzjemna atmosfera. Czuje ze straciłam powołanie do wykonywania zawodu....
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Świątecznie na wątku
![]() My na szczęście problem świąt mamy z głowy bo obchodzimy je w innym terminie. Najpierw u mnie, w styczniu u tż. Wielkanoc też tylko raz na kilka lat nam się zbiega, więc luz. Póki co nie mogę się doczekać choinki, ozdób, pieczenia pierników, tej całej otoczki |
|
|
|
#898 |
|
BAN stały
|
Cieszę się, że mnie popieracie, mam nadzieję tylko, że przejmę paczkę przez tżciorem
Atomoowka pokażę jak przyjdą, bo zamawiałam na BB i z żadnego konkretnego modelu tym razem nie zgapiałam, sama wymyślałam od początku do końca. 7,5 cm obcas, niska platforma, kokardka z przodu i paseczek żeby mi bucisze nie zleciały. Zobaczymy co wyjdzie z tego mojego pomysłu
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
witam po weekendzie i po pracy
nadrobiłam Was wczoraj ale już nie byłam w stanie pisać, bo o 22 wróciliśmy do domu ![]() myślałam, że rano coś mi się uda już z pracy skrobnąć, ale po wolnym piątku miałam taki szał w pracy, że nawet nie miałam czasu zjeść ![]() wróciłam właśnie, siedzę z ciastem od teściowej i herbatką i nadrobiłam dzisiaj odniosę się do kilku tematów: co do grzywki to ja miałam prostą, na całe czoło, zapuszczam od kwietnia i nieźle mi idzie nie chcę mieć całego odkrytego czoła więc pewnie skończy się na czymś takim jak w załączniku (którego nie chce mi dodać ) ![]() co do świąt to wigilie spędzamy osobno, a w pierwszy dzień u mnie, drugi u TŻ, tak było ostatnio , zobaczymy jak będzie w te święta, na pewno po ślubie będą nas czekały 2 wigilie i u TŻ i u mnie, ale mamy do siebie 5km więc to nie problem jeśli chodzi o rozkład dnia to ślub mamy na 16, TŻ z rodzicami przyjedzie o 15 pewnie, makijaż planuję o 13, będzie mnie malowała w domu siostra cioteczna TŻ (malowała siostrę TŻ i bratową na ich śluby i obie były zachwycone) a fryzjer wypadnie pewnie koło 11-11:30 co do przestoju w przygotowaniach to i u mnie in nastąpił ale to dlatego, że uważam, że na pewne kwestie jest jeszcze za wcześnie ![]() 187 dni do ślubu (w sobotę będzie 6 miesięcy -kościół (zamówiona msza, nauki i poradnia zrobione) -sala -zespół -foto -kamera -wódka -zamówiona suknia -lista gości i to by było na tyle ![]() resztę będziemy organizować, marzec, kwiecień, maj i myślę, że spokojnie się wyrobimy bez żadnej spiny teraz skupiam się na pracy magisterskiej żeby ją do końca marca oddać (w lipcu będę się broniła)ezunio proszę o PW z blogiem
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-12-02 o 18:14 |
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
alofkowa
Gratuluję wyboru mieszkania zazdroszczęŚwięta BN uwielbiam A za rok pewnie będzie już inaczej, pewnie raz u jednych rodziców,a raz u drugich (chociaż nie rozmawialiśmy jeszcze na ten temat)... Witam nowe PM-ki Padam na twarz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

no plus gry planszowe 

no i się przestraszyłam (

i herbatką i nadrobiłam dzisiaj
) 
(w lipcu będę się broniła)
zazdroszczę