Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 18:13   #4051
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

ktosiula trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
U mnue pojawiają sie bolesne skurcze, ale troche nieregularne. Niektóre sa mocniejsze inne nie. Jest kilka po 7min, potem nagle 15, 5, 10. I tak w kółko
Polezalam troche w wannie... Umylam wlosy zobaczymy co dalej bedzie

oby sie rozkrecilo

malinka gratuluję,

kociak fajna spodnica,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:14   #4052
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Anka za spacerek! I stracone kg!

Nemosku dzisiaj mi lekarz powiedział 3300 g, także bardzo ładnie przybrał, albo taki błąd pomiaru. Ciekawa jestem jaki się urodzi.

Rybko możesz zapisać 40t6d - 3300g.
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
teraz będzie tylko lepiej.
za spacerek i spadek wagi Twój, a wzrost u malucha
Jak się tż sprawuje??
dziekuje
tż to anioł. w największej depresji i poniżeniu, zmęczeniu był przy mnie, nie spal, pomagał. ze wszystkim, doslownie ze wszystkim, jak mnie na 3 dni unieruchomiło zajmował się jednoczesnie mną i małym, dostawiał mi go do piersi i podkladal poduszki żeby bylo nam wygodnie.
tak jak teraz nie kochałam go nigdy.

a oto mój przystojniaka właściwie przystojniacy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0041.jpg (60,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0047.jpg (32,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0061.jpg (33,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0052.jpg (52,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0048.jpg (42,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131201-WA0053.jpg (50,9 KB, 49 załadowań)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:16   #4053
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Ręczniki na grzejniku, grzejnik włączony, zobaczymy co z tego będzie, bo nawet ja mam kaszel, tak sucho

A ja właśnie umyłam podłogę, zaraz trochę zgarnę i będzie cacy, a mały śpi

Ryby... Mam dość po wizycie u Mamy w Ustce

Dzisiaj zrobię kurczaka w sosie jakimś tam. Jeszcze nie wiem czy serowym czy pomidorowym. I do tego ryż. I jabłko z ciastem miodowym na deser.

W ogole tak słucham sobie muzyki, bo w ostatnim trymestrze miałam wstręt dziwny do muzyki. I tak wpadła piosenka nickelback, lullaby. I przypomniał mi się zeszły sierpień, jak byliśmy pewni, że jestem w ciąży, bo wszystko na niebie i ziemi na to wskazywało, ale oczywiście nie test i tak cholernie nam się zachciało dziecka, że w lutym się udało i mój mały Gerald z nami, jej, czy naprawdę to przyzwoite być tak szczęśliwym?

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
Jak najbardziej przyzwoite
super że szczeście dopisuje

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki. Tak na szybko napisze wam co u nas. Od piątku jesteśmy w domku. Nie powiem, ze jest łatwo, czuje sie jak kon po westernie. Nie wiedziałam, ze takie maleństwo może tak dać w kość. Ale kochamy sie bardzo, nie przypuszczałam, ze tak można. Karmimi sie piersia. I teraz moje pytanie czy mam sie martwic jak mały mi nie ulewa. To jest normalne czy coś jest nie tak ? Zdjęcie zamieszczę później z kompa, bo teraz pisze z tel.
dobrze że juz w domku a zulewaniem może byc różnie.Młody na poczatku tez nie ulewał póżniej sie zaczeło

Cytat:
Już na szczęście nie, pod koniec ciąży mi trochę odbijało

Ale cicho i spokojnie. W ogóle to przyzwyczajamy Geralda do spania w łóżeczku, położna mi powiedziała, że po miesiącu życia dziecko zaczyna się właśnie przyzwyczajać do czegoś, ale z początku, kilka dni temu był problem żeby tam zasnął, a teraz proszę, śpi jak suseł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie to tez niedugo czeka.Obiecałam sobie że jak skończy miesiąc.Zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
heloł witam w dwupaku

Wiedziałam, że któraś z grudniówek nie wytrzyma i się w kolejkę wtryni. Może nasze listopadowe dzieciaki się zawstydzą i ruszą z poczekalni
ktosiula, oby się okazało, że będziesz parą dla lusesity - aczkolwiek najważniejsze, żeby chociaż Cię w szpitalu zostawili i zdecydowali o wykurzaniu a nie odesłali do domu.

Też zamierzam tak robić! Mam nadzieję, że nam się uda.

nemosek, oby Tymuś był grzeczny na sesji. I będą kolejne cudowne zdjęcia

Ja dzisiaj będę robić po raz pierwszy zupę gulaszową. Tak, żeby na dwa dni była. Ale muszę najpierw jechać na zakupy no i od razu zawiozę to zwolnienie do pracy - a to się zdziwią, że jeszcze z brzuchem przyjadę

Dzisiaj to prawdziwe rozmowy nocą się odbywały. Chcę dołączyć!

Zapraszamy do nocnych pogaduszek w ramach wdrażania sie w nowe obowiązki
Im nas wiecej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
za super nocke.

No to trzymamy mocno kciuki

Ktosiula czekamy na jakieś wieści od Ciebie a najlepiej na Mikołaja

Dzień dobry, właśnie miałam pisać że moje dziecko zasnęło ale już jednak zmieniła zdanie- masakra jakaś z tym spaniem jest, tak mnie to wkurza, bo śpi i po 5 minutach oczy jak 5 złotych i zadowolona, no kurde nie może zasnąć i się wyspać porządnie, tylko później męczy bułe i niezadowolona.
Podaliśmy na noc 150 ml mleka i jak zjadła o 21:30 to pierwsza pobudka na jedzenie była o 3.
Jade dzisiaj w końcu do urzędu załatwić sprawy z becikowym i może uda nam sie to drugie dostać, co prawda mąż w 2012 pracował ale od 2013 tylko ja pracowałam na papierze i babeczka powiedziała że coś pokombinujemy żeby nam przyznali za utrate dochodów czy jakoś tak.

Mam pytanie odnośnie kupki maluchów: wczoraj i troszkę dzisiaj w kupce Zuzki było trochę śluzu, kupka normalnie żółta, taka jak zwykle ale jak kończyła już kupala to taki śluz poleciał, wczoraj to nawet miałam wrażenie jakby to był śluz i trochę wody. Przepraszam Was że tak obrazowo ale nie wiem czy mam się martwić czy troche może być
Też prawdopodobnie sie nam to uda załatwic.Nawet nie wiedziałam że cos takiego istnieje jak utrata dochodów-myslałam że skoro pracowalismy to nie mamy szans a tutaj miłe zaskoczenie.
Ale ja to dopiero musze sie wybrac po zaświadczenie od połoznej i zaczac załatwiać...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja znowu nie nadrabiam bo nawet nie mam kiedy :p
Niedlugo zbieramy sie na usg bioderek
W ogole podejrzewam ze moj Jas bedzie ksiedzem patrzcie jak "odprawia msze"

amen

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Melduje sie ze zyje
Choc czasami z niewyspania padam na ryjek za to Leon w najlepsze kima przy moim cycku. Dziewczyny kp, wasze dzieci tez zasypiaja podczas karmienia cycem? Moj praktycznie za kadym razem. 5 grudnia Leon konczy miesiac i idziemy na pierwsza wizyte do lekarza. Ostatnio byla u nas polozna i mlody wazy juz 4,5 kg .
ano zasypiaja ale nie pozwalam spać-kilam po poliku

Cytat:
Tak w ogole my juz po usg zagadalam Jasia i lezal i uwaznie patrzyl co pani robi a na korytarzu wszyscy sie do mnie usmiechali bo zasnal mi na ramieniu
Z Jaskowymi bioderkami wszystko w porzadku
Mamy sie zglosic do kontroli za 6-8 tygodni

super

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:19   #4054
ola_k11
Zadomowienie

myakciuki za spadek bilirubiny

ktoras pytala o zimne raczki i nozki. ja tez zawsze slyszalam ze wystarczy sprawdzac karczek ale tak mnie w szpitalu polozna opitolila za zimne nozki ze jakos podswiadomie tego teraz pilnuje

diziobrzek najprawdopodobniej od tego ze za duzo siedzialam i obciazylam rane. teraz siedze z.kompresem z kory debu w gaciach.

nasturcjausmialam sie z Twojego kupsztala hehe

Treleoby wieczor nie byl zbyt ciezki...

nie pamietam komu jeszcze co mialam napisac :-/ pisze z tel a nie mam aplikacji mobilnej wiwc ciezko jest. wybaczcie za stylistyke i bledy...

ps. u mnie ciezko bo od dzis maz w nowej pracy i od razu poprosili go by zostal do 20. starszy syn chory, ma zapalenie oskrzeli, kaszle i ma katar, jest na antybiotyku od zeszlego tyg. bboje sie tylko by nie zarazil malego. pilnuje by nie podchodzil i zaslanial buzie jak kaszle czy kicha ale nie zawsze slucha i nie zawsze uda mi sie zareagowac. wogole starsy strasznie sie buntuje ale jakos specjalnie o mnie zazdrosny nie jest tylko bardziej o meza choc dzis mi powiedzial pokazujac na malego "nie chce tego "
na szczescie mlody grzeczny tfu tfu
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:20   #4055
Mya1989
Zakorzenienie

Zaraz się w☠☠☠☠ię, rano ordynatorka prawie puściła mnie do domu, powiedziała, że jutro już na 100% wychodzimy. A teraz przyłazi ta co była wczoraj i mowi do mnie:" zobaczymy jutro bilirubinę, to jutro albo pojutrze panie wyjdą. Chyba nie nastawia się pani na jutro? " no ludzie, niech ustalą sobie jedną wersję albo coś, bo mnie normalnie szlag trafi. Rzygam siedzeniem tutaj już. Jka mnie jutro nie wypuszczą to chyba zrobię wojnę...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:30   #4056
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jezzka gratulacje

U mnue pojawiają sie bolesne skurcze, ale troche nieregularne. Niektóre sa mocniejsze inne nie. Jest kilka po 7min, potem nagle 15, 5, 10. I tak w kółko
Polezalam troche w wannie... Umylam wlosy zobaczymy co dalej bedzie
kciuki za rozkrecenie!!!!
Cytat:
Kociak85 fajna spódniczka
Niby czop nic nie znaczy, poza tym, że szyjka się rozszerza czyli wszystko na dobrej drodze
Jak tam mama?? Bo coś mi się kojarzy, że miała iść na usuwanie kamieni
z nerek, tylko nie pamiętam kiedy

może nasz też będzie śpioszek?? Po rodzicach
za wizytę

domii29 oj Umówiłaś się na następny?? Może pomogą

Mya Uleńka łobuziak
za zastrzyk!!

Nemosku czekamy na efekty sesji
To mieliście przygody Ale Tymuś łobuziak sprawił, że mamusia tatusiowi wybaczyła, Tymcio

Poniekad sie to tego przyczynił
efekty beda że przed świetami-na pewno sie pochwalę
Tylko żebys zdązyła ogladnać bo możesz juz na porodówce wyladować

O kurcze juz 19.30 prawie
Zapomniałam że mam dziecko wykapać
Jakieś 20 minut temu miałam to zrobic

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
kurde to tylko ja mialam brudne dziecko przez 3 dni? ;D

Mojej znajomej która rodziła w prywatnej klinice nie kazali kapac przez 2 tygodnie
Tylko chusteczki

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hello!
zaliczylismy pierwszy spacer. pogoda super, 3 godziny nas nie było a mały smacznie spał
spotkalismy w mieście znajomych i każdy nam gratulował.
kupiłam pare szmatek dla siebie, żeby poprawić sobie humor.
8 dni po porodzie i 13 kilo ze mnie w sumie zeszło.
brzuch mnie zaskoczył. po 8 dniach wyglda znacznie lepiej.
generalnie ciało nie dobija mnie a tego się najbardziej bałam.
jak wygodnie bez brzucha, ło matulu

co mnie martwi... apetyt małego. na raz wcina po 125ml mleka
doslownie połyka to na kilka razy, 5 minut i butli nie ma.
nie wymiotuje, tylko odrobinke ulewa.
czy ja przypadkiem nie powinnam go przetrzymywać między karmieniami? zdarza się że woła o jeszcze, zwlaszcza w ciągu dnia, robie top-up około 5-8ml... nie wiem
jak tak dalej pójdzie, to pączuch będzie jak nic.
z pierwszych ubranek jakie były dopasowane wyrósł, a to dopiero 8 dni!
Niech wcina widocznie tyle potrzebuje
Cytat:
W sumie w dniach to nie ma tak zle, bo to dopiero 6 doba dzisiaj, a wiele mam tak rodziło, tylko ja się od 38 tyg nastawiam na poród i chyba dlatego tak swiruje...
Jak mnie wezmą na oddział 8 dni po to to może w 9 urodzę...

No jeszcze do Majki Trele parę dni brakuje
ale jak urodzisz w 9 dniu po terminie to Mikołaj dogoni Majeczke w przeterminowaniu

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Mały zaliczył pierwszą kąpiel po 4 dniach. Akurat zamoczyliśmy go w rumianku, 2 dni temu pierwszy raz myłam mu włosy bo były resztki po porodzie jeszcze.
nie darł się ani razu przy kąpieli, co mnie zdziwiło.
bałam się że będzie jak przy zmianie pieluch na początku - ryk jakbym go włożyła do rozgrzanego piekanika.
teraz już nie ryczy, wygląda jakby się przyzwyczaił do zmiany.
dzisiaj znów kąpiel i znów w rumianku
bepanthen na skórę rewelacyjny. sudocrem też, w sumie sudocremu uzyliśmy tylko 1 raz.

a sztuczka z pieluchą i moim mlekiem rewelacja. jestem zszokowana jak super to działa mały od razu chce to dosłwonie zjeść

Dziekuje kochane za kciuki, przeleciałam co nieco z czasów mojej nieobecności ale nie dam rady dobić do końca
wkrótce opis porodu...
skarga wciąż w drodze, całe szczęście nie muszę się z tym śpieszyć.

szwy już o niebo lepiej, nie musze już się zalewać lekami.
jestem mobilna, w końcu... w sumie odżyłam dopiero dzisiaj po porodzie
Początki są zawsze trudne a potem jest juz coraz lepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-02, 18:31   #4057
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nemosku dzisiaj mi lekarz powiedział 3300 g, także bardzo ładnie przybrał, albo taki błąd pomiaru. Ciekawa jestem jaki się urodzi.

Ja też

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 18:31   #4058
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nasturcja dzięki za odpowiedź
Eh no to nie fajnie, jutro wizyta zobaczymy co gin powie. A tak wogóle to boję się porodu na sama myśl robi mi się mdło
hehe, przeżyjesz. Ja też sie bałam
Cytat:
Weszlam do sklepu i nakupilam sobie ozdob swiatecznych i Jasiowi kilka parskarpetek za 99gr bo promocja swiateczna jest .

Co do masazu... sam masaz cudowny tyle ze moj kregoslup w oplakanym stanie. Rzeczywiscie zle mi sie wkula przy robieniu znieczulenia i teraz to wychodzi. Cala lewa strona boli okropnie przy masazu, az mialam lzy w oczach... rece mi dretwieja, nogi takze, a glowa jak mnie bolala jak mi dotykala wszystko to od kregoslupa

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Mya u mnie tez kapali codziennie

u nas tez codziennie

i co bd z tym kregoslupem robić ;>?

Cytat:
Sorento

Niunia dawaj, dawaj!

Malinka gratulacje dla Was!

Kociak za czopa

Trele biedna ta Twoja Majunia, mam nadzieję ze juz będzie dobrze.

Zazdroszczę Wam maluszków i skurczów...
Głupio to brzmi ale znowu mu smutno.

Dobrze że są jeszcze mamusie z końca grudnia, chyba nie urodzę ostatnia
MIKOŁAJ WYCHODZ ale to juz.
Stary 2013-12-02, 18:40   #4059
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie

sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz Mama moja jutro ma się zgłosić do szpitala, a w środę ma mieć zabieg usunięcia tych kamieni. Najgorsze, że to pod narkozą będzie. Także mama nie w humorze, bo mówi, że nie dość, że sama szpitala nie lubi, to jeszcze się denerwuje o mnie. To ja tak samo. Nie dość, że się denerwuje moją upartą córką, to jeszcze mamą.

ktosiula, no widzisz, to się te nasze dzieciaki dobrały -bo moja też raczej z tych mniejszych ma być aaaa.... ja tak sobie myślę - może Ty postrasz małego, że jak się urodzi w Mikołajki to będzie poszkodowany bo zamiast 3 prezentów to będzie jeden dostawał (od razu na urodziny, imieniny i Mikołaja)

Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę ale mąż się nie skusił bo stwierdził, że nie wchodzi do miejsca, w którym nie będzie mógł być pod telefonem. Ja mu mówię, że to i tak jakoś takie nie ten teges mi się wydaje - z kolegą na saunę
Eh to może dzisiaj wygonicie malucha żeby mama sie nie denerwowała.
Sory

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie!
TŻ dziś był w MOPsie i tam mu powiedzieli, że ma przynieść zaświadczenie o zarobkach za rok poprzedni. Wszystko się zgadza, ale babeczka powiedziała że te dokumenty są ważne tylko jeśli ja pracowałam przynajmniej trzy miesiące, jeśli nie to mam przynieść zaświadczenie o dochodach za ten rok...czy to jest normalne?!

Też zasypia przy cycu za każdym razem praktycznie.

Po połogu zamierzam ćwiczyć więc za parę tygodni dołączę

GRATULACJE!!: roza:

Bardzo ładna, w sam raz na święta

My też jutro mamy pierwszą wizytę u lekarza i jestem zestrachana

Moja szwagierka też miała problemy z kręgosłupem bo za 1 razem źle jej się wkłuli, po roku czasu ból sam przeszedł, ale też chodziła na jakieś masaże. Raz ból ją tak sparaliżował nagle na mieście, że nie mogła się ruszyć.

Ale jestem ciekawa tych zdjęć!!
TŻ się spisuje na medal, żonie robi śniadanka do łóżka i dzieckiem się zajmie...ehh złoto nie mężczyzna

niunia trzymam kciuki za akcję!
mya u mnie też kąpali
Z mopsem nie pomoge..dziwne...
za wizyte.Ciekawe ile Nataka przybrała

Nie chwal dnia przed zachodem słońca czasem tez pazurki pokaże jak każdy

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
myakciuki za spadek bilirubiny

ktoras pytala o zimne raczki i nozki. ja tez zawsze slyszalam ze wystarczy sprawdzac karczek ale tak mnie w szpitalu polozna opitolila za zimne nozki ze jakos podswiadomie tego teraz pilnuje

diziobrzek najprawdopodobniej od tego ze za duzo siedzialam i obciazylam rane. teraz siedze z.kompresem z kory debu w gaciach.

nasturcjausmialam sie z Twojego kupsztala hehe

Treleoby wieczor nie byl zbyt ciezki...

nie pamietam komu jeszcze co mialam napisac :-/ pisze z tel a nie mam aplikacji mobilnej wiwc ciezko jest. wybaczcie za stylistyke i bledy...

ps. u mnie ciezko bo od dzis maz w nowej pracy i od razu poprosili go by zostal do 20. starszy syn chory, ma zapalenie oskrzeli, kaszle i ma katar, jest na antybiotyku od zeszlego tyg. bboje sie tylko by nie zarazil malego. pilnuje by nie podchodzil i zaslanial buzie jak kaszle czy kicha ale nie zawsze slucha i nie zawsze uda mi sie zareagowac. wogole starsy strasznie sie buntuje ale jakos specjalnie o mnie zazdrosny nie jest tylko bardziej o meza choc dzis mi powiedzial pokazujac na malego "nie chce tego "
na szczescie mlody grzeczny tfu tfu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-12-02 o 18:37
Stary 2013-12-02, 18:58   #4060
niunia32
Zakorzenienie

Malinka gratulacje

U mnie cały czas tak samo, teraz chwila spokoju. Jeszcze bede łazić kilka dni z tymi skurczami

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ciekawe jak tam Lusesita?

W ogole maz przyniósł paczke dla Malwiny. Za duzo z tego nie dostanie, juz wiertla czekoladę zmilki zjedliśmy
Mban smaka na kebaba albo pizzę

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

A w ogole mam pytanie, czy między skurczami porodowymi czulyscie ruchy dziecka? Bo nie pamietam jak to bylo z malina, ale chyba nie.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:21   #4061
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

super maluszek przybrał, chyba nie będzie takim okruszkiem jednak.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Malinka gratulacje

U mnie cały czas tak samo, teraz chwila spokoju. Jeszcze bede łazić kilka dni z tymi skurczami

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

W ogole maz przyniósł paczke dla Malwiny. Za duzo z tego nie dostanie, juz wiertla czekoladę zmilki zjedliśmy

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

A w ogole mam pytanie, czy między skurczami porodowymi czulyscie ruchy dziecka? Bo nie pamietam jak to bylo z malina, ale chyba nie.
Może się w nocy cos z tego rozwinie u ciebie, trzymam kciuki. Ja też mam nieregularne skurcze ale nie sądzę że się coś z tego rozwinie. Mam nadzieję że w czwartek jak pójdę do szpitala to coś ze mną zadziałają konkretnie bo moja panna nie ma zamiaru opuścić brzuszka po dobroci.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 19:25   #4062
niunia32
Zakorzenienie

Hanka sie rozszalala, ze az boli. po pęcherzu i innych narządach szaleje

Malinka

Haniusia
Stary 2013-12-02, 19:30   #4063
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie

sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz Mama moja jutro ma się zgłosić do szpitala, a w środę ma mieć zabieg usunięcia tych kamieni. Najgorsze, że to pod narkozą będzie. Także mama nie w humorze, bo mówi, że nie dość, że sama szpitala nie lubi, to jeszcze się denerwuje o mnie. To ja tak samo. Nie dość, że się denerwuje moją upartą córką, to jeszcze mamą.

ktosiula, no widzisz, to się te nasze dzieciaki dobrały -bo moja też raczej z tych mniejszych ma być aaaa.... ja tak sobie myślę - może Ty postrasz małego, że jak się urodzi w Mikołajki to będzie poszkodowany bo zamiast 3 prezentów to będzie jeden dostawał (od razu na urodziny, imieniny i Mikołaja)

Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę ale mąż się nie skusił bo stwierdził, że nie wchodzi do miejsca, w którym nie będzie mógł być pod telefonem. Ja mu mówię, że to i tak jakoś takie nie ten teges mi się wydaje - z kolegą na saunę
padłam

Cytat:
Malinka gratulacje

Majka sie ruszała jak poparzona ale podobno dzieciaczki raczej nie sa aktywne miedzy skurczami

NEMOSEK - co do przeterminowania to o ile dobrze kojarze Leoś SERDUSZKA pobił rekord )

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Hanka sie rozszalala, ze az boli. po pęcherzu i innych narządach szaleje
O! Widzisz

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:31   #4064
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
hello!
zaliczylismy pierwszy spacer. pogoda super, 3 godziny nas nie było a mały smacznie spał
spotkalismy w mieście znajomych i każdy nam gratulował.
kupiłam pare szmatek dla siebie, żeby poprawić sobie humor.
8 dni po porodzie i 13 kilo ze mnie w sumie zeszło.
brzuch mnie zaskoczył. po 8 dniach wyglda znacznie lepiej.
generalnie ciało nie dobija mnie a tego się najbardziej bałam.
jak wygodnie bez brzucha, ło matulu

co mnie martwi... apetyt małego. na raz wcina po 125ml mleka
doslownie połyka to na kilka razy, 5 minut i butli nie ma.
nie wymiotuje, tylko odrobinke ulewa.
czy ja przypadkiem nie powinnam go przetrzymywać między karmieniami? zdarza się że woła o jeszcze, zwlaszcza w ciągu dnia, robie top-up około 5-8ml... nie wiem
jak tak dalej pójdzie, to pączuch będzie jak nic.
z pierwszych ubranek jakie były dopasowane wyrósł, a to dopiero 8 dni!
za wagi
a Gabriel jak słodziak

kyte - dziwne z tym dochodem, u mnie jest tak ze za 2012 normalie a jak zmienilas w 2013 prace to tylko swistek ile w niej zarobilas w pierwszym pelnym miesiacu...

Lusesita sie nie odzywa.. moze juz sie tulą

zastanawiam sie co u pepper bo nic nie pisze juz baaaaaaaaaaaaardzo długo
Stary 2013-12-02, 19:42   #4065
Kociak85
Zadomowienie

Mya, Ty się tak nie denerwuj - najważniejsze, żeby Was wypisali jak Ula będzie już gotowa do wyjścia. Lepiej żebyście teraz posiedzieli jeden dzień dłużej jak trzeba niż jakbyście po 3 dniach mieli do szpitala wracać aczkolwiek najlepiej jakbyście już jutro mogli wyjść bez szkody dla małej

kyte, nie no niby sauna "ubrana" ale jakoś i tak mi się to dziwnie kojarzy

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O kurcze juz 19.30 prawie
Zapomniałam że mam dziecko wykapać
Jakieś 20 minut temu miałam to zrobic
No jak mogłaś? Wyrodna matka

A mama będzie w szpitalu w innym mieście w ogóle, więc w razie czego to całkiem lipa. No, ale i tak jak widać na moją córkę nie mam wpływu żadnego, więc po prostu mam nadzieję, że nie będę rodzić w tym samym czasie co mama będzie miała zabieg.
Stary 2013-12-02, 19:49   #4066
anulka2205
Wtajemniczenie

malinka gratulacje

Niunia czekamy na drugą wątkową Haneczkę

Nemosek czekam na foteczki niecierpliwie, mieliśc ie przebojów z tą sesją

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:53   #4067
niunia32
Zakorzenienie

Moje dziecko znowu ma dzien brudasa. Wczoraj przez koles nie wykapana,a dzisiaj padla w wózku po roratach

Malinka

Haniusia
Stary 2013-12-02, 20:12   #4068
sorento
Rozeznanie

anka_85 dla tż
Gabryś

ola_k11 zdrówka dla synka!!! Jeszcze chwilka i oswoi się z braciszkiem

Cytat:
efekty beda że przed świetami-na pewno sie pochwalę
Tylko żebys zdązyła ogladnać bo możesz juz na porodówce wyladować
Ja tam sobie poszukam Tymcia

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że w czwartek jak pójdę do szpitala to coś ze mną zadziałają konkretnie bo moja panna nie ma zamiaru opuścić brzuszka po dobroci.
może czeka na barbórkę?? I prezent Ci zrobi

Mya nie złość się kochana Pomyśl, że to dla dobra Uleńki, niech ją wyleczą całkowicie choć rozumiem, że Ci ciężko przez te sprzeczne informacje

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:12   #4069
kyte
Wtajemniczenie

Aplikacja coś świruje.
Moje dziecko przeszło samą siebue.No tak się wydzierała jakbym ją ze skóry obdzierała aż mnie głowa rozbolała.A przy kąpieli to myślałam że aż głos straci...aż głos na nią podniosłam żeby się uspokoiła...
Teraz zasnęła przy cycu a mam takie wyrzuty sumienia że nie chce jej wypuścić z rąk.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 20:31   #4070
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Księdzowa

Mamo co ja przeszłam przed chwila
Majka mi przysnela I po 5 min obudzila sie z rykiem, tak plakala jak nigdy, zanosila sie 40 min. Dalam jej paracetamol I po nie calej godzince przeszlo. Tak jesszcze jej placzacej nie widzialam , nawet cyca nie chciala .
Teraz usiluje zasnac ale chyba nerwy jej nie daja.

Beatka ????
Liwka tak płakała po szczepieniu prawda? Miała temperature podwyzszona? Podawalas jej cos?

też parecetamol dla dzieci i przeszło, tylko popłakiwała, serce sie kraje co?
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Urodzilam 28 .11 o 8.15..
O 12 w nocy pojechalam ze skurczami a o 5 odeszly wody ,o 8.15 urodzilam. Na czasie napisze wiecej

mala miala 3450 ,57dluga
gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee eeeeee
Stary 2013-12-02, 20:52   #4071
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny for you http://landings.photobox.pl/v3/pl/fo...26165753338065
Trzeba zapłacic tylko za przesyłke. Jutro sie biore za fotki będę miala prezenty dla dziadkow w polsce.
Mam tez dla Was biznes
Chcialabym do tego ulozyc jakis krotki wierszyk/ bajke o Majce Od narodzin do swiat BN. Pomozecie? Jakies pojedyncze wersy ? my glowkujemy wlasnie z Tż , coś już mamy ale ja wiem że Wy jestescie niezastapione

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-02, 21:17   #4072
nemosek
Zakorzenienie

anka Jaki słodki Gabryś

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Malinka gratulacje

To jedz ile możesz bo później to juz ciezko będzie z pizzą.
Ale bym zjadła.
Niedobra Ty najpierw robisz mi smaczka o 4.30 na sniadanie a teraz jeszcze pizza i kebab.Litości

Cytat:
padłam

Majka sie ruszała jak poparzona ale podobno dzieciaczki raczej nie sa aktywne miedzy skurczami

NEMOSEK - co do przeterminowania to o ile dobrze kojarze Leoś SERDUSZKA pobił rekord )

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

O! Widzisz

Ale jakos Bułeczka mi zapadla w pamięc
Az sprawdziłam na pierwszej stronie rzeczywiście Leosiek wygrywa póki co

Cytat:
Mya, Ty się tak nie denerwuj - najważniejsze, żeby Was wypisali jak Ula będzie już gotowa do wyjścia. Lepiej żebyście teraz posiedzieli jeden dzień dłużej jak trzeba niż jakbyście po 3 dniach mieli do szpitala wracać aczkolwiek najlepiej jakbyście już jutro mogli wyjść bez szkody dla małej

kyte, nie no niby sauna "ubrana" ale jakoś i tak mi się to dziwnie kojarzy

No jak mogłaś? Wyrodna matka

A mama będzie w szpitalu w innym mieście w ogóle, więc w razie czego to całkiem lipa. No, ale i tak jak widać na moją córkę nie mam wpływu żadnego, więc po prostu mam nadzieję, że nie będę rodzić w tym samym czasie co mama będzie miała zabieg.
To nie moja wina tylko Wasza bo sie zasiedziałam na wizazu:żu

Cytat:
anka_85 dla tż
Gabryś

ola_k11 zdrówka dla synka!!! Jeszcze chwilka i oswoi się z braciszkiem

Ja tam sobie poszukam Tymcia

może czeka na barbórkę?? I prezent Ci zrobi

Mya nie złość się kochana Pomyśl, że to dla dobra Uleńki, niech ją wyleczą całkowicie choć rozumiem, że Ci ciężko przez te sprzeczne informacje

Ty to zawsze wszystko wyhaczysz i dojrzysz w gąszczu postów
W ogóle gratuluję świetnej pamięci bo ja nieraz czytam co piszecie i nie moge sie skupic i zakodowac.
Mam wrażenie zbudyniałowego mózgu
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Aplikacja coś świruje.
Moje dziecko przeszło samą siebue.No tak się wydzierała jakbym ją ze skóry obdzierała aż mnie głowa rozbolała.A przy kąpieli to myślałam że aż głos straci...aż głos na nią podniosłam żeby się uspokoiła...
Teraz zasnęła przy cycu a mam takie wyrzuty sumienia że nie chce jej wypuścić z rąk.
A co znowu kolka?

Cytat:
Trzeba zapłacic tylko za przesyłke. Jutro sie biore za fotki będę miala prezenty dla dziadkow w polsce.
Mam tez dla Was biznes
Chcialabym do tego ulozyc jakis krotki wierszyk/ bajke o Majce Od narodzin do swiat BN. Pomozecie? Jakies pojedyncze wersy ? my glowkujemy wlasnie z Tż , coś już mamy ale ja wiem że Wy jestescie niezastapione

Własnie sie zastanawiałam nad ta ksiazką.Ile kosztuje przesyłka?

Napisz priv do Nasturcji to Ci szybcikiem cos wymysli

Pomogłabym ale zupełnie nie mam weny ostatnio...... może zarzuc jakims przykładowym wersem.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Miss wzywam Cię drugi raz,tulisz juz córeczkę?Halo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-02, 21:21   #4073
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
anka Jaki słodki Gabryś

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

To jedz ile możesz bo później to juz ciezko będzie z pizzą.
Ale bym zjadła.
Niedobra Ty najpierw robisz mi smaczka o 4.30 na sniadanie a teraz jeszcze pizza i kebab.Litości

Ale jakos Bułeczka mi zapadla w pamięc
Az sprawdziłam na pierwszej stronie rzeczywiście Leosiek wygrywa póki co

To nie moja wina tylko Wasza bo sie zasiedziałam na wizazu:żu

Ty to zawsze wszystko wyhaczysz i dojrzysz w gąszczu postów
W ogóle gratuluję świetnej pamięci bo ja nieraz czytam co piszecie i nie moge sie skupic i zakodowac.
Mam wrażenie zbudyniałowego mózgu

A co znowu kolka?

Własnie sie zastanawiałam nad ta ksiazką.Ile kosztuje przesyłka?

Napisz priv do Nasturcji to Ci szybcikiem cos wymysli

Pomogłabym ale zupełnie nie mam weny ostatnio...... może zarzuc jakims przykładowym wersem.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Miss wzywam Cię drugi raz,tulisz juz córeczkę?Halo
Właśnie nie wiem co to było to chyba nie była kolka...

Stary 2013-12-02, 22:32   #4074
rusalka12
Zadomowienie

Jezzka, Malinka gratulacje
Sorento, Sylwiaaa dziekuje
Nemosek brawo za sesje
Anka cudne foty, brawo za zrzucona wage i gratuluje tza taki tz to skarb
Mya juz niebawem bedziecie sie soba cieszyc w domowym zaciszu. Teraz najwazniejsze, zebyscie obie wrocily do formy.

Co do tematu kupkowego - wczoraj rano poprosilam tz, zeby przebral Ole z kupki. Robil to na naszym lozku, bez maty do przewijania. W trakcie mala zdecydowala, ze chce sie jej jeszcze kupke i wystrzelila - kupal trafil na przescieradlo, tz pizame, jego telefon (ktorylezal kolo jego nogi)... Mlody przesuwal Ole w czyste miejsce na lozku a ta zostawiala kolejna plame hahaha. Wszystko do prania- przescieradlo, ochrona na materac, rzeczy tz...dostalam takiej smiechawy, ze pol godziny nie moglam sie uspokoic. Zuzia, ktora lezala z nami na lozku i ogladala na ipadzie poranne bajeczki, ewakuowala sie na podloge a Ola byla miala niesamowicie zadowolona minke hahaha.

Dzis minely nam dwa tygodnie wiec mialysmy wizyte u pediatry. Sprawdzanie serduszka, bioderek, generalne ogledziny i waga. Mala wazy 3720g. 300g wiecej od wagi urodzeniowej

Pytanie - ile po cesarce mozna zaczac cwiczyc brzuch? Wiem, ze to juz bylo, ale nie pamietam...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Co do ulewania to czytalam, ze maluszki zaczynaja ulewac od drugiego tygodnia zycia. Nasza Olcia za kazdym razem jakńie odbeknie (czasem trzymamy ja po pol godziny) ulewa. Ale tak porzadnie...

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

No i nasz dziec czasem tez charczy. I wydaje takie odglosy jak gremlinek hahah
Podczas jedzonka zas slodko sobie mruczy
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:37   #4075
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tez dla Was biznes

Dzięki my już z mezem kombinujemy na prezent dla mamy

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Jezzka, Malinka gratulacje
Sorento, Sylwiaaa dziekuje
Nemosek brawo za sesje
Anka cudne foty, brawo za zrzucona wage i gratuluje tza taki tz to skarb
Mya juz niebawem bedziecie sie soba cieszyc w domowym zaciszu. Teraz najwazniejsze, zebyscie obie wrocily do formy.

Co do tematu kupkowego - wczoraj rano poprosilam tz, zeby przebral Ole z kupki. Robil to na naszym lozku, bez maty do przewijania. W trakcie mala zdecydowala, ze chce sie jej jeszcze kupke i wystrzelila - kupal trafil na przescieradlo, tz pizame, jego telefon (ktorylezal kolo jego nogi)... Mlody przesuwal Ole w czyste miejsce na lozku a ta zostawiala kolejna plame hahaha. Wszystko do prania- przescieradlo, ochrona na materac, rzeczy tz...dostalam takiej smiechawy, ze pol godziny nie moglam sie uspokoic. Zuzia, ktora lezala z nami na lozku i ogladala na ipadzie poranne bajeczki, ewakuowala sie na podloge a Ola byla miala niesamowicie zadowolona minke hahaha.

Dzis minely nam dwa tygodnie wiec mialysmy wizyte u pediatry. Sprawdzanie serduszka, bioderek, generalne ogledziny i waga. Mala wazy 3720g. 300g wiecej od wagi urodzeniowej

Pytanie - ile po cesarce mozna zaczac cwiczyc brzuch? Wiem, ze to juz bylo, ale nie pamietam...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Co do ulewania to czytalam, ze maluszki zaczynaja ulewac od drugiego tygodnia zycia. Nasza Olcia za kazdym razem jakńie odbeknie (czasem trzymamy ja po pol godziny) ulewa. Ale tak porzadnie...

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

No i nasz dziec czasem tez charczy. I wydaje takie odglosy jak gremlinek hahah
Podczas jedzonka zas slodko sobie mruczy
mi gin pozwolił dopiero po skonczonych 3 tyg cwiczyc raz w tygodniu brzuszki apotem po 4 mc juz ,oge cos wiecej ostry trening po6 miesiacu
Stary 2013-12-02, 23:10   #4076
rusalka12
Zadomowienie

Ooooo Ryba dzieki. Nie satysfakcjonuje mnie to nic a nic :-/
Chcialam zaczac ciezko trenowac po dwoch miesiacach od porodu...ciezary przygotowane, program rozpisany... Do duszy. Bede wiec jezdzic na rowerze i biegac. To chyba wolno?
Chce wygladac jak czlowiek żanim wroce do pracy. Kilogramy wprawdzie wszytskie zgubione, ale brzuszek odstaje...
Stary 2013-12-03, 00:09   #4077
Eluvtus
Zakorzenienie

Miałam tyle zaznaczone do odpowiedzi, zasnęłam i już nic nie ma tak czy inaczej, kocham was.

Trele, ćwiczysz z yt czy masz na komputerze nagrania?

Dziewczyny, nie czekajcie dużo z ćwiczeniami jeśli czujecie się dobrze i wszystko przebiega i przebiegało bez zakłóceń. Ja ćwiczę od 3 tygodnia skończonego, różnica w jakości skóry i moim samopoczuciu jest ogromna, mimo że nie ćwiczę dużo i nie codziennie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 00:25   #4078
niunia32
Zakorzenienie

Jade do szpitala, skurcze co 5 min. bolesne jak cholera

Malinka

Haniusia
Stary 2013-12-03, 00:31   #4079
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam tyle zaznaczone do odpowiedzi, zasnęłam i już nic nie ma tak czy inaczej, kocham was.

Trele, ćwiczysz z yt czy masz na komputerze nagrania?

Dziewczyny, nie czekajcie dużo z ćwiczeniami jeśli czujecie się dobrze i wszystko przebiega i przebiegało bez zakłóceń. Ja ćwiczę od 3 tygodnia skończonego, różnica w jakości skóry i moim samopoczuciu jest ogromna, mimo że nie ćwiczę dużo i nie codziennie.

Narazie cwicze Skalpel 1 z YT. Jeszcze długo nie odwaze sie ruszyc innego jej treningu , bo ten podobno jest najlżejszy a ja I tak padam

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Cytat:
Jade do szpitala, skurcze co 5 min. bolesne jak cholera
A jednak Hania sie zdecydowała !
Trzymamy kciuki , żeby poszło gładko

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-03, 01:27   #4080
rusalka12
Zadomowienie

Niunia trzymam kciuki

Ja.padam. moja cora zwrocila wszystko co zjadla tak ok 11:30 I do teraz sie meczymy, zeby sie najadla bo cycuszki wycuckane do odtatniej kropli..
Nie mam juz sily I poplakuje przy ka r mieniu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości