|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
ktosiula trzymam kciuki
Cytat:
oby sie rozkrecilo malinka gratuluję, kociak fajna spodnica,
![]() |
#4052 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
![]() tż to anioł. w największej depresji i poniżeniu, zmęczeniu był przy mnie, nie spal, pomagał. ze wszystkim, doslownie ze wszystkim, jak mnie na 3 dni unieruchomiło zajmował się jednoczesnie mną i małym, dostawiał mi go do piersi i podkladal poduszki żeby bylo nam wygodnie. tak jak teraz nie kochałam go nigdy. a oto mój przystojniaka ![]() ![]()
![]() |
#4053 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że szczeście dopisuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapraszamy do nocnych pogaduszek w ramach wdrażania sie w nowe obowiązki ![]() Im nas wiecej tym lepiej ![]() Cytat:
Ale ja to dopiero musze sie wybrac po zaświadczenie od połoznej i zaczac załatwiać... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
myakciuki za spadek bilirubiny
ktoras pytala o zimne raczki i nozki. ja tez zawsze slyszalam ze wystarczy sprawdzac karczek ale tak mnie w szpitalu polozna opitolila za zimne nozki ze jakos podswiadomie tego teraz pilnuje diziobrzek najprawdopodobniej od tego ze za duzo siedzialam i obciazylam rane. teraz siedze z.kompresem z kory debu w gaciach. nasturcjausmialam sie z Twojego kupsztala hehe Treleoby wieczor nie byl zbyt ciezki... nie pamietam komu jeszcze co mialam napisac :-/ pisze z tel a nie mam aplikacji mobilnej wiwc ciezko jest. wybaczcie za stylistyke i bledy... ps. u mnie ciezko bo od dzis maz w nowej pracy i od razu poprosili go by zostal do 20. starszy syn chory, ma zapalenie oskrzeli, kaszle i ma katar, jest na antybiotyku od zeszlego tyg. bboje sie tylko by nie zarazil malego. pilnuje by nie podchodzil i zaslanial buzie jak kaszle czy kicha ale nie zawsze slucha i nie zawsze uda mi sie zareagowac. wogole starsy strasznie sie buntuje ale jakos specjalnie o mnie zazdrosny nie jest tylko bardziej o meza choc dzis mi powiedzial pokazujac na malego "nie chce tego " ![]() na szczescie mlody grzeczny tfu tfu |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Zaraz się w☠☠☠☠ię, rano ordynatorka prawie puściła mnie do domu, powiedziała, że jutro już na 100% wychodzimy. A teraz przyłazi ta co była wczoraj i mowi do mnie:" zobaczymy jutro bilirubinę, to jutro albo pojutrze panie wyjdą. Chyba nie nastawia się pani na jutro? " no ludzie, niech ustalą sobie jedną wersję albo coś, bo mnie normalnie szlag trafi. Rzygam siedzeniem tutaj już. Jka mnie jutro nie wypuszczą to chyba zrobię wojnę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() efekty beda że przed świetami-na pewno sie pochwalę ![]() Tylko żebys zdązyła ogladnać bo możesz juz na porodówce wyladować ![]() O kurcze juz 19.30 prawie ![]() Zapomniałam że mam dziecko wykapać ![]() Jakieś 20 minut temu miałam to zrobic ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() Mojej znajomej która rodziła w prywatnej klinice nie kazali kapac przez 2 tygodnie ![]() Tylko chusteczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak urodzisz w 9 dniu po terminie to Mikołaj dogoni Majeczke w przeterminowaniu ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i co bd z tym kregoslupem robić ;>? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4059 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sory ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie chwal dnia przed zachodem słońca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-02 o 18:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Malinka gratulacje
U mnie cały czas tak samo, teraz chwila spokoju. Jeszcze bede łazić kilka dni z tymi skurczami ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ciekawe jak tam Lusesita? W ogole maz przyniósł paczke dla Malwiny. Za duzo z tego nie dostanie, juz wiertla czekoladę zmilki zjedliśmy ![]() Mban smaka na kebaba albo pizzę ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- A w ogole mam pytanie, czy między skurczami porodowymi czulyscie ruchy dziecka? Bo nie pamietam jak to bylo z malina, ale chyba nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Hanka sie rozszalala, ze az boli. po pęcherzu i innych narządach szaleje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() NEMOSEK - co do przeterminowania to o ile dobrze kojarze Leoś SERDUSZKA pobił rekord ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Gabriel jak słodziak ![]() kyte - dziwne z tym dochodem, u mnie jest tak ze za 2012 normalie a jak zmienilas w 2013 prace to tylko swistek ile w niej zarobilas w pierwszym pelnym miesiacu... ![]() Lusesita sie nie odzywa.. moze juz sie tulą ![]() zastanawiam sie co u pepper bo nic nie pisze juz baaaaaaaaaaaaardzo długo ![]()
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
Mya, Ty się tak nie denerwuj - najważniejsze, żeby Was wypisali jak Ula będzie już gotowa do wyjścia. Lepiej żebyście teraz posiedzieli jeden dzień dłużej jak trzeba niż jakbyście po 3 dniach mieli do szpitala wracać
![]() ![]() kyte, nie no niby sauna "ubrana" ale jakoś i tak mi się to dziwnie kojarzy ![]() Cytat:
![]() A mama będzie w szpitalu w innym mieście w ogóle, więc w razie czego to całkiem lipa. No, ale i tak jak widać na moją córkę nie mam wpływu żadnego, więc po prostu mam nadzieję, że nie będę rodzić w tym samym czasie co mama będzie miała zabieg.
![]() |
#4066 |
Wtajemniczenie
|
malinka gratulacje
![]() Niunia czekamy na drugą wątkową Haneczkę ![]() Nemosek czekam na foteczki niecierpliwie, mieliśc ie przebojów z tą sesją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko znowu ma dzien brudasa. Wczoraj przez koles nie wykapana,a dzisiaj padla w wózku po roratach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | ||
Rozeznanie
|
anka_85
![]() Gabryś ![]() ola_k11 zdrówka dla synka!!! Jeszcze chwilka i oswoi się z braciszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mya nie złość się kochana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4069 |
Wtajemniczenie
|
Aplikacja coś świruje.
Moje dziecko przeszło samą siebue.No tak się wydzierała jakbym ją ze skóry obdzierała aż mnie głowa rozbolała.A przy kąpieli to myślałam że aż głos straci...aż głos na nią podniosłam żeby się uspokoiła... ![]() Teraz zasnęła przy cycu a mam takie wyrzuty sumienia że nie chce jej wypuścić z rąk. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4070 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny for you
![]() Trzeba zapłacic tylko za przesyłke. Jutro sie biore za fotki będę miala prezenty dla dziadkow w polsce. Mam tez dla Was biznes ![]() Chcialabym do tego ulozyc jakis krotki wierszyk/ bajke o Majce Od narodzin do swiat BN. Pomozecie? Jakies pojedyncze wersy ? ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4072 | ||||||
Zakorzenienie
|
anka Jaki słodki Gabryś
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Ale bym zjadła. Niedobra Ty najpierw robisz mi smaczka o 4.30 na sniadanie a teraz jeszcze pizza i kebab.Litości ![]() Cytat:
![]() Az sprawdziłam na pierwszej stronie rzeczywiście Leosiek wygrywa póki co ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty to zawsze wszystko wyhaczysz i dojrzysz w gąszczu postów W ogóle gratuluję świetnej pamięci bo ja nieraz czytam co piszecie i nie moge sie skupic i zakodowac. Mam wrażenie zbudyniałowego mózgu ![]() Cytat:
Cytat:
Napisz priv do Nasturcji to Ci szybcikiem cos wymysli ![]() Pomogłabym ale zupełnie nie mam weny ostatnio...... może zarzuc jakims przykładowym wersem. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Miss wzywam Cię drugi raz,tulisz juz córeczkę?Halo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
Jezzka, Malinka gratulacje
![]() ![]() Sorento, Sylwiaaa dziekuje ![]() Nemosek brawo za sesje Anka cudne foty, brawo za zrzucona wage ![]() ![]() Mya juz niebawem bedziecie sie soba cieszyc w domowym zaciszu. Teraz najwazniejsze, zebyscie obie wrocily do formy. Co do tematu kupkowego - wczoraj rano poprosilam tz, zeby przebral Ole z kupki. Robil to na naszym lozku, bez maty do przewijania. W trakcie mala zdecydowala, ze chce sie jej jeszcze kupke i wystrzelila - kupal trafil na przescieradlo, tz pizame, jego telefon (ktorylezal kolo jego nogi)... Mlody przesuwal Ole w czyste miejsce na lozku a ta zostawiala kolejna plame hahaha. Wszystko do prania- przescieradlo, ochrona na materac, rzeczy tz...dostalam takiej smiechawy, ze pol godziny nie moglam sie uspokoic. Zuzia, ktora lezala z nami na lozku i ogladala na ipadzie poranne bajeczki, ewakuowala sie na podloge a Ola byla miala niesamowicie zadowolona minke hahaha. Dzis minely nam dwa tygodnie wiec mialysmy wizyte u pediatry. Sprawdzanie serduszka, bioderek, generalne ogledziny i waga. Mala wazy 3720g. 300g wiecej od wagi urodzeniowej ![]() Pytanie - ile po cesarce mozna zaczac cwiczyc brzuch? Wiem, ze to juz bylo, ale nie pamietam... ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Co do ulewania to czytalam, ze maluszki zaczynaja ulewac od drugiego tygodnia zycia. Nasza Olcia za kazdym razem jakńie odbeknie (czasem trzymamy ja po pol godziny) ulewa. Ale tak porzadnie... ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No i nasz dziec czasem tez charczy. I wydaje takie odglosy jak gremlinek hahah Podczas jedzonka zas slodko sobie mruczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Ooooo Ryba dzieki. Nie satysfakcjonuje mnie to nic a nic :-/
Chcialam zaczac ciezko trenowac po dwoch miesiacach od porodu...ciezary przygotowane, program rozpisany... Do duszy. Bede wiec jezdzic na rowerze i biegac. To chyba wolno? Chce wygladac jak czlowiek żanim wroce do pracy. Kilogramy wprawdzie wszytskie zgubione, ale brzuszek odstaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
Miałam tyle zaznaczone do odpowiedzi, zasnęłam i już nic nie ma
![]() Trele, ćwiczysz z yt czy masz na komputerze nagrania? Dziewczyny, nie czekajcie dużo z ćwiczeniami jeśli czujecie się dobrze i wszystko przebiega i przebiegało bez zakłóceń. Ja ćwiczę od 3 tygodnia skończonego, różnica w jakości skóry i moim samopoczuciu jest ogromna, mimo że nie ćwiczę dużo i nie codziennie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Jade do szpitala, skurcze co 5 min. bolesne jak cholera
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- A jednak Hania sie zdecydowała ! Trzymamy kciuki , żeby poszło gładko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4080 |
Zadomowienie
|
Niunia trzymam kciuki
Ja.padam. moja cora zwrocila wszystko co zjadla tak ok 11:30 I do teraz sie meczymy, zeby sie najadla bo cycuszki wycuckane do odtatniej kropli.. Nie mam juz sily I poplakuje przy ka r mieniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.