Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 16:19   #4021
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wpadlam sie pochwalic ze wlasnie wychodze na masaz czeka mnie cudowna godzinka relaksu
zazdroooooooooooszczę okrutnie!

ktosiula, a więc jednak wróciłaś. A to dziwne, że skoro z OM wychodzi Ci już 6 dni po terminie, to powinni Cię przyjąć na oddział. Ale może akurat przez te 2 dni Mikołaj sam się ruszy?

niunia, za rozwinięcie akcji.

Mi odszedł kawałek czopa chociaż to i tak o niczym nie świadczy...

Kurde, za późno się wzięłam jednak za tą zupę i mąż wróci z pracy głodny a jej jeszcze nie będzie. Trudno, będzie musiał przeżyć.

Kurde, nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj w Mohito spódniczkę w ciemno (a bo na facebooku kupon -30%). Tak mi się podoba, stwierdziłam, że na święta byłaby super, tylko nie wiem czy się w nią zmieszczę. Przymierzę po porodzie, w razie czego mam możliwość oddania. Taka jak w załączniku tylko moja nie ma tego paska i ma takie czarne dżety pododawane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x9951-99x.jpg (30,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-12-02, 16:24   #4022
niunia_20
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Urodzilam 28 .11 o 8.15..
O 12 w nocy pojechalam ze skurczami a o 5 odeszly wody ,o 8.15 urodzilam. Na czasie napisze wiecej

mala miala 3450 ,57dluga
GRATULACJE

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:36   #4023
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
no i wielka doopa :-( nie zdjeli mi szwow bo mam obrzek i musi najpierw zejsc
, oby się ładnie goiło, wiadomo czemu się zrobił?

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Melduje sie ze zyje
Choc czasami z niewyspania padam na ryjek za to Leon w najlepsze kima przy moim cycku. Dziewczyny kp, wasze dzieci tez zasypiaja podczas karmienia cycem? Moj praktycznie za kadym razem. 5 grudnia Leon konczy miesiac i idziemy na pierwsza wizyte do lekarza. Ostatnio byla u nas polozna i mlody wazy juz 4,5 kg .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Adaś notorycznie zasypia przy cycu i trzeba go dobrze rozbudzać- mocny sen ma

Cytat:
Tak w ogole my juz po usg zagadalam Jasia i lezal i uwaznie patrzyl co pani robi a na korytarzu wszyscy sie do mnie usmiechali bo zasnal mi na ramieniu
Z Jaskowymi bioderkami wszystko w porzadku
Mamy sie zglosic do kontroli za 6-8 tygodni

dla Jasia

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Trele- wykrakałaś!!!!!!

Chwilę po tym jak napisałam, karmiłam Miłosza. Biorę go do odbicia i czuję.. nie tylko zapach, ale też coś oślizłego... I co? Kupa. Przeleciała przez pampa, przez body [akurat mu spodnie zdjęłam, co by sobie pomajdał gołymi nóżkami]. Brudny on [do karku, dosłownie , nawet łokcie w kupie], brudna ja [nawet moja szyja]. Rozebrałam go, umyłam w łazience, położyłam na przewijak, a on heja! Brudna podłoga, brudny przewijak. No to mycie raz jeszcze. Najgorsze jest to, ze chyba dalej ciśnie...
Normalnie Armagedon

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
u mnie cisza, jutro mam ktg i kolejne cudowne w doznania badanie, pewnie jak sie nic nie ruszy (co jest prawdopodobne) to w srode albo czwartek wyladuje w szpitalu
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny mam pytanie - ćwiczycie coś?
Moja forma jest w stanie tragicznym przez ciążę i tak sobie powoli ćwicze od tygodnia żeby zakwasów nie mieć przypadkiem. Kto do mnie dołączy?

jeszcze nie mogę nic ćwiczyć, a chętnie bym się za siebie wzięła osiągnęłam już wagę sprzed ciąży, ale czuję po sobie, że ciało mam jakieś takie flaczkowate...

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Powracam jak bumerang
Skończyło się tak jak myślałam. 3,5 h na izbie, akcja skurczowa nieistnieje, szyjka 2 cm, przepuszcza palec, dobrostan płodu zachowany - przepływy ok, wody ok, łożysko ok. Mieli zagwostkę bo wychodzi z terminu OM, że jestem 6 dni po TP i zastanawiali się czy mnie kłaść, ale kazali przyjść w środę. I znowu pewnie będzie ze 3 h na izbie, ale mam nadzieję, że wtedy już mnie przyjmą bo będę 8 dni po TP. Chyba, że się wcześniej zacznie w co wątpie.
Miki się rozpycha i szyjka kłuje, a ja siedzę na piłce i nic nie wysiedzę. Od dzisiaj muszę wziąć macierzyński .
Będzie dobrze, inaczej być nie może. Do środy już niedaleko

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
U mnue pojawiają sie bolesne skurcze, ale troche nieregularne. Niektóre sa mocniejsze inne nie. Jest kilka po 7min, potem nagle 15, 5, 10. I tak w kółko
Polezalam troche w wannie... Umylam wlosy zobaczymy co dalej bedzie
Oby się ładnie rozwinęło

Cytat:
O 12 w nocy pojechalam ze skurczami a o 5 odeszly wody ,o 8.15 urodzilam. Na czasie napisze wiecej

mala miala 3450 ,57dluga
Gratulacje!

Jezzka gratulacje! Duża Niunia
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:39   #4024
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
Gratulacje !

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
, oby się ładnie goiło, wiadomo czemu się zrobił?

Adaś notorycznie zasypia przy cycu i trzeba go dobrze rozbudzać- mocny sen ma

dla Jasia

Normalnie Armagedon

trzymam kciuki

jeszcze nie mogę nic ćwiczyć, a chętnie bym się za siebie wzięła osiągnęłam już wagę sprzed ciąży, ale czuję po sobie, że ciało mam jakieś takie flaczkowate...

Będzie dobrze, inaczej być nie może. Do środy już niedaleko

Oby się ładnie rozwinęło

Gratulacje!

Jezzka gratulacje! Duża Niunia
Ja Leona jak zasnie przy cycu za chiny nie moge dobudzic a jak Wam spi w nocy ?

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-12-02 o 16:40
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:45   #4025
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
Gratulacje!!
Stary 2013-12-02, 16:55   #4026
Eluvtus
Zakorzenienie

dizi ja nawet nie wiem ile ważę, chyba popsułam wagę i na razie wolę się nie ważyć, najpierw doprowadzę się do stanu zadowolenia, bo tak to będę dążyć do dawnych 55 kg i wejdę w manie odchudzenia... A tak, spodobam się sobie, uznam że jestem idealna i już
W ogóle już mam o wiele bardziej jędrną pupę i nogi, czyli to, co ucierpiało najbardziej

Stary 2013-12-02, 16:58   #4027
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Ja Leona jak zasnie przy cycu za chiny nie moge dobudzic a jak Wam spi w nocy ?

Nie narzekam ( tfu, tfu, odpukać) na jego spanie budzi się co ok. 3-4 godzinki, zjada i w kimę. W ogóle to moje dziecko jest jakieś takie rozespane, chyba po mamusi

Jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, przy okazji ważenie i mierzenie. Ciekawa jestem ile ten mój Klusek waży?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 17:03   #4028
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
U mnue pojawiają sie bolesne skurcze, ale troche nieregularne. Niektóre sa mocniejsze inne nie. Jest kilka po 7min, potem nagle 15, 5, 10. I tak w kółko
Polezalam troche w wannie... Umylam wlosy zobaczymy co dalej bedzie
za rozwinięcie skurczy!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aaa bo zamiast zadzwonić ze cos sie nie zgadza czy cos to mają CIę w dupie i sama sie interesuj.. najlepiej jak czekasz na kase a jej nie ma

za rozwinięcie akcji i szybki porodzik

czy Was też taaaaaaaaaaak boli głowa zaraz umrę.
może myślą że się nie zainteresujesz i będą miały mniej roboty
tak, własnie zaczęła mnie boleć
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Księdzowa

Puszka czy puszcza mała różnica.
Nie potrafie słownika w tel wyłaczyc :/

Teraz juz nie . Na trzeci dzien miałam takie zakwasy w udach ze bałam sie małej po schodach nosic zebysmy obie nie spadly.

Wychodz maleńka, cioteczki czekaja
Myślisz , że to dziś ?

Mamo co ja przeszłam przed chwila
Majka mi przysnela I po 5 min obudzila sie z rykiem, tak plakala jak nigdy, zanosila sie 40 min. Dalam jej paracetamol I po nie calej godzince przeszlo. Tak jesszcze jej placzacej nie widzialam , nawet cyca nie chciala .
Teraz usiluje zasnac ale chyba nerwy jej nie daja.

Beatka ????
Liwka tak płakała po szczepieniu prawda? Miała temperature podwyzszona? Podawalas jej cos?

księdzowa

zaczynam się bać szczepionek
Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

ktosiula, a więc jednak wróciłaś. A to dziwne, że skoro z OM wychodzi Ci już 6 dni po terminie, to powinni Cię przyjąć na oddział. Ale może akurat przez te 2 dni Mikołaj sam się ruszy?

Kurde, za późno się wzięłam jednak za tą zupę i mąż wróci z pracy głodny a jej jeszcze nie będzie. Trudno, będzie musiał przeżyć.

Kurde, nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj w Mohito spódniczkę w ciemno (a bo na facebooku kupon -30%). Tak mi się podoba, stwierdziłam, że na święta byłaby super, tylko nie wiem czy się w nią zmieszczę. Przymierzę po porodzie, w razie czego mam możliwość oddania. Taka jak w załączniku tylko moja nie ma tego paska i ma takie czarne dżety pododawane
fajna spódnica mam podobną też z Mohito tylko z plisami

musimy układać płytki w kuchni bo mamy panele i nam przy praniu tak pralka się trzęsie że wszystko spada z szafek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:08   #4029
maomami
Wtajemniczenie

Malinka gratulacje!!!!!!!!!1

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:08   #4030
domii29
Zakorzenienie

Gratuluje nowym mamusiom

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:10   #4031
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Nasturcja dzięki za odpowiedź
Eh no to nie fajnie, jutro wizyta zobaczymy co gin powie. A tak wogóle to boję się porodu na sama myśl robi mi się mdło
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 17:12   #4032
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Choc czasami z niewyspania padam na ryjek za to Leon w najlepsze kima przy moim cycku. Dziewczyny kp, wasze dzieci tez zasypiaja podczas karmienia cycem? Moj praktycznie za kadym razem. 5 grudnia Leon konczy miesiac i idziemy na pierwsza wizyte do lekarza. Ostatnio byla u nas polozna i mlody wazy juz 4,5 kg .
Moja notorycznie zasypiała przy piersi, to był problem, bo nie najadała się i chudła ale pani powiedziała, że można ją miziac po policzkach, po stópkach, zaczepiać i wgl aby ją rozbudzić i muszę zawsze tak trzymać cyca, aby mieć kciuk wolny do smyrania po policzku, uszku, nosku
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Trele- wykrakałaś!!!!!!

Chwilę po tym jak napisałam, karmiłam Miłosza. Biorę go do odbicia i czuję.. nie tylko zapach, ale też coś oślizłego... I co? Kupa. Przeleciała przez pampa, przez body [akurat mu spodnie zdjęłam, co by sobie pomajdał gołymi nóżkami]. Brudny on [do karku, dosłownie , nawet łokcie w kupie], brudna ja [nawet moja szyja]. Rozebrałam go, umyłam w łazience, położyłam na przewijak, a on heja! Brudna podłoga, brudny przewijak. No to mycie raz jeszcze. Najgorsze jest to, ze chyba dalej ciśnie...

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
przepraszam Ty powinnaś ksiązki pisać, narracja by byłą nie do wywalenia
kupiłabym!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
haha, to mój dołączy do Jaśka

a już wiesz co to dokłądnie z tą wysypką? Wybacz jak pisałaś, ale nie widziałam

Macie przewijak? Kurde, ja musiałam przewijać na łóżku swoim, i jak mi przeciekło z jego becika- nie dostawałam podkladów dla małego na przebranie- w nocy to mi nikt nie chciał pościeli zmienić, musiała czekać do 8 rana.. i tylko od 8 do 12 zmianiali a potem sie męcz i śpij w kupie

Każda z nas to przechodzi ja już 2 razy

sorento- byłam, przyjął, ale nic nie zrobił ciekawego.. poszłam sobie sama na badania moczu i tyle

Taak mnie dzisiaj łeb boli ze nie wyrobie, jeszcze mnie te babsztyle [inaczej tego nazwać nie mogę] z MOPSu tak wkurzają.. ehh

Anoula napisała, ze mała ma zółtaczkę i od wczoraj si naswietlają, jest tylko na kp i ładnie przybierać zaczęła . Natalka jest przekochana i wymęczona ciąłymi badaniami i budzeniem co chwile .
ja akurat jestem na sali vip płatnej, wiec mam luksusy ale ogólnie w każdej sali u nas jest przewijak, jak pójdziesz do sprzątaczki to też Ci pomoże. Wgl szpital jak dla mnie ma 15/10 punktow. Personel jest super. Aby mała zaczęła jeść z cycucha to mnie gnębili 2 dni, cycki miałam powykręcane jak staruszka kości ale udało się, mam nawał pokarmu, mała ssie przez kapturki, ale ssie i wgl to codziennie kąpią małą, co nie wiem, ale dla mnie jest dziwne, bo nie czytałam aby gdzieś u Was kąpali.

Ula mi dała tak dzisiaj popalić, że myślałam,że zemdleje... jak dopadłam sie do szynki i chleba to jedna ręka karmiłam Lulke a drugą jadłam chleb suchy z szynką i zapijałam herbatą. Masakra

Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
gratulacje! Coś ten 28 szzczęśliwy 8h skurczy

Wbiłam sobie sama zastrzyk ale jestem z siebie dumna!!!!!!!!!!!!!!!!!:sb anan:

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:23   #4033
domii29
Zakorzenienie

Weszlam do sklepu i nakupilam sobie ozdob swiatecznych i Jasiowi kilka parskarpetek za 99gr bo promocja swiateczna jest .

Co do masazu... sam masaz cudowny tyle ze moj kregoslup w oplakanym stanie. Rzeczywiscie zle mi sie wkula przy robieniu znieczulenia i teraz to wychodzi. Cala lewa strona boli okropnie przy masazu, az mialam lzy w oczach... rece mi dretwieja, nogi takze, a glowa jak mnie bolala jak mi dotykala wszystko to od kregoslupa

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Mya u mnie tez kapali codziennie

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-12-02 o 17:14
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:31   #4034
nemosek
Zakorzenienie

Hej hej

Jezzka,Malinka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!

A myslałam że ruszyło nasze przeterminowane dwupaki..ale nie

My wróclilismy z sesji która trwała 5 godzin a miała 3.
Rano miałam nastawiony budzik ale wyłaczyłam go nawet nie wiem kiedy i w kimonko.Zaspaliśmy,dobrze że Tymek zaczął sie kręcic bo inaczej w ogóle nie wstalibyśmyUbrał am go,ogarnełam siebie łącznie z myciem włosów i zebralismy sie w 30 minut,a jeszcze mleko rozmroziłam na wszelki wypadek.
Śniadanie zjedlismy po drodze w samochodzie,tż wjechal pod prąd żeby zaoszczędzić kilka minut bo musielismy jeszcze kase z bankomatu wyciagnać.Po drodze złamał jeszcze kilka przepisów ale co tam Musielismy dojechac 30 km więc nie było czasu na rozkminianie-trzeba było działać
Spóźnilismy sie tylko 3 minuty
Młodego chciałam karmic po drodze z butli ale usnął i dopiero zjadł na miejscu -130 ml wciagnął od razu w szoku byłam że aż tyle
a potem sukcesywnie dojadal i wciagnął jeszcze 110
W końcu po 1,5 h poszedł spać raptem na 3 ujęcia po czym oczy jak 5 złotych i trzeba było piers dać i lulać lulac lulać aż zasnał w końcu.
Oj wystawił nas dzisiaj na próbe cierpliwości
2 razy okupał i zesikał siebie,swój kocyk i materiały na których leżał
Ale fotograf bardzo wyrozumiała i nam wybaczyła.Na dodatek jeszcze prądu nie było i nie mozna było dogrzac farelką więc cały czas akcja z przykrywaniem i odkrywaniem żeby nie zmarzł.
Ale koniec końców udało sie Mamy to!

I prawda jest taka że troche zaspałam z sesja bo najlepiej takie maluchy fotografowac do 14 dni po urodzeniu bo Tymek juz bardziej świadomy i przenoszenie go powodowało że sie przebudzał.Nieraz trudno go było ułożyć bo zmieniał raz dwa pozycję.A jak poszła kupa to już w ogóle totalne wybudzenie nastapiło.I jak na przekór po prostu cięzko go było uspac no a w domu tak pieknie spi od strzała.
Ale nasza ciepliwośc została wynagrodzona
I musze pochwalic tżta bo fotografka chciała go awansować na swojego asystenta.Chwaliła za podejście do dzieci bo mówi że wiekszośc tatusiow jest już znudzona po pół godziny a on ma anielska cierpliwosc i nie boi sie własnego dziecka.A czego tu sie bać
Ja znowu byłam pełna podziwu bo tak pieknie sie Tymkiem zajmował.Nawet u mnie na rękach mały sie tak szybko nie uspokaja jak u niego.Wybaczam mu ostatni wybryk

Ide poczytac co tam słychać..

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:31   #4035
ktosiula
Wtajemniczenie

Sorento

Niunia dawaj, dawaj!

Malinka gratulacje dla Was!

Kociak za czopa

Trele biedna ta Twoja Majunia, mam nadzieję ze juz będzie dobrze.

Zazdroszczę Wam maluszków i skurczów...
Głupio to brzmi ale znowu mu smutno.

Dobrze że są jeszcze mamusie z końca grudnia, chyba nie urodzę ostatnia

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 17:37   #4036
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele, a nie Miałaś problemów z karmieniem? Kwas przechodzi do mleka niby

Niunia mi pisala wlasnie o tym kwasie. Powiem Ci ze mojego żarłoka nawet kwas nie wzrusza ona je do godziny po treningu I nigdy nie zauwazylam zeby jej cos nie pasowalo

Moze lubi kefirek , jak mama w ciazy

Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
Gratulacje !!!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:46   #4037
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna elagancka spódniczka.Jak sie nie wcisniesz na świeta to bęzie na potem
A może od razu po porodzie spadnie Ci pieknie waga i załozysz ja na święta

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nasturcja dzięki za odpowiedź
Eh no to nie fajnie, jutro wizyta zobaczymy co gin powie. A tak wogóle to boję się porodu na sama myśl robi mi się mdło
Nie bój się!
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Moja notorycznie zasypiała przy piersi, to był problem, bo nie najadała się i chudła ale pani powiedziała, że można ją miziac po policzkach, po stópkach, zaczepiać i wgl aby ją rozbudzić i muszę zawsze tak trzymać cyca, aby mieć kciuk wolny do smyrania po policzku, uszku, nosku

kupiłabym!

ja akurat jestem na sali vip płatnej, wiec mam luksusy ale ogólnie w każdej sali u nas jest przewijak, jak pójdziesz do sprzątaczki to też Ci pomoże. Wgl szpital jak dla mnie ma 15/10 punktow. Personel jest super. Aby mała zaczęła jeść z cycucha to mnie gnębili 2 dni, cycki miałam powykręcane jak staruszka kości ale udało się, mam nawał pokarmu, mała ssie przez kapturki, ale ssie i wgl to codziennie kąpią małą, co nie wiem, ale dla mnie jest dziwne, bo nie czytałam aby gdzieś u Was kąpali.

Ula mi dała tak dzisiaj popalić, że myślałam,że zemdleje... jak dopadłam sie do szynki i chleba to jedna ręka karmiłam Lulke a drugą jadłam chleb suchy z szynką i zapijałam herbatą. Masakra

gratulacje! Coś ten 28 szzczęśliwy 8h skurczy

Wbiłam sobie sama zastrzyk ale jestem z siebie dumna!!!!!!!!!!!!!!!!!:sb anan:
zycie

U nas tez kapali codziennie w szpitalu

Cytat:
Weszlam do sklepu i nakupilam sobie ozdob swiatecznych i Jasiowi kilka parskarpetek za 99gr bo promocja swiateczna jest .

Co do masazu... sam masaz cudowny tyle ze moj kregoslup w oplakanym stanie. Rzeczywiscie zle mi sie wkula przy robieniu znieczulenia i teraz to wychodzi. Cala lewa strona boli okropnie przy masazu, az mialam lzy w oczach... rece mi dretwieja, nogi takze, a glowa jak mnie bolala jak mi dotykala wszystko to od kregoslupa

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Kurcze ale cie urządzili-teraz sie musisz nacieprpieć

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Ktosiula Ty masz coś na styl wieczny student tylko z ta róznica że wieczna ciaza a wydawało sie że Trele długo na Majke czekała.
Ale Mikołaj juz ewidentnie przesadza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-02, 17:47   #4038
sorento
Rozeznanie

Kociak85 fajna spódniczka
Niby czop nic nie znaczy, poza tym, że szyjka się rozszerza czyli wszystko na dobrej drodze
Jak tam mama?? Bo coś mi się kojarzy, że miała iść na usuwanie kamieni
z nerek, tylko nie pamiętam kiedy

Cytat:
Nie narzekam ( tfu, tfu, odpukać) na jego spanie budzi się co ok. 3-4 godzinki, zjada i w kimę. W ogóle to moje dziecko jest jakieś takie rozespane, chyba po mamusi

Jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, przy okazji ważenie i mierzenie. Ciekawa jestem ile ten mój Klusek waży?
może nasz też będzie śpioszek?? Po rodzicach
za wizytę

domii29 oj Umówiłaś się na następny?? Może pomogą

Mya Uleńka łobuziak
za zastrzyk!!

Nemosku czekamy na efekty sesji
To mieliście przygody Ale Tymuś łobuziak sprawił, że mamusia tatusiowi wybaczyła, Tymcio

Cytat:

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:47   #4039
Trele_Morele
Zakorzenienie

kurde to tylko ja mialam brudne dziecko przez 3 dni? ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 17:52   #4040
anka_85
Zakorzenienie

hello!
zaliczylismy pierwszy spacer. pogoda super, 3 godziny nas nie było a mały smacznie spał
spotkalismy w mieście znajomych i każdy nam gratulował.
kupiłam pare szmatek dla siebie, żeby poprawić sobie humor.
8 dni po porodzie i 13 kilo ze mnie w sumie zeszło.
brzuch mnie zaskoczył. po 8 dniach wyglda znacznie lepiej.
generalnie ciało nie dobija mnie a tego się najbardziej bałam.
jak wygodnie bez brzucha, ło matulu

co mnie martwi... apetyt małego. na raz wcina po 125ml mleka
doslownie połyka to na kilka razy, 5 minut i butli nie ma.
nie wymiotuje, tylko odrobinke ulewa.
czy ja przypadkiem nie powinnam go przetrzymywać między karmieniami? zdarza się że woła o jeszcze, zwlaszcza w ciągu dnia, robie top-up około 5-8ml... nie wiem
jak tak dalej pójdzie, to pączuch będzie jak nic.
z pierwszych ubranek jakie były dopasowane wyrósł, a to dopiero 8 dni!

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 17:55   #4041
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a może spróbuj sposób z termometrem tym rtęciowym, wkładasz do pupy stroną tą cieńszą kręcisz kółeczka i kupka jest, podobno działa, a podajesz Mai koperek włoski?

główka do góry!

u mnie obchód jest jak wszyscy się zbiorą, a trochę ich jest bo jakieś ponad 10 osób, ale zwykle między 8 a 10 w rzeczywistości w okolicach 9 chodzą

też myślałam że rodzisz

u mnie koniec spania.. w sensie mojego spania obudziłam się i się okazało że TŻ zaspał...
w sumie z jednej strony dobrze że nie śpie to coś porobie bo mała śpi z 1,5h więc jeszcze pośpi

i w ogóle muszę z TŻtem poważnie porozmawiać bo na nerwy mi działa ostatnio

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

ja bym się nie martwiła bo w sumie u mnie Nela też ma często gęsto rączki lodowate/zimne a reszta ciepła mimo że w domu ciepło i zawsze jest kocykiem przykryta

widocznie Majce spodobało sie spanie w łóżeczku

zaponiałam Wam napisać że Neli strasznie podoba się ta ściana sówkowa, bo jak leży na przewijaku to ciągle patrzy na tą ścianę a jest jej trudno bo ma ją za sobą, ale zerka
O nastepny chłop do odstrzału
Cytat:
Dziewczyny, czy wasze pociechy też tak charczą? Nie mam pojęcia czy przypadkiem mój mały nie ma kataru. Oddycha normalnie, karmię go też normalnie, tylko tak charczy noskowo-gardłowo

charczy charczy

Cytat:
Przyszła I na Twojego chłopa pora?

Młoda wstała na karmienie , 7.5h przespane
Ona jest ciepło ubrana, ma cisplutki kocyk ale nie chce znowu przesadzac bo szybko sie przegrzewa :/
Wszystko ma cieplutkie, tylko raczki bardzo zimne

Majka tez lubi swoje sówkowe drzewko ale widzi je tylko z przewijaka. Ubolewam nad tym, ze nie wymyslilismy tego tak, zeby z łozeczka bylo cos widac.

U nas teraz jest szał na Myszka Minnie . Wczoraj. Widziałam w sklepach , ze sówki poszły w odstawke, wkroczyła myszka )

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Kochana to napewno sapka. Tez na poczatku myslalam ze juz sie przeziebiła ale dziewczyny mi wytlumaczyly co to jest.
Majka najbardziej charczala przy karmieniu.
U nas pomoglo kropienie sola fizjologiczna , I nawilzacz powietrza
Dzieci moga to miec nawet do 3 miesiaca . U nas przeszło po 5 tygodniu ..

Nieźle sobie Majka spi-wow 7,5 h we własnym lóżeczku
Słuzy jej!
Sapka-dzieki za uswiadomienie
O musze chyba w ten nawilżacz zainwestować, chociaz powietrze w sypialni nie jest az tak suche bo kłade ręcznik na kaloryferze,ale może to za mało

Cytat:
Sorento

Niunia dawaj, dawaj!

Malinka gratulacje dla Was!

Kociak za czopa

Trele biedna ta Twoja Majunia, mam nadzieję ze juz będzie dobrze.

Nie smutaj sie
Przyjdzie i pora na Ciebie
Ciekawe ile wazy Mikołajek bo pamietam że był z tych drobniutkich

Czytam dalej zaległości..

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-02, 17:55   #4042
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ktosiula Ty masz coś na styl wieczny student tylko z ta róznica że wieczna ciaza a wydawało sie że Trele długo na Majke czekała.
Ale Mikołaj juz ewidentnie przesadza
W sumie w dniach to nie ma tak zle, bo to dopiero 6 doba dzisiaj, a wiele mam tak rodziło, tylko ja się od 38 tyg nastawiam na poród i chyba dlatego tak swiruje...
Jak mnie wezmą na oddział 8 dni po to to może w 9 urodzę...

Cytat:
kurde to tylko ja mialam brudne dziecko przez 3 dni? ;D

Stary 2013-12-02, 17:56   #4043
nemosek
Zakorzenienie

Luesita pewnie juz tuli maluszka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 17:59   #4044
anka_85
Zakorzenienie

Mały zaliczył pierwszą kąpiel po 4 dniach. Akurat zamoczyliśmy go w rumianku, 2 dni temu pierwszy raz myłam mu włosy bo były resztki po porodzie jeszcze.
nie darł się ani razu przy kąpieli, co mnie zdziwiło.
bałam się że będzie jak przy zmianie pieluch na początku - ryk jakbym go włożyła do rozgrzanego piekanika.
teraz już nie ryczy, wygląda jakby się przyzwyczaił do zmiany.
dzisiaj znów kąpiel i znów w rumianku
bepanthen na skórę rewelacyjny. sudocrem też, w sumie sudocremu uzyliśmy tylko 1 raz.

a sztuczka z pieluchą i moim mlekiem rewelacja. jestem zszokowana jak super to działa mały od razu chce to dosłwonie zjeść

Dziekuje kochane za kciuki, przeleciałam co nieco z czasów mojej nieobecności ale nie dam rady dobić do końca
wkrótce opis porodu...
skarga wciąż w drodze, całe szczęście nie muszę się z tym śpieszyć.

szwy już o niebo lepiej, nie musze już się zalewać lekami.
jestem mobilna, w końcu... w sumie odżyłam dopiero dzisiaj po porodzie

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:00   #4045
ktosiula
Wtajemniczenie

Anka za spacerek! I stracone kg!

Nemosku dzisiaj mi lekarz powiedział 3300 g, także bardzo ładnie przybrał, albo taki błąd pomiaru. Ciekawa jestem jaki się urodzi.

Rybko możesz zapisać 40t6d - 3300g.

Stary 2013-12-02, 18:05   #4046
Kociak85
Zadomowienie

nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie

sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz Mama moja jutro ma się zgłosić do szpitala, a w środę ma mieć zabieg usunięcia tych kamieni. Najgorsze, że to pod narkozą będzie. Także mama nie w humorze, bo mówi, że nie dość, że sama szpitala nie lubi, to jeszcze się denerwuje o mnie. To ja tak samo. Nie dość, że się denerwuje moją upartą córką, to jeszcze mamą.

ktosiula, no widzisz, to się te nasze dzieciaki dobrały -bo moja też raczej z tych mniejszych ma być aaaa.... ja tak sobie myślę - może Ty postrasz małego, że jak się urodzi w Mikołajki to będzie poszkodowany bo zamiast 3 prezentów to będzie jeden dostawał (od razu na urodziny, imieniny i Mikołaja)

Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę ale mąż się nie skusił bo stwierdził, że nie wchodzi do miejsca, w którym nie będzie mógł być pod telefonem. Ja mu mówię, że to i tak jakoś takie nie ten teges mi się wydaje - z kolegą na saunę

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-12-02 o 18:09
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:07   #4047
kyte
Wtajemniczenie

Mamusie mam pytanie!
TŻ dziś był w MOPsie i tam mu powiedzieli, że ma przynieść zaświadczenie o zarobkach za rok poprzedni. Wszystko się zgadza, ale babeczka powiedziała że te dokumenty są ważne tylko jeśli ja pracowałam przynajmniej trzy miesiące, jeśli nie to mam przynieść zaświadczenie o dochodach za ten rok...czy to jest normalne?!

Cytat:
Też zasypia przy cycu za każdym razem praktycznie.
Cytat:
W ogóle dziewczyny mam pytanie - ćwiczycie coś?
Moja forma jest w stanie tragicznym przez ciążę i tak sobie powoli ćwicze od tygodnia żeby zakwasów nie mieć przypadkiem. Kto do mnie dołączy?

Po połogu zamierzam ćwiczyć więc za parę tygodni dołączę
Cytat:

mala miala 3450 ,57dluga
GRATULACJE!!: roza:
Cytat:

Bardzo ładna, w sam raz na święta
Cytat:

My też jutro mamy pierwszą wizytę u lekarza i jestem zestrachana
Cytat:

Moja szwagierka też miała problemy z kręgosłupem bo za 1 razem źle jej się wkłuli, po roku czasu ból sam przeszedł, ale też chodziła na jakieś masaże. Raz ból ją tak sparaliżował nagle na mieście, że nie mogła się ruszyć.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej hej

Jezzka,Malinka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!

A myslałam że ruszyło nasze przeterminowane dwupaki..ale nie

My wróclilismy z sesji która trwała 5 godzin a miała 3.
Rano miałam nastawiony budzik ale wyłaczyłam go nawet nie wiem kiedy i w kimonko.Zaspaliśmy,dobrze że Tymek zaczął sie kręcic bo inaczej w ogóle nie wstalibyśmyUbrał am go,ogarnełam siebie łącznie z myciem włosów i zebralismy sie w 30 minut,a jeszcze mleko rozmroziłam na wszelki wypadek.
Śniadanie zjedlismy po drodze w samochodzie,tż wjechal pod prąd żeby zaoszczędzić kilka minut bo musielismy jeszcze kase z bankomatu wyciagnać.Po drodze złamał jeszcze kilka przepisów ale co tam Musielismy dojechac 30 km więc nie było czasu na rozkminianie-trzeba było działać
Spóźnilismy sie tylko 3 minuty
Młodego chciałam karmic po drodze z butli ale usnął i dopiero zjadł na miejscu -130 ml wciagnął od razu w szoku byłam że aż tyle
a potem sukcesywnie dojadal i wciagnął jeszcze 110
W końcu po 1,5 h poszedł spać raptem na 3 ujęcia po czym oczy jak 5 złotych i trzeba było piers dać i lulać lulac lulać aż zasnał w końcu.
Oj wystawił nas dzisiaj na próbe cierpliwości
2 razy okupał i zesikał siebie,swój kocyk i materiały na których leżał
Ale fotograf bardzo wyrozumiała i nam wybaczyła.Na dodatek jeszcze prądu nie było i nie mozna było dogrzac farelką więc cały czas akcja z przykrywaniem i odkrywaniem żeby nie zmarzł.
Ale koniec końców udało sie Mamy to!

I prawda jest taka że troche zaspałam z sesja bo najlepiej takie maluchy fotografowac do 14 dni po urodzeniu bo Tymek juz bardziej świadomy i przenoszenie go powodowało że sie przebudzał.Nieraz trudno go było ułożyć bo zmieniał raz dwa pozycję.A jak poszła kupa to już w ogóle totalne wybudzenie nastapiło.I jak na przekór po prostu cięzko go było uspac no a w domu tak pieknie spi od strzała.
Ale nasza ciepliwośc została wynagrodzona
I musze pochwalic tżta bo fotografka chciała go awansować na swojego asystenta.Chwaliła za podejście do dzieci bo mówi że wiekszośc tatusiow jest już znudzona po pół godziny a on ma anielska cierpliwosc i nie boi sie własnego dziecka.A czego tu sie bać
Ja znowu byłam pełna podziwu bo tak pieknie sie Tymkiem zajmował.Nawet u mnie na rękach mały sie tak szybko nie uspokaja jak u niego.Wybaczam mu ostatni wybryk

Ide poczytac co tam słychać..
Ale jestem ciekawa tych zdjęć!!
TŻ się spisuje na medal, żonie robi śniadanka do łóżka i dzieckiem się zajmie...ehh złoto nie mężczyzna

niunia trzymam kciuki za akcję!
mya u mnie też kąpali
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 18:07   #4048
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
szwy już o niebo lepiej, nie musze już się zalewać lekami.
jestem mobilna, w końcu... w sumie odżyłam dopiero dzisiaj po porodzie
teraz będzie tylko lepiej.
za spacerek i spadek wagi Twój, a wzrost u malucha
Jak się tż sprawuje??

nasz synek
Stary 2013-12-02, 18:10   #4049
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie

sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz Mama moja jutro ma się zgłosić do szpitala, a w środę ma mieć zabieg usunięcia tych kamieni. Najgorsze, że to pod narkozą będzie. Także mama nie w humorze, bo mówi, że nie dość, że sama szpitala nie lubi, to jeszcze się denerwuje o mnie. To ja tak samo. Nie dość, że się denerwuje moją upartą córką, to jeszcze mamą.

Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę ale mąż się nie skusił bo stwierdził, że nie wchodzi do miejsca, w którym nie będzie mógł być pod telefonem. Ja mu mówię, że to i tak jakoś takie nie ten teges mi się wydaje - z kolegą na saunę
Na pewno wszystko pójdzie pomyślnie
A tą zupą to kuuuuuusssiisz
hehe a to taka sauna że nago?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 18:12   #4050
sorento
Rozeznanie

Cytat:
będzie dobrze
A w razie czego to w tym samym szpitalu będziecie??
zupa

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My też jutro mamy pierwszą wizytę u lekarza i jestem zestrachana
za wizytę

nasz synek

Edytowane przez sorento
Czas edycji: 2013-12-02 o 18:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości