|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
ktosiula, a więc jednak wróciłaś. A to dziwne, że skoro z OM wychodzi Ci już 6 dni po terminie, to powinni Cię przyjąć na oddział. Ale może akurat przez te 2 dni Mikołaj sam się ruszy? niunia, za rozwinięcie akcji. Mi odszedł kawałek czopa Kurde, za późno się wzięłam jednak za tą zupę i mąż wróci z pracy głodny a jej jeszcze nie będzie. Trudno, będzie musiał przeżyć. Kurde, nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj w Mohito spódniczkę w ciemno (a bo na facebooku kupon -30%). Tak mi się podoba, stwierdziłam, że na święta byłaby super, tylko nie wiem czy się w nią zmieszczę. Przymierzę po porodzie, w razie czego mam możliwość oddania. Taka jak w załączniku tylko moja nie ma tego paska i ma takie czarne dżety pododawane
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
GRATULACJE
|
|
|
#4023 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i trzeba go dobrze rozbudzać- mocny sen ma![]() Cytat:
dla JasiaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
osiągnęłam już wagę sprzed ciąży, ale czuję po sobie, że ciało mam jakieś takie flaczkowate...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezzka gratulacje! Duża Niunia |
|||||||||
|
|
|
#4024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
a jak Wam spi w nocy ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-12-02 o 17:40 |
||
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
dizi ja nawet nie wiem ile ważę, chyba popsułam wagę
i na razie wolę się nie ważyć, najpierw doprowadzę się do stanu zadowolenia, bo tak to będę dążyć do dawnych 55 kg i wejdę w manie odchudzenia... A tak, spodobam się sobie, uznam że jestem idealna i już ![]() W ogóle już mam o wiele bardziej jędrną pupę i nogi, czyli to, co ucierpiało najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
budzi się co ok. 3-4 godzinki, zjada i w kimę. W ogóle to moje dziecko jest jakieś takie rozespane, chyba po mamusi![]() Jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, przy okazji ważenie i mierzenie. Ciekawa jestem ile ten mój Klusek waży?
|
|
|
|
|
#4028 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozwinięcie skurczy!Cytat:
![]() tak, własnie zaczęła mnie boleć Cytat:
zaczynam się bać szczepionek ![]() Cytat:
Cytat:
mam podobną też z Mohito tylko z plisami ![]() musimy układać płytki w kuchni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka gratulacje!!!!!!!!!1
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
Nasturcja dzięki za odpowiedź
Eh no to nie fajnie, jutro wizyta zobaczymy co gin powie. A tak wogóle to boję się porodu na sama myśl robi mi się mdło
|
|
|
|
#4032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pani powiedziała, że można ją miziac po policzkach, po stópkach, zaczepiać i wgl aby ją rozbudzić i muszę zawsze tak trzymać cyca, aby mieć kciuk wolny do smyrania po policzku, uszku, nosku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ogólnie w każdej sali u nas jest przewijak, jak pójdziesz do sprzątaczki to też Ci pomoże. Wgl szpital jak dla mnie ma 15/10 punktow. Personel jest super. Aby mała zaczęła jeść z cycucha to mnie gnębili 2 dni, cycki miałam powykręcane jak staruszka kości ale udało się, mam nawał pokarmu, mała ssie przez kapturki, ale ssieUla mi dała tak dzisiaj popalić, że myślałam,że zemdleje... jak dopadłam sie do szynki i chleba to jedna ręka karmiłam Lulke a drugą jadłam chleb suchy z szynką i zapijałam herbatą. Masakra![]() Cytat:
8h skurczy ![]() Wbiłam sobie sama zastrzyk |
|||||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam do sklepu i nakupilam sobie ozdob swiatecznych
i Jasiowi kilka parskarpetek za 99gr bo promocja swiateczna jest .Co do masazu... sam masaz cudowny tyle ze moj kregoslup w oplakanym stanie. Rzeczywiscie zle mi sie wkula przy robieniu znieczulenia i teraz to wychodzi. Cala lewa strona boli okropnie przy masazu, az mialam lzy w oczach... rece mi dretwieja, nogi takze, a glowa jak mnie bolala jak mi dotykala wszystko to od kregoslupaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Mya u mnie tez kapali codziennie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-02 o 18:14 |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Jezzka,Malinka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! A myslałam że ruszyło nasze przeterminowane dwupaki ..ale nie![]() My wróclilismy z sesji która trwała 5 godzin a miała 3.Rano miałam nastawiony budzik ale wyłaczyłam go nawet nie wiem kiedy i w kimonko.Zaspaliśmy,dobrze że Tymek zaczął sie kręcic bo inaczej w ogóle nie wstalibyśmy Ubrał am go,ogarnełam siebie łącznie z myciem włosów i zebralismy sie w 30 minut,a jeszcze mleko rozmroziłam na wszelki wypadek.Śniadanie zjedlismy po drodze w samochodzie,tż wjechal pod prąd żeby zaoszczędzić kilka minut bo musielismy jeszcze kase z bankomatu wyciagnać.Po drodze złamał jeszcze kilka przepisów ale co tam Spóźnilismy sie tylko 3 minuty ![]() Młodego chciałam karmic po drodze z butli ale usnął i dopiero zjadł na miejscu -130 ml wciagnął od razu w szoku byłam że aż tyle![]() a potem sukcesywnie dojadal i wciagnął jeszcze 110 ![]() W końcu po 1,5 h poszedł spać raptem na 3 ujęcia po czym oczy jak 5 złotych i trzeba było piers dać i lulać lulac lulać aż zasnał w końcu. Oj wystawił nas dzisiaj na próbe cierpliwości ![]() 2 razy okupał i zesikał siebie,swój kocyk i materiały na których leżał ![]() Ale fotograf bardzo wyrozumiała i nam wybaczyła.Na dodatek jeszcze prądu nie było i nie mozna było dogrzac farelką więc cały czas akcja z przykrywaniem i odkrywaniem żeby nie zmarzł. Ale koniec końców udało sie I prawda jest taka że troche zaspałam z sesja bo najlepiej takie maluchy fotografowac do 14 dni po urodzeniu bo Tymek juz bardziej świadomy i przenoszenie go powodowało że sie przebudzał.Nieraz trudno go było ułożyć bo zmieniał raz dwa pozycję.A jak poszła kupa to już w ogóle totalne wybudzenie nastapiło.I jak na przekór po prostu cięzko go było uspac no a w domu tak pieknie spi od strzała. ![]() Ale nasza ciepliwośc została wynagrodzona ![]() I musze pochwalic tżta bo fotografka chciała go awansować na swojego asystenta.Chwaliła za podejście do dzieci bo mówi że wiekszośc tatusiow jest już znudzona po pół godziny a on ma anielska cierpliwosc i nie boi sie własnego dziecka.A czego tu sie bać ![]() Ja znowu byłam pełna podziwu bo tak pieknie sie Tymkiem zajmował.Nawet u mnie na rękach mały sie tak szybko nie uspokaja jak u niego.Wybaczam mu ostatni wybryk Ide poczytac co tam słychać.. |
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorento
Niunia dawaj, dawaj! Malinka gratulacje dla Was! Kociak za czopa ![]() Trele biedna ta Twoja Majunia, mam nadzieję ze juz będzie dobrze. Zazdroszczę Wam maluszków i skurczów... Głupio to brzmi ale znowu mu smutno. Dobrze że są jeszcze mamusie z końca grudnia, chyba nie urodzę ostatnia
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona je do godziny po treningu I nigdy nie zauwazylam zeby jej cos nie pasowalo ![]() Moze lubi kefirek , jak mama w ciazy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może od razu po porodzie spadnie Ci pieknie waga i załozysz ja na święta Cytat:
Cytat:
![]() U nas tez kapali codziennie w szpitalu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Ktosiula Ty masz coś na styl wieczny student tylko z ta róznica że wieczna ciaza a wydawało sie że Trele długo na Majke czekała.Ale Mikołaj juz ewidentnie przesadza
|
||||
|
|
|
#4038 | ||
|
Rozeznanie
|
Kociak85 fajna spódniczka
Niby czop nic nie znaczy, poza tym, że szyjka się rozszerza Jak tam mama?? Bo coś mi się kojarzy, że miała iść na usuwanie kamieni z nerek, tylko nie pamiętam kiedy Cytat:
![]() za wizytę domii29 oj Mya Uleńka łobuziak ![]() za zastrzyk!!Nemosku czekamy na efekty sesji To mieliście przygody Ale Tymuś łobuziak sprawił, że mamusia tatusiowi wybaczyła, Tymcio ![]() Cytat:
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to tylko ja mialam brudne dziecko przez 3 dni? ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
zaliczylismy pierwszy spacer. pogoda super, 3 godziny nas nie było a mały smacznie spał spotkalismy w mieście znajomych i każdy nam gratulował. kupiłam pare szmatek dla siebie, żeby poprawić sobie humor. 8 dni po porodzie i 13 kilo ze mnie w sumie zeszło. brzuch mnie zaskoczył. po 8 dniach wyglda znacznie lepiej. generalnie ciało nie dobija mnie a tego się najbardziej bałam. jak wygodnie bez brzucha, ło matulu ![]() co mnie martwi... apetyt małego. na raz wcina po 125ml mleka ![]() doslownie połyka to na kilka razy, 5 minut i butli nie ma. nie wymiotuje, tylko odrobinke ulewa. czy ja przypadkiem nie powinnam go przetrzymywać między karmieniami? zdarza się że woła o jeszcze, zwlaszcza w ciągu dnia, robie top-up około 5-8ml... nie wiem ![]() jak tak dalej pójdzie, to pączuch będzie jak nic. z pierwszych ubranek jakie były dopasowane wyrósł, a to dopiero 8 dni!
|
#4041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słuzy jej! Sapka -dzieki za uswiadomienieO musze chyba w ten nawilżacz zainwestować, chociaz powietrze w sypialni nie jest az tak suche bo kłade ręcznik na kaloryferze,ale może to za mało ![]() Cytat:
Przyjdzie i pora na Ciebie Ciekawe ile wazy Mikołajek bo pamietam że był z tych drobniutkich ![]() Czytam dalej zaległości.. |
||||
|
|
|
#4042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mnie wezmą na oddział 8 dni po to to może w 9 urodzę... Cytat:
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Luesita
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Mały zaliczył pierwszą kąpiel po 4 dniach. Akurat zamoczyliśmy go w rumianku, 2 dni temu pierwszy raz myłam mu włosy bo były resztki po porodzie jeszcze.
nie darł się ani razu przy kąpieli, co mnie zdziwiło. bałam się że będzie jak przy zmianie pieluch na początku - ryk jakbym go włożyła do rozgrzanego piekanika. teraz już nie ryczy, wygląda jakby się przyzwyczaił do zmiany. dzisiaj znów kąpiel i znów w rumianku ![]() bepanthen na skórę rewelacyjny. sudocrem też, w sumie sudocremu uzyliśmy tylko 1 raz. a sztuczka z pieluchą i moim mlekiem rewelacja. jestem zszokowana jak super to działa mały od razu chce to dosłwonie zjeść ![]() Dziekuje kochane za kciuki, przeleciałam co nieco z czasów mojej nieobecności ![]() wkrótce opis porodu... skarga wciąż w drodze, całe szczęście nie muszę się z tym śpieszyć. szwy już o niebo lepiej, nie musze już się zalewać lekami. jestem mobilna, w końcu... w sumie odżyłam dopiero dzisiaj po porodzie
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka
za spacerek! I stracone kg!Nemosku dzisiaj mi lekarz powiedział 3300 g, także bardzo ładnie przybrał, albo taki błąd pomiaru. Ciekawa jestem jaki się urodzi. Rybko możesz zapisać 40t6d - 3300g.
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, oj nie mogę się doczekać efektów tej Waszej sesji. Brawa dla tż w takim razie
![]() sorento, dobrze pamiętasz, dziękuję że pytasz Mama moja jutro ma się zgłosić do szpitala, a w środę ma mieć zabieg usunięcia tych kamieni. Najgorsze, że to pod narkozą będzie. Także mama nie w humorze, bo mówi, że nie dość, że sama szpitala nie lubi, to jeszcze się denerwuje o mnie. To ja tak samo. Nie dość, że się denerwuje moją upartą córką, to jeszcze mamą. ktosiula, no widzisz, to się te nasze dzieciaki dobrały -bo moja też raczej z tych mniejszych ma być aaaa.... ja tak sobie myślę - może Ty postrasz małego, że jak się urodzi w Mikołajki to będzie poszkodowany bo zamiast 3 prezentów to będzie jeden dostawał (od razu na urodziny, imieniny i Mikołaja) Powiem Wam, że dobra mi wyszła ta zupa gulaszowa i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę ale mąż się nie skusił bo stwierdził, że nie wchodzi do miejsca, w którym nie będzie mógł być pod telefonem. Ja mu mówię, że to i tak jakoś takie nie ten teges mi się wydaje - z kolegą na saunę
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-12-02 o 19:09 |
|
|
|
#4047 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie mam pytanie!
TŻ dziś był w MOPsie i tam mu powiedzieli, że ma przynieść zaświadczenie o zarobkach za rok poprzedni. Wszystko się zgadza, ale babeczka powiedziała że te dokumenty są ważne tylko jeśli ja pracowałam przynajmniej trzy miesiące, jeśli nie to mam przynieść zaświadczenie o dochodach za ten rok...czy to jest normalne?! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TŻ się spisuje na medal, żonie robi śniadanka do łóżka i dzieckiem się zajmie...ehh złoto nie mężczyzna ![]() niunia trzymam kciuki za akcję! mya u mnie też kąpali |
|||||||
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za spacerek i spadek wagi Twój, a wzrost u malucha ![]() Jak się tż sprawuje??
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tą zupą to kuuuuuusssiisz ![]() hehe a to taka sauna że nago?
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w razie czego to w tym samym szpitalu będziecie?? zupa ![]() za wizytę
Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-12-02 o 19:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

za rozwinięcie akcji. 

za to Leon w najlepsze kima przy moim cycku. Dziewczyny kp, wasze dzieci tez zasypiaja podczas karmienia cycem? Moj praktycznie za kadym razem. 5 grudnia Leon konczy miesiac i idziemy na pierwsza wizyte do lekarza. Ostatnio byla u nas polozna i mlody wazy juz 4,5 kg . 
dla Jasia
, nawet łokcie w kupie], brudna ja [nawet moja szyja]. Rozebrałam go, umyłam w łazience, położyłam na przewijak, a on heja! Brudna podłoga, brudny przewijak. No to mycie raz jeszcze. Najgorsze jest to, ze chyba dalej ciśnie...
osiągnęłam już wagę sprzed ciąży, ale czuję po sobie, że ciało mam jakieś takie flaczkowate...

w szoku byłam że aż tyle
główka do góry!
i cały duży gar wyszedł, także będzie na jutro i pewnie jeszcze do mrożenia pójdzie. Kolega mężowi proponował dzisiaj saunę