|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Dzięki za przepis, muszę wypróbować ![]() A 144 miałam po pieczeni z fileta drobiowego z mozzarelą i pomidorkami i zagryzłam połową batonika musli....
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-12-03 o 12:48 |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Aniele można pić wapno w ciąży, tylko są różne stężenia ja pilam calcium . Czasem jak mnie skóra swedzi to też pije.
|
|
|
|
#3993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Odpoczywaj! ![]() Cytat:
nic tylko się cieszyć ![]() Atmosfera jest baaardzo ważna ![]() Cytat:
![]() W różnych pozycjach, później juz na siedząco
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
isia dzięki . Dziś brzucha nie będę niczym smarować jeśli do jutra nie zejdzie jeszcze zadzwonię do gina i kupię wapno . wydaje mi się , że po prostu sama sobie to podrażniłam .
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam !!! W końcu .... nie wiem kto wymyślił to prasowanie ale cieszę się że już małą część mam a sobą ...
dobrze że mam dzisiaj tylko rosół do przerobienia na pomidorową i tyle bo plecy mnie bolą od tego prasowania ...
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-03 o 11:20 |
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w razie czego się zabezpieczyłam tymi "lekarstwami" bez recepty dla niemowląt na kolki, niemożność wykupkania się czy zaschnięte wody płodowe w nosku uniemożliwiające biedaczkowi oddychanie. Jak będzie trzeba i będzie to wskazane przez lekarza to już będę mieć w stanie gotowości
|
|
#3997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm..... jakieś propozycje co kupić miesięcznej córce szwagierki na mikołajki, i pod choinkę? ( biorąc pod uwagę, że mają dużo kasy, i z wielu rzeczy mogą być nie zadowoleni, bądź nosem kręcić?) Albo męża podpuścić żeby zadzwonił i zapytał, czego potrzeba? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() To Ci w miarę szybko nawet poszło
|
|
#3998 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, elektronika mnie nie lubi coś od paru dni, komputer mi ciągle łapie ścięcia albo nie chce wstać wcale a zdjęcia na tel nie wyszły
No i nie wrzucę fotki jak wygląda 5kg słoik Nutelli żebyście mogły załączyć do listu do św.Mikołaja ![]() Za to nadrobiłam nieco czytanie wątku ![]() Roane ściskam mocno, bo widzę że nowego już nic nie napiszę, a komentować to nie ma co, bo też już wszystko co cenzuralne padło. Ale lepiej zachowujcie te smsy, mejle, dowody przelewów/opłat, itd. Tak na wszelki wypadek. malaMigotkAaa fajnie że skurcze się uspokoiły i mogli Cię puścić do domu ![]() Perfuzja gratuluję kwalifikacji! Moim pierwszym planem był poród w DN, ale już dawno straciłam złudzenia że bym się zakwalifikowała Napiszesz coś więcej jak kwalifikacja wygląda? Serio tyle papierów jest do wypełnienia przy przyjęciu na poród?
|
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Migotko i Perfuzja super wiadomości.
Olcia wyprobuj stara metodę czyli pocieranie złota obraczka powieki. |
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa razy pytalam mojej bratowej co kupic jej corce (mojej chrzesnicy) i wymyslila mi zabawki tak wywalone cenowo w kosmos, ze myslalam, ze padne jak zobaczylam ile kosztuja. Od tego czasu nie pytam, kupuje to na co mnie stac
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Ja też raczej nie pytam, kupuje to co uważam i za ile mnie stać, chociaż staram się kupować z serca i nie na odwal się.
Mojej przyjaciółki maleńkiej corci, zamówiłam kilka opasek , ma włoski, dużo zdjęć jej robią , będzie widać ze mala dama. Bo raczej wszystko maja. Uważam ze fajne są też gipsowe odciski rączki nóżki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-mata-...749665516.html zastanawiam się nad tym. Swojej córce tez chciałam kupić. Najwyżej zadzwonię do brata TŻ i zapytam czy kupuje z nami na pół, najwyżej będzie i na święta i na mikołajki.
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie cytatu, że rodziców się nie wybiera
![]()
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle chciałam powiedzieć , że nie wiedziałam , że mam aż tak ogromny brzuch
Jestem ogromna ! A najlepsze jest to , że tylko brzuch mi wywaliło bo w spodnie przed ciąży wejdę może ciut przyciasnawe są ale się zmieszczę . I stwierdzam , ze chyba mam największy brzuch na wątku Jestem ogromnaaaa
|
|
|
|
#4006 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to eXtra, że już na swoim terenie ![]() Odpoczywaj i kurzem się nie przejmuj W te święta wolno nam wszystkim nie sprzątać ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak ładnie widać ALe fajniutki, chyba sobie śpiochał ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
??? ![]() Najgłośniej ponoć krzyczą te najbardziej przerażone zawsze... hmmm <biedactwa> Ćwiczą płuca i przeponę ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja od trzech dni nie mogę się wyspać. zasypiam ok 3 nad ranem i budzę się średnio co godzinę, po czym wstaję z łóżka ok 12 i nadal jestem nieprzytomna TŻ ciągle chory, bierze antybiotyki. Mnie nic nie łapie, aż dziwne ![]() Mam pytanie czy po wypraniu pościeli do łóżeczka, prasujecie ją dodatkowo jeszcze? |
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
senira jakbym dużego arbuza w całości zjadła
naprawdę nie odczuwałam i nie odczuwam , że jest taki wielki dopiero foto mi to uświadomiło
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie odczuwałam tego jak się zaokrągliłam, póki mi twarz nie popuchła ![]() Wrzucę zdjęcia z naszej niedzielnej sesji. Tylko dwa na razie mam ![]() brzuszkowe11.jpgbrzuszkowe2.jpg
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja--- super
![]() Migotka--- fajnie że jesteś w domku
|
|
#4013 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się po przespanej (nawet nieźle) nocy i z nieprzeciętnym bólem spojenia...
Bardzo proszę o kciuki, bo o 15.30 mam USG oceniające ilość wód płodowych i stan łożyska, a w ogóle to aż się boję ile Młodzian waży już, 5 tyg. temu miał prawie 2 kilo... Ta cukrzyca do grobu mnie wpędzi, tylko przez nią nerwy, jak cukier ok (a nawet taki jest ostatnio), to zamartwiam się właśnie o wagę Małego... Roane, nie wiem co Ci napisać (z tych rzeczy cenzuralnych, bo te niecenzuralne owszem, pchają mi się do pyska natrętnie). Odnoszę wrażenie, że ex Twojego tż usiłowała nim rządzić z racji tego, że jest od niego starsza, wydawało jej się, że jako (przepraszam za określenie) gówniarz, powinien robić wszystko to, co ona chce. Ale takie zachowania jakie ona prezentuje są nie do pomyślenia. Podpowiem Ci tylko, że powinniście trzymać wszystkie dokumenty, faktury itp., związane z tżtowymi dziećmi, zachować wszelkie smsy, emaile od ex, bo nigdy nie wiadomo, kiedy będziecie musieli z tego skorzystać. A tak poza tym to wirtualnie Cię przytulam! ![]() Sadlaczyca, cały czas mam nadzieję, że jeszcze przed porodem wyjdziecie do domku! Buziaczki! ![]() Perfuzja, gratuluję zakwalifikowania do DN! Migotka, cieszę się, że jesteście w dwupaku i w domciu! Czekamy na dalsze wieści! Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Aniołku, marie--- śliczne brzuszki
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
i kurka skończyłam to prasowanie i teraz nie mam co ze sobą zrobić
... ehh babie to nigdy nie dogodzisz ... ale fajne ikonki
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
o tak to trzeba przyznać , że brzuch mam bardzo wysoko
Cytat:
Mój pępek zbierał się do wyjścia ale raczej już nie wyjdzie . W ogóle na początku zrobił z pępka mi się straszny krater
|
|
|
|
|
#4017 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też będę rodzić na oddziale z samymi położnymi, gdzie największą interwencją w poród naturalny może być gaz. Lekarz mi dziś przyklepał zgodę. Cytat:
Ja już po wizycie. Uff, Młody leży głową w dół i raczej nie powinien się już odwrócić. Załapałam się nawet na dodatkowe USG, bo lekarz nie był pewny pozycji. Wszystkie pomiary OK, w środku norm, waży 2,82 kg, czyli jest dokładnie w 50 centylu, siusiak nie odpadł, prezentował go dumnie i z każdej strony. Ulżyło mi, jeszcze niech przynajmniej tydzień posiedzi i mogę rodzić.
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak miło czytać was na komputerze
Po szpitalu czuję najchorsza na świecie, muszę dojść do siebie. P o tym upadku jak zobaczyłam, że mam skurcze reguralne to byłam w szoku, "jak to skurcze regularne!!" Położne chodziły oglądały mnie i każda który tydzien - 35 i mówiły to trza wyciszać szybko, normalnie szok. Pytam ile wspólnego miał ten upadek - niewiele a może nic, jedna odpowiedziała mojej mamie (która ze mną była, że to może opatrzność Boże, bo nie chcą, żeby teraz się akcja rozkręciła, że 2 tyg za wcześnie). To by się stało raczej tak czy siak. Upadek mógł trochę nasilić te skurcze, a bardziej stres jaki przeszłam bo po samym upadku chwila była ciszy i po 20 min poczułam, że zaczyna mnie reularnie co kilka minut boleć brzuch w dole, ściskanie i ciągnięcie (swoją drogą prowadziłam wtedy samochód zalewając się łzami, że Borsek się nie rusza o jezu jezu, a ja go chyba tak przestraszyłam, że nie drgał ze strachu). Potem na KTG było widać co to... Wcześniej z niedzieli na pon miałam to samo w nocy bolał brzuch, na dole i to były skurcze, ale jak widać niczego nie zdziałały więc bez paniki nie ?Następne KTG już po kroplówkach i znów "Ojjjj Pani ma silne reguralne skurcze " no... ja mówię, że ja nic nie czuję, troszkę mi się brzuch napnie (już nie chciałam im mówić, że bywało dużo gorzej...). Powiedziały, że zdarza się, że mogę tego nie czuć, ale jestem tutaj i będą uspokajać macicę do skutku. Najgorszy był fenoterol, te które dostały kroplówkę z tym pieroństwem wiedzą co mam na myśli. Koszmar, modliłam się, żeby mnie od tego już odpieli. Trzęsłam się strasznie, ręce latały jak galareta, nie mogłam nawet z kom korzystać bo trudno mi było coś napisać, a kroplówka leci niemiłosiernie długo - u mnie ok 10 h. Swoją drogą cukier na czczo uwaga 180!! (tak 180!!) normalnie mnie zabił. Potem dostałam celestone na płucka małego i znów masakra 142 na czczo. Uspokajano mnie, że takie cukry małemu już nie zagrażają. Ale lekarz jak zobaczył moje wyniki to z oczami jak 5 zł spytał a toooo coooo to jest!?? Teraz uwaga, Pani położna oglądając moje wyniki cukrowe podała mi rękę i gratulowała! Powiedziała, że jest w szoku, bo wyniki mam piękne i powinnam koleżance obok (z podejrzeniem cukrzycy) udzielać rad (tylko swoją drogą spytała czy ja w ogóle jem... na co inna odparła no...pff jak widać, ale to zaraz) No i znów mam kg w dół, szpital to koszmar pod tym względem. Jedzenie na prawdę pozostawiało wiele do życzenia, ale kilka dni da się przeżyć. Dobrze, że mama, teściowa i tż donosili jedzenie, bo bym się wysuszyła tam chyba na ejmen! Łącznie mam aż 9 kg na plusie mojej wagi (w 25 tc miałam 12...) a u lekarza będzie 7 kg... Plus tego że tam trafiłam jest taki, że znam oddział i znaczną część personelu, a część już wcześniej z SR. Kojarzyły mnie nawet z imienia, także czułam, ze nie jestem jakaś samotna. Od tamtej niedzieli zauważyłam parę rzeczy pierwsza; cukry aż zbyt wybitnie w normie :P tfu tfu. Po upadku brzuch zdecydowanie niżej, każde kucanie kończy się uczuciem "jezu bo jeszcze coś ze mnie wylezie " z oddychaniem nie miałam większych problemów. Coraz częściej czuję, że mały kręci się i czuję go w dole, jakby coś chciało pociągnąć za spłuczkę w kroku. plus skurcze przepowiadające (bo to te raczej, ale za mocne i mogły własnie posunąc akcję dalej)i zaczynam uwaga WIERZYĆ, ŻE KIEDYŚ URODZĘ
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie piękna pamiątka
|
|
#4020 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć
zabieram się za odp już chyba z 2 godz i ciągle coś wyskakuje i odchodzę od kompa. Cytat:
Cytat:
Zawsze powtarzałam, że to zdradzający, w związku jest przede wszystkim winny i odpowiedzialny a nie trzecia . z tego pwoodu byłam nieraz linczowana przez inne kobiety. ALE nic nie jest czarno-białe! chodziło mi o to, że widziałam różne akcje przez te osoby trzecie łącznie z szantażami, "wpadkami" itp. nie zawsze też to jest wina dwóch osób ani kryzysu w związku. wyobraź sobie, że źle przechodzisz ciążę, musisz leżeć, mówiąc wprost zaniedbałaś się bo wiadomo że są ograniczenia, nie masz siły i ochoty na seks. Na co małżonek ma pretensje, no przecież są różne formy itp i znajduje pocieszenie w innych ramionach a te inne ramiona oskarżają Ciebie, że żonka zaniedbana, kłótliwa, misio biedny, urobiony i nie może wytrzymać bez seksu to dlaczego żonka dziwi się że misio zdradził? w takim przypadku ja nie widzę winy dwóch stron. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
każda osoba ma prawo do traumy, ale niektóre porzucone kobiety całe swoje życie grają takie skrzywdzone i wszystkie swoje niepowodzenia tłumaczą porzuceniem. to nie jest normalne . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hosenko jakie masz te z allegro? bo właśnie też mam kupić jeszcze miękkie, ale nie chcę naciąć się na jakieś dziadostwo... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak jak pisałam na Twoim miejscu nie ryzykowałabym. Sama waga z tego co wiem to nie wszystko, ale taka waga dziecka przy rozchodzącym się spojeniu... Cytat:
![]() fotka super i fajna sukienka, to jest ciążowa, gdzie kupowałaś? Cytat:
właśnie sobie uświadomiłam, że ja nie mam ani jednego zdjęcia z mężem podczas całej ciąży. oo sorki jednak mam chyba z wakacji nad jeziorem
|
|||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Po serku wiejskim miałam 125, a po popcornie (wstąpił we mnie szatan i musiałam go zjeść!) miałam 112 
i zagryzłam połową batonika musli.... 

nic tylko się cieszyć 

No i nie wrzucę fotki jak wygląda 5kg słoik Nutelli żebyście mogły załączyć do listu do św.Mikołaja 

16.06.2012