|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Ja robię mielone, czekam też na Tż-ta aż wróci z pracy.
Masakra dziewczyny, straszny pochłaniacz mi się włączył - mogłabym jeść wszystko i to bez przerwy. Do tej pory przytyłam już 4,5 kg. ![]() Dziś na kolację robię żurek
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
, ale to takie szczęśliwe kilogramy
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi, nie mogę nad tym zapanować
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie od początku ciąży przytyłam 0,5 kg myślę, że jak na I trym jest dobrze tym bardziej, że mam niedoczynność tarczycy
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jednak czy pojadę, to zależy, czy będzie mi się chciało wychodzić z domu No i potrzebuję kupić jeszcze jakiś zestaw ubrań na obronę. Myślicie, że w moim stanie wystarczą leginsy + jakaś elegancka biała tunika?
|
|
|
|
|
#2856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli co miesiąc jest odciągane na NFZ i w tym są te badania to po co za to płacić? Jeszcze tak jak pisałam rozumiem ginekologa który na NFZ nie przyjmuje a się chce akurat do niego iść ale płacić za badania po prostu szkoda. Nie wolisz tych pieniędzy wydać na coś dla dziecka? Albo nawet dla siebie? Kurtkę na zimę czy buty wygodne? No po prostu nawet jak się ma więcej kasy (bo zakładam, że macie sporo kasy) to przecież szkoda marnować te pieniądze na coś co już raz było zapłacone. A jak serio chcesz tą kasę wydać, to zawsze na święta można zrobić miły gest i podarować coś dzieciom z domu dziecka alo zwierzakom w schronisku. Mi to się zawsze wydaje, że jak ktoś zapłaci za badania czy cokolwiek co mógłby mieć z NFZ to nabija kieszenie politykom którzy i tak się już w pieniądzach kąpią ![]() Cytat:
Albo ma złe humorki w ciąży Albo może przeszła coś wcześniej o czym nawet nie wiesz? Może straciła dziecko i boi się cieszyć? Cytat:
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Nie opłaca się myślę kupować coś czego nie założę drugi raz, a przynajmniej ten zestaw się zawsze przyda
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no chyba że faktycznie nikt o niczym innym do niej nie mówi , jak tylko o brzuchu i czuje się pominięta też tak może być .gorzej z optymizmem do wyjścia na to zimno brrrr
Edytowane przez SzA10 Czas edycji: 2013-12-03 o 16:00 |
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się ciążą bardzo cieszyłam i tym razem zamierzam jeszcze bardziej Chociaż pewnie w moim wypadku będzie mniej entuzjazmu niż za pierwszym razem bo jednak to wszystko już wiem Ale zdaję sobie sprawę z tego że hormony ciążowe straaasznie mieszają w głowie. Przed ciążą nie mogłam uwierzyć, jak to tak może być że kobieta płacze bez powodu albo co chwilę zmienia zdanie. No a jednak tak jest i Włącza się też takie specjalne :"coś" w głowie, że martwimy się bardziej, przeżywamy bardziej i kochamy to nasze maleństwo mimo, że jeszcze go nie ma poza naszym brzuchem No i w moim wypadku ciąża dała mi mega kopa do działania i siły do opieki nad córką. Zresztą długo po ciąży to miałam i nigdy, nawet raz nie pomyślałam że mam dość córki bo płacze w nocy, albo że mam dość wstawania w nocy Dla mnie to było tak samo piękne jak ciąża i też szybko minęlo niestety
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ovufriend.pl/pamietnik/i-sie-...arbie,303.html http://bellybestfriend.pl/pamietnik/...arbie,303.html
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Przeleciałam tylko urywkami... ale tak czy siak ![]() Mąż nie zauważył, że z nią jest coś nie tak? Nie rozumiem
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
ona chyba nie ma męża - pisała coś o ojcu dziecka który (chyba) ją bił
|
#2865 |
|
<3 <3 <3
|
na mnie pora
Za chwile będę sie widziała z małżem
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na koniec, pamiętnika staraniowego, że odchodzi od niego, bo ją pobił...
|
|
#2867 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Małż poszedł na nockę, zostałam sama z synkiem. Miała przyjść koleżanka ale zatrzymali ją w pracy
![]() Cytat:
Jedynie co narzekała na mdłości, zgagę czy ciężki brzuch. W tej ciąży powiem Ci już nie jest tak wyjątkowo jak w tamtej. Znaczy jest, ale już się tak nie podniecam W tej już wiem co i jak, co kiedy nastąpi, nie martwię się już tak, nie podniecam wyprawką, tak jakoś na luzie. Czasem nawet zapominam, że jestem w ciąży Cytat:
Cytat:
a te kobiety jeszcze jej dopingują i mówią, że będzie dobrą matką Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
chyba jednak miałaś cudownie grzeczne i dużo śpiące dziecko
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem z kim tam ona się starała ale widocznie facet nie wytrzymał... jak ona takie rzeczy w pamiętniku pisała to nie chce wiedzieć co jemu opowiadała dzień w dzień... A czy ja bił? To też nie wiadomo do końca... Odebrałam kurtkę od krawcowej... zaniosłam wczoraj żeby mi rękawki przedłużyła bo miały w środku takie ściągacze gumowe i chciałam żeby one wystawały na zewnątrz i automatycznie będą dłuższe a były takie na styk a ja wole długie ![]() W starej kurtce tak mam i jakoś się przyzwyczaiłam ![]() Zastanawiam się tylko jakiego koloru szalik i czapka będą pasować do brązowej kurtki? Klasyczny płaszcz, przepasany paskiem... Pisałam Wam, że udało mi się ją kupić w promocyjnej cenie i nie musiałam wydawać dwa razy tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- carmena vioris miała anioła nie dziecko ![]() Chyba większość matek zdarza się, że pomyślą... jak mi się nie chce, mam dość tego wstawania itd... no chyba normalne? Tym bardziej jak matka zdecydowanie więcej poświęca czasu dziecku niż ojciec bo np pracuje I to na pewno nie jest pomyślane w złej kategorii, że popełniłam błąd że chciałam dziecko czy coś tylko po prostu zmęczenie... Moja siostra też miewała momenty kiedy już jej brakowało sił na wszystko... szczególnie jak mały miał kolki... Często go nam podrzucała, żeby odsapnąć a my byliśmy zadowoleni bo fajnie zająć się takim małym pupilem
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam prosto po odebraniu wyników prolaktyny i anty-TPO
Przynajmniej tutaj ok ![]() Prolaktyna 16,49; norma: 4,79 - 23,20 Anty-TPO 7,06; norma do 34 Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-12-03 o 17:24 |
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo ja dziś badałam i miałam też po obciążeniu Ciekawe co u mnie powychodzi...
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ale nie wiem czy to tak każdym sanepidzie Cytat:
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś lekarz powiedział, że wynik takiej bez obciążenia jest istotniejszy - ale ile w tym prawdy, to nie wiem, bo z lekarzami to różnie bywa
|
#2875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się dalej czytać... Cytat:
Ja wiem, że to dobry lekarz bo miałam z nim styczność w szpitalu ale nie wybierałam się do niego nigdy Absolutnie nie miałam cudownie grzecznego dziecka a tym bardziej nie dużo śpiącego Córka się budziła po 10-15 razy w nocy przez cały pierwszy rok i ciumkała pierś 20-60 minut. W pierwszym miesiącu miała kolki i nosiłam ją godzinami. W późniejszym okresie tak jak pisałam rozpoznali u niej refluks. Potrafiła wykręcać się z powodu kwasów które ją paliły w przełyku i tak samo ją nosiłam godzinami. Szczerze, z ręką na sercu nigdy nie miałam dość. Podchodziłam do tego tak naturalnie, że to moje dziecko i muszę być dla niej w każdym momencie i nie mogę mieć dość. Może wpływ na to też miały te przejścia z duszeniem, że cieszyłam się nawet tymi trudniejszymi chwilami. Sama nie wiem. To teraz są momenty, że mam dość jej zachowania. Ile razy pomyślę czy nawet powiem jak bym chciała od niej odpocząć. Dlatego u mnie się bardzo potwierdza to powiedzenie, że małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem Cytat:
Przypuszczam, ze teraz jak będę miała dziecko to prędzej będę miała złe chwile bo jednak to już nie jest taka sama auforia jak przy pierwszym dziecku i do tego w domu jest to pierwsze dziecko jeszcze, więc tych sił mniej No i wiek już inny. Zawsze więcej energii ma 20-latka niż 30-latka. Przynajmniej ja teraz duuużo gorzej się czuję fizycznie niż wtedy. Wtedy byłam jak młoda bogini a teraz mnie wszystko boli i do teraz 7 lat po porodzie dokucza mi kręgosłup po ciąży. Jednak młody człowiek ma więcej sił w wieku około-nastoletnim
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-12-03 o 17:23 |
|||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Tż przyjechał przed 24 przywiózł moją Nokię Lumię 920 ![]() Jeszcze dziś próbuję drugi raz córę uczyć sikać na nocnik i raz nasikała, pochwaliłam, ale już 4x zmieniałam jej majtki a zaczęłam koło 13stej. Coś tam sobie popierdziała na nocniku i nic ehh nie mam sił na to
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy co mi endo powie. Cytat:
a ile Twja córcia ma lat? aaaa jutro wizyta u endo
|
||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prl po obciążeniu zleca tylko lekarz (bo lek który musisz zażyć jest tylko na receptę). Poza tym przy problemach z tarczycą (czyt. nieunormowaną) zwykle nie warto robić prl, bo daje często nieadekwatny wynik (przy niedoczynności np prolaktyna może być bardzo często podwyższona )
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, ze czesto jest tak ze zalecaja zrobic prolaktyne i prolaktyne po obciazeniu dla pelnego obrazu sytuacji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

, ale to takie szczęśliwe kilogramy

myślę, że jak na I trym jest dobrze tym bardziej, że mam niedoczynność tarczycy 

Ja tam się ciążą bardzo cieszyłam i tym razem zamierzam jeszcze bardziej 

A na koniec, pamiętnika staraniowego, że odchodzi od niego, bo ją pobił...