Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 15:32   #2851
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Ja robię mielone, czekam też na Tż-ta aż wróci z pracy.

Masakra dziewczyny, straszny pochłaniacz mi się włączył - mogłabym jeść wszystko i to bez przerwy. Do tej pory przytyłam już 4,5 kg.

Dziś na kolację robię żurek
Stary 2013-12-03, 15:33   #2852
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Masakra dziewczyny, straszny pochłaniacz mi się włączył - mogłabym jeść wszystko i to bez przerwy. Do tej pory przytyłam już 4,5 kg.

oj tam , ale to takie szczęśliwe kilogramy
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:36   #2853
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
oj tam , ale to takie szczęśliwe kilogramy
Hihi, nie mogę nad tym zapanować
Stary 2013-12-03, 15:40   #2854
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe ja miałam mielone wczoraj a dziś resztę żurku dojadamy pewnie jutro u ciebie będą naleśniki

Ja w sumie od początku ciąży przytyłam 0,5 kg myślę, że jak na I trym jest dobrze tym bardziej, że mam niedoczynność tarczycy

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:45   #2855
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Hehe ja miałam mielone wczoraj a dziś resztę żurku dojadamy pewnie jutro u ciebie będą naleśniki

Ja w sumie od początku ciąży przytyłam 0,5 kg myślę, że jak na I trym jest dobrze tym bardziej, że mam niedoczynność tarczycy
Jutro postanowiłam jechać na zakupy, bo już się w moją starą kurtę zimową nie mieszczę, więc zrobię kopytka i mielone z dziś

Nie wiem jednak czy pojadę, to zależy, czy będzie mi się chciało wychodzić z domu No i potrzebuję kupić jeszcze jakiś zestaw ubrań na obronę. Myślicie, że w moim stanie wystarczą leginsy + jakaś elegancka biała tunika?
Stary 2013-12-03, 15:46   #2856
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
on kiedyś podobno przyjmował tu koło mnie, ale widocznie był za dobry na tą beznadziejną przychodnię do której jestem chwilowo zmuszona chodzić. Też na niego patrzałam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ale osobiście nie znam i nic na jego temt od nikogo nie słyszałam, tyle co opinie na necie.

wątpię, że ovuf coś z tym zrobi...
Wiem właśnie, też słyszałam że on na NFZ przyjmował ale pewnie było tyle pacjentek chętnych że wolał na tym więcej zarobić

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja odnoszę wrażenie że czasem jak ktoś ma tu inne zdanie niż Wy to już jest dziwny i w ogóle... I na siłę próbujecie doradzić "zrób tak bo tak trzeba"
Raczej próbujemy Cię przekonać, że skoro już raz jest coś zapłacone to po co drugi raz za to samo płacić?
Jeśli co miesiąc jest odciągane na NFZ i w tym są te badania to po co za to płacić? Jeszcze tak jak pisałam rozumiem ginekologa który na NFZ nie przyjmuje a się chce akurat do niego iść ale płacić za badania po prostu szkoda. Nie wolisz tych pieniędzy wydać na coś dla dziecka? Albo nawet dla siebie? Kurtkę na zimę czy buty wygodne? No po prostu nawet jak się ma więcej kasy (bo zakładam, że macie sporo kasy) to przecież szkoda marnować te pieniądze na coś co już raz było zapłacone. A jak serio chcesz tą kasę wydać, to zawsze na święta można zrobić miły gest i podarować coś dzieciom z domu dziecka alo zwierzakom w schronisku. Mi to się zawsze wydaje, że jak ktoś zapłaci za badania czy cokolwiek co mógłby mieć z NFZ to nabija kieszenie politykom którzy i tak się już w pieniądzach kąpią

Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
: love::l ove::lo ve::lov e:

jejku to musi być mega cudowne!

Wiecie co , jestem troche zdziwiona. Mam w rodzinie (bliskiej , chociaz tylko na papierze) dziewczyne , która ponoć bardzo zawsze pragnęła dziecka. No i po wielu staraniach zaszla w ciąże, jest teraz w 6 miesiącu i co mnie dziwi...co z Nią rozmawiam na tematy dziecięce (wózki , łożeczka , cokolwiek) to ja się bardziej ekcsytuje niż Ona. Strasznie chłodno o wszystkim mówi i do wszyskiego podchodzi bez emocji i strasznie to podkreśla - ze trzeba z rozsądkiem i bez emocji... no i tak się zastanawiam czy to coś złego cieszyć się ciążą ?! jeszcze tak zaawansowana ? zastanawia mnie to bardzo, bo ja wiem że będę się cieszyć i będę wręcz celebrować każdy ten dzień. A tu spotykam się z takim dziwnym chłodem, moja teściowa też tak do tematu podchodzi. To ze mną coś nie tak ? Wiadomo,że człowiek się martwi itp. ale normalnie mam wrażenie że to temat tabu się zrobil. Wiem że też nie można przesadzać w drugą stronę, ale kurcze czy ja jakaś dziwna jestem ?
Albo tak jej wiele osób o tym gada, że ma już dość Albo ma złe humorki w ciąży Albo może przeszła coś wcześniej o czym nawet nie wiesz? Może straciła dziecko i boi się cieszyć?

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hmm... zniknęły te jej wszystkie najbardziej psychotyczne wpisy, o których Wam mówiłam - zostały tylko te wcześniejsze do października, które już były niepokojące, ale jeszcze nie aż tak. I pojawił się nowy, żeby wszyscy jej dali święty spokój - z jakieś 10 minut po moim zgłoszeniu, więc podejrzewam, że może to administracja Ovuf usunęła jej te wpisy
No ale samo usunięcie nic nie zmieni...
Poczytałam i teraz właściwie to wygląda całkiem normalnie. No może oprocz tych kilku słów na K w notatkach. A ktoś pisał o jakimiś pamiętniku, to u niej to było?
Stary 2013-12-03, 15:49   #2857
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro postanowiłam jechać na zakupy, bo już się w moją starą kurtę zimową nie mieszczę, więc zrobię kopytka i mielone z dziś

Nie wiem jednak czy pojadę, to zależy, czy będzie mi się chciało wychodzić z domu No i potrzebuję kupić jeszcze jakiś zestaw ubrań na obronę. Myślicie, że w moim stanie wystarczą leginsy + jakaś elegancka biała tunika?
myślę że tak
Stary 2013-12-03, 15:51   #2858
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
myślę że tak
Dzięki Nie opłaca się myślę kupować coś czego nie założę drugi raz, a przynajmniej ten zestaw się zawsze przyda
Stary 2013-12-03, 15:59   #2859
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Albo tak jej wiele osób o tym gada, że ma już dość Albo ma złe humorki w ciąży Albo może przeszła coś wcześniej o czym nawet nie wiesz? Może straciła dziecko i boi się cieszyć?

wiesz inaczej patrzę na takie podejście na początku ciąży , bo ten pierwszy trymestr taki bardzo niepewny, ale chyba w 6 miesiącu można sobie pozwolić na odrobinę optymizmu. Ja mam jedynie nadzieję, że nikt nie będzie miał do mnie pretensji jak będę sie kiedyś cieszyć z mojej ciąży , bo patrząc na zachowanie teściowej to niestety może mnie próbować stłumić. Ja osobiście jestem optymistką i zawsze wierzę że będzie dobrze. musi być ! jak nie teraz to później

no chyba że faktycznie nikt o niczym innym do niej nie mówi , jak tylko o brzuchu i czuje się pominięta też tak może być .

gorzej z optymizmem do wyjścia na to zimno brrrr

Edytowane przez SzA10
Czas edycji: 2013-12-03 o 16:00
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:05   #2860
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz inaczej patrzę na takie podejście na początku ciąży , bo ten pierwszy trymestr taki bardzo niepewny, ale chyba w 6 miesiącu można sobie pozwolić na odrobinę optymizmu. Ja mam jedynie nadzieję, że nikt nie będzie miał do mnie pretensji jak będę sie kiedyś cieszyć z mojej ciąży , bo patrząc na zachowanie teściowej to niestety może mnie próbować stłumić. Ja osobiście jestem optymistką i zawsze wierzę że będzie dobrze. musi być ! jak nie teraz to później

no chyba że faktycznie nikt o niczym innym do niej nie mówi , jak tylko o brzuchu i czuje się pominięta też tak może być .

gorzej z optymizmem do wyjścia na to zimno brrrr
Ja to wiem, ale może jednak każdy inaczej przechodzi i odbiera Ja tam się ciążą bardzo cieszyłam i tym razem zamierzam jeszcze bardziej Chociaż pewnie w moim wypadku będzie mniej entuzjazmu niż za pierwszym razem bo jednak to wszystko już wiem Ale zdaję sobie sprawę z tego że hormony ciążowe straaasznie mieszają w głowie. Przed ciążą nie mogłam uwierzyć, jak to tak może być że kobieta płacze bez powodu albo co chwilę zmienia zdanie. No a jednak tak jest i Włącza się też takie specjalne :"coś" w głowie, że martwimy się bardziej, przeżywamy bardziej i kochamy to nasze maleństwo mimo, że jeszcze go nie ma poza naszym brzuchem No i w moim wypadku ciąża dała mi mega kopa do działania i siły do opieki nad córką. Zresztą długo po ciąży to miałam i nigdy, nawet raz nie pomyślałam że mam dość córki bo płacze w nocy, albo że mam dość wstawania w nocy Dla mnie to było tak samo piękne jak ciąża i też szybko minęlo niestety
Stary 2013-12-03, 16:10   #2861
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam i teraz właściwie to wygląda całkiem normalnie. No może oprocz tych kilku słów na K w notatkach. A ktoś pisał o jakimiś pamiętniku, to u niej to było?
Chyba chodzi Ci pamiętnik, o którym ja pisałam - nie, to inna dziewczyna: ta o której ja mówiłam, naprawdę jest chora psychicznie i straszne rzeczy wypisywała. Teraz jej te najgorsze posty chyba usunęli, bo zgłosiłam im, że dziewczyna grozi samobójstwem. O ten pamiętnik mi chodzi:
http://ovufriend.pl/pamietnik/i-sie-...arbie,303.html
http://bellybestfriend.pl/pamietnik/...arbie,303.html
Stary 2013-12-03, 16:24   #2862
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Chyba chodzi Ci pamiętnik, o którym ja pisałam - nie, to inna dziewczyna: ta o której ja mówiłam, naprawdę jest chora psychicznie i straszne rzeczy wypisywała. Teraz jej te najgorsze posty chyba usunęli, bo zgłosiłam im, że dziewczyna grozi samobójstwem. O ten pamiętnik mi chodzi:
mimo ze najgorsze usuneli, to nadal brzmi niepokojąco to wszystko
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:32   #2863
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
A długo się staracie?

Widzę dziewczyny, że macie tak jak ja z tymi artykułami i ciuszkami dla dzieciątek. Sam widok małej sukieneczki w sklepie zaczyna mi powoli sprawiać przykrość, że nie mogę kupić a na dodatek wszyscy wokoło w ciąży tylko nie ja...
Zaczęliśmy rok temu ale trochę przeszkód na drodze było... potem po wyleczeniu od maja... no i w listopadzie kolejna przeszkoda... teraz dajemy sobie spokój.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
mimo ze najgorsze usuneli, to nadal brzmi niepokojąco to wszystko
Przeleciałam tylko urywkami... ale tak czy siak
Mąż nie zauważył, że z nią jest coś nie tak? Nie rozumiem
Stary 2013-12-03, 16:34   #2864
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
ona chyba nie ma męża - pisała coś o ojcu dziecka który (chyba) ją bił
Stary 2013-12-03, 16:42   #2865
Karoloo
<3 <3 <3

na mnie pora
Za chwile będę sie widziała z małżem

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:43   #2866
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że oboje są tak samo nieodpowiedzialni - ona opisywała, jak starają się o dziecko, a w między czasie jak to mąż nie wytrzymuje już jej ataków psychotycznych A na koniec, pamiętnika staraniowego, że odchodzi od niego, bo ją pobił...
Stary 2013-12-03, 16:48   #2867
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Małż poszedł na nockę, zostałam sama z synkiem. Miała przyjść koleżanka ale zatrzymali ją w pracy

Cytat:
Wiecie co , jestem troche zdziwiona. Mam w rodzinie (bliskiej , chociaz tylko na papierze) dziewczyne , która ponoć bardzo zawsze pragnęła dziecka. No i po wielu staraniach zaszla w ciąże, jest teraz w 6 miesiącu i co mnie dziwi...co z Nią rozmawiam na tematy dziecięce (wózki , łożeczka , cokolwiek) to ja się bardziej ekcsytuje niż Ona. Strasznie chłodno o wszystkim mówi i do wszyskiego podchodzi bez emocji i strasznie to podkreśla - ze trzeba z rozsądkiem i bez emocji... no i tak się zastanawiam czy to coś złego cieszyć się ciążą ?! jeszcze tak zaawansowana ? zastanawia mnie to bardzo, bo ja wiem że będę się cieszyć i będę wręcz celebrować każdy ten dzień. A tu spotykam się z takim dziwnym chłodem, moja teściowa też tak do tematu podchodzi. To ze mną coś nie tak ? Wiadomo,że człowiek się martwi itp. ale normalnie mam wrażenie że to temat tabu się zrobil. Wiem że też nie można przesadzać w drugą stronę, ale kurcze czy ja jakaś dziwna jestem ?
powiem Ci, że mam bratową któa też jakoś specjalnie nie okazywała radości w oby dwóch ciążach. Nic nie mówiła o dziecku, o kopniakach, kompletnie nic. Nie chciała się dawać dotykać gdy jej dzieci kopały, zawsze mnie to dziwiło powiem, bo ja uwielbiałam się chwalić kopniakami Igusia Jedynie co narzekała na mdłości, zgagę czy ciężki brzuch.
W tej ciąży powiem Ci już nie jest tak wyjątkowo jak w tamtej. Znaczy jest, ale już się tak nie podniecam W tej już wiem co i jak, co kiedy nastąpi, nie martwię się już tak, nie podniecam wyprawką, tak jakoś na luzie. Czasem nawet zapominam, że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hmm a np. jak jest wskazane, bo w rodzinie coś występuje to też za badanie trzeba zapłacić? jak np. za ten antygen hbs?
no hbs możesz robić ponoć za free w sanepidzie, jak występuje w rodzinie np. jak ma mąż. Tak mi dzisiaj babka w laboratorium powiedziała.

Cytat:
Hmm... zniknęły te jej wszystkie najbardziej psychotyczne wpisy, o których Wam mówiłam - zostały tylko te wcześniejsze do października, które już były niepokojące, ale jeszcze nie aż tak. I pojawił się nowy, żeby wszyscy jej dali święty spokój - z jakieś 10 minut po moim zgłoszeniu, więc podejrzewam, że może to administracja Ovuf usunęła jej te wpisy
No ale samo usunięcie nic nie zmieni...
no te co zostały już mnie przerażają a te kobiety jeszcze jej dopingują i mówią, że będzie dobrą matką

Cytat:

wszystko poszło w Twój krąglutki brzuszek

Cytat:

pewnie!

Cytat:
Wiem właśnie, też słyszałam że on na NFZ przyjmował ale pewnie było tyle pacjentek chętnych że wolał na tym więcej zarobić
to już Cię Kniażewski nie interesuje ?

Cytat:
Ja to wiem, ale może jednak każdy inaczej przechodzi i odbiera Ja tam się ciążą bardzo cieszyłam i tym razem zamierzam jeszcze bardziej Chociaż pewnie w moim wypadku będzie mniej entuzjazmu niż za pierwszym razem bo jednak to wszystko już wiem Ale zdaję sobie sprawę z tego że hormony ciążowe straaasznie mieszają w głowie. Przed ciążą nie mogłam uwierzyć, jak to tak może być że kobieta płacze bez powodu albo co chwilę zmienia zdanie. No a jednak tak jest i Włącza się też takie specjalne :"coś" w głowie, że martwimy się bardziej, przeżywamy bardziej i kochamy to nasze maleństwo mimo, że jeszcze go nie ma poza naszym brzuchem No i w moim wypadku ciąża dała mi mega kopa do działania i siły do opieki nad córką. Zresztą długo po ciąży to miałam i nigdy, nawet raz nie pomyślałam że mam dość córki bo płacze w nocy, albo że mam dość wstawania w nocy Dla mnie to było tak samo piękne jak ciąża i też szybko minęlo niestety
jesteś szalona chyba jednak miałaś cudownie grzeczne i dużo śpiące dziecko

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:52   #2868
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że oboje są tak samo nieodpowiedzialni - ona opisywała, jak starają się o dziecko, a w między czasie jak to mąż nie wytrzymuje już jej ataków psychotycznych A na koniec, pamiętnika staraniowego, że odchodzi od niego, bo ją pobił...
No właśnie bo na początku czytałam, że starają się o dziecko...
Nie wiem z kim tam ona się starała ale widocznie facet nie wytrzymał... jak ona takie rzeczy w pamiętniku pisała to nie chce wiedzieć co jemu opowiadała dzień w dzień...
A czy ja bił? To też nie wiadomo do końca...

Odebrałam kurtkę od krawcowej... zaniosłam wczoraj żeby mi rękawki przedłużyła bo miały w środku takie ściągacze gumowe i chciałam żeby one wystawały na zewnątrz i automatycznie będą dłuższe a były takie na styk a ja wole długie
W starej kurtce tak mam i jakoś się przyzwyczaiłam

Zastanawiam się tylko jakiego koloru szalik i czapka będą pasować do brązowej kurtki? Klasyczny płaszcz, przepasany paskiem...
Pisałam Wam, że udało mi się ją kupić w promocyjnej cenie i nie musiałam wydawać dwa razy tyle

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

carmena vioris miała anioła nie dziecko
Chyba większość matek zdarza się, że pomyślą... jak mi się nie chce, mam dość tego wstawania itd... no chyba normalne? Tym bardziej jak matka zdecydowanie więcej poświęca czasu dziecku niż ojciec bo np pracuje
I to na pewno nie jest pomyślane w złej kategorii, że popełniłam błąd że chciałam dziecko czy coś tylko po prostu zmęczenie...

Moja siostra też miewała momenty kiedy już jej brakowało sił na wszystko... szczególnie jak mały miał kolki...
Często go nam podrzucała, żeby odsapnąć a my byliśmy zadowoleni bo fajnie zająć się takim małym pupilem
Stary 2013-12-03, 16:53   #2869
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
no hbs możesz robić ponoć za free w sanepidzie, jak występuje w rodzinie np. jak ma mąż. Tak mi dzisiaj babka w laboratorium powiedziała.
Aha, dzięki
Stary 2013-12-03, 16:54   #2870
FlightlessBird
Zakorzenienie

wpadam prosto po odebraniu wyników prolaktyny i anty-TPO
Przynajmniej tutaj ok

Prolaktyna 16,49; norma: 4,79 - 23,20
Anty-TPO 7,06; norma do 34

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-12-03 o 17:24
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:01   #2871
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Przynajmniej tutaj ok

Ty miałaś sama prolaktynę? Nie miałaś po obciążeniu?
Pytam bo ja dziś badałam i miałam też po obciążeniu

Ciekawe co u mnie powychodzi...
Stary 2013-12-03, 17:06   #2872
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ty miałaś sama prolaktynę? Nie miałaś po obciążeniu?
Pytam bo ja dziś badałam i miałam też po obciążeniu

Ciekawe co u mnie powychodzi...

samą, tak sama poszłam sobie zrobic
nie mów, że taka bez obciążenia jest bez sensu, bo padnę
Stary 2013-12-03, 17:09   #2873
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
\

Chyba większość matek zdarza się, że pomyślą... jak mi się nie chce, mam dość tego wstawania itd... no chyba normalne? Tym bardziej jak matka zdecydowanie więcej poświęca czasu dziecku niż ojciec bo np pracuje
I to na pewno nie jest pomyślane w złej kategorii, że popełniłam błąd że chciałam dziecko czy coś tylko po prostu zmęczenie...

Moja siostra też miewała momenty kiedy już jej brakowało sił na wszystko... szczególnie jak mały miał kolki...
Często go nam podrzucała, żeby odsapnąć a my byliśmy zadowoleni bo fajnie zająć się takim małym pupilem
dokładnie. ja się przyznam, że jak był nowordokiem to nie dawałam rady psychicznie niekiedy NAPRAWDĘ!!! 2 razy nawet zamkłam się w łazience i płakałam godzinę, że może zła matka ze mnie, że to nie na mnie, że mam dość, że za jakie grzechy te kolki od rana do nocy, dlaczego on tak ciągle płacze? A wierzcie, że on ciągle płakał i nie chciał mi w ogóle spać!!!!!! Po czasie dopiero dowiedziałam się, że to normalne i przestałam się zadręczać. No ale nawet dzisiaj mam gorsze dni. Każdy ma prawo mieć dość męża, pracy, rodziców, zmierzłej teściowej czy chociażby dziecka!

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Aha, dzięki
Wiesz, ale nie wiem czy to tak każdym sanepidzie wiem, że tak niby u mnie jest.

Cytat:
Przynajmniej tutaj ok

super

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:12   #2874
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kiedyś lekarz powiedział, że wynik takiej bez obciążenia jest istotniejszy - ale ile w tym prawdy, to nie wiem, bo z lekarzami to różnie bywa
Stary 2013-12-03, 17:13   #2875
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne Boję się dalej czytać...

Cytat:
to już Cię Kniażewski nie interesuje ?

jesteś szalona chyba jednak miałaś cudownie grzeczne i dużo śpiące dziecko
Ale mnie nigdy nie interesował Kniażewski Ja wiem, że to dobry lekarz bo miałam z nim styczność w szpitalu ale nie wybierałam się do niego nigdy

Absolutnie nie miałam cudownie grzecznego dziecka a tym bardziej nie dużo śpiącego Córka się budziła po 10-15 razy w nocy przez cały pierwszy rok i ciumkała pierś 20-60 minut. W pierwszym miesiącu miała kolki i nosiłam ją godzinami. W późniejszym okresie tak jak pisałam rozpoznali u niej refluks. Potrafiła wykręcać się z powodu kwasów które ją paliły w przełyku i tak samo ją nosiłam godzinami. Szczerze, z ręką na sercu nigdy nie miałam dość. Podchodziłam do tego tak naturalnie, że to moje dziecko i muszę być dla niej w każdym momencie i nie mogę mieć dość. Może wpływ na to też miały te przejścia z duszeniem, że cieszyłam się nawet tymi trudniejszymi chwilami. Sama nie wiem.
To teraz są momenty, że mam dość jej zachowania. Ile razy pomyślę czy nawet powiem jak bym chciała od niej odpocząć. Dlatego u mnie się bardzo potwierdza to powiedzenie, że małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem

Cytat:

nie miałam anioła W dzień była grzeczna ale nocami dawała popalić i mnie to cieszyło, bo wiedziałam że to się skończy niedługo a takie coś się przeżywa tylko raz lub dwa. Akurat tamten okres był dla mnie najpiękniejszy i nie wiem skąd brałam na to siły, ale miałam ich baaardzo wiele. Mój mąż miał nas gdzieś i nic nie pomagał, wcale go nie było w domu prawie. Musiałam mieć siły za dwoje

Przypuszczam, ze teraz jak będę miała dziecko to prędzej będę miała złe chwile bo jednak to już nie jest taka sama auforia jak przy pierwszym dziecku i do tego w domu jest to pierwsze dziecko jeszcze, więc tych sił mniej No i wiek już inny. Zawsze więcej energii ma 20-latka niż 30-latka. Przynajmniej ja teraz duuużo gorzej się czuję fizycznie niż wtedy. Wtedy byłam jak młoda bogini a teraz mnie wszystko boli i do teraz 7 lat po porodzie dokucza mi kręgosłup po ciąży. Jednak młody człowiek ma więcej sił w wieku około-nastoletnim

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-12-03 o 17:23
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:18   #2876
Leine
Zakorzenienie

Cześć!

Tż przyjechał przed 24 przywiózł moją Nokię Lumię 920 Wielkie bydle, ale czytelny. Nie mogę się połapać co i jak, nie umiem nawiązać połączenie z internetem i czekam z tym na tżta

Jeszcze dziś próbuję drugi raz córę uczyć sikać na nocnik i raz nasikała, pochwaliłam, ale już 4x zmieniałam jej majtki a zaczęłam koło 13stej. Coś tam sobie popierdziała na nocniku i nic ehh nie mam sił na to
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:19   #2877
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ale nie wiem czy to tak każdym sanepidzie wiem, że tak niby u mnie jest.
Jak mi gin każe ponowić badanie to wtedy będę się dowiadywać
Stary 2013-12-03, 17:20   #2878
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kiedyś lekarz powiedział, że wynik takiej bez obciążenia jest istotniejszy - ale ile w tym prawdy, to nie wiem, bo z lekarzami to różnie bywa
e tam, tgo się trzymam
zobaczymy co mi endo powie.
Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Cześć!

Tż przyjechał przed 24 przywiózł moją Nokię Lumię 920 Wielkie bydle, ale czytelny. Nie mogę się połapać co i jak, nie umiem nawiązać połączenie z internetem i czekam z tym na tżta

Jeszcze dziś próbuję drugi raz córę uczyć sikać na nocnik i raz nasikała, pochwaliłam, ale już 4x zmieniałam jej majtki a zaczęłam koło 13stej. Coś tam sobie popierdziała na nocniku i nic ehh nie mam sił na to
cudna jest Lumia
a ile Twja córcia ma lat?

aaaa jutro wizyta u endo
Stary 2013-12-03, 17:22   #2879
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej tutaj ok

to super

prl po obciążeniu zleca tylko lekarz (bo lek który musisz zażyć jest tylko na receptę). Poza tym przy problemach z tarczycą (czyt. nieunormowaną) zwykle nie warto robić prl, bo daje często nieadekwatny wynik (przy niedoczynności np prolaktyna może być bardzo często podwyższona )
Stary 2013-12-03, 17:26   #2880
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
samą, tak sama poszłam sobie zrobic
Nie wiem ale wiem, ze czesto jest tak ze zalecaja zrobic prolaktyne i prolaktyne po obciazeniu dla pelnego obrazu sytuacji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości