|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
bardzo mi przykro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() śliczny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43997749]Faaaaaak! A ja kupiłam parę dni temu za 12 :/ Czekoladową :/ Jeszcze nie próbowałam, ale póki co u mnie karmel na 1. miejscu[/QUOTE] a mi jakoś nie podchodzą te "perfumowane" :/ mam karmelową i czekoladową i jakoś szału nie robią wg mnie :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze, że sytuacja opanowana ![]() ========================= ===== wysłałam dziś paczkę mikołajkową ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2132 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Anitko, kochanie, Nie ma co się bać, po prostu trzeba reagować. Ja nie rozpoznałam swoich skurczy, nie wiem sama czy tak można nazwać ten ból który czułam. Jedno wiem : warto jedzić na IP choćby co tydzień. Nie zareagowałam kiedy było trzeba, i nigdy się już nie dowiem czy mogłam coś poradzić jeszcze te dwie, trzy h wcześniej, czy nie... (mimo tego że ordynator pocieszał mnie że pewnie i tak nic już by nie zrobili i żebym się nie obwiniała) i spotkało mnie to, co brzydko określił Twój lekarz (wiem co to znaczy trafić na najgorszego z możliwych) .
Dlatego słuchaj siebie. Czujesz niepokój? jedź się choćby uspokoić... A na co dzień oszczędzaj się proszę ![]() co do mojej postawy, nie wiem co masz słonko na myśli, bo właściwie po prostu stanęłam na nogi. Owszem płaczę po dziecku czasem. Nie jestem przykładną katoliczką ale jakoś przemawia do mnie podejście, że mój aniołek jest bezpieczny, nic go nie boli i nie ma już trosk, a ból to tylko mój jest i tylko moje to cierpienie i ta tęsknota, tylko mnie pozostało się z tym uporać jeszcze, że nie było nam dane się sobą nacieszyć... Leż i wypoczywaj Anitko dużo. Tak jak mówi lekarz. (Bo jak takie końskie dawki mg przyjęłaś to żebyś tfu tfu jakby się powtórzyło zareagowała na niego jakby sytuacja się powtórzyła...) ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-03 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zadomowienie
|
Hope, kochana.. nie możesz i nie powinnaś się o nic obwiniać!!! W tym co się stało nie było żadnej Twojej winy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Anitko:
dobrze, że już sytuacja opanowana ![]() U mnie w szpitalu też jest jeden taki "sympatyczny", który przy okazji odklejonej kosmówki powiedział oburzonym tonem: "przecież ja jej pani nie przykleję". Fakt, nie przyklei, ale mógł to w inny sposób powiedzieć.
#2135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43997749] Dwakolory witaj ![]() ![]() ![]() Ma to dla mnie znaczenie, bo chcę jeszcze raz spróbować mieć dziecko i modlę się aby ten zespół okazał się u nas przypadkiem... Niestety nie jestem z południa, jesetm z zachodu. Znalazłam już w Szczecinie klinikę genetyki gdzie badanie kariotypu kosztuje po 500 zł od osoby, Cytat:
Ja bardzo chę jeszcze raz spróbować- ostatni raz. Nie mam dziecka z mężem, bo syna mam z poprzedniego związku. Mąż kocha i wychowuje go jak swojego, ale wiadomo że chcelibyśmy mieć współne dziecko. Tylko nie wiem czy mogę mieć dzieci... Niby mam syna, ale może mąż ma jakiś wadliwy gen, może my nie możemy mieć razem dzieci... Na to pytanie odpowie mi badanie genetyczne kariotypu. A mąż boi się go zrobić. Boi się że właśnie wyjdzie że wina leży po jego stronie... Narazie obiecał że chwilę od tego odpoczniemy i w styczniu zrobimy badania. Mam nadzieję że dotrzyma słowa, bo ja chcę poprostu wiedzieć czy możemy mieć dzieci czy mamy sobie odpuścić. A powiedz jak ty się czujesz hope? Krwawisz jeszcze? Nie dostałąś przypadkiem laktacji tak jak ja? Bierzesz jakieś leki? Jak się psychicznie czujesz? Pracujesz? Czy jesteś jeszcze na zwolnieniu? Kiedy zamierzasz rozpocząć starania? Robisz jakieś badania? I dziekuję wam wszystkim dziewczyny za wsparcie. Jestem dopiero na początku tej drogi po stracie i mam nadzieję że się pozbieram. A jewszcze dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży. Gratuleję jej i cieszę się jej szczęściem, ale narazie nawet nie mogę się z nią spotkać, nie umiem, jeszcze nie...
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
widze, ze i nasza dwa kolory tutaj trafila... przytulam mocno!!
ja oczywiscie jak zwykle jak filip z konopii wyskakuje, za kazdym razem probujac wniesc troche slonka na watek, bo sama niestety nie do konca jestem w stanie czytac o niepowodzeniach ![]() ![]() w kazdym razie przedstawiam Wam nasza coreczke gimnastyczke Lilke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze, że już wszystko dobrze ![]()
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie ale nie mam jak doczytac nawet bo nie moge sie skupic na forum
![]() Natalka ma pępowine 2 naczyniową i to moze powodowac wady serca. Drugi blizniak ok (tez najprawdopodobniej dziewczynka). Strasznie sie martwie. Mam wizyte u prowadzacej w czwartek i ciekawe co ona na to powie. Juz sie zdazylam naczytac o tej pepowinie i o wadach jakie moze ona powodowac. Od serca po IUGR.. ![]() Lekarz dal mi namiar do Wawy do profesorki wykonujacej echo serca plodu... Mam stresa.. Poza tym moje badania nienajlepsze.. Cholesterol mi skoczyl w 3 tyg do ponad 300 :O W zyciu tyle nie mialam, a tsh skoczylo tez w 3 tygodnie z 0,8 do 2,3 ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-03 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziś ja wysłałam paczkę Cytat:
![]() Cytat:
adunia kocurek cudne maluchy Cytat:
Cytat:
![]() cieszę się, że już jesteś w domku cała i zdrowa ![]()
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
śliczna akrobatka
![]() Cytat:
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
kochana, ale czy można coś zrobić??nie wiem co napisać...
![]()
#2145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, siedze i rycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Anitko,ja tak słyszałam . Była ze mną wcześniej na oddziale znajoma, ale nie przyjechała ze skurczami tylko miała silne wymioty a oni m.in dawali jej Mg w kroplówkach.
Była tam taka jedna fajna położna która przychodziła sobie czasem tak o, pogadać. I mówiła, że niedobrze, że jej podają jak nie ma wyraźnego powodu, bo jak przyjedzie później ze skurczami to może już nie zadziałać. No ale one nie mają wpływu na zalecenia lekarskie. Jak dalej było - nie wiem, bo tego samego dnia wyszłam. Dwa kolory - to dobrze, że wiesz co było przyczyną. ja też bardzo chciałabym ją poznać. Też przy 1 stracie mi stały tekst zapodali, o tym że to się zdarza, że tak bywa itd... też chciałam zrobić badania ale moj gin nie widział powodu. Żałuję. Teraz w sumie też usłyszałam tę samą śpiewkę. ale robię badania na własną rękę. Co do badania kariotypów - już mi tu dziewczyny podpowiedziały, że po 2# należy się ono nam refundowane, więc jak coś to zapamiętaj. Ja kochana poroniłam tak jak ty: w nocy. Z czwartku na piątek, a od poniedziałku wpadłam w wir szukania badań itd... Może to i lepiej.. Oczywiście też ciągle sklejam potłuczone serce, ale samo życie mnie zmusiło do szybiego powrotu do rzeczywistości. Nie pracuję bo rzuciłam pracę gdy dowiedziałam się o ciąży. Miałam śmieciową umowę i bardzo niesprzyjającą pracę. Zostały mi studia, ostatni rok. Tu narosło mi mnóstwo schodów do pokonania, pech chciał że właśnie chwilę po poronieniu został mi ostatni tydzień na to, żeby jeszcze załatwić zaniedbane rzeczy żeby jeszcze móc wrócić i próbować ponadrabiać i pozaliczać. Pomału prostuję sprawy. Poza uczelnią też mam sporo zajęć więc mało płaczę. Cierpię, no ale to już ten kolec, którego z serca nigdy nie wyciągnę. Laktacji nie wiem czy dostałam, bo powiem Ci kochana bałam się ścisnąć sutek by sprawdzić. Przez tydzień po zabiegu bardzo bolały mnie piersi. Bardzo. Ale teraz już spokój... Leki to tylko antybiotyk mi wypisali do domu. Psychicznie wydaje mi się że całkiem dobrze przebrnęłam. Jak płaczę to owszem, chce mi rozsadzić serce i głowę, ale jak jest dobrze, to jest w miarę normalnie. Badania robię na własną rękę, mimo że kompletnie mnie na nie obecnie nie stać. Tuż po # zrobiłam badanie na zespół anyfosfolipidowy i jutro robię na trombofilię. Mam w planach jeszcze badanie panelu krzepliwości krwi. Jeśli te nic nie wykarzą, to dalej będę szukać. starania zamierzam zacząć jak tylko dostanę zielone światło od gina... czuję mocną potrzebę wypełnienia tej pustki... A powiedz mi jak u Ciebie było/jest z samopoczuciem fizycznym? ja dostałam okropnych boleści w brzuchu, a nawet rozwolnienia masakrycznego. Poza tym do tej pory czasem dostaję paraliżującego bólu w podbrzuszu. Myślałam że to pęcherz, ale badanie moczu jest ok.. Boję się jak tam mnie wyłyżeczkowali, czy wszystko ok, bo nie zrobili mi żadnego usg po. santom - ale fikołek piękny... buźka już taka wyraźna. Ty już chyba po połówkowym, co? ![]() ![]() Elizabarbara- kochana musisz być spokojna... Może akurat wszystko będzie ok, póki co nie znaleźli powikłań ani nieprawidłowości z jej powodu więc bądźmy dobrej myśli. Zrobicie echo serca które mam nadzieję Cię uspokoją. Podejrzewam że lekarz i tak już wstępnie posłuchał serduszka i dokładniej obejrzał Natalkę i nie doszukał się niczego złego. Teraz słonko pamiętaj że robisz badania tylko po to, by niczego nie przeoczyć. Z tego co wiem juz szpital dobry masz wybrany ,tam na pewno lekarze po porodzie również Natalkę odbiorą z uwagą i przebadają jak należy. Jestem dobrej myśli. ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-03 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
No inne ok, ale echo koniecznie kazal zrobic bo moze nie byc widac pewnych wad na usg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
elizabarbara kiedy masz te echo?
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy to badanie echa masz?
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eliza wiem, ze ciezko zachowac spokoj, ale sama wiesz jak dziala mechanizm nakrecania sie na najgorsze. poki co zakladaj, ze wszystko jest ok, rob dagnostyke i uszka do gory, placz teraz nie pomoze ani Tobie ani maluszkom! ja sama pracuje caly czas nas soba i staram sie nie nakrecac i nie panikowac, a zachowywac zimna krew. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, lekarz kazal mi jechac do warszawy na agatową. Zadzwonie tam jutro i dowiem sie kiedy moge przyjechac.
W czwartek mam wizyte u swojej prowadzącej i zobacze co ona mi jeszcze powie .. |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
Eliza!
Spokojnie! 'Znam' duzo dzieci z pepowina dwunavzyniowa bez zadnych innych towarzyszących wad. Spokojnie. To jeszcze nic nie znaczy. Pewnie do prof Dangel? Pamiętasz dawałam kiedys stronke Tobie z tymi badaniami z polowkowego, to wlasnie ze strony jej przychodni (na agatowej) było. Ona jest najlepsza ![]() Mam nadzieje ze po Echo serca bedziesz spokojniejsza.. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-03 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
spokojnie kochana...tak jak napisała Kubek - to jeszcze nic nie znaczy...będzie dobrze - musi być
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ciekawe co moja prowadząca na to powie ![]() Cytat:
I jeszcze zadzwonic dzis do mojego endo, dopytac, jak to sie stalo ze w 3 tygodnie tsh skoczylo mi az tak bardzo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Elizko:
nie denerwuj się na zapas (wiem, łatwo napisać ...).Pępowina dwunaczyniowa niczego nie przesądza ![]()
#2158 |
Zadomowienie
|
Witam ja ostatnio jakoś mam kiepski humor, niby nic się nie dzieję, ale nie mogę spać i ogólnie jestem cały czas zmęczona
![]() Z dobrych rzeczy udało mi się wysłać prezent mikołajkowy ![]() ![]() ![]() dwakolory bardzo mi przykro że się tutaj spotykamy ![]() eliza ja mam nadzieję, że wszystko dobrze będzie i skończy się tylko na nerwówce. Choć i to szkodzi dzieciom, więc proszę spokojnie. Musi być dobrze ![]()
#2159 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda się szybko zrobić echo serduszka i będziesz spokojna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam nadzieję, że prezent ode mnie się spodoba. Mąż dziś posłał paczuszkę. I tylko modlę się, żeby dotarła nienaruszona ![]()
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
Elizka mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku z Malutka
![]() Nam sie udalo dostac dzis do pediatry, w tym tygodniu musmiy zrobic rtg pluc zeby wykluczyc zapalenie ![]() ![]() Powiedzcie mi co mozna kupic na chrzsciny dla bratanicy (zaznaczam nie jestem Chrzestna) tak do max 50-70zl?!aaa ma 4,5 mca
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.