|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Hejka
![]() Ale się porodziki sypią ![]() Malinka, Jezzka, Lusesita, Niunia Gratulacje ![]() ![]() ![]() Byłyśmy dziś na szczepieniu i Majunia dzielna moja tylko zapłakała chwilkę i to głównie dlatego, że pielęgniarka ją ode mnie wzięła na wkłucie a tak sobie słodko spała...w ponkedziałek następne i tym razem będą 2 wkłucia ![]() Zrobiła wreszcie kupkę po 2 dniach i ufajdoliła się cała ![]() ![]() Teraz zasnęła na macie ![]() Trele zamówiłam tą wodę koperkową z ebaya ![]() Ponadrabiam trochę, póki mam chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Newtrend Ty też postanowiłaś nie rodzić?
![]()
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ![]()
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
Mały śpi więc może uda mi się opisać moje chwile grozy
![]() 27.11. miałam się zgłosić do lekarza jako już przeterminowana. Rano chyba Wam pisałam, że mentalnie czuję się na poród, natomiast fizycznie nie koniecznie. Brzuch mnie pobolewał, ale w taki sam sposób jak przez ostatni tydzień. Pojechaliśmy rano, żeby zrobić wcześniej KTG i żeby w razie co nie czekać zbyt długo, załatwić swoje i wracać do domu. Mąż jeszcze narzekał, że ma dużo roboty, a tu jechać trzeba i czekać nie wiem ile. A ja mu na to, że sama mogę jechać i on może zostać w domu. Gdy dojechaliśmy, podłączona zostałam do KTG i tak leżałam ze 20 min. Na zapisie oczywiście zero skurczy, nawet wtedy, gdy mocniej zabolało. To jeszcze badziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że zaraz będziemy wracać. Po długim oczekiwaniu na wizytę, weszłam do gabinetu, oczywiście badanko i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu rozwarcie na 3 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już było po wszystkim poszłam na salę i mąż przywiózł mi małego. Wtedy mogłam go dokładnie zobaczyć, nie powiem, że byłam w nim od razu zakochana, ale z każdym dniem to we mnie rosło i rośnie i nie żałuję bólu porodowego bo było warto się pomęczyć. Kocham mojego skarba nad życie. Mam nadzieję, że nikogo nie przeraziłam swoim opisem i może bardziej skupiłam się na bólu niż na Małym, ale w tamtej chwili jakoś ciężko było mi myśleć o szczęściu.
#4205 |
Zakorzenienie
|
u mnie na ktg niestety nie zapisaly sie zadne znaczace skurcze, po cudownym badaniu ruszyly skurcze, zapisuje od 14 ale sa w caly swiat wiec nie wiem czy cos z tego wyjdzie, raczej sie nie nastawiam, myslalam ze bedzie chcial mnie polozyc do szpitala ale twierdzi ze teraz procedury sie pozmienialy i raczej przed terminem sie nie kladzie (no chyba ze zagraza to zyciu dziecka lub matki) wiec jutro jade na usg a w czwartek kolejne ktg i tak pewnie do terminu a potem szpital, wcale sie nie zdziwie jak urodze po terminie
#4206 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() Oczywiście GRATULUJĘ nowym rozpakowanym MAMUSIOM ![]() ![]() I teraz moje pytanie do mam, które rodziły SN i były zszywane. Jak długo bolała Was rana i czy miałyście ściągane szwy? Bo mnie przy siku szczypie niemiłosiernie i nie wiem czy tak powinno być czy coś zaczyna się dziać. A szwy mam rozpuszczalne i podobno takich nie ściągają.
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli się nie przegrzeje, to może mieć kłopot ze zmianą temperatury Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
![]() Domii, Beatka,Paulinaizabela, anulka, lineczka - za tygodnie waszych maluszków ![]() Cytat:
![]() Asist- ![]() Anoulka- ipsalas o maści cholesterolowej.. czy jakoś tak, ona podobno ma wiele zastosowań, orientujesz sie na co jeszcze pomaga :P Trele- ja pier.dole. Pogoda komuś nie odpowiada ![]() Kacprowi schodzi skóra na uszkach, wyglada śmiesznie, nie dość ze mu odstają to jeszcze tak śmiesznie ta skórka mu schodzi ![]() W przyszłym tygodiu idziemy na pierwsze czespienie na krztusiec ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-03 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() My już po wizycie, moja Natalia waży już 3420 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() OOoo właśnie termometr!Jeszcze nie posiadam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też czekam aż malutka się obudzi zaraz mnie rozsadzi. Nela jest cuuuuudna!! ![]() Cytat:
![]() Słodziak!!! ![]() ![]() Dziewczyny za tygodnie Waszych maluszków!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przestało boleć bardzo tak po 2 tygodniach, ale ja byłam brzydko zszyta i porobiły mi się rany i obrzęki.Jak ściągnęła te szwy to jak ręką odjął i łądnie się zaczęło wszystko goić. Kuuurcze chyba za dużo pocytowałam bo nie wszystko mi się zacytowało ![]() Z tego co pamiętam Lilith nie czytaj w necie bzdur!!ZOBACZYSZ WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE! ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Lineczka dziś pediatra nam powiedziała żeby w domu było 18-20 stopni nie więcej bo wychodzą krostki na twarzyczce i dziecko ma katar, a katar bardzo ciężko wyleczyć u takiego maluszka. Trzeba więc trzymać mocno temperaturę |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
myślę, że już nawet mniej!
Agaczilla i Aksbarg już pewnie urodziły i coś mi się wydaje, że Miss Triss też, bo wróciła na forum i nagle zamilkła. Także myślę, że i tak maksymalnie 10 dwupaków zostało, w tym jak widać 3 albo 4 uparte dzieciaki Asist, mnie nie przeraziłaś. I tak długo miałaś bezbolesny poród. A coś przecież boleć musi, nie może być tak całkiem lajtowo. ktosiula, newtrend - to co, rodzimy razem? Dziewczyny, współczuję Wam tych problemów z chrzestnymi. Fakt, że generalnie to i tak nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia, ale trzeba ich jednak wybrać. A najdziwniejsze to są te problemy całej rodzinki i osób postronnych w tej kwestii
#4213 |
Wtajemniczenie
|
Asist a mnie troszkę przerazilas :P ale w sumie ten początek miałaś niezły -bezbolesny.
Kociak ja chętnie, przebiore się z piżamy i możemy jechać rodzic ![]()
#4214 |
Zakorzenienie
|
Coś się stało mojej teściowej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Rozeznanie
|
ah potrzymam jeszcze do nowego roku, jak już mi zasiłek chorobowy przyznali to teraz mogę jeszcze pochodzić.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Asist22 to pod koniec niezły hardcore już miałaś |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | ||||
Zakorzenienie
|
KTOSIULA - cieszymy sie ze juz w lepszym humorze
![]() Cytat:
![]() Ja to nawet nie wiem kiedy łozysko poszlo . Cytat:
W jednym miejscu jeszcze dlugo czulam dyskomfort, nie bol, ale takie rozciaganie .. Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Witam się zakatarzona i zasmarkana
![]() Dopadło mnie choróbsko...,ciągle smarkam i kicham... mam tylko nadzieję,że nie zarażę młodego... bo już wgl była by kicha... Wczoraj byliśmy na szczepeniu... mały dostał 3 wkłucia... trochę płakał ale nie było najgorzej... za to po szczepieniu był strasznie marudny, dziś to samo... rano krzykliwy ryk więc tak myślę czy go kolki nie dopadły? No jak nie moje dziecko... Aha i bym zapomniała,ze dziś Kamil kończy 6 tygodni ![]() ![]() Tyle od Nas... A teraz GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIĄ! ![]() trochę tych porodów się posypało.... ![]() Witam pierwszego tatuśka na Naszym wątku ![]() I dołączam mojego robaczka do galerii dzieciaczków ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Wtajemniczenie
|
Ryba u nas też najpierw na uszku skóra schodziła, zaraz potem była wysypka. A maść nie wiem na co jeszcze można używać. lekarz kazał kupić, to smarujemy. Może Ktosiula podpowie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Moj chłop odkurza a moje dziecko z otwarta buzia siedzi w bujaczku I nasluchuje juz 20 min.
Cos czuje ze odkurzanie to bedzie teraz jego ulubione zajecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Podobnie jak dzwięk suszarki działa to na niego uspokajająco ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pięknie się unosi! Nina ledwo dźwiga główkę ![]() ![]() Ależ macie słodziaki! ![]() lineczka - jakie kudły ma Nela ![]() Co do schodzącej skórki - u nas z rączek, nóżek i brzuszka schodziła płatami. Lekarka i położna jak to widziały to pierwsze pytanie "Czy była przeterminowana?". Podobno u dzieci urodzonych po terminie to normalne ![]() ![]()
![]() |
#4222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzastin- ![]() ![]()
![]() |
#4223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu mi się ubzdurało,że on ma tygodniówki w wtorki jak rodziłam w piątek ![]() ![]() Kamil,też nie bardzo lubi leżeć na brzuszku... ma dzień,że chętnie a innego dnia się szybko denerwuje i krzyczy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślicznota ![]() W ogóle wszystkie te nasze dzieciaczki wątkowe takie śliczniutkie i słodziutkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wgl moje dziecko właśnie zasypia po kąpaniu, zjadła mleczko, odłożyłam do łóżeczka i zaczęła coś marudzić, położyłam na buzię znowu pieluchę którą nosiłam pod bluzką i dziecko zasnęło, no i oczywiście światło i tv zgaszone bo księżniczka musi mieć ciemno
![]() |
#4225 |
Wtajemniczenie
|
Mao, Kamil też woli zasypiac w ciemności... więc przeważnie gaszę światło i zapalam malńką lempkę obok naszego łóżka.
O 19 go wykąpaliśmy, położyłam do łóżeczka i przez 1,5h leżał i nawet nie zająknął.. teraz patrze i śpi ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-12-03 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie też szczypało, dlatego jeszcze do niedawna jak sikałam, to jednocześnie polewałam sobie tam wodą z butelki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trele no z tymi chrzcinami u Ciebie nieźle. Pogoda im nie pasuje ![]() No i w końcu może uda mi się napisać co u nas. Już wcześniej zaczęłam, ale najpierw dzieciątko mi się obudziło, później mama moja przyszła, a teraz dopiero wyszli teściowie. No mówię Wam zgłupieć idzie. Dziecko mam grzeczne jak aniołek, ale wykończą mnie wieczne odwiedziny ![]() No nic po raz kolejny próbuję. Wczoraj jak już pisałam robiliśmy małemu i sobie w sumie tę sesję noworodkową. Było super, choć bardzo męcząco. Jak wróciliśmy do domu, byliśmy głodni i padnięci. Ostatkiem sił posprzątałam jeszcze w mieszkaniu, bo nie mogłam patrzeć na ten syf. Tż krzyczał na mnie, że zamiast kłaść się spać jeszcze sprzątam, ale ogarnęłam i wykończona ległam się na łóżko. Jak się później okazało czułam pismo nosem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ryba maść cholesterolowa jest ogólnie natluszczajaca i ochronna, dobra przy wszelkich suchosciach, alergiach, atopowym zapaleniu skóry, podraznieniach. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Babku fajna położna ci się trafiła ![]() ![]() Mogłaś ją poprosić żeby dala znać następnym razem. A na tym spacerku byliście? Dzastin zdrówka biedaczysko.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-12-03 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha to nieźle z tą położną... ![]() ![]() A co do odwiedzin... u Nas było identycznie- przez pierwsze 2 tygodnie wiecznie ktoś przychodził zobaczyć młodego, na szczęście już się to skończyło ![]() Mamuśki a jak u Was z kg po ciąży? Dużo Wam zostało czy może już wszystko zeszło? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babku- fajnie ze na taką położną trafiłas. ja sie tego bardzo bałam, ale rownież miałam fajną ![]()
![]() |
#4230 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.