Scent Bar LI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 17:15   #1441
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
pisze się hude bo chude to półtuste, a tóste to tóste (sorry mam głupawkę)
ostatnio widziałam w sklepie supertóste mleko dla didów junior chyba łaciate , miało coś aż 3,8 chyba
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
się czymię zachorowałam na sredniowieczną chorobę, jak na archeologa przystało... Mam krztusiec, przez przyjaciół zwany też kokluszem...
wcale nie archeologiczna choroba , wśród dorosłych powszechna a brali Ci krew na przeciwciałą ? Bo to jedyna metoda potwierdzenia krztuśca , po objawach to se można podejrzewać , ale nie rozpoznać .
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ała, współczuję faktycznie choroba taka archeologiczna nieco...

Ale dziś nadrabiania było jak już ktoś zacznie narzekać to już jakoś idzie
1.niestetysz nie
2.najchodliwszy temat
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
czyli pewnie miałam tego koklusza a nie wiedziałąm ?
skąd wiadomo, że to on? jak się go wykrywa? i jak niszczy?
on od bachterii , wykrywa się go badaniem poziomu przeciwciał , które w jkaieś 8-10 lat po szczepieniu spadają i po zakażeniu znowu rosną . a wygląda on tak że najpierw jest 2-3 tygodniowy okres nieżytowy , czyli takase infekcja dróg oddechowcyh a potem okres kaszlu napadowego trwający do pół roku . Dorosłym on specjalnie nie szkodzi aczkolwiek niefajny wysoce , i moga nawet nie mieć klasycznych napadów tylko zwykły kaszel ciągnący się miesiącami , ale u didów jest niebezpieczny ,z zwłaszcza u niemowląt , bo może prowadzić do bezdechu i wylewu krwi do mózgu . Dlatego didy sie obwiązkowo szczepi , bo z leczeniem jest prawie nic - bakteria bytuje przez pierwsze 10-4 dni , potem ginie i zostaje po niej tylko toksyna łącząca sie z zakończeniami nerwowymi i wywołująca kaszel . Jeżeli uda się dac antybiotyk w okresie nieżytowym , kiedy nikt krztuśca nie podjerzewa na ogół - mozna sprawę w miare szybko zliwkidować . Jeżeli antybiotyk da się po upływie 2 tygodni od rozpoczęcia choroby - nic nie daje , bo bakterii już nie ma a toksyna rozpada sie z czasem sama , tylko to długo trwa .
Jedyna ochrona to szczepienia - dla didów obowiązkowe , i jest płatna szczepionka dla dorosłych od niedawna .
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Zakupiłam sobie te olejki, jałowcowy i pieprzowy i pieprzowy wcale nie pachnie pieprzem tylko ziołowo-cytrynową przyprawą do ryby. Rozczarowanie roku.
Za to jałowcowy! Zagorsk zmieszany z Pardparadschą
Ale do rzeczy, w desperacji postanowiłam zrobić sobie macerat z czarnego lub zielonego pieprzu (lub z obu) ale nie wiem jakiego oleju użyć jeśli to ma być później do perfum? Mam winogronowy, arachidowy, migdałowy, z krokosza i oliwę z oliwek. Ktoś coś robił, ktoś coś wie?
A może zalej pieprz spirtem i w ten sposób zrób macerat ? Jak go będziesz w oleju moczyć wszystko potem będzie tóste , nawet jak ze spirtem zmieszasz .

Ideu

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:26   #1442
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
wcale nie archeologiczna choroba , wśród dorosłych powszechna a brali Ci krew na przeciwciałą ? Bo to jedyna metoda potwierdzenia krztuśca , po objawach to se można podejrzewać , ale nie rozpoznać .
Badań krwi nie robili, ale mam podobno książkowy przykład... Mieli mi pobrać "materiał" do wymazu w piątek, ale nie było NIC, NIC do wykrztuszenia, sucho, jak na pustyni. I świszczący kaszel... A 2 tygodnie temu było "przeziębienie", ale bez gorączki, za to z cieknącymi, czerwonymi oczami, katarem i kaszlem. Takim "bolącym", bo suchym też. Po kilku dniach przeszło, tylko został kaszel świszczący i pawiogenny... Z takim okropnym, zatykającym tchawicę śluzem. Ale już bez kataru, tylko ze straszliwym osłabieniem po atakach kaszlu. Wczoraj byłam u pulmonologa, za tydzień kolejna wizyta To ścierwo podobno na kilka miesięcy może się czepić...
Obmailowałam wszystkich znajomych, co to dzieci mają, a ostatnio się z nimi widziałam, żeby zwracali uwagę i w razie pojawienia się objawów przeziębienia, żeby mówili lekarzowi, że ich dziecię kontakt z krztuścem miało...
Nic więcej nie mogę zrobić

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

A jeszcze mnie wkurza fakt, że jest masa rodziców, którzy nie szczepią dzieci na nic, z założenia... Ten mój ulubiony szef tak ma... Jakieś nakazy do personalnego nawet przychodziły, on je olewał... I teraz co?? Powinnam do niego napisać, że cały zeszły tydzień plułam w niego bakterią?? Bo ciągle przyłaził...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 17:27   #1443
Redhaired Witch
Nindżopesz

Znad dietetycznej ryby w sosie żadnym.

Cytat:
ale pogrubione

ładne te czarne kopertki , prawda ? a Sugi nie bałdzo jest

A może zalej pieprz spirtem i w ten sposób zrób macerat ? Jak go będziesz w oleju moczyć wszystko potem będzie tóste , nawet jak ze spirtem zmieszasz .
1.
2. oj ładne Sugi w ogóle nie podobne do mojego wyobrażenia o nim npdst nut.
3. a wyjdzie coś z tego? Bo chciałam zrobić macerat a potem dodawać do alkoholu jak te zwykłe olejki. W spirytusie byłoby wygodniej ale czy będzie pachnieć?

Jeszcze chciałabym zrobić macerat z wędzonej herbaty i wędzonych śliwek.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:31   #1444
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
2.Ty wiesz jak sie po tym jędrnieje ? fogle trzeba coś robić takiego coby mięśnie intensywnie pracowali , to nawet cellulit maleje zwykły wysiłek fizyczny a cuda panie robi
Czyli po czym?

Cytat:
Powinnam do niego napisać, że cały zeszły tydzień plułam w niego bakterią?? Bo ciągle przyłaził...
Zdecydowanie tak a nawet Mu to powiedzieć prosto w twarz

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 18:55   #1445
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden but?

nie takie cuś do ćwiczeń sam chciał, więc będzie mieć
jak przyjdzie na czas to może nawet na Mikołajki dostatnie

Cytat:
No dobra, koklusz jednak nie jest fajny... Taki miałam atak kaszlu, że rzygałam po nim, jak kot...

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nie
Za pierwszym razem myślałam że to pająk, ale to już trzeci raz . Chyba nie mial by takiego farta,żeby 3 razy w to samo oko dziabnąć ;-)
Możliwe, że to reakcja na Theraflu ktore wczoraj namiętnie popijalam, bo w sumie nic innego nie przychodzi mi do glowy...tylko nie pamietam czy za dwoma poprzednimi razami tez coś bralam..

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

No, fajny przymrozek dziś I tak rześko, tak miło na dworze
niefajnie, ja nie lubieu a jutro muszę jechać autem do pracy więc jak znów będzie mróz to będę musiała skrobać szyby
Cytat:
Konsekwentny pająk??

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:00   #1446
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszym stadium trudno go wykryć, bo wygląda, jak przeziębienie, leci z oczu, jest temperatura itp. Potem przechodzi to wszystko i zostaje suchy, świszczący kaszel, po atakach wymioty i osłabienie ogólne. Leczy się antybiotykiem. Ja jeszcze steryd wziewny dostałam. Ale kaszel, tylko słabszy, może się nawet do 4 miesięcy utrzymywać... I powtarzać przy każdej drobnej infekcji do kilku lat nawet. U dzieci, które nie były szczepione koklusz jest śmiertelny, jeśli się go szybko nie rozpozna
mnie przejszło po 4 tygodniach to może nie to miałam - ale serio kaszlałam głównei nocami "niczym" i dławiłam sie samym odruchem, aż zwymiotowaąłm też jakby niczym straszne to było, serio wówczas myślałam że zdycham łzy mi leciały ciurkiem leżałam na kafelkach nad bidetem i nie widziałam światełka w tunelu
gdy tylko zaczynam szcekać boję się, że to TO wraca

ale pytam bo dziadek mój miał kaszel kilka miesięcy niemijający niby mu w końcu minął ale znów wrócił

Cytat:

Zakupiłam sobie te olejki, jałowcowy i pieprzowy i pieprzowy wcale nie pachnie pieprzem tylko ziołowo-cytrynową przyprawą do ryby. Rozczarowanie roku.
Za to jałowcowy! Zagorsk zmieszany z Pardparadschą
Ale do rzeczy, w desperacji postanowiłam zrobić sobie macerat z czarnego lub zielonego pieprzu (lub z obu) ale nie wiem jakiego oleju użyć jeśli to ma być później do perfum? Mam winogronowy, arachidowy, migdałowy, z krokosza i oliwę z oliwek. Ktoś coś robił, ktoś coś wie?

ja właśnie tak odbieram wszystkie perfumy mi znane, mające wnutach pieprz - już ich unikam, choć uwielbiam pieprz każden, nawet biały, na żywo, świeżo zmielony - no wprost uwielbiam, ale jego prawdziwej nuty, nie kwaśnej, w perfumach nigdy nie poczułam, ale nei znam Blacka w sumie ja nie chcę pachnieć pieprzem, ja chcę imbirem

Cytat:

on od bachterii , wykrywa się go badaniem poziomu przeciwciał , które w jkaieś 8-10 lat po szczepieniu spadają i po zakażeniu znowu rosną . a wygląda on tak że najpierw jest 2-3 tygodniowy okres nieżytowy , czyli takase infekcja dróg oddechowcyh a potem okres kaszlu napadowego trwający do pół roku . Dorosłym on specjalnie nie szkodzi aczkolwiek niefajny wysoce , i moga nawet nie mieć klasycznych napadów tylko zwykły kaszel ciągnący się miesiącami , ale u didów jest niebezpieczny ,z zwłaszcza u niemowląt , bo może prowadzić do bezdechu i wylewu krwi do mózgu . Dlatego didy sie obwiązkowo szczepi , bo z leczeniem jest prawie nic - bakteria bytuje przez pierwsze 10-4 dni , potem ginie i zostaje po niej tylko toksyna łącząca sie z zakończeniami nerwowymi i wywołująca kaszel . Jeżeli uda się dac antybiotyk w okresie nieżytowym , kiedy nikt krztuśca nie podjerzewa na ogół - mozna sprawę w miare szybko zliwkidować . Jeżeli antybiotyk da się po upływie 2 tygodni od rozpoczęcia choroby - nic nie daje , bo bakterii już nie ma a toksyna rozpada sie z czasem sama , tylko to długo trwa .
Jedyna ochrona to szczepienia - dla didów obowiązkowe , i jest płatna szczepionka dla dorosłych od niedawna .
oł gaaaad jakie wypasione wytłumaczenie, dzięki stokrotne, trochę jestem uspokojona

Cytat:

1. u mnei też dzisiaj w koprze pieprzu i cytrynie

2. jessssu jak go zrobisz ja go od Ciebie kupię dobrze ?

i w ogóle podziwiam Cię, Murszowy "sza-tzun"
masz smykałę do rękodzieł

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-12-03 o 19:05
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 19:06   #1447
tricolor
Wtajemniczenie

I u mnie dziś ryba była :biggreen: biała i smaczna, z koperkiem, czosnkiem, masełkiem i sokiem z super kwaśnej mandarynki
Stary 2013-12-03, 19:08   #1448
Redhaired Witch
Nindżopesz

Olejek pieprzowy z Mazideł pachnie jak Isos jakby się kto pytał.

Stary 2013-12-03, 19:10   #1449
tricolor
Wtajemniczenie

A jałowcowy gdzie zamawiałaś?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

O jaaaa, nawet nie zauważyłam, że minęłam już 1 tys. wiadomości!
Jakże to tak, no?
Stary 2013-12-03, 19:13   #1450
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja właśnie tak odbieram wszystkie perfumy mi znane, mające wnutach pieprz - już ich unikam, choć uwielbiam pieprz każden, nawet biały, na żywo, świeżo zmielony - no wprost uwielbiam, ale jego prawdziwej nuty, nie kwaśnej, w perfumach nigdy nie poczułam, ale nei znam Blacka w sumie ja nie chcę pachnieć pieprzem, ja chcę imbirem

2. jessssu jak go zrobisz ja go od Ciebie kupię dobrze ?

i w ogóle podziwiam Cię, Murszowy "sza-tzun"
masz smykałę do rękodzieł
1. mnie zastanawia, że wszyscy mówią o tych perfumach "pieprzne, mocne!" a wg mnie są cytrynowo-ziołowe i delikutaśne. Może ja już nie wiem jak pachnie pieprz?
2. jak mi coś wyjdzie wyślę Ci odlewkę Ale który, śliwkowy Cię interesi?
3. ach to siła wyższa bo mnie oferta rynkowa nie zadowala...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
A jałowcowy gdzie zamawiałaś?
Też na Mazidłach. W sumie to on jest trochę straszny, jak pasta do butów czyli jak Zagorsk

Stary 2013-12-03, 19:17   #1451
tricolor
Wtajemniczenie

:sim preza::simpreza ::sm ikolaj2:
Przed chwilą było 1 110, a teraz, po wpisie Redzika zmieniło się na: 1 111 wiadomości w poście powyżej.
Kolejka dla całego Baru!
A dla Mursz coś super na dobrego na kaszel!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Zagorsk uwielbiam
Tylko butla 50 ml 260 zeta, a znika ze mnie w ciągu pół godziny. Wychlapałam odlewkę w zeszłym roku i tęsknię
Stary 2013-12-03, 19:28   #1452
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Przed chwilą było 1 110, a teraz, po wpisie Redzika zmieniło się na: 1 111 wiadomości w poście powyżej.
Kolejka dla całego Baru!

Zagorsk uwielbiam
Tylko butla 50 ml 260 zeta, a znika ze mnie w ciągu pół godziny. Wychlapałam odlewkę w zeszłym roku i tęsknię
Gratulacje
To jałowiec mógłby Ci się spodobać chociaż pewnie też będzie szybko znikać. Póki co zalałam spirytem i będę się mogła wypowiedzieć n/t trwałości za jakieś 2 tyg.

Stary 2013-12-03, 19:34   #1453
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. mnie zastanawia, że wszyscy mówią o tych perfumach "pieprzne, mocne!" a wg mnie są cytrynowo-ziołowe i delikutaśne. Może ja już nie wiem jak pachnie pieprz?
2. jak mi coś wyjdzie wyślę Ci odlewkę Ale który, śliwkowy Cię interesi?
1. bo w większości ludzie po prostu powtarzają to co wyczytali tudzież pieprzne jest dla nich synonimem "ostrości" ale gdzie zapach pieprzu no gdzie, ostrość ostrością, ale brak aromatu pieprzu, w wielu perfumach imo nie jest on realnie oddany, no chyba, że w perełkach jak Black

2. no i herbaaaaaaata, nie wiem czy herbata nie bardziej niż śliwka, nie no oba oba
Stary 2013-12-03, 19:43   #1454
tricolor
Wtajemniczenie

A dla mię ślifka wendzona

A czym zastąpić marchewkę w Zagorsku, tzn. olejek jałowcowy i co jeszcze, ktoś ma jakiś pomysł?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Chyba pójdę zalać ziarna jałowca wódką czystą

Pachnącego wieczoru
Stary 2013-12-03, 19:53   #1455
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. bo w większości ludzie po prostu powtarzają to co wyczytali tudzież pieprzne jest dla nich synonimem "ostrości" ale gdzie zapach pieprzu no gdzie, ostrość ostrością, ale brak aromatu pieprzu, w wielu perfumach imo nie jest on realnie oddany, no chyba, że w perełkach jak Black

2. no i herbaaaaaaata, nie wiem czy herbata nie bardziej niż śliwka, nie no oba oba
1. może
Wg mnie w perfumach jest głównie taki ziołowy lekki pieprz - no i gdzie mu do wiercenia w nosie... Dziwne, że innym wierci.
2. ok O ile coś wyjdzie, dam znać.

Cytat:
A dla mię ślifka wendzona

A czym zastąpić marchewkę w Zagorsku, tzn. olejek jałowcowy i co jeszcze, ktoś ma jakiś pomysł?

Chyba pójdę zalać ziarna jałowca wódką czystą
1. ok
2. hmm, irys daje marchewkę? Zrób macerat z marchewki
3. ale czy zalanie wódką będzie dobre do dalszego tworzenia perfum? Niby robi się je z olejków + %

Stary 2013-12-03, 20:15   #1456
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

tonę możesz zacząć ważyć jak się za to nie weźmiesz niedoczynnośc może doładować kilkanaście kilo w błyskawicznym tempie .
To jestchyba wystarczająca motywacja, żebym poszla

Cytat:
Badań krwi nie robili, ale mam podobno książkowy przykład... Mieli mi pobrać "materiał" do wymazu w piątek, ale nie było NIC, NIC do wykrztuszenia, sucho, jak na pustyni. I świszczący kaszel... A 2 tygodnie temu było "przeziębienie", ale bez gorączki, za to z cieknącymi, czerwonymi oczami, katarem i kaszlem. Takim "bolącym", bo suchym też. Po kilku dniach przeszło, tylko został kaszel świszczący i pawiogenny... Z takim okropnym, zatykającym tchawicę śluzem. Ale już bez kataru, tylko ze straszliwym osłabieniem po atakach kaszlu. Wczoraj byłam u pulmonologa, za tydzień kolejna wizyta To ścierwo podobno na kilka miesięcy może się czepić...
Obmailowałam wszystkich znajomych, co to dzieci mają, a ostatnio się z nimi widziałam, żeby zwracali uwagę i w razie pojawienia się objawów przeziębienia, żeby mówili lekarzowi, że ich dziecię kontakt z krztuścem miało...
Nic więcej nie mogę zrobić .

Cytat:
mnie przejszło po 4 tygodniach to może nie to miałam - ale serio kaszlałam głównei nocami "niczym" i dławiłam sie samym odruchem, aż zwymiotowaąłm też jakby niczym straszne to było, serio wówczas myślałam że zdycham łzy mi leciały ciurkiem leżałam na kafelkach nad bidetem i nie widziałam światełka w tunelu
gdy tylko zaczynam szcekać boję się, że to TO wraca

Dobra, moja powiekia paskudna się zrobiła po popołudniowej drzemce. Znowu mocno opuchnięta, czerwona i szczypiąca, i pobolewające oko przy próbie mrugania. No to wpakowalam dupkę w samochód i pojechalam na pogotowie. No i mam inne zapalenie spojowek Dostałam dwa rodzaje kropli i maść na powiekę. Podobno będę żyła.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 20:40   #1457
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Kolejka dla całego Baru!

Cytat:

Dobra, moja powiekia paskudna się zrobiła po popołudniowej drzemce. Znowu mocno opuchnięta, czerwona i szczypiąca, i pobolewające oko przy próbie mrugania. No to wpakowalam dupkę w samochód i pojechalam na pogotowie. No i mam inne zapalenie spojowek Dostałam dwa rodzaje kropli i maść na powiekę. Podobno będę żyła.
Moja Mam tak przybrała na wadze
Inne tzn jakie? są fogle jakieś inne niż to zwykłe?

Stary 2013-12-03, 20:43   #1458
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
może odpająkowe?
Stary 2013-12-03, 20:47   #1459
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
może odpająkowe?
Jak Was poczytam to potem przenoszę niektóre słowa do realu i dziwię się że się na mnie gapią

Stary 2013-12-03, 21:58   #1460
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Mam tak przybrała na wadze
1.

2. Jednooczne Normalnie mam napisane w karcie ; inne zapalenie spojówek
W sumie, niech będzie co tam chce wpisane, byle mi pomogło na tą powiekę
Cytat:
może odpająkowe?
Stary 2013-12-03, 22:21   #1461
Katty_p13
Piers do przodu

Drogi Baru przychodzę po prośbie jak wyleczyć Mojemu plackowaty łupież bez dochtora??
Stary 2013-12-03, 22:36   #1462
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1.

2. Jednooczne Normalnie mam napisane w karcie ; inne zapalenie spojówek
W sumie, niech będzie co tam chce wpisane, byle mi pomogło na tą powiekę

przepraszam

a tak serio to świetnie zareagowałaś - oby minęło
z doświadczenia, wiem, że dobrze ejst się z takimi sprawami kierować na ostry dyżur danej specjalizacji w szpitalu, ale to trzeba szukac

jak miałam uszkodzoną rogówkę to mnie wieźli rodzice najpierw na nocną opiekę medyczną ale tam nas skierowali do szpitala który akurat pełnił ostry dyżur okulistyczny, tzw ostre oko i od razu byłam ful wypas zbadana i trafnie zdiagnozowana przez okulistów
Stary 2013-12-03, 22:43   #1463
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Drogi Baru przychodzę po prośbie jak wyleczyć Mojemu plackowaty łupież bez dochtora??
Nawilżanie pożądne?
Kurcze nie wiem, ale ja bym szla w nawilżanie ....

Cytat:
przepraszam

a tak serio to świetnie zareagowałaś - oby minęło
z doświadczenia, wiem, że dobrze ejst się z takimi sprawami kierować na ostry dyżur danej specjalizacji w szpitalu, ale to trzeba szukac

jak miałam uszkodzoną rogówkę to mnie wieźli rodzice najpierw na nocną opiekę medyczną ale tam nas skierowali do szpitala który akurat pełnił ostry dyżur okulistyczny, tzw ostre oko i od razu byłam ful wypas zbadana i trafnie zdiagnozowana przez okulistów
No tez parsknęlam śmiechem jak to odczytalam

Nie...u nas jest jeden wielki szpital i ful wypas tam jest. Pyk na pogotowiu dziewczyny mi kartę zalożyly, popatrzyly, stwierdziły że okulista ( bo w sumie nie wiedzialąm czy okulista czy dermatolog), i poslaly na oddzial
Przyszła pani doktor, pogadała, wypytala, pomęczyla mikroskopem, zrobila fuj jak zobaczyla moja powiekę
Z pół godz raptem to trwało.
Stary 2013-12-03, 22:47   #1464
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nie...u nas jest jeden wielki szpital i ful wypas tam jest. Pyk na pogotowiu dziewczyny mi kartę zalożyly, popatrzyly, stwierdziły że okulista ( bo w sumie nie wiedzialąm czy okulista czy dermatolog), i poslaly na oddzial
Przyszła pani doktor, pogadała, wypytala, pomęczyla mikroskopem, zrobila fuj jak zobaczyla moja powiekę
Z pół godz raptem to trwało.
ooo to gratuluję - u nas nie ma tak miło, a byłam w wieeeeelu miejscach
no ale już nie anrzekam, cieszę się, że przyjęli Cię z otwartymi ramionami i fachowo

cały dzień dziś jestem w Cherqui i taaaaak mi dooooobrze zasnę w nim bo mimo prysznica weżarty w skórę
Stary 2013-12-03, 22:56   #1465
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to gratuluję - u nas nie ma tak miło, a byłam w wieeeeelu miejscach
no ale już nie anrzekam, cieszę się, że przyjęli Cię z otwartymi ramionami i fachowo

cały dzień dziś jestem w Cherqui i taaaaak mi dooooobrze zasnę w nim bo mimo prysznica weżarty w skórę
1 chyba nie slyszalam żeby kogoś gdzieś odeslali , albo kazali jechać gdzie indziej ( w sumie to nawet nie ma gdzie ). Nom, poszło nawet sprawniej niz myslałam.
w sumie to nawet mi glupio byl że z taka blachostka na pogotowie, i ze pewnie każą mi sie rano umowić normalnie na wizytę, ale nie. Pełen profesjonalizm.

2. Piękne jest Cherqui
A ja dziś pozanłam wreszcie ! Euphorię. Doszła jakiś czas temu z rozbirki, ale czekała w kolejce na testy...ja wiedzialam,że może mi się nie spodobać po tych zachwytowych recenzjach, ale nie wiedzialam że aż tak

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2013-12-03 o 22:58
Stary 2013-12-03, 23:04   #1466
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejka dla całego Baru!

i
Cytat:

i szybkiego wyleczenia
Cytat:
może odpająkowe?

Cytat:
2. Piękne jest Cherqui

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 23:04   #1467
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1 chyba nie slyszalam żeby kogoś gdzieś odeslali , albo kazali jechać gdzie indziej ( w sumie to nawet nie ma gdzie ). Nom, poszło nawet sprawniej niz myslałam.
w sumie to nawet mi glupio byl że z taka blachostka na pogotowie, i ze pewnie każą mi sie rano umowić normalnie na wizytę, ale nie. Pełen profesjonalizm.

2. Piękne jest Cherqui
A ja dziś pozanłam wreszcie ! Euphorię. Doszła jakiś czas temu z rozbirki, ale czekała w kolejce na testy...ja wiedzialam,że może mi się nie spodobać po tych zachwytowych recenzjach, ale nie wiedzialam że aż tak
1. ja wylądowałam w ośrodku zdrowia pełniącym nocną i weekendową opiekę medyczną, widząc co mi jest odesłali bo pewnie nie mieli tam aparatów okulistycznych - tzn nawet jakby mieli, dyżur pełnił jakiś l. ogólny, nie okulista

2. z Euforią to ja mam problem, testowałam od lat, podchodziłam, próbowałam, bardzo chciałąm polubić, mam do dziś próbki. I za każdym razem bleeeeeehhhh - odrzut. Dotrwałam do bazy i była znośna no ale listoooości. Natomiast za każdym, ale to za każdym razem jak chwalę zapach an przyjaciółkach, pytam czym tak bosko pachną one do mnei no to jets ta Twoja znienawidzona Euforia :conf used: no i co i wychodzi na to że to ja śmierdzę
Stary 2013-12-03, 23:04   #1468
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Nic więcej nie mogę zrobić

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

A jeszcze mnie wkurza fakt, że jest masa rodziców, którzy nie szczepią dzieci na nic, z założenia... Ten mój ulubiony szef tak ma... Jakieś nakazy do personalnego nawet przychodziły, on je olewał... I teraz co?? Powinnam do niego napisać, że cały zeszły tydzień plułam w niego bakterią?? Bo ciągle przyłaził...
z wymazu nic nie wyjdzie , bo bakterii nie masz , jak mówię jedynym pewnym potwierdzeniem jest badanie przeciwciał w sanepidzie , badanie płatne i bez skierowania . Zresztą potwierdzenie bakteriologiczne jest wymagane do rozpznania i zgłoszenia do sanepidu .
Dobrze że rodziców obdzwoniłaś
A szefu trzeba charknąć w paszczę , ot co

Cytat:

1.
2. oj ładne Sugi w ogóle nie podobne do mojego wyobrażenia o nim npdst nut.
3. a wyjdzie coś z tego? Bo chciałam zrobić macerat a potem dodawać do alkoholu jak te zwykłe olejki. W spirytusie byłoby wygodniej ale czy będzie pachnieć?

1.łomatko , dzielnaś , dietetycznej ryby w sosie żadnym bym nie zjadła

2.na pewno z zalania pieprzu spirtem wyjdzie pieprzówka która pieprzem pachnie . Natomiast czy to się do perfumóf nada nie wię ,ale sądzę że autorsko i innowacyjnie można spróbować , a jak nie wyjdzie -zawsze można wypić

3.nie wię czemu przeczytałam macerat z wędzonej ryby

Cytat:
Czyli po czym?
po tych pasach co wklejałam
Cytat:

O jaaaa, nawet nie zauważyłam, że minęłam już 1 tys. wiadomości!
Jakże to tak, no?
a tak samo wychodzi
Cytat:

1.czymam za iście
2.oj
Cytat:
bakteryjne , wirusowe , i wywołane innymi czynnikami czyli inne
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
nie da rady

Czy Wasze kothy też - kiedy siedzicie przy kompie - sprawdzają czy są przezroczyste , znaczy ustawiają się równolegel do monitora całkowicie go zasłaniając ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 23:27   #1469
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

i szybkiego wyleczenia

Cytat:
1. ja wylądowałam w ośrodku zdrowia pełniącym nocną i weekendową opiekę medyczną, widząc co mi jest odesłali bo pewnie nie mieli tam aparatów okulistycznych - tzn nawet jakby mieli, dyżur pełnił jakiś l. ogólny, nie okulista

2. z Euforią to ja mam problem, testowałam od lat, podchodziłam, próbowałam, bardzo chciałąm polubić, mam do dziś próbki. I za każdym razem bleeeeeehhhh - odrzut. Dotrwałam do bazy i była znośna no ale listoooości. Natomiast za każdym, ale to za każdym razem jak chwalę zapach an przyjaciółkach, pytam czym tak bosko pachną one do mnei no to jets ta Twoja znienawidzona Euforia :conf used: no i co i wychodzi na to że to ja śmierdzę
1. Przep...tak jeżdzić z jednego miejsca do drugiego, jeszcze jak coś boli

2. Ja w sumie nawet nigdy nie wąchalam ani nie testowałąm, dopiero teraz mnie naszło...no i mi smierdzi. A innym jeszcze bardziej śmierdzi na mnie. Podobno strasznie duszące i mdle są. A dzisiejsza Habanita już całkiem niezla....
Cytat:

1.czymam za iście
2.oj

Czy Wasze kothy też - kiedy siedzicie przy kompie - sprawdzają czy są przezroczyste , znaczy ustawiają się równolegel do monitora całkowicie go zasłaniając ?
1.

2. Albo nagle dochodz ado wnosku, że klawiatura to najwygodniejsze miejsce w całym domu i koniecznie muszą na niej teraz, natychmiast poleżeć
Stary 2013-12-03, 23:58   #1470
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1. Przep...tak jeżdzić z jednego miejsca do drugiego, jeszcze jak coś boli
może miło nie było ale chcieliśmy trafić w miejsce gdzie mnie ktoś właściwy że tak powiem zbada - dopiero pod aparatura wyszło że mi ostre trawy dostały się do oka i ucieły kawałek rogówki

tzn tam się okazało tylko ze coś mi ucięło rogówkę, ja wiedziałąm że to były ostre trawy, z uwagi an fakt, iż spędziłam w nich trcohę czasu dnia tegoż Pani jednak uspokoiła mnie, że rogówka się regeneruje i będę ak nowa za kilka tyg

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-12-04 o 00:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości