![]() |
#2431 | ||||||
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Cytat:
genialne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() cudne ![]() ![]() Cytat:
ja bym szukała tu logopedy lub specjalisty SI ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko jak udowodnić, że się nie wyspowiadał? nierealne |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrupka zje, jednego, chleb pomemla kawaleczek, reszte rzuci. Kiedys chleb czy chrupek wchodzil lepiej. Gdy ja cos jem - owszem stoi mi przy nodze, rece by do talerza wsadzila, ale zeby sobie lapkami pogniesc, bo jak jej dam to co moge dac - nie je. Wazy 8315g - siedzimy na 10 centylu. Cytat:
Eh... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jedzenia to u nas też kiepsko ale to trudno, nie chce jeść, kiedyś zacznie, mnie strasznie martwi, męczy i zaczyna mnie przytłaczać to, że nigdzie nie mogę się ruszyć, nie mogę wyjść, bo on bez uu przecież nie da rady. Próbuję uczyć butli, niekapka ale on w ogóle nie czai o co chodzi, kiedyś parę łyków zrobił ze zwykłego kubka i zrobi ogólnie jak ma dobry humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Szaja: jak szukac specjalisty od SI? kazdy sie bedzie umial maluchem zajac?
Wiesz, ona do paszczy wszystko bierze, nie ma odruchu wymiotnego juz takiego, lize wszystkie przedmioty, gleboko laduje palce do buzi - a gdyby byla nawrazliwosc w buzi to by sie odruch wymiotny wlaczal i by tak oralnie swiata nie poznawala? czy ja zle mysle? |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak koło 7 mleko 180 10 - kaszka około 150 13 - obiadek ten mały 15 mleko 180 otem przed snem jakiś banan, albo bułka z szynką parę kawałkow (z 10 moze) lub kaszka z ciasteczkami ale to zalezy.... i 19 mleko 210 tyle ![]()
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Evel- ![]() ![]() ![]() Magnoliss- To takie urocze, że dwaj bracia tak różnią się od siebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=laurka23;44003317]Dziękujemy z misiem!
![]() elllmi tylko na zdjęciu tak wyszło, nie zrudział Michał, raczej mu troszkę przyciemniły się włosy ![]() To super że już lepiej! Pewnie tak jest ![]() Dzięki za kopa dziewczyny ![]() Cytat:
![]() jeśli tylko Debrah będzie chciała, to podam jej książkę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
Debrah kupujesz książkę? Jutro wysyłam swoją Nancy, może jak skończy podrzuci ci.
#2439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde, powiem Ci ze Borys jest ciekawy i mi z talerza sam wyciaga jedzenie, ale kiedys karmilam go na sile - doslownie, i tez juz plakalam ze ja nic innego nie robie tylko probuje go karmic. Tak sobie teraz mysle, ze moglam na luz wrzucic, no ale kazdy na mnie presje wywieral, ze malo wazy, ze nie je .. ale co moglam zrobic? Przeszło mu. Borys wazy 8.400 - nie jestem pewna, bo wazymy sie razem, ale jest starszy. Wiec to tez nie jest duzo, 3 centyl pewnie. Tyle, ze juz wlasnie nie bede sie "wkrecac" w ten temat, bo przeciez go nie glodze, staram sie karmic czesto, nic wiecej nie zrobie ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- No właśnie, a w ogole po nim nie widac .. A ja mam wrazenie czasem, ze ja sie z domu nie moge ruszyc, bo zyje od sloiczka do sloiczka, a teraz jesteszcze zima ,, wiec karmic go poza domem. Nie jest latwo.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-12-03 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W żłobku jest tak: 8.30 śniadanko 11.30 II danie 13.00 zupka 15.00 podwieczorek 17.00 deserek Mam menu żłobkowe, ale muszę jeszcze to obmyśleć, bo Blanka skazowiec i nie może wszystkiego jeść. Więc jeszcze nie zdecydowałam czy będę dla Niej zostawiać czy nie. Dzisiaj zostawiłam kaszkę, bo była w porze śniadania, a na śniadanie płatki z mlekiem. Jutro zostawię kaszkę i obiadek, bo Blanka będzie dłużej. Dzisiaj nie było właścicielki, a ja np. nie wiem czy zupa koperkowa jest bielona czymś czy nie, albo "sałatka wielowarzywna" - jaka to, "sos cygański" czy zaprawiany śmietaną, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
fewciu, a on trzyma temperature? bo na noc mi zalezy najbardziej, zeby cieplutka wode trzymac
![]() ![]()
#2443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak teraz sobie myślę, że u nas też z czasem chyba zaczął przegrzewać, wcześniej na jedynce było w miarę ok, chociaż mi się i tak ciut za ciepła ta woda wydawał.
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Blogerko, dlatego ja trzymam przy podgrzewaczu dzbanek z zimą, przegotowaną wodą...
![]() Nancy, nie dziwię się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze mialam zapytac (przepraszam, ze tak mecze z yym zlobkiem
![]()
#2447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A długo podgrzewa tą wodę do 40 st??? Czy masz cały czas włączone na utrzymywanie temp??? Musimy też kupić coś. Cytat:
wow super ![]() My mamy taki sam jeździk, ale Zuzce jeszcze dużo brakuje do Blanki. Ślizga się Wam po panelach ??? Cytat:
W domu ![]() ![]() Gojka a nie może Ci zostawić laptopa??? Kurcze, przecież bedziesz odcięta i jeszcze masz zakaz wychodzenia. Zwariować bedzie można ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, ja się martwię, bo mam szkołę w tym tygodniu, tak to chociaż zjadła tej kaszki trochę, a teraz znów nic ;(
I nikt nie rozumie tego problemu, no bo jak to to takie dziwne, 10mcy dziecko i nic nie jeść,. tylko kp niemal? wychodzę na jakąś fanatyczkę kp pewnie, ale ja nic nie mogę poradzić. Właśnie kupiłam i od razu zapłaciłam za ksiązkę "moje dziecko nie chce jeść" |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
odruch wymiotny bądź jego brak to jedno, ale reagowanie na konsystencję/smak i nawet zapach (bo to może łączyć się) - to coś innego. Przedmioty smaku i konsystencji nie mają, nie w takim sensie jedzeniowym. W Krk: http://lemoniadakrakow.pl/integracja-sensoryczna/ http://www.centrum-terapii.pl/konsul...-3-roku-zycia/ na bank w PPP macie też wczesne wspomaganie, ale to by trzeba dzwonić i pytać, bo nie każda PPP prowadzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Jak tak piszecie, ile wasze dzieci jedzą, to Pola w porównaniu do nich - mało
![]() Np. dzisiaj: o 6 było mm - 150 ml. O 8.30 - dosłownie 10 łyżek jajecznicy + trochę chlebka. Ok. 14 ( ![]() MARSI, tak wracając do czasów poczekalni - czy Twój tż mówi na Leosia Arielek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
sylwestra spedzamy u mojej rodziny nad morzem
![]() pewnie z moimi kuzynkami i ich dziecmi ![]()
#2452 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44004200]źle myślisz
odruch wymiotny bądź jego brak to jedno, ale reagowanie na konsystencję/smak i nawet zapach (bo to może łączyć się) - to coś innego. Przedmioty smaku i konsystencji nie mają, nie w takim sensie jedzeniowym. W Krk: http://lemoniadakrakow.pl/integracja-sensoryczna/ http://www.centrum-terapii.pl/konsul...-3-roku-zycia/ na bank w PPP macie też wczesne wspomaganie, ale to by trzeba dzwonić i pytać, bo nie każda PPP prowadzi[/QUOTE] ok, zorientuje się - dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Debrah no właśnie, wszyscy mnie pytają, ile Kubuś je a ja co mam mówić, że jest prawie wyłącznie na piersi?
Już słyszę te gadki, że powinnam go przegłodzić albo, że nie powinnam była go tak od siebie uzależniać :/ Czuję, że coś robię źle, że to moja wina, że może gdybym zaczęła wcześniej rozszerzanie, może gdybym nie chciała tak bardzo kp, to może byłoby inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() inna reakcja z Twojej strony byłaby dziwna w tym temacie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o szlag, padłam ![]() ![]() i brawa dla Oliwki ![]()
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem karmie, nie zdaze sie ogarnac porzadnie, a juz mijaja 3 godz i jest kolejny posilek. Cytat:
A co je na II danie? Dla mnie podwieczorek i deserek to jest to samo... Fakt, skoro z Blanki skazowiec, to rzeczywiscie musisz sie doglebnie przyjrzec diecie ![]() Znacie to? "Wrocilam do domu, patrze, kurz lezy... Mysle sobie - moze ja tez poleze?" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Wtajemniczenie
|
no własnie nawijko, u nas jeszcze 2 stałe pory drzemek. Nic załatwić się nie da. Latem jeszcze mogłam go nakarmić gdzieś na ławce w parku podczas spaceru (mówię o słoiczkach) a teraz to czuję się uwiązana w domu.
I też mam wrażenie nie raz, że ledwo co posprzątałam i przebrałam Boryska po jednym karmieniu a już przychodzi pora na drugie.
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie moglas przewidziec, ze tak bedzie. Rownie dobrze Kubus moglby byc zarlokiem i kp nie mialoby na to zadnego wplywu. Przeciez przez kp chcialas mu dac wszystko, co najlepsze! I DALAS!! Do innego jedzonka tez sie na pewno w koncu przekona! Ale rozumiem Twoje fatalne samopoczucie w zwiazku z tym tematem ![]() Mnie wszyscy pytaja "jak to jeszcze nie siedzi????" i tez nie wiem co odp... Zacna uwaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43996935]bo wy na Ułanskiej, tak? masakra...[/QUOTE]
Tak, ale z tego co zrozumiałam cięższe przypadki jeszcze rehabilitują, bo kurde u nas to luzik, ale są dzieciaki co potrzebują tej rehabilitacji i to w bardzo dużej ilości ![]() U nas ostatnio były cyrki z jedzeniem, właściwie dalej są, ale wygląda to tak, że karmić obiadem może tylko mój mąż. I warunek koniecznie niezbędny, ja muszę być w innym pokoju, cicho i nie mogę się w żaden sposób wychylać. Ewa ode mnie nie zje, od razu chce ciumka. Aha i kubeczek z soczkiem musi być zasłonięty, bo jak Ewa widzi picie to przepadło. Przez kilka dni nie jadła i nie piła nic, było tylko kp i już mnie to trochę irytowało także ogromnie współczuję niejadkowym mamom ![]() Fewciu, zapomniałam wcześniej, cieszę się, że w żłobku lepiej! Dacie radę, a Blanka widzisz jaka zaradna, już wprowadza swoje porządki ![]() Lady masz nerwy ze stali z tym testem, ja bym chyba męża do całodobowej apteki wysłała ![]() Little zawsze to jakiś grosz ![]() Gojka mam nadzieję, że znajdzie się sposób na to, żebyś mogła zaglądać na forum ![]() ![]() Jest jeszcze któraś mama kp bez @? Muszę się zaraz cofnąć pooglądać Wasze filmiki bo na telefonie nie oglądam nigdy. Tylko czekam aż Ewa uśnie bo ją wszystko rozprasza, padam już, głodna jestem, ale tż próbuje ją utulić do spania i siedzę po cichu w drugim pokoju. Kurde, już było cicho i zaś słyszę, że płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.