Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-10-15, 20:24   #631
201611241302
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 242
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Agrh Poka¿ wiadomo¶æ
ja dzi¶ mia³am 5i6 godzinê jazd i powiem, wam , ¿e masakra:
dwa razy zjecha³am na lewy pas, zamiast zwalniaæ przed skrzy¿owaniami, rondami i redukowaæ biegi jadê za szybko i efekcie nie zd±¿am ze wszystkim naraz, auto mi zgas³o z 10 razy, jak siê zatrzymam przed skrzy¿owaniem zapominam ¿e trzeba przecie¿ sprzêg³o trzymaæ albo hamulec:-/ i nie ¿ebym ja raz siê pomyli³a... nie ¿ebym by³a jaka¶ têpa czy co¶, ale ja nie wiem w ogóle siê nie koncentrujê a raczej konctruj± nad jazdê przed siebie a tu trzeba wszystko kontrolowaæ, w dodatku mam ósemki do wyrwania ja nie wiem....szkoda mi to przerywaæ. zapominam ¿e jak skrêcam w prawo mam byæ blisko prawej krawêdzi, i nawet nie pamiêtam jakim cudem na lewy pas zjecha³am
Przecie¿, to dopiero pocz±tki
201611241302 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 07:39   #632
201607111632
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 280

Cytat:
ja dzi¶ mia³am 5i6 godzinê jazd i powiem, wam , ¿e masakra:
dwa razy zjecha³am na lewy pas, zamiast zwalniaæ przed skrzy¿owaniami, rondami i redukowaæ biegi jadê za szybko i efekcie nie zd±¿am ze wszystkim naraz, auto mi zgas³o z 10 razy, jak siê zatrzymam przed skrzy¿owaniem zapominam ¿e trzeba przecie¿ sprzêg³o trzymaæ albo hamulec:-/ i nie ¿ebym ja raz siê pomyli³a... nie ¿ebym by³a jaka¶ têpa czy co¶, ale ja nie wiem w ogóle siê nie koncentrujê a raczej konctruj± nad jazdê przed siebie a tu trzeba wszystko kontrolowaæ, w dodatku mam ósemki do wyrwania ja nie wiem....szkoda mi to przerywaæ. zapominam ¿e jak skrêcam w prawo mam byæ blisko prawej krawêdzi, i nawet nie pamiêtam jakim cudem na lewy pas zjecha³am
To dopiero sam pocz±tek, zobaczysz, ¿e za 20h bêdziesz mówiæ inaczej
201607111632 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 15:13   #633
201611241302
Konto usuniête

Pocz±tki s± fajne, bo mo¿na jeszcze wielu rzeczy nie umieæ..
Ja mam dzi¶ ostatni± jazdê. I powinnam umieæ ju¿ wszystko.. .
Stary 2013-10-17, 13:27   #634
Chiaroscuro_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Jak ja sobie przypomnê swoj± 1 jazdê to u¶miech nie schodzi mi z twarzy
Kompletnie NIC nie wiedzia³am i NIC nie widzia³am
Ale w miarê up³ywu czasu sz³o mi coraz lepiej i lepiej

"¦wiat³o jest lew± rêk± ciemno¶ci,

a ciemno¶æ jest praw± rêk± ¶wiat³a.
Dwoje s± jednym, ¿ycie i ¶mieræ z³±czone
jak kochankowie w kemmerze,
jak d³onie splecione,
jak droga i cel."
Chiaroscuro_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 14:12   #635
Agrh
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 721

Dzi¶ mia³am kolejne dwie godziny 7i8 i jest co raz gorzej... Dalej jak zmieniam bieg to nie zdjemujê nogi z gazu , lekko j± trzymam na gazie wydaje mi siê, ¿e nie trzymam ale to jednak idzie w gaz. Zapominam, ¿e jak ruszam to z pó³sprzêg³a te¿ trzeba nogê zdj±æ. Bo to jest moment wciskam sprzêg³o, dodajê troche gazu i jednoczêsnie opuszczam lekko sprzeg³o jak to jedzie to trzeba pu¶ciæ sprzêg³o i gaz dodaæ wiêcej ...chyba nie je¿d¿ê p³ynnie... ¬le ruszam? I znów w³a¶nie z tych powodów by³am dzi¶ prawie , ¿e godzinê na placu i rusza³am z rêcznego tam to mi siê ju¿ tak stres w³±czy³, ¿e robi³am nie my¶l±c i zapomina³am np po cofaniu w³±czyæ jedynki by ruszyæ, zbyt wolno hamulec zwalnia³am i tak z 10 razy mo¿e dwa mi siê uda³o. Kole¶ siê mnie pyta³ czy mi kto¶ kaza³ robiæ prawko, ¿e nie my¶lê, ¿e ju¿ tysi±ce razy to mówi³.. no i w sumie ma racjê.Wszystko chcê robiæ szybko. Hamujê to nacisnê raz i my¶lê , ¿e zahamuje...Niby fajnie mi siê jedzie... ale przez takie co¶ to mi siê odechciewa ....na koñcu mi powiedzia³, ¿e wszystko mi idzie ¼le i ¿e godzin mi nie starczy, i ¿e on nie mówi tego z³o¶liwie tylko mówi jak jest.I ¿e on nie bêdzie mi mówi³ co i jak ca³y czas. Rezygnowaæ nie chcê, bo parê godzin wykupionych a jak na pocz±tku rusza³am to bylo to przyjemne uczucie...mo¿e b³êdne. Pod³ama³o mnie dzi¶ bo gdzie luk, itp... jak mam non stop uczyæ siê p³ynnie ruszaæ.
Agrh jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 14:25   #636
PPP90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 582

Cytat:
Dzi¶ mia³am kolejne dwie godziny 7i8 i jest co raz gorzej... Dalej jak zmieniam bieg to nie zdjemujê nogi z gazu , lekko j± trzymam na gazie wydaje mi siê, ¿e nie trzymam ale to jednak idzie w gaz. Zapominam, ¿e jak ruszam to z pó³sprzêg³a te¿ trzeba nogê zdj±æ. Bo to jest moment wciskam sprzêg³o, dodajê troche gazu i jednoczêsnie opuszczam lekko sprzeg³o jak to jedzie to trzeba pu¶ciæ sprzêg³o i gaz dodaæ wiêcej ...chyba nie je¿d¿ê p³ynnie... ¬le ruszam? I znów w³a¶nie z tych powodów by³am dzi¶ prawie , ¿e godzinê na placu i rusza³am z rêcznego tam to mi siê ju¿ tak stres w³±czy³, ¿e robi³am nie my¶l±c i zapomina³am np po cofaniu w³±czyæ jedynki by ruszyæ, zbyt wolno hamulec zwalnia³am i tak z 10 razy mo¿e dwa mi siê uda³o. Kole¶ siê mnie pyta³ czy mi kto¶ kaza³ robiæ prawko, ¿e nie my¶lê, ¿e ju¿ tysi±ce razy to mówi³.. no i w sumie ma racjê.Wszystko chcê robiæ szybko. Hamujê to nacisnê raz i my¶lê , ¿e zahamuje...Niby fajnie mi siê jedzie... ale przez takie co¶ to mi siê odechciewa ....na koñcu mi powiedzia³, ¿e wszystko mi idzie ¼le i ¿e godzin mi nie starczy, i ¿e on nie mówi tego z³o¶liwie tylko mówi jak jest.I ¿e on nie bêdzie mi mówi³ co i jak ca³y czas. Rezygnowaæ nie chcê, bo parê godzin wykupionych a jak na pocz±tku rusza³am to bylo to przyjemne uczucie...mo¿e b³êdne. Pod³ama³o mnie dzi¶ bo gdzie luk, itp... jak mam non stop uczyæ siê p³ynnie ruszaæ.
jeste¶ dopiero na pocz±tku kursu. Ja pamiêtam jak zaczyna³am to te¿ chcia³am umieæ wszystko od razu musisz byæ skupiona na tym co robisz, s³uchaj instruktora a nauczysz sie.
zawsze mo¿esz zmieniæ instruktora je¶li ci co¶ w tym nie odpowiada.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowc±
PPP90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 15:31   #637
Wanilka5
Idealna ¬ona; )

Wiadomo¶ci: 17 060

Cytat:
Napisane przez Kasiasta89 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jak nie zda³am za 3 razem to egzaminator, bardzo mi³y zreszt±, powiedzia³, ¿e jego synowie pozdawali od razu ale wykupi³ po dodatkowych 30 godzin nauki .. powiedzia³ ¿e 30h to za ma³o aby siê dobrze nauczyæ, dlatego tak du¿o ludzi nie zdaje .. wtedy w³a¶nie pomy¶la³am ¿e jak za 4 razem nie zdam to muszê dokupiæ trochê tych godzin, na szczê¶cie uda³o siê i ju¿ nigdy w elce nie siedzia³am. Aczkolwiek szkoda mi by³o kasy poniewa¿ na kursie sz³o mi super, wszystko bezb³êdnie, a na egzaminatorze parali¿ dos³ownie z nerwów :/ wiele osób pisze na forum, ¿e jak nie dajesz sobie rady ze stresem na egzaminie, to nie nadajesz siê na kierowce bo na drodze s± du¿o wiêksze stresy - i tu mogê powiedzieæ "g*wno prawda" - mia³am kilka stresuj±cych sytuacji (autobus wjecha³ we mnie bez kierunku, auto zaczê³o mi siê kopciæ, pies wylecia³ pod ko³a) - i jako¶ umia³am zachowaæ zimn± krew a na egzaminie noga mi lata³a ¿e ze sprzêg³em mia³am problem tak¿e ¿yczê powodzenia wszystkim zdaj±cym i wiêkszej wiary w siebie

Wanilka - to nie dobrze, ¿e nie je¼dzisz, na zrobi³am podobnie i po 2 latach mia³am strasznie problemy aby zacz±æ postaraj siê namówiæ rodzinkê, ¿e jak gdzie¶ wspólnie jedziecie to Ty bêdziesz prowadziæ bo zapomnisz jak siê je¼dzi. Nie nalegaj na jazdy samodzielne - ale jak rodzice zobacz± ¿e dajesz sobie radê sami Ci dadz± autko postaraj siê uprosiæ, bo zanim kupisz sobie swój samochód to minie du¿o czasu bêdzie Ci ciê¿ko.
no wiem i tak planuje w Marcu kupic Autko i jezdzic nim. musze Mamusie poprosic by pojedzic

Cytat:
kochana Spokojnie po to sie zapisalas na Kurs by sie tego wszytstkiego powoli nauczuc. i dlatego masz 30h wyjezdzic
ja ³uku uczylam sie wiele godzin i nauczyl wreszcie
Stary 2013-10-17, 16:43   #638
Agrh
Rozeznanie

No, mo¿e macie racjê choæ tym , ¿e wszystko ¼le robiê to on mnie nie podbudowa³...no,ale on mówi ¿e nie s³odzi a mówi jak jest... a ja mam wra¿enie , ¿e nie wiem specjalnie tak gada. Atmosfera jazdy mnie te¿ czasem dobija... od pocz±tku prawie on nic do mnie nie gada poza jazd± np teraz prosto, w lewo itp, na rondzie pierwszy raz te¿ mi nie mówi³ jak objechaæ , bo ja to mam wiedzieæ i co ¿e teoretycznie wiem , jak praktyka gorzej.Wiem, przysz³am nauczyæ siê je¼dziæ... ale go¶æ ma mo¿e 6 lat wiêcej ni¿ ja, ja z natury te¿ nie mówie non stop , ale nie lubiê znów ciszy ,raz co¶ zagada³am to on , ¿e jego to nie interesuje, ale mo¿e w sumie racjê ma bo by mnie to bardziej rozproszy³o a mo¿e bym siê przesta³a stresowaæ
I ca³y czas gada , ¿e nie my¶lê, pewnie s±dzi , ¿e jestem jaka¶ têpa.
Stary 2013-10-17, 17:40   #639
Gosiuch
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 867

Agrh, mo¿e warto pomy¶leæ o zmianie instruktora, bo ten to chyba talentu do nauczania innych nie ma.

Wsiad³a¶ do samochodu i MASZ PRAWO nie wiedzieæ jak p³ynnie ruszyæ, zahamowaæ itd., itp. Od tego masz instruktora, ¿eby Ciê tego nauczy³. Wydaje mi siê, ¿e wina nie le¿y w Tobie tylko w tym, ¿e jeste¶ zdenerwowana z powodu tej atmosfery i docinków.

Lalka Boles³awa Prusa

Koniec zakrêtów. Wychodzê na prost±.
Gosiuch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 17:57   #640
PPP90
Zakorzenienie

obserwuj uwa¿nie tego instruktora jak uczy itp. ¿eby¶ potem pod koniec kursu nie obudzi³a sie ¿e nie wiele sie z nim nauczy³a¶.

Wielbicielka Labradorów
Stary 2013-10-17, 18:30   #641
musisz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 530

Teoria zdana! Wszystkim, przed którymi egzamin teoretyczny polecam wykupienie pakietu na zdamyto.pl oraz forum tamtejsze i prawkobazapytan.pl. I pamiêtajcie o tym ¿eby siê na egzaminie nie spieszyæ i maksymalnie wykorzystaæ czas - ja za pierwszym razem wysz³am z egzaminu po 5 minutach i to mnie zgubi³o

W przysz³ym tygodniu egzamin praktyczny. Trzymajcie kciuki, proszê!
Stary 2013-10-17, 18:31   #642
Agrh
Rozeznanie

no, ale co obserwowaæ dzi¶ ten rêczny mi pokazywa³... tak samo jak samochód siê zaczyna bujaæ i tak drgaæ co siê dzieje ,,, i co mam robiæ, i mówi³ o piêcie ¿eby nie odrywaæ ca³ej stopy, eehhh, jestem zdenerwowana...wszystko mi siê ju¿ pieprzy np jak ruszam wciskam sprzêg³o , dodajê gazu i jak samochód zaczyna ruszaæ , przytrzymujê na chwilê sprzêg³o i potem noga na bok i gaz... tak ma byæ? on mi ju¿ to setki razy t³umaczy³...ale znowu raz np za szybko puszczê sprzêg³o i ga¶nie , albo trzymam je za d³ugo i mówi gaz , gaz i pu¶æ sprzêg³opu¶æ sprzêg³o i tak w kó³ko albo co¶ chcê sprzêg³em robiæ albo za¶ za ma³o gazu daje...
Stary 2013-10-17, 18:37   #643
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
no, ale co obserwowaæ dzi¶ ten rêczny mi pokazywa³... tak samo jak samochód siê zaczyna bujaæ i tak drgaæ co siê dzieje ,,, i co mam robiæ, i mówi³ o piêcie ¿eby nie odrywaæ ca³ej stopy, eehhh, jestem zdenerwowana...wszystko mi siê ju¿ pieprzy np jak ruszam wciskam sprzêg³o , dodajê gazu i jak samochód zaczyna ruszaæ , przytrzymujê na chwilê sprzêg³o i potem noga na bok i gaz... tak ma byæ? on mi ju¿ to setki razy t³umaczy³...ale znowu raz np za szybko puszczê sprzêg³o i ga¶nie , albo trzymam je za d³ugo i mówi gaz , gaz i pu¶æ sprzêg³opu¶æ sprzêg³o i tak w kó³ko albo co¶ chcê sprzêg³em robiæ albo za¶ za ma³o gazu daje...
musisz wyczuæ sprzêg³o. Przede wszystkim sprzêg³o puszcza sie powoli bo inaczej zawsze bêdzie gas³.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez musisz Poka¿ wiadomo¶æ
Teoria zdana! Wszystkim, przed którymi egzamin teoretyczny polecam wykupienie pakietu na zdamyto.pl oraz forum tamtejsze i prawkobazapytan.pl. I pamiêtajcie o tym ¿eby siê na egzaminie nie spieszyæ i maksymalnie wykorzystaæ czas - ja za pierwszym razem wysz³am z egzaminu po 5 minutach i to mnie zgubi³o

gratulujei trzymam kciuki.

Wielbicielka Labradorów
Stary 2013-10-17, 20:33   #644
justka89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 140
GG do justka89

Cytat:

Gratulacje
Trzymam kciuki za praktyczny
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 21:42   #645
Agrh
Rozeznanie

Dziewczyny wszystko mi siê teraz pochrzani³o. Czy nie mo¿na ruszaæ najpierw puszczaj±c sprzêg³o a potem gaz?

Skoro dajê trochê gazu a potem popuszczam sprzêg³o a¿ za³apie.To jak stojê przed skrzy¿owaniem na ¶wiat³ach z hamulcem no¿nym to chc±c ruszyæ zwalniam powoli sprzêg³o i dajê gaz czy na odwrót gaz a potem sprzêg³o? A jak mam rêczny zaci±gniêty to znów powoli dodajê gazu potem sprzêg³o i zwalniam rêczny? Czy z rêcznego nie rusza siê tak samo jak z no¿nego? Wszystko mi siê teraz powali³o
Stary 2013-10-17, 21:50   #646
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wszystko mi siê teraz pochrzani³o. Czy nie mo¿na ruszaæ najpierw puszczaj±c sprzêg³o a potem gaz?

Skoro dajê trochê gazu a potem popuszczam sprzêg³o a¿ za³apie.To jak stojê przed skrzy¿owaniem na ¶wiat³ach z hamulcem no¿nym to chc±c ruszyæ zwalniam powoli sprzêg³o i dajê gaz czy na odwrót gaz a potem sprzêg³o? A jak mam rêczny zaci±gniêty to znów powoli dodajê gazu potem sprzêg³o i zwalniam rêczny? Czy z rêcznego nie rusza siê tak samo jak z no¿nego? Wszystko mi siê teraz powali³o
mo¿na i tak i tak. Ja z regu³y ruszam z gazem, wtedy mam wiêksz± pewno¶æ ¿e rusze od razu i nie zga¶nie. Dajesz troche gazu jednocze¶nie puszczaj±c powoli sprzêg³o. Ciê¿ko tak opisaæ to wszystko

Wielbicielka Labradorów
Stary 2013-10-18, 14:10   #647
Wanilka5
Idealna ¬ona; )

Wiadomo¶ci: 17 060

Cytat:

Gratulacje:jupi:
Stary 2013-10-18, 15:37   #648
201611241302
Konto usuniête

Cytat:

Gratki!

Ja ju¿ nie mogê patrzeæ na te pytania..chcia³abym ju¿ zapisaæ siê na egzamin.
Stary 2013-11-01, 15:23   #649
musisz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 530

Tracê ju¿ cierpliwo¶æ i nerwy do tego... Próbowa³am 3 razy zdawaæ praktykê, ostatnim razem zosta³o mi tylko parkowanie i powrót do o¶rodka... Chyba zrobiê sobie przerwê...
Stary 2013-11-01, 23:44   #650
Agrh
Rozeznanie

ju¿ mam 14h jazd... i non stop mi auto ga¶nie... znaczy czêsto na ³uku albo np na mie¶cie... mam problem z redukcj± na skrzy¿owaniach, zakrêtach, w ogóle albo za ma³o krêcê albo w ogóle... blisko prawej krawêdzi nie jadê i szarpie mi auto przy zmianie biegów ja ju¿ chyba siê poddam
Stary 2013-11-07, 20:37   #651
Rysunkowiec
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 496

Heeej, mo¿na siê do³±czyæ?

Jestem w trakcie kursu, w tamtym tygodniu zda³am egzamin teoretyczny, teraz muszê wyje¼dziæ jazdy do koñca i praktyka

Dzi¶ jazda w ogóle mi nie sz³a ;/ Mia³am dwie godziny po mie¶cie i jestem za³amana, tylu b³êdów jeszcze nigdy nie zrobi³am nie zatrzyma³am siê na Stopie, na zielonej strza³ce, wymusi³am i prawie wjecha³am kolesiowi pod maskê przy zmianie pasa ruchu Nie mówi±c o tym ¿e na rondzie chcia³am jechaæ pod pr±d (walnij mnie kto¶ patelni±). Ok, pierwszy raz jecha³am w deszczu, no ale ¿eby takie b³êdy -.-

W przysz³ym tygodniu Instruktor chce mi zrobiæ próbny egzamin nie dam rady ;/

Tez macie takie dni ¿e za kó³kiem nic wam nie idzie? ostatnio jedynym b³êdem jakim zrobi³am to wymuszenie, a tak wszystko picu¶ glancu¶. A dzi¶
Stary 2013-11-16, 23:38   #652
Chiaroscuro_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Cytat:
Napisane przez Rysunkowiec Poka¿ wiadomo¶æ
Heeej, mo¿na siê do³±czyæ?

Jestem w trakcie kursu, w tamtym tygodniu zda³am egzamin teoretyczny, teraz muszê wyje¼dziæ jazdy do koñca i praktyka

Dzi¶ jazda w ogóle mi nie sz³a ;/ Mia³am dwie godziny po mie¶cie i jestem za³amana, tylu b³êdów jeszcze nigdy nie zrobi³am nie zatrzyma³am siê na Stopie, na zielonej strza³ce, wymusi³am i prawie wjecha³am kolesiowi pod maskê przy zmianie pasa ruchu Nie mówi±c o tym ¿e na rondzie chcia³am jechaæ pod pr±d (walnij mnie kto¶ patelni±). Ok, pierwszy raz jecha³am w deszczu, no ale ¿eby takie b³êdy -.-

W przysz³ym tygodniu Instruktor chce mi zrobiæ próbny egzamin nie dam rady ;/

Tez macie takie dni ¿e za kó³kiem nic wam nie idzie? ostatnio jedynym b³êdem jakim zrobi³am to wymuszenie, a tak wszystko picu¶ glancu¶. A dzi¶
Jak to ze wszystkim - s± gorsze i lepsze dni
Nawet doskona³y cukiernik czasem upiecze ciasto z zakalcem
Nikt nie jest nieomylny
Nie mo¿esz jednak siê za³amywaæ - musisz my¶leæ pozytywnie.
Jeste¶ najlepsza - uwierz w TO - uwierz w siebie
Powodzenia

"¦wiat³o jest lew± rêk± ciemno¶ci,

a ciemno¶æ jest praw± rêk± ¶wiat³a.
Dwoje s± jednym, ¿ycie i ¶mieræ z³±czone
jak kochankowie w kemmerze,
jak d³onie splecione,
jak droga i cel."
Chiaroscuro_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-18, 22:32   #653
Agrh
Rozeznanie

Dzi¶ by³am w wiêkszym mie¶cie... Jecha³ jeszcze jeden ch³opak... dziewczyny wyobra¼cie sobie, ¿e w ci±gu 4h poza komendami gdzie jechaæ, b³êdami ... nie pad³y ¿adne s³owa zastanawiam siê czy to jest normalne
Stary 2013-11-19, 06:55   #654
justka89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 140
GG do justka89

Dla mnie trochê dziwne takie ciche je¿d¿enie, u mnie zawsze rozmawia³o siê ¿eby kursanci nie byli tacy spiêci. Nie wyobra¿am sobie jechaæ z instruktorem 4h i tylko komendy wydawane.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-20, 14:48   #655
asiulka123
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 597

Przysz³am po radê

W tym tygodniu koñczê kurs Moje umiejêtno¶ci pozostawiaj± jednak wiele do ¿yczenia. Technika jazdy nie do koñca taka jak byæ powinna, du¿o rzeczy do dopracowania. Problem najwiêkszy w tym, ¿e ¼le czujê siê za kó³kiem Mo¿e raz, dwa razy przysz³am na jazdy bez stresu z pozytywnym nastawieniem i nawet dobrze mi siê je¼dzi³o, nie mówiê ¿e bez b³êdów... Instruktor sam nie wiedzia³ co mi powiedzieæ po ostatniej je¼dzie, nie mówi³ ¿e siê nie nadajê, ale ¿e potrzeba mi czasu i dodatkowych godzin. Du¿o godzin.Zreszt± zdajê sobie z tego sprawê. Po³owê czasu spêdzi³am na placu, gdzie uczy³am siê ³uku i manewrów. W mie¶cie egzaminacyjnym by³am 3 razy, du¿o czasu zajmuje mi dojazd. Skrzy¿owania w owym mie¶cie- kosmos mimo, ¿e przepisy ruchu drogowego nie sprawia³y mi problemów na wyk³adach, na drodze robiê g³upoty. Wiem, ¿e powinnam wiêcej je¼dziæ.Ja siê czujê jak pocz±tkuj±ca. Nie mam pracy, wiêc i pieniêdzy na dodatkowe jazdy. Jestem tak zniechêcona, ¿e mam ochotê zrobiæ sobie przerwê. Poszukaæ sta³ej pracy to na pewno. Tylko co potem? Zaczynaæ kurs od nowa czy dokupiæ w tej albo innej szkole (z moj± nie wiadomo jak bêdzie bo wiecie co siê teraz dzieje z osk) godziny a potem egzamin. Teraz nie jestem w stanie zaliczyæ nawet egzaminu wewnêtrznego w mojej szkole bo to wi±¿e siê z zakupem kolejnych godzin. ¯a³ujê, ¿e zapisa³am siê na kurs Nie tak to sobie wyobra¿a³am i trochê siê przeliczy³am. Gdy zapisywa³am siê na kurs podchodzi³am do tego wszystkiego z ogromnym zapa³em, ale z czasem zniechêci³am siê brakiem wiêkszych postêpów. Nie wiem naprawdê co dalej....

asiulka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-20, 22:00   #656
201611241302
Konto usuniête

Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"

Ja skonczylam kurs,zdalam teorie, ale na praktyke nie czuje sie gotowa wiec place za dodatkowe godz.Dla wielu 30h to za malo.No i zmienilam instruktora.
Mam inaczej niz Ty,bo jezdzic uwielbiam.Nic na sile, ale moze zmiana instruktora cos pomoze. Kasy to pochlania sporo wiec zastanow sie czy chcesz faktycznie byc kierowca.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-20, 22:37   #657
Murcielaga
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 120

asiulka doskonale rozumiem Twoj± sytuacjê. Ja sama mia³am ¶wietnego instruktora a mimo to musia³am braæ dodatkowe jazdy. To jest bardzo du¿y wydatek dlatego wiem, ¿e stanê³a¶ w sytuacji ciê¿kiego wyboru ale wierz mi, ¿e je¿eli masz szansê to próbuj teraz to prawko zrobiæ. Ze swojej strony polecam Ci kurs w necie Micha³a Tr±bskiego- ja te¿ mia³am problem z tym aby na drodze ogarn±æ niektóre sytuacje a jego filmiki wszystko mi rozja¶ni³y i nawet teraz czasami do nich wracam ¿eby sobie utrwaliæ np. technikê skrêtu w lewo na ró¿nego rodzaju skrzy¿owaniach.
Ale je¶li teraz z powodów materialnych nie dasz rady to nie za³amuj siê... trzymam kciuki ¿e jednak siê uda!
Stary 2013-11-21, 16:10   #658
asiulka123
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 597

Wróci³am z jazd. Ostatnich ju¿ niestety Dobrze mi siê je¼dzi³o, nawet instruktor mnie pochwali³, ¿e zauwa¿y³ ma³e bo ma³e, ale jednak postêpy w tym jak siê czujê za kierownic±. Podbudowa³o mnie to, tylko co z tego jak na tym etapie muszê zakoñczyæ kurs. W nastêpnym tygodniu mam egzamin wewnêtrzny. Do dopracowania mam dos³ownie wszystko! Tak¿e wynik egzaminu ju¿ znam
Najgorsze jest to, ¿e moja szko³a mo¿e byæ niebawem zamkniêta. Jest mi przykro z tego powodu bo strasznie polubi³am mojego instruktora . ¦wietny cz³owiek. Zdarzy³o mu siê czasem na mnie krzykn±æ,ale to i tak jest nic przy ilo¶ci g³upot jakie zdarzy³o mi siê wywin±æ. Nigdy nie powiedzia³, ¿e siê nie nadajê.

Dziêkujê dziewczyny za s³owa wsparcia. Je¿eli pozwol± mi na to finanse i stabilna w miarê praca to bêdê walczyæ dalej. Na swój samochód mnie oczywi¶cie nie staæ, ale prawo jazdy przyda siê jak nie teraz, to pó¼niej.

asiulka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-03, 21:24   #659
teenage_girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

jestem po pierwszej je¼dzie
My¶la³am, ¿e bêdzie gorzej :P
Ba³am siê, ¿e bêdê je¼dziæ jak kompletna oferma a by³o ca³kiem nie¼le
Instruktor (Rafa³) powiedzia³, ¿e jak na pierwszy raz to jest bardzo fajnie
Ruszanie, skrêcanie, ³uk, górka- bez problemów
I powinnam siê ,,pochwaliæ"
Rafa³ mi pogratulowa³, ¿e uda³o mi siê ruszyæ z dwójki na górce
On siê zagapi³ a ja nawet nie zwraca³am uwagi na biegi
Póki co górka wydaje siê ³atwa, z ruszaniem jako tako nie mam problemów, samochód ani razu mi nie zgas³ wiêc jestem z sb dumna
Dodatkowo Rafa³ siê ¶mia³, ¿e ju¿ na pierwszej je¼dzie przekraczam prêdko¶æ, taki ze mnie pirat drogowy :twisted:

Nastepne jazdy w przys¿³ym tyg- ¶roda, czwartek, pi±tek
Szczerze powiedziawszy ju¿ nie mogê siê doczekaæ, podoba mi siê to
Stary 2013-12-03, 21:42   #660
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teenage_girl Poka¿ wiadomo¶æ
jestem po pierwszej je¼dzie
My¶la³am, ¿e bêdzie gorzej :P
Ba³am siê, ¿e bêdê je¼dziæ jak kompletna oferma a by³o ca³kiem nie¼le
Instruktor (Rafa³) powiedzia³, ¿e jak na pierwszy raz to jest bardzo fajnie
Ruszanie, skrêcanie, ³uk, górka- bez problemów
I powinnam siê ,,pochwaliæ"
Rafa³ mi pogratulowa³, ¿e uda³o mi siê ruszyæ z dwójki na górce
On siê zagapi³ a ja nawet nie zwraca³am uwagi na biegi
Póki co górka wydaje siê ³atwa, z ruszaniem jako tako nie mam problemów, samochód ani razu mi nie zgas³ wiêc jestem z sb dumna
Dodatkowo Rafa³ siê ¶mia³, ¿e ju¿ na pierwszej je¼dzie przekraczam prêdko¶æ, taki ze mnie pirat drogowy :twisted:

Nastepne jazdy w przys¿³ym tyg- ¶roda, czwartek, pi±tek
Szczerze powiedziawszy ju¿ nie mogê siê doczekaæ, podoba mi siê to
ju¿ na pierwszej je¼dzie górka, ³uk? szybko ja te¿ na pierwszej mojej je¼dzie nie mia³am wielkich problemów z ruszaniem, skrêcaniem itp. odno¶nie przekraczania prêdko¶ci to radze uczyæ sie je¼dziæ przepisowo od razu w eLce to piku¶ potem trzeba ju¿ sie pilnowaæ
to trzymam kciuki aby szybko sie uda³o zdaæ

Wielbicielka Labradorów
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-14 14:37:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.