|
|
#631 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 242
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 280
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#633 |
|
Konto usuniête
|
Pocz±tki s± fajne, bo mo¿na jeszcze wielu rzeczy nie umieæ..
![]() Ja mam dzi¶ ostatni± jazdê. I powinnam umieæ ju¿ wszystko.. . |
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Jak ja sobie przypomnê swoj± 1 jazdê to u¶miech nie schodzi mi z twarzy
![]() Kompletnie NIC nie wiedzia³am i NIC nie widzia³am ![]() Ale w miarê up³ywu czasu sz³o mi coraz lepiej i lepiej
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 721
|
Dzi¶ mia³am kolejne dwie godziny 7i8 i jest co raz gorzej... Dalej jak zmieniam bieg to nie zdjemujê nogi z gazu , lekko j± trzymam na gazie wydaje mi siê, ¿e nie trzymam ale to jednak idzie w gaz. Zapominam, ¿e jak ruszam to z pó³sprzêg³a te¿ trzeba nogê zdj±æ. Bo to jest moment wciskam sprzêg³o, dodajê troche gazu i jednoczêsnie opuszczam lekko sprzeg³o jak to jedzie to trzeba pu¶ciæ sprzêg³o i gaz dodaæ wiêcej ...chyba nie je¿d¿ê p³ynnie...
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 582
|
Cytat:
musisz byæ skupiona na tym co robisz, s³uchaj instruktora a nauczysz sie.zawsze mo¿esz zmieniæ instruktora je¶li ci co¶ w tym nie odpowiada.
|
|
|
|
#637 | ||
|
Idealna ¬ona; )
Wiadomo¶ci: 17 060
|
Cytat:
musze Mamusie poprosic by pojedzic![]() Cytat:
![]() ja ³uku uczylam sie wiele godzin i nauczyl wreszcie
|
||
|
|
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
No, mo¿e macie racjê choæ tym , ¿e wszystko ¼le robiê to on mnie nie podbudowa³...no,ale on mówi ¿e nie s³odzi a mówi jak jest... a ja mam wra¿enie , ¿e nie wiem specjalnie tak gada. Atmosfera jazdy mnie te¿ czasem dobija... od pocz±tku prawie on nic do mnie nie gada poza jazd± np teraz prosto, w lewo itp, na rondzie pierwszy raz te¿ mi nie mówi³ jak objechaæ , bo ja to mam wiedzieæ i co ¿e teoretycznie wiem , jak praktyka gorzej.Wiem, przysz³am nauczyæ siê je¼dziæ... ale go¶æ ma mo¿e 6 lat wiêcej ni¿ ja, ja z natury te¿ nie mówie non stop , ale nie lubiê znów ciszy ,raz co¶ zagada³am to on , ¿e jego to nie interesuje, ale mo¿e w sumie racjê ma bo by mnie to bardziej rozproszy³o a mo¿e bym siê przesta³a stresowaæ
![]() I ca³y czas gada , ¿e nie my¶lê, pewnie s±dzi , ¿e jestem jaka¶ têpa.
|
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 867
|
Agrh, mo¿e warto pomy¶leæ o zmianie instruktora, bo ten to chyba talentu do nauczania innych nie ma.
Wsiad³a¶ do samochodu i MASZ PRAWO nie wiedzieæ jak p³ynnie ruszyæ, zahamowaæ itd., itp. Od tego masz instruktora, ¿eby Ciê tego nauczy³. Wydaje mi siê, ¿e wina nie le¿y w Tobie tylko w tym, ¿e jeste¶ zdenerwowana z powodu tej atmosfery i docinków.
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
obserwuj uwa¿nie tego instruktora jak uczy itp. ¿eby¶ potem pod koniec kursu nie obudzi³a sie ¿e nie wiele sie z nim nauczy³a¶.
|
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
Teoria zdana! Wszystkim, przed którymi egzamin teoretyczny polecam wykupienie pakietu na zdamyto.pl oraz forum tamtejsze i prawkobazapytan.pl. I pamiêtajcie o tym ¿eby siê na egzaminie nie spieszyæ i maksymalnie wykorzystaæ czas - ja za pierwszym razem wysz³am z egzaminu po 5 minutach i to mnie zgubi³o
![]() W przysz³ym tygodniu egzamin praktyczny. Trzymajcie kciuki, proszê!
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
no, ale co obserwowaæ dzi¶ ten rêczny mi pokazywa³... tak samo jak samochód siê zaczyna bujaæ i tak drgaæ co siê dzieje ,,, i co mam robiæ, i mówi³ o piêcie ¿eby nie odrywaæ ca³ej stopy, eehhh, jestem zdenerwowana...wszystko mi siê ju¿ pieprzy np jak ruszam wciskam sprzêg³o , dodajê gazu i jak samochód zaczyna ruszaæ , przytrzymujê na chwilê sprzêg³o i potem noga na bok i gaz... tak ma byæ? on mi ju¿ to setki razy t³umaczy³...ale znowu raz np za szybko puszczê sprzêg³o i ga¶nie , albo trzymam je za d³ugo i mówi gaz , gaz i pu¶æ sprzêg³o
pu¶æ sprzêg³o i tak w kó³ko albo co¶ chcê sprzêg³em robiæ albo za¶ za ma³o gazu daje...
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
i trzymam kciuki.
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za praktyczny
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam. |
|
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wszystko mi siê teraz pochrzani³o. Czy nie mo¿na ruszaæ najpierw puszczaj±c sprzêg³o a potem gaz?
Skoro dajê trochê gazu a potem popuszczam sprzêg³o a¿ za³apie.To jak stojê przed skrzy¿owaniem na ¶wiat³ach z hamulcem no¿nym to chc±c ruszyæ zwalniam powoli sprzêg³o i dajê gaz czy na odwrót gaz a potem sprzêg³o? A jak mam rêczny zaci±gniêty to znów powoli dodajê gazu potem sprzêg³o i zwalniam rêczny? Czy z rêcznego nie rusza siê tak samo jak z no¿nego? Wszystko mi siê teraz powali³o |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#647 | |
|
Idealna ¬ona; )
Wiadomo¶ci: 17 060
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ja ju¿ nie mogê patrzeæ na te pytania..chcia³abym ju¿ zapisaæ siê na egzamin. |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 530
|
Tracê ju¿ cierpliwo¶æ i nerwy do tego...
Próbowa³am 3 razy zdawaæ praktykê, ostatnim razem zosta³o mi tylko parkowanie i powrót do o¶rodka... Chyba zrobiê sobie przerwê...
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
ju¿ mam 14h jazd... i non stop mi auto ga¶nie... znaczy czêsto na ³uku albo np na mie¶cie... mam problem z redukcj± na skrzy¿owaniach, zakrêtach, w ogóle albo za ma³o krêcê albo w ogóle... blisko prawej krawêdzi nie jadê i szarpie mi auto przy zmianie biegów
ja ju¿ chyba siê poddam
|
|
|
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 496
|
Heeej, mo¿na siê do³±czyæ?
Jestem w trakcie kursu, w tamtym tygodniu zda³am egzamin teoretyczny, teraz muszê wyje¼dziæ jazdy do koñca i praktyka Dzi¶ jazda w ogóle mi nie sz³a ;/ Mia³am dwie godziny po mie¶cie i jestem za³amana, tylu b³êdów jeszcze nigdy nie zrobi³am W przysz³ym tygodniu Instruktor chce mi zrobiæ próbny egzamin nie dam rady ;/ Tez macie takie dni ¿e za kó³kiem nic wam nie idzie? ostatnio jedynym b³êdem jakim zrobi³am to wymuszenie, a tak wszystko picu¶ glancu¶. A dzi¶
|
|
#652 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Cytat:
![]() Nawet doskona³y cukiernik czasem upiecze ciasto z zakalcem ![]() Nikt nie jest nieomylny ![]() Nie mo¿esz jednak siê za³amywaæ - musisz my¶leæ pozytywnie. Jeste¶ najlepsza - uwierz w TO - uwierz w siebie Powodzenia
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Dzi¶ by³am w wiêkszym mie¶cie... Jecha³ jeszcze jeden ch³opak... dziewczyny wyobra¼cie sobie, ¿e w ci±gu 4h poza komendami gdzie jechaæ, b³êdami ... nie pad³y ¿adne s³owa
zastanawiam siê czy to jest normalne
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie trochê dziwne takie ciche je¿d¿enie, u mnie zawsze rozmawia³o siê ¿eby kursanci nie byli tacy spiêci. Nie wyobra¿am sobie jechaæ z instruktorem 4h i tylko komendy wydawane.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 597
|
Przysz³am po radê
![]() W tym tygodniu koñczê kurs Moje umiejêtno¶ci pozostawiaj± jednak wiele do ¿yczenia. Technika jazdy nie do koñca taka jak byæ powinna, du¿o rzeczy do dopracowania. Problem najwiêkszy w tym, ¿e ¼le czujê siê za kó³kiem Mo¿e raz, dwa razy przysz³am na jazdy bez stresu z pozytywnym nastawieniem i nawet dobrze mi siê je¼dzi³o, nie mówiê ¿e bez b³êdów... Instruktor sam nie wiedzia³ co mi powiedzieæ po ostatniej je¼dzie, nie mówi³ ¿e siê nie nadajê, ale ¿e potrzeba mi czasu i dodatkowych godzin. Du¿o godzin.Zreszt± zdajê sobie z tego sprawê. Po³owê czasu spêdzi³am na placu, gdzie uczy³am siê ³uku i manewrów. W mie¶cie egzaminacyjnym by³am 3 razy, du¿o czasu zajmuje mi dojazd. Skrzy¿owania w owym mie¶cie- kosmos Nie tak to sobie wyobra¿a³am i trochê siê przeliczy³am. Gdy zapisywa³am siê na kurs podchodzi³am do tego wszystkiego z ogromnym zapa³em, ale z czasem zniechêci³am siê brakiem wiêkszych postêpów. Nie wiem naprawdê co dalej....
|
|
#656 |
|
Konto usuniête
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"
Ja skonczylam kurs,zdalam teorie, ale na praktyke nie czuje sie gotowa wiec place za dodatkowe godz.Dla wielu 30h to za malo.No i zmienilam instruktora.
Mam inaczej niz Ty,bo jezdzic uwielbiam.Nic na sile, ale moze zmiana instruktora cos pomoze. Kasy to pochlania sporo wiec zastanow sie czy chcesz faktycznie byc kierowca. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 120
|
asiulka doskonale rozumiem Twoj± sytuacjê. Ja sama mia³am ¶wietnego instruktora a mimo to musia³am braæ dodatkowe jazdy. To jest bardzo du¿y wydatek dlatego wiem, ¿e stanê³a¶ w sytuacji ciê¿kiego wyboru ale wierz mi, ¿e je¿eli masz szansê to próbuj teraz to prawko zrobiæ. Ze swojej strony polecam Ci kurs w necie Micha³a Tr±bskiego- ja te¿ mia³am problem z tym aby na drodze ogarn±æ niektóre sytuacje a jego filmiki wszystko mi rozja¶ni³y i nawet teraz czasami do nich wracam ¿eby sobie utrwaliæ np. technikê skrêtu w lewo na ró¿nego rodzaju skrzy¿owaniach.
Ale je¶li teraz z powodów materialnych nie dasz rady to nie za³amuj siê... trzymam kciuki ¿e jednak siê uda!
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 597
|
Wróci³am z jazd. Ostatnich ju¿ niestety
Dobrze mi siê je¼dzi³o, nawet instruktor mnie pochwali³, ¿e zauwa¿y³ ma³e bo ma³e, ale jednak postêpy w tym jak siê czujê za kierownic±. Podbudowa³o mnie to, tylko co z tego jak na tym etapie muszê zakoñczyæ kurs. W nastêpnym tygodniu mam egzamin wewnêtrzny. Do dopracowania mam dos³ownie wszystko! Tak¿e wynik egzaminu ju¿ znam ![]() Najgorsze jest to, ¿e moja szko³a mo¿e byæ niebawem zamkniêta. Jest mi przykro z tego powodu bo strasznie polubi³am mojego instruktora . ¦wietny cz³owiek. Zdarzy³o mu siê czasem na mnie krzykn±æ,ale to i tak jest nic przy ilo¶ci g³upot jakie zdarzy³o mi siê wywin±æ. Nigdy nie powiedzia³, ¿e siê nie nadajê. Dziêkujê dziewczyny za s³owa wsparcia. Je¿eli pozwol± mi na to finanse i stabilna w miarê praca to bêdê walczyæ dalej. Na swój samochód mnie oczywi¶cie nie staæ, ale prawo jazdy przyda siê jak nie teraz, to pó¼niej.
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
jestem po pierwszej je¼dzie
![]() My¶la³am, ¿e bêdzie gorzej :P Ba³am siê, ¿e bêdê je¼dziæ jak kompletna oferma a by³o ca³kiem nie¼le ![]() Instruktor (Rafa³) powiedzia³, ¿e jak na pierwszy raz to jest bardzo fajnie ![]() Ruszanie, skrêcanie, ³uk, górka- bez problemów ![]() I powinnam siê ,,pochwaliæ" ![]() Rafa³ mi pogratulowa³, ¿e uda³o mi siê ruszyæ z dwójki na górce ![]() On siê zagapi³ a ja nawet nie zwraca³am uwagi na biegi Póki co górka wydaje siê ³atwa, z ruszaniem jako tako nie mam problemów, samochód ani razu mi nie zgas³ wiêc jestem z sb dumna ![]() Dodatkowo Rafa³ siê ¶mia³, ¿e ju¿ na pierwszej je¼dzie przekraczam prêdko¶æ, taki ze mnie pirat drogowy :twisted: Nastepne jazdy w przys¿³ym tyg- ¶roda, czwartek, pi±tek ![]() Szczerze powiedziawszy ju¿ nie mogê siê doczekaæ, podoba mi siê to
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja te¿ na pierwszej mojej je¼dzie nie mia³am wielkich problemów z ruszaniem, skrêcaniem itp. odno¶nie przekraczania prêdko¶ci to radze uczyæ sie je¼dziæ przepisowo od razu w eLce to piku¶ potem trzeba ju¿ sie pilnowaæ![]() to trzymam kciuki aby szybko sie uda³o zdaæ
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

postaraj siê namówiæ rodzinkê, ¿e jak gdzie¶ wspólnie jedziecie to Ty bêdziesz prowadziæ bo zapomnisz jak siê je¼dzi. Nie nalegaj na jazdy samodzielne - ale jak rodzice zobacz± ¿e dajesz sobie radê sami Ci dadz± autko 

i trzymam kciuki.

ja ju¿ chyba siê poddam
Mo¿e raz, dwa razy przysz³am na jazdy bez stresu z pozytywnym nastawieniem i nawet dobrze mi siê je¼dzi³o, nie mówiê ¿e bez b³êdów... Instruktor sam nie wiedzia³ co mi powiedzieæ po ostatniej je¼dzie, nie mówi³ ¿e siê nie nadajê, ale ¿e potrzeba mi czasu i dodatkowych godzin. Du¿o godzin.Zreszt± zdajê sobie z tego sprawê. Po³owê czasu spêdzi³am na placu, gdzie uczy³am siê ³uku i manewrów. W mie¶cie egzaminacyjnym by³am 3 razy, du¿o czasu zajmuje mi dojazd. Skrzy¿owania w owym mie¶cie- kosmos