|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Ja mam z TT, położna na zajęciach o laktacji też je polecała. Ale jeszcze nic mi nie leci, więc będę testować pewnie po porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Demonyianioly kupiłam na allegro my sweet angel sprzedawca. Tylko trzeba wziąć poprawkę na dostawę , miało być 8 dni, później 10, a było z 15 dni roboczych. Ale dostałam dodatkowa poduszkę i poszewke na nia i termometr kapielowy. Ale warto było czekać pościel fajnej jakości.
Nie będę narazie używać poduszki i koluderki , ale chciałam mieć wszystko już teraz ![]() Dziadkowie dali na wózek a starczylo jeszcze na lozeczko ![]() Mąż podczytywał komentarze , dumny jak paw jest ![]() Lolita a ty te grochy już dostałas, one też były fajne. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-03 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Rozeznanie
|
A ja Wam powiem Słodkie Mamy, że dzięki Wam przestałam wcinać słodycze - jakieś takie wyrzuty sumienia zdarzyły mi się już kilkukrotnie - że Wy tak się dla swoich dzieciów poświęcacie, męczycie, a ja moją karmię prostymi cukrami - i w zasadzie to po co? Przecież to nic dobrego dla niej. I tak dzisiaj np. w piekarni zaczęłam od stoiska z ciastami - i dałam radę nic nie kupić, choć wołały mnie zza szyby, wołały rozpaczliwie "weź mnie i zjedz!", potem przeszłam na drożdżówki (bo może kupić gniazdko, pączka? Albo chociaż francuską?) ale koniec końców opanowałam się i wyszłam z zapiekanką pieczarkową. I to wszystko dzięki Wam
![]()
#4144 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, zaraz będę jedyną bez zrobionego posiewu ![]() ![]()
![]() |
#4146 |
Gang Iren
|
A chyba wam nie pisałam,że kupiłam w Ikei wino bezalkoholowe z myślą o Świętach,ale oczywiście flaszkę otworzyłam już dziś i muszę wam napisać,że całkiem całkiem. Tak,że jeśli któraś nie próbowała jeszcze to polecam.
#4147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4148 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Z bezalkoholowych drinków, kupiłam też z Lidla punch bezalko, i doprawiony miodem i cytrynką też pyszny jest ![]()
![]() |
#4149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aa czyli sam lek nie ma prawa zaburzyc wyniku, to dobrze. Ja zawsze uwazam, ze slucha sie lekarza, wiec rob co ci mowi. W razie gbs tylko maluchowi cos grozi, przed porodem w razie czego podaja antybiotyk. Cytat:
Mmmmm, niewiem czy mimo cukrzycy go nie sprobuje, jak myslisz grzane z pomaranczami i gozdzikami daloby rade?? Uwielbiam grzane winko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Kurde, TŻ właśnie leci, a ja siedzę jak durna i odliczam minuty do lądowania. I odświeżam stronę przylotów, bo jak wyląduje na tam będzie od razu napisane. Jeszcze dwie godziny zostały, a ja zaraz kręćka dostanę. Boję się samolotów
![]() Edit: właśnie strona lotniska uszczęśliwiła mnie informacją ze już jest 23 minuty opóźnienia. Co oni, nie wiedzą że w ciąży jestem i nie wolno mnie denerwować ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- To wino z ikei które ja piłam to ono już jest grzane, takie zwykłego nie widziałam.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-03 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słodkie mamy po pieczarkowej i 4 pierogach ruskich mam 89 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Czuję się już lepiej, w sumie to wszystko trwało może z 10 min :/ jak się znowu pojawi, jadę na IP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Uuu a co sie działo? :/
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
Pojawiły się u mnie wieczorem zaburzenia widzenia :/ bez bólu głowy i podwyższonego ciśnienia ale jednak..byłam dzisiaj na wizycie u gina i wszystko z dzidzią dobrze..może to osłabienie? Dzisiaj miałam pracowity dzień..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz juz przed ślubem mówiłam, że mieszkać tam nie będę. Dwie kobiety w kuchni to za duzo... Cytat:
(jakiś miesiąc czasu regularnie mam "wycieki" siary ![]() Isia - jestem zakochana w tej pościeli!!! Dosłownie cudowna!!! Szkoda że obecnie sprzedawca nie ma nic wystawionego....
![]() |
#4158 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-03 o 22:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na wizycie u gina, który robi zawsze USG sprawdziliśmy szyjkę i jest długa uffff... 4cm. Tylko przy badaniu palpacyjnym wydaje się być skrócona.
Dziecko waży 1691 g (to jest 30,5 tc). Na szczęście zwolniło trochę i chyba nie będzie dzieckiem 4-kilowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dla Małej prasować zamierzam, ale pościeli i tak na razie używać nie będę. Czekam wciąż na deskę do prasowania, bo ta która przyszła była krzywa (!). Musiałam zwrócić. Cytat:
![]() Wydaje się być super babką! Jutro o niej więcej poczytam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Rozeznanie
|
witam ponownie
![]() taka jestem wk..urzona ![]() zaczęłam nadrabiać po trochu i dzięki za razy dotyczące ubrania do szpitala ![]() właśnie też zamierzam wziąć dres lub leginsy tylko ocieplane, już chyba odżałuję i kupię. W jeansy ciążowe już ledwo co się wciskam, zresztą źle mi się w nich chodzi, nogi cierpną, cisną mnie w dole jak siedzę, podczas chodzenia w nich męczę się itd. Też nie lubię tych pasów na brzuchu (ciążowych), bo mi gorąco, brzuch się poci jakoś mnie tak denerwuje i uciska a nie mogę zwykłych dresów odwijać bo mimo odwijania cisną. efekt jest taki, że nie mam co na siebie włożyć, chodzę w porozciąganych u góry legginsach a śpię w samej koszulce, zdarzyło mi się też ściągać majtki w nocy bo tak mnie gumka cisnęła ![]() w każdym razie miałam beznadziejny dzień od popołudnia. -mąż mnie wkurzył ![]() -mięso nieposegregowane, bo zapomniałam że musi poleżeć ![]() -miałam porobić zdjęcia na aukcje i pomierzyć - nie zrobiłam taki burdel panuje -kuchnia od dwóch dni jest malowana i dalej końca nie widać -całe piętro jest zagracone -nie mogę normalnie gotować przez to a na dół nie mam siły chodzić, zresztą tam nie ma do końca warunków -jak zobaczyłam co się dzieje w piwnicy to mnie załamało -zaczęłam porządkować pokoik i k..... nie wiem skąd tam tyle gratów się nazbierało, pokoik dla dziecka zaczął przypominać składzik -mam jutro pełno rzeczy do prania i wcale nie chce mi się ich prasować ![]() -siedziałam chyba z pół godziny nad tetrami, co za debil wpadł na pomysł żeby na każdą pieluchę naklejać kod kreskowy tak mocną metką!!!! ![]() -zaczęłam pakować torbę do szputala i okazało się że jej nie mogę znaleźć - zniknęła. spakowałam tylko małą część do reklamówki. ![]() -łazienka jest zagracona i nie miałam jak się wykąpać a na dole mam tylko prysznic ![]() -jestem głodna jak...... a od paru godzin męczy mnie starszna zgaga i chyba zaraz kogoś pogryzę ![]() jednym słowem ![]() acha dzięki za komplementy o brzuchu ![]() w ogóle to jak to czytam co napisałam hmm brzmi to jak bełkot jakiejś histeryczki-analfabetki ![]() wybaczcie, ale już od dawna zauważyłam że w ciąży mam problemy z wypowiadaniem się i ogólny zanik mózgu ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-03 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś miał wpaść tylko na 5 minut wymienić syfon, ale stwierdził, że ta szafka się kolebie, więc ją przykręci do ściany... i... wwiercił się w rurę ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pilnowałam "fachowców" a tż co? Grał w grę ![]() Wczoraj rozpoczęłam 9 msc, jutro mam NFZtowskie USG, pewnie znów zobaczę i dowiem się NIC. i chyba odszedł mi czop, chyba, bo nie wiem co to za maź była - takie gęste, lekko sztywne, koloru zielonkawo-beżowego, takiego jak te fluorescencyjne gadżety ![]() ![]()
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Heh, siedzę właśnie i liczę skurcze. Łapią mnie seriami, to już czwarty pod rząd w ciągu 10 minut. Wczoraj wieczorem w 10 minut zaliczyłam trzy (nie licząc już tych skurczy z dnia, bo one w większych odstępach czasu się pojawiają). Brzuch na kilkanaście sekund staje się mały, twardy jak kamień i taki "postawiony". Jeżeli po takich ćwiczeniach mojej macicy nie urodzę lekko i w dwie minuty, to się wkurzę
![]() Cieszy mnie dzisiejsze usg, wszystko w porządku - młody tradycyjnie wg usg jest tydzień starszy, waży już 2 kg i co najważniejsze przybyło mi wód ![]()
![]() |
#4163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Rozeznanie
|
W moich oczach uzyskałby już miano najbardziej zniewieściałego faceta ever.
Przecież to cholera męskie sprawy - usterki, awarie, remonty itp. Powinien pilnować stanu technicznego domu, patrzeć innym na ręce, czy czegoś nie partaczą, w końcu on tam teraz mieszka.
![]() |
#4165 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda że nie świeciło w ciemności, może byłby mały SuperMan czy coś ![]() ---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Cytat:
PawMaj, ja bym na Twoim miejscu weszła na jego konto w grze, zabiła jego postać którą tworzył pewnie miesiącami, po czym zmieniła hasła do konta, żeby nie był w stanie dojść co się stało. Jeśli dużo gra to hasło pewnie ma na autouzupełnianiu albo nie ma go wogóle na kompie którego używa w domu. Zaiste anielska Twoja cierpliwość. Co innego jakby pograł raz na jakiś czas, w wolnym czasie, a co innego jak zamiast zajmować się swoją kobietą i domem, gra. Jak dla mnie to zasłużył na karę ![]() ![]()
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-04 o 00:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz po tych kroplowkach i wszystkim w nocy brzuch mam miekki,.calkiem inny. Heh. W ogole wstalam jak na ktg o 6 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- A negrid pisala o postepowaniu w cukrzycy przy porodzie. Nic takiego mi nie mowili, a na pewno temar bylby poruszony. Mowili tylko ze mam miec wyniki z dzienniczka i glukometr i cos do jedzenia. Glukometr owszem zaklamuje, ale u mnie o moze 10 jednostek,.sprawdzilam to juz 2 razy. Wiec accu checki faktycznie nie.sa takie najgorsze. W przypadku cukrzycy insulinozaleznej na pewno porod wyglada inaczej, bo tu wchodza w gre meeeeega skoki w dol i gore, na szczescie wiekszosci to nie grozi. Mi ogladali dzienniczek i pytali czy tylko dieta kontroluje cukry. No misze wstac na sniadanie, ciemno jeszcze a ja mam szpitalny rytm dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Selenka, ty pytalas kiedy decyduja sie na insuline. Wydaje mi sie, ze dopiero kiedy profil dobowy zle wychodzi. Wiex jednokrotne przekroczenia raczej do tego nie doprowadza a jiz na pewno nie takie 140, druga rzecz np..powtarajace sie skoki na czczo, lub po ktoryms posilku. Np. Na czczo codziennie 130, lub codziennie po sniadaniu 160. Mi nie dali insuliny nawet jednorazowo (choc mogli) kiedy srednia dobowa wyszla ok160-170. Odczekali az przestanie dzialac lek i ogladli wynik i wtedy lekarz powiedzial ze insulina nie bedzie konieczna. To takie moje spostrzezenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Zapomnialam wam napisac, ze mam kategoryczny zakaz miziania brzuszka. Moge dotknac przywitac sie z maluchem i nie tykac!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam się z rana - już dawno nie miałam tak, że spać nie mogłam. Dzisiaj od 5 (!) oczy jak pięć złotych i spać nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Dzisiejsza noc o dziwo milo mnie zaskoczyla i czuje sie wyspana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na wizycie. Niby ok, ale mam bakterie. DLatego wstaję często siku w nocy. Mam antybiotyk
![]() Na przełomie 32/33 moje dziecię waży 2307. Duży chłop. Wierci się i kręci tak mocno, że nie sposób zrobić mu zdjecie ![]()
![]() |
#4170 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leżą jeszcze zapakowane w szafie i czekają na swoją kolej bo jeszcze pościeli nie prałam, najpierw będę używać tej haftowanej z baby raju a grochy na zmianę będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.