|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Karmienie.
Śpimy dalej teraz. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#1262 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co moj maly tez ma takie czerwone suche placki na buzi. Raz mniejsze raz wieksze, ale pediatra mi mowila, ze to hormony.
Ma tez czasem na nogach. Skore ma tez szorstka na raczkach i nogach. I ma odparzona szyje raz bardziej raz mniej. Mi sie wydaje ze to tez od potu bo u ciotki w domu jak bylismy to sahara i strasznie goraco bylo i malemu wtedy sie policzki nasilily. Jakby mial jakas skaze to bym se w leb strzelila. Sent from my iPhone using Tapatalk
#1263 |
Zakorzenienie
|
Drugie
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1264 |
Zakorzenienie
|
Chyba czwarte jeśli dobrze liczę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moja mama tak samo używa mocnych perfum i też mały płakał u niej i też powiedziałam że to może to? Cytat:
Cytat:
A co do pleców miałam Ci kiedyś pisać ją się kładę czasem na piłce do rehabilitacji na plecach podpieram nogami ręce swobodnie opuszczam i tak przez kilka minut. Po kilku dniach plecy jak nowe. Może spróbuj coś takiego U nas noc ok Antek spał od 19.30 5h ![]() I wreszcie przekreca się na boczki ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój obudziłsie na jedzenie, ale zaraz na dobre sie rozbudzi bo musze go przebrać gdyż ma mokre plecy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Matko i corko... chyba drugie od 21:00
![]() cyckiem moglabym gwozdzie wbijac Mój najdroższy Antoniaszek i Laurka konczą dzisiaj 5 miesięcy ![]() Rośnijcie zdrowo Skarbeczki ![]() a z wieście parafialnych: Antoś w niedzielę dostał pierwszą łyżeczkę kleiku ryżowego z moim mlekiem. Miny cudne. Matka oczywiście zakręcona, zabiegana zapomniała o zdjęciu ![]() Wczoraj było z jedzeniem już lepiej, dziób się sam otwierał ![]() Za 2 dni odstawiam i podaję kaszkę manną po 1/2 łyżeczki dziennie i obsewuję. Idę wg rozpiski pediatry (w Klubie jest) Z Tż jako tako. Planujemy chrzciny na koniec roku, zobaczymy, bo ja nie mam zamiaru na pysk paść organizując i święta i chrzciny. Mój Palec (Karolajn i Skylie byłyście najbardziej zainteresowane): ponoć to po prostu krwiaki. Maść Arnikowa + 3x2 tabl. rutinoscorbinu (można przy KP). Zobaczymy, jak nie przejdzie do przyszłego tyg to pojde do chirurga jakiegoś. i nie wiem co jeszcze pisać... ide po kawke ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- ale sie wystrachałam... jako jedna jedyna na forum jestem, nawet gości 0 :O gdzie WY? |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem, ale mnie nie widać :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |||
Zadomowienie
|
ja też jestem.
wczoraj Karina zasnęła o 22 a pobudka o 6. Oczywiście i tak chyba z 7 razy wstawałam ![]() ![]() idę spróbować nadrobić ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
dobrze że się w końcu dostaliście ![]() Cytat:
![]() ![]() mój też śpiewa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja teściowa twierdzi że jak Karina się do niej nie uśmiecha to na pewno coś z nią jest nie tak bo przecież MUSI się do niej uśmiechać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Jakierka nie moge juz tego czytac, przepraszam. Twohe mleko mu nie szkodzi, to kwestia twojej diety. Nie wie, jak cos co jest stworzone od wiekow dla niemowlecia moze byc gorsze od sztucznego. Sorry zero logiki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1273 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() taribai, nie chciałąbyś rozszerzyć diety mojemu dziecku? ![]() w ogóle wczoraj odebrałam zamówienie z gemini i dostałam w gratisie próbkę szamponu wzmacniającego włosy, przypadek? ![]()
![]() |
#1274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam wam jeszcze opowiedzieć jak wczoraj mojego męża spotkała kara za te jego wychodne mamy klatkę zamykana na klucz ale nie ma domofonu więc trzeba ze sobą nosić klucze no ale po co on będzie nosił klucze ![]() ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
KRYSaiA twoja tesciowa ma póki co najlepsze teksty,a tutaj generalnie sporo udanych teściowej ![]() IWONKA fajny prezent z ta kuchnia ![]() MAGDALENE powodzenia na wizycie. Oby dermatolog pomogła ![]() PERSE bo tak sobie pomyślałam ze to może nie skok a właśnie brzuszek..tym bardziej ze rozszerzasz dietę wiec wszystko możliwe.. NENI to teraz juz w ogóle nie będziesz wyrabiać ![]() DZOAN ale nadrobilas ![]() KATHE a emininowalas jakieś składniki ze swojej diety aby sprawdzić co te suche placki może powodować..? SAMANTA to na alergie wygląda...u nas to samo było..glownie raczki nóżki i brzuszek. Odstawioam zelazo(ja brałam) mleko (nie nabial) i soje. Wszystko zeszło w 2tyg. Potem wprowadziłam żelazo i znowu wysypka,wiec odstawilam. Prawie zeszło ale głupia wypilam kawę z mlekiem dwa razy i nowe suche placki na nozkach wyskoczyły. Także teraz czekam znów jak zejdzie i zobaczę czy soja też? A póki co ewidentnie żelazo i mleko. Najlepszego dla Laurki i Antosia! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1276 | |
Zakorzenienie
|
![]() My chcemy w styczniu zrobic Chrzciny. Wyobrazcie sobie ze tesciowa dzis poszla do ksiedza o tym pogadac ![]() Tesciowa srednia Kk. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- O 1 karmienie. Dzis synus sie juz kaszki nie boi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
Mleko owszem. Hmmm w sumie to ja mleko nauczylam sie pic w ciazy bo tak to zawsze migdowe. Moze powinnam wrocic. Zobacze zrezygnuje z nabialu w ogole. Nie ma bata ze bede jesc mieso. Nawet ryby mnie odrzucaja :/ Elaine- bedziesz dziecku dawac mieso inne niz rybie? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- A na nozkach plackow nie ma tylko sa szorstkie. Na raczkach sa raz mniejsze raz wieksze Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#1277 |
Konto usunięte
|
jestem
![]() podczytuje, nie wbijam, nie mam za bardzo czasu ![]() juz sie boje jak ja bede rozszezac diete bo nic nie kumam ![]() Oli spala grzecznie cala noc, 7 karmienie pierwsze, zyc nie umierac ![]() kryzys z tz nadal ![]() to tyle tak na szybko... aaaa jeszcze cos o paznokciach bylo... ja mojej obcinam na spiocha lub na trzezwo, zalezy jak ja dorwe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-12-04 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() W ogóle nie mówiłam wam, że moje dziecko z dnia na dzień pokochało smoczek! Podejrzewam, że nie służy do ssania, a przygryzania dziąsełkami, ale stali się nierozłącznymi przyjaciółmi. Cytat:
![]() Teoretycznie tak, ale ja Jakierkę rozumiem. Sama byłam bliska rezygnacji z kp, jak jestem na bardzo ścisłej diecie, a Kamil ciągle wysypany... Z tym, ze ja już podejrzewam, że to wcale nie od jedzenia. No, ale Jakierkę rozumiem. Też jak widzę to moje biedne dziecko, to myślę sobie, że może dostawać tylko butlę, byle się nie męczył.
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Jakierka
ja już to pisałam, i jestem pewna, że Twoje mleko nie szkodzi! no ale mam nadzieję, że na mm będzie poprawa ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratulacje i ![]() ![]()
#1281 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem, ale musiałam uśpić mojego marudera bo był czas na spanko. 45 minut luzu mam teraz
![]() U nas nocka kiepska- karmiłam średnio co 1,5 godziny. Wiecie ja już tego nie kapuje. W dzień je co 3 godziny a w nocy budzi się tak często i jest wściekle głodny! Normalnie rzuca się na cyca i zawsze zjada "całą porcję". Je tak szybko, że aż się krztusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Jakierka
no i super, że mały zaczaił jak pić z butli. moja nie jest wstanie tego pojąć i nadal nic nie pije z butli haha także braka dla Edzia! ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
moja to samo ma nerwica i adhd, diabeł i tyle wszystko za karę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta i tak czuje sie okropnie, bo zdaje sobie sprawe z tego, ze nie poradzilam jako matka, bo nie bylam w stanie dojsc do tego, co go uczula; bo nie dbalam od poczatku o diete i zdaje sobie sprawe, ze Edek cierpi tylko przeze mnie. Na mm zdecydowalam sie ze wzgledu na Edka nieprzespane noce, on strasznie meczyl sie drapaniem, a w UK nic w tym wieku nie przepisuja na to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego NAJ dla Antonia
![]() Dzien dobry.Właśnie mnie dziecko delikatnie zbudzilo lekko szarpiac za grzywke ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mięsa właśnie nie zamierzam, oprócz ryb. Ciągle się nad tym zastanawiam, ale chyba tak.
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Sam-u nas skora wygladala tak samo :/nie chce cie mart wic ale moze pokaz malego lekarzowi?
Ghia-fajna kara dla meza Czarowniczko-fajnie ze Antonio ladnie je. Krwiaki na palcu? Skad i czemu? Magdalenne-u nas ta sama historia ze smokiem Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#1287 |
Zakorzenienie
|
SURKA, ELAINE kapcie H&M i czapa też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,mam 2 pytania o fotoksiążki,bo nadal jeszcze nie zamówiłam
![]() 1.Czy jak wezmę 3 na jeden adres,ale zmówione na inne osoby (na mnie,na tż i na mamę z innych maili) to będzie w porządku i dojdą? Chcę aż 3,bo 1 dla nas, 1 dla rodziców tż i 1 dla moich rodziców-takie prezenty pod choinkę by dostali ze zdjęciami Gabi ![]() 2.Która fotoksiążka jest lepsiejsza? http://landings.photobox.pl/v3/pl/wl...lpd-gr-insert/ czy http://landings.photobox.pl/v3/pl/fo...24173842611346
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() D.upke to ja mam wielką, ale dłonie delikatne i małe i za ciężko pracuję nimi chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
www.mlekolandia.pl/kaszki-17-k?filter[4][0]=24&filter[5][0]=17&sortBy=price&sortOrde r=ASC&results=12&gclid=CK iHweCBlrsCFY_MtAod0FYAeAw ww.mlekolandia.pl/kaszki-17-k?filter[4][0]=24&filter[5][0]=17&sortBy=price&sortOrde r=ASC&results=12&gclid=CK iHweCBlrsCFY_MtAod0FYAeA
Cytat:
mi się podoba ta książka w twardej oprawie, ale chyba ma mniej stron niż ta w miekkiej, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.