|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Lolitka, zmniejszył się ucisk na pęcherz, bo póki co macica podniosła się do góry. Właśnie dlatego czujesz mniejsze parcie na pęcherz. Obawiam się niestety, że to powróci wraz ze wzrostem dzidziusia. Ja też czekam z ustęskinenim na te chwilę wytchnienia z pęcherzem, bo mam serdecznie dość wstawania w nocy.
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam się w II trymestrze
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius tak to siara
Ja mam dziś 17t 0d ale liczę jako 17 bo tak też mi lekarz w karcie ciązy wpisuje. Choć na niektórych kalkulatorach liczy mi jako 18.Ramona nie kracz bo ja chcę dziewczynkę :P Karolak to dajecie prezenty na Mikołaja rano ?? U Nas dopiero po południu , bo planujemy że tak o 16 przyjdzie TŻ przebrany za Mikołaja i będzie miał wór prezentów Lolitka tak jest że w drugim trymestrze ma się mniejsze parcie na pęcherz a w III znów wraca chociaż ja w pierwszej ciąży miałam cały czas , a w tej w ogóle ![]() Zaliczyliśmy godzinny spacerek , ale powiem Wam że mimo słoneczka to jest strasznie zimno ;/ |
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ja tam nie dostawałam tyle prezentów![]() Lecę do dentysty
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciągle dużo sikam
I gdzie ta nasza Ilkas z wiadomościami?
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Rano nadrobiła po cytowałam wszystko, poodpisywałam i nie ma mojego posta
coś wizaz mi nie działa gadzina jedna ![]() Gratulacje ![]() Gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni a za wizytujące mamuśki trzymam kciuki ![]() To witam się jeszcze raz z Wami w mroźny ale słoneczny dzień i nie pamiętam co miałam komu odpisać, wiem tylko, że u będzie Bianka
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-04 o 11:31 |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym roku to jeszcze moja działka ![]() Do nas przebrany Mikołaj przyjdzie zapewne w Wigilię, jeszcze nie ustaliliśmy z rodzicami i rodzeństwem dokładnie, ale tak było przez 3 ostatnie lata Masakra w ogóle z tymi prezentami, ja na Mikołajki dostawałam tylko słodycze ale to nasza wina - rodziców, że teraz jest jak jest zresztą to widać po nas wszystkich - bardziej się cieszymy tym i jesteśmy ciekawe reakcji naszych dzieci na to co dostaną niż one same zapewne Powodzenia u dentysty Mi się Hanka już budzi, więc zaraz idę do niej. Coś krótko dzisiaj spała
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab91 martuszkao poszłam godzinę po otwarciu także luuzik
ale się naśmiałam ... miało być centrum handlowe,butiki ... a powstał drugi rossmann,przenieśli pepco,otworzyli kik - beznadziejny sklep jak dla mnie,ubrania są złe gatunkowo ... szukałam coś dla Gabrysi ale dziękuję,ludzie szaleli że zabawki dla dzieci tanie niemieckie ... ale nieznanych firm itp więc ja bym nie kupiła dla dziecka takiej zabawki nie wiadomo z jakiego źródła jest wielki chiński sklep,media expert - ludzie się pchali bo dawali darmowe herbaty i kupony na 10 zł A najlepsze jest to,że otworzyli jakąś kawiarnię "Pączuś" więc trzeba się kiedyś wybrać i United Chicken ... nie wiem,nie jadłam ... pewnie tż mnie wyciągnie bo on ubóstwia takie fast foody . gosius91 weszłyśmy razem w 19 tydzień ![]() kasian86 dziewuszki musza mieć w czym wybierać w końcu przeczuwam,że moja córa będzie wybredna ![]() monijaaa gratulacje za II trymestr
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Kaorlak
za połówkowe Ramona no to szykujmy się na wojnę monijaaa gratuluję II trymestru gosius za 19 tc ![]() Monita, Ilkas, ![]() Lolitko, Vampirko mam tak ja Wy i się zastanawiam co to Dzień dobry Pospałam sobie śniły mi się takie bzdury, że głowa, aż mnie rozbolała, najpierw, że szatan w ciele kobiety chciał zabić dziecko, które mogło go unicestwić, więc jak dorwałam te babę zaczęłam ją dusić, krzyczałam, że wróci tam skąd przyszła, bo ja tego dziecka skrzywdzić nie dam, wzrok miała paraliżujący wrr, w końcu ukręciłam jej łeb i go wyrwałam, ale tak jakby dalej żyła, ale dzidzię udało mi się uratować. Drugi sen to był taki, że zdradzałam TZta na potęgę masakra.A i wczoraj jeszcze podczas wizyty jak ginka miała mnie zbadać, więc powiedziałam do TŻta, żeby śmigał do drugiego pomieszczenia, po zakończonej wizycie jak już wyszliśmy z gabinetu TŻ z tesktem do mnie, -Dlaczego powiedziałaś żebym wyszedł? -Bo sam przecież nie chciałeś wchodzić ze mną na usg dowcipne, a teraz miałeś się niby patrzeć jak ona mi tam grzebie? - No chciałem popatrzeć, żeby później wiedzieć co i jak, żeby Ci robić tak samo.
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopaka już mam, teraz chciałabym grzeczną, cichutką Majeczkę
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dziwna bo mimo ze mam juz coreczke to chcialabym teraz jeszcze jedna
wiec tez marzy mi sie dziewuszka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ze względu na to, że dziewczynki są cichsze, grzeczniejsze i spokojniejsze ![]() tak mi się wydaje przynajmniej
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki! Dawno mnei nei bylo, nadrobilam tylko troszke. Maz mial w zeszlym tyg. drobny zabieg operacyjny i mam juz drugi tydzien dwojke dzieci w domu.
Mam nadzieje ze tood zabkow, bo nei wyglada na chorego.Ja tez sie bardzo szybko mecze, mam zadyszke, zawroty glowy, a najgorsze jest to (mialam tez tak w poprzedniej ciazy), ze czasem jak sie schyle i podniose, to zaczyna mi strasznie szybko walic serce, do tego stopnia ze nie moge slapac oddechu, od tego mam mroczki przed oczami i zawroty glowy. Ale oczywiscie kardiolog nic nieprwidlowego nie znalazl ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i poznania plci maluszkow. Och, jak ja bym chciala juz widziec, marze o chociaz jednej dziewczynce. Niedawno uslyszalam, nadzieja matka glupich
Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2013-12-04 o 11:58 |
|
|
|
#3466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I oby małemy szybko przeszło ilkas jak tam?
|
||
|
|
|
#3467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona na pewno nie jest spokojna ani cicha ojjj nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swego czasu piłam łyżeczkę kawy rozpuszczalnej z colą ![]() Cytat:
I do butów wsadza prezenty :p A przychodzi to gwiazdor, w Wigilię ![]() Cytat:
No bo iwesz, teraz jesteśmy bardziej świadomymi rodzicami i wiemy ile słodycze zła przynoszą Tż dostanie tylko słodycze i chipsy Cytat:
![]() Witam tak w ogóle Później dalej nadrobię Tż w domu i musze sciemniać że nie siedzxe całe dnie na forum ![]() Przez tą felgę ma dziś przymusowy biurowy więc go wykorzystałam i byłam na pobraniu krwi ![]() Już wiem o co wam chodzi ze spacerkami - ja mogę chodzić i 5 godzin, jak dziś, tyle że wolno
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti jaki sen , az mnie ciarki przeszły
A tekst TŻ świetny Ramona a ja właśnie odczuwam że dziewczynka i w wróżbie tez mi tak wyszło :P Karolak powodzenia u dentysty . ja wizytę mam 10.12 Monika to faktycznie kolorowo nie masz . A TŻ jeszcze długo taki uziemiony będzie ?? I oby ząbki szybko Adasiowi wyszły Oskarowi też ostatnio 5ki wyszły , ale ja nawet nie wiem kiedy bo na szczęście nie marudziłdziecko mi już śpi to powinnam wejść do kuchni i sprzątać ale jakoś mi się nie chce. A i polecam czekoladę Milka Coco Jelly bardzo pyszna ![]() Gdzie ta ilkas
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie miałam jakiegoś mega buntu nastolatki, więc się może dlatego nie obawiam
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-04 o 12:35 |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Mikołaja jeszcze to u Nas jest tak że po południu przychodzi Mikołaj i wręcz prezenty, a w Wigilie prezenty są pod choinką i po kolacji Wigilijnej jest ich rozpakowywanie
![]() Jeśli chodzi o same prezenty to ja z TŻ i resztą rodziny stwierdziliśmy że na Mikołaja tylko dzieciom i to takie skromne upominki , a pod choinkę coś większego i lepszego
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Znowu mnóstwo postów. Ja nie nadrobię, ale wy chociaż macie o czym pogadać ![]() Oj nawet nie czytam, nie wierzę, ale jak się przeczyta to jakoś na podświadomość działa. Umówiłam się na wizytę - w przyszłą środę, na rano to szybko z głowy będzie
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata chciał chłopca, całą ciążę marzył o tym, no i chłopiec im się urodził, tylko z muszelką wywijas jest gorszy niż nie jeden chłopak. Z resztą ona sama powtarzała w kółko, że "jestem chłopiec, nie dziewczynka" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swego czasu czesto wyjezdzalam do Niemiec i bardzo lubilam robic zakupy w Kik-u
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3476 |
|
BAN stały
|
Jestem!!
![]() Oczywiście u gina małe opóźnienie..potem jeszcze skoczyliśmy do tesco..i tam było mnóstwo zabawek! Tż chciał coś wybrać Mili i spędziliśmy tam z 40 minut Co chwilę mieliśmy już coś innego w ręce..potem odkładaliśmy bo zobaczyliśmy coś lepszego..i tak w kółko ![]() No ale wracając do wizyty... ![]() Z dzidziolkiem wszystko ok! Mózg piękny, serducho bije, nos dalej duży Lekarz długo tam gmerał między nogami. Tzn między nogami dziecka..nie moimi Ale w końcu się udało podejrzeć i będziemy mieli synka Z jednej strony ciutkę żałuję, że Milcia nie będzie miała siostry Ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa, że będzie parka Jej..tylko jak się wychowuje syna ?
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
byłam dziś na wizycie na nfz, wyjątkowo poszło sprawnie bo zamiast standardowego 1,5 h czekania po pół godziny byłam już zrobiona... Słuchałam serduszka maleństwa, glukoza wyszła super, więc dziś cały dzień uśmiech na buzi ![]() jedyny minus, to że skończyły się jakieś umowy na nfz i na nast. wizytę w grudniu właściwie tylko po wypisanie zwolnienia muszę iść prywatnie ![]() a grudzień taki bidny...
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Ilkas moje gratulacje
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!! Niebieskie gratulacje dla zdrowego maleństwa!!!
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj z tym grudniem to przeginka to oni nie mają umów do końca roku z funduszem?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Ja mam dziś 17t 0d ale liczę jako 17 bo tak też mi lekarz w karcie ciązy wpisuje. Choć na niektórych kalkulatorach liczy mi jako 18.
chociaż ja w pierwszej ciąży miałam cały czas , a w tej w ogóle 

zobaczymy co będzie potem
klask i:
Ja tam nie dostawałam tyle prezentów

coś wizaz mi nie działa gadzina jedna 

ale się naśmiałam ... miało być centrum handlowe,butiki ... a powstał drugi rossmann,przenieśli pepco,otworzyli kik - beznadziejny sklep jak dla mnie,ubrania są złe gatunkowo ... szukałam coś dla Gabrysi ale dziękuję,ludzie szaleli że zabawki dla dzieci tanie niemieckie ... ale nieznanych firm itp więc ja bym nie kupiła dla dziecka takiej zabawki nie wiadomo z jakiego źródła
jest wielki chiński sklep,media expert - ludzie się pchali bo dawali darmowe herbaty i kupony na 10 zł

Mam nadzieje ze tood zabkow, bo nei wyglada na chorego.